TV-sarjaketju

  • 2 205 222
  • 9 775

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Itse en vertaa Pääkkösen englantia muitten kuin Franzenin vastaavaan. Franzen kuulostaa uskottavammalta tuon aksenttinsa kanssa kuin rallienglantia vääntävä Pääkkönen, jos noita kahta vertaa keskenään, etenkin, kun ovat veljeksiä sarjassa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse en vertaa Pääkkösen englantia muitten kuin Franzenin vastaavaan. Franzen kuulostaa uskottavammalta tuon aksenttinsa kanssa kuin rallienglantia vääntävä Pääkkönen, jos noita kahta vertaa keskenään, etenkin, kun ovat veljeksiä sarjassa.

Noh, Ragnar ja Rollo ovat veljeksiä ja vain Ragnar sössöttää ja nielee sanojen loput... Noh, ei tästä sen enempää. Jatketaan erinomaisen sarjan seuraamista...
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
11.22.63 päättyy 4.4.

Huikea sarja ollut ja on pitänyt otteestaan ensisekunneista lähtien. James Franco on jonkun aikaa omien suosikkinäyttelijöiden joukossa ja onkin ollut omasta mielestäni timanttinen tässä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
11.22.63 päättyy 4.4.

Huikea sarja ollut ja on pitänyt otteestaan ensisekunneista lähtien. James Franco on jonkun aikaa omien suosikkinäyttelijöiden joukossa ja onkin ollut omasta mielestäni timanttinen tässä.

Kuten jo aiemmin todettua, jaan kyllä sen mielipiteen, että erinomainen sarja kyseessä ja 60-luvun tunnelma hyvin läsnä.

Mutta viimeisin jakso oli kyllä pettymys, tarinaa oli rakenneltu monta jaksoa erittäin rauhallisesti, nyt äkkiä hirveä pyrähdys ja kiireellä ties mitä juonikuviota. Tuli mieleen se vähän useammin Kingin tarinoista kuultu luonnehdinta, että helvetin hyviä ideoita jne, mutta eivät sitten jaksa kantaa loppuun asti.

Toivottavasti nyt ei käy niin, vaan nähdään mainio lopetus.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Katselin jenkkiflixistä 'The 100' (Eloonjääneet?) nimisen sarjan ekan kauden ja lopulta olin jopa positiivisesti yllättynyt. Alkuun näytti siltä että luvassa on pelkkää teinidraamaa, mutta lopulta pinnan alta paljastui riittävän mielenkiintoisia arvoituksia ja hieman jopa moraalista pohdintaakin, jotta kauden jaksoi katsoa loppuun. Osittain oli lainattu BSG-teemojakin, mutta ei kovin onnistuneesti.
Nostetaanpas vanhaa postausta ylös. Törmäsin sarjaan jossain netissä ja vaikutti etukäteen, että tässähän on Jericho 2.0 - potentiaalinen premissi, josta lässähtää sitten post-apokalyptinen OC. Kerran sitten krapulapäivää viettäessä bongasin Netflixistä (ensimmäinen kausi Suomenkin vastaavasta nyt saatavilla) ja laitoin pyörimään. Alkuun tosiaan ennakko-odotukseni tuntuivat täyttyvän, mutta kauden edetessä alkoi silti tulla enemmän tolkkua asiaan. Joten kun sain tuon kurottua loppuun ja kausi päättyi jokseenkin cliffhangeriin, siirryin jenkki-Netflixin pariin (rauha hänen muistolleen), josta löytyi kakkoskausi. Sehän oli jo huomattavasti parempaa, kauden päätös oli jotain mitä en osannut odottaa ja muutenkin tiukempaa menoa. Ei nyt mikään GoT, mutta jokseenkin keskeisiä hahmoja saattaa kuolla yllättäen. Ja toki random-carnagea muuten. Tiedä sitten kuinka paljon on käsikirjoittajien ansiota ja kuinka paljon kirjasarjan johon perustuu, olen tietoisesti jättänyt kirjat lukematta vaikka sarja kiinnostaakin näin vaihtelun vuoksi. Nyt kolmas kausi menossa Internetin ihmemaailman kautta ja sarja on parantunut entisestään. Mukana myös eräs Black Sailsista tuttu näyttelijä, ne jotka ovat katsoneet viimeisimmän kauden loppuun osannevat arvata kuka.

Tää on vähän kuin "guilty pleasure" itselle, mutta jotenkin yllättävän koukkuun tuohon on jäänyt. Ei "kovaa" scifiä, mutta hyvää viihdettä ja yllättäviä juonenkäänteitä. Jotka meinaavat ottaa käsittelyyn, niin tosiaan OC-maisuus karisee ensimmäisen kauden loppupuolelle mentäessä ja toisesta kaudesta eteenpäin mukaan tulee yhä enemmän aikuisia, ei tämä pelkkää teinidraamaa ole.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lutherin neljäs kausi oli ihan hyvää menoa, mutta jotenkin ei iskenyt samalla tavalla kuin edeltävät. Vaikea selittää miksi, ehkä tarina oli vain vähän yksinkertaisempi, koska neljännellä kaudella on vain 2 jaksoa? Nyt kyseessä oli enemmänkin köyhähkö elokuva kuin syvällisempi TV-sarja. Idris Elba tosin on loistava.

Löytyy muuten Netflixistä jos ette ole huomanneet.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nyt tää Tanskassa katsojaennätyksiä lyöny sarja tulee myös YLEltä. suosittelen...

12.4.2016 Yle Fem tiistaisin klo 22.00

"Petos (Bedrag) on uusi tanskalainen draamasarja, joka vie katsojan talousrikosten maailmaan. Pankkeihin, pörssiin ja hallitushuoneisiin. Sarja kertoo pikavoittoja havittelevista pelureista, huijareista, yritysjohtajista ja keinottelijoista, ja niistä rikoksista, joihin he syyllistyvät tavoitellessaan rahaa ja valtaa. Kunnianhimo vie korruption tielle ja rikollisliigat pesevät rahaa."


Petos – uusi tanskalainen draamasarja talousrikollisuudesta | Draama | yle.fi
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
HBO Nordicilta löytyy "aikuisten piirretty" Animals, jonka katsoin darrassa tässä ihan vaan koska nuo aikuiselle yleisölle suunnatut piirretyt nappaa hyvin. Olihan toikin ihan hauska, just sellane darrassa putkeen katsottava. 9 puolen tunnin jaksoa, hyvin inhimillisiä surullisia tarinoita eläinhahmoilla. Jotain hienoa tuossa ankean harmaansävyisessä sarjassa oli, semmoista piilevää positiivisuutta.

Archer tosissaan alkoi nyt 7. kauden ensimmäisellä jaksolla, ihan hullun lupaava asetelma, pari hauskaa heittoa mutta muuten aika perus tuollainen "starttijakso". Odotukset kuitenkin korkealla, tykkään että Reed &kumpp kokeilevat erilaisia juttuja, vaikkeivät kaksi viimeistä kautta olekaan olleet (6. kauden huikeaa hissijaksoa lukuunottamatta) noiden peruskausien tasoisia.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hyvä on meno 11.22.63:ssa. En jaksa kaivaa lainausta, mutta kun sanottiin, että on hyviä heittoja nykyajan ja tulevaisuuden välillä. Tästähän oppii uuttakin miljönääriä varten:

"Fuck. What wouldn't I give for a minibar right now."
"A what?"


Oli pakko katsoa Wikipediasta. Ensimmäinen minibaari oli Hong Kong Hiltonissa vuonna 1974 ja heti seuraavana vuonna kaikissa Hiltoneissa. Idean kehitti hotellinjohtaja Robert Arnold.

Kaikin puolin loistava sarja, vaikka vasta kolmatta jaksoa mennään. Ei spoilereita, tästä tulee hieno sarja.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Katseleeko joku Blacklistiä?

Katsoin pari jaksoa vain todetakseni, etten kuulu sarjan kohderyhmään. Aivoton ja epäuskottava poliisisarja vain väsyttää. Pitäisi saada mukaan jotain mukavan mystistä, vaikka Fringen tapaan, jotta meikäläinen viihtyisi.

@Ted Raikas hehkuttaa kyllä Spartacusta niin tunteikkaasti, että pitäisi melkein katsoa yksi kausi. Ensimmäinen jakso oli (no ehkä Black Sailsiin asti) surkeinta paskaa, mitä olen kokonaisen jakson jaksanut katsoa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Islantilaisen Loukussa-sarjan viimeinen jakso alkaa kohta. Sarja on ollut pettymys, mutta olen silti katsonut kaikki esitetyt jaksot.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Yksi heikko kausi tuohon mahtui jolloin itsekin meinasin luovuttaa, mutta sen jälkeen jälleen paransi.

Mielestäni kahden ensimmäisen kauden jälkeen (joista toinen tosin perustui aikaan ennen ensimmäisen kauden tapahtumia) taso putosi raakasti. Osin syynä oli Spartacusta esittäneen Andy Whitfieldin menehtyminen Blood and Sandin kuvausten jälkeen, osin se, että tuollainen sarja ei toimi, kun se menee liian isoksi. Kaksi ensimmäistä kautta olivat huikeita osin siitä syystä, että pysyttiin pienellä alueella, sitten kaksi jälkimmäistä kautta surffailtiin ei-karismaattisen päähenkilön kanssa ympäri Rooman valtakuntaa.

Blood and Sand ja Gods of the Arena olivat kyllä huikeaa viihdettä ja ne olen katsonut jälkikäteen myös uudestaan, toki käännetyssä järjestyksessä, jotta aikajana saadaan oikein.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Blood and Sand ja Gods of the Arena on tosiaan ihan heittämällä sarjan parasta antia ja kokonaisuutena ihan samalle tasolle ei enää päästä. Liam McIntyre joutui sikäli nihkeään tilanteeseen, että joutui rooliin aivan täydellisesti sopineen Andy Whitfieldin saappaisiin ja ei niitä ihan koskaan tåysin kyennyt täyttämään, vaikka sinänsä roolissa useamman jakson olikin mitä Whitfield ehti. Andy vaan oli... Andy, yleinen karisma ja olemus vaan oli ihan täydellinen. Harmi, että sairaus vei miehen, uskon, että tulevaisuutta olisi voinut olla toimintarooleissa esimerkiksi.

Ei ne Vengeance ja War of the Damned huonoja kausia ole nekään, mutta paketti ei toki kuvioiden laajetessa pysy ihan niin hienosti kasassa. Vengeance oli paikoin jopa vähän tylsä, mutta War of the Damned paransi siitä onneksi aika tavalla ja kauden viimeiset jaksot oli siis itselleni kyllä sellaista kamaa, että pala nousi siinä kurkkuun. Kun historian kautta tiesi, mitä suunnilleen tulee tapahtumaan. Silti.

Toistan itseäni, mutta minulle yksi hienoimpia sarjoja koskaan, kun jotenkin henkilöiden tarinat, taustat ja kohtalot iski ja veti mukanaan siihen meininkiin. Vastaavia eläytymisiä tulee nyt lähivuosilta mieleen lähinnä Battlestar Galactican ja Breaking Badin kohdalla ja nuokin kaksi sarjaa on kyllä kautta aikain sarjojen TOP10:ssa ja siellä paremmalla puolen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Islantilaisen Loukussa-sarjan viimeinen jakso alkaa kohta. Sarja on ollut pettymys, mutta olen silti katsonut kaikki esitetyt jaksot.

Kässäri ei pysyny kasassa. Rekjavikilästen sähläys oli täysin irrallinen juttu ja vei monta jaksoa. Muutama jakso lyhempi ja kokoajan loukussa ilman pääkaupunkiyhteyksiä muuten samalla perusjuonella ois toiminu. Näyttelijätyö oli kyllä huippua, mutta Fortituden tapaan se loskakeli/pakkaskeli vaihtelu kohtauksesta toiseen söi uskottavuutta... kun ei oikeesti talvella kuvata päivän lyhyyden takia.. Kormakurilta (ohjaaja/käsikirjottaja) odotin kovempaa otetta juonen suhteen.

Ensviikolla täälä paikalla tanskalainen Petos.
 

Lavis

Jäsen
Mustat Lesket

Nyt on jaksoa vaille ensimmäinen tuotantokausi katsottu. Niin, ja alotin maanantaina kello 21. Erittäin koukuttava ja top-3 kamaa suomalaisilta. Voisin jopa sanoa, että Helppo Elämä -nimisen sarjan kanssa kilpailee.

Olen paljon katsonut sarjoja. Jos tykkää suomalaisista ohjelmista, niin tämä on must. Ei varmasti petä. Mustaa huumoria, komediaa, draamaa, kaikkea laidasta laitaan sopivasti. Toinen kausi kuulemma vielä parempi. Ruutu+ tunnuksilla katsottavissa heti kaikki 1. ja 2. kauden jaksot.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Hyvä viikko menossa "vanhojen tuttujen" näyttelijöiden osalta. Ensin GTA V:n Trevor Phillips Walking Deadin finaalissa ja nyt Aida Turturro aka Janice Soprano Brooklyn 99:ssä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mustat Lesket

Nyt on jaksoa vaille ensimmäinen tuotantokausi katsottu. Niin, ja alotin maanantaina kello 21. Erittäin koukuttava ja top-3 kamaa suomalaisilta. Voisin jopa sanoa, että Helppo Elämä -nimisen sarjan kanssa kilpailee.

Olen paljon katsonut sarjoja. Jos tykkää suomalaisista ohjelmista, niin tämä on must. Ei varmasti petä. Mustaa huumoria, komediaa, draamaa, kaikkea laidasta laitaan sopivasti. Toinen kausi kuulemma vielä parempi. Ruutu+ tunnuksilla katsottavissa heti kaikki 1. ja 2. kauden jaksot.

Kyllähän ML kotimaiseksi sarjaksi hyvä on, muttei mielestäni lähelläkään Helppoa Elämää. Anu Sinisalon roolisuoritus on sen verran ikimuistoinen että on jo yksistään todellinen loukkaus nostaa nuo kolme pintaraapaistua ikipissistä samalle viivalle. Tuohon kiteytyy oikeastaan Leskien ongelma, eli varsin kömpelö naiskuva. Kolme samanlaista dorkaa vähän eri mausteilla. Leskien ansioksi sen sijaan saattaa muodostua juoni jos homma saadaan pidettyä napakasti kasassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Miten porukka tuota Expansea seurannut? Muuten siis kuin piraattilahtien kautta tms.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Loukussa- sarjan katselin ja lupaavien alkujaksojen jälkeen vähän ponneton loppu... Andrista tykkäsin ja vähän surkea kohtalo hälle suotiin.

Tohtori Intiasta on hauska 60-luvun Walesiin sijoittuva sarja. En tiedä koska oikea esitysaika, sopii iltaisin tabeltilta ennen nukkumaanmenoa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Oli pakko tykittää loppuun asti 11.22.63. Kyllähän se aivan loistavasti kantoi loppuun asti. Loppu oli kai tietyllä tavalla ennalta-arvattava, koska miten sen muutenkaan olisi voinut tehdä. No joo, helppo tietysti huudella jälkeenpäin, mutta hienosti homma laitettiin pakettiin ja asiat selitettiin. Tai no melkein kaikki, mutta kuitenkin.

En edes tiedä kenelle tuo sopii, varmaan suunnilleen kaikille. Sopivasti menoa ja meininkiä sekä rauhallisuutta. Ei säälittävää ylitaiteellista paskadialogia vaan ihan asiallista, vaikka vähän typerääkin välillä.

Pakosti erittäin realistinen kuvaus 60-luvusta, millaista siellä oli ja miten ihmiset käyttäytyivät. Koskahan nuo upeat herrasmieshatut tulevat takaisin muotiin. Haluaisin sellaisen mahdollisimman pian.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Oli pakko tykittää loppuun asti 11.22.63. Kyllähän se aivan loistavasti kantoi loppuun asti. Loppu oli kai tietyllä tavalla ennalta-arvattava, koska miten sen muutenkaan olisi voinut tehdä. No joo, helppo tietysti huudella jälkeenpäin, mutta hienosti homma laitettiin pakettiin ja asiat selitettiin. Tai no melkein kaikki, mutta kuitenkin.

Luin jostain, että King pitäisi tarinassaan Lee Harveyta yksinomaan salamurhaajana ja sitä on kiitelty joidenkin tietämättömien puolelta. Tämä hieman pudottaa mielenkiintoani sarjaa ja kirjaa kohtaan, mutta kai se on katsottava Foxilta. Vai antaako tarina aihetta epäillä toisin salamurhaajasta?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vai antaako tarina aihetta epäillä toisin salamurhaajasta?

Onhan tuossa jotain pohdintaakin, mutta itseäni ei sillä lailla JFK niin kiinnosta enkä asiasta hirveästi edes tiedä. Kiinnostavaa tuossa on tuo hyvin tehty ajankuva ja sinänsä mielenkiintoinen tarina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös