Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jos Florida haluaa saada jengiinsä Bobin, Malkinin ja Panarinin, niin katto tulee vastaan, vaikka Huberdeau menisi toiseen suuntaan. Olisi pakko saada joku kovapalkkainen pelaaja pihalle, kun siellä on muutenkin noita UFA- ja RFA-pelaajia joille pitäisi tehdä sopimus.
Eiköhän Luongo laiteta kohta johonkin LTIR, kun tuo palkka tippuu ens kaudesta 1.6M ja sen jälkeen pari kautta 1M.

Reimerinkin voisi yrittää dumpata pois, jos Bobirovsky saapuu Floridaan. Maalivahtiosastolla ylipäätään on eniten tuota turhaa caphittiä.

Kun taivuttelin tuon rosterin valmiiksi, niin päädyin 82.6M rosteriin.

- Malkin 9.5M sisään
- Panarin signaa 9.5M "Kucherov-lapulla"
- Bobrovsky signaa 9.0M

- Huberdeau 5.9M ulos
- Luongon 4.533M --> LTIR
- Reimer 3.4M kaupaksi muualle

- Alle miljoonan junnumoke backupiksi
- Lammikko ylös nelosketjuun
- Borgström nelosen sentteriksi
- Heponiemi/Tippet kolmoskenttään, tuolla tontilla voi varmaan kiertää useampi prospekti
- Denis Malgin/ muu 1 miljoonan äijä kolmosen vasempaan laitaan
- Weegarille 1.75M jatko
- McCoshenille 1.25M jatko

Panarin - Barkov - Dadonov
Hoffman - Malkin - Vatrano
Heponiemi - Trocheck - Malgin
Lammikko - Borgström - Sceviour
(750k täytemies, 750k täytemies)

Yandle - Ekblad
Matheson - Pysyk
McCoshen - Weegar
Brown

Bobrovsky
backup

Florida varmaan tarvisi jo uuden kausitopikkinsa, jossa tätä voisi vääntää tarkemmin...
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kuka tuolle noin paljon maksaa? Ja ennen kaikkea miksi? Max 7M sanon minä.
Bobrovsky tuskin ottaa pienempää palkkaa kuin edellisessä sopimuksessaan. Ja kun markkinoille tulee 30-vuotias kaksinkertainen Vezina voittaja niin kyllä löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita maksamaan hölmöjä summia.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
En oikein ymmärrä miksi kissojen pitäisi antaa 26-vuotias 90p peluri, jolla uralla ainoastaan yksi suurempi loukkaantuminen, joka pelaa pähkinärahoilla 22/23 asti (vuoden pidemmälle, kuin Malkinin KHL:n siirtyminen) pelaajaan, joka on kauden alkaessa 33v, pelannut viimeksi kokonaisen kauden 08-09 ja pelaa liian kovalla sopimuksella, jos kissat haluaisivat Breadin ja Bobin lisäksi lisätä joukkueeseen puolustajan ensi kaudeksi.

Siirtoa puoltavat argumentit olisivat:
- Malkinin ja Sashan sopimukset päättyvät 21/22
- Trocheckilla (ja vuoden, parin päästä Borgströmillä) oikeasti jotain ongelmia, miksi ei voisi pelata 2C?
- Paljon ryssiä; Dadanov, Bob, Breadman, Sasha, Denis Malgin?, mahd. Kulikov, joka ulososton jälkeen kelpaisi joukkueeseen mukavasti? (ja 20/21 Maxim Mamin?)
- Floridassa asuu myös paljon venäläistaustaisia NHL-kiekkoilijoita ja muita ihmisiä
- Senttereiden arvo korkeampi, ja niitä kannattaa pinota pleijarimenestystä varten

Lisää siirtoa estäviä argumentteja:
- Viime kaudella LW vain Draisaitl, Marchand ja Gaudreau teki enemmän pinnoja, kuin Huby
- Jos lockout 21/22, niin Malkin pelaa Etelä-Floridassa vain kaksi vuotta
- Sentterisyvyys tosiaan se Barkov-Trocheck-Borgström, eli 2C tarve ei kriittinen
- 4 primevuotta vs 3 jäähdyttelyvuotta (joo, triggeröitykää vaan tästä)
- seuran omistaja ei halua luopua pelaajasta

Mutta joo, katsotaan mitä tapahtuu. Itse toivoisin, että Top9 olisi muodossa
Huberdeau-Barkov-Dadonov
Panarin-Borgström-Hoffman
Vatrano-Trocheck-Tippett/Hepo/Malgin tms.

Tuo itsessään olisi aivan riittävä hyökkäys änäriin, koska laajuutta löytyy ihan ok ja jäisi tilaa hankkia Pysykin tilalle kelpo top4 puolustaja.

Tuntuu vaan jotenkin niin väärältä vaihtaa nousujohteinen peluri laskujohteiseen asenneongelmista urallaan kärsineeseen pelaajaan. Onhan tietty Malkinilla myös se "beast mode", mutta en silti haluaisi luovuttaa neljää vuotta yhdeltä NHL:n parhaimmista pelintekijöistä hänen hankkimiseen.

Ja joo, triggeröitykää ihmeessä.

EDIT: Mainittakoon vielä, että nuorentuvassa NHL:ssä 18/19 pistepörssin Top 14 ei mahtunut ketään yli 32v peluria ja viidestoista oli Malkinin dräftikamu, Ovechkin.
 
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen
EDIT: Mainittakoon vielä, että nuorentuvassa NHL:ssä 18/19 pistepörssin Top 14 ei mahtunut ketään yli 32v peluria ja viidestoista oli Malkinin dräftikamu, Ovechkin.
Hyviä pointteja kaikki nuo esittämäsi enkä ole oikeastaan eri mieltä mistään noista. Tuohon lainattuun kohtaan kuitenkin sellainen Malkinia puolusteleva sananen, että kaudella 17/18 Malkin oli kuitenkin pistepörssin 4. ja 16/17 kaudella niin ikään pistepörssin 4. jos pistekeskiarvolla mitataan (pelimäärä jäi hieman muita alhaisemmaksi, joten keskiarvo on mielestäni ihan relevantti). Samalla kaudella Malkin voitti myös pudotuspelien pistepörssin ja toki sen Stanley Cupin kuten vuotta aiemminkin. Laitetaan nyt vielä kootusti Malkinin sijoitukset pispörssissä edeltävinä vuosina.

17/18 pistepörssin 4.
16/17 14. (ppg 4.)
15/16 54. (ppg 6.)
14/15 18. (ppg 7.)
13/14 15. (ppg 2.)

Paljonhan tuo on missannut pelejä loukkaantumisten vuoksi, mutta tehokas hän on aina ollut. Siitä lähtien kun tuli liigaan kaudella 2006/07, niin on koko liigan 3. eniten pisteitä kerännyt pelaaja Crosbyn ja Ovetshkinin jälkeen.

Oliko tämä kausi sitten tilastopoikkeama vai uuden laskevan trendin alku? Sen aika näyttää. Itse en kyllä usko, että Malkinia treidataan mihinkään, vaan tuo pelaa koko NHL-uransa teräskaupungissa.
 
Mängimies tykkää tästä

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Duchenen leirissä ollaan varmasti mielissään tuosta Skinnerin jatkosopimuksesta. Sen lisäksi että Duchene pelaa arvokkaampaa pelipaikkaa ja on parempi pelaaja, on hänestä nyt parin vuoden sisään treideissäkin maksettu paljon arvokkaampi vastine mitä Skinneristä maksettiin viime kesänä. Toisin sanoen siellä NHL-joukkueiden toimistoilla selvästi arvostetaan Duchene korkeammalle vaihtoarvonsa puolesta. Noilta pohjilta voi helposti sanoa että yhdeksän miljoonaa on nyt ehdoton minimi Duchenen sopimuksella ja sitä halvempia sopimuksia ei sinne suunnalle kannata edes lähetellä. Eiköhän sieltä nousta jonnekin Kopitarin tai Toewsin lukemiin vielä, eli kymppimiljoonaan tai vähän sen päälle. Miksei jopa sinne Duchenen draftivuoden kilpakumppanin eli Tavareksen viime kauden lukemaan. Toki sillä varauksella että joku näistä alemman verotuksen joukkueista saa Duchenen, silloin voi joku 9.5 miljoonaakin riittää (vrt. Stone). Joka tapauksessa kovan sopimuksen tulee Duchene saamaan parin viikon päästä. Eikä se jatko näytä tulevan Columbuksen suunnalta kun ollut hyvin hiljaista jatkosopimusneuvottelujen suhteen huhuilu.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pierre LeBrunin mukaan Corey Perryn ura Ducksin riveissä on tuloillaan päätökseen ja Ducks yrittää kaupata Perryn muualle, ja mikäli se ei onnistu niin sitten sopimuksen ulos ostaminenkin on vaihtoehto. Perrylla taso on laskenut merkittävästi parhaista päivistä mutta palkka on edelleen todella kova seuraavien kahden kauden ajan ja siihen päälle vielä täysi NMC, eli ei ole helppo sopimus kaupattavaksi.

Harmittavasti Perry ei sitten näytä saavan tuhatta ottelua täyteen Ducksin riveissä. Tällä hetkellä kun niitä pelejä olisi kasassa 988 kappaletta eli ei kauaksi jäänyt. Olisihan tuo tonni aina upea merkkipaalu saavutettavaksi yhden joukkueen riveissä.

Kings puolestaan sitten harkitsemassa Dion Phaneufin sopimuksen ulos ostamista.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kovasti saa miettimään kuka ihme Perrystä mitään maksaa. 2 vuotta järjettömän kallista sopparia jäljellä, mutta ehkä jollain järjestelyllä tuo voi onnistua. Ei Perry nyt totaalisen käyttökelvoton ole toki.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kovasti saa miettimään kuka ihme Perrystä mitään maksaa. 2 vuotta järjettömän kallista sopparia jäljellä, mutta ehkä jollain järjestelyllä tuo voi onnistua. Ei Perry nyt totaalisen käyttökelvoton ole toki.
Haisee vähän ulosostolta, jonka jälkeen todella pienellä sopparilla contenderiin, joka kaipaa kokemusta voittamisesta? En tiedä onko Perry kopissa ihan sellainen isähahmo, mutta aikanaan yksi kovimmista jannuista liigassa ja taitaa pudotuspeleissä tarvittavat jekut.

Voi olla, että ansaitsen ristiinnaulitsemisen tästä, mutta olisiko mitään ideaa Tampalla tai Torontolla hankkia Päärynä kolmosketjuun? Molemmilla Cup-valmis joukkue, mutta jotain silti puuttuu. Torontolla ehkä isompi tarve junnutähtiensä kanssa.

Myönnettäköön, etten tiedä mistä Perryn viime kausien vaikeudet johtuvat. Eikö vauhti enää riitä?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En kyllä tajua miksi joku haluis ottaa Perryn sopparin kontolleen kun samaan aikaan liikkuu huhu että Perry ostetaan sopparista ulos jonka jälkeen hänet voi hommaa UFA markkinoilta halvempaan hintaan.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Eikös Perryn suurin ongelma ole liike? Ymmärtääkseni mieheltä putosi luistelunopeus aivan järjettömästi.

En kyllä tajua miksi joku haluis ottaa Perryn sopparin kontolleen kun samaan aikaan liikkuu huhu että Perry ostetaan sopparista ulos jonka jälkeen hänet voi hommaa UFA markkinoilta halvempaan hintaan.
Onhan näitä siirtoja ennenkin nähty, jossa myyvä joukkue maksaa siitä että joku cappitilaa reilusti omaava joukkue pelaajan ottaa kontolleen.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Milan Lucicin siirto Canucksiin näyttää yhä todennäköisemmältä.

According to Pierre LeBrun and Darren Dreger, the #Canucks are 'interested' in Milan Lucic. New Oilers coach knows Loui Eriksson with Dallas. Potential swap could make sense. EDM would likely need to add in a sweetener. #TSNHockey
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Milan Lucicin siirto Canucksiin näyttää yhä todennäköisemmältä.

According to Pierre LeBrun and Darren Dreger, the #Canucks are 'interested' in Milan Lucic. New Oilers coach knows Loui Eriksson with Dallas. Potential swap could make sense. EDM would likely need to add in a sweetener. #TSNHockey
Ainoa järki jonka tässä Canucksin kannalta nähden on tuo + jotain. Haluavat varmasti eroon Erikssonista, mutta ei kai kukaan oikeasti Lucicia halua rasitteeksi cappitilaa viemään. Molemmillahan on sama soppari käytännössä.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Aze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Ainoa järki jonka tässä Canucksin kannalta nähden on tuo + jotain. Haluavat varmasti eroon Erikssonista, mutta ei kai kukaan oikeasti Lucicia halua rasitteeksi cappitilaa viemään. Molemmillahan on sama soppari käytännössä.
Vancouverissa kaveri vissiin halunnut pelata, kotikaupunki näemmä. Ehkä siinä tuodaan vaan kovuutta ja mistä sitä tietää vaikka tankki sais lisää heppoja kun pääsee toteuttamaan haavettaan.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lucic voisi tehdä hieman ennenaikaisesti jagrit ja pudottaa painoaan reilusti. Sillä saisi ehkä pari lisävuotta kärkiketjuissa ja vaikka olisikin ”vain” 95kg, niin silti varmasti tarvittaessa pystyy takomaan vastustajan naaman sisään (eliteprospectsin mukaan 107kg).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ainoa järki jonka tässä Canucksin kannalta nähden on tuo + jotain. Haluavat varmasti eroon Erikssonista, mutta ei kai kukaan oikeasti Lucicia halua rasitteeksi cappitilaa viemään. Molemmillahan on sama soppari käytännössä.
Juurikin näin. Sen lisäksi, että Lucic on ollut vielä huonompi kuin Eriksson niin hänen sopparinsa on huomattavasti heikompi. Eriksson tienaa enää 1.7 jälkeen tulevista kolmesta vuodesta yhteensä 9 miljoonaa, kun Lucic vetää tulevista neljästä vuodesta vielä 16 miljoonaa. Erikssonin osalta NTC raukeaa osittain jo 1.7.2020, kun taas Lucicin NMC raukeaa vasta 1.7.2021 ja silloinkin huomattavasti suppeammin. Sekä sopimuksellisesti että pelillisesti tuossa kaupassa ei olisi mitään järkeä Vancouverin kannalta.

Se taas mikä voi kauppaan tuoda järkeä on hyvien lisukkeiden lisäksi on Lucicin paluu kotikaupunkiinsa ja hänen roolinsa pukukopissa. Kokemusta tuolla Vancouverin hyökkäyksessä ei liikaa ole, joten sitä Lucic toisi alempiin ketjuihin. Eriksson taas on myrtsittänyt kun on joutunut pelaamaan alemmissa ketjuissa sen takia koska homma ei vaan ole toiminut ylemmissä ketjuissa. Mutta kyllä tuon lisukkeen aika mukava pitäisi olla, että tuollainen kauppa onnistuisi. Vancouveria varmasti kiinnostaa lisävarausvuorot kesän Vancouverissa pidettävään draftiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Lucic toisi ainakin kokemusta ja kovuutta Vancouverin nuoreen joukkueeseen. Tuskin tuo enää kärkiketjujen tasoinen pelaaja tulee ikinä olemaan (tai jos tulee niin ei montaa kautta) ja palkka on alempiin ketjuihin poskettoman suuri, mutta en nyt miestä silti täysin hyödyttömänä näkisi ja voisi sopia tuohon Canucksin ryhmään kuin nyrkki silmään.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Lucicin kohdalla miinuksena yllämainittujen lisäksi tosiaan tuo NMC-pykälä, joka pakottaisi Vancouverin suojaamaan hänet tulevassa laajennusdraftissa. Toki henkilökohtaisesti uskon, että Lucic voisi tuosta pykälästä luopua kun tuskin Seattle häntä siltikään ottaisi.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Lucic voisi tehdä hieman ennenaikaisesti jagrit ja pudottaa painoaan reilusti. Sillä saisi ehkä pari lisävuotta kärkiketjuissa ja vaikka olisikin ”vain” 95kg, niin silti varmasti tarvittaessa pystyy takomaan vastustajan naaman sisään (eliteprospectsin mukaan 107kg).
Lucichan tiputti painoaan jo tämän kauden alkuun. Toki vain muutamia kiloja, mutta tiputti kuitenkin. Ja ero jäällä oli kuulemma merkittävä, ainakin joidenkin testien mukaan, joissa Lucic teki parhaat tuloksensa. Peleissä eroa ei tosin huomannut.

Herra itse taisi muuten jossain haastattelussa sanoa, ettei hän voi tiputtaa painoaan älyttömästi koska on isoluinen. Mikä voi toki pitää paikkaansa, mutta muistelisin lukeeneni jostain, ettei sillä voida selittää kuin kilon tai pari ihmisen painosta. Oli sitten isotluut tai ei.
Itse kuitenkin luin sen vähän siihen malliin, ettei Lucicilla välttämättä ole isoa motivaatiota lähteä kutistamaan itseään enää merkittävästi nykyisestä.
 
Olet vanha, kun joudut laittamaan huutomerkin sijaan kysymysmerkin lauseen 'Mitä minä sanoin' loppuun.

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Herra itse taisi muuten jossain haastattelussa sanoa, ettei hän voi tiputtaa painoaan älyttömästi koska on isoluinen.
Tämähän on aina hieno selitys, jota jo Obelix on menestyksekkäästi käyttänyt. Mahtoiko Lucic tippua lapsena majoneesikulhoon?
 
"Kotimaisista jääkiekkokatsomoista on vaikea löytää minkäänlaista arvokkuutta tai kunniakkuutta. Siellä suositaan moukkamaisuutta, typeryyttä ja ymmärtämättömyyttä. Siellä suositaan rantapalloja, kusipäisyyden metaforaa" Tuomas Kyrö-Urheilukirja

ipaz

Jäsen
Lucic on 191cm pitkä ja painaa Oilersin sivujen mukaan 231 paunaa, eli 105kg. Paino on sama kuin Bostonissa vuonna 2011. Tuossa välillä paino taisi käydä jossain 107kg:ssa josta pudotti takaisin alku-uransa lukemiin. En tiedä sitten olisiko Lucicin pelille enemmän haittaa vai hyötyä jos hän painaisi vaikka 210 lbs eli 95kg. Nopeutuisiko kohta 32-vuotiaan vauhti yhtään versus siihen, että mies olisi kevyempi kaksinkamppailutilanteissa. Läskiähän Lucicissa ei ole nykyäänkään, eli laihtuminen pitäisi tahdä lihasmassaa karsimalla.

NHL-hyökkääjistä lähellä samaa painoa on mm. sellaisia nimiä kuin Alex Ovechkin (235lbs.), Nick Ritchie (234), Anders Lee (sama 231). 225 lbs. (102kg) painoisia huippuja ovat mm. Wheeler, Kopitar, Tarasenko, Mantha ja Matthews.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
AFP analyticsin ennustukset kovimmille UFA ukkeleille:

UFA TOP10
-----------------
LW Artemi Panarin, 8 vuotta - 11.2M (outo ennustus, koska uskoo miehen jäävän Columbukseen pituuden ollessa 8 vuotta)
RD Erik Karlsson, 7 vuotta - 8.9M
LW Jeff Skinner, 7 vuotta - 8.5M (8 vuotta - 9.0M toteutunut)
C Matt Duchene, 6 vuotta - 8.1M
G Sergei Bobrovsky, 6 vuotta - 7.2M
C Joe Pavelski, 4 vuotta - 7.1M
LW Anders Lee, 5 vuotta - 6.4M
RW Gustav Nyquist, 5 vuotta - 6.4M
LD Jake Gardiner, 6 vuotta - 6.3M
RW Jordan Eberle, 6 vuotta - 6.3M


RFA TOP10
---------------
RW Mitchell Marner, 7 vuotta - 10.7M
C Sebastian Aho, 7 vuotta - 9.5M
RW Mikko Rantanen, 7 vuotta - 8.6M
C Brayden Point, 7 vuotta - 8.5M
LW Matthew Tkachuk, 7 vuotta - 8.1M
RD Charlie McAvoy, 7 vuotta - 7.0M
RD Jacob Trouba, 6 vuotta - 7.0M
LD Ivan Provorov, 7 vuotta - 6.8M
LW Kyle Connor, 6 vuotta - 6.5M
LD Zach Werenski, 6 vuotta - 6.5M

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uBe-i40zRa1wwZ1Tiu2mO31dwWjQKL7h0qI3Ww_4HW4/edit#gid=0

Linkin takana koko talukko. Vähän ehkä ovat alakantissa, usein pituuden suhteen, joka sitten jättää ehkä caphitinkin hieman alemmaksi.

Jännää ainakin tuo, että Sebastian Aholle lykkäisi aika hurjaa lappua. En tiedä mihin perustavat laskelmansa, mutta olisiko Rantasta parempi asema perusteltavissa jotenkin sillä, että Aho on joukkueensa ykköspistemies ja sillä on eroa tekevä painoarvo?
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
No onpas aika rohkeita ennustuksia. En ihan tajua miten Sakic onnistuisi maksamaan Mikolle 8.6 milliä, jos 70p Draisaitl sai 8.5 miltsiä jo pari vuotta sitten. Mikolla on kovat näytöt sekä runkosarjasta että playoffeista. Ja Patrik Laine varmaan pelaa mielummin golfia kuin laittaa nimensä johonkin 5 millin lappuun. Ja McAvoy joka on paljon parempi kuin Ekblad tekisi pienemmän sopparin? Eeei..
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jännää ainakin tuo, että Sebastian Aholle lykkäisi aika hurjaa lappua. En tiedä mihin perustavat laskelmansa, mutta olisiko Rantasta parempi asema perusteltavissa jotenkin sillä, että Aho on joukkueensa ykköspistemies ja sillä on eroa tekevä painoarvo?
Sentteri vastaan laituri erottelu todennäköisesti. Sentterit saavat enemmän rahaa.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy