No jaa. Kyllähän Lost ja vaikkapa Walking Dead ovat pirun hyviä esimerkkejä siitä, että tuo jaksojen määrä on ihan järjetön. Mukaan mahtuu niin paljon täytejaksoja, että siinä käytännössä pilataan valtava potentiaali. Molemmat vaan jatkuvat ja jatkuvat ja lopulta pilaantuvat omaan päättömyyteensä. Ikään kuin käsikirjoittajat olisivat kirjoittaneet itsensä pussiin monessa kohtaa ja sitten nähdään aivan käsittämättömiä ratkaisuja.
Molempien osalta tulee kyllä palattua niihin tähtihetkiin. Ovat parhaimmillaan todella hyviä, vaikka kokonaisuus jääkin aika heikoksi.
Vahva eri tähän. Siis siltä osin, että suurempi määrä jaksoja olisi automaattisesti ongelma. Ei se ole, jos sarjalla on hyvät tekijät. Täytejaksoillakin on ihmeellisen huono maine, kun joissain sarjoissa ne on oikeasti paskaa, mutta hyvin tehdyissä sarjoissa täytejaksot voivat olla vähintään samaa tasoa kuin tarinaa vahvasti eteenpäin vievät jaksot. Joissain sarjoissahan ns. täytejaksoja on yli puolet jaksoista, kun taustalla oleva tarina ei ole se eteenpäin vievä voima.
Itselle täytejaksot maistuvat yleensä ihan ok, vaikka eivät olisikaan parasta A-luokkaa. Toki tämä vaatii sen, että sarja ja sen henkilöhahmot ovat riittävän hyviä.
Monissa vähän jaksoja sisältävissä sarjoissa tai kausissa on ongelmia, kun jaksoihin joudutaan sisällyttämään liikaa tapahtumia, tai vaihtoehtoisesti taustatarinaa ei ole aikaa selittää kunnolla, josta syystä sarja ei kokonaisuutena avaudu parhaalla mahdollisella tavalla.
Ihan yleisesti ottaen jaksojen määrä ei itsessään kerro mitään. Hyvät tekijät saavat pienen tai suuren määrän jaksoja toimimaan hyvin. Monesti jos iso määrä jaksoja on ongelma, niin se johtuu siitä, että sarjaa ei alun perin suunniteltu sellaiseksi, että siinä olisi paljon jaksoja, mutta suosion vuoksi sarjaa on jatkettu liian pitkään. Lost ja Walking Dead ovat tästä erinomaisia esimerkkejä.