Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockeyn pudotuspelit 2014

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Toveri -82, 07.02.2014 klo 12.42.

 1. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tänään selviää TuTon välierävastus. Hokki vai Jukurit, kas siinä pulma seuraavaksi. Edellisestä sarjastakin jäi vielä opittavaa ja ollaanko läksyt ny opittu?

  Vantaa oli TuTolle odotettua vaikeampi vastua, mutta mistä tämä johtui? Miksi TuTon puolustus ei ollutkaan nyt niin tiivis ja maalivahtipeli oli myös hiukan epävarmaa? Pakeista Snake on ollut TuTon isoin valopilkku ja on tällä hetkellä tilastoissa joukkueen puolustuksen kärkinimi. Pakkipari Vidgren on myös ollut todella kovassa vedossa ja joukkueen takalinjat ovat olleet paljon tämän parin harteilla. Lehtonen on ollut myös pakistossa tehokas, mutta jotenkin varma puolustuspeli on ollut pakistosta hukassa kärkiparia lukuuottamatta. Lisäksi Franssila menetettiin telakalle ehkä pitemmäksi aikaa, mikä heikentää pakistoa jatkopeleissä. Betoni on ollut maalissa yllättävänkin ailahteleva ja välillä on kummallisia maaleja mennyt. Maalivahtipeliin tarvitaan siis myös lisää varmuutta ja tasaisuutta. Jatkossa veskarin rooli on hyvin tärkeä ja toivoa sopii, että Betoni on vasta "kovettumassa" pudotuspeleissä.

  Hyökkäys tuntui Vantaa peleissä toimivan ja se paljolti pelasti TuTon. Hakulinen-Pulliainen-Keinänen on ollut TuTon paras syömähammas ja tämä kolmikko keikkuu pudotuspelien pörssin kärkipäässä. Kakkosesta löytyy jo pieniä ongelmia. Vainiola-Virru pari on toiminut, mutta kolmaspyörä on jälleen hiukan auki. Rutanen on tässä jotenkin onnistunut, mutta Honka on hiukan joutunut sivuun. Hongalla olisi potentiaalia ehdottomasti nousta tähän kenttään, mutta hänen pitäisi parantaa kulmapeliään ja hyödyntää kokoaan paremmin mm. maalille nousuissa. Toivottavasti ei ole mitään vammaa poissaolojen takana.

  Pudotuspeleissä maalin edustan peli korostuu ja tässä suhteessa on vielä muutenkin parantamista. Kolmos ketju on ollut pirteä ja myös sieltä on saatu ratkaisuja, sekä energiaa. Ruotsalainen on ehdottomasti ollut positiivinen yllätys ja erittäin energinen lisä joukkueeseen. Nelonen on selvästi ollut rymistely ketju, jonka peli perustuu voimaan ja fyysisyyteen. Nelonen on hoitanut hommansa hyvin, mutta ylilyönnit pitäisi saada karsittua pois ja hyödyntää voimaa paremmin pelissä. TuTon nelosella on kaikista parhaat eväät joukkueessa hyvään maalinedustan maskipeliin ja härdelleihin. Paras keino ärsyttää vastustajan pakkeja on hyvä maalinedustan peli ja siihen tällä ketjulla pitäisi löytyä potentiaalia. Mielestäni Tuokkoa, Palosta tai Rautajokea voisi kokeilla ylivoimassakin maalin edustalla välillä hämmentämässä.

  Maanantaina sitten nähdään miten hyvin TuTon pudotuspeli juna puskee seuraavasta esteestä läpi. Vastus varmasti kovenee, mutta onko junan vauhti myös kasvanut?
   
 2. Tavarits Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo ja föönit (Phoenix Coyotes)
  Muistan lukeneeni Ikan ennakoivia mietteitä KiVa sarjasta. Tässä ennakossa hän totesi sarjasta tulevan hankalan KiVan luisteluvoimaisuuden takia. KiVa pelasi juuri niinkuin Ika ennakoi: hyökkäsi lujaa, luisteli, raastoi ja taklasi.

  KiVa pelasi erittäin hyvin ja viisaasti TuTon kaltaista kiekollista joukkuetta vastaan. Hyökkäykset olivat nopeita ja suoraviivaisia. Aika moni KiVan maaleista syntyi one- timerista tai sitä seuranneesta maalinedustahässäkästä. TuTo myös lähti KiVan toiveiden mukaisesti nahisteluun ja hämmennykseen mukaan, mikä myös rikkoi TuTon pelikuvioita etenkin tappioon päättyneessä ottelussa.

  Eiköhän pojat tästä sarjasta jotakin oppinut ja menihän se loppua kohden paremmin kun keskityttiin omaan peliin eikä siihen mitä "jäbä duunaa".

  Seuraavassa sarjassa Jukurit on mielestäni TuTolle sopivampi vastus. Hokki on aika paljon KiVan tyylinen, sillä poikkeuksella että ampuu kovemmilla kudeilla. Hokki pyrkisi myös KiVan kaltaiseen peliä rikkovaan pelityyliin ja heille sopisi enemmän kuin paremmin jos TuTon kokoonpanosta sattuisi tippumaan jokunen mies. Jukurit puolestaan on uuden päävalmentajan alaisuudessa KalPamainen, paljon pakki pakki läpsyttelyä ja hitaita lähtöjä joihin TuTon nopeat hyökkääjät voisivat päästä kiinni. Ja kuten tiedämme TuTolta löytyy arsenaalia viedä tilanteet loppuun. Keskialueen sumppu voi olla aika inhottava murtaa, mutta kun sen taakse pääsee niin Jukurit on aika hampaaton.
   
 3. Oranssipipo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO HOCKEY
  Jukurit pudotti sit Kabinetti Spokerit ja matkaavat maanantaina Kupittaalle. Kyllä Jukurit mieluisampi vastus on kuin Hokki.
   
 4. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Kummolan Liiga Sport lähti kesälomille. Hienoa saadaan Jukurit vastaan. Pitkä Kajaanin matka jää historiaan ainakin välierä vaiheessa. Nyt tämä kabinettipeli sai todellisen tyrmäyksen, häpeä Suomi kiekko! Tuo Sportin ryhmä vaihtunee suurimmaksi osaksi ensikauteen, ei tolla porukalla pärjää edes liigan peräpään ryhmille.
   
 5. TOVERIT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Jukurit sopii paremmin kuin Hokki tässä vaiheessa TuTolle. Varsinkin kun Jukurit raatoi 7 matsia ja lepo jää vähiin. TuTon on saatava nyt vaan luistinta liikkeelle ja sitä kautta jäähyjä vastustajalle ja entistä enemmän maitohappoja Mikkelin pojille.
  Veikkaan kuitenkin tasaista sarjaa, sanotaan nyt 4-2 TuTolle. Ilmaiseksi ei saada mitään, se on selvää.
   
 6. Havumetsien GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
  Washington Nationalsin vaihtosyöttäjä Tyler Clippard sanoi Washington Postissa mielenkiintoisesti: "There's a difference between a good team and a championship team."

  Tämä on se juttu, mitä TuTo:n kohdalla pelkään. Hyvä joukkue tämä on, siitä ei ole epäselvyyttäkään. Runkosarjan perusteella joku voisi sanoa jopa, että Mestiksen paras. Mutta onko tämä mestarijoukkue?

  Kasvu hyväksi runkosarjajoukkueeksi tapahtuu usein nopeasti. Suuri pelimäärä takaa maltilliset tulospaineet, ja lahjakas joukkue oppii voittamaan nopeasti. Rakettimaisetkaan nousut pohjalta huipulle eivät ole tavattomia. TuTo oli 2011 runkosarjan jumbo, 2012 kuudes, 2013 kakkonen ja 2014 ykkönen. Kasvu häntäpään valvojasta sarjataulukon kunkuksi oli varsin nopea, suoraviivainen ja jossain määrin jopa kivuton, vaikka valmentajat ovat välissä vaihtuneet aika kovaan tahtiin.

  Sen sijaan kasvu mestarijoukkueeksi sisältää joskus ihan mahdottomia kasvukipuja. Hermoilua, jännittämistä, sulamisia, karmaisevia pettymyksiä. Fanin kysymys "miksi tämä joukkue ei pelaakaan niin kuin runkosarjassa" jää tyhjäksi kysymykseksi, vaille vastausta. Fani poistuu hallilta kallella kypärin, TuTo-huivi naaman edessä, menee kotiin lukemaan Jatkikselta vastustajajoukkueen fanien vittuilut.

  Juuri nyt TuTo kärsii niistä kasvukivuista. Olemme jo "good team". Ollaan siitä iloisia. Näemme läpi kauden voittavaa lätkää Mestiksen hienoimmassa hallissa. Voiko enempää enää vaatia? Voi. Sitä, että olisimme "championship team". Sitä me emme vielä ole. Olisin kovin mielelläni väärässä, mutta ne kasvukipujen oireet ovat niin tuskaisia, että ne näkyvät ylimmälle katsomonriville asti, ottelusta toiseen. "Championship team" ei menetä kahdessa pelisarjassa peräkkäin Game 1:ssä johtoa kolmannessa erässä. Jos "championship team" menee kotihallissa ratkaisuerään johtoasemassa, on homma käytännössä taputeltu, ei mitään housuunpaskomisia.

  Mikkelin Jukurit, välierävastustajamme, voitti Mestiksen runkosarjan kolme kertaa peräkkäin mutta vasta kolmannella kerralla oli kypsä mestariksi. Mitä näemme tänä keväänä? Joukkue todella vaatimattoman runkosarjan jälkeen voittaa Sportin kolmesti peräkkäin ja menee kaikkien "yllätykseksi" välieriin. Nyt joukkue ryöstää Game 1:n Turussa siten, että sini-puna-valkoinen sieluni itkee vieläkin ahdistuksesta. Jukurit on "championship team". Jukureilla on kypsyyttä, kokemusta, kylmäpäisyyttä, karaktääriä. TuTo:lla ei ole - ainakaan vielä.

  Boston Bruins koki NHL-historian karmeimman sulamisen 2010 pudotuspeleissä. Pikkupojat olivat ihmeissään, päät painuksissa. Selostaja sanoo: "Chin up, there will be brighter days." Seuraavana keväänä Boston voitti Stanley Cupin. Kaksi vuotta sen jälkeen joukkue palasi Stanley Cupin finaaleihin ja on vahva mestarikandidaatti jälleen tällä kaudella.

  Koska TuTo on kypsä mestariksi? En tiedä. Ehkä ensi vuonna, ehkä kahden vuoden päästä. Mutta vielä me näemme sen päivän, kun uusi mestaruusviiri TuTo:n uudella hienolla logolla varustettuna hilataan karamellinkauniin kotiareenamme kattoon. Haluaisin sen tapahtuvan jo tänä vuonna, mutta juuri nyt en näe, että joukkue olisi siihen vielä kypsä. Mutta mitä pidemmän aikaa se vaatii, sitä hienommalta se sitten tuntuu. Urheilun seuraaminen vaatii joskus äärimmäistä kärsivällisyyttä mutta palkitsee makeammin kuin hunaja karhun sinä päivänä kun aika on kypsä.
   
 7. Taavitheman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, TuTo
  Täysin samaa mieltä Havumetsien GM:n kanssa. TUTOlla ainutlaatuinen mahdollisuus nousta Turun ykkösjoukkueeksi, kun joen toisella puolella on vedetty kaikki ihan vihkoon. Valitettavasti nämä pikkupojat eivät vaan ole vielä ihan valmiita voittamaan.

  Täytyy kuitenkin olla kärsivällinen. TUTOn omistajat eivät sentään hangoittele nousuhaaveita vastaan ja pikkuhiljaa perusedellytykset Liigassa pelaamiseen ovat kehittyneet hyviksi. Varsinkin valmennus on parasta mahdollista, ainakin Mestis-tasolla. Itsehän en kannusta TUTOa niinkään hardcore-fanina, vaan enemmänkin tavallisena turkulaisena.

  Jos Liiga laajentuu jopa 16 joukkueen sarjaksi, niin silloin on ehkä se 2-3 vuotta aikaa voittaa Mestis ja hoitaa nousupaperit kuntoon suht kivuttomasti, joskin se kysyy myös seuralta ja sen omistajilta ensin panostusta liigalisenssiin + pelaajabudjetin nostoon. Aikaa ei kuitenkaan ole loputtomasti... Kerran kun se nousu tapahtuu ja päästään ikkunasta sisään, niin se on sitten siinä. Vanhat perinteet ja historia ei rasita TUTOa samalla tavalla, kuin esim. TPS:ää ja uskon, että Liigassa myös pysytään, jos sinne joskus noustaan.

  Summa summarum; on ihan ymmärrettävää, jos TUTO ei ole henkisesti valmis voittamaan tänä keväänä. Valitettavasti Liigan möhömahaklubi ei salli nousua pelkästään urheilullisin perustein, vaan aito mahdollisuus nousta korkeimmalle sarjatasolle tulee aika harvakseltaan. Nyt on se mahdollisuus ja Turussa on kova tilaus voittavaa ja viihdyttävää jääkiekkoa pelaavalle Liiga-joukkueelle. Toivon sydämestäni, että TUTO käyttää ainutlaatuisen mahdollisuuden hyväkseen joko tänä keväänä, tai viimeistään ensi keväänä. Sillä olisi iso merkitys sekä turkulaisen, että jopa suomalaisen jääkiekon tulevaisuudelle.
   
 8. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Ensinmäistä kohtaamista Jukureiden kanssa en päässyt näkemään, joten ottelun kokonaisuuteen en pysty kommentoimaan.

  Maalikoosteen perusteella tilanne jatkunut nyt samanlaisena koko playoff-sarjan alusta asti. Maaleja kyetään tekemään riittävästi, mutta oma pää vuotaa. Tämä on ehkä merkki siitä jännittämisestä ja hermostuneisuudesta.
  Ja tämä hermostuneisuus ja epävarmuus jatkuu ellei Betoni pysty saamaan otteesta kiinni taas.

  Herätyksenä nyt pitäisi Kimmo laittaa seuraavaan otteluun. Peruspeli siihen, niin voitto tulee. Peruspeli Betoniltakin riittäisi. Mutta pelkään, että alitajuntaan on hiipinyt jo epävarmuus ja sen poistaminen on enemmän kuin vaikeaa playoff- pelien aikana.

  No vasta yksi ottelu takana ja matka jatkuu. Ei tämä yhteen otteluun kaadu.
   
 9. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Minä kun en oikein usko, että peruspeli maalivahdeilta tai TUTOlta yleensäkin riittää yhteenkään voittoon Jukureista. Runkosarjassa riitti, mutta ei enää. Playoffeissa ei peruspelillä mässäillä, ei mässäile kukaan, ei Jukurit, ei TUTO.
   
 10. TOVERIT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Juu, peruspeli ei riitä, ei!
  Eilenkin Betoni oli hermostunut yms. ja muutama olisi ollut otettavissa kyllä. Itse antaisin Betonin hoitaa vielä keskiviikon ja jos tahti ei muutu, niin pe Meriläinen maaliin. Ja sitten nämä liiga-avut Kärmeniemi ja Franssila...ei tarvi noilla otteilla liigassa koskaan pelata. Snake heitteli pitkiä kiekkoja kun ei syötöt osu lapaan lainkaan ja omissa tais soida kolmesti. Franssila lahjoitti Jukureille neljännen maalin ja muutenkin omissa kolisi.
  Koko TuTon pudotuspelit ovat olleet tuskaista katsottavaa, sanoo valmentaja mitä tahansa. Eilenkin muka parasta kiekkoa koko kaudella toinen erä. Just!
  Paljon on tapahduttava, jos finaaleissa ollaan. Tähän voi vieläkin olla saumoja, koska Jukureilla oli kyllä väsy puserossa. Mut, ei olla näillä esityksillä ansaittu kuin kesäloma!
   
 11. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Niin, ilmaisin itseäni huonosti. Peruspelaamisella tarkoitin, että juuri nuo helpot maalit karsiutuisi pois. Betonin kohdalla peruspelillä ei siis noita olisi pitänyt tulla. Kun hän sitten pelaa paremmin kuin peruspeliä, niin sitten tulee niitä oikeita pelastuksiakin.

  Niitä "voittavan maalivaahdin elkeitä" ei ole näkynyt. Niitä näkyy kun pelaa paremmin kuin peruspeliä.

  Puolustus tietysti toimiessaan auttaisi, mutta kun moelmmat menee nyt hunosti, niin ainoa keino pärjätä on mätkiä maaleja runsaasti vastustajan päähän. Tähän ei kuitenkaan voi luottaa, koska vastapuolellakin on kaveri joka kykenee pelaamaan paremmin kuin ekassa ottelussa.

  No kimurainen ottelusarja tästä on tulossa, mutta sitä kyllä odotinkin.

  Monta ottelua on vielä edessä ennekuin seuraavaan ottelupariin siirrytään.
   
 12. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Hyvä kirjoitus. Kasvu kipuja on varmasti. Kokemustakin tosin monilta pelureilta löytyy hyvin ja yksi asia on todellakin miten nämä merkittävät asiat joukkue onnistuu omaksumaan. Mestaruuten on vielä paljon matkaa ja työtä. TuTon pitäisi vielä pystyä kasvamaan pudotuspelitiimiksi. Ne eväät millä runkosarjassa pärjättiin eivät nyt välttämättä enää vain riitä. Tarvitaan vielä vahvempaa taistelua. Mallin edustat ovat ne ykkössektorit ja ne kertovat karua kieltä TuTon hävityistä taisteluista maalinedustoilla. Maalivahti on myös joukkueen yksi kulmakivi ja veskarinkin pitäisi löytää pudotuspeli tyyli. Tilanne on Betonille ollut erittäin vaikea. Vedot ovat tulleet harvakseltaan ja joukkue on hävinnyt taisteluja pahoilla paikoilla. Tähän jos lisää kasvaneen jännityksen, mitä huonot otteet tuovat mukanaan niin ei ole ihme että maalivahtipeli on muodostunut ongelmaksi. Ehkä nyt olisi tosiaan hyvä hetki antaa Betonille mahdollisuus kasata itseään ja Meriläiselle mahdollisuus näytää osaamistaan.
   
 13. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Yön yli nukuttuani olo on hieman huojentuneempi kuin heti eilisen pettymyksen jälkeen. TUTOn peli ei ole onneksi missään ylitsepääsemättömässä kriisissä. Kyllä se oma peli siellä on olemassa ja paikoitellen siihen pystytään edelleen erittäin hyvin. Totta kai Jukurit kovana vastustajana tekee kaikkensa vaikeuttaakseen meidän peliä ja pelatakseen omaa peliään. Eli tiukkaa tulee olemaan tässä sarjassa. Mitään ei ole vielä kumpikaan voittanut tai hävinnyt - tai toki ensimmäisen osa-ottelun, mutta parhaimmillaan näitä on vielä 6 jäljellä. Jukurithan oli Sporttia vastaan tappiolla 1-3 otteluvoitoissa, mutta silti nousi haudan reunalta voittoon. Eli tässä sarjassa ei pidä nuolaista yhtään ennen kuin ne 4 voittoa on plakkarissa.

  TUTOn pelissä on edelleen paljon hyviä elementtejä ja ratkaisijoitakin löytyy kyllä. Eilinen peli hävittiin toki vastustajan hyvyyteen ja omalta osalta siihen, että kaksi pelaajaa eivät pelanneet sillä tasolla, millä pitäisi. Tuomarit eivät eilistä peliä ratkaisseet, mutta varsinkin kolmannessa erässä vihellykset suosivat Jukureita ratkaisevilla hetkillä. Peli oli kaikin puolin varsin siisti, mutta silti vähän ihmettelin, ettei Jukurit tainneet saada lainkaan jäähyä ensimmäisen erän jälkeen. TUTOlle taas tuli pari aika heppoista jäähyä, joista yhdestä sitten Jukurit rankaisikin.

  Vainiolan kentältä odotan tehoja. Tuntuu, että Antti Virtanen kyllä jakelee illasta ja erästä toiseen kavereille paikkoja, mutta eivät saa muut paikoista sisään. Eilenkin Virru tarjoili namupaikan VVV:lle aivan maalin eteen, mutta laukaus taisi mennä ohi.

  Noh.. onneksi jo heti huomenna on revanssin paikka. Tiukan joukkupuolustamisen ja Meriläisen turvin noustaan vastahyökkäyksillä voittoon. Näin uskon ja toivon.
   
 14. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Tuo vastahyökkäyspeli on juuri sitä mitä toivon TUTOn pelaavan. Jukurit tietää sen hyvin, ja siihen on vastalääkkeet niinkuin eilinenkin jo vähän osoitti, vaikka Viikinkipaitojen peli ei ollut lähellekään Sport-pelien tasolla. No huomenillalla ollaan taas vähän viisaampia, mutta Jukurit parantaa huomiselle varmasti. Eilinen oli kokonaisuutena aika vaisu esitys meiltä.

  Ps. Nettilähetyksestä näki hyvin tuon tuomaritoiminnan hidastuksineen. Sanoisin että harvinaisen hyvin onnistui tuomarikaksikko Brännare-Suorsa. Molemmilta jäi muutama selvä jäähy viheltämättä, mutta hyvin tasan ne meni. Tuomitut jäähyt taas oli kaikki ihan aiheesta puhallettuja.
   
 15. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  En pelissä ollut paikalla, mutta nettilähetyksestä päätellen tuomaritoiminta oli kerrankin ihan ok. Yleensä sen nyt tietääkin siitä, että jos tuomareina eivät ole Räsänen & Väyrynen tai Vuohtoniemi & Nordström niin tuomaripeli on todennäköisesti jo siedettävällä tasolla. Räsästä ei toivottavasti enää TuTon tai kenenkään muunkaan otteluissa nähtäisi pudotuspeleissä, mies teki hartiavoimin töitä saadakseen TuTon kauden päättymään jo puolivälierissä.
   
 16. Lainaus:
  Ei selvästikään ollut Virtasen paras päivä eilen. Kuitenkin on syytä huomioida, että Jukureiden viidestä maalista neljä tehtiin maalin edestä tai muuten parhaalta maalintekosektorilta. Virtaselta oltaisiin vaadittu pari isoa torjuntaa, jotta eilinen matsi olisi kääntynyt TUTOlle.

  Molempien maalien edessä vaaditaan paljon enemmän kiimaista tappelunhalua, jos tämä sarja meinataan kääntää.

  Toisekseen muokkaisin ykkösketjua. Virtanen-Vainiola-Rutanen eivät paljoa Jukureiden maalin edessä juhli Akkasen, Lostedtin, Vaarasuon ja Pihlströmin kanssa. Rutanen muuhun koostumukseen ja Tuokko, Rautajoki tai Palonen haalarimieheksi. Jonkun pitää tapella ne kiekot omille ja tehdä taitopelaajille tilaa.
   
 17. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Vähän samanlaista pohdintaa olen itsekin harrastanut, mutta pitänyt toistaiseksi mölyt mahassa. Kun nyt avasit tämän aspektin niin todettakoon, että kyllähän jotain pitäisi hiljalleen kokeilla ja tuo ehdottamasi voisi olla ihan hyvä testi. Rutanen oli erittäin hyvä vielä syksyllä, mutta U21 joukkueesta putomisen jälkeen on ollut tehojen valossa varsin hiljaista. Poika tekee kyllä hyvin töitä ja hänestä kuullaan vielä, mutta ehkä tontti ykkösen laidalla on vähän liian iso ja parempi paikka olisi kolmosessa. Honkakin on välillä väläytellyt ja tuonut vähäsen fyysisyyttä tuohon ketjuun, mutta on vähän kömpelö useimmiten. Ja viimeisin visiitti meni vähän vihkoon, minkä jälkeen ei ole hetkeen näkynyt kokoonpanossa. Onko jotain kremppaa vai vaan vilttiä?

  Noista kolmesta ehdottamastasi Rautajoen laittaisin viimeisenä Virrun ja VVV:n rinnalle, vaikka IronRiveristä tykkäänkin. Mies on kiekollisena vähän liian hidas ja kankea. Maanantain pelissä olisi Rauta-masalle auennut väylää kohti maalia, mutta pakkihan ehti melko kaukaakin vielä mukaan. Ja useimmiten kiekko takertuu jonnekin luistimiin ennen kuin karkaa kokonaan. Juha-matti on parhaimmillaan fyysisessä pelissä ja hämmentämisessä, mutta ykkösessä pitäisi vähän useammin pystyä myös kiekolliseen peliin kuin vain silloin tällöin loistavasti väläytellen.

  Tuokon energia ja taisteluilme sekä kokemus ovat sitä luokkaa, että laittaisin ehkä Marcon tuohon kenttään vielä ennen Palosta. Eihän kumpikaan mikään mailavirtuoosi ole, mutta saattavat saada ronkittua kiekon riparista pömpeliin.
   
 18. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
  Ika sanoi tämän illan pressissä että perjantaina TUTO saa kokoonpanoon kentällinen tuoreita jätkiä mukaan. Olisiko Manelius vihdoinkin tervehtynyt pelikuntoon?
   
 19. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Manelius jutteli itse tänään, että "finaaleissa pelataan". Rivien välistä voisi vaikka ymmärtää, että ihan minkä tahansa pelin rosteriin voi miehen nimi ilmestyä. Vaikka jo perjantaisen.
   
 20. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Tässä tuli hiukan mieleen, että onkohan Kokkosta kokeiltu tuossa kentässä? Kokkonen on aika räjähtävä luistelija ja yllättävän hyvä kulmissa, sekä on pystynyt mukavasti myös tehoihin. Kokoa ei ole Kokkosella hirveästi, mutta mielestäni voisi sopia ketjuun juuri ominaisuuksiensa ansiosta. Tuokko on ehkä onnistunut paremmin alemmissa kuin ylemmissä kentissä, mutta kieltämättä hänellä on myös tarvittavia ominaisuuksia tuohon kenttään.

  Tämän päiväinen peli oli hyvin mielenkiintoinen. Olisiko TuTon pudotuspelikoneen köhiminen hiljalleen loppumassa ja uusi vaihde loksahtamassa paikoilleen? Vauhti kiihtyy ja Finaaliin on enää 3 voittoa matkaa. Mestaruuteen ja ehkä LIIGAAN enää 7 voittoa. Unelmat ovat jo lähellä, mutta silti vielä kaukana.
   
 21. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:

  Kokkonen voisi myös olla kokeilemisen arvoinen tuossa kentässä, koska se joka ketjuun tulee ei saisi olla myöskään ihan puukäsi. Eli pitäisi olla sekä fyysiyyttä että taitoa pitää ja kierrättää kiekkoa kavereilla sekä kykyä ratkaista. Mites Virrun ja VVV:n kenttä tänään pärjäsi? En nähnyt peliä, joten kysyn siksi. AInakin Rutanen teki yhden AV:llä Virrun loistosyötöstä, jos twitterin perusteella olen oikein ymmärtänyt. Eli pitäisikö katsoa vielä seuraava peli, josko VVV:kin alkaisi saamaan tehoja irti? Mies on tällä hetkellä PO pistepörssissä sijalla 18 samoissa pisteissä mm. Mikko Lehtosen kanssa. Molemmilla tehot 1+5.

  Huhhuh... kyllä on pitkä matka vielä. 3 voittoa finaaleihin ja koko sarjan voittoon 7 voittoa. Jos nyt mennään ihan peli, erä ja vaihto kerrallaan, kuten fraasi kuuluu. :) Toivotaan, että vire jatkuu ja perjantaina tosiaankin saataisiin Maneliusta, Jortikkaa ja Tuokkoa kehiin. Ja halli täyteen!
   
 22. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
  Jaa-a, mitä luulette? Pystyykö TUTO ottamaan voiton perjantaina vai onko se henkinen lukko vaan liian iso juttu? En tiedä millaisia poppakonsteja tässä parissa päivässä ehtii keksimään? YV oli tänään paska ja niin oli AV:kin.
  Äijät voisivat kyllä palaveerata vähän ilman koutseja ja puhua aisat kuntoon, ja päättävät siten että perjantaina me ei vaan yksinkertaisesti hävitä. Olisi kyllä todella nolo päätös kaudelle jos häviävät game 7 kotiyleisön edessä...tällä hetkellä näyttä siltä että niin tulee tapahtumaan.

  Nyt kyllä vituttaa aika suunnattomasti...ehkä se oma toivonkipinäkin pikkaisen syttyy sitten perjantaina.
   
 23. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kyllä luottoa täällä ainakin TuToon vielä riittää. Pidän TuTon mahdollisuuksia kotonaan edelleen varsin hyvinä, vaikka tässä sarjassa ei kotijoukkueet olekkaan pahemmin juhlineet ja pelit ovat olleet erittäin tiukkoja. Jukurit on erittäin kova vastus, joka nyt haluaa mitata TuTon kyvyt aivan viimeistä piirtoa myöten.

  TuTo pitäisi mielestäni keskittyä täysin parhaan oman suorituksensa tekemiseen pelissä. Kotiyleisön tukemana ja hurmiossa pelaamalla Jukurit on täysin lyötävissä, mutta helppoa siitä ei tule. Peli voi mennä jopa jatkoajalle ja todelliseen hermojen punnitsemiseen. Kannattajan kannalta nämä ovat todella hermoja raastavia tilanteita, mutta tätähän se kiekko parhaimmillaan on.

  Näitä pelejä voi muistella vielä pitkään. Tällaistakin "välieräpeliä" on muisteltu jo kymmeniä vuosia:

  "Miracle on Ice"

  Olisiko perjantaina sinapunavalkoisten vihdon aika lunastaa paikka Finaaleissa lyömällä hallitseva mestari? Tätä on odotettu jo vuodesta 2008.
   
 24. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tiukkoja otteluitahan nämä ovat olleet. Jokaisessa ottelussa (paitsi ehkä siinä yhdessä 3-0) pelissä, ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.

  Eilen voisin jopa sanoa, että Meriläinen antoi mahdollisuuden voittoon. Muutama todella hyvä koppi. Tietysti tuollaisia tilanteita ei saisi edes antaa.

  Yksi mikä on selvästi ollut ongelma myös, on aloitukset. Nyt siis, kun ei päästä hyökkäyspäähän kovin helposti, niin välillä heitetään kiekkoa Setäselle. En tiedä onko siinä myös sellainen "jospa sille tulisi lapsus ja jos ei niin saadaan aloitus hyökkäyspäähän". Sen verran mennään perään, että pitää kiekon.

  Sitten se aloitus. Olisi mukava tietää mikä on Jukureiden Palveen voittoprosentti? Aika hyvin on vienyt niitä aloituksia.

  Kiekon saaminen maaliin tai edes sen edustalle on ollut välillä ihan tuskaa. Kiekko osuu aina vastustajan ekan pelaajan polvisuojiin. Eilen oli kyllä muutamia hyviä menoja maalille ja sinne kiekkoa, mutta mitään kunnon hässäkkää, mistä ne playoff-maalit tehdään. Lisää siis lihaa sinne maalin eteen.

  Mutta pelejä ei ole vielä pelattu enkä usko että ne edes perjantaina loppuisivat. Enkä tässä viittaa mihinkään pronssipeliin.

  Perjantaina siis, joku kannattajakatsomoon capoksi ja uutta kannatusta riviin.

  "sini-puna-valkoinen,.
  TUTO Turun ykkönen,
  pelaamalla voitetaan.
  finaaliessa jatketaan,
  hei - hei -TUTO"
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2014 klo 08.15
 25. Havumetsien GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
  Lainaus:
  Pelillisessä mielessä mahdollisuudet jatkoon ovat erinomaiset. Maalivahtien torjuntamäärissä kuudesta pelistä yksi on mennyt tasan ja kaikissa muissa Setäselle on kertynyt vähintään yksi torjunta enemmän kuin TuTo:n maalivahdille. Kaiken lisäksi Meriläisen torjuntaprosentti playoffeissa on jopa parempi kuin Setäsen. Tähän sitten lyödään vielä kotietu ja se fakta, että runkosarjan perusteella tämän kauden TuTo on yksinkertaisesti parempi jengi kuin tämän kauden Jukurit. Tosin tuomarietu saattaa taas olla Jukureilla niin kuin maanantain pelissä.

  Ihan kylmänviileästi, "ammattivedonlyöjätyyliin" ajateltuna tässä pitäisi olla hyvinkin levollisin fiiliksin. Valitettavasti luotto tämän joukkueen henkiseen kovuuteen tällaisissa paikoissa on aika olematon. Nyt pitäisi olla ns. clutch, enkä tiedä pystyykö tämä porukka siihen.

  Mun mielestä seitsemäs peli paikan päällä on silti hieno asia. Ei tällaisia winner-take-all -tilanteita liian usein tule vastaan, ja se dynamiikka, miten yksi ottelu saa aikaan joko riemun ja täyttymyksen tai epätoivoisen tyhjyyden, tuntuu kaikessa ehdottomuudessaan suunnattoman kiehtovalta.

  Partahöylä on valmiina playoff-parran poistamiseksi, mutta toivottavasti sitä ei vielä perjantai-iltana tarvitse käyttää.