Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tyttöjen maajoukkueet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana lunde, 16.08.2019 klo 13.04.

 1. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Nyt lienee aika kypsä myös tyttöjen maajoukkueita koskevan ketjun avaamiselle.

  U18 MM-kisat ja Tyttöleijonat

  Alle 18-vuotiaiden MM-kisat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja ne on sittemmin järjestetty joka vuosi. Vuotta myöhemmin ikäluokassa nähtiin ensimmäisen kerran jo II-divisioonan MM-kisat ja ensi vuonna eri tason MM-turnauksia on jo viisi: mestaruustaso sekä divisioonat IA, IB, IIA ja IIB. Näilläkin arvokisoilla alkaa olla siis jo jonkin verran historiaa ja perinteitä. Toisin kuin miehillä, naisilla ei ole erikseen alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. En tiedä, onko se virallinen syy, mutta aikuisten MM-kisoissakin on runsaasti alle 20-vuotiaita pelaajia, joten siksi U18-kisat on todennäköisesti nähty järkevänä pitää toistaiseksi ainoana juniori-ikäisten arvokisojen ikäluokkana.

  Suomen Tyttöleijonat ovat osallistuneet alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin joka vuosi. Menestys on ollut Naisleijonia laihempaa, mutta kahdesti Tyttöleijonat ovat saaneet juhlia pronssimitaleja, joista tuoreinta tämän vuoden tammikuussa. Muina vuosina Suomi onkin ollut yleensä viides ja jumittunut puolivälierän häviämällä vuosiksi heikompaan B-alkulohkoon.

  U16 Euroopan Cup ja Leijonapennut

  Vuodesta 2017 lähtien on pelattu alle 16-vuotiaiden ikäluokassa Euroopan cupia, joka ei ole kuitenkaan vielä IIHF:n virallinen arvokisaturnaus. Turnaus pelattiin tänä keväänä huhtikuun lopulla. Suomessa turnaukseen osallistuva joukkue kulkee Leijonapennut-lempinimellä ja se on tyttöjen ensimmäinen maajoukkueikäluokka. Suomi on kerännyt näistä kisoista kullan, hopean ja pronssin. Ruotsi on ainoa Euroopan perinteisistä naiskiekkomaista, joka ei ole vielä osallistunut turnaukseen.

  Alle 16-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa on koottu jo ainakin vuodesta 2012 asti pelaajia eri puolelta Suomea sekä eri sarjoista leiritapahtumaan. Mahdollisesti jo aiemminkin, mutta ainakaan Leijonat.fi-portaali ei löydä vanhempia uutisia tapahtumasta. Tapahtumassa kartoitetaan ikäluokan valtakunnallista tasoa ja mahdollisia tulevaisuuden tyttömaajoukkueiden pelaajia. Kyse on vähän kuin poikien Pohjola-leirin kevennetystä versiosta lyhyemmillä perinteillä, mutta tavoite on kuitenkin sama. Tyttöjen kohdalla pelaajien kerääminen yhteen paikkaan onkin erityisen tärkeää, koska tuon ikäiset pelaajat ovat vielä niin hajallaan eri sarjoissa. Osa heistä pelaa jo naisten kanssa ja osa pelaa poikajuniorien kanssa, koska tytöille on vielä kovin vähän omia juniorijoukkueita ja -sarjoja. Onneksi suunta on tämänkin osalta parempaan päin.

  Muut juniori-ikäluokat

  Tällä hetkellä Suomella ei tietääksi ole naisten junioripuolella muita virallisia maajoukkueita. Tosin ainakin yksittäisissä kotimaisissa turnauksissa olen nähnyt myös naisten U20-maajoukkuekokoonpanoja. Sellaiselle ei kuitenkaan ole vielä mitään omaa arvokisaturnausta, johon joukkue voisi osallistua.
   
  jalperi tykkää tästä.
 2. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  N18 Tyttöleijonat pelaavat maajoukkueturnauksen 20.-25.8. Tsekkiin lähtevään joukkueeseen on valittu jonkin verran eri pelaajia kuin heinäkuun Kuortaneen leirille.

  Maalivahdit:
  Lahtinen Kiia, Hunters, Porvoo
  Laitinen Aino,Team Kuortane

  Puolustajat:
  Ahlskog Julia, Team Kuortane
  Berg Nella, VG-62
  Koukkula Oona, Team Kuortane
  Parkkonen Krista, SaiPa
  Saarenpää Nea, HaKi
  Suoranta Elli, Ilves
  Timonen Anni, TPS
  Yrjölä Siiri, K-Vantaa

  Hyökkääjät:
  Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät
  Havana Oona, Kärpät
  Huuskonen Sanni, Team Kuortane
  Keränen Tilli, Kärpät
  Kuoppala Jenniina, Sport
  Lehto Saimi, HPK
  Salonen Pauliina, TPS
  Sundelin Sofianna, Team Kuortane
  Tervonen Nea, Team Kuortane
  Täks Lisette, Team Kuortane
  Vanhanen Sanni, Tappara
  Yrjänen Kiira, Team Kuortane


  * * *

  Alle 16-vuotiaiden N16 Leijonapennut kokoontuivat myös päättyneellä viikolla Tulevaisuuden Tähdet -leirille. Kuortaneella kartoitettiin 2004–2006 syntyneistä ikäluokista kaikkiaan neljä joukkueellista eli 68 pelaajaa, joilla on mahdollisuus edustaa Suomea Eurooppa-cupissa ensi keväänä. Sinne selvinnee tästä porukasta noin kolmasosa. Syyskuun leirille valitaan todennäköisesti selvästi pienempi pelaajajoukko.