TV-sarjaketju

  • 2 208 768
  • 9 789

Spire

Jäsen
Muutama päivä sitten Netflixiin tulleen japanilaisen Sanctuary-sarjan katsoin kokonaan viikonloppuna. Kyseessä on fiktiivinen sarja ongelmiin ajautuneesta nuoresta miehestä, joka aloittaa ammattilais-sumopainijan uran rahoittaakseen isänsä sairaalahoidot. Kyse ei todellakaan ollut mistään mestariteoksesta, mutta viehätyin japanilaisista maisemista ja jollakin tapaa myös näyttelytyylistä joka on paikoitellen melkoisesti länsimaisesta (lue Yhdysvallat) poikkeava. En siis tosiaan katso juurikaan mitään sarjoja, joten tämä on täysin maallikon mielipide.

Kuvittelin viimeisen jakson jotenkin nivovan siinä vaiheessa esitellyt juonikuviot yhteen ja niiden ratkeavan. Mutta ei. Mikään ei ratkennut ja kaikki jätettiin täysin auki. Kuvio naisreportterin kanssa ei edennyt mihinkään, vaikka sarjassa selvästi yritettiin pedata jonkinnäköistä ystävyyttä, jopa romanssia tämän ja päähenkilön välille. Mestari Ryuko (vai mikä olikaan) oli lopulta täysin turha hahmo, samoin kuin perheensä. Eivät liittyneet loppuviimein oikeastaan mitenkään päähenkilön tarinaan. Miesreportterin kiristäminen ja muu jätettiin vain roikkumaan. En tiedä onko tästä sitten tarkoitus tulla toinen kausi, koska ensimmäinen loppui täysin kesken.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Uutta kautta odotellessa... Timothy Olyphant Set for Justified Sequel Series Set in Detroit, Inspired by Elmore Leonard's City Primeval

Todella kova tuo alkuperäinen ja menee omaan top5. Lisäksi sarja onnistuttiin lopettamaan hyvin.
Kiitos tästä. Pitkään aikaan paras uutinen sarjarintamalta.
Olyphantin rooli on täyttä timanttia ja hyvin kirjoitettua "lännenelokuvaa" nykyaikaan. Justifiedissa yhdistyy kaikki mitä sarjoilta olen tässä lähivuosina hakenut, vieläpä lapsuuden länkkäriteema ja revolverisankarit.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ja vielä lyhyesti Ozarkseista joka on muutamaa jaksoa vaille kesken.
Moni sarja tämä mukaan lukien aloitti Sopranosin viitoittamalla tavalla nostaa jopa kylmiä väreitä viimeisen kuvan/tekstien musascore valinnoilla. Kiitos Ozarksin löysin Run the Jewelsin, toimii oikein hyvin mun vanhanliiton hiphop-vaatimuksiin sekä laadukkaisiin taustoihin, sampleihin jne.

Musa on erittäin isossa roolissa mulle sarja-/elokuvakokemusta.
Terveisin, "Miami Vicestä rikossarjoja katsomaan aloittanut ja Sopranosia ylistänyt sohvaperuna"
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

"Muutama" vuosi siihen meni, mutta nyt tämä sarja on siis vihdoin valmis esitettäväksi suurelle yleisölle. Sarja perustuu siis Frank Schätzingin vuonna 2004 ilmestyneeseen Pedot -ekotrilleriin, jota myytiin pelkästään Euroopassa useita miljoonia kappaleita.

Alunperin kirjasta suunniteltiin kunnon elokuvaa, mutta taloudelliset syyt sekä monet muut yllättävät käänteet johtivat sitten siihen, että kirjasta tehtiin tv-sarja. Kuten voitiin odottaa näin nykyaikana, monet kirjan hahmoista ovat muuttuneet kovasti ulkonäöltään, muutamat henkilöt loistavat ilmeisesti kokonaan poissaolollaan kyseisessä sarjassa ja muutenkin jo pelkästään trailerin perusteella voidaan odottaa, että kirja ja sarja eivät tule olemaan kuin ehkä 60 prosenttisesti samanlaisia sisällöltään.

En ole Krista Kososen fani, joten en odota häneltä mitään ihmeitä tässä sarjassa, mutta koska minua kiinnostaa tämä sarja ja varsinkin se, miten hyvin se tuon kirjasta tutun maailman ruudulle, aion katsoa koko sarjan alusta loppuun. Valaat ovat suuri intohimoni, joten olkoon ne sitten minun innoittajani tässä hankkeessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Homeland voisi toimia.
Homelandhan oli jenkkiversio israililaisesta sarjasta,erinomanen remake siis (tai no edes remake, ekojen kausien perusidea), joku neljäs kausi oli vähän heikompi, muuten täyttä tavaraa...

...josta tuli mieleen...

Apple+ sarja Tehran, israililainen agenttisarja. Mossadin agentti Iranissa ja heti jokin menee pieleen. Tokalla kaudella mukana Glen Close ja kolmannelle tulossa Hugh Laurie. Vahva suositus.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jack Ryan-sarja lähestyy loppuaan ja tykkään kovasti. Mitä muita samantyyppisiä sarjoja olisi eli loputonta juonittelua ja toimintaa samassa paketissa?
Oisiko Israelilainen Fauda mitään? Todella hyvää agenttimeininkiö ja actionia. Löytyy Netflixistä.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Muutama jakso tullut katsottua Homeland, Americans ja Tehran sarjoja. Yks jakso Citadel-sarjaa, Ihan hyviä kaikki ja tulee varmasti seurattua noita. Faudaan ei riittänyt mielenkiinto, 40 minuutin kohdalla päätin ettei ole mun juttu, Justified pikkusen sama homma mutta pitänee kuitenkin antaa vielä mahdollisuus tuolle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Outlander jatkuu kesällä seiskakauden merkeissä. Yleensähän YLE on olut hyvin samassa julkasutahdissa, mitenkähän tällä kertaa?






Tunnari ”Skye Boat Song” saa myös uuden tulkinnan Sinéad O'Connor:n esittämänä





Mulle uutta tietoa, että nyt kun emosarjan päätyy sit kahdeksanteen kauteen (luvattu kesäks 2024, mutta kässärien lakko jne. katottaan), tulee uus spin-off, Outlander: Blood of My Blood. Se sijoittuu aikaan ennen Outlanderia ja kertoo Jamien vanhempien tarinaa.. vähän epäilyttää, kun kirjoja tästä ei ole. Miksi ei tehty spinnoffia spinnoff kirjoista ja Lordi Greystä?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
CMoreen oli tullu "Fargo". Eka jakso katottuna. Hämmentävä jakso oli. Kai tätä pitää vielä toinenkin jakso kattoa.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Näkyyköhän tv puolella vai odotellaanko disney pari vuotta
Eikös nykyinen streamauskulttuuri tarkoita sitä että nämä yksinoikeussarjat pysyvät ainakin pari vuotta ensin palvelulla. En tiedä.

Hulu tämän on tietääkseni tilannut joten ne varmaan odottaa saavansa sillä tilaajia.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Eikös nykyinen streamauskulttuuri tarkoita sitä että nämä yksinoikeussarjat pysyvät ainakin pari vuotta ensin palvelulla. En tiedä.

Hulu tämän on tietääkseni tilannut joten ne varmaan odottaa saavansa sillä tilaajia.
Mutta hulu sisältyy ainakin osittain disney? Ei Suomessa taida olla hulua erikseen
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Aa en tiennytkään sitä. No sitten luulisi että tulee disneylle heti.. ehkä..
Hyvä vitsi. Simpsonit esim tulee vuoden myöhässä ja toinen odottamani sarja orville ja sen kolmas kausi tuli foxilta joku yli vuos sitten mutta disneyssa ei näy. Niin ja orville on siis myös nimenomaan hulun sarja
 

Teresa

Jäsen
Kotimaisen Sunnuntailounas-sarjan kaikki kaudet on nyt väijytty C Moresta ja olen kyllä nauttinut täysin siemauksin – siitäkin huolimatta, että en lähtökohtaisesti ole suuri komediasarjojen ystävä. Tv-komedian saralla minuun iskee yleensä lähinnä improvisaatiopainotteinen sellainen (esim. Putouksen impro-osuudet, Vedetään hatusta), sillä parhaat jututhan syntyvät spontaanisti hetkessä liikoja vääntämättä. Käsikirjoitetuissa sarjoissakin hjuumoria toki saa ja melkeinpä pitääkin olla mausteena, mutta jos koko homma pyörii pelkän naurattamisen ympärillä ja jokaiseen kohtaukseen pitää keksiä jotakin huvittavaa, niin huumorista tulee usein melkoisen väkisin väännettyä.

Sunnuntailounaassa tuota edellä mainittua ongelmaa ei kuitenkaan ole näkynyt, sillä näyttelijät ovat riittävän osaavia huumorin esille tuomiseen. Tai sanotaan nyt suoraan, että ainakin yksi heistä on, sillä kyllähän tämä sarja melko vahvasti perheen Tauno-isää esittävän Taneli Mäkelän hartioilla lepäilee. Ammoisina aikoina vaikkapa Team Ahmassa ja Ou Nou:ssa Mäkelällä oli ikävä tapa ylinäytellä, mutta nyt hän on näemmä saanut komedianäyttelijän ulosantinsa prikulleen kohdilleen – hän eläytyy juuri sopivan luontevasti eikä tippaakaan liian yliampuvasti. Sen sijaan perheen Severi-poikaa esittävä Samuli Niittymäki vähän ylinäyttelee, Jani-poikaa esittävä Jarkko Niemi on puolestaan turhan monotoninen (liekö Sykkeen Holopaisen rooli jäänyt päälle), Taavi-poikaa esittävä Santtu Karvonen puuskahtelee repliikkejään ja Eevi-tytärtä esittävä Elina Leeve on järkyttävän teennäinen koko ajan. Mutta se Tanttu, se Tanttu… aivan timanttista suorittamista häneltä.

Taneli Mäkelän lisäksi muita syitä Sunttiksen onnistuneisuudelle on, että useita sisäkkäisiä kehyskertomuksia sisältävä kerrontapa tuo persoonallisuutta, sarja ei ole jäänyt polkemaan liiaksi paikoillaan, eikä ole liian överi. Taavi-natsin (tai no, ei hän oikeasti ole natsi) jutut ovat tosin ajoittain toistaneet hiukan itseään, mutta muutoin hahmoille keksitään sopivin väliajoin uusia tuulia juonikuvioihin, ettei homma ala maistua puulta. Kolmoskaudella mukaan tuli uusi päähenkilökin, kun perheen äiti esiteltiin vihdoin katsojillekin ja ainakin yksi lounastapaaminen pidettiinkin isän sijasta hänen huushollissaan. Muutenkin asetelmat laitetaan välillä laajassakin mittakaavassa uuteen uskoon – normaalistihan kaikki tapahtumat esitellään siten, että perheen Eevi-tytär käy kerran viikossa terapiassa ruotimassa jokaviikkoisella sunnuntailounaalla käsiteltyjä eri perheenjäsentensä edesottamuksia, mutta välillä terapiafrekvenssiksi vaihtuukin kerran kuussa tai terapoitavaksi perheen isä. Eli liiallista vanhoihin kaavoihin jumahtamista ei ole ainakaan vielä ollut havaittavissa.

Sarjassa käytetään toki myös liioittelua huumorin välineenä, mutta liian yliampuvaksi juonikuviot eivät ole päässeet lipsahtamaan, sillä muut toppuuttelevat aina toistensa kotkotuksia ja toisaalta koko Elena Leeven tylsän tavallinen hahmo tuo tarvittavaa vastapainoa muiden hullutuksille. En tosin pidä siitä, että nimenomaan ainoa keskeinen tai ainakin keskeisin naishahmo on kirjoitettu sellaiseksi kuivikseksi. Toisena huonona puolena mainittakoon, että dialogi on vähän väkinäisen tuntuista, koska kukaan ei oikeasti puhu noin yleiskielisesti muuta kuin vanhoissa suomifilmeissä, eikä se useimpien tämän sarjan näyttelijöidenkään (poislukien Tanttu) suuhun istu. Pikkuvikojahan nuo kuitenkin ovat ja muuten olen valmis tituleeraamaan Sunnuntailounaan yhdeksi tämän hetken parhaista kotimaisista sarjoista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Otin katseluun kolmen ekan jakson verran (ois pitäny malttaa kerätä enemmän, mutta en malttanut)
Hyvin vakuuttavan oloinen adaptio kirjoista toistaiseksi. Laatu scifin ystäville!
Vaikken scifi ylin ystävä olekaan, Howien kirjasarja on luettu ja pidin. Otin nyt Apple+:n kokeiluun tämänkin sarjan takia. Eipä tässä ole kuin jakso katsottu, komeaa kuvastoa on kyllä, siilo on hienosti toteutettu.

Mutta tuo ääniä [huokaisee] ja puhujia [Ilmari Ahde] kuvaileva tekstitys on jokseenkin ärsyttävä [naurahtaa], enkä sitä saa pois, että olisi vaan pelkkä puhe tekstitettynä [pieraisee].
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mutta tuo ääniä [huokaisee] ja puhujia [Ilmari Ahde] kuvaileva tekstitys on jokseenkin ärsyttävä [naurahtaa], enkä sitä saa pois, että olisi vaan pelkkä puhe tekstitettynä [pieraisee].

Millä kattelet? Kumma vika... kuvaileva tekstitys on se kuulovammasten tekstitys, kyllä siä ihan normitekstityskin on

Apple+:lta sitten ehdottomasti myös Severance.. ja toki For all Mankind ja Foundation noin scifiosastolta.

Ei kannata missata erinomaista israililaista agenttisarjaa Tehran ja kovan castingin uutistoimistodramaa The Morning Show.. Sharper on hyvä "heist" leffa, jota ei muualta nää

(ja tietysti Ted Lasso)
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Shrinking

Apple+ hyväntuulen komedia surutyötä tekevästä terapeutista ja hänen tyttärestään, naapureista ja työtovereista. Päähenkilö on siis jenkkiläisittäin shrink, eli kallonkutistaja, josta nimi.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Ted Lassoa kirjottaneet Bill Lawrence, Brett Goldstein ja pääosaakin esittävä Jason Segel. Harrison Fordin on kiva nähdä esittämässä ikästään eläköityvää miestä, tai no Ford on 80 ja tässä 73v, mutta köpöttelee ja on aidosti vanha ja harmaantunut.

Shrinking kertoo siis Segelin esittämästä terapeutista, joka rikkoo sääntöjä ja alkaa kertoa potilailleen suoraan mitä heistä ajattelee. Tai näin sarjan esittely meni, mutta itseasiassa tuo jää sitten aika nopeasti sivujuonteeksi, kun pohditaan ystävyyksiä ja ihmisuhteita. Mutta kevyesti ja välillä aidon hauskasti.. tulee naurahdeltua ääneen.

ihan kiva hyvänmielen sarja, tokk ei Ted Lasson tasoinen, vaan mikäpä sarja olisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös