Prof. Puck
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- ***HIFK*** & Norristolainen
Eli ravintolatyöntekijät ovat alansa valinneet, eikä sitä voi verrata nykyään yleisesti savuttomiin työpaikkoihin, koska ihmisten on pakko käydä töissä?
Minulle sopisi kaikki ratkaisut, jossa tupakoitsijat voivat ravintolassa käydessään oluen/juoman yhteydessä tupakoida. Erilliset tupakointitilat ovat siten ihan OK ratkaisu, mutta sitä en uudessa laissa ymmärrä (mikäli oikein olen ymmärtänyt), että miksi ihmeessä tupakointitilaan ei saa viedä alkoholia mukanaan? Tai no arvaanhan minä syyn, eli ajatellaan, että jonkun työntekijän pitää kaydä siivoamassa tupakointitila ja keräämässä tyhjät lasit. On siinä kuitenkin iso ero, että tila on selkeästi rajattu ja siellä ei myydä, eikä sinne tarjoilla alkoholia. Tupakointitilassa käyvä työntekijä ei silloin altistu kovinkaan pitkäksi aikaa tupakansavulle tai voi käyttää halutessaan hengityssuojaimia (sen minä muuten haluaisin nähdä). Jos sitä ei kestä, niin silloin on todellakin hakeutunut väärälle alalle.