Mainos

U20 MM-kisajoukkueet

  • 49 304
  • 340
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: Pelikokemus ratkaisee

Viestin lähetti Scotty
Kuinka moni pelaaja Kanadan, Usan, Venäjän ja Tsekinjoukkueissa pelaa CHL:ssä?
Aika moni.

Venäjällä on tässä turnauksessa mukana vain yksi CHL-pelaaja: QMJHL:ssä pelaava Aleksandr Radulov.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Ei hyvää päivää, millainen selostaja tuo Saarinen on. Tämähän on tämä sama siilitukka, jonka näkeminen Ylen-aamu tv:ssä saa kanavan samantien vaihtumaan. Tulikohan nyt kaikile katsojille selväksi, millaisia pelaajia on Tsekin ykkösylivoimassa? Tämä oli nyt vain yksi esimerkki monista. Olisi vaan nyt pysynyt armeijan palveluksessa eikä olisi lähtenyt katsomaan, onko siellä varuskunnan porttien ulkopuolella kenties jotain kiinnostavaa..

- Rostislav Olesz, aivan loistava kaveri ja ennenkaikkea miten se vei Teemu Laaksoa siinä yhdessä tilanteessa. Olin viime vuonna paikan päällä katsomassa, kun Kanada riepotteli Tsekkiä välierässä, samassa ottelussa, jossa Phaneuf taklasi/tyrmäsi hirveällä niitillä Oleszin sairaalakuntoon. Tämä R.S oli siinä pelissä ainoita Tsekki-pelaajia, joka edes pystyi tekemään kaukalossa jotakin Kanukkeja vastaan ja pystyi vastaamaan Kanadan fyysiseen peliin. On ilmeisesti myös oppinut pitämään päätään ylhäällä tuon kovan niitin jälkeen, välttämätöntä loistavaa NHL-uraa varten, joka tätä miestä tod. näk. odottaa.

- Tuli mieleen, että Suomi pelasi neljällä kolmoskentällä Tsekin neljää kenttää vastaan. Vaikka siellä olisi kuinka ykköskierroksen varauksia, niin kyllä jäi saamattomaksi näiden Suomen ns. vastuunkantajien esitykset. No aikaahan on vielä, mutta kehittyvätkö nämä kundit parhaalla tavalla sen liigajoukkueen mukana?

- Yksi pahimmista pettymyksistä viime vuoteen verrattuna oli Masi Marjamäki, viime vuonna loistavia taklauksia, tärkeitä maaleja, tänä vuonna ei yhtään mitään.. Oliko kotiyleisöllä niin suuri sytyttävä vaikutus esim. tähän herraan, että mies pelasi kuin hurmoissa Venäjää vastaan? Ja koko viime vuotiseen ryhmään?

- Sihvonen otti kantaa suomalaiseen valmennusjärjestelmään ja sen kykyyn tuottaa huippupelaajia. Sanoiko hän nyt vähän tähän tyyliin: "järjestelmä ei enää tuota huippupelaajia samaan malliin, kuin ennen". Missä vika? Selitys siitä, että Suomi on pieni maa on kummallinen, jos vertaa siihen, että Suomi ottaa järjestään nekkuun samankokoisen maan Slovakian U-20 joukkueelta tässä ikäluokassa. Meillä on kuitenkin puitteet ja tieto/taito-osasto varmasti kunnossa.

Väittäisin, että suurin ongelma on väärin harjoittaminen ja pelaajien järjetön tasapäistäminen. Varmasti meiltä löytyy lahjakkaita hyvät geenit omaavia pelaajia, mutta kyllä nekin kaverit saadaan pilattua, jos niille lyödään alle parikymppisinä hirveät viikottaiset harjoituskerrat.
Monesti kuulee esim. siitä, miten joku paikallinen suuruus ottaa keittoa aika reippaasti ja tekee sitä sun tätä vaikka on loistava pelaaja. Sehän nyt on täysin normaalia touhua nuorelle miehelle vähän maistella "kaakaota" ja tutustua paikkakunnan mirreihin ja pelleillä kavereidensa kanssa. Kunhan tässä kaikessa pysyy kohtuus mukana. Jos näille normaaleille "toimille" ei jää aikaa, niin houkutus niihin alkaa pikkuhiljaa nakertamaan treenimotivaatiota, ja eihän kukaan kehity, jos kaikki treenaaminen maistuu puulta. Ja kannattaako niitä kavereita väkisin nostaa liigarinkiin ja peleihin penkille istumaan. Vai kannattaisiko harkita lähes rajatonta vastuuta (yv, av, tasakentälliset) vastuuta oman seuran A-junnujen ykköskentässä omien ja tuttujen pelikavereiden kanssa. Kehitytkö paremmin pelaamalla vai harjoittelemalla? Ja nyt viimeistään eroon tästä sosiaalikiekko-peluuttamisesta.

- Kun vertasi viime vuoteen, niin kyllä tämä jengi oli myös valmennuksellisesti jäljessä Aran ryhmää. Vai saatiinko tästä porukasta kaikki mahdollinen irti tällä Dufvan peruuttelu-taktiikalla? Kuten kaikki tietävät tai pitäisi tietää, niin Aran HIFK on fyysisin joukkue S/M-Liigassa : ) Missä hemmetissä olivat tämän uimalakin johtaman joukkueen rymistelyt esim. ala Marjamäki. Suomi voitti fyysisyydessä viime vuoden kisoissa ottelut taitavampia (Tsekki, Venäjä, USA) vastaan ja ainoastaan yksi näistä kääntyi lopulta numeroiden valossa Suomen tappioksi. Suomi siis korjasi pelitaktiikallaan (fyysisyys) taidossa olleita puutteita ja eteni sillä taktiikalla lopulta pronssille. Sihvosen puheet jostakin "henkilökohtaisista uhrauksista" olivat täyttä sitä itseään. Miten nämä kaverit yht'äkkiä osaisivat muuttaa peliään aktiiviseen karvaukseen, kun niille on pari viikkoa opetettu sen "siniviivan vasemman puolen kiinnipitämistä". Dufva voi puolestani edelleen jatkaa Mestiksen mestaruuksien jahtaamista, mutta toivottavasti hän tajuaa, ettei hän nyt aivan täysin onnistunut tämän joukkueen valmentajana.

Ja sokerina pohjalla: "Kyllä nyt Petteri Nokelainen veti loistavan ja joukkueen herättävän taklauksen Tsekki-pelaajaan", totesi Sihvonen. Kaveri lensi pahannäköisesti pää edellä laitaa päin, onneksi ei loukkaantunut pahemmin. En oikeasti tiennyt miten tähän kommenttiin pitäisi suhtautua, mutta pahannäköinen Tsekki-kaverin ilmalento teki varmaan kaikkea muuta, kuin herätti Suomen joukkueen. No, Haluatko Jääkiekkovalmentajaksi-formaatti voisi olla tarpeellinen ja jopa suosittu täällä Suomessa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
USA kaatoi sitten Ruotsin selvästi 8-2. Välieräparit ovat näin Kanada-Tshekki ja Venäjä-USA.

Uskon Kanadan hoitelevan Tshekin suhteellisen helposti, joskaan totutunlaisiin murskalukuihin en tässä ottelussa usko Kanadan enää yltävän. Tshekillä on hyvä maalivahti ja kohtuuhyvä puolustus, eikä Kanada pääse huseeraamaan vastustajan maalilla yhtä helpon näköisesti kuin Suomea vastaan. Kanada voittaa 5-1 tai 5-2.

Toinen välierä on tasaisempi. USA näytti kovan tasonsa kisojen ensimmäisessä tärkeässä matsissa, kun mm. Slovakian 3-0 kaatanut Ruotsi kaatui sen käsittelyssä selvin 8-2 numeroin. Vastassa on oman alkulohkonsa voittanut Venäjä, jonka USA voitti alkulohkossa niukasti 5-4. Tosin pelillisesti Venäjä hallitsi tuota peliä, mutta puolustuksen ja maalivahtipelin virheet käänsivät pelin sille tappiolliseksi.

Maalivahtipeli tulee olemaan tämän pelin ratkaiseva osa-alue, sillä kenttäpelin osalta joukkueet ovat äärimmäisen tasaisia. USA:n maalivahtipeli on takkuillut läpi turnauksen. Sen sijaan Venäjän maalivahtipeli on onnistunut hyvin lukuunottamatta avauspeliä Yhdysvaltoja vastaan. Venäjällä on myös hieman terävämmät kärkiyksilöt (Ovechkin, Malkin) kuin USA:lla. Uskon Venäjän vievän tiukan kamppailun 4-2 lukemin.

Finaalissa siis Kanada-Venäjä. Pronssista taistelevat USA-Tshekki.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mielestäni Rask ei vakuuttanut tässä Tsekki-pelissä, ehkä olisi kuitenkin pitänyt laittaa Hallikainen maaliin?

1. Maali olisi mielestäni ollut torjuttavissa, koska veto ei ollut kovin kova. Raskin puolustukseksi voi sanoa, että hänen edessään oli paljon maskia.

2. Maalia en nähnyt, joten joku muu voi sitä kommentoida.

3. Maali taas Raskin längistä, näyttää olevan Raskilla sama ongelma kun Lundelilla IFK:ssa, ei näytä puikot pysyvän kiinni. Eli kolmannen maalinkin laittaisin Raskin piikkiin.

Rask ei ainakaan minua tässä turnauksessa vakuuttanut. Eikä hän pystynyt tässä ratkaisevassa Tsekki-ottelussa "voittavan veskan" torjuntoihin. Toisaalta Rask tosi nuori, että kyllä hänestä varmasti kehittyy hyvä veska viellä
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Frankie
Mielestäni Rask ei vakuuttanut tässä Tsekki-pelissä, ehkä olisi kuitenkin pitänyt laittaa Hallikainen maaliin?

No Hallikainen oli kyllä Kanadaa vastaan niin paska että enpä olisi mielellään nähnyt häntä maalissa nytkään. Kanada kun vain lakaisikin maalia kohden, niin sinne upposi. Eri asia onkin sitten olisiko löytynyt jotain muuta maalivahtia kisoihin kuin Hallikainen Raskin pariksi. Itseasiassa Hallikainen oli huonoin U-20 kassari vuosiin mitä nähnyt.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Viestin lähetti eagle
No Hallikainen oli kyllä Kanadaa vastaan niin paska että enpä olisi mielellään nähnyt häntä maalissa nytkään. Kanada kun vain lakaisikin maalia kohden, niin sinne upposi. Eri asia onkin sitten olisiko löytynyt jotain muuta maalivahtia kisoihin kuin Hallikainen Raskin pariksi. Itseasiassa Hallikainen oli huonoin U-20 kassari vuosiin mitä nähnyt.
Joo, kyllä Hallikainen oli paska Kanadaa vastaan, mutta ei kyllä Raskikaan vakuuttanut.

En itse seuraa junnukiekkoa lähes ollenkaan, että en sitten tiedä olisiko joku maalivahti ollut Raskille parempi pari.

Sitä en kyllä ymmärrä miksi tämä Bluesin Flinck ei kisoihin päässyt. Niissä parissa ottelussa, joissa olen hänet nähnyt (telkkarissa), hän on esittänyt tosi kypsiä otteita. En sitten tiedä miten hän on pelannut A-junnuissa.
 

Anfortas

Jäsen
Viestin lähetti Frankie
Rask ei ainakaan minua tässä turnauksessa vakuuttanut. Eikä hän pystynyt tässä ratkaisevassa Tsekki-ottelussa "voittavan veskan" torjuntoihin. Toisaalta Rask tosi nuori, että kyllä hänestä varmasti kehittyy hyvä veska viellä

1. maali
Ne länget ne länget. Vaikka Rask ei kiekkoa nähnyt, niin maali olisi estetty pitämällä maila jäässä.

2. maali
Olesz vetää kovan kudin pakin jaloista aivan kilven puolen ylänurkkaan. Rask on hyvin torjunnassa mukana, mutta kiekko menee olkapään kautta maaliin.

3. maali
Tsekkiläinen pääsee laukomaan lämärillä ~5m etäisyydeltä täysin vapaasti. Eihän kenenkään maalivahdin reaktiot ole niin hyvät, että tuollainen kuti otetaan kiinni? Rask peittää minkä pystyy ja kiekko menee räpylää hipoen maaliin.

Kaiken kaikkiaan Rask pelasi hyvän ottelun ja jätti tshekit kolmeen maaliin. Eihän kukaan maalivahti voi olla voittava maalivahti, jos joukkue ei pysty tekemään yhtään maalia - vai? Kyseessä on kumminkin lahjakkain suomalainen maalivahti ikäluokista 85, 86 ja 87.
Oikea mies pokkasi Suomelta joukkueen parhaan pelaajan palkinnon.

Mitä nyt Hallikaista näin Kanada pelissä, niin kaveri on raakile näihin peleihin ja ansaitusti luukkua aukomassa.
 

Cameron

Jäsen
Tjaa, tälläiset kisat ja tällainen joukkue...
Dufvakin näyttää hiljalleen myöntävän ettei kiekollinen taso ollut aivan sitä mitä tällä tasolla tarvitaan. Kaikella kunnioituksella Riskalle pyyteettömästä työstä, samoin Makkoselle ja muille raatajille mutta kun me olisimme tarvinneet pitää kiekkoa, ei ainoastaan roiskia sitä ränniin tai katkoa kulmissa.

Dufvan olisi varmaan syytä mietiä olisko joukuueessa ollut käyttöä V-V Vainioalle, J. Uroselle tahi J-M Aaltoselle. Varsinkin Aaltosen kykyä hallita ja kuljettaa kiekkoa joukkue olisi kaivannut rauhoittaakseen peliä ja saadakseen kontrolloitua, suunitelmallisia hyökkäyksiä.

Ensimmäisen kierroksen varauksista raapustettu ykköskenttämme (tosin ei koko aikaa yhdessä) oli suht'koht OK, mutta missä se "toinen" aalto, toinen kiekollinen kenttämme oli? En pysty yhtymään ainakaan täysin Sihvosen kommentiin valmennuksen laadusta ie. kyvystämme tuottaa laatupelaajia. Joskus olisi hyvä kyseenalaistaa joukkueenjohdon kyky valita pelaajia ja kyvystä nähdä puutteet myös omassa pelifilosofiassa. Edellä mainitut esimerkinomaiset kolme kiekollista pelaajaa eivät kenties ole ikäluokkansa parhaimpia muihin maihin verrattuna, mutta takuuvarmasti heidän hyökkäyspään ominaisuuksia nykyinen U20-joukkue olisi tarvinnut, eikä tämä ole edes jälkiviisautta. Huomattakoon, että sekä media että tämä samainen foorumi myös pelkäsi Suomen pelin kaatuvan kiekollisen pelin puutteeseen. Dufvan tarkoitus oli kenties hyvä, hitsata duunareista "Miracle on Ice" henkinen tivis yhteisö mutta se ei oikein aina riitä. Valitettavasti tulee mieleen kisat menneisyydestä, jossa Pasi Huuran valintaa maajoukkueeseen perusteltiin hänen "pukukoppi" johtajan ominaisuuksilla.

Nuori Joensuu oli yksi niistä harvoista, joka pystyi yksin kuljettamaan kiekko ja viemään peliä vastustajan alueelle. Jos herran pää ja kroppa kestää niin siinä on pelaaja, josta on paljon iloa ensin Ässile, sen jälkeen P-Amerikan kiekkoihmisille. Tukonen, Korpikoski, Nokelainen... eivät huonoja mutta ei mitenkään erikoiset kisat, olivat jotenkin kovin yksin. Jollain foorumilla hehkutettu Laakso oli kovin nuori ja kokematon eikä siitä syystä oikein realistisesti voinut olla se puolustuksen kiekollinen liideri. Ei sitä ollut valitettavasti Mäntymaakaan vaikka sai peliaikaa aina erikoistilanteissa. Nuorista lupauksista myös Korhosen esitys oli pettymys, ei taklauksia ja muutenkin hieman "hidasta" reagointia. Nämä kisat ovat kuitenkin paraatipaikkoja hankia 1. kierroksen drafti...

Summa summarum:
- totuus: ikäluokat -85 ja -86 eivät ole kovin kultaisia kärkeä lukuunottamatta
- Pitkäsen/Lepistön kaltainen rohkea ja taitava pakki puuttuu?
- Hieman huonosti valittu joukkue, hajuton ja mauton.Paljon duunareita, vähän käsiä ja päätä. Aaltonen, Uronen, Vainiola et al. olisivat tarjonneet helpotusta. Tuskin 2-3 keikollista taituria olisivat pilanneet kemiaa?
- Hajuton ja mauton joukkue latisti myös median kiinnostusta, positiiviset paineet vähissä. Jos kukaan ei odota mitään niin miksi edes pelata...
- Dufva? Onko duunarikiekon ystävä paras mahdollinen luotsaamaan nuorisomaajoukkuetta?
- Maalivahdit, hankala sanoa kun peli oli koko ajan nenän edessä.

Annettakoon anteeksi että koko edellä mainittu arvioni perustuu kahteen televisiosta nähtyyn otteluun, mutta käsittääksenii sekä tilastot että paikan päälle olleiden arviot tukevat edes joltain osin vuodatustani.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Eipä tarvinne Cameronin kirjoitukseen juuri mitään lisätä. Jos Duvfan sopimus jatkuu edelleen niin kylmästi kenkää. Ei tuollaisia taitokiekon tappajia nuorten maajoukkueisiin tarvita! Monta sellaista jätkää joukkueessa, jotka sinne todellakaan eivät kuulu. Ja monta sellaista jätkää kotona, jotka sinne kuuluisivat. Palkinto niille kenelle se kuuluu. Oli paskin joukkue moneen vuoteen. Ketään muuta syyllistä ei ole kuin joukkueen valitsija eli DUVFA. En tiedä olisiko tulos ollut parempi Urosella, Vainiolla ja Aaltosella, mutta ei ainakaan taatusti noin harmaata paskaa.. tarkoitan Duvfaa...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti The Original Jags
Kanada on tietenkin kotikaukalossaan ja tällä joukkueellaan ylivoimainen suursuosikki, mutta näkisin, että Venäjällä on silti pienen pieni mahdollisuus kukistaa Kanada finaalissa, mikäli Venäjä selvittää välierän (todennäköisesti) Yhdysvaltoja vastaan.

Venäjän parhaat yksilöt (Ovechkin, Malkin, Lisin, Radulov, Vorobjev) ovat aivan yhtä hyviä kuin Kanadan parhaat yksilöt. Venäjän joukkue ei kuitenkaan ole yhtä syvä kuin Kanada, eikä joukkueen puolustus ole vakuuttavin mahdollinen, mutta parhaana päivänään joukkue voi voittaa jopa Kanadan. Näin uskon. Venäjällä on kaiken lisäksi ollut viime vuosina tapana kukistaa Kanada juuri finaalissa (1999, 2002, 2003), mutta eihän tällä seikalla tietenkään paljoa merkitystä nyt ole, kun mukana ovat kokonaan uudet pelaajat.

Yllätys Venäjän voitto olisi joka tapauksessa. Kanadan esitys kisojen jokaisessa pelissä on ollut toistaiseksi tyrmäävä.

Noista Kanadan ja Venäjän joukkueen pelaajien yksilötaidoista sen verran, että mielestäni Venäjän joukkueesta ainoastaan Malkinia ja Ovechkinia voidaan verrata näissä kisoissa yksilötaidoiltaan parhaimpiin Kanadalaisiin. Lisin, Radulov ja Vorobiev eivät olisi nimittäin mielestäni mahtuneet millään Kanadan joukkueeseen, saati sitten olleet sen parhaimpia pelaajia. Tämän kolmikon keskinäistä taitotasoa on aika vaikea verrata keskenään koska he pelaavat nykyään eri ympyröissä (ja lisäksi Vorobiev on pakki), mutta vielä puoli vuotta sitten kolmikon lahjakkaimpana pelaajana ainakin NHL mittapuulla eurooppalaisten scouttien toimesta pidettiin Radulovia. Hän teki viime kaudella Tverissa 31 pistettä 42 pelissä kun samaan aikaan Lisin iski Saratovissa 14 pistettä 30 pelissä. Radulov oli Hockey Newssin listoilla viime kesän varattavista pelaajista maailman 13 lahjakkain, Lisin oli 14 lahjakkain. Central Scoutingin listoilla Radulov oli euroopan 9 lahjakkain, Lisin 13 lahjakkain. Lopulliset Draft numerot kaksikolla olivat Radulov 15,
Lisin 50.

Tälle kaudelle nopea ja suoraviivainen Radulov lähti Quebecin joukkueeseen QMJHL:ään. Hän on ollut joukkueelleen tärkeä pelaaja, mutta pelkästään Quebecin joukkueesta sekä taitava Joshua Hennessy, että isokokoinen ja fyysinen Jordan Lavallee olisivat olleet todennäköisesti ennen häntä Kanadan maajoukkueessa. En siis millään usko miehen mahdollisuuksiin mahtua Kanadan joukkueeseen kun pelkästään samasta seurajoukkueesta löytyy kaksi hyökkääjää, jotka ovat pelanneet häntä paremman tai vähintään samantasoisen kauden, joita
kumpaakin voidaan pitää ainakin NHL mittapuulla yhtä lahjakkaina ja joista kumpikaan ei mahtunut Kanadan joukkueeseen. Lahjakkuudesta ja taitotasosta voidaan tietysti olla montaa mieltä ja tämä riippuu aina katsojan silmistä, mutta ainakin peliaikaan ja tehoihin (maaleihin) nähden Radulov on pelkästään omassa seurajoukkueessaan tällä hetkellä vasta kolmoshyökkääjä. Lisäksi en usko, että Radulov olisi voinut mennä puolessa vuodessa niin paljon taaksepäin ja kolmikon muut jäsenet eteenpäin, että tämä asetelma Lisinin/Vorobievin ja hänen välillä olisi kovin radikaalisti muuttunut.

Puolustajien vertailussa fyysinen Vorobiev on pelannut hyvät kisat, mutta lahjakkuudeltaan ja kokonaistaidoiltaan hän on vielä kaukana esimerkiksi Phaneufin, Coburnin, Barkerin, Bellen, Seabrookin, tai Weberin tasosta. Minä en näe Vorobievia edes yhtä lahjakkaana kuin Slovakian Meszarosia. Meszaros on puolestaan ainakin useamman WHL joukkue Vancouver Giants fanin mielestä kokonaisuudessa heikompi puolustaja kuin saman joukkueen kapteeni ja Dallasin viime kesän ykkösvaraus Mark Fistric. Kanadan puolustuksen tasosta näissä kisoissa kertoo puolestaan se, että Fistric ei olisi todennäköisesti päässyt mukaan vaikka olisi pelannut ehjän kauden ilman loukkaantumisia…

Tästä kaikesta huolimatta, kuten sanoit, Venäjä voi olla ainoa joukkue, jolla voi olla pieniä mahdollisuuksia Kanadan tätä ikäluokkaa vastaan. USA voisi olla Montoya loistopeleillä toinen, mutta vielä näitä ei olla nähty. Venäjällä on jälleen kasassa hyvä joukkue ja tätä ryhmää johtavat tällä tasolla kokeneet huippupelaajat Ovechkin ja Malkin. Näillä kahdella huipulla voi olla erittäin suuri merkitys jos ja kun joukkueet pelaavat yhdestä poikki ottelun. Toki Kanadan puolustus on selvästi Venäjän vastaavaa parempi, hyökkäys laajempi ja mielestäni paremmilla roolipelaajilla varustettu sekä Bergeron, Carter ja Crosby samalla viivalla Venäjän superkaksikon kanssa tehokkuudessa. Mutta kuten aikaisemmista ja näistäkin kisoista ollaan nähty, yksittäinen peli voi kääntyä miten vaan ja näissä pienetkin asiat merkitsevät paljon.

Kanadallakin on joitakin kysymysmerkkejä, jotka voivat vaikuttaa yksittäisen ottelun lopputulokseen. Kanadan maalivahti Jeff Glas on saanut edelleen liian vähän laukauksia torjuttavakseen peleissä ja kokemattomana maalivahtina hän on ainakin minulle kysymysmerkki tällä tasolla vaikka jotkut uskovatkin mieheen kuin vuoreen. Toinen tekijä on Kanadan loukkaantumiset. Joukkueen avainpakeista lahjakkain offensiivinen pakki Cam Barker on varmuudella sivussa koko turnauksen ja hänen lisäkseen hyvän kahden suunnan fyysisen pakin Brent Seabrookin terveystilanne olkapään loukkaantumisen johdosta on kysymysmerkki. Hyökkääjistä kahden suunnan hyökkääjä Jeremy Colliton voi olla näiden lisäksi lopputurnauksen sivussa ja kapteeni Mike Richards pelasi Suomi pelin loukkaantuneena. Näistä etenkin Barkerin ja Seabrookin puuttumiset ovat joukkueelle pahoja. Kahden avainpakin puuttumista kun ei kestäisi yksikään joukkue, niin, paitsi ehkä Kanada. Kanadalla on nimittäin selvästi kisojen laajin ja paras pakkimateriaali ja täten parhaimmat mahdollisuudet paikata kahden NHL:n ykköskierroksella varatun puolustajan jättämää aukkoa. Toinen asia on sitten se, miten tämä mahdollinen kuormitus vaikuttaa tiiviissä pelirytmissä
avainpakkien esityksiin.

Kanada on lisäksi pelannut tyypilliseen tapaansa kaikki pelit erittäin fyysisesti ja tämä tyyli on kaatanut joukkueen aikaisemmissakin kisoissa. Kolmen joukossa joukkue on ollut ainoana maailmassa viimeisten kuuden vuoden aikana ja viimeisissä kolmissa kisoissa maa on hävinnyt kullan yhden maalin
erolla joka kerta, mutta mestaruuksia maalle ei ole erittäin lahjakkaista pelaajista huolimatta tullut. Kanadan puolustukseksi on sanottava tosin se, että Kanada ei ole saanut (poikkeuksena muihin maihin verrattuna) nuorten kisoihin kaikkia huippulahjakkaita yksilöitään mukaan kuin harvoin, koska nämä
ovat pelanneet NHL:ssä jo siinä vaiheessa kun nuorten kisoja ollaan ratkottu.

Esimerkiksi viime vuonna maan lahjakkaimmat 84-syntyneet kenttäpelaajat Rick Nash, Eric Staal ja Nathan Horton pelasivat NHL:ää nuorten MM-kisojen aikaan (ja Nash voitti jopa NHL:n maalikuninkuuden viime kaudella), samoin kuin tätä vuotta aikaisemmin Jay Bouwmeester ja Rick Nash. Jossittelu on turhaa, mutta olisi ollut mielenkiintoista nähdä esimerkiksi vuonna 2002, mitä jollekin toiselle maalle olisi tehnyt Nashin kaltaisen maalintekijän puuttuminen tai toisaalta Bouwmeesterin tasoisen puolustajan puuttuminen. Uskon, että tämän tasoisten pelaajien puuttumisella olisi ollut suurtakin merkitystä.

Jos nimittäin muistelee esimerkiksi Rick Nashia vuoden 2001 18-vuotisten kuuden maan turnauksen finaalissa Venäjää vastaan, jolloin Nash iski ratkaisevassa pelissä kolme maalia ja antoi päälle vielä kaksi syöttöä, niin aika suuri merkitys hänelläkin olisi voinut nuorten kisoissa Kanadalle olla. Samoin viime vuoden kisoissa NHL:n maalikuninkaan mukanaolo olisi voinut olla merkittävää, kun 41 NHL runkosarjamaalia iskenyt pelaaja olisi kohdannut kisoissa juniorisarjoissa tai ykkösdivisioonissa pelaavia pelaajia. Mutta kuten sanoin, tällä ei ole merkitystä enää ja jossittelu tuolloinkin oli turhaa, vaikka keskustelua tämä yleisesti herättikin.

Tänä vuonna Kanada pelaa oikeastaan parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan ja tänä vuonna en pääse jossittelemaan maan parhaimpien pelaajien puuttumisella mikäli joukkue ei mestaruuteen saakka mene. Joukkue on mielestäni hyvin
rakennettu ja kaikkia taitavimpia yksilöitä ei ole mukana, vaan joukkueeseen ollaan valittu hyvin rooleihin istuvia pelaajia kuten pienikokoinen alivoimaspesialisti ja erinomainen aloittaja Stephen Dixon ja toinen pienikokoinen hyvillä puolustuspään ominaisuuksilla varustettu Nigel Dawes. Myös Buffalon Clarke MacArthur hyvänä maalintekijänä ja riittävillä fyysisillä
ominaisuuksilla varustettuna on tähän joukkueeseen täsmäpelaaja, kuten myös Chicagon Colin Fraser loistavana karvaajana ja hyvänä taklaajana.

Kanadan puolustus on mielestäni yksi kaikkien aikojen kovimmista nuorten tasolla ja joukkueen suuri voimavara. Kaikki joukkueen pakit ovat omissa seurajoukkueissaan Kanadan kovissa juniorisarjoissa noin piste/ottelu pakkeja tai ainakin hyvin lähelle tätä. Puolustus on tämän kiekollisen taidon lisäksi erittäin fyysinen - joku voi kysyä, että jopa liian fyysinen nuorten kisoihin?
Mutta taidollisestikin Kanadalla on puolustuksessa tällä hetkellä huima ero muihin maihin ja esim. verrattavissa suomeen, erittäin fyysinen 190 senttinen ja 100 kiloinen Shea Weber, pakki joka on tunnettu kuitenkin enemmän fyysisestä pelistään, on omassa juniorijoukkueessaan tehnyt paremmin pisteitä pakkina kuin suomen Kanadan avut Masi Marjamäki tai Arsi Piispanen hyökkääjinä.

Kanadan puolustuksen syvyydestä kertoo myös joukkueen puolustuksen NHL varauksien määrä ja pelaajien Draftsijat. Viisi puolustajaa (Barker, Phaneuf, Coburn, Seabrook ja Belle) on ykköskierroksen varauksia ja Weber kakkoskierroksen varaus. Näistä Barker on Draftinsa kolmonen kaikista, Coburn 8, Phaneuf 9, Seabrook 14, Belle 30 ja Weber 49. Slovakialla on käytettävissään kaksi ykköskierroksen pakkivarausta (Meszaros ja Valabik), USA:lla yksi (Suter) ja Tshekeillä yksi (Smid). Kanadalla on siis enemmän ykköskierroksen varauksia pelkästään puolustuksessa kuin muilla yhteensä. Tämä ei tietenkään ratkaise näitä kisoja, mutta kertoo kyllä omalta osaltaan joukkueen puolustuksen lahjakkuudesta. Samalla se kertoo joukkueen suuresta potentiaalista ja maan huippupelaajien tuotannon kasvusta.

Mutta vaikka nimilista on komea ja pelaajilla henkilökohtaista taitoa ja meriittejä riittää läpi joukkueen paljon, peleissä voi käydä tietysti miten tahansa. Ennakkosuosikkina Kanada on tietysti näissä kisoissa materiaalinsa ansiosta, mutta tämä voi olla jossain tapauksissa myös joukkueen painolasti - etenkin kun puhutaan nuorista pelaajista, joilla ei kokemusta tällaisista
paikoista vielä ole. Tänään alkavat ensimmäiset kovat pelit kun vastaan luistelee Tshekkien taitava joukkue. Jeff Glas joutuu ehkä tänään ensimmäistä kertaa tositoimiin ja muutenkin Kanadalta vaaditaan samanlaista taistelua kuin aikaisemmissa peleissä, jotta jatkopaikka irtoaisi. Tähän tietysti uskotaan.

--------------

Pari mielenkiintoista nimeä näissäkin kisoissa on noussut esiin. USA:n joukkueen Phil Kesselista on tulossa mahtava pelaaja muutaman kauden päästä. Hän iski Ruotsia vastaan pelatussa puolivälierässä kolme maalia ja antoi yhden syötön. Turnauksen aikaisemmassa pelissä Valko-Venäjää vastaan Kessel laukoi
ensimmäisessä erässä seitsemän kertaa ja teki erässä yhden maalin. Kesselin kokonaissaldoksi pelissä tuli yhdeksän laukausta, yksi maali ja valinta joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Kessel oli myös tämän jälkeisessä Tshekkipelissä USA:n parhaita pelaajia ja paransi siis tästä vielä Ruotsi peliin. Kessel on vuoden 2006 ykkössuosikki menemään Draftinsa ensimmäisenä ja häntä verrataan USA:ssa jopa Sidney Crosbyyn. Kohu nuoren 'miehen' ympärillä on kestänyt itse asiassa näitäkin kisoja kauemmin. Hän teki kolme kautta sitten 286 (176+110) pistettä 86 pelissä USA:n alemmassa juniorisarjassa ja seuraavalla kaudella hän iski Madison Capitalsien juniorijoukkueessa 71 pelissä peräti 113 maalia ja antoi 45 syöttöä.

Kessel on siis vuoden 2006 Draftin ennakkosuosikki, mutta muitakin mielenkiintoisia nimiä tuosta vuosikerrasta löytyy. Eilisessä Tshekki pelissä nähty Michael Frolik on yksi heistä ja Jesse Joensuu toinen. Eilisessä tv-pelissäkin herkuteltu Frolikin maali Valko-Venäjää vastaan on yksi kisojen hienoimmista. Frolik teki maalinsa päästä-päähän nousulla oikeasta laidasta ja kiersi puolustuksen sekä maalivahdin ennen upeaa maaliaan. Eilisen perusteella loistavan pelisilmän omaavalta pelaajalta vastaavia voidaan odottaa jatkossa lisää. Frolik vaikutti eilisessä pelissä erittäin hyvältä luistelijalta ja kiekonkäsittelijältä, jolla on hyvä tasapaino ja kyky "liimata" kiekko lapaansa kovassakin vauhdissa. Frolik aloitti pelinsä Tshekin Extraliigassa 15-vuotiaana
ja tällä kaudella 16-vuotias Frolik on pelannut 20 peliä miesten sarjassa, jossa todella harvoin pelaa tämän ikäisiä pelaajia.

Tänään nähdään kahden tulevaisuuden suurpelaajan, Sidney Crosbyn ja Michael Frolikin välinen yhteenotto suomessakin. Loistavaa!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mahtava teksti nuckilta ja mielestäni myös tänään erittäin mielenkiintoinen parivaljakko Frolikinin ja Crosbyn välillä. Mutta se missä tahdon sanoa toista mieltä on tuo Venäjän ja Kanadan kärkien vertailu. Puhtaasti jos puhutaan kirkkaimmasta tähdestä, niin mielestäni kyllä Ovechkin on sitä. Crosby ei ole vielä niin kypsä kuin Ove ja toisaalta Bergeron ei ole läheskään niin potentiaalinen kuin O on. Kanadalla kyllä Venäjää vastaan on tärkeätä löytää laajalla tasolla ratkaisijoita, koska kärjen/yksittäisten yksilöiden osalta Venäjä pystyy sen haastamaan. Tsekkikin melkein, mutta ei aivan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti nuck
Noista Kanadan ja Venäjän joukkueen pelaajien yksilötaidoista sen verran, että mielestäni Venäjän joukkueesta ainoastaan Malkinia ja Ovechkinia voidaan verrata näissä kisoissa yksilötaidoiltaan parhaimpiin Kanadalaisiin. Lisin, Radulov ja Vorobiev eivät olisi nimittäin mielestäni mahtuneet millään Kanadan joukkueeseen, saati sitten olleet sen parhaimpia pelaajia.

Enver Lisin on tämän hetken maailman parhaan seurajoukkueen vakiokokoonpanon hyökkääjiä. Aika kova saa se juniorijoukkue olla, jonka kokoonpanoon Lisin ei mahtuisi. En jaksa uskoa, että Kanadalla olisi 12 parempaa hyökkääjää kuin Enver, vaikka sillä onkin nyt koossa todella hyvä joukkue. Enver Lisin on ikäluokkansa ehkä nopein luistelija koko maailmassa, ja miehellä on luistelun lisäksi myös muut osa-alueet kunnosa.

Radulov oli viime vuoden U18-kisojen mestarijoukkueen Venäjän kolmen parhaan hyökkääjän joukossa. Joidenkin mukaan hän oli koko turnauksen toiseksi paras hyökkääjä heti Jevgeni Malkinin jälkeen.

Radulov on ollut tällä kaudella erittäin hyvä Quebecissa. Täytyy muistaa, että hän oli sinne mennessään kielitaidoton, ja joutui sopeutumaan kokonaan uuteen pelityyliin verrattuna Venäjällä pelattuun. Siihen nähden Radulovin otteet ovat olleet erinomaisia. Sen perusteella mitä olen esim. HF:n sivuilta kommentteja lukenut, on Radulov ollut oman seuransa Rempartsien paras hyökkääjä.

Radulov oli, kuten sanoit, scouttin toimesta rankattu 13 lahjakkaimmaksi pelaajaksi maailmassa omassa ikäluokassaan.

Dimitri Vorobjev on ollut tällä kaudella Superliigassa koko liigan paras juniori-ikäinen puolustaja. Hän on joukkueensa Lada Togliattin toiseksi paras puolustaja tehopisteillä mitattuna. Vorobjevilla on myös kokoa ja fysiikkaa, eikä luistelukaan ole sieltä huonoimmasta päästä. En jaksa millään uskoa, että Kanadalla olisi 8, tai edes kuusi Vorobjevia parempaa puolustajaa. Kuinka moni tämän Kanadan joukkueen pakeista mahtuisi Lada Togliattin avauskokoonpanoon? Ehkä 2-4, mutta ei missään tapauksessa kaikki.


Viestin lähetti nuck

Venäjällä on jälleen kasassa hyvä joukkue ja tätä ryhmää johtavat tällä tasolla kokeneet huippupelaajat Ovechkin ja Malkin.

No Malkin on syntynyt vasta loppuvuodesta 1986, eli hän on ikänsä puolesta vasta raakile näissä ympyröissä, vaikka olikin mukana jo viime vuonna. Mutta ovathan nämä kaksi pelaajaa tietenkin Venäjän menestyksen avain. Joukkue joko kaatuu tai nousee heidän suoritustensa myötä.


Viestin lähetti nuck

Jossittelu on turhaa, mutta olisi ollut mielenkiintoista nähdä esimerkiksi vuonna 2002, mitä jollekin toiselle maalle olisi tehnyt Nashin kaltaisen maalintekijän puuttuminen tai toisaalta Bouwmeesterin tasoisen puolustajan puuttuminen. Uskon, että tämän tasoisten pelaajien puuttumisella olisi ollut suurtakin merkitystä.

Venäjä pelasi sekä vuoden 2002 että 2003 kisat ilman Ilja Kovaltshukia, mutta voitti silti kultaa molemmilla kerroilla. Eli ei voida sanoa, että Kanada olisi ainoa maa, joka kärsii parhaiden pelaajien pelaamisesta NHL:ssä. Tosin Kovalchukin puuttuminen ei estänyt Venäjää voittamasta noita 2002 ja 2003 turnauksia, mutta Kovaltshukin kanssa Venäjä olisi tietenkin ollut vielä huomattavasti vahvempi. Muistaakseni 2003 junioreiden MM-kisojen aikaan Kovaltshuk johti NHL:n maalipörssiä.

Lisäksi Venäjältä puuttui viime vuonna NHL:n takia mm. Nikolai Zherdev, joka om oman -84-ikäluokkansa kolmen parhaan pelaajan joukossa maailmassa.



Viestin lähetti nuck


Kanadan puolustus on mielestäni yksi kaikkien aikojen kovimmista nuorten tasolla ja joukkueen suuri voimavara.

Yksi kaikkien aikojen kovimmista, mutta ei siltikään ehkä kovin. Muistaakseni joskus 1970-luvulla Slava Fetisov, Aleksei Kasatonov, Irek Gimajev ja Sergei Starikov pelasivat kaikki yhtä aikaa juniorien MM-kisoissa. Viime vuosien joukkueista pidän vuoden 2003 MM-kultajoukkueen Venäjän pakistoa erittäin lahjakkaana: Fedor Tjutin, Denis Grebetshkov, Kirill Koltsov, Maksim Kondratjev, Vladimir Korsunov ja Konstantin Kornejev. Näistä kavereista 4-5 tulee olemaan NHL-vakiopuolustajia, ja Tjutinissa, Koltsovissa ja Grebetshkovissa on myös tähtiainesta.


Vielä ei kuitenkaan kannata pitää Venäjän finaalipaikkaa millään tapaa selvänä. USA lähtee välierään vähintään yhtä suurena suosikkina kuin Venäjä, ja se saa pelata kotikaukalossaan. Myös erotuomaritoiminta tullee suosimaan jonkin verran Yhdysvaltoja, mutta Venäjällä on varmasti tämäkin asia tiedossa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti The Original Jags
No Malkin on syntynyt vasta loppuvuodesta 1986, eli hän on ikänsä puolesta vasta raakile näissä ympyröissä, vaikka olikin mukana jo viime vuonna. Mutta ovathan nämä kaksi pelaajaa tietenkin Venäjän menestyksen avain. Joukkue joko kaatuu tai nousee heidän suoritustensa myötä.

Malkin kyllä heinäkuussa 86 syntynyt, ettei nyt niin loppvuodesta, mutta toki raakile suhteessa Oveen ikänsä puolesta ja moniin muihinkin siis.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tänään Yle tarjoaa siis Kanada-Tsekki matsin? 00.50 alkaen.

Pelihän alkaa klo. 23:30 mutta YLE näyttää klo 23.20 alkaen Country musiikin palkintojuhlan joka on pidetty 9. marraskuuta!!!

Uskomatonta pelleilyä, eikö tuolle gaalalle nyt löytynyt muuta aikaa jotta olisi peli voinut tulla suorana. Onhan sekin tietenkin jotain että peli näytetään vain reilun tunnin viiveellä toisin kuin country gaala joka on jo melkein kaksi kuukautta vanha.
 
Viimeksi muokattu:

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Fiksu veto Matikaisen Petulta jättää Karri Rämö kotiin. Ei oltaisi ilman häntä kolmea pistettä rikkaampia. Toisaalta enemmänhän pikkujellonat taisi kaatua kädettömyyteen kuin veskari-pelin ontumiseen.
 
Viestin lähetti nuck
Esimerkiksi viime vuonna maan lahjakkaimmat 84-syntyneet kenttäpelaajat Rick Nash, Eric Staal ja Nathan Horton pelasivat NHL:ää nuorten MM-kisojen aikaan...

Korjaa jos olen väärässä, mutta eikös Horton ole -85 syntynyt?

Tunnut olevan erittäin hyvin perillä kanadalaisesta junnukiekosta, joten kysynkin nyt että missä on Mr. Horton? Loukkaantuneena vai onko Kanadan joukkue tosiaan niin kova, ettei mahtunut mukaan? Eikai sentään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hieno kirjoitus nuckilta ja hyvä vastaus myös The O Jagsilta. Samaa mieltä olen, että Kanadan joukkue on ylivertainen, mutta näissä kisoissa voi aina sattua yllätyksiä. Kanadan suurin kysymysmerkki on todellakin maalivahtipeli, josta ei tähän asti ole juuri kuvaa voinut muodostaa, niin helpolla Glass on päässyt. Kanadan ylivertaisuus ei tule pelkästään esiin taidoissa, vaan juurikin tuossa nuckin mainitsemassa fyysisyydessä ja ainakin Suomea vastaan näytti kuin vastassa olisivat olleet pojat ja miehet.

The Original Jagsilta haluaisin kysyä, että mikä oli syynä ettei Anton Babchukia valittu kertaakaan Venäjän joukkueeseen? Taitojen puolesta olisi voinut kuvitella sinne kuuluvan.

Mängimiehelle: Horton on todella vuonna 1985 syntynyt ja olisi varmasti joukkueeseen mahtunut, mutta ilmeisesti Floridan farmijoukkue halusi pitää miehen palveluksessaan. Nuck tai joku muu voi korjata, jos on tarkempaa tietoa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti secord

The Original Jagsilta haluaisin kysyä, että mikä oli syynä ettei Anton Babchukia valittu kertaakaan Venäjän joukkueeseen? Taitojen puolesta olisi voinut kuvitella sinne kuuluvan.

Viime vuonna Babtshukin olisi minustakin pitänyt pelata joukkueessa, mutta jos oikein muistan niin joko Blackhawks ei päästänyt häntä kisoihin tai Venäjän valmennusjohto halusi pelata pelkästään Euroopassa pelaavilla pelaajilla. Tosin Washingtonin Aleksandr Semin edusti Venäjää tuolloin, joten luulen että kyse olisi ollut Chicagon haluttomuudesta päästää Babchukia turnaukseen.

Vuonna 2003 Babchuk oli vielä liian raakile, eikä hänellä ollut mitään asiaa silloin erittäin kovaan Venäjän puolustukseen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Muistaakseni mitään mainintaa siitä, että Venäjä olisi kysellyt hänen peräänsä ei ollut. Jotain hänen ja Venäjän valmennustiimin ristiriidoista oli fanien keskuudessa puhetta, mutta en tiedä oliko niissä mitään perää vai silkkaa spekulaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti eagle
Mahtava teksti nuckilta ja mielestäni myös tänään erittäin mielenkiintoinen parivaljakko Frolikinin ja Crosbyn välillä. Mutta se missä tahdon sanoa toista mieltä on tuo Venäjän ja Kanadan kärkien vertailu. Puhtaasti jos puhutaan kirkkaimmasta tähdestä, niin mielestäni kyllä Ovechkin on sitä. Crosby ei ole vielä niin kypsä kuin Ove ja toisaalta Bergeron ei ole läheskään niin potentiaalinen kuin O on. Kanadalla kyllä Venäjää vastaan on tärkeätä löytää laajalla tasolla ratkaisijoita, koska kärjen/yksittäisten yksilöiden osalta Venäjä pystyy sen haastamaan. Tsekkikin melkein, mutta ei aivan.

Kiitoksia. Aika hankalaa tietysti verrata esimerkiksi Bergeronia ja Ovechkinia toisiinsa. Ovechkin on oman ikäluokkansa ykkösvaraus ja lahjakkain pelaaja tässä ikäluokassa koko maailmassa. Hän oli myös Venäjän World Cup joukkueessa ja on pelannut tietysti hienoja nuorten pelejä aina kun on ollut mukana. Ovechkin on lähes täydellinen paketti taitoa ja fyysisyyttä. Bergeron on puolestaan aika tavalla erilainen pelaaja ja saanut kannuksena aivan toisenlaisessa ympäristössä. Hän oli kaukana siitä hypestä varausikäisenä, mitä Ovechkin oli omassa ikäluokassaan ja hänet varattiinkin vasta toisella kierroksella, joten mitään valtavan isoja odotuksia hänen suhteensa ei ollut.

Varauksensa jälkeen hän on ollut kuitenkin todella hyvä joka paikassa missä hän on pelannut. Hän nousi heti ensimmäisellä kaudellaan varauksestaan NHL:ään ja iski nykyajan tulokkaalle (ja etenkin sen ikäiselle tulokkaalle) hyvät 39 pistettä. Tämän kauden Bergeron on palannut Providence Bruinsissa AHL:ssa ja saanut siellä vastaansa kokeneita AHL ja NHL miehiä. Hän on tehnyt farmissa päälle piste per peli tahdilla pisteitä. Tähän samaan viime kaudella pääsi seitsemän AHL pelaajaa pistepörssin 30 joukosta. Ja kun mietitään, kuinka kova sarja AHL on nykyisellään, niin sarjassa piste per peli tahti on erittäin kovaa luokkaa.

Tästä tahdista esimerkiksi entinen Tshekin junioritähti Jiri Hudler jäi viime kaudella selvästi, samoin kuin Venäjän maajoukkueeseen tällä kaudella noussut Fedor Fedorov (39 pistettä 58 pelissä). Myös Venäjällä Jaroslavissa tämän kauden pelannut Denis Shvidki jäi 54 pisteeseen 77 pelissä. Näissä nuorten MM-kisoissa Valko-Venäjän joukkueessa hienoja pelejä pelannut Andrei Kostitsyn on pelannut tämän kauden AHL:ssa ja hänellä on kasassa yhdeksän pistettä 30 pelissä. Hänen lahjakkuudestaan kertoo se, että Kostitsynia korkeammalla Venäläisiä pelaajia viimeisen kolmen Draftin aikana ollaan varattu vain kolme (Ovechkin, Malkin ja Zherdev). Viime kaudellahan mies pelasi jo Moskovan CSKA:ssa 12 peliä kun Radulov ja Lisin pelasivat alempia sarjoja (Radulov taisi pelata yhden pelin ylhäällä).

Jos taas verrataan Bergeronia suomalaisiin maajoukkuepelaajiin farmimenestyksellä, niin Jani Rita pelasi viime kaudella Edmontonissa 64 peliä ja teki 41 pistettä, Antti Miettisen saldot olivat Utahissa 48 peliä ja 30 pistettä. Bergeronia ei voi mielestäni edes verrata Tshekin pelaajiin. Niin, tai Olesziin on jälleen mahdotonta verrata koska he pelaavat eri mantereella, mutta esimerkiksi ykkösketjun Vranaan verrattuna Bergeron on AHL tasolla päälle piste/ottelu hyökkääjä ja Vrana ei pääse tähän edes QMJHL:ssä, jossa Crosby takoo puolestaan päälle kahta pistettä pelissä...

Kokonaisuudessaan näitä kahden eri mantereen pelaajia on kuitenkin hyvin vaikea verrata keskenään, sillä pelikulttuurit ovat niin erilaisia. Bergeronia voi verrata jotenkin pelaajiin, jotka ovat farmissa tai NHL:ssa pelanneet, mutta toki pelkkä pistevertailu on tässäkin tapauksessa aika huono, vaikka sitä tässä käytinkin. Mikäli Ovechkin tekee ensi kaudella (?) saman verran pisteitä kuin Tuomo Ruutu tai Patrice Bergeron NHL:ssa (noin 40 pisteen luokkaa), hän on saavuttanut maalinsa tässä vertailussa. Helppoa se ei tule olemaan edes hänelle kun ei tähän pysty edes monet kokeneet ja menestyneet europelaajat.

Mitä Crosbyyn tulee, niin hän on jo nyt valmis NHL pelaaja ja ura tulee olemaan poikkeuksellisen menestyksekäs. Vertausta Ovechkiniin on vaikea kuitenkaan tehdä, koska he ovat erityylisiä pelaajia ja pelaavat eri mantereilla. Crosby on tällä hetkellä pisteissä Ovechkinin kanssa samoissa mitä tulee 17-vuotiaana 20-vuotisten maajoukkueturnauksessa tehtyihin pisteisiin, mutta vielä on pelejä jäljellä...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Mängimies
Korjaa jos olen väärässä, mutta eikös Horton ole -85 syntynyt?

Tunnut olevan erittäin hyvin perillä kanadalaisesta junnukiekosta, joten kysynkin nyt että missä on Mr. Horton? Loukkaantuneena vai onko Kanadan joukkue tosiaan niin kova, ettei mahtunut mukaan? Eikai sentään.

On. Staal ja Nash ovat toki -84 syntyneitä, mutta Horton -85. My bad. Hortonillahan oli tarkoitus tulla junnujen kisoihin mukaan ja hän sai tähän luvankin jo Mike Keenanilta, mutta AHL pelissä joulukuun alussa sattunut loukkaantuminen esti miehen aikeet. Hän loukkasi saman olkapäänsä, minkä vuoksi hän oli sivussa jo viime NHL kaudella noin 20 pelistä ja mikä leikattiin keväällä. Nathanin piti palata Rampagen riveihin joulukuun lopussa, mutta ainakaan viime pelissä häntä ei oltu merkitty kokoonpanoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti The Original Jags
Enver Lisin on tämän hetken maailman parhaan seurajoukkueen vakiokokoonpanon hyökkääjiä. Aika kova saa se juniorijoukkue olla, jonka kokoonpanoon Lisin ei mahtuisi. En jaksa uskoa, että Kanadalla olisi 12 parempaa hyökkääjää kuin Enver, vaikka sillä onkin nyt koossa todella hyvä joukkue. Enver Lisin on ikäluokkansa ehkä nopein luistelija koko maailmassa, ja miehellä on luistelun lisäksi myös muut osa-alueet kunnosa.

Lisin on toki erittäin nopea, ehkä Venäjän joukkueen nopein ja se on paljon se. Mutta ainakin scoutteja kovasti askarrutti miehen puolustuspeli viime kaudella. Yksi kertoi, että hän on kentällä laiska ja häntä ei edes huomaa ennen kuin hänellä on kiekko. Lisin kuulemma kyttäsi paljon hyökkäyssinisellä ja sitä pidettiinkin miehen ainoana pelipaikkana. Siksi hän varmaankin putosi viime kesän Draftissa sijalle 50. Normaalisti tuon tason luistelijat otetaan ensimmäisellä kierroksella.

Viestin lähetti The Original Jags
Radulov oli viime vuoden U18-kisojen mestarijoukkueen Venäjän kolmen parhaan hyökkääjän joukossa. Joidenkin mukaan hän oli koko turnauksen toiseksi paras hyökkääjä heti Jevgeni Malkinin jälkeen.

Radulov on ollut tällä kaudella erittäin hyvä Quebecissa. Täytyy muistaa, että hän oli sinne mennessään kielitaidoton, ja joutui sopeutumaan kokonaan uuteen pelityyliin verrattuna Venäjällä pelattuun. Siihen nähden Radulovin otteet ovat olleet erinomaisia. Sen perusteella mitä olen esim. HF:n sivuilta kommentteja lukenut, on Radulov ollut oman seuransa Rempartsien paras hyökkääjä.

Radulov on ollut hyvä, mutta paras..? Enpä menisi sanomaan näinkään. Hennessy on pelannut Quebecin joukkueen hyökkääjistä eniten ja tehnyt myös eniten pisteitä. Lavallee on 190 senttinen ja päälle 100 kiloinen voimahyökkääjä, joka on tehnyt enemmän maaleja kuin Radulov. Radulovin heikkoutena on ollut sama kuin euroopassa pelatessa, eli vaikka mies on nopea, taitava ja hyvän työmoraalin omaava, hän vähän turhaan arastelee mennä ruuhkiin ja ei ole parhaimmillaan silloin peli menee fyysiseksi.

Viestin lähetti The Original Jags
Dimitri Vorobjev on ollut tällä kaudella Superliigassa koko liigan paras juniori-ikäinen puolustaja. Hän on joukkueensa Lada Togliattin toiseksi paras puolustaja tehopisteillä mitattuna. Vorobjevilla on myös kokoa ja fysiikkaa, eikä luistelukaan ole sieltä huonoimmasta päästä. En jaksa millään uskoa, että Kanadalla olisi 8, tai edes kuusi Vorobjevia parempaa puolustajaa. Kuinka moni tämän Kanadan joukkueen pakeista mahtuisi Lada Togliattin avauskokoonpanoon? Ehkä 2-4, mutta ei missään tapauksessa kaikki.

Vorobjevhan pelasi jo viime kaudella 22 peliä Ladan paidassa ja oli siltikin vasta 159 varaus. Tähän syynä oli kuulemma se, että hänellä ei ole kunnon "upsidea". Hän on pelaaja, joka pystyy olemaan NHL joukkueessa 3-4 puolustaja parhaimmillaan, mutta korkeammalle hänestä ei kuulemma ole, vaikka hänellä on kaikkea mitä vaaditaan. Ongelmana on se, että hänellä ei ole tätä "kaikkea" riittävästi ollakseen dominoiva. Kanadan joukkueesta Phaneufista odotetaan aikansa suurpakkia, Coburnista odotetaan muutaman kauden päästä 1-2 pakkia, Weberilla on mahdollisuuksia samaan ehkä 3-4 vuoden päästä, Barkerista Chicago odottaa ykköspakkia, Seabrook nähdään 2-3 pakkina, Belle samoin, mutta hänen kohdallaan voidaan puhua hyvästäkin upsidesta. En tiedä, enkä ala edes arvaamaan, montako Kanadan joukkueen pakkia mahtuisi Ladan paitaan, mutta toisaalta en usko, että Vorobievkaan Kanadan juniorisarjoissa olisi piste/ottelu puolustaja, kuten Kanadan pakit.

Viestin lähetti The Original Jags
No Malkin on syntynyt vasta loppuvuodesta 1986, eli hän on ikänsä puolesta vasta raakile näissä ympyröissä, vaikka olikin mukana jo viime vuonna. Mutta ovathan nämä kaksi pelaajaa tietenkin Venäjän menestyksen avain. Joukkue joko kaatuu tai nousee heidän suoritustensa myötä.

Tarkoitinkin nimenomaan Malkinin kokemusta kansainvälisistä kisoista. Mielestäni hän oli muuten viime vuoden nuorten kisoissa parempi kuin Ovechkin.

Viestin lähetti The Original Jags
Venäjä pelasi sekä vuoden 2002 että 2003 kisat ilman Ilja Kovaltshukia, mutta voitti silti kultaa molemmilla kerroilla. Eli ei voida sanoa, että Kanada olisi ainoa maa, joka kärsii parhaiden pelaajien pelaamisesta NHL:ssä. Tosin Kovalchukin puuttuminen ei estänyt Venäjää voittamasta noita 2002 ja 2003 turnauksia, mutta Kovaltshukin kanssa Venäjä olisi tietenkin ollut vielä huomattavasti vahvempi. Muistaakseni 2003 junioreiden MM-kisojen aikaan Kovaltshuk johti NHL:n maalipörssiä.

Lisäksi Venäjältä puuttui viime vuonna NHL:n takia mm. Nikolai Zherdev, joka om oman -84-ikäluokkansa kolmen parhaan pelaajan joukossa maailmassa.

Totta. Venäjältä on myös puuttunut joitakin pelaajia ja hyviä sellaisia, mutta ei toki samassa määrin kuin Kanadalta, joka olisi voinut kasata uuden ykkösketjun esimerkiksi viime vuoden kisoihin näistä NHL pelaajista; Staal - Nash - Horton olisi voinut olla aika tehokas nuorissa.

Tuosta Zherdevista minä olen kyllä eri mieltä..

Viestin lähetti The Original Jags
Yksi kaikkien aikojen kovimmista, mutta ei siltikään ehkä kovin. Muistaakseni joskus 1970-luvulla Slava Fetisov, Aleksei Kasatonov, Irek Gimajev ja Sergei Starikov pelasivat kaikki yhtä aikaa juniorien MM-kisoissa. Viime vuosien joukkueista pidän vuoden 2003 MM-kultajoukkueen Venäjän pakistoa erittäin lahjakkaana: Fedor Tjutin, Denis Grebetshkov, Kirill Koltsov, Maksim Kondratjev, Vladimir Korsunov ja Konstantin Kornejev. Näistä kavereista 4-5 tulee olemaan NHL-vakiopuolustajia, ja Tjutinissa, Koltsovissa ja Grebetshkovissa on myös tähtiainesta.

Niin, sanoinkin juuri että yksi kovimmista. Tjutinissa voi olla tähtiainesta, Koltsovissa sitä on mielestäni saman verran kuin Fedor Fedorovissa.
 

viba

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Liverpool
Mahtavaa katsoa tuota Kanadan peliä tällä hetkellä, Tsekki on täysin aseeton.
Kanada hallitsee kaikkia osa alueita täydellisesti. On vähän erilainen porukka kun Suomen kädettömät duunarit.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti nuck

Tuosta Zherdevista minä olen kyllä eri mieltä..



Niin, sanoinkin juuri että yksi kovimmista. Tjutinissa voi olla tähtiainesta, Koltsovissa sitä on mielestäni saman verran kuin Fedor Fedorovissa.

Kuinka moni vuonna 1984 syntynyt pelaaja teki viime kaudella NHL:stä yhtä kovalla piste/ottelu keskiarvolla pisteitä kuin Zherdev?


Ainakin Vancouverin valmennusjohto ja toimitusjohtaja ovat eri mieltä Koltsovin suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös