Tuomas Suominen – vuoden tulokas 2007

  • 80 947
  • 273
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä enää tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Olen mukana keräyksessä. Tavoite herättää lisää sidosryhmäkeskustelua.

Ei viikkoa ilman skandaalia..
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen myös ehdottomasti mukana keräyksessä. Laitan pottiin vaikka loput C-katsomon kausarini hinnasta myymällä sen ottelukohtaisesti eteenpäin niille jotka tuosta hassuttelusta haluaa tai tohtii maksaa. Aivan uskomatonta meininkiä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hauska, miten jonkun vastustajajoukkueen rivipelaajan takia voi saada itselleen tämmöisenkin vitutuksen päälle. Omaa kasvattia, joka on omalla työllään ansainnut try-outin kautta sopimuksen ei voi kohdella tolla tavalla. Aikamoista limanuljaskaa on kyllä turkulaistenkin johdossa tällä hetkellä.

Vaikka olen periaatteessa samoilla linjoilla kuin Fordél, eli TPS:n suuntaan tässä pitäisi painostus suunnata, niin voisin silti olla jokusella eurolla mukana jos keräys suoritetaan. Jos ei muuten, niin Suominen saisi ansaitsemansa palkan ja TPS:n johdolle tilanne olisi äärimmäisen kiusallinen.
 

åboriginal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kiekko-67 ja muut TURKULAISET joukkueet.
Ei voi muuta kun ihmetellä sitä kaikkea mitä Turussa tapahtuu. Ja ikävä kyllä, case Suominen ei ole mitään uutta. Syksyllä 2011 Mikko Viitanen sai osakseen samantyyppistä kohtelua. Viitanen teki sopimuksen TPS:n kanssa. Sopimuksessa oli tryout-pykälä. Tryoutin jälkeen TPS halusi pitää Viitasen joukkueessa, mutta tarjosi nyt pienempää palkkaa kuin mitä tryoutia edeltävässä sopimuksessa oli. Toisin kuin Suominen, Viitanen pakkas tavaransa ja poistu Turusta. TPS julkaisi tiedon ettei se halunnu tehdä sopimusta Viitasen kanssa. Viitanen ei oo koskaan huudellu siitä miten asia oikeasti meni, mutta ei oo sitä mitenkään peitellykään.
Case-jussi tapio oli myös ihan samanlainen. Sai kertaalleen pidennetyn tryoutin jälkeen paikan joukkueessa, jonka yhteydessä sovittiin tps:n optiosta seuraavalle kaudelle summalla x. Mutta kun uutta sopimusta ryhdyttiin tekemään tps:n aloitteesta, niin tuo summa x olikin pienentynyt usealla tonnilla. Uskallan väittää, että vastaavia tapauksia on useampiakin. Mutta sen siitä saa, kun urheilubisneksen amatöörit (lue: lentokapteenit ja muut ilman kompetenssia toimivat saunakaverit) johtaa ammattilaisia. huh huh
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Aina kun erehtyy kuvittelemaan, että tästä ei voitaisi enää alemmas vajota, lyödään härskisti vasten kasvoja ja paljastetaan jotain "uutta ja mukavaa".. Ei herranjumala mitä puuhastelua johdolta, ei vaan ymmärrys enää riitä pienimmissäkään määrin. Pysyn edelleen kannassani, että euroakaan en kanna Tepsin kassaan ennen kuin tuo puuhastelu on saatu kuriin ja hommiin jotain järkeä. Suomisen tukemiseen voin mielihyvin lohkaista tuloistani sen pienen osan joka häneen mahdollisesti tullaan sijoittamaan. Onhan tuo kyllä vähän helvetin väärin..

Ja vielä Famulle samanlainen sopimus.. Ei herranjumala, milläköhän verukkeilla sekin on saatu syötettyä hänelle läpi? Alkaa rispektit herroja kohtaan nousemaan vaan kokoajan enemmän. Famu varsinkin jaksaa silti painaa aina satalasissa ja antaa kaikkensa kaukalossa..
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Ei kai Famulla nyt voi samanlaista sopparia olla. Mieshän on tässä twiittaillut pankkilainoistaan, kuinka asiat ovat kunnossa, ja siitä, että ostaa asunnon Westparkista. Tuskin hän nyt 225 euron pelipalkalla mitään kämppiä ostelee?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ehkä tuossa on kyse siitä, että TPS onkin maksanut aiemmin sovittua pienemmän summan koeajan jälkeen (en tiedä onko tuolla Famulla ollut Virmasen keksimää, mutta silti)...
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kai Famulla nyt voi samanlaista sopparia olla. Mieshän on tässä twiittaillut pankkilainoistaan, kuinka asiat ovat kunnossa, ja siitä, että ostaa asunnon Westparkista. Tuskin hän nyt 225 euron pelipalkalla mitään kämppiä ostelee?

Niin tuohon minäkään en ihan pysty uskomaan.

Tuli sellanen mieleen, että kun toi Suomiselle rahan tunkeminen kannattajien osalta on kyllä vähän niinkuin me ruvettais korjaileen seuran tekemiä virheitä, niin mitäpä jos tuon suuntaisi ihan oikeasti hyvään tarkotukseen. Suominen ansaitsee palkkansa seuralta ja me maksetaan seuralle jo lipuista ja ties mistä (+ kaikki verojutut ja muut mitä siitä rahan saamisesta Suomiselle seuraisi).

Sen sijaan joku Suomisen puolesta - joulupatakeräys vois olla ihan hauska, siihen mäki tunkisin rahaa.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika erikoinen kirjoitus, jonka taso kristallisoituu hyvin pitkälti tähän lauseeseen:

"Jos TPS:n olisi pitänyt toukokuussa sitoutua siihen, että varmasti maksavat Suomiselle 24 000 euron vuosipalkan, on hyvin todennäköistä, ettei mitään sopimusta koskaan olisi syntynytkään."

Mutta kun TPS nimenomaan sitoutui siihen. Siis mikäli halusi pelaajan jatkavan joukkueessa ns. try-out jakson jälkeen. Ainakin mikäli koko homman käynnistäneeseen iltasanomien juttuun on uskominen: "TPS:n kasvatti oli koesopimuksella, jossa luki, että sopimuksen astuessa voimaan vuosipalkka on 24 000 euroa."

Kovasti halutaan puolustaa työnantajia, joka on tietysti ihan ok, mutta aika noloa lähteä noin selkeää paskaa kirjoittamaan. Arvon kynäilijältä tuntuu menneen julkisuudessa esillä olleet tiedot täysin ohi tai hän ohittaa ne tahallaan. Agendavetoisuus, oli se sitten kaverin poliittinen tausta tai vain halu olla vähän erilainen, paistaa läpi vähän kaikessa. Kokonaisuudessaan ala-arvoinen, naivi, näköalaton ja yksipuolinen kirjoitus.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg

Tuo on aikalailla jeesustelua. Tps:llä on ollut tryout. Itse asiassa tryoutin tryout. Olkoon Suominen ollut loukkaantuneena ja pelejä kertynyt vähän, mutta nyt tryoutin merkitys on nolla. Tuolla jaksollahan pelaajan pitäisi näyttää taitonsa ja saada palkinnoksi sopimus. Eipä ole kauhea riski tehdä ottelukohtaista junnusopimusta pelaajalle. Tuonhan olisi voinut tehdä heti ilman tryoutteja.

Eniten huolestuttaa pelaajan puolesta. Mitä jos vaikka Tuomas Huhtala taklaa selkään ja loukkaantuu. Mites sairasajan palkka? Saadaanhan me muutkin sellaista ja olen ymmärtänyt, että se jopa olisi työnantajan velvollisuus. Pelaaja ei tervehdykkään taklauksesta ja ura loppuu siihen. Sopimuksessa seisoo, että 225e/peli. Mitenköhän tätä sitten tulkitaan, kun vakuutuksesta maksellaan korvauksia.

Suominen on tietysti nimen vetänyt paperiin, mutta ei työnantajakaan saa laittomuuksia vaatia. Eli paperilla voi tod.näk. pyyhkiä persettä. Jos ei muuten niin moraali...aikalailla alhaalla Tps:n toimistossa näemmä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ymmärtäisin Liljaniemen vinkumisen, jos numerot tässä keississä olisivat vaikkapa 80 000, 50 000 ja 24 000.

Mutta kun numerot ovat 24 000, 20 000 ja <13 500.

Niin, tässähän tämä kiteytyy hyvin.

Asia on nimittäin niin, että Suomiselle pari peliä välistä loukkaantumisen tai muiden kokoonpano-muutosten takia --> Tuomas vetää köyhyysrajan alapuolella näin kärjistetysti sanottuna.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Nyt jatkoajan jengi on valmis maksamaan kaverin palkan, hohhoijaa. Hoitakoot seura itse oman pelaajansa palkan. Toivottavasti tämä julkinen keskustelu on luonut edes hieman painetta Tepsin toimistolle...

Toihan tässä on yhtenä tarkoituksena, luoda painetta Tepsin toimistolle. Se, että kannattajat ovat valmiita maksamaan ja keräävät porukkaa maksamaan Suomiselle yhtäpaljon kuin mitä TPS maksaa pitäisi olla Tepsin toimistolle merkki, että asiat eivät ole niin kuin pitäisi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asia on nimittäin niin, että Suomiselle pari peliä välistä loukkaantumisen tai muiden kokoonpano-muutosten takia --> Tuomas vetää köyhyysrajan alapuolella näin kärjistetysti sanottuna.

Nyt kun ei tiedetä oman mainoksen tuottoja, niin paha sanoo. Mutta tuo 225 per matsi on oikeasti mahdoton liksa, jos pitää itse kustantaa sekä safka että asunto.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
TPS:llä on vielä mahdollisuus perua tämä keräys, varmaankin tietävät miten... Myös näpäytys seuran suuntaan, jos tuolla rahakirstulla operoivan joukkueen kannattajat joutuvat maksamaan puolet pelaajan palkasta.

Jos yhtään olisi linjassa kannattamanne seuran hallituksen ajatusmaailmassa, voisi tuo keräys aiheuttaa sen, että muidenkin sopimukset muuttuvat jatkossa samanlaisiksi. "Kyllä fanit maksaa. Ne tulee hallillekin, vaikka joukkue vain seisoskelisi polvet suorina tekemättä jäällä yhtään mitään."
 

JPL

Jäsen
Itsekkin ymmärrän tässä Suomisen oman "kannan" asiaan. Haluaa pelata Liigaa ja edustaa omaa seuraansa ja on keksinyt keinonkin, millä saa voita leivän päälle (sponsorit).

Mutta onkohan hän ottanut huomioon esimerkiksi jo joidenkin mainitsemat vakuutukset? Minkä summan perusteella hänelle korvattaisiin esimerkiksi uran (jopa koko työuran) päättävä loukkaantuminen? Yleensähän näissä sovelletaan viimeisen vuoden tai parin vuoden aikana saatua palkkaa. Miten sitten eläkemaksut sponsorituloista - entäs sairasvakuutukset, jos hän on ottelukohtaisella sopimuksella ja loukkaantuu vakavasti harjoituksissa? Ei näitä asioita kuka tahansa kykene selvittämään, puhumattakaan ymmärtämisestä. "työnantaja" sanoo vain, että kyllä nämä on kunnossa ja me hoidetaan, ilman että niitä laitetaan oikeasti paperille on ihan yhtä tyhjän kanssa. Jos jotain sattuu, niin sitten kyllä ruvetaan papereita tavaamaan viimeisen päälle, mitä on sovittu ja kuka korvaa ja vastaa.

En ole itsekkään alan ammattilainen enkä tiedä mitä sopimuksessa tarkalleen sanotaan, mutta vakuutusyhtiöt ovat melkoisia velhoja etsimään porsaanreikiä, millä välttävät sen oman vastuunsa ja tämmöinen olisi heille melko varmasti helppo nakki (vrt. esim. Rouvalin tapaus). Mutta TPS tietenkin suoraselkäisenä organisaationa kantaisi oman vastuunsa, joten ei huolta?

Toinen asia liittyy sitten kaikkiin muihin pelaajiin (ainakin Turussa). Siellä on aika helppo osoittaa Suomista ja sanoa, että "tuo nyt tienasi tänään 225€ - pelasit huonommin. Meinaatkos, että me maksetaan sulle enemmän?" Hyvät pelaajat toki lähtee sitten muualle pelaamaan, mutta entäs ne 3-4 kentän nuoret sällit, joilla ei ole vaihtoehtoja sillä hetkellä? Tähän pitää pelaajayhdistyksen ottaa erittäin jyrkkä kanta ja tehdä pelisäännöt selväksi niin pelaajille kuin seuroille. Tuohan on puhdasta hyväksikäyttöä.
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vittu, että keittää tällainen. Ovat vielä mielestään tehneet kaiken oikein?! Ei voi olla totta...

Se tästä nyt olisi vielä puuttunut, että olisivat aloittaneet selittelemään jostain tehdyistä virheitä tms. Valittu linja, jonka takana seisovat. Kaikki muu olisi ollut paljon naurettavampaa.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mielenkiintoinen tämä TPS:n näkemys siitä, että "try-out ei ole koe-aikaa"..

Suomiselle laitettu ainakin sanat suuhun, kaikki on loistavasti ja aurinko paistaa.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivon että Tuomas saisi nyt hyvän kauden ja nostaisi markkinaarvoaan. Saisi sitten ensi kaudelle kunnon korvauksen työstään. Huonoa tuuria ollut kaverilla urallaan.
 

Itäpuu

Jäsen
Se tästä nyt olisi vielä puuttunut, että olisivat aloittaneet selittelemään jostain tehdyistä virheitä tms. Valittu linja, jonka takana seisovat. Kaikki muu olisi ollut paljon naurettavampaa.
Totta tuokin. Ajetaan kiveen ja koitetaan vielä uudestaan ilman kypärää. Mikäs siinä, jaxuhaleja teille kaikille.
 

RNK78

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SKA
Toivon että Tuomas saisi nyt hyvän kauden ja nostaisi markkinaarvoaan. Saisi sitten ensi kaudelle kunnon korvauksen työstään. Huonoa tuuria ollut kaverilla urallaan.

Jos Tumppi pysyy kasassa ja nostaa hieman tasoaan niin eiköhän hänkin saa Prisman kassaa parempaa palkkaa ilman että tarvitsee tehdä iltapuhteena mainoksien myyntiä jostain muusta länsirannikon seurasta. Ei kenenkään tarvitse katsoa Tepsin tarjoamaan perseilyä kautta kauempaa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Suominen on tepsin mies näköjään henkeen ja vereen, kun tuollaiseen sopimukseen suostui, kaveri olisi jostain muualta saanut varmasti paremman sopimuksen mutta siltikin halusi pelata vain tepsissä.
Ihmettelen tepsin toimintaa syvästi tälläistä henkeä osoittavaa heppua kohtaan,
väkisinkin tulee mieleen miljönääri Nummelin jolle ei 150 000 tai jotain sinnepäin riittänyt paluuseen rakastamaansaan kasvattajaseuraan.
Voi miettiä, kummalla se TPS sydän oikein on, kaikista lässytyksistä huolimatta.
Milloin Suomisen keräykseen voi laittaa rahaa?
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Jos toi oli se mitä sulle tästä keissistä käteen jäi niin voi hevon helvetti sentään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös