TV-sarja: Salatut elämät

  • 7 890 620
  • 24 761

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Salkkarien alkuajoista löytyy paljon sellaista, joka nykypäivään siirrettynä loukkaisi ties mitä ryhmiä, jonka seurauksena mieliä pahoitettaisiin ja suosittua päivittäissarjaa vaadittaisiin suitsittavaksi, koska ei se nyt vaan käy ja kuka ajattelisi lapsia?

Sarjahan alkoi joskus viime vuosituhannen lopussa, pitkä matka on kuljettu niistä päivistä eteenpäin. Huonoon vai hyvään suuntaan, sen itsestäänselvyyden arvioikoon jokainen itse.
Tämä on aivan totta. Ei tuota kaikkea voisi nykypäivänä televisiossa varmaan näyttää, mutta se taas kertoo siitä surullisesta suunnasta, mikä sillä rintamalla on yhteiskunnassa otettu.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Salkkarien alamäki lähti toden teolla liikkeelle Kentaurin räjähdyksestä. Sen jälkeen sarjasta katosi realismi ja siirryttiin mukahassuttelun tielle, jolloin pois jäi arkipäivän draama. Kohderyhmääkin on yhä vain nuorennettu vuosi vuodelta teinihahmoinvaasion avulla. Roni, koodari ja Sampo ovat ne pahimmat esimerkit invaasiosta.

Hahmoista on jo pidemmän aikaa puuttunut ykköstykki, joka nostaisi koko sarjan tasoa. Joissain hahmoissa olisi potentiaalia, mutta eipä Äijö osaa sitä hyödyntää kuin pieninä välähdyksinä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Salkkarien alamäki lähti toden teolla liikkeelle Kentaurin räjähdyksestä. Sen jälkeen sarjasta katosi realismi ja siirryttiin mukahassuttelun tielle, jolloin pois jäi arkipäivän draama.

Alamäki alkoi oikeastaan juuri siitä kun keski-ikäinen tuottaja päätti "tehdä tuotetta skideille". Äijöä ei voi kiittää juuri mistään.

Ossin muistinmenetys oli aikoinaan ihan toimiva, tämä LiisaKristiinan vastaava haisee jo nyt hieman paskalle. Katsotaan nyt miten pitkä kierros tästä tehdään.

Elias ja duuni Vinottaressa jotenkin hekotutti. "Mieletön mahdollisuus" ja muuta hehkutusta. Joku pikkulafka, jossa isä ja tytär pyörittävät jotain "miljoonabisnestä". Kyllä nämä Amanda ja Vinotar aika nakkikioskeja loppupeleissä ovat. Eiköhän siellä perusverkostomarkkinointia ole Eliakselle luvassa. Eliaksen nimmari työsoppariin näytti hyvältä. Ihan kuin joku esikoululainen olisi kirjoittanut "Elias".

Mielenkiintoista miten Aki ja Alissa puhuivat hetken Joonatanista. Alissa sanoi miten luuserilta tyyppi kuulosti. Hän ei siis mitenkään yhdistänyt häntä Iidaan ja rahoihin jne? Vai avattaisiinko tuota juttua viimeinkin? Joonatanhan pakeni nimenomaan Akia.

Tuosta on jauhettu paljon ja taas sitä on ihmeteltävä. Iida siis pölli Alissan fyrkat ja oli jo käyttänyt Karinkin rahat ja molemmat tapaukset on painettu villaisella? Ei tuossa tarinassa ole vain mitään järkeä. Miksi nuo alunperin edes piti kehittää, jos niitä ei jatkettaisi. No joo, huonoa tuottamista jne, mutta jos kuitenkin?

Tuo Anton ei ole niin huono hahmo. Salkkarien miehet ovat läpi vuosien olleet ulospäin uhoavia klovneja, jotka päätyvät sohvan taakse imemään peukaloa jos joku nainen ei vastaa tekstariin. Eli ihan pirteää jos joku tuolla hieman elvistelee. Eiköhän Anton viimeistään keväällä ole samassa kastissa muiden kanssa.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kyllä nämä Amanda ja Vinotar aika nakkikioskeja loppupeleissä ovat.

Eniten mua on aina ärsyttänyt tää kuntosali Amadeus. Oikeasti, eikö tekijöitä edes hävetä noi lapselliset kulissit? Tää ei voi olla rahasta eikä ajasta kiinni, toi on vähän sama kuin joku firma haluaisi liikekiinteistöstään pienoismallin ja tilaustyö teetettäisiin kolmivuotialla, joka pistäisi viisi legopalikkaa paikoilleen ja sanoisi, että valmista tuli. Mitä siellä salilla on, yksi penkki, kuntopyörä ja parit käsipainot? Ai joo ja yksi jumppapallo. Ja kaksi aikuista miestä työllistää itsensä tolla ja komea autokin löytyy firmalta, Amadeuksen logot tietenkin teipattuina oviin. Niin ja eikös siellä ole kolmaskin työntekijä aina välillä pyörinyt ja nyt olisi homotiaisellekin järjestynyt työmahdollisuus. Vuokrakin nousi, mutta perkeles ei haittaa - yhden penkin kuntosalilla motellin toisessa kerroksessa riittää kävijöitä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vuokrakin nousi, mutta perkeles ei haittaa - yhden penkin kuntosalilla motellin toisessa kerroksessa riittää kävijöitä.

Ei kai se toisessa kerroksessa ole. Ja onhan siellä useinkin pari asiakasta, haukut nyt aivan väärää puuta.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Katsoin taas omaan tapaani sivusilmällä jaksoa, joten ihmettelyni saattaa olla aiheetonkin, mutta eikö Ismo todennut, että "ei tunnu pulssia" tjsp. Näytettiinkö jossain vaiheessa jotain ensihoitajaa joka deffalla jysäytti Liisakristiinan takaisin maailmaan, vai siirryttiinkö siitä "ei tunnu pulssia" -kohdasta suoraan siihen sairaalassa makaamiseen?

Niin tai näin, niin toivottavasti tuo nyt kuolee, vaikka voisin lyödä vaikka vetoa sen puolesta, että ei se saatana kuole.
Nusastaan sen verran pilkkua, että deffalla ei suinkaan käynnistetä pysähtynyttä sydäntä. Päinvastoin sillä ensihoitotilanteessa pysätetään hetkellisesti kammiovärinässä tai kammiotakykardiassa oleva sydän tavoitteena, että käynnistyy sinussolmukkeen tahdittamaan rytmiin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nusastaan sen verran pilkkua, että deffalla ei suinkaan käynnistetä pysähtynyttä sydäntä.

Jatketaan pilkun painamista sen verran, että noinhan en ole kirjoittanutkaan. Onko sitten niin, että jos sydän on pysähtynyt (ei ole pulssia), niin deffa on tarpeeton, sitä en tiedä. Joka tapauksessa on vaan hassua, jos mimmi on maannut tuntikausia (?) pumppu pysähtyneenä, tai siis ainakin Ismon mukaan pysähtyneenä. Siitä Liisa on sitten kärrätty sairaalaan ja kappas, elossa se on perkele. Toki muistissa sopivasti aukkoja, mutta ei sen suurempia aivovammoja kuitenkaan. En tiedä miten kauan ihminen keskimäärin pärjää ilman happea ja millaisia vahinkoja hapenpuute aiheuttaa (kuoleman tiedän kyllä), mutta salkkareissa pitkäkin hapettomuus on no biggie. Toisaalta mistä sen tietää, vaikka Lissukrissun pumppu olisi stopannut juuri ennen, kuin Don Laitela karautti mestoille.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Jatketaan pilkun painamista sen verran, että noinhan en ole kirjoittanutkaan.
No kyllähän sä kaipalit ensihoitajaa jysäyttämään takaisin maailmaan.

Onko sitten niin, että jos sydän on pysähtynyt (ei ole pulssia), niin deffa on tarpeeton, sitä en tiedä. Joka tapauksessa on vaan hassua, jos mimmi on maannut tuntikausia (?) pumppu pysähtyneenä, tai siis ainakin Ismon mukaan pysähtyneenä. Siitä Liisa on sitten kärrätty sairaalaan ja kappas, elossa se on perkele. Toki muistissa sopivasti aukkoja, mutta ei sen suurempia aivovammoja kuitenkaan. En tiedä miten kauan ihminen keskimäärin pärjää ilman happea ja millaisia vahinkoja hapenpuute aiheuttaa (kuoleman tiedän kyllä), mutta salkkareissa pitkäkin hapettomuus on no biggie. Toisaalta mistä sen tietää, vaikka Lissukrissun pumppu olisi stopannut juuri ennen, kuin Don Laitela karautti mestoille.
Kuolluthan se ois ilman muuta. Aivot ei kovin pitkään pärjää ilman happea. Tokihan se pumppu on voinut juuri pysähtyä. Hoitona elvytys ja adrenaliini. Painelulla on mahdollista saada pumppu kammiovärinään, jolloin voi defillä iskeä. Puoliautomaattivehkeet eivät edes suostu iskemään kuin kammiovärinässä tai kammiotakykardiassa olevaa sydäntä. Elokuvat ja sairaalasarjat ovat tässä antaneet ihmisille aivan vääriä mielikuvia. Yleensähän niissä aletaan iskemään juuri sydämen pysähtyessä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No kyllähän sä kaipalit ensihoitajaa jysäyttämään takaisin maailmaan.

Totta. Voisin alkaa selittämään, että "niin niin mutku ei se sydän ehkä ollu pysähtyny, ei Ismon amatööridiagnoosiin voi luottaa" jne. ja epätoivoisesti väittää olevani oikeassa, mutta ei taida maksaa vaivaa, eikä tästä vänkäämisestä sen suurempaa huumoriakaan irtoa, joten myönnän miehekkäästi ja selkä suorassa olleeni väärässä ja nostan vaikka vielä käden ylös virheen merkiksi.

Elokuvat ja sairaalasarjat ovat tässä antaneet ihmisille aivan vääriä mielikuvia. Yleensähän niissä aletaan iskemään juuri sydämen pysähtyessä.

Tästä ne omatkin mielikuvat defibrillaattorin käytöstä ovat jääneet elämään. Sivumennen sanoen suomensin (tai no, käänsin suomesta englanniksi, eli englannistin) erään erikoistuvan ensihoitajan opinnäytetyön tiivistelmän ja siinä opinnäytetyössä paneuduttiin juurikin sairaalan henkilökunnan elvytystaitoihin, joten olisihan tämä pitänyt tietää. Niiden tutkimusten mukaan joita siinä silmäilin on elvytystaito sairaaloissa todella heikoissa kantimissa, mutta se ei enää kuulu tähän edes vähän alusta.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Karin ainoa mahdollisuus ens jaksossa on tehdä kolmoismurha. Mitään muuta keinoa tuossa tilanteessa ei ole.

Ja tuikata kämppä varmuuden vuoksi tuleen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karin ainoa mahdollisuus ens jaksossa on tehdä kolmoismurha. Mitään muuta keinoa tuossa tilanteessa ei ole.

Jotenkin aika klassista Karia tuo kohtaus. Olisihan sitä voinut niellä vitutuksensa ja ehkä myöhemmin kahden kesken poliisivosulta yrittää onkia, että olettekos puhuneet minusta jotain ja jos, niin mitä. Mutta ei Taalasmaa, kaikki kortit pöydälle kerralla vaan. Hieno mies. Tietenkin voisi kipaista jollain yksityisellä lääkärillä mitä Kalle ei ilmeisesti ole ja hakea sen reseptinsä ilman mitään eturauhastutkimuksia. Toisaalta silloin ongelmaa tuskin enää olisi, eikä näitä mielestäni ihan mainioita kohtauksia voitaisi kirjoittaa.

Muutenkin jopa jotenkin liikuttavaa, kun Karin erektio-ongelmat johtuvat suorituspaineista, joita mitä ilmeisimmin ei aiheuta halukas poliisivosu, vaan oma äiti.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Sen verran monta ensihoidon kurssia on tullut käytyä läpi, että jos tv-sarjojen ja elokuvien painelupuhallus elvytys tai deffan käyttö olisi tosielämää, niin tuskin kukaan selviäisi hengissä. Alkaa saman tien turhauttaa, kun katselet jotain "tosielämän" hätäpuheluita ja rekonstruktiossa aloitetaan elvytys ja elvyttäjän kädet vetää spagettia ja pomppii mihin sattuu ja taustalla hätäkeskuspäivystäjä kertoo, että "just noin! hyvä!". Vittu...

Ketjun aiheeseen liittyen: Paskaa tämä on edelleen. Pääsinpäs taas kuitenkin kärryille tapahtumista, kun luin teidän kirjoituksia :D
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Olen hieman pettynyt, että Taiga ei olekkaan Oliverin ikäinen tyttö.

Eikös ne kuitenkin oo suht saman ikäisiä?

Ei sillä, että tuonne tarvittaisiin enää yhtään paskaa näyttelijää lisää.
 

Ralph

Jäsen
Onko Ulla piiloutunut huoneeseensa vai missä hän on? Muistaakseni häntä ei ole näkynyt kertaakaan tauolta palaamisen jälkeen, vaikka Karia, Talea ja Iidaa on Taalasmaiden kämpässä kuvattu. Ja Tale on tainnut jo pari kertaa tuoda Karille "mummilta terveisiä", mutta missä mummi itse on?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tuo Anton ei ole niin huono hahmo. Salkkarien miehet ovat läpi vuosien olleet ulospäin uhoavia klovneja, jotka päätyvät sohvan taakse imemään peukaloa jos joku nainen ei vastaa tekstariin. Eli ihan pirteää jos joku tuolla hieman elvistelee. Eiköhän Anton viimeistään keväällä ole samassa kastissa muiden kanssa.

Tosiaan on vaikea käsittää millaisia sukupuolistereotypioita käsikirjoitustiimi haluaa viljellä. Kaikki naishahmot, ja etenkin muutamana viime vuonna todellakin käytännössä kaikki, ovat puolestaan onnettomia piipittäjiä jotka ovat täysin sinisilmäisesti kenen tahansa vietävissä. Nekin naiset jotka tulevat "topakan lakinaisen" tai "juonittelevan kaunottaren" statuksella sarjaan, muuttuvat sellaisiksi varsin nopeasti. Aivan käsittämätöntä naiskuvaa kyllä halutaan viljellä :D
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Iidan horoilulle peukkua ylöspäin, tuosta saletisti seuraavaa teinidraamaa ei olekaan sarjassa nähty tarpeeksi. Listiinan muistinmenetyshörhöily jatkunee sekin ainakin muutaman viikon, ellei sitten ihan kevään kliffiin saakka. Kyllä on mielenkiintoista.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Kris-Liisa on muistinmenetyksen lisäksi varmistunut täydeksi idioottiksi. Kallen ja Ismon huomaa vanhentuneen, mutta vanha koti meni täydestä nykyajan mööpeleissä? Kai Ismo unohti vaan mainita, että repi tossa väliseinän irti ja duunas muutenkin koko kämpän uuteen uskoon sillä aikaa kun tää ämmä pötkötti sairaalassa pari päivää. Pitäähä sitä jotkut pullat sitten paistaa uudessa keittiössä kun Miiaki tulee sieltä "matkoilta" kohta. Nojoo ihan sama. Hirvee juonikuvio jo nyt, joka kestää varmaan kesätaukoon asti ämmän rääkyessä milloin kellekin "joka valehtelee eikä kerro missä Miia on". Ei muuta kuin omaa huonetta varaamaan jostakin sarjan hullujenhuoneelta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kris-Liisa on muistinmenetyksen lisäksi varmistunut täydeksi idioottiksi. Kallen ja Ismon huomaa vanhentuneen, mutta vanha koti meni täydestä nykyajan mööpeleissä?

En ymmärrä miksi Ismo ja Kalle soittivat hädissään Sannille onko hänen äitinsä tullut. Sitä on moni muukin ihmetellyt miten jotkut palstatoverit muistavat niin tarkkaan ikivanhat jutut enkä tiedä missä Liisa luuli asuvansa, mutta selvästi siis tuolla. Silloinhan Ismon ja Kallen olisi pitänyt soittaa suoraan sinne eikä ollenkaan Sannille.
 

Ralph

Jäsen
Mitä ihmettä toi Anttoni selitti "hyvistä ajoista, onhan niitä" sun muuta sellaista? Kauanko ovat tunteneet Iidan kanssa? Kuukauden, ehkä?

Ismolta hieno kommentti sairaalassa: "tultiinko me väärään huoneeseen". Onhan se huomattu vuosien varrella, että tuossa sairaalassa on vain yksi huone?
 
Suosikkijoukkue
Kuhmon Kiva, KalPa, LA Kings
Eikös Liisa ja Ismo asunut Keravalla aikoinaan? Jotenkin sellainen muistikuva on jäänyt. Ismohan osti Keravalta talon Miian viimeisinä elinhetkinä, ja sellainen kuva jäi, että olisivat muuttaneet ns takaisin kotiin.

Eikö Liisalla herätä kelloja jo sekin, että esim taksissa (jolla ilmeisesti pääsi "kotiin") maksuvälineenä toimivat eurot ja voihan maailma olla hieman erinäköinen kuin Ahtisaaren aikoihin. Tämä on taas näitä markan juonikuvioita joilta ei voi paljon odottaa. Itseasiassa tuostahan saisi ihan hauskaakin seurattavaa, jos kyseessä olisi mielenkiintoisempi hahmo. Tämä Liisakristiina on vaan niin väsynyt hahmo, että toivottavasti palaa menneisyyteen ihan fyysisestikin.

Tosiaan on vaikea käsittää millaisia sukupuolistereotypioita käsikirjoitustiimi haluaa viljellä. Kaikki naishahmot, ja etenkin muutamana viime vuonna todellakin käytännössä kaikki, ovat puolestaan onnettomia piipittäjiä jotka ovat täysin sinisilmäisesti kenen tahansa vietävissä. Nekin naiset jotka tulevat "topakan lakinaisen" tai "juonittelevan kaunottaren" statuksella sarjaan, muuttuvat sellaisiksi varsin nopeasti. Aivan käsittämätöntä naiskuvaa kyllä halutaan viljellä :D

Erittäin hyvin sanottu. Aivan täsmälleen samaa mietiskelin pari jaksoa taaksepäin.

Ja tästä Eliaksen työkuviosta en oikein edes jaksaisi, mutta kai se on pakko. Kukahan arvon palstalaisista menisi töihin sellaisen henkilön puljuun, jota on oma isoäiti yrittänyt muutama viikko takaperin lahdata ihan tositarkoituksella? Aika löyhää on meininki pihlajakadulla tällä hetkellä.
 

Koge

Jäsen
Eikös Liisa ja Ismo asunut Keravalla aikoinaan? Jotenkin sellainen muistikuva on jäänyt. Ismohan osti Keravalta talon Miian viimeisinä elinhetkinä, ja sellainen kuva jäi, että olisivat muuttaneet ns takaisin kotiin.
Asuivat Keravalla tosiaan, en tiedä sitten missä vaiheessa muuttivat Pihlajakadulle, nykyisten jaksojen perusteella ennen Liisan "kuolemaa". Ismohan muistaakseni vaihtoi asuntoja Jaanan kanssa, joka sitten muutti Pihlajakadulle Aamun ja Teemun kanssa. Ismo sai vaihdossa omakotitalon Keravalta, joka paljastui hometaloksi. En muista tarkkaa kuviota, mutta taisi Ismo lopulta yrittää vakuutuspetosta polttamalla kyseisen talon.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
En muista tarkkaa kuviota, mutta taisi Ismo lopulta yrittää vakuutuspetosta polttamalla kyseisen talon.
Olet jäljillä. Ismo olisi halunnut kunnostaa huonossa kunnossa olleen Keravan kämppänsä, mutta Jaana poltti ko. talon vakuutuspetos mielessään. Kyllähän Jaana siitä lopulta Laitelalle kärähti, mikä päättyi siihen että Ismo lahjoitti tulipalosta saadut vakuutusrahat hyväntekeväisyyteen.

Ja ei luoja noita Iidan suhdekoukeroita. Ihan kuin noita ei olisi tässä sarjassa jo tarpeeksi.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Nähtiinko tämänpäiväisessä jaksossa jonkinlainen ennätys mitä tulee sattumalta törmäämisiin? :D

Aivan naurettavaa rimanalitusta käsikirjoittajilta, kun lähes jokainen juonikuvio oikaistaan nykyään tällä "oho, sä ootkin siinä." En muista edes kaikkia, enkä jaksa tarkistaa, mutta tämän jakson aikana ainakin:
- Anton tuli Iidaa vastaan (5sek siitä kun Janne oli lähtenyt)
- Jiri ilmestyy takahuoneeseen juuri sopivaan aikaan kun Alissa ruimii Haukkalaa pepulle
- Ulla tuli yllättäen lenkillään LiisaKristiinaa vastaan (tämä vielä oikein alleviivattiin keskustelulla, jossa Ipi sanoi: "Kun nyt vaan kukaan sellainen ei sanoisi - Liisalle mitään, joka sen tuntee ennestään" Kukahan Pihlajakadulta tällainen hahmo olisi saattanut olla?
- Lopussa Peppi sattuu kävelemään juuri siellä suunnalla, jossa Sergay kurmuuttaa Nikkistä.

Ja joo, tässä taisi olla vasta puolet. Jossain vaiheessa jaksoa vain osui silmään miten lähes jokainen kohtaus päättyi johonkin tällaiseen.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Nähtiinko tämänpäiväisessä jaksossa jonkinlainen ennätys mitä tulee sattumalta törmäämisiin? :D.

No hei Helsinki on niin pieni kylä, että väkisinhän siellä törmäilee naapureihin jatkuvasti. Täysin realistista ja näin tapahtuu oikeastikin. Varsinkin näitä "oikea ihminen oikealla hetkellä" tapauksi käy päivittäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös