SÄÄNTÖ 53 v. Jos kummallekin joukkueelle tuomitaan rangaistuskelloon merkittäviä rangaistuksia, seuraava aloitus suoritetaan lähimmästä sen alueen aloituspisteestä, jossa pelitilanne katkaistiin.
Voisiko joku sääntötuntija selittää mikä on tarkkaan ottaen paikka missä pelitilanne katkaistiin? Onko se paikka missä tapahtui vihellyksen aiheuttanut jäähy (mahdollisesti jälkimmäinen, jos ensimmäisen jälkeen on sovellettu siirrettyä rangaistusta), paikka missä kiekko on vihellyshetkellä, vai mahdollisesti paikka jossa viimeksi ennen vihellystä on joku pelannut kiekkoa?
Tänään Liigan myöhäisottelussa Ässät-TPS tapahtui tilanne jossa Ässien Joonas Järvinen ja TPS:n Markus Nurmi hieman törmäilivät keskialueella, ja tuomari tuomitsi molemmille kaksiminuuttisen. Sillä hetkellä kun jäähyt aiheuttaneet tilanteet tapahtuivat niin kiekko valui yksinään kohti Ässien päätyä ilman että kukaan pelaaja oli edes lähellä sitä, ja oli aika tarkkaan siniviivan kohdalla silloin. Tuomari reagoi tilanteeseen pienellä viiveellä, ja kun vihellys tuli, oli omiin päin luisteleva Ässien puolustaja jo saavuttanut kiekon omalla puolustusalueella.
Tuomio oli että aloitus viedään Ässien päätyyn b-pisteelle. Oliko tuo oikea tuomio? Ja ihan näin yleisenä kysymyksenä, miten sääntöjen ja käytäntöjen mukaan reagoidaan siihen jos tuomarilla kestää kovin kauan aikaa arpoa tilannetta, ja vihellyksen aiheuttaneen pelitilanteen ja varsinaisen vihellyksen välillä kuluu huomattavasti aikaa? Pelikelloa ei kai taaksepäin siirretä, mutta voidaanko kiekon katsoa olleen siinä paikassa ja sen joukkueen hallussa missä se oli silloin kun tuomarin olisi pitänyt viheltää? Jos se vaikuttaa esim. seuraavan aloituksen paikkaan.