Koska sarja on kaikkea muuta kuin "ihan perus poliisidraama".
Poliisit ja huumediilerit pysyvät mukana alusta loppuun asti, mutta sarja kuvaa tuota ilmiötä (sotaa huumeita vastaan) ja sen seurauksia ja syitä, tehden oikeastaan Baltimoren kaupungista sarjan varsinaisen "päähenkilön". Poliisit ja huumediilerit eivät ole jollain saarella, johon ei vaikuta mm. kaupungin ja osavaltion sisäinen politiikka, koulut ja ihmisten lähtökohdat elämään. Mutta tuo kaikkeahan ei todellakaan saa vielä ekasta kaudesta irti, kun se on vasta esimakua ja sitä varten noin muutenkin pitäisi avata silmät.
Poliisidraamojen laatuun on vaikuttanut aika pitkälti kaksi sarjaa: Homicide - Life on the Street ja The Wire, jotka molemmat ovat David Simonin käsialaa. Jos The Wire tuntuu kliseiseltä tässä vaiheessa, se johtuu luultavasti siitä, että sarja on päälle 20 vuotta vanha ja sen jälkeen aika moni muu sarja on yrittänyt tavoitella tuota samaa tuntumaa, lähinnä siinä epäonnistuen (mm. The Chi). Se poliisisarjojen varsinainen kliisehän on "viikon rikos" -tason jaksot (noihin aikoihin mm. CSI, NCIS ja liekkö vielä NYPD Blue pyöri).
Jos dialogi ja hahmot ei uppoa, niin ei toki kannata sarjaan käyttää aikaa. Itselle (ja käsittääkseni aika helvetin monelle muulle) nuo sarjan lukuisat hienot henkilöhahmot ovat juuri se sarjan tärkein tekijä.
Ozarkkia en ole itse nähnyt, mutta Breaking Bad ja Better Call Saul ovat hyvin erilaisia sarjoja, monessa mielessä epärealistisia. Joiden luonne on enempi Sopranosmainen, kun se päähenkilö ei ole varsinaisesti henkilö joka on "hyvä" vaan oikeastaan ihan vitun perseestä oleva henkilö. Siinä missä The Wire taas imee paljon vaikutteita oikeasta elämästä ja pyrkii realismiin. Simon työskenteli vuosia BPD:n murhayksikön kanssa kirjoittaessaan kirjaansa ja raportoidessaan rikoksista Baltimore Sun -lehdessä ja Ed Burns on entinen poliisi sekä opettaja.