Tyttöjen maajoukkueet

 • 40 792
 • 393

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Nyt lienee aika kypsä myös tyttöjen maajoukkueita koskevan ketjun avaamiselle.

U18 MM-kisat ja Tyttöleijonat

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja ne on sittemmin järjestetty joka vuosi. Vuotta myöhemmin ikäluokassa nähtiin ensimmäisen kerran jo II-divisioonan MM-kisat ja ensi vuonna eri tason MM-turnauksia on jo viisi: mestaruustaso sekä divisioonat IA, IB, IIA ja IIB. Näilläkin arvokisoilla alkaa olla siis jo jonkin verran historiaa ja perinteitä. Toisin kuin miehillä, naisilla ei ole erikseen alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. En tiedä, onko se virallinen syy, mutta aikuisten MM-kisoissakin on runsaasti alle 20-vuotiaita pelaajia, joten siksi U18-kisat on todennäköisesti nähty järkevänä pitää toistaiseksi ainoana juniori-ikäisten arvokisojen ikäluokkana.

Suomen Tyttöleijonat ovat osallistuneet alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin joka vuosi. Menestys on ollut Naisleijonia laihempaa, mutta kahdesti Tyttöleijonat ovat saaneet juhlia pronssimitaleja, joista tuoreinta tämän vuoden tammikuussa. Muina vuosina Suomi onkin ollut yleensä viides ja jumittunut puolivälierän häviämällä vuosiksi heikompaan B-alkulohkoon.

U16 Euroopan Cup ja Leijonapennut

Vuodesta 2017 lähtien on pelattu alle 16-vuotiaiden ikäluokassa Euroopan cupia, joka ei ole kuitenkaan vielä IIHF:n virallinen arvokisaturnaus. Turnaus pelattiin tänä keväänä huhtikuun lopulla. Suomessa turnaukseen osallistuva joukkue kulkee Leijonapennut-lempinimellä ja se on tyttöjen ensimmäinen maajoukkueikäluokka. Suomi on kerännyt näistä kisoista kullan, hopean ja pronssin. Ruotsi on ainoa Euroopan perinteisistä naiskiekkomaista, joka ei ole vielä osallistunut turnaukseen.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa on koottu jo ainakin vuodesta 2012 asti pelaajia eri puolelta Suomea sekä eri sarjoista leiritapahtumaan. Mahdollisesti jo aiemminkin, mutta ainakaan Leijonat.fi-portaali ei löydä vanhempia uutisia tapahtumasta. Tapahtumassa kartoitetaan ikäluokan valtakunnallista tasoa ja mahdollisia tulevaisuuden tyttömaajoukkueiden pelaajia. Kyse on vähän kuin poikien Pohjola-leirin kevennetystä versiosta lyhyemmillä perinteillä, mutta tavoite on kuitenkin sama. Tyttöjen kohdalla pelaajien kerääminen yhteen paikkaan onkin erityisen tärkeää, koska tuon ikäiset pelaajat ovat vielä niin hajallaan eri sarjoissa. Osa heistä pelaa jo naisten kanssa ja osa pelaa poikajuniorien kanssa, koska tytöille on vielä kovin vähän omia juniorijoukkueita ja -sarjoja. Onneksi suunta on tämänkin osalta parempaan päin.

Muut juniori-ikäluokat

Tällä hetkellä Suomella ei tietääksi ole naisten junioripuolella muita virallisia maajoukkueita. Tosin ainakin yksittäisissä kotimaisissa turnauksissa olen nähnyt myös naisten U20-maajoukkuekokoonpanoja. Sellaiselle ei kuitenkaan ole vielä mitään omaa arvokisaturnausta, johon joukkue voisi osallistua.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
N18 Tyttöleijonat pelaavat maajoukkueturnauksen 20.-25.8. Tsekkiin lähtevään joukkueeseen on valittu jonkin verran eri pelaajia kuin heinäkuun Kuortaneen leirille.

Maalivahdit:
Lahtinen Kiia, Hunters, Porvoo
Laitinen Aino,Team Kuortane

Puolustajat:
Ahlskog Julia, Team Kuortane
Berg Nella, VG-62
Koukkula Oona, Team Kuortane
Parkkonen Krista, SaiPa
Saarenpää Nea, HaKi
Suoranta Elli, Ilves
Timonen Anni, TPS
Yrjölä Siiri, K-Vantaa

Hyökkääjät:
Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät
Havana Oona, Kärpät
Huuskonen Sanni, Team Kuortane
Keränen Tilli, Kärpät
Kuoppala Jenniina, Sport
Lehto Saimi, HPK
Salonen Pauliina, TPS
Sundelin Sofianna, Team Kuortane
Tervonen Nea, Team Kuortane
Täks Lisette, Team Kuortane
Vanhanen Sanni, Tappara
Yrjänen Kiira, Team Kuortane


* * *

Alle 16-vuotiaiden N16 Leijonapennut kokoontuivat myös päättyneellä viikolla Tulevaisuuden Tähdet -leirille. Kuortaneella kartoitettiin 2004–2006 syntyneistä ikäluokista kaikkiaan neljä joukkueellista eli 68 pelaajaa, joilla on mahdollisuus edustaa Suomea Eurooppa-cupissa ensi keväänä. Sinne selvinnee tästä porukasta noin kolmasosa. Syyskuun leirille valitaan todennäköisesti selvästi pienempi pelaajajoukko.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Elokuun lopulla Tyttöleijonat kävivät tosiaan Tsekissä pelaamassa samaan aikaan, kun Naisleijonat pelasivat kotimaassa. Kolmen ottelun saldona oli jatkoaikatappio Tsekille, jatkoaikavoitto Venäjästä sekä tappio Ruotsille. Pelit kun menivät ristiin, niin Suomi jäi turnauksen jumboksi.

Rich (BB code):
    O  3-2-1-0 TM-PM P
1. SWE 3. 2-0-0-1 5-3 6
2. CZE 3. 1-1-0-1 7-4 5
3. RUS 3. 1-0-1-1 4-6 4
4. FIN 3. 0-1-1-1 4-7 3

23.08.2019 CZE-FIN 3-2 JA (tilastot)
24.08.2019 FIN-RUS 2-1 JA (tilastot)
25.08.2019 FIN-SWE 0-3 (tilastot)

Suomi oli turnauksen paras erikoistilanteissa, kun Tyttöleijonat viimeisteli kolme ylivoimamaalia ja piti maalin puhtaana alivoimalla. Sen sijaan Ruotsi rokotti yhdellä alivoimamaalilla ja tasakentällisin Suomi onnistui kolmessa ottelussa vain kerran. Päävalmentaja Mira Kuisma totesikin Ruotsi-ottelun jälkeen, että hyökkäyspelaamisen kanssa on eniten tekemistä. Tosin puoluspeliä oli ilmeisesti harjoiteltu joukkueen kanssa eniten. Lyhyen turnauksen otannalla sekään ei nyt erityisesti loistanut neljän maan vertailussa.

Vielä on ehkä aikaista vetää liian suuria ennustuksia, pystyykö Tyttöleijonat uusimaan viime talven pronssimitalin Japanin MM-kisoissa ensi tammikuussa. Lähtökohtaisesti joukkueesta puuttuu kuitenkin Elisa Holopaisen, Viivi Vainikan ja Nelli Laitisen kaltaiset U18-ikäluokan kansainvälisen tason huippulahjakkuudet, jotka kantoivat jo samana keväänä aikuisten MM-kisoissa merkittävää vastuuta. Tosin tämän kauden Tyttöleijonien nuorimmilla pelaajilla on vielä useampi vuosi aika kehittyä tämän ikäluokan maajoukkuepeleissä. Myös joukkueen kokeneemmilla pelaajilla on mahdollisuus edetä syyskauden aikana harppauksin Naisten Liigan peleissä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
U18-Tyttöleijonien kaudesta kirjoittaminen on näkojään jäänyt viime syksyn jälkeen. Ikäluokan maajoukkueella oli syyskuun jälkeen kolme turnausta sekä MM-kisat Slovakiassa.

Lokakuun alussa pelattiin jo jonkinlaiseksi perinteeksi muodostunut Kuortane Cup (3.-5.10.2019). Myös Tšekki ja Norja sekä epävirallinen U23-haastajamaajoukkue, jossa oli runsaasti aiempien vuosien tyttöleijonia. Haastajamaajoukkue voitti turnauksen ja Tyttöleijonat sijoittui toiseksi.

3.10.2019 FIN U18-NOR U18 10-0
4.10.2019 FIN U18-CZE U18 5-3
5.10.2019 FIN U18-FIN U23 2-3 VL

7.-9.11.2019 Tyttöleijonat kohtasi Finnkampenin merkeissä kolme kertaa Ruotsin Enköpingissä. Kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät maalin erolla kummankin joukkueen voittaessa yhden ottelun. Ruotsi voitti viikonlopun kolmannen ottelun selvin lukemin.

7.11.2019 SWE-FIN 3-2 JA
8.11.2019 SWE-FIN 1-2
9.11.2019 SWE-FIN 4-1

Joulukuun puolivälissä pelattiin vielä yksi turnaus ennen MM-kisoja. Tšekki, Saksa ja Sveitsi liittyivät 10.-15.12.2019 Vierumäelle neljän maan turnaukseen Tyttöleijonien seuraan. Suomi selvitti kotiturnauksen voittajana ilman tappioita. Tosin Tšekki kaatui vasta voittomaalilaukauskilpailun jälkeen.

13.12.2019 GER-FIN 0-2
14.12.2019 FIN-SUI 6-0
15.12.2019 FIN-CZE 2-1 VL
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tyttöleijonien kauden kohokohta eli MM-kisat pelattiin tällä kertaa Slovakian Bratislavassa, josta miesten maajoukkueella onkin hyviä muistoja.

-MM-kisojen sivut Leijonat-portaalissa
-MM-kisojen virallinen sivusto

Joukkueen kokoonpano ei tarjonnut suuria yllätyksiä ja MM-kisoihin valitut pelaajat olivatkin tuttuja jo aiemmista turnauksista.

Maalivahdit:
30 Laitinen Aino, Team Kuortane
31 Lahtinen Kiia, Porvoon Hunters

Puolustajat:
2 Ahlskog Julia, Team Kuortane
3 Koukkula Oona, Team Kuortane
4 Timonen Anni, TPS Turku
6 Yrjölä Siiri, Kiekko-Vantaa
8 Laitinen Nelli, Kiekko-Espoo
9 Rantala Sanni, Team Kuortane
12 Suoranta Elli, Ilves Tampere
21 Parkkonen Krista, SaiPa Lappeenranta

Hyökkääjät:
10 Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät Oulu
11 Tervonen Nea, Team Kuortane
14 Sundelin Sofianna, Team Kuortane
15 Havana Oona, Kärpät Oulu
18 Keränen Tilli, Kärpät Oulu
19 Täks Lisette, Team Kuortane
22 Yrjänen Kiira, Team Kuortane
23 Vanhanen Sanni, Tappara Tampere
24 Nuutinen Sofia, Kiekko-Espoo
26 Vartiainen Sanni, Team Kuortane
27 Teräväinen Satu, Kiekko-Espoo
28 Salonen Pauliina, TPS Turku

Joukkueen ikärakenne oli myös tasapainoinen, sillä vain noin puolet joukkueesta oli vanhinta 2002-ikäluokkaa, kuten vaikka Elite Prospectsin kokoonpanosivulta näkee kätevästi. Noin puolet joukkueesta pystyy osallistumaan MM-kisoihin vähintään vielä ensi vuonnakin. Myös 2004 ja 2005 syntyneitä pelaajia oli jo useita mukana. Puolustus menee eniten uusiksi ja varsinkin Nelli Laitisen ja Sanni Rantalan poistuminen näkyy varmasti siniviivalla. Rantala valittiin kisojen tähtistöviisikkoon ja Laitinen palkittiin kisojen parhaana puolustajana. Päävalmentajana Slovakiassa jatkoi edellisen vuoden tavoin Team Kuortaneen Mira Kuisma.

Edellisissä MM-kisoissa pitkästä aikaan mitalikantaan palannut Tyttöleijonat ei tällä kertaa venynyt pronssille, mutta vähimmäistavoite kovatasoisessa A-lohkossa säilymisestä täyttyi hienosti. Ratkaisevassa puolivälierässä kauden aiemmissakin kohtaamisissa tiukaksi vastukseksi osoittautunut Tšekki kaatui numeroin 3-1.

Se olikin Tyttöleijonien ainoa voitto koko turnauksessa. Entinen Naisleijonien päävalmentaja Juhani Tamminen sanoisi varmasti "Win the right games", mutta kyllähän tuo jonkinlainen huolenaihe on, vaikka joukkue pystyikin säilyttämään paikkansa A-lohkossa ja yhtä peliä lukuunottamatta vastassa oli ennakkoonkin ajatellen kovempia ikäluokan TOP 3 -maita. Etenkin maalinteko oli Suomelle todella vaikeaa ja sillä osastolla jäikin paljon poikkeuksellisen taitavan puolustajaparin Laitinen-Rantala varaan. Myöskään maalivahtipeli ei yltänyt edellisen vuoden pronssijoukkueen Erica Jaskarin tasolle. Toivottavasti tulevalle kaudelle Tyttöleijonat saavat useita harjoitusotteluita myös kovaa Venäjää vastaan.

MM-kisojen tulokset

Alkulohko A
26.12. USA-Suomi 4-1
27.12. Suomi-Kanada 1-4
29.12. Venäjä-Suomi 4-2

30.12. Suomi- Tšekki 3-1 (puolivälierä)
01.01. Kanada-Suomi 4-1 (välierä)
02.01. Venäjä-Suomi 6-1 (pronssiottelu)

Ikäluokan maailmanmestaruuden vei jatkoajalle venyneessä Pohjois-Amerikkalaisten kohtaamisessa USA.

* * *

Valitettavasti nämä arvokisat eivät jää naiskiekkoa seuraavien mieleen urheilullisista syistä, vaan IIHF:n ja kisajärjestäjän nais- ja tyttökiekkoa halveksivista ratkaisuista.

Ensimmäinen ongelma oli tehty jo joskus kauan ennen kisojen järjestämistä. MM-turnausta aikaistettiin aiemmista vuosista sillä tavalla, että turnaus osui nyt samaan ajankohtaan kuin U20-miesten MM-kisat. Aiemminhan turnaus on järjestetty tammikuun puolella U20-kisojen päättymisen jälkeen. Vanha mallikaan ei ollut ihan ongelmaton, koska se sotkee jonkin verran kansallisia sarjoja, kuten vaikka Naisten Liigaa. Varsinkin Team Kuortaneelle on kertynyt aiempina vuosina MM-kisojen vuoksi rästipelejä tai otteluruuhkaa ennen kisoja, kun noin puolet seurajoukkueesta edustaa myös Tyttöleijonia. Naiskiekon etu olisi kuitenkin, että tyttöjen ainoan juniori-ikäluokan MM-kisat saisivat mahdollisimman suuren mediahuomion, eikä ainakaan saman lajin toinen arvokisaturnaus olisi viemässä sitä huomiota.

Valitettavasti jokainen tietää minkälaista mediahuomiota tyttöjen MM-kisat voivat saada ajankohdan siirtyessä päällekäin U20-kisojen kanssa. Jopa IIHF näytti häpeällistä esimerkkiä, kun liiton Twitter-tilillä postattiin tyttöjen MM-kisoista noin kerran viittäkymmentä U20-twiittiä kohden. Edes kaikkien otteluiden lopputuloksia ei twiitattu, kun U20-kisoista postattiin joitain hienoimpia maalituuletuksia ja muuta viihteellisempää hömppää.

Tyttöjen turnaus onnistui kuitenkin nousemaan puheenaiheeksi mediassakin. Valitettavasti ei kuitenkaan myönteisessä mielessä, vaan turnauksesta lähetetyn järkyttävän heikkotasoisen kuvamateriaalin vuoksi. Alkulohkon ottelulähetykset kuvattiin yhdellä paikallaan pysyvällä kameralla, jossa oli koko kaukalon näyttävä kalansilmälinssi. Kuvasuhteet vääristävää ja ovisilmää muistuttavaa näkymää oli tuskallista katsoa. Pelin seuraamisesta ei oikein tullut mitään, kun pelaajat, joiden numeroista ei saanut selvää, hiihtivät kuvassa ylä- ja alamäkeen. Myös selostus ja hidastukset puuttuivat ottelulähetyksestä.

IIHF puolustautui sillä, että ottelulähetysten järjestäminen on kisajärjestäjän vastuulla. Heillä ei ole erikseen sitä varten mitään toimenpiteitä, resursseja, eikä näköjään laadunvalvontaakaan. Slovakialaiset halusivat ilmeisesti päästä mahdollisimman halvalla, sillä tokihan ammattimaisen ottelulähetyksen tekeminen maksaa. Ehkä 10 vuotta sitten mikä tahansa kuvamateriaali tyttöjen MM-kisoista olisi ollut OK, mutta vuonna 2020 se ei enää ole. Varsinkin kun samaan aikaan televisiosta näkyy koko jääkiekkomaailmalle U20-kisat, joiden tuotantoarvot eivät kalpene NHL-lähetyksillekään.

Suomalaisittain ottelulähetysten surkea taso johti erittäin harmillisiin seurauksiin. Ylellä oli hallussaan viimeistä vuotta oikeudet U18-tyttöjen MM-kisoihin ja turnaus oli tarkoitus näyttää ensimmäistä kertaa televisiossa. Kuvalaadun tason selvittyä Yle päätti olla näyttämättä kisoja ollenkaan. Päätös koski siis television lisäksi myös Areenaa.

Ottelulähetysten heikko taso poiki sosiaalisessa mediassa kielteisten palautteiden vyöryn, jonka seurauksena slovakialaiset ilmeisesti löivät lisää rahaa pöytään ja ykköshallin jatkopelit nähtiin monikameratuotantona. Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut ja pelejä ei saatu enää televisioon. Yle tosin pyörsi päätöstään sen verran, että ratkaisupelien ottelulähetykset saatiin Areenaan Timo Lievemaan suomenkielisellä selostuksella.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Viiden kuukauden hiljaiselon jälkeen Tyttöleijonatkin käynnistävät uutta kautta. Joukkue kokoontui tällä viikolla kahdessa ryhmässä testi- ja jääleirille Kuortaneelle. Ryhmät oli jaettu niin, että ensimmäisessä ryhmässä oli kaikki puolustajat sekä yksi maalivahti. Toisessa ryhmässä oli kaikki hyökkääjät ja kaksi maalivahtia.

Kun MM-kisojen kokoonpanosta kasvoi yläikäiseksi noin puolet joukkueesta, leirityksessä on jonkin verran uusia nimiä etenkin puolustuksessa. Tosin moni heistä on osallistunut jo U16-Leijonapentujen leirityksiin.

Ryhmä 1 (8.–10.6.2020):

Maalivahti:
Lahtinen Kiia, Hunters

Puolustajat:
Berg Nella, VG-62/TPS
Eronen Ada, K-Espoo
Koukkula Oona, Team Kuortane
Mustonen Raili, JHT
Saarenpää Nea, HaKi
Tallinen Tuuli, KooKoo/KJT
Yli-Kauppila Aliisa, Team Kuortane
Varjonen Sinna, TPS
Yrjölä Siiri, K-Vantaa/KJT

Ryhmä 2 (10.–12.6.2020):

Maalivahdit:
Kyrkkö Emilia, KOOVEE
Tarkiainen Hannele, LeKi-75

Hyökkääjät:
Havana Oona, Kärpät
Hietala Jenna, Hermes
Kuoppala Jenniina, Sport
Metsä-Tokila Emmi, UJK
Nurminen Aleksandra, Team Kuortane
Pere Anni, HIFK
Schalin Julia, BJR
Sundelin Sofianna, Team Kuortane
Tervonen Nea, Team Kuortane
Täks Lisette, Team Kuortane
Vartiainen Sanni, Team Kuortane
Virtanen Peppi, JYP
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Pitkästä aikaa on syytä nostaa tätäkin ketjua ylöspäin. Tänään julkaistiin myös U18-Tyttöleijonien kokoonpano marraskuun maajoukkuetauolle, jonka aikana Suomi kohtaa Kuortaneella kolmesti Ruotsin. Ikäluokan maajoukkueet kohtasivat jo elokuussa Finnkampenin merkeissä Ruotsin Nyköpingissä.

Elokuun Finnkampen, Nyköping SWE
to 26.08.2021 SWE–FIN 2–6
pe 27.08.2021 SWE–FIN 5–2
la 28.08.2021 SWE–FIN 2–3

Marraskuun Finnkampen, Kuortane FIN
ke 10.11.2021 klo 17:30 Kuortane FIN–SWE
to 11.11.2021 klo 17:30 Kuortane FIN–SWE
pe 12.11.2021 Klo 14:00 Kuortane FIN–SWE


Tyttöleijonat Kuortaneella 10.-12.11.2021
*) eivät pelanneet elokuun turnauksessa

Maalivahdit (2):
Kyrkkö Emilia, Team Kuortane 2004
Tarkiainen Hannele, Team Kuortane 2004

Puolustajat (8):
Makkonen Adalmiina, RoKi Rovaniemi 2004
Kanerva Bianca, Kiekko-Espoo 2005
Yrjölä Siiri, HIFK Helsinki 2004
Varjonen Sinna, Team Kuortane 2005
Tallinen Tuuli, Team Kuortane 2006
Eronen Ada, Kiekko-Espoo 2004

Berg Nella, VG-62/TPS Naantali/Turku 2005* (valittiin myös elokuun turnaukseen, mutta loukkaantui ennen sitä)
Kylliäinen Olivia, HIFK Helsinki 2004*

Hyökkääjät (12):
Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät Oulu 2004
Kitula Eveliina, Hunters/HIFK Porvoo/Helsinki 2005
Havana Oona, Kärpät Oulu 2004
Kuoppala Jenniina, Team Kuortane 2004
Keränen Tilli, Kärpät Oulu 2005
Kokora Heidi, IPK Iisalmi 2005
Vihervuori Satu-Maaria, HIFK Helsinki 2004
Salonen Pauliina, TPS Turku 2005

Kolehmainen Saara, HPK Hämeenlinna 2004*
Korpela Nella, Team Kuortane 2004*
Virtanen Peppi, Team Kuortane 2004*
Keskisarja Moona, RoKi Rovaniemi 2004*

Nimien perässä oleva luku on pelaajan syntymävuosi, mistä voi koko joukkueen kohdalla päätellä hieman joukkueen ikärakennetta.

2004-syntyneitä: 14
2005-syntyneitä: 7
2006-syntyneitä: 1

Elokuun turnauksessa pelanneet, jotka eivät ole kokoonpanossa nyt marraskuussa:

P Krook Aino, Team Kuortane 2005
P Mustonen Raili, Team Kuortane 2004 (valittiin loukkaantuneen Nella Bergin tilalle)
H Hietala Jenna, RoKi 2004
H Kari Sofia, Team Kuortane 2005
H Lehmus Kerttu, Team Kuortane 2005
H Schalin Julia, Kiekko-Espoo 2005

Tammikuussa 2020 Slovakian MM-kisoissa pelanneet pelaajat:

P Siiri Yrjölä
H Anna-Kaisa Antti-Roiko
H Oona Havana
H Tilli Keränen
H Pauliina Salonen
sekä
H Sanni Vanhanen (Naisleijonien mukana Kanada-otteluissa)

* * *

U18-tyttöjen MM-kisat pelataan 8.-15. tammikuuta Ruotsin Linköpingissä ja Mjölbyssä. Kisoihin on vähän reilu kaksi kuukautta aikaa, mutta ainakaan itse en ole löytänyt mistään turnauksen kotisivuja tai edes otteluohjelmaa. No, IIHF ei ole aiemminkaan osoittanut kovin suurta kiinnostusta tyttöjen MM-kisoja kohtaan, kuten 2020 Slovakian "ovisilmäkameroista" saattaa joku muistaakin.

Alla linkkejä, joihin tietoa MM-kisoista ilmestynee toivottavasti hyvin pian. Periaatteessahan Linköping on suomalaisten kannalta niin lähellä, että sinne pystyy tekemään aika pienellä vaivalla jopa reissun.

 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kuortaneen Finnkampenin ensimmäinen ottelu pelattiin eilen. Ruotsi voitti 0–2.

Ruotsi oli avauserässä hieman terävämpi ja sai hyödynnettyä toisen Suomen jäähyistä. Toisesta erästä lähtien Suomi alkoi saada enemmän otetta, mutta viimeistely tökki hyvistä paikoista huolimatta pahemman kerran. Toisessa erässä Tyttöleijonat sai jopa 1,5 minuuttia kahden pelaajan ylivoimaa, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ruotsin toinen maali syntyi tyhjiin, kun Suomi haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tasainen peli siis, jossa Ruotsi oli maalin verran parempi.

Leijonat.tv:n lähetys toimi niin hyvin kuin sen nyt voi tämän syksyn näytöillä olettaa toimivan. Edelleen puuttui pelikellot, selostus, hidastukset/uusinnat jne, mutta lähetys ei onneksi ainakaan omalla kohdalla pätkinyt suoranakaan kovin paljon ja kamerakin pysyi ison osan ajasta tapahtumien mukana. Sellainen huvittava yksityiskohta pisti silmään, että kun koko syksy on ihmetelty lähetysgrafiikassa näkyvää englannin kieltä, niin nyt maaotteluun oli sitten saatu korjattua jäähyjen syyt yms. suomeksi. Varmaan kiittivät Ruotsissa tästä, jos joku sattui seuraamaan peliä meren takaa.

Toinen ottelu pelataan jo tänään klo 17.30 eli sen ehtii katsoa heti Naisleijonien Kanada-ottelun jälkeen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tyttöleijonat sai tänään pakettiin Kuortaneen Finnkampenin. Niukasta avaustappiosta sisuuntuneena Suomi voitti Ruotsin eilen selvin lukemin 4–0 ja peli oli jo avauserän jälkeen 3-0 Suomelle. Tänään Ruotsi jäi jälleen maaleitta, kun Suomi korjasi voiton lukemin 2–0.

11.11.2021 Suomi–Ruotsi 4–0

Ottelun tilastot | Leijonat.tv-tallenne

Suomen kokoonpano

19 Heidi Kokora – 28 Pauliina Salonen – 18 Tilli Keränen
27 Satu-Maaria Vihervuori – 15 Oona Havana – 11 Eveliina Kitula
29 Moona Keskisarja – 16 Jenniina Kuoppala – 21 Saara Kolehmainen
14 Kerttu Lehmus – 26 Peppi Virtanen – 24 Nella Korpela

12 Ada Eronen – 6 Siiri Yrjölä
8 Tuuli Tallinen – 3 Adalmiina Makkonen
5 Nella Berg – 7 Sinna Varjonen
25 Olivia Kylliäinen – 4 Bianca Kanerva

30 Emilia Kyrkkö 22/22 - 100 % - 60:00
(31 Hannele Tarkiainen)


12.11.2021 Suomi–Ruotsi 2–0

Ottelun tilastot | Leijonat.tv-tallenne

Suomen kokoonpano

19 Heidi Kokora – 28 Pauliina Salonen – 18 Tilli Keränen
27 Satu-Maaria Vihervuori – 15 Oona Havana – 11 Eveliina Kitula
29 Moona Keskisarja – 16 Jenniina Kuoppala – 21 Saara Kolehmainen
10 Anna-Kaisa Antti-Roiko – 26 Peppi Virtanen – 24 Nella Korpela
14 Kerttu Lehmus (13. hyökkääjä)

12 Ada Eronen – 6 Siiri Yrjölä
8 Tuuli Tallinen – 3 Adalmiina Makkonen
5 Nella Berg – 7 Sinna Varjonen
25 Olivia Kylliäinen – 4 Bianca Kanerva

30 Emilia Kyrkkö 17/17 - 100 % - 60:00
(31 Hannele Tarkiainen)

* * *

Tämän syksyn kuuden harjoitusottelun pistepörssiä kun katsoo, niin sieltä erottuu tulosvastuun osalta aika selkeästi ykkössentteri Salonen ja Kärpät-kolmikko Antti-Roiko, Havana ja Keränen. Vielä jos Kuortaneella poissaolleet Jenna Hietala ja Sanni Vanhanen ovat mukana tammikuun MM-kisoissa, niin sentteriosasto on ainakin silloin kunnossa. Vanhasen kohdalla vaikuttaa tietysti myös mahdolliset olympialaiset ja halutaanko nuorta pelaajaa peluuttaa saman kauden aikana kolmissa arvokisoissa elokuussa, tammikuussa ja helmikuussa.

Maalivahtiosastolla (nuorten) olympiahopeamitalisti Kyrkkö näyttäisi napanneen kuortanelaisvahtien välillä pientä niskalenkkiä. Tarkiaisen kannalta karua, kun avauspelissä vain yksi kiekko meni ohi. Kyrkkö vastasi torjumalla omalla vuorollaan kaksi nollapeliä. Syksyn kuudesta pelistä Kyrkkö on torjunut nyt neljä ja Tarkiainen kaksi. Kyrkkö on voittanut kaikki neljä peliään ja Tarkiainen on hävinnyt molemmat.

Ikäluokan seuraava maajoukkuetapahtuma saattaa olla jo tammikuun MM-kisat. Ainakaan liiton tulospalvelu ja Leijonat.fi-sivusto ei kerro, että ennen MM-kisoja olisi enää mitään maaotteluita. Päävalmentaja Mira Kuisman mukaan joukkueella on positiivinen ongelma, koska on niin paljon pelaajia, joista valita joukkue. Toisaalta toisesta näkökulmasta tilanteen voi tulkita myös pelaajamateriaalin tasapaksuutena, sillä ymmärtääkseni tänä vuonna ikäluokassa ei taida olla mukana mitään nyt jo ihan maailman kärkeen kuuluvia lahjakkuuksia, kuten jonain vuonna on ollut vaikka Petra Niemisen tai Nelli Laitisen muodossa.

Tammikuussahan tuo sitten nähdään, missä Suomen nuoret pelaajat menevät suhteessa pohjoisamerikkalaisiin ja muihin haastajamaihin. Tasainen pelaajamateriaali on ainakin siinä mielessä hyvä asia, että joukkue ei ole silloin muutaman huippupelaajan varassa ja pelaajamassaa tarvitaan joka tapauksessa etenkin naisten maajoukkueen tulevaisuutta ajatellen. Niin moni pelaaja ripustaa naisten jääkiekossa hokkarit naulaan jo varhain opiskelu- ja työelämän koittaessa kolmannella vuosikymmenellä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
U18-tyttöjen MM-kisat pelataan 8.-15. tammikuuta Ruotsin Linköpingissä ja Mjölbyssä. Kisoihin on vähän reilu kaksi kuukautta aikaa, mutta ainakaan itse en ole löytänyt mistään turnauksen kotisivuja tai edes otteluohjelmaa. No, IIHF ei ole aiemminkaan osoittanut kovin suurta kiinnostusta tyttöjen MM-kisoja kohtaan, kuten 2020 Slovakian "ovisilmäkameroista" saattaa joku muistaakin.
Kun U18 MM-kisoihin on jäljellä enää alle 53 päivää, IIHF ja ruotsalaiset saivat vihdoinkin aikaiseksi julkaista otteluohjelman ja tietoa turnauksen lipunmyynnistä.

Turnaukseen osallistuu 8 joukkuetta, jotka on jaettu edellisten kisojen menestyksen perusteella A- ja B-alkulohkoihin. Turnauksen ottelujärjestelmä on siis samanlainen kuin naisten MM-kisoissa oli vielä kahdeksan joukkueen määrällä.

Neljän joukkueen A-lohko selviää automaattisesti pudotuspeleihin. Sijoilla 1-2 pääsee suoraan välieriin ja sijoilla 3-4 kohtaa puolivälierissä B-lohkon sijoille 1-2 selvinneet joukkueet. B-lohkon kolmas ja neljäs pelaavat karsintasarjan kahdesta voitosta ja sarjan häviäjä putoaa seuraavaksi kaudeksi IA-divisioonaan.

A-lohko:
-USA
-Kanada
-Venäjä
-Suomi

B-lohko:
-Ruotsi
-Tšekki
-Sveitsi
-Saksa

Turnaus järjestetään siis Ruotsin Linköpingissä ja Mjölbyssä, joka on Linköpingistä E4-valtatietä 35 kilometriä länteen kohti Vättern-järveä. B-lohkon ottelut sekä pudotuspelit pelataan Linköpingin Stångebro-hallissa, johon mahtuu 4700 katsojaa. Halli on oikeastaan kakkoshalli vieressä olevalle isommalle Saab Arenalle, joka tunnettiin ensimmäiset kymmenen vuotta Cloetta Center -nimellä. A-lohkon pelit sekä karsintasarja pelataan Mjölbyn ProTrain Areenalla, jonne mahtuu 1960 katsojaa. Huvittavana yksityiskohtana hallin aiempi sponsorinimi oli VMP Group Arena, mikä näkyy edelleen Googlen Street View'ssä. Erikoinen ratkaisu laittaa kovatasoisempi A-lohko pelaamaan pikkukylän pikkuhalliin, mutta voi olla, että ruotsalaisyleisöä kiinnostaa tuossa turnauksessa lähinnä vain B-lohkossa pelaavan Ruotsin ottelut.

Alkulohkojen otteluihin saa ostettua jo päivälippuja, joilla näkee kaksi ottelua jommassa kummassa hallissa. Lippujen hinnat ovat melko maltilliset 100 kruunua aikuiselta ja 50 kruunua nuorisolta ja eläkeläisiltä. Euroissa tuo on noin 10 € ja 5€.

Suomen alkusarjan pelit sekä pudotuspelien ohjelma

la 8.1. klo 21.00 USA-Suomi
su 9.1. klo 17.00 Kanada-Suomi
ti 11.1. klo 17.00 Suomi-Venäjä

ke 12.1. klo 17.00 & 21.00 puolivälierät
pe 14.1. klo 13.30 & 17.30 välierät
la 15.1. klo 16.30 pronssiottelu & klo 20.30 loppuottelu

Itse harkitsen vakavasti parin päivän reissua tuohon turnaukseen, kun sellainen on kerrankin noin lähellä. 8. ja 9. päivä olisi sopivasti peräkkäiset ottelut pohjoisamerikkalaisia vastaan. Toinen mahdollisuus olisi Suomi-Venäjä-ottelu 11.1. ja todennäköinen puolivälieräottelu seuraavana päivänä. Kolmas vaihtoehto parin päivän reissulle olisi välierien ja mitalipelien ympärillä 14.-15.1.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
U18- eli W18- eli N18-Tyttöleijonat pelaa joulukuun maajoukkuetauolla Vierumäellä kolme ottelua Tšekkiä vastaan 17.-19.12.2021. Leiritys ja pelit ovat tietääkseni viimeiset ennen tammikuun MM-kisoja Ruotsissa. Tämän päivän tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Tyttöleijonien lopullinen MM-joukkue julkaistaan otteluiden jälkeen seuraavalla viikolla 51 eli 20.-26.12.2021. Tiedotustilaisuuden Tyttöleijonien osuus löytyy myös YouTube-tallenteena.

Otteluiden alkamisajat ja aikanaan myös tilastot löytyvät liiton tulospalvelusta.

Pe 17.12.2021 klo 18.00 FIN-CZE (Vierumäki 2) Naisleijonien peli klo 14.00
La 18.12.2021 klo 16.00 CZE-FIN (Vierumäki 2)
Su 19.12.2021 klo 10.00 FIN-CZE (Vierumäki 2)

Joulukuulle valittu joukkue löytyy Leijonat-sivustolta ja koostin myös alle, miten nyt valitut pelaajat ovat edustaneet Tyttöleijonia tämän syksyn kolmessa maajoukkuetapahtumassa. 12 Team Kuortaneen pelaajaa muodostaa valitun 24 pelaajan joukkueen rungon. Naisleijonien mukana syksyn maajoukkuetauoilla ollut Sanni Vanhanen jakaa aikansa Naisleijonien ja Tyttöleijonien välillä. Ilmeisesti painopiste on tällä kertaa kuitenkin tammikuun MM-kisoihin valmistautuvissa Tyttöleijonissa.

Vasemmalla joulukuun leiritykseen valitut pelaajat. Seuraavissa sarakkeissa rasti, jos pelaaja on ollut mukana marraskuussa tai elokuussa. Viimeisessä sarakkeessa pelaajat, joita ei valittu nyt mukaan.

JOULUKUUMARRASELOEIVÄT MUKANA JOULUKUUSSA
Maalivahdit (2):
Kyrkkö Emilia, Team Kuortane​
x​
x​
Tarkiainen Hannele, Team Kuortane​
x​
x​
Puolustajat (8):
Berg Nella, VG-62/TPS​
x​
x​
Eronen Ada, K-Espoo​
x​
x​
Krook Aino, Team Kuortane​
x​
Makkonen Adalmiina, RoKi​
x​
x​
Mustonen Raili, Team Kuortane​
x​
Tallinen Tuuli, Team Kuortane​
x​
x​
Varjonen Sinna, Team Kuortane​
x​
x​
Yrjölä Siiri, HIFK​
x​
x​
x​
x​
Kanerva Bianca, Kiekko-Espoo​
x​
Kylliäinen Olivia, HIFK​
Hyökkääjät (14):
Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät​
x​
x​
Havana Oona, Kärpät​
x​
x​
Kari Sofia, Team Kuortane​
x​
Keränen Tilli, Kärpät​
x​
x​
Kitula Eveliina, Hunters/HIFK​
x​
x​
Kokora Heidi, Team Kuortane​
x​
x​
Korpela Nella, Team Kuortane​
x​
Kuoppala Jenniina, Team Kuortane​
x​
x​
Lehmus Kerttu, Team Kuortane​
x​
x​
Salonen Pauliina, TPS​
x​
x​
Schalin Julia, K-Espoo​
x​
Vanhanen Sanni, Tappara​
Virtanen Peppi, Team Kuortane​
x​
Vihervuori Satu-Maaria, HIFK​
x​
x​
x​
Kolehmainen Saara, HPK​
x​
Keskisarja Moona, RoKi​
x​
Hietala Jenna, RoKi​
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tyttöleijonien viimeiset valmistautumispelit ikäluokan tammikuisiin MM-kisoihin alkavat tänään Vierumäellä klo 18.00. Suomen kokoonpano Tšekki-otteluun julkaistiin jo aiemmin iltapäivällä.

11 Eveliina Kitula – 23 Sanni Vanhanen – 18 Tilli Keränen
22 Julia Schalin – 15 Oona Havana – 10 Anna-Kaisa Antti-Roiko
19 Heidi Kokora – 16 Jenniina Kuoppala – 14 Kerttu Lehmus
27 Satu-Maaria Vihervuori – 26 Peppi Virtanen – 20 Sofia Kari

12 Ada Eronen – 7 Sinna Varjonen
8 Tuuli Tallinen – 3 Adalmiina Makkonen
2 Aino Krook – 9 Raili Mustonen
4 Bianca Kanerva – 24 Nella Korpela

30 Emilia Kyrkkö
(31 Hannele Tarkiainen)

Otteluun ei päästetä yleisöä, koska naisten ja tyttöjen peleissä se ei ole terveysturvallista toisin kuin lukuisissa tänäänkin pelattavissa miesten ja poikien otteluissa.

Ottelulähetys ja tallenne leijonat.tv:ssä

Tulosseuranta ja tilastot liiton tulospalvelussa

Tyttöleijonat kohtaa Tšekin vielä myös lauantaina ja sunnuntaina.
 

Miesmalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otteluun ei päästetä yleisöä, koska naisten ja tyttöjen peleissä se ei ole terveysturvallista toisin kuin lukuisissa tänäänkin pelattavissa miesten ja poikien otteluissa.
Onko tietoa, onko sama sääntö voimassa miesten harrastekiekossa ja esim. alle 12v junnukiekkopeleissä Päijät-Hämeessä?

Muuten kyllä aika erikoinen juttu.

Luulisi, että koronapassilla pääsisi kiinnostuneet, esim. sukulaiset ja tuttavat, seuraamaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onko tietoa, onko sama sääntö voimassa miesten harrastekiekossa ja esim. alle 12v junnukiekkopeleissä Päijät-Hämeessä?
En tiedä tarkemmin alueen koronarajoituksista, mutta 15 km päässä Heinolassa Peliittojen Mestis-ottelussa oli ainakin tänään 283 katsojaa.

Perjantaina Vierumäellä pelattiin ilman yleisöä sekä Naisleijonien, että Tyttöleijonien pelit, kun suurin piirtein joka paikassa Suomessa otteluihin pääsi yleisö katsomoon. En tiedä syytä siihenkään. Liitto ei varmaan halunnut käyttää rahaa järjestyksenvalvojiin tai jotain. Kuka näistä nyt tietäisi? Mitään ei selitetä tai tiedoteta avoimesti, vaan asiat kuitataan helposti "terveysturvallisuudella", mikä menee suurelle yleisölle läpi, kun kyse on vaan naisista ja tytöistä.
 

Miesmalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä tarkemmin alueen koronarajoituksista, mutta 15 km päässä Heinolassa Peliittojen Mestis-ottelussa oli ainakin tänään 283 katsojaa.

Perjantaina Vierumäellä pelattiin ilman yleisöä sekä Naisleijonien, että Tyttöleijonien pelit, kun suurin piirtein joka paikassa Suomessa otteluihin pääsi yleisö katsomoon. En tiedä syytä siihenkään. Liitto ei varmaan halunnut käyttää rahaa järjestyksenvalvojiin tai jotain. Kuka näistä nyt tietäisi? Mitään ei selitetä tai tiedoteta avoimesti, vaan asiat kuitataan helposti "terveysturvallisuudella", mikä menee suurelle yleisölle läpi, kun kyse on vaan naisista ja tytöistä.
Näin vähän ajattelinkin.

Eli ns. kilpailulajissa kuitenkin yleisö päästettiin paikalle.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
En tiedä tarkemmin alueen koronarajoituksista, mutta 15 km päässä Heinolassa Peliittojen Mestis-ottelussa oli ainakin tänään 283 katsojaa.

Perjantaina Vierumäellä pelattiin ilman yleisöä sekä Naisleijonien, että Tyttöleijonien pelit, kun suurin piirtein joka paikassa Suomessa otteluihin pääsi yleisö katsomoon. En tiedä syytä siihenkään. Liitto ei varmaan halunnut käyttää rahaa järjestyksenvalvojiin tai jotain. Kuka näistä nyt tietäisi? Mitään ei selitetä tai tiedoteta avoimesti, vaan asiat kuitataan helposti "terveysturvallisuudella", mikä menee suurelle yleisölle läpi, kun kyse on vaan naisista ja tytöistä.
Olisiko haluttu varmistaa, että pelaajat ovat terveinä myös olympialaisissa?
Toki on varmasti myös kustannus kysymys kun tuottoa olisi tuskin tuossa tapahtumassa tullut.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Olisiko haluttu varmistaa, että pelaajat ovat terveinä myös olympialaisissa?
Toki on varmasti myös kustannus kysymys kun tuottoa olisi tuskin tuossa tapahtumassa tullut.
Niin mielenkiintoista olisi tietää mitä tässä on oikeasti takana. Toivottavasti toki se että haluttiin varmistaa että tyttöleijonat saa pelata ja olla Vierulla terveysturvallisesti eikä sinne otettu samaan aikaan esimerkiksi u16 maajoukkuetta poikien puolelta.
Kustannuskysymys se ei voi olla, sillä jos ajateltaisiin vain kustannuksia niin kaikki muut paitsi miesten maajoukkueen pelit pitäisi pelata Vierulla. Kaikki muut maajoukkueet u16 - u20 poikien puolella ja tyttö sekä naisleijonat tuottavat tappiota liitolle.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Olisiko haluttu varmistaa, että pelaajat ovat terveinä myös olympialaisissa?
Tyttöleijonien kohdalla tuo on jollain tavalla ymmärrettävä näkökulma, kun heidän MM-kisat alkavat jo tammikuun 8. päivä Ruotsissa. Ollaan jo siis ihan sillä kynnyksellä, että turnausta edeltävät mahdolliset karanteenit yms. toimenpiteet käynnistyvät tällä viikolla valittavien pelaajien osalta.

Naisleijonien kohdalla suljetuilla ovilla saavutettava hyöty on nähdäkseni aika minimaalinen, koska pelaajat pelaavat seurajoukkueissaan Suomessa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa vielä ennen helmikuun olympialaisia. Suurin osa Naisleijonista ei myöskään pysty elämään sinne helmikuuhun asti missään "jääkiekkokuplassa", vaan heidän arkeensa kuuluu niin töissä käymistä kuin opiskeluakin. Jääkiekon sisälläkin monella maajoukkuepelaajalla on vähintään kaksi eri joukkuetta, kun ainakin Suomessa he pelaavat Naisten Liigaa ja Mustosen vaatimuksia noudattaen harjoittelevat myös poikien kanssa.

Toki on varmasti myös kustannus kysymys kun tuottoa olisi tuskin tuossa tapahtumassa tullut.
Muna–kana-ongelma. Tuottoa ei voi koskaan syntyäkään, jos pelit järjestetään aina pimennossa mahdollisimman pienillä kuluilla niin, että katsojilla ole edes mahdollisuutta oppia käymään peleissä ja maksaa siitä hyvästä. Liitto on toistuvasti osoittanut strategioiden painopistekirjauksista huolimatta, että se ei ole nais- ja tyttömaajoukkueiden kohdalla aloitteellinen, vaan katsojamassan pitäisi jotenkin ihmeellisesti löytää joukkueet ensiksi ja vasta sitten alettaisiin panostaa rahaa näiden otteluiden tuomiseksi ihmisten ilmoille.

Poikien U18- ja U16-maajoukkueet pelasivat muuten viime viikonloppuna myös Kajaanissa ja Suolahdella. Kumma juttu, mutta siellä ei ollut mitään ongelmia päästää katsojia halliin.

Sinänsä tuota samaa tuottoargumenttia käytettiin jo esim. elokuussa 2020 Turussa. Silloin TPS ja Kiekko-Espoo pelasivat Gatorade Centerissä harjoitusottelun suljetuin ovin. TPS yritti kerätä vastuullisuudesta irtopisteitä tiedottamalla näyttävästi, että peliin ei päästetä katsojia koronariskin vuoksi. TPS ei kuitenkaan järjestänyt korvaavana toimenpiteenä ottelusta minkäänlaista liveseurantaa video- tai tekstimuodossa.

Kuinkas ollakaan samassa hallissa oli pari päivää myöhemmin miesten liigajoukkueiden 3vs3 Super Series -tapahtuma, jossa oli jonkinlaisena väliaikaohjelmana myös osallistuvien seurojen naispelaajien välinen taitokilpailu. Saman järjestävän seuran eli TPS:n mielestä nyt ei ollutkaan enää vastuutonta ottaa yleisöä miesten liigakautta ennen pelattavaan 3vs3-höntsyyn. Kun asiasta kysyttiin, niin lopulta paljastui, että TPS ei halunnut naisten ottelun kohdalla käyttää rahaa järjestyksenvalvojiin. Ja kuin kirsikkana kakun päällä TPS:n naiset kohtasivat vielä samalla viikolla HIFK:n naiset Karjaalla, jossa yleisö pääsi halliin ja ennen ottelua oli jopa tytöille tarkoitettu tilaisuus tutustua jääkiekkoon ihan jäällä. Tuossa tilaisuudessa oli jäällä myös naisten liigajoukkueiden pelaajia mukana.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Täytyy palata aiheeseen moderaattorien julistaman joulurauhan jälkeen. Juuri nyt vituttaa aika paljon tuo IIHF:n joululahja, vaikka itsellä ei noiden kisojen suhteen olekaan mitään katsojaa kummempaa roolia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Koronatilanne lienee kuitenkin tietynlainen tekosyy kisojen peruuntumiselle.
Oletan, että raha tämänkin on ratkaissut.
Tyttöjen kisat eivät kiinnosta tarpeeksi mainostajia, maksavaa yleisöä eivätkä tv-oikeuksien ostajia, joten järjestäjä mieluummin peruu ne kuin joutuu pelkäksi kulujen maksajaksi.
Jos Jeff Bezosin tytär sattuisi olemaan mukana, niin faijallensa ei olisi isokaan vaiva kaivaa kuvetta.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Onpa todella kurja juttu pelaajille. Jääkiekko on (miehet + naiset) kokonaisuutena toki pieni laji, mutta kyllä tämä taas osoittaa kuinka lapsenkengissä vielä jääkiekossa ollaan. Kuningaslajissa tämä ei pääsisi tapahtumaan. Enpä muutenkaan ole juuri nähnyt kansainvälisen kiekkoliiton mainostavan sitä kuinka paljon he ovat pistäneet rahaa naisten kiekon kehittämiseen. No kuningaslaji jalkapallo halusi panostaa myös naisten jalkapalloon ja siellä kansainvälinen jalkapalloliitto laittoi yli 900 miljoonaa euroa naisten jalkapallon kehittämiseen ja se kyllä näkyy.

Siiten toinen esimerkki pisti silmään ja se on se että miehet pelaavat mestareiden liigaa tai chl:ää, mutta vain jalkapallon puolella myös naiset pelaavat mestareiden liigaa ja näyttää olevan ihan kohtuulliset palkintorahat myös naisten jalkapallossa kun pelkkä lohkovaiheeseen osallistuminen palkitaan jo 700 000 eurolla. On siinä jääkiekolla "hieman" kirittävää.. Ja nyt en tarkoita tässä mitään massivisa rahoja vaan tekoja jolla lajia saadaan eteenpäin. Ei voi kuin toivoa tseppiä kaikille kisoihin valituille naispelaajille eteenpäin vaikka nyt toki ei fiilikset mitkään hyvät ole.
 

BaronFIN

Jäsen
Eniten tässä kyllä harmittaa kokonaisen tyttösukupolven puolesta: kaksi vuotta putkeen kisat peruttu. Ne jotka ovat harrastaneet kansallisen huipun tuntumassa ja olisivat oikeutettuja osallistumaan maailmanmestaruuskisoihin, niin tuloksena on lämmintä kättä ”koska korona”. Vastaavasti poikien puolella ei tätä ongelmaa ole. Tyttöjen kisoista ei varmasti muutenkaan mitään muuta kuin kuluja olisi, joten siinä mielessä hieman tällainen hätävalheen poikanen.

Vertaan tätä tilanteeseen missä oman abi-pojan vanhojen tanssit ovat kaksi vuotta koko ajan siirtyneet ja huonolta näyttää nytkin vaikka lakkiakin pitäisi kohta jo sovittaa päähän. Tanssit jää väliin kokonaiselta sukupolvelta. Kuten nämä kisatkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös