Mainos

Työ ennen, nyt ja tulevaisuudessa

  • 31 001
  • 184

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Työntekijöiden sekä yritysten on tietysti toimittava omaksi parhaakseen, mutta minusta on syytä ainakin kysyä, onko tämä, että kohta on kahdet työmarkkinat – toiset niille jotka kykenevät tuottamaan oman palkkansa ja sen päälle voittoa työnantajalle, ja toiset niille jotka eivät kykene, mutta työskentelevät yksityisellä sektorilla valtion maksaessa säälittävän "palkan" – varmasti kansakunnan parhaaksi.

Tämä on hyvä nosto ja myös omasta mielestäni jokseenkin pelottava suuntaus tulevaisuuden työmarkkinoilla. Aihe on laaja ja vaikea, joten en osaa ehdottaa tuohon mitään järkevää. Käytännössä tätähän tapahtuu paljon jo nykyiselläänkin, mutta miksikään yleiseksi tavaksi ei saa muodostua se, että reppanat tekevät duunia yksityiselle valtion piikkiin.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kaikki ymmärtävät, ettei tilanne jossa meillä on satojatuhansia työttömiä työnhakijoita ole kestävä. Entä jos pyrittäisiin oireiden sijasta ratkaisemaan itse ongelmaa eli työttömien isoa määrää? Kysyntä riippuu siitä, että mikä on työn hinta. Mitä ylemmäksi työn hintaa nostetaan, niin sitä isompi on työttömien joukko ja sitä kauempana heikommin tuottavien työllistyminen on.

Tuo on iso ongelma, ja tähän auttaisikin varmasti kannustinloukkujen poistaminen ja varmaan jonkinnäköiset tukitoimet työhön kiinni pääsemiseksi, esim jo käytössä oleva palkkatuki ja välillisten kustannusten lyhytaikainen alentaminen (työnantajamaksut jne) nuorilla ja pitkäaikaistyöttömillä. Koeaikaahan pidennettinkin juuri.

Mutta kyllä tuolta sivulta löytyi räikeitä esimerkkejä yrityksistä, jotka selkeästi käyttävät palkatonta harjoittelua hyväkseen. Mielestäni jos yritys saa työvoimaa jonka hinta on 0€, silloin pitää olettaa että työpanoksen arvokaan ei tätä juuri suurempi saa olla. Käytännössä siis työ pitää tapahtua vakituisen työntekijän jatkuvan valvonnan alla (jolloin tämä tietysti vähentää työpanoksen arvoa ollen valvojan panoksesta pois) ja yrityksen pitää myös kouluttaa harjoittelijaa jne. Jos vain otetaan "harjoittelija" hommiin ja laitetaan tekemään normiduunia ilman erityistä valvontaa niin kyllä silloin voidaan olettaa että annetusta työpanoksesta maksetaan palkkaa, jos ei täyttä niin ainakin suunnilleen panosta vastaava. Ja näiden palkattomien kokeilujen ja harjoitteluiden ketjuttaminen tulisi myös soittaa hälytyskelloja.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
OP-ryhmän Reijo Karhinen nostaa kissan pöydälle - tai asian mittaluokan vuoksi parempi vertaus olisi nostaa pöytä kissan päälle.

– Noin 30 prosenttia kaikista suomalaista työpaikoista on sellaisia, jotka tulevat jollakin aikajänteellä automatisoitumaan, eli se työ poistuu. Mitä nämä ihmiset jatkossa tekevät?

– Tämä on se kysymys, josta meidän pitäisi puhua paljon, paljon enemmän. Mielestäni se on työmarkkinoiden isoin kysymys tällä hetkellä.

Koko uutinen: OP:n Karhinen: Automaatio vie noin 30 prosenttia työpaikoista – "Mitä näille ihmisille tehdään?" | Yle Uutiset | yle.fi
Ykkösaamu: la 18.3.2017 | Ykkösaamu | TV | Areena | yle.fi

Niinpä. Jos 70-luvulla paettiin työttömyyttä maalta kaupunkeihin tai Ruotsiin, niin minnepä lähteä IBM:n Watsonien tieltä?
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
On kohtalaisen selvää että työmarkkinat tulevat jatkossa vielä voimakkaammin jakaantumaan niille jotka painavat hommia liiankin kanssa versus niihin joilla (palkka)työtä ei ole. Näille joilla palkkatyötä ei ole tarvitaan entistä enemmän "tittytainmentia" eli palveluiden parissa työtä riittää jatkossakin mutta ei kuitenkaan siinä määrin että sillä korvaisi lähellekään esim teollisuudesta ja logistiikasta vapautuvan työvoiman! Vittumainen yhtälö!

Itse olen miettinyt tätä siitä näkökulmasta (globaalisti) että miten suurten kehittyvien markkinoiden käy, kun automatiikka korvaa kiinalaisen ja intialaisen halpatyövoiman muutamassa kymmenessä vuodessa yhä kiihtyvällä tahdilla? On päivänselvää että Suomen pienenä ja ketteränä maana pitäisi satsata entistä enemmän R&D puolelle! Se on meidän mahdollisuus pärjätä mutta tämä vaatii syvällistä globaalien markkinoiden tuntemusta.

Kaikkein vastuullisinta (ainakin ympäristön näkökulmasta) olisi kiihdyttää automatoisointia ja alkaa kotiuttamaan tuotantoa takaisin länsimaihin vaikkei se enää juuri tule työllistämään massoja! Kiina ja Intia yhdessä voivat tuhota maapallon! Ei vaan tämä pallo kestä sitä että yli kaksi miljardia ihmistä hamuaa samanlaista kulutusrakennetta (ja samoilla tuotantomekanismeilla) mihin länsimaissa on totuttu!

Sitä minä olen myös pohtinut miksi väestönkasvusta ja sen uhkista ei enää juurikaan puhuta? Onko asialle annettu periksi? Nyt jos koskaan tarvittaisiin massiivisia kampanjoita ja konkreettisia toimenpiteitä kehittyvissä maissa väestönkasvun hillitsemiseksi! Tänä päivänä nämä olisi vieläpä helpompi toteuttaa, koska köyhissäkin maissa ihmiset tavoittaa paljon nopeammin, laajemmin ja kustannustehokkaammin kuin vielä kymmenen vuotta sitten!

Kaikille kiinalaisille ja Intialaisille hedelmällisessä iässä oleville naisille tarjotaan e-pilleripalkkio ja äijille curryn sekaan jarrua!
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
On kohtalaisen selvää että työmarkkinat tulevat jatkossa vielä voimakkaammin jakaantumaan niille jotka painavat hommia liiankin kanssa versus niihin joilla (palkka)työtä ei ole.
Minulla on tähän vain Raimo Sailasmaisen vääriä mielipiteitä joita haukutaan ja vastustetaan, mutta tullaan hyväksymään sitten kun aika on kypsä. Palveluthan tuohon vastaus on. Nämä ihmiset jotka painavat hommia liikaa olisivat taatusti vapaaehtoisia jakamaan sitä osaa työkuormastaan joka olisi mahdollista mikäli se olisi taloudellisesti järkevää. En minä kaipaa kaupassakäymisiä, pyykinpesua, lumitöitä ja monia muita, mutta meillä on kallis järjestelmä näiden teettämiseen.

On siis ihan höpsöä selittää että työn kysyntä olisi vakio, kyse on puhtaasti hinnoittelukysymys että mille tasolle työttömyys halutaan asettaa.
 

Byvajet

Jäsen
Sitä minä olen myös pohtinut miksi väestönkasvusta ja sen uhkista ei enää juurikaan puhuta?

Taisi olla uusimmassa Tiede-lehdessä aiheesta juttu. Ennusteet vaikuttavat hurjilta. Vielä hurjempia niistä tulee, jos oletetaan, että köyhien kansojen materiaalinen elintaso nousee. Maailma on paskottu jo tällä hetkellä niin, että se näkyy ja tuntuu. Jos köyhille suodaan mahdollisuus tavoitella vauraampaa elämää, paskominen tulee jatkumaan ja kiihtymään. Viittaan niinkin konkreettisiin asioihin kuin valtamerillä vastaan uivaan roinaan.

Nykyjärjestelmä on itsensä tuhoava uskonto. Moni sen jo myöntääkin, mutta ongelma on ihmisen hedonistinen luonne. Jokainen elää elämäänsä tässä ajassa eikä tulevia vuosisatoja ja vuosituhansia varten. Siksi ongelmaa ei voi ratkaista demokratialla. Vapaaehtoisesti ihmiset eivät hyvän tavoittelusta luovu.

Jos itse työn riittävyyttä pohtii, on vaikea uskoa, että palvelut pelastaisivat. Tälläkin hetkellä palveluita ajetaan alas teknisin apukeinoin, enkä näe syytä, miksi traktorit korvattaisiin kolamiehillä, astianpesukoneet tiskareilla tai nettipankit virkailijoilla. Tuskin menee montaakaan vuosikymmentä, kun kodeissa puuhastelee jotain tämän tapaista.

Minusta pitäisi ensin myöntää, että talouskasvu on vastuutonta ja pahaa. Siitä pitäisi päästä eroon. Se on perkele, tuhovoima, joka näyttää nujertavan maapallon muutamassa vuosisadassa.

Toiseksi olisi myönnettävä, että lisääntyminen on väärin. Emme tarvitse lisää kuluttajia vaan vähemmän kuluttajia. Kuluttajista täytyisi päästä eroon. Kuluttaminen on väärin.

kolmanneksi olisi myönnettävä, että ihmiset tarvitsevat työtä henkisen tasapainonsa ylläpitämiseksi.

Noiden tosiasioiden varaa olisi luotava järjestelmä.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
.. Palveluthan tuohon vastaus on. Nämä ihmiset jotka painavat hommia liikaa olisivat taatusti vapaaehtoisia jakamaan sitä osaa työkuormastaan joka olisi mahdollista mikäli se olisi taloudellisesti järkevää. En minä kaipaa kaupassakäymisiä, pyykinpesua, lumitöitä ja monia muita, mutta meillä on kallis järjestelmä näiden teettämiseen.

On siis ihan höpsöä selittää että työn kysyntä olisi vakio, kyse on puhtaasti hinnoittelukysymys että mille tasolle työttömyys halutaan asettaa.

Pakko lainata miltei koko teksti! Samaa mieltä noista palveluista, joskin hiukan epäilen että sillä saralla saataisiin sellaisia massoja työllistettyä mihin tarve on! Kuten vähän viittasinkin aiemmassa viestissäni, Suomelle väestöltään pienenä maana tämä ei ole niin kohtalokas kysymys, mitta minne helvettiin Kiina ja Intia dumppaa pari miljardia "tarpeetonta" tulevaisuudessa? Yksi hyvä puoli kehittyvien maiden voimakkaassa kaupungistumisessa on sen kalleus! Se pakottaa "tuotanto-nussijatkin" ainakin jossain määrin hillitsemään lisääntymishaluja ja opettelemaan ehkäisyn perusperiaatteita!

Tuo viimeinen kappale on maaliin osuva! Nyt kipuillaan (Suomessa) sen kanssa, mille tasolle "working-poor" luokka halutaan hyväksyä! Minä puolestani pelkään että AY-liike vie maan perikatoon.

Henkilökohtaisesti olisin valmis jakamaan työni ja palkkani 50-50 periaatteella vaikka tällä sekunnilla jos se olisi mahdollista.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Huomenta. Lyhyellä aikajänteellä, sanotaanko 2-7 v, uusien työpaikkojen luominen ja entisten häviäminen huolestuttaa. Pitkällä aikajänteellä sen sijaan en ole huolissaan siitä, että työ häviää. Liiketoiminta, olipa se sitten luonteeltaan mitä tahansa, on aina ongelmien ratkaisua. Ja koska ihmisellä on taipumus kehitellä itselleen ongelmia, ei työmäärä tule kyllä tätä taustaa vasten maailmasta häviämään.

Hinnanmuodostus perinteisesti mallinnetaan kysynnän ja tarjonnan lain mukaan. Näinkin, kysynnän ja tarjonnan lakiin liittyy paljon häiriötekijöitä täydelliselle kilpailulle, kuten epätäydellinen informaatio. Voidaan siis ajatella, että arvoteoreettisesti lopulta ihmisen tyydyttymättömät tarpeet ja käytettävät resurssit sanelevat työlle hinnan. Parhaimmassa/pahimmassa tapauksessa asiakas ostaa palvelua "hinnalla millä hyvänsä".

Ymmärrän niin, että todellinen resurssi varsinkin tulevaisuudessa on mielikuvitus. Luonnonvarat ainoastaan rajoitettu kapasiteetti ja joskus myös väline. Mielikuvitus sen sijaan on rajoittamatonta. Eikö silloin kannattaisi panostaa kansantaloudessa tähän puoleen esimerkiksi lisäämällä henkistä hyvinvointia. Stressaantuneena sitä ihminen näkee vain ongelmia kun taas tasapainotilassa oivaltaa ratkaisuja.

En tiedä avautuuko viestini ihan selkeästi mutta nyt ois Suomella ois se viimeinen hetki ymmärtää tämä mekanismi. Pienellä kansalla ei kertakaikkiaan ole vara hukata kollektiivista mielikuvituksen tuotetta. Mutta nyt, onnellinen olen kun työt kutsuu.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Luulenpa että lopulta tuo arvio että menetetään 30% työpaikoista osoittautuu aivan liian alhaiseksi. Tekeillä on ennennäkömätön muutos, kun itsenäisesti oppivat koneet tulevat eri aloille. Aiemmissa murroksissa todella syntyi paljon uusia työpaikkoja, koska uuden teknologian ympärille tarvittiin paljon uutta asiantuntemusta ja uusia työtehtäviä ihmisille - nyt on hyvin todennäköistä ettei näin käy. Tätä taustaa vasten on vaikea nähdä, että pystyisimme esim. palvelusektoria kehittämällä vastata merkityksellisesti haasteeseen - päinvastoin, palvelusektori tulee erityisesti joutumaan ongelmiin automaation kanssa. Tilanne on se, ettei tällä hetkellä ole kauheasti uskottavia vastauksia ja muutos on jo vähitellen kiihtymässä. Tässä suhteessa elämme todella kiintoisia aikoja ja suuria yhteiskunnallisia murroksia on todellakin edessä.
 

Byvajet

Jäsen
Luulenpa että lopulta tuo arvio että menetetään 30% työpaikoista osoittautuu aivan liian alhaiseksi.

Epäilemättä, kun välilliset vaikutukset huomioidaan. Meneillään oleva kehitys, jossa kasvava osa työssä käyvistä köyhtyy, johtaa kulutuksen laskuun, mikä niistää hyvän määrän työpaikkoja.

Järjestelmä ei ole enää pitkään aikaan perustunut tarpeellisten tuotteiden tuottamiseen vaan keinotekoisten tarpeiden luomiseen. Keinotekoisia tarpeita on vaikea kaupata ihmisille, joilla ei ole rahaa niitä ostaa.
 

nolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni topikin aihetta on sivuttu ainoastaan toiselta kantilta. On selvä että työttömyys on kasvanut ja kasvaa, mutta samaan tavaroista ja palveluista on tullut halpoja tai ilmaisia. Internetin ansiosta elämä työttömänä on aivan eri tavalla viihdyttävää kuin 90-luvun lamassa. Musiikki on ilmaista, elokuvat voi warettaa, urheilulähetykset striimata, lehdet on ilmaisia, some on ilmainen jne. Sitten on Netflixin tapaisia halpoja palveluita yllin kyllin. Tavaran voi tilata halvalla lähikauppaan, joka vähentää auton tarvetta. Virtuaalitodellisuus muuttuu vuosi vuodelta kiinnostavammaksi. Eli jos tyytyy hieman vaatimattomampaan kotiin, niin eipä siinä enää rahan perässä tarvitse juosta vaan voi tehdä työtä pelkästään osan ajasta ja pärjätä mainiosti. Eli en usko karkkirahapalkalla tapahtuvan duunin yleistymiseen vaan jatkossakin työstä joutuu maksamaan ihan kunnon liksan. Muuten ei löydy tekijää, koska vapaa-aika on nykyään arvokkaampi asia kuin mitä ennen oli. Työttömien määrän noustessa myös heidän pompottamisensa tulee koko ajan vaikeammaksi ja tästä syystä en usko sosiaaliturvan romutukseen niissä maissa joissa se jollain tasolla on. Työttömät ja vajaatyöllistetyt ovat merkittävä ja voimistuva poliittinen voima joka nähdyn perusteella saattaa käyttäytyä arvaamattomasti.

Uskon että lopulta joko työt jaetaan tai sitten tuotantoa jaetaan.
 
En tiä meneeks oikeeseen otsikkoon, mutta kuitenkin. Meillä duunissa oli viime viikolla pomon ja jonkun vissiin rekrykonsultin pitämä tilaisuus, jossa selviteltiin mitä työ, työpaikka ym aiheeseen liittyvä merkkaa ihmisille. Ja siis voi jumalauta, miten ihmiset ääni väristen kehtaavat valehdella, että miten työ on heille muka kutsumus, tie, totuus ja parasta ikinä. En edes uskalla kuvitella, että mitä persereiän lipomista käytös on työhaastatteluissa tänä päivänä, jos virassa olevatkin käyttäytyvät noin, eli valehtelevat ja nöyristelevät kyynel silmässä. Ja kyllä oli johtoportaan narsisteilla hymy korvissa ja nännit kovana. Itse sanoin lakonisesti, että olen täällä palkan takia, koska laskut, lainat ja ruoka pitää minunkin maksaa. Kysymykseen työstä ja intohimosta sanoin vain, että "En tunne". Sitten kiitin, nousin ja läksin röökille. Siis ihan oikeesti, kyllä mä työni teen, mutten ala jauhaa valheita siitä miten konttori, rutiinit ja tämä oravanpyörä olisi muka jokin itseään isompi asia. Selvästikään herra konsultti huonosti istuvassa puvussaan ei ollut tyytyväinen, kun sai päivän ainoan rehellisen vastauksen joltain duunarilta.
 
En oikeasti ymmärrä, että mitä vikaa on "vain olla töissä" jossain? Helvetin paljon parempi vaihtoehto se on, kuin nostaa tukia sohvalla. Kuitenkin nykyään kun väliportaan johtajiksi on tullut ties mitä nuoria kellokkaita ja kekkuleita, niin yhtäkkiä meidänkin työpaikalla pitäisi olla huippuhyvä tiimi, superhyvä tyyppi ja supersitoutua milloin mihinkin. Välillä tuntuu, että olen jokin kivi kengässä, kun en halua ylennystä tai innostu jostain innovaatiopropagandasta.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikeasti ymmärrä, että mitä vikaa on "vain olla töissä" jossain? Helvetin paljon parempi vaihtoehto se on, kuin nostaa tukia sohvalla. Kuitenkin nykyään kun väliportaan johtajiksi on tullut ties mitä nuoria kellokkaita ja kekkuleita, niin yhtäkkiä meidänkin työpaikalla pitäisi olla huippuhyvä tiimi, superhyvä tyyppi ja supersitoutua milloin mihinkin. Välillä tuntuu, että olen jokin kivi kengässä, kun en halua ylennystä tai innostu jostain innovaatiopropagandasta.

Todellakin.
Pitäisi riittää että tekee sovitut hommat hyvin ja painuu sitten himaan. Ei meikäläistäkään nappaa duuneissa kaiken maailman höpöhöpö-palaverit joissa korostetaan tiimspirittiä maailmanvalloitus-tavoitteita sun muuta paskaa.
 

Tuamas

Jäsen
Todellakin.
Pitäisi riittää että tekee sovitut hommat hyvin ja painuu sitten himaan. Ei meikäläistäkään nappaa duuneissa kaiken maailman höpöhöpö-palaverit joissa korostetaan tiimspirittiä maailmanvalloitus-tavoitteita sun muuta paskaa.

Niin, hyvässä tiimissä saa rauhassa olla oman tyylisensä eikä kaikkia ängetä samaan muottiin.

Toiset haluavat ja saavat noista hengennostatuksista jotain irti ja toiset eivät, pelisilmää pitäisi olla siinä kuinka sitouttavina ne tehdään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toiset haluavat ja saavat noista hengennostatuksista jotain irti ja toiset eivät, pelisilmää pitäisi olla siinä kuinka sitouttavina ne tehdään.

Siitä ei liene tarvitse sanoa, että työt voi tehdä kunnolla, vaikka oikeasti haluaa vain kotiin sieltä tehtaalta. Miten helvetissä se poishaluaminen sulkee pois kunnolla tekemisen? Eihän tunneliakaan rakentava vankikarkuri mieti kyllä tämä tästä itsestään rakentuu. Hän miettii tämän kunnolla tekemällä on mahdollista päästä täältä pois. Nyt tehdään kunnolla.

Noin 40 tunnin työviikko on niin naurettava kivikauden jäänne, kun nimenomaan kunnolla tekemällä pitäisi päästä nopeammin sinne minne ikinä haluaakaan mennä. Kotiin, treeneihin, peliin tai minne tahansa. Eli pubiin.

Ai niin, tuo lainaus. Oletettavasti monet kokevat pakkoa osallistua noihin. Edellisen firman joulujuhliin en todellakaan ollut menossa ja juhlailtana kello oli jo aika paljon ja toimisto melko tyhjä.

Pomo: "Hei lähdetääs menee juhlapaikalle, melkein kaikki on jo mennyt."
Veikko: "En mä ole menossa."
Pomo: "Siis, täh, ai ollenkaan vai?"
Veikko: "Niin."
[ja ihmeellinen hiljainen tuijotus ja hän siitä lähti sitten kävellen paikkaan noin 500 metrin päähän ja minä menin kotiin]

Asiasta ei sen jälkeen puhuttu, mutta ei tuo taas täysin vapaaehtoiselta kuulostanut ja jotkut saattavat mennä juhliin kuvitellen osallistumisen olevan pakollista, kun ei tiedä miloin tulee taas yt:t ja kuka lähtee.

Eiköhän aika moni jatkiksenkin rekrytoija mieti niistä ketkä ei juhlissa käy kuinka tuollaisia tiimihengen tuhoajia ei onneksi ole "meillä töissä".

Ne ketkä saavat jotain noista nostatuksista irti, niin eihän nekään väärin tee. Vaan miksi se on väärin, että todella monia ei kiinnosta. Ehkä monet pomot ymmärtävätkin totuuden, mutta ovat puun ja kuoren välissä tai muuten sidotuin käsin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Suomi on tilanteessa, jossa työvoiman määrä heikkenee vuosi vuodelta.

Ei pidä paikkaansa, Suomessa ei ole työvoimapulaa vaan työttömiä työnhakijoita on ennätysmäärä. Suomessa on halpatyövoimapula, kun ei millään viitsitä maksaa edes lakiin kirjattua minimipalkkaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei pidä paikkaansa, Suomessa ei ole työvoimapulaa vaan työttömiä työnhakijoita on ennätysmäärä. Suomessa on halpatyövoimapula, kun ei millään viitsitä maksaa edes lakiin kirjattua minimipalkkaa.

Suomessa on liikaa tuloloukkuja, jolloin työttömien ei kannata ottaa ns. halpatöitä vastaan. Käsittääkseni Suomessa on varsin tehokas ay-liike, jonka uskoisin pitävän työntekijästä huolta.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Suomessa on liikaa tuloloukkuja, jolloin työttömien ei kannata ottaa ns. halpatöitä vastaan. Käsittääkseni Suomessa on varsin tehokas ay-liike, jonka uskoisin pitävän työntekijästä huolta.

Marjatiloille tuli tuhansia hakemuksia TE-keskuksen mukaan. Marjanviljelijät pitivät Ukrainalaisia poimioita tehokkaampina, joten Suomalainen työtön ei kelvannut. Ymmärrätkö pointin? Suomalainen haluaa palkan, jolla pystyy tässä maassa tulemaan toimeen. Elinkustannukset nousevat vuodessa yli 5% ja palkat 1.6%, joku ei täsmää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Marjatiloille tuli tuhansia hakemuksia TE-keskuksen mukaan. Marjanviljelijät pitivät Ukrainalaisia poimioita tehokkaampina, joten Suomalainen työtön ei kelvannut. Ymmärrätkö pointin? Suomalainen haluaa palkan, jolla pystyy tässä maassa tulemaan toimeen. Elinkustannukset nousevat vuodessa yli 5% ja palkat 1.6%, jouku ei täsmää.

Maanviljelijät valitsivat mieluummin tutut, kokeneet poimijat kuin kokemattomat. Hyvä marjanpoimija tienaa 15 - 20€/ tunti, minimipalkka on 8,71€. Kun poimijat tienaa, marjatilallinen tienaa, tästä syystä osaavat poimijat ovat etusijalla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
.Elinkustannukset nousevat vuodessa yli 5% ja palkat 1.6%, joku ei täsmää.
Tää on helppo. No ei tosiaan täsmää. Nimittäin tuo että elinkustannukset nousisivat vuodessa 5%
 

Tuamas

Jäsen
Suomalainen haluaa palkan, jolla pystyy tässä maassa tulemaan toimeen. Elinkustannukset nousevat vuodessa yli 5% ja palkat 1.6%, joku ei täsmää.

Tämä on kohtuullisen helppo todeta paskapuheeksi.


Elinkustannukset ovat nousseet reilu kolme prosenttia 2015-5/2020 ja reilu kaksitoista pinnaa 2010-5/2020.

Tästä ei päästä edes raumlaisella matematiikalla viiden pinnan vuosinousuun.

Ansiotason nousu kuutisen pinnaa 2015-1/2020 ja kahdeksantoista pinnaa 2010-1/2020.

 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ei pidä paikkaansa, Suomessa ei ole työvoimapulaa vaan työttömiä työnhakijoita on ennätysmäärä. Suomessa on halpatyövoimapula, kun ei millään viitsitä maksaa edes lakiin kirjattua minimipalkkaa.

Mihin lakiin minimipalkka on kirjattu?
 
K

Kiekkokatsoja

Eläkeläiset ja pian eläkkeellä olevat ovat keskimääräistä ahkerimpia työntekijöitä. Varsinkin kun huomioi sen, että terveys ei välttämättä ole, kuin nuorella. Mutta muutenkin.
Toinen ääripää on nuoriso, joka on jakautunut, ei vittu kiinnosta tehdä mitään, ja myös ahkeriin työntekiöihin.
Näiden ikäryhmien väliin osuvat, voivat olla joko ok, tai laiskoja. Nuorisoa enemmän on ok työntekijöitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös