TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 789 113
  • 3 873
Mistäs porukka meinasi jakson tiirailla? Jos siis jätetään pois maksukanavat sekä piraattilahdet. HBO Nordic hintaan 9,95€/kuukausi, vaikka ei katsoisi mitään muuta kuin GoT:ia?

Jottei ihan offtopiciksi menisi niin todettakoon, että luvassa on Se kausi. Kirjat lukeneet tietävät, että mukana on mm. the kohtaus. Muistaakseni taisi olla Musta Nuoli, joka kirjoitti osuvasti, että jos tähän asti päästään sarjassa niin voidaan alkaa puhua eeppisimmästä televisiosarjasta ikinä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Jottei ihan offtopiciksi menisi niin todettakoon, että luvassa on Se kausi. Kirjat lukeneet tietävät, että mukana on mm. the kohtaus.

No näitä kohtauksia on aika paljon...

Kaudesta tulee todella eeppinen. Tavallaan harmittaa että luin kirjat, koska en tule ikinä kokemaan niitä what the fucking fuck just happened -hetkiä tämän tv-sarjan parissa. Game of Thronesin katsojille kuitenkin vilpilliset onnitteluni, sillä jos sarja pitää tasonsa ja pystyy kuvamaan kirjat yhtä loistavasti kuin aiemmin, pääsette piakkoin todistamaan tv-historian suurimpia spektaakkeleja.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tulihan se aloitusjakso katsottua. Game of Thronesin kerkesi jo unohtamaan, mutta heti paasi mukaan ja lopun koettaessa nalka syttyi jalleen. Taas joutuu viikon odottamaan.

Jon Snow naytti, etta bolsseja on ja hienoa vittuiluakin tuli. Ehka han sittenkin tietaa jotain. Villien joukkoon tulleet ihmissyojat oli aikas kutkuttavan nakoisia hiippareita. Muurilla saadaan varmaan kivat tanhut aikaiseksi. Tyrion oli aikas hukassa ja edes pillu ei kiinnostanut. Taitaa minimies keksia jotain kutkuttavaa kohta, sen verta hukassa tuntuu olevan. Bronn on aina yhta hauska ja loistava parivaljakko Tyrionin kanssa. Muutenkin tuntuu Lannistereiden pakka olevan suht levallaan, vaikka sodan voittivatkin. Tywin tiuskii Jamielle, kun ei mene kotiin hallitsemaan. Cersei tiuskii Jamielle ja on kokoajan pienessa seitinohuessa kammiossaan ja Tyrion tulikin kasiteltya ylla. Helvetin terve perhe ja isoimmilta kriiseilta tuskin valtytaan. Majakka ja peravaunu jatkaa matkaansa, eli Arya ja Hound. Kiva parivaljakko jota tykkaan katsoa. Aryakin paasi kuittaamaan vanhoja kalavelkoja ja kiva hymy paasi tytolta. Sopivan toykea rupeaa olemaan. Noin muuten niin Oberyn Martellilta suht jaatava tuleminen sarjaa. Paljon on hampaankolossa ja ei varmasti noyristele ketaan. Akkia tuolla vaan paasee hengestaan, mutta toivottavasti saa aikaan kalabaliikkia. Heti kun tuli Runk.. eikun siis Kunkku Joffrey kuviin, niin tuli oksennus suuhun. Hieno hahmo. Se patsas oli kylla taas niin sita. Jalka kuolleen suden paalla varsijousen kanssa, vaikka herra ei ole varsijousta muuhun kayttanyt kuin huoriin.

Ihanasti parahti kayntiin.

Edit: Niin ja Dario Naharisin nayttelija oli vaihtunut, mika oli vain hyva. Aikaisempi oli pirun arsyttavan nakoinen.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Upea jakso ja tätä oltiin odotettu. Squit jo tuossa ylempänä tiivisti hienosti tapahtumat. Pari asiaa jännittää tällä kaudella:

1. Pääseekö Jorah Mormont vihdoin kolmospesälle vai onko hän jämähtänyt ikuisesti khaleesin friendzonelle?

2. Koska Sansasta päästään eroon?

Maltan tuskin odottaa seuraavaa jaksoa. :)
 

Murskaaja

Jäsen
Mikäs tämä mesta mihin Daenerys joukkioineen on matkalla, ei kai vaan joku hyväntekeväisyysmatka taas kyseessä? Saapa nähdä, pysyykö korttitalo pystyssä vai leviävätkö eväät.

Mihis nämä Hodor ja ne rasittavat nulikat päätyivätkään kolmannen tuotantokauden lopuksi? En äkkiseltään nyt muista, mutta toivottavasti saavat mahdollisimman vähän ruutuaikaa jatkossa.

Sansan väkivaltaista poismenoa odotellaan täälläkin.
 

Nick Neim

Jäsen
Mihis nämä Hodor ja ne rasittavat nulikat päätyivätkään kolmannen tuotantokauden lopuksi? En äkkiseltään nyt muista, mutta toivottavasti saavat mahdollisimman vähän ruutuaikaa jatkossa.

Nyt vedellään täysin huonon muistin varassa, mutta eikös ne törmänneet Samiin ja päättivät lähteä muurin toiselle puolen? Se villi ja nuorempi Starkin veli lähtivät johonkin turvallisempaan mestaan.

Mä taas epäilen Sansan roikkuvan kuvioissa aika pitkään, koska Tyrion vaikuttaa aika vilpittömältä hänen suojelunsa suhteen. Tyrion keksii kyllä keinot, loistava hahmo. Pidän todella. Daario Naharisin näyttelijän vaihtuminen häiritsi hieman, mutta kait siihenkin tottuu. Oberyn Martell vaikutti vittumaiselta "pahikselta" (jos tässä sarjassa edes hyviksiä tai pahiksia on), josta tulen todella tykkäämään. Röyhkeä, itsevarma ja kostonhaluinen. Kelpaa.

Oli kyllä hyvä jakso, ja kuten Squit tuossa jo yllä totesi, niin loppua kohden nälkä sen kuin kasvoi. Viikko pitäisi taas odotella..
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Mikäs tämä mesta mihin Daenerys joukkioineen on matkalla, ei kai vaan joku hyväntekeväisyysmatka taas kyseessä? Saapa nähdä, pysyykö korttitalo pystyssä vai leviävätkö eväät.

Meereen. Yksi Slaver's Bayn isoista kaupungeista, joka elää yllätys yllätys orjakaupalla. Tuolla alueellahan on kolme isoa orjakaupasta elävää kaupunkia, joista Astaporista Daenerys hankki Unsullied-joukkonsa ja Yunkai, joka antautui viime kauden lopussa. Meereen on ainoana enää jäljellä vapautusreissulla.

Hieno aloitus kaudelle, tuotiin hyvin uusia kasvoja esille ja pedattiin tietä kuvioille. Oberyn oli mahtava, kuten kirjoissakin, ja saatiin hyvä lopetus jaksolle.

Hyvä kausi tästä tulee jälleen kerran.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Janos Slyntin "paluu" oli mielestäni ensimmäisen jakso parasta antia. Jon Snow sai kaverin hyvin lämpiämään. Muistissa on, kun Tyrion lähetti kaverin muurille toisella tuotantokaudella.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse en lämmennyt Daario Naharisin näyttelijävaihdokselle. Vaikka kirjoja en ole lukenut, niin mielestäni Ed Skrein sopi täydellisesti siihen rooliin lipevän hymynsä ja sinisten silmiensä ansiosta. Daarion uusi näyttelijä Michiel Huisman on puolestaan täysin mitäänsanomattoman näköinen, ei omaa mitään mieleenpainuvia kasvonpiirteitä, lipevästä hymystä puhumattakaan. Olisivat nyt edes värjänneet hiukset saman värisiksi kuin aiemmin. Iso miinus Daario Nahariksen uudesta roolituksesta.

Janos Slyntin paluu oli myös hyvä asia, siinä vasta epämiellyttävä roolihahmo, joka luulee itsestään liikoja.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Justiinsa äsken katsoin jakson HDfinistä. Ihan hyvä jakso. Itsekin pidin Oberyn Martellista ja miten Martellin ja Lannisterin kitkeriä välejä tuotiin esille Oberyn siskon Elian ja Elian lasten murhien takia. Tästä on hyvä rakentaa eteenpäin tätä juonikuviota.

Myös Polliverin ja The Houndin kohtaamisesta pidin. Hyvin aluksi rakenneltiin leppoisissa tunnelmissa kohti taistelun tiivellystä Lopultahan Polliverin kohtalona oli kuolla Aryan neulaan, jossa Arya toisti Polliverin sanat Lommylle.

Myös muurilla ja muurin takana päästiin eteenpäin. Mancen joukot valmistautuvat hyökkäämään muurille ja Ygritte on katkera Jonille tämän valehdellessa hänelle. Saa kyllä vihaksi nuo Alliser Thorne ja Janos Slynt. Hyvin onnistuttu siinä, koska kyseenomaiset kaverit ovat kusipäisiä myös kirjoissa. Onnistuttiin myös hyvin luomaan heidän vihaansa Jon Snowia kohtaan, mutta ehkä olisin kaivannut räväkämpää otetta heidän syytökseen Jon Snowin petokseen yövartion valaa kohtaan.

Kuninkaansatamassa puolestaan valmistaudutaan tuleviin häihin. Saas nähdä, mitä noissa häissä tulee tapahtumaan. Mitään en paljasta. Myös Dontos palasi takaisin tapaamalla Sansan jumalmetsässä. Sen verran paljastan, että tätä hahmoa on luvassa lisää tällä tuotantokaudella.

Summa summarum, ihan hyvä aloitusjaksoksi. Hyvin rakennettiin juonikuvioita kaikkialla Westerosissa ja myös Slaver's Baylla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin tätä kautta ajatellen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ah, olipa loistava päästä taas läähättämään ihanaista Khaleesia.

Toivottavasti koko paska päättyy kertatömähdyksellä siihen, että lohikäärmeneidin laivat rysähtävät Kings Landingin satamaan ja oikeutta jaetaan kaksin käsin.

No, tätä loppua ei onneksi tiedä vielä vaikka tapahtuisikin, kun ei ole kaikkia kirjojakaan kirjoitettu.

Pahus sentään, henkilökohtaisesti tekisi mieli lukea kirjat, mutta ei ilkiä aloittaa, kun niin mukava odotella jännityksellä aina seuraavan viikon jaksoa.

Sitten aikanaan pitää ahmia kaikki, ellei Martin sitten kupsahda kesken kirjoittamisen ja jää ikuiseksi arvoitukseksi, miten sarja olisi päättynyt.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kuninkaansatamassa puolestaan valmistaudutaan tuleviin häihin. Saas nähdä, mitä noissa häissä tulee tapahtumaan. Mitään en paljasta.

Mutta paljastat silti. Vahan sama kuin sanoisi etta leffassa on "twist at the end". Sita jaa vahan odottelemaan ja sen myota tapahtuma on vahan lannistettu.

Haajuhlat nyt oletuksella ei ole mitenkaan draamavapaita, mutta toteutetaanko Purple Wedding miten TV-versiossa, jaa nahtavaksi.
 

Alejandro

Jäsen
KOKO TEKSTI
Se on ihan hieno homma, että olet lukenut kirjoja (itsekin olen), mutta tuollainen puolivillainenkin spoilerointi on ärsyttävää. Ihmiset, jotka haluavat katsoa sarjaa lukematta kirjoja, haluavat varmasti kaikenlaisten juonenkäänteiden tulevan täydellisenä vihjauksena ilman mitään vihjauksia.

Itse jaksosta on sanottava sen verran, että tuntuipa aika laiskalta avaukselta. Ehkä odotukset olivat vain todella tapissa pitkän tauon jälkeen. Tosin ehdotonta plussaa Oberynin hahmolle ja ennen kaikkea siitä, että kuningasperheen kohtaloa ja Martellien vihaa vihdoinkin käsitellään sarjassa. Jo oli aikakin.
 

Wakaluk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, Jokipojat
Joopa. Jos ketjun nimi on GoT jenkkitahtiin niin miksi tänne pitää tunkea näitä "sen verran voin paljastaa" läppiä. Miksi. Miksi. Miksi?

Vahva aloitusjakso. Kuin kotiin olisi tullut. Vaan sen verran voin paljastaa että eipä täällä huvita porista sen enempää tai käydä edes lukemassa tällä perseilyllä.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Mutta paljastat silti. Vahan sama kuin sanoisi etta leffassa on "twist at the end". Sita jaa vahan odottelemaan ja sen myota tapahtuma on vahan lannistettu.

Se on ihan hieno homma, että olet lukenut kirjoja (itsekin olen), mutta tuollainen puolivillainenkin spoilerointi on ärsyttävää.

Joopa. Jos ketjun nimi on GoT jenkkitahtiin niin miksi tänne pitää tunkea näitä "sen verran voin paljastaa" läppiä. Miksi. Miksi. Miksi?

Yhdyn ihmettelyyn. Tässä ketjussa on aiemminkin ollut keskustelua noista spoilauksista. Minun mielestäni "odottakaapahan vain, kyllä kohta rytisee" on spoileri siinä missä "Ned Starkin kaula muuten katkaistaan ekan kauden/kirjan lopussa".

Olen alkanut lukea kirjoja ja olen Miekkamyrskyn kakkososan puolessavälissä. Siksikin vituttavat tuollaiset hääkommentit. Olkoonkin, että on oletettavissa, että häissä aina tapahtuu (tosin Tyrionin häissä ei tainnut mitään sen kummempaa tapahtua).
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Pyydän anteeksi pikkusesta spoilaamisestani. Mutta mikä on tapahtunut, on tapahtunut.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
(tosin Tyrionin häissä ei tainnut mitään sen kummempaa tapahtua).

Kyllähän tapahtui, Joffrey pölli Tyrionin jakkaran.

Miksi jotkut edes tuntevat tarpeen paljastaa vähääkään tulevista tapahtumista? Itse en ole koskaan sitä ymmärtänyt, oli kyse sitten GoT:sta, jostain leffasta tai ihan mistä tahansa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pyydän anteeksi pikkusesta spoilaamisestani. Mutta mikä on tapahtunut, on tapahtunut.

Saat anteeksi, jos tulet järjestämiini sukulaistytön häihin ja tuot raskaana olevan vaimosi ja lemmikkikoirasi mukanasi. Mutsis voi kanssa tulla.

Nyt se sitten taas alkoi, jipii. Ekassa jaksossa oli jo pari aika näpsäkkää kohtausta, ja yllättävän muikeasti tuotiin mukaan taas kerran yksi uusi hahmo, tällä kertaa Oberyn Martell. Itseäni on mietityttänyt että jaksaako telkkarista sarjaa seuraava väki kun joka jumalan tuotantokaudella tulee aina lisää ja lisää hahmoja, vaikka niitä välillä pois sieltä kuoleekin niin onhan tässä sarjassa tota ryhmää niin saatanasti. Onneksi hahmot on niin mahtavia ja niiden siirtäminen kirjoista telkkariin on osattu oikeastaan Stannista lukuunottamatta tehdä oikein hyvin.

Vähän oli vanhan kertausta ja muistuttelua että viimeksi kävi muuten näin ja tämä jätkä oli täällä ja toi tuolla, mutta pakkohan se on tuommosta harrastaakin.

Arya on ihan psykopaatti, hienosti rakennettu hahmo kaikkine kokemine tragedioineen. Jättää jälkensä pikkutyttöön kun eka näkee iskältä leikattavan pään poikki ja sitten vaeltaa ties missä murhaa-raiskaaja-porukassa läpi poltetun ja tuhotun maaseudun, ja siinä sivussa menettää kaikki elämänsä tärkeät ihmiset. Houndin kanssa hengaillessa alkaa tappaminenkin olla jo aika rutiinihommaa 11-vuotiaalle prinsessalle.
 

Laser Pacific

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Enpäs olisi sarjan alkaessa uskonut, että Lannistereista muodostuu lempihahmojani. Totta kai Tyrion on ykkönen, mutta Tywinin julma tyrannimainen johtaminen on saatu hyvin toimimaan myös sarjassa. Perheen jättämä perintö on miehelle tärkeämpää kuin perhe. Ylpeän isän elämää järisyttää lasten kiiltokuvien alla kuplivat mielihalut. Nämä Leijonien väliset dialogit ovat melkeinpä sarjan parasta antia. Tainnut nyt pariin kolmeen viimeiseen jaksoon tylyttää kaikki kakarat maan pinnalle. Kunkusta lähtien.

Olen lukenut kirjat, joten vähän väliä ihmetyttää tuo hahmojen pois karsiminen. Ilmeisesti se kirjoissa oleva määrä on liikaa telkkariin siirrettynä. Varsinkin King's Landingissa ja Slaver's Bayssa on jätetty hahmoja esittelemättä aika paljon. Sitten taas näitä tuottajien keksimiä hahmoja, joilla ei ole mitään muuta annettavaa kuin paljas pinta.

Daariosta olisi nyt voitu yhtä hyvin tehdä näyttävä kukkopoika, eikä tuollaista tylsää hännystelijää. Kapeanmeren tuolla puolen on melko erikoisia tapoja pukeutua ja toimia, joten ne olisi voitu tuoda rohkeasti mukaan myös television puolelle.

Toisaalta on hyvä, että tapahtumat hieman poikkeavat kirjasta, että on vähän jännitettävää koko ajan. Sarjan ei pitäisi ainakaan enää hidastaa tahtia. Siitä pitää huolen Daeneryksen orjanvapautustaistelu, villien vallanjano sekä pääkaupungin valtaistuinpeli, jossa kaikilla on vielä sanansa sanottavana, ja ehdokkaita tuntuu ilmaantuvan kuin sieniä sateella.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Saat anteeksi, jos tulet järjestämiini sukulaistytön häihin ja tuot raskaana olevan vaimosi ja lemmikkikoirasi mukanasi. Mutsis voi kanssa tulla.

Ei ole raskaana olevaa vaimoa, eikä lemmikkikoiraa. Äiti on, mutta mie jään mieluummin kottiin. Oon sitten ikuisesti spoilaamisesta johtuneesta synnin tuskasta.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Olen lukenut kirjat, joten vähän väliä ihmetyttää tuo hahmojen pois karsiminen. Ilmeisesti se kirjoissa oleva määrä on liikaa telkkariin siirrettynä. Varsinkin King's Landingissa ja Slaver's Bayssa on jätetty hahmoja esittelemättä aika paljon. Sitten taas näitä tuottajien keksimiä hahmoja, joilla ei ole mitään muuta annettavaa kuin paljas pinta.
Samaa mieltä. Lisäksi on vielä hienoinen hahmojen muuttelu. Esimerkkinä Joffreystä on tehty sarjassa kirjojakin enemmän täysin pahis ja kaiken syntipukki. Pari viestiä sitten mainittu jakkaran pölliminen Tyrionin häissä tapahtuu vain sarjassa (kirjoissa Tyrion pyytää Sansaa polvistumaan, ja tämä kieltäytyy) ja joitain Cersein juoniakin on sarjassa sälytetty Joffreyn kontolle. Jotenkin nämä pienet yksityiskohdat kaventavat Sansan ja Cersein hahmoja sarjassa ja ihan turhaan alleviivaavat Joffreyn paskiaisuutta. Kaikki ties sen jo.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samaa mieltä. Lisäksi on vielä hienoinen hahmojen muuttelu. Esimerkkinä Joffreystä on tehty sarjassa kirjojakin enemmän täysin pahis ja kaiken syntipukki. Pari viestiä sitten mainittu jakkaran pölliminen Tyrionin häissä tapahtuu vain sarjassa (kirjoissa Tyrion pyytää Sansaa polvistumaan, ja tämä kieltäytyy) ja joitain Cersein juoniakin on sarjassa sälytetty Joffreyn kontolle. Jotenkin nämä pienet yksityiskohdat kaventavat Sansan ja Cersein hahmoja sarjassa ja ihan turhaan alleviivaavat Joffreyn paskiaisuutta. Kaikki ties sen jo.

Tämä on totta. Tässä vaiheessa kirjasarjaa, missä TV-sarja nyt menee, Joffrey on ollut lähinnä vittumaisesti poskiaan paukuttava mulkku, joka pistää kyllä muut jampat tuosta vain tekemään tappo- ja kidutushommiaan, mutta itse ei kyllä pistä tekoja täytäntöön. Toisin kuin esim. Eddard Stark joka pätki pään pois itse jos täytyi, eikä pistänyt jotain muuta sitä tekemään. Se kohtaus, missä Joffrey katteli huoneessaan varsijousi sylissä nuolia täynnä olevaa Rosia oli aika iso poikkeama siinä mielessä, ja tuntui että sillä haluttiin ennestään alleviivata että tämä jamppa tässä on muuten sadistinen kusipää. Kyllä se on tullut jo selväksi muutenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös