Typerin urheilulaji ikinä?!

  • 69 203
  • 445

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Kaikki Fitness-urpoilu. Varsinkin kun näiden Ja jaksaa, ja jaksaa -junttien pitää tyrkyttää sitä omaa typerää laumaharrastustaan kaikille vastaantulijoille.

Sitä paitsi näistä Fitness-ihmisistä näkee kilometrin päähän, että mitä sitä oikein harrastetaan. Polkea nyt rivissä pyörällä, joka ei edes liiku, jonkun huutaessa edessä, että Ylämäki, jaksaaaaaaaa...

Vittu miten typerää.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Mielestäni yksilölajit ovat typeriä. Niiden katsomisesta puuttuu yllätyksellisyys. Korkeushypyssä hyppääjä suorittaa hypyn aina samalla tavalla, vastustajan suoritus ei muuta mitään. Joukkuelajeissa tapahtumia ei ikinä voi tietää ennakolta. Vastustajan jokainen liike vaikuttaa oman joukkueen peliin, ja jokainen joukkuekaverin liike omaan peliin. Joukkuehengen vaikutusta suorituksiin on myös kiehtova seurata. Joukkuelajeissa muuttuvia tekijöitä on paljon enemmän kuin yksilölajeissa, minkä vuoksi niitä on myös jännittävämpää seurata ja harrastaa.

Ihmettelen aina yleisurheilua katsoessani, että miksi tuokin ei pelaa vaikka jääkiekkoa. Yksilöurheilu jättää jostain syystä kylmäksi. Olisi mielenkiintoista kuulla joltakulta alan harrastajalta yksilölajien puolustuspuhe, ehkä ymmärtäisin sitä maailmaa sitten enemmän.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Juuri nyt tuntuu, että pyöräily. Eihän tuossa ole mitään ideaa kun kaikki pumpataan täyteen eri myrkkyjä ja sitten kokeillaan mistä jää kiinni. Lääkäreiden touri tuo enemmän näyttää olevan. Vaikka kyllähän sen toisaalta ymmärtää, kuka tuonne nyt viitsisi natuna lähteä, kun kaiken sen harjoittelun jälkeen saa katsella labratallien homojen selkiä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Kaikki Fitness-urpoilu. Varsinkin kun näiden Ja jaksaa, ja jaksaa -junttien pitää tyrkyttää sitä omaa typerää laumaharrastustaan kaikille vastaantulijoille.

Sitä paitsi näistä Fitness-ihmisistä näkee kilometrin päähän, että mitä sitä oikein harrastetaan. Polkea nyt rivissä pyörällä, joka ei edes liiku, jonkun huutaessa edessä, että Ylämäki, jaksaaaaaaaa...

Vittu miten typerää.

Kieltämättä tämä Fitness-touhu välillä ärsyttää itseänikin, vaikka toisaalta on sanottava, että katson erittäin hyvällä sitä, että ihmiset pitävät kunnostaan ja terveydestään huolta. Jonkun verran on tullut käytyä puntilla tämmöisellä fitness-salilla ja samalla pakon sanelemana kuunneltua, kun ohjaaja huutaa pää punaisena tekohymy naamalla näitä ohjeita mikkiinsä samalla kun taustalla soi joku Finlandia-hymnin teknoversio. Ja näitä fitness-intoilijoitahan (kaikki naisia) riittää myös työpaikallani. Useasti saa kuunnella, kun hiukan pyylevät tytöt puhuvat harrastuksestaan:

"Tuutsä tänään X-baikkiin? Siis mun pitää kyl käydä jo sitä ennen salilla, ku tiiätsä mun maha näytti aamulla peilissä ihan hirveeltä. Oon lihonukin puol kiloo kahessa päivässä. Pakko treenata vatsaa..." Toinen naikkonen taas kertoi käyvänsä neljästi viikkoon salilla ja kun työkaveri pyysi tätä mukaamme lounaalle, niin nainen kieltäytyi, koska "Mun treeni menee ihan hukkaan, jos mä syön jonkun kunnon lounaan. Se vaan lihottaa. Mul on jugurtti tuolla repussa. Mä syön vaan sen." Syöhän tyttö jukurtti.

Mutta jottei nyt viesti menisi aivan sivuraiteille, niin semmoinen "urheiluaji", jota inhoan, tai lähinnä koulussa inhosin, on pesäpallo. Siinähän kävi aina niin, että 90 % kävi lyömässä kolmesti hudin muiden sisäpelaajien vittuillessa lyöjälle. Ulkopelaajat heittelivät sillä aikaa toisilleen kiviä tai rakensivat hiekkalinnoja. Välillä joku osui palloon ja tuloksena oli usein kunnari ja kuus tavallista, kun kenttä rullasi ulkopelaajien etsiessä palloa kentän takana sijaitsevasta metsästä. Samaa lajia en myöskään tykkää seurata TV:stä enkä paikan päällä (kerran olen pesis-matsissa ollut). Sisäpelaajat huutavat keuhkonsa pihalle auttaakseen etenijää: "SIELLÄ! TÄÄLLÄ! MISSÄ LIE!!". Myös pesäpallon terminologia kärpäsineen ja haavoineen on mielestäni typerä. Varsin vastenmielinen laji kaiken kaikkiaan minun makuuni.

Myös voimanosto on kehittynyt varsin typeräksi urheilulajiksi varustepelleilyn myötä. Penkkipaidat, kyykkypuvut ja polvisiteet, ei jumalauta. Kyllä on tullut salilla naurettua näille äijille, joilla on niin kireä paita, ettei 250 kiloa laskeudu edes rinnalle asti penkissä paidan kireyden vuoksi! Aivan sama kuin pikajuoksijan perään laitettaisiin hönkimään joku tuulikone 20 m/s voimakasta myötäistä. Sinänsä arvostan voimanostajia. Helvetin vahvoja kavereita myös ilman varusteita ja moni heistä on näitä varusteita vastaan, mutta pakkohan niitä on käyttää, kun ne on sallittuja. Vie vaan jotenkin hohdon koko lajista.

Monia edellä mainitsemiani lajeja typerämpiäkin lajeja toki on ja niitä on ketjussa jo mainittu, mutta nuo tulivat tällä hetkellä mieleen.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Moottoriurheilusta ja sen mielekkyydestä ollaan montaa mieltä. Mutta konevoimalla käytäviin mittelöihinkin sisältyy niin monia eri alalajeja, että jotkut niistä ovat jopa mielenkiintoisia, jotkut taas todella typeriä.

Järjetömmin bröm-bröm -kilpailumuoto on traktoriveto. Härveli vetää jotain omituista rakennelmaa perässään ja puskee samalla pikumustaa savua ilmoilla. Lähes yhtä typerää on kuorma-autojen rata-ajot. Pienemmillä autoilla kilpaa kurvailun jotenkin vielä käsittää, mutta miksi samaa pitää harrastaa jollain rekan nupilla.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Omasta mielestäni typerimmät urheilulajit on Driftaus ja tractorpulling. Kolmantena tulee sitten lentopallo ja sen sisarlaji beachvolley. Myös pesäpallo kuuluu tähän listaan.
Pesäpallo, lentopallo ja bitsvolley kuuluvat kaikki samaan sarjaan: Seisoskellaan ja katellaan mitä muut tekevät. (Myönnetään että bitsvolley ei ole seisoskelua, mutta en siltikään tykkää siitä.)
Driftaus ja pulling nyt ovat jo idealtaan semmoista mitä en ymmärrä. Noh, ehkä minulta puuttuu joku brömbröm-geeni tjsp. Ja ihan oikeesti, driftingissä on sm-kisat. Ei jymärrä.

Ja asiaan perehtymättömille tässä linkit pullingiin ja riftaukseen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Uppopallo on urheilulajeista ehkä ärsyttävin, tylsin ja väsyttävin laji koskaan. Helvetin outoja ovat myös kriketti ja pelota.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Autosuunnistus. Auton kanssa on päästävä minne vaan nykyään.

Tuo on kyllä oikeasti aika vammaista touhua, jollain ostoskärryn kokoisella Subaru Justylla poukkoillaan kinttupolkuja pitkin...
 

lihaani

Jäsen
Uppopallo on urheilulajeista ehkä ärsyttävin, tylsin ja väsyttävin laji koskaan. Helvetin outoja ovat myös kriketti ja pelota.

Ainakin kriketti on esimerkiksi jääkiekkoon verrattuna todella suuri urheilulaji. Kaikki pallopelit minusta periaatteessa ovat ihan ok. En vain osaa jokaisen sääntöjä ja siksi joku kriketti tai baseball näyttävät mielestäni tyhmille.

Mutta autosuunnistus ja ravit ovat mielestäni aivan ihmelajeja! Todella haastavaa suunnistaa vaativa reitti kotoa töihin. Ajo on kuin tervanjuontia. Töistä kotiin ei ole likikään niin vaativaa. Lienee ratamestarin tietoinen valinta?

Hevoshenkilöt älähtävät heti kaikkine valmennuksellisine ja muine pointteineen, mutta silti en vapaaehtoisesti istuisi jonkun kaakin takana tuijottamassa sen persereikää.
 

JLei

Jäsen
Omasta mielestäni typerimmät urheilulajit on Driftaus ja tractorpulling.

Tismalleen samaa mieltä Morrisonin kanssa :)

Toki jos musta savu, karmea jyrinä, renkaiden vinkuna ja järjetön ilman pilaaminen jotakuta kiehtoo, niin ei kai sille mitään voi. Kai se on siistiä. Brömbröm-geenia ei ilmeisesti meikäläiseltäkään löydy...
 

Rocco

Jäsen
Jotenkin vaan nykyaikainen viisiottelu tuntuu todella typerältä... Ammunta, miekkailu, maastojuoksu, esteratsastus ja uinti samassa kisassa.

Voisi keksiä vaikka nykyaikaisen viisottelun ja päivittää lajeja erilaisiksi...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuosta Tractor pullingista sen verran että esim. televisiostahan sitä ei katso perkelekään mutta paikan päällä ihan viihdyttävä laji, jos vaan yhtään tykkää moottorin pärinästä. Kyllä ne 12-pyttyiset lentokoneen/panssarivaunun moottorit JYTISEE ihan oikeasti siten että maa tärisee. Lajina ihan typerä mutta ne moottorit...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ettei vaan olis niin, että pesäpallon inhoajat ovat samassa veneessä lähinnä siksi, etteivät itse hallitse kyseistä lajia. Itsehän olen pesiksessäkin saatanan kova luu ja mielestäni se on hieno laji. Lento- ja koripallossa en ole mikään erikoinen osaaja, mutta kelpo lajeja nekin silti ovat.

Curling on hanurista. Kokeiltu on.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinhän se taitaa useimmiten olla että jos ei ymmärrä lajista mitään niin sitä yleensä pitää täysin typeränä ja turhana. Esim. minun mielestäni joku pesäpallo on ihan vitun typerää ja tyhmää pallonheittelyä, enkä jaksa sitä seurata yhtään. Mutta jos joku on perehtynyt tuohon lajiin ja sen kaikkiin saloihin kunnolla niin saa siitä irti ihan eri tavalla kuin vaikkapa minä. Kun on johonkin lajiin päässyt oikein sisälle niin siinä näkee paljon sellaisia asioita joita normikatsoja ei huomaakaan ja siitä saa sen takia paljon enemmän irti.

Juuri näin!
Esimerkiksi omalla kohdallani yksi omasta mielestä mielenkiintoinen, mutta joidenkin mielestä typerä peli on pöytätennis. Keskimääräistä jatkoaikalaista ei voisi vähempää kiinnostaa keskustelu hyökkäys/puolustus-pelistä tai eurooppalaisten ja aasialaisten pelityylien eroista. Varmasti lähes jokaisella on jokin "oma laji" joka ei missään nimessä voi olla omasta mielestä "typerää", ja se on, kuten totesit, yleensä sellainen jonka tuntee paremmin kuin keskiverto penkkiurheilija. Tai sitten harrastaa itse kyseistä lajia.

Eli siis absoluuttisesti typerää lajia ei ole olemassakaan (paitsi ehkä lätkä kun minäkin olen tänne eksynyt:) ) vaan kaikki tässä ketjussa esitetyt ehdotukset ovat vain ja ainoastaan mielipiteitä. Toki niistä voidaan - ja hieman pitääkin - kiistellä, mutta kenenkään pesäpalloilijan ei tarvitse suuttua siitä että laji on minun, teikäläisen ja monen muun mielestä perseestä.
Ketään ei voi pakottaa pitämään esim niistä formuloista/pesiksestä ja sama juttu päinvastoin.


Hieman OT:na. Ylivoimaisesti typerin perustelu sille miksi jokin laji on typerä, on se että "koska suomalaiset eivät siinä pärjää"
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikea uskoa edelleenkaan tota nossoa (mutta olkoon!), mutta kyllahan jefu on enemman alylaji, kun mikaan nyrkkeilymatsiin verrattava vaha-alyinen suoritus. Kontaktia on kuitenkin sen verran, etta varusteet on tarpeen.

Tiedätköhän nyt mistä puhut. Huippunyrkkeily se nimittäin vasta älyllistä urheilua on. Vastustajien tyyli scoutataan hyvin tarkasti läpi ja treenatessa koitetaan hioa paketti kasaan juuri tulevaa vastustajaa silmällä pitäen. Matseihin huiput lähtee kyllä hyvin tarkalla taktiikalla. Ottelijat joutuvat myös hiomaan taktiikkaansa kesken ottelun useaan otteeseen, koska ikinä kaikki ei mene kuten toivoisi. Jos lähtee kehään ns. 'vähä-älyisenä' löytää itsensä nopeasti hiomasta kanveesia.

Typeristä urheilulajeista tulee ensimmäisenä mieleen jalkapallo. Muuten ei mitään vikaa, mutta ne filmaukset...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ehkä on typerää sanoa jotain urheilulajia typeräksi, mutta sellaisia lajeja kyllä löytyy, jotka ei hotsita minua seuraamisen näkökulmasta sitten yhtään.

Joukkuelajeista:
- koripallo ja pesäpallo. Molempia ihan kiva pelata itse, mutta seuraaminen ei nappaa.

Yksilölajeista:
- nyrkkeily ja suunnistus. Kovia/raskaita lajeja molemmat, mutta...

Autourheilu kokonaisuudessaan.
- Isänmaan hengessä täytyy katsoa tulokset esim. formuloista ja rallista yms. mutta siinä kaikki.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ehkä on typerää sanoa jotain urheilulajia typeräksi, mutta sellaisia lajeja kyllä löytyy, jotka ei hotsita minua seuraamisen näkökulmasta sitten yhtään.

Joukkuelajeista:
- koripallo ja pesäpallo. Molempia ihan kiva pelata itse, mutta seuraaminen ei nappaa.

Yksilölajeista:
- nyrkkeily ja suunnistus. Kovia/raskaita lajeja molemmat, mutta...

Autourheilu kokonaisuudessaan.
- Isänmaan hengessä täytyy katsoa tulokset esim. formuloista ja rallista yms. mutta siinä kaikki.

Makuasioistahan voi aina kiistellä. Koripallohan on nimenomaan hyvä yleisölaji, koska siinä nähdään paljon "maaleja", tässä tapauksessa koreja, ja nuohan ovat pelin suola. Ja kyllä noissa upeissa donkeissa ym. silmä lepää. Pesiksestä en sano mitään, kun en ymmärrä koko lajista mitään.

Suunnistus ei minunkaan mielestäni ole yleisölaji, mutta nyrkkeily on nykyajan gladiaattoriataistelua. Mikä sen hienompaa, kuin se, että isot miehet mätkii toisiaan rehdissä hengessä "turpaan" oikein luvan kanssa. Ja minkälaista kuntoa tuo laji vaatii, sitä me tavalliset talliaiset emme osaa edes kuvitella.

Moottoriurheilusta esim. F1 ei kerro koko totuutta moottoriurheilun viihdyttävyydestä, se lienee tylsin moottoriurheilun muoto, mitä olemassa on. Ja kisat ovat liian pitkiä.
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Tarkkaa lajin nimeä en muista mutta yritetääs selittää.. Katsoin jotain ohjelmaa missä kerrottiin lajista, jossa pelataan vaahtomuovikiekolla "jääkiekkoa" jään alla.
Sukelluksissa olevat pelaajat yrittivät siis huitoa mailoillaan jään alapuolella kulkevaa kiekkoa maaleihin. Molemmissa joukkueessa oli kaksi pelaajaa. Lajissa ei käytetty sukellusvälineitä vaan pelaajat tulivat haukkaamaan happea jäähän tehdyistä aukoista, jotka sijaitsivat molempien maalien läheisyydessä.

Ja yllätys yllätys, lajin hallitseva maailmanmestari on Suomi..
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Ehdottomasti hiihto. Mm sen takia etten itse osaa edes suksia vittuun. (En osaa siis hihtää, heh-heh.) Kaikenlisäksi äärettömän tylsää katsottavaa.

Keilailusta en oikein saa urheilua. Mukavaa kylläkin, ei siinä. Biljardi menee samaan kategoriaan.
 

Elbowing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA
Tylsintä kuraa on ehdottomasti ja varmasti veikkausliiga sekä pesäpallo. Muutamat ovat haukkuneet formuloita tylsäksi, myönnänkin että menneinä vuosina olikin varmasti enemmän "räminää". F1 onkin muuttunut vähemmän katsojaystävälliseksi. Ainakin sellaisille henkilöille, jotka eivät ole ns. F!-faneja. Nykyäänhän kisat näyttävät lähes siltä, että ajetaan vaan ympyrää, ja startissa piikkipaikan saanut voittaa varmasti. Asia ei kuitenkaan ole näin. Nauttiakseen kisoista täytyy olla perillä melko hyvin koko lajista ja sen hetkisestä tilanteesta. Moni on varmasti huomannut, että jo harjoituksissa näkee hyvin missä mennään, siellä kumminkin lopussa ajetaan ns. nopeat kierrokset. Tarvitsee myös ymmärtää varikkopysähdykset, besataktikoinnit ja niiden vaikutus aika-ajoon. Esim. jos Webber on toinen ja Kimi kuudes, moni kaverini on jo valmis luovuttamaan. Nykyinen F1 vaatii paljon enemmän analysointia ja hereillä oloa koko viikonlopun aikana. Se, että istutaan vaan sunnuntaina telkkarin eteen huutamaan Kimiä voittoon, ei välttämättä ole oikea tapa. Itse ainakin nautin, kun on ns. tilanteen tasalla ja tietää mitkä autot tulevat edestä menemään varikolle ja tietää Kimin ja Heikin "oikeat sijoitukset". Tietenkin mielessään pohtien omia veikkauksia stopeista ja rengasvalinnoista. Säännötkin muuttuvat nykyään vuosi vuodelta, sekin vaikuttaa vähemmän formuloita seuraavia ihmisiä pysymään kärryillä...Toivottavasti tänä viikonloppuna saadaan juhlia suomalaiskuskin voittoa! Hamilton oli kyllä pelottavan vahva harjoituksissa.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Tiedätköhän nyt mistä puhut.
1Timer on tainnut katsella liikaa Rocky-elokuvia missä nyrkkeilyn tarkoitus on hakata toisesta paskat pihalle muutamassa minuutissa.
Nyrkkeilyhän on kaukana vähä-älyisestä lajista.
Mutta en ihmettele jos se jonkun mielestä on typerää. Siinähän kuitenkin vedellään toista päähän nyrkillä puolikin tuntia, ei sentään putkeen.

Autosuunnistus! Joku sen jo mainitsi. Siinä on aika typerältä vaikuttava laji. Edellisessä työpaikassa oli autosuunnistusta harrastava pariskunta ja parin vaimo-osapuoli oli kanssani samoissa työtehtävissä. Eikös se puhunut itsestään kuin F1-kuskista, kehuskeli miten on aivan älyttömän kova rattinainen (vaikka olikin kartturi ja autona oli 80-luvun Mazda 323). Teki mieli palauttaa maan pinnalle, varsinkin silloin kun hän peruutti firman parkkipaikalla parkissa ollutta autoa päin.
 

Ostrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Täytyy sanoa että Formula ykköset on kyllä mennyt sellaiseksi pelleilyksi että huhhuh. Häkkisen aikaan se oli vielä ihan hyvää viihdettä, mutta sitten on kaikki jännitys lähtenyt. Voittajan voi lähes etukäteen tietää, koska auto lähes määrää voittajan. Jos kaikilla olisi samantasoiset autot, niin voisi olla jotain jännitystäkin. Kaikean kaikkiaan ärsyttää, kun aikuiset miehet ajelee ympyrää autolla saastuttaen ilmastoa ja kaiken lisäksi lunastamalla kymmeniä miljoonia euroja siinä samalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös