Toivon mukaan jaksoin sen verran ketjua kahlata ettei ihan kaikkea ole jo sanottu.
Tupakointikielto ravintoloihin on ihan hyvä asia, se olisi vain pitänyt uskaltaa toteuttaa jo edellisessä lainmuutoksen yhteydessä. Nyt tempoillaan lainsäädännön vaatimusten kanssa ja se ei ole sivistysvaltion merkki.
On typerää että ensin ravintolat pistettiin investoimaan näihin "savuttomiin" ja "savullisiin" osastoihin ja muutaman vuoden päästä halutaan uusia muutoksia, jotka tekevät investoinnit osin turhiksi.
Tosin myös ravintola-alan vahva vastustus vaikutti osaltaan edellisen lakimuutoksen perseilyihin. Jos lainsäätäjä olisi uskaltanut tehdä oikeat pääätökset jo aikaisemmin meillä olisi nyt tupakointikielto voimassa ja valtaosa ihmisistä tyytyväisiä mikä riittääkin demokratiassa oikein hyvin. Ja oltaisiin kerrankin oltu edellä ruotsalaisia, jotka tuntuvat kirjoittavan suomalaista lainsäädäntöä aika pitkälti. Täällä "keksitään" kaikki pari vuotta myöhemmin.
Itse kiellon perusteluista; mielestäni asiaa selvittänyt professori Kari Reijula totesi hyvin että tarkoitus on nimenomaan suojella ravintoloiden työntekijöitä. Asiakkaiden kitinästä ei tarvitse paljoa välittää kyllä nekin uhoajat jotka eivät kiellon voimassaollessa jalallaan baarin astu tulevat. Kuinka moni on lopettanut lentomatkailun tai töissä käynnin kun toimiston pöydän ääressä ei saa polttaa?
Mielestäni sllä ei ole mitään merkitystä polttaako baarimikko itse vai ei. Saahan jokaisessa muussakin työssä työntekijä tupakoida, mutta työstilan ilmassa ei silti saa olla syöpävaarallista ainetta. Asiahan on sama jos vaikkapa maalaamossa ei tupakoiville työntekijöille anneta hengityssuojainta, kun se polttaa ja altistuu vaarallisille aineille muutenkin.
Omaa rafloissa käyntiä kielto tuskin radikaalisti muuttaa, mutta ehkä sitä voi helpommin työpäivän jälkeen käydä "yhdellä" kun tietää ettei haise pahalle sen jälkeen.
Tupakointikielto ravintoloihin on ihan hyvä asia, se olisi vain pitänyt uskaltaa toteuttaa jo edellisessä lainmuutoksen yhteydessä. Nyt tempoillaan lainsäädännön vaatimusten kanssa ja se ei ole sivistysvaltion merkki.
On typerää että ensin ravintolat pistettiin investoimaan näihin "savuttomiin" ja "savullisiin" osastoihin ja muutaman vuoden päästä halutaan uusia muutoksia, jotka tekevät investoinnit osin turhiksi.
Tosin myös ravintola-alan vahva vastustus vaikutti osaltaan edellisen lakimuutoksen perseilyihin. Jos lainsäätäjä olisi uskaltanut tehdä oikeat pääätökset jo aikaisemmin meillä olisi nyt tupakointikielto voimassa ja valtaosa ihmisistä tyytyväisiä mikä riittääkin demokratiassa oikein hyvin. Ja oltaisiin kerrankin oltu edellä ruotsalaisia, jotka tuntuvat kirjoittavan suomalaista lainsäädäntöä aika pitkälti. Täällä "keksitään" kaikki pari vuotta myöhemmin.
Itse kiellon perusteluista; mielestäni asiaa selvittänyt professori Kari Reijula totesi hyvin että tarkoitus on nimenomaan suojella ravintoloiden työntekijöitä. Asiakkaiden kitinästä ei tarvitse paljoa välittää kyllä nekin uhoajat jotka eivät kiellon voimassaollessa jalallaan baarin astu tulevat. Kuinka moni on lopettanut lentomatkailun tai töissä käynnin kun toimiston pöydän ääressä ei saa polttaa?
Mielestäni sllä ei ole mitään merkitystä polttaako baarimikko itse vai ei. Saahan jokaisessa muussakin työssä työntekijä tupakoida, mutta työstilan ilmassa ei silti saa olla syöpävaarallista ainetta. Asiahan on sama jos vaikkapa maalaamossa ei tupakoiville työntekijöille anneta hengityssuojainta, kun se polttaa ja altistuu vaarallisille aineille muutenkin.
Omaa rafloissa käyntiä kielto tuskin radikaalisti muuttaa, mutta ehkä sitä voi helpommin työpäivän jälkeen käydä "yhdellä" kun tietää ettei haise pahalle sen jälkeen.