Mainos

Treidispekulaatiot ja huhut 2018–2019

  • 655 673
  • 1 882

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Uran alusta ei varmaan esimerkkejä löydy, ainakaan kovin helpolla. Trouba, Drouin, Duchene jne. Sitten on näitä, jotka eivät suostuneet tekemään sopimusta varanneen seuransa kanssa, eli ainakin Vesey. Uran lopulla moni onkin sitten onnistuneesti nostanut kannua, mutta en nyt tiedä sitten haettiinko tätä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Uran alusta ei varmaan esimerkkejä löydy, ainakaan kovin helpolla. Trouba, Drouin, Duchene jne. Sitten on näitä, jotka eivät suostuneet tekemään sopimusta varanneen seuransa kanssa, eli ainakin Vesey. Uran lopulla moni onkin sitten onnistuneesti nostanut kannua, mutta en nyt tiedä sitten haettiinko tätä.

Ei kai nyt Trouba ja Drouin lukeudu mihinkään "menestyksen metsästäjiin". Drouin oli vain pelinappula Yzermanille ja Trouba nyt muuten lienee epähalukas jatkaamaan Winnipegissä, koska Winnipeg. Menestystähän siellä olisi tarjolla, mutta väärät maisemat yms, nainen Floridassa opiskelemassa.

Kai tähän lukeutuu Ryan O'Reilly, ja juuri Duchene.

Justin Schultz voitti kannun. Tosin kuviohan oli erikoinen, pelaajan draftannut Anaheim ei maistunut ja mies meni Edmontoniin jossa oli hyvin hyvin vaikeaa ja Penssissä sitten 2 kannua.

Jack Johnson - ilman menestystä. Ei halunnut missään nimessä tehdä ELC:tä Carolinan kanssa.

Blake Wheeler - hilaa Jetsiä kohti menestystä. Ei signannut varanneeseen Arizonaan, vaan Bostoniin, josta Chiarellli sitten kauppasi miehen Atlantaan. Mielestäni Wheelerin Boston-valinta jälkikäteen tarkasteluna oli tuohon aikaan ihan hyvä, hänethän kaupattiin pois sillä kaudella, jolla Bruins voitti kannun.
 
Viimeksi muokattu:

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Duchene siis halusi pois Avalanchesta, koska oli kyllästynyt pelaamaan huonossa joukkuessa ja päättämään kauden runkosarjaan. Mutta nyt on valmis jatkamaan Senatorsissa, jolle ei lähivuosina ole ennakoitavissa kovinkaan ruusuista aikaa sen sijaan, että voisi ensi kertaa urallaan kokeilla siipiään UFA-markkinoilla. No, raha kiinnostaa jne.

Yksi mainitsemisen arvoinen asia on myös se, että Duchene on kotoisin Ontariosta. Haliburtonin alue on Toronton ja Ottawan välissä. Lisäksi Duchene sai vajaa kuukausi takaperin myös ensimmäisen lapsensa.

En itsekkään usko Duchenen jatkavan, mutta mahdollisuus saada kahdeksan vuoden sopimus lähelle omaa kotikylää, jossa voi kasvattaa lapsensa on NHL:ssa aika harvinainen. Halusin vain tuoda esille tämän yhden asian, joka on erilainen kuin Coloradossa oli. Perhe ja lapsi ovat kuitenkin asioita, jotka voivat muuttaa suunnitelmia ja mielipiteitä.

Ottawassa on tällä hetkellä todella hyvä prospect-pool parin vuoden päähän, joka saattaisi kiinnostaa Duchenea, mutta nykyisen omistajan kanssa kaikki haaveet voi vetää vessanpöntöstä alas sen suhteen, että näitten lupausten ympärille pystyttäisiin rakentamaan kilpailukykyinen joukkue.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vähän menee aiheen vierestä, mutta jotenkin tuossa Down Goes Brownin tweetissä tiivistää hyvin NHL-seurojen konservatiivisuuden.

Down Goes Brown‏Varmennettu tili @DownGoesBrown
NHL: We'd like to upgrade our fourth line but we can't do anything during the season because the salary cap makes trading too complicated.

NBA: Our franchise player seemed grumpy this morning so we made a six-player trade over lunch.

----

NBA:ssa tehtiin siis eilen iso pelaajakauppa Knicksin ja Mavericksin kesken, jossa siirtyi isoja nimiä joukkueesta toiseen. Sen lisäksi mediassa on spekuloitu paljon mm. Anthony Davisin tulevaa treidiä. NHL:n puolella on joo toki spekuloitu Panarinin, Duchenen, Stonen jne. treidaamista, mutta onhan tuo meininki silti ihan eri maailmasta.

Asiasta lisää Down Goes Brownin The Athletic -artikkelissa:
https://theathletic.com/793947/2019...-nba-vs-nhl-trades-and-brett-hull-vs-the-nwo/ (maksumuuri)

Parhaita paloja:

In related news, your favorite NHL team’s GM isn’t sure that the four weeks between now and the deadline is enough time to put together a trade for that depth defenseman you want.

We’ve been over this ground before, although back then the big NBA trade had taken three whole days to come together. Yesterday, it took hours. By next week, we’ll probably get an Anthony Davis trade that’s consummated in fifteen minutes.

And meanwhile, NHL GMs will keep chugging along, insisting that trades are super-complicated and can’t possibly be completed without months of behind-the-scenes busy work. To hear these guys tell it, getting Derick Brassard onto the Winnipeg Jets roster is basically the Birch and Swinnerton-Dyer conjecture, but harder.

And yet in the NBA, where the rules are way more complicated and the stakes, at least financially, are way higher, GMs can bear down and get this stuff done quickly when they need to. It’s almost as if NHL GMs have been lying to us all these years.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hauska juttu tuo DGB:n vertailu ja totta toinen puoli, mutta onhan tuossa mukana aimo annos (varmasti tahallista) älyllistä epärehellisyyttä. Lajeja ei voi tietenkään millään verrata keskenään, koska NBA:ssa mestaruuden voi voittaa muutamalla tähtipelaajalla kun NHL:ssä kokonaisuus on huomattavasti tärkeämpää. Kärjistetysti yksi pallonmenetys rivimieheltä tuskin ratkaisee ottelua ikinä NBA:ssa, kun taas NHL:ssä se voi olla ero Cupin ja unohduksen välillä. Voisi myös väitellä koripallon olevan pelitavallisesti paljon "yksinkertaisempaa" kuin jääkiekon, jolloin pelaajien sopeutumiseen, roolitukseen ym. mikronysväykseen ei tarvi keskittyä samalla pieteetillä. Lisäksi NBA:n palkkakatto ym. säännöt nimeonomaan helpottavat treidien tekemistä, vaikka monimutkaisia onkin, mikä sitten on auttanut "superjoukkueiden" syntymistä sen sijaan, että sarja olisi pysynyt tasaisena - mikä alunperin palkkarajoitusten tarkoitus oli.

Ohi aiheen menee, oten ei sen enempää. Soisihan noita treidejä enemmän tapahtuvan kun tarvetta olisi ja varmaankin myös NHL:n johtoportaassa on sinne sopimattomia säätäjiä edelleen.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
NBA:ssa iso ero käsittääkseni on siinä, että sopimusten pituudet ovat paljon lyhyempi eikä oikeudet säily seuroilla loputtomasti. Toivottava kehitys myös jääkiekkoon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Iso ero NBA:n ja NHL:n välillä on siinä, että yksittäisen pelaajan panos ottelun lopputulokseen on erittäin paljon suurempi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
mutta nykyisen omistajan kanssa kaikki haaveet voi vetää vessanpöntöstä alas sen suhteen, että näitten lupausten ympärille pystyttäisiin rakentamaan kilpailukykyinen joukkue.

Tämän takia on vaikea nähdä, että Duchene, Stone ja Dzingel olisivat kovin innostuneita jatkamaan Ottawassa. Ymmärrän heitä täysin ja olen yllättynyt, jos jatkavat Ottawassa. Muualta voi saada vaikka vähän vähemmän, mutta edes jonkinlaisen lupauksen paremmasta tulevaisuudesta. Kotiseudulle voi sitten 35-vuotiaana muuttaa takaisin vaimon ja lasten kanssa. Ehtii siellä asumaan n. 40-50 vuotta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun toi Pittsburgh ja Florida teki ton kaupan niin tuolla rapakon takana alkoi spekulaatio että se oli Floridalta liike tehdä palkkattoon tilaa ensi kesää varten että pystyisivät hankkimaan Panarin ja Bobrovskin. Mua ei ylättäs jos toi kaksikko päätyis samaan paikkaan koska Panarin englaninkielen taito taitaa olla sitä luokkaa että varmasti haluaa edes yhden venäjän kieltä omaavan joukkuetoverin. Alunperin ajattelin että pojat päätyis Philadelphiaan muttta nyt kuin toi Hart pelaa niin hyvin ehkä Bobrovskin osote voisi hyvinkin ollakin Florida. Koittaa sitten raahata sinne mukanaan Panarinin mainostamalla hyvää säätä (kummatkin pelaajat kun on viettänyt tähän astisen uransa kylmissä kaupungeissa), venäjänkielisillä joukkuekavereille (Barkov & Dadonov) ja vielä alhaisilla veroilla.

Ja tästä esimerkkinä Edmonton ja MäkDavid..
En tiedä ajoiko viljamo tossa sitä että NBA:ssa aloitusviiskon pelaajat + kaksi parasta penkiltä aloittavaa pelajaa pelaa yleensä noin yli 25 minsaa per ukko, loput kolme pelajaa saa sitten jämäminuutit ja loput ukot istuu verkkareissa koko matsin. Eli yleensä NBA matsissa peluutetaan noin 10 pelajaa per joukkue. Suurimat starbat NBA:ssa pelaa 35 minuuttia joka tarkottas NHL minuuteissa tollasta 43 minsan peliaikaa.

Mutta mitä tulee pelaajien liikuvuuteen ja palkkakatoon niin en kyllä NBA menoa kaipaa NHL:lään. Mielestäni tää NHL:län systeemi toimii kun sarjassa on monta joukkuetta joilla on mahdollisuus mestaruuteen kun NBA:ssa ollaan taas tilanteessa että siellä on yksi superjoukkue jolle ei näy pysäyttäjää. Kattelin yhden videon jossa korislegenda Charles Barkley hehkutti NHL:än kiinnostavuutta siitä että silloin pleijareihin vikana päässy jengi pelasi finaaleissa ja hakkui nykyisen NBA menon. Palkkakatto ja pelaajien rajoitettu liikuvuus on se hinta mikä maksetaan siitä että NHL ei muistuta sarjana noita euroopan potkupalloliigoja jossa mestaruudesta taistelee vuodesta toiseen aina samat joukkueet.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Eikö sen, että yksittäisellä pelaajalla on (kiekossa) vähemmän vaikutusta ottelyn lopputulokseen (kuin koripallossa), pitäisi nimenomaan olla treidien tekemistä rohkaiseva seikka?

Tällöinhän voi tehdä tehdä isonkin treidin suurella riskillä, eikä se välttämättä epäonnistuessaankaan vaikuta joukkueen suorituskykyyn kovin negatiivisesti.

Jos vastaavasti yksittäisillä pelaajilla olisi isompi vaikutus, niin myös riskit treideissä olisivat paljon suuremmat.
 

ipaz

Jäsen
Duchene siis halusi pois Avalanchesta, koska oli kyllästynyt pelaamaan huonossa joukkuessa ja päättämään kauden runkosarjaan. Mutta nyt on valmis jatkamaan Senatorsissa, jolle ei lähivuosina ole ennakoitavissa kovinkaan ruusuista aikaa sen sijaan, että voisi ensi kertaa urallaan kokeilla siipiään UFA-markkinoilla. No, raha kiinnostaa jne.

Ei Senators ikuisuutta tule kyntämään. Pari-kolme kautta pohjalla ja joukkue haalii kärkivarauksia, niin voisi ajatella kolmen vuoden päästä taas playoff-joukkueeksi. Jos Duchene (s. 1991) saa esim. seitsemän vuoden jatkon Ottawaan, niin joukkue voi olla taas kilpailukykyinen juuri kun Duchene on parhaimmillaan kolmekymppisenä.

Toisaalta. Jos Senatorsin pitää seuran rahatilanteen vuoksi päästää toinen pois, Duchene tai Stone, niin antaisin Duchenen mennä (eli treidata johonkin lupaavaan prospectiin ja etupään varausvuoroihin) ja lukita Stone pitkällä sopimuksella ja tehdä hänestä joukkueen todellinen johtohahmo.
 

ipaz

Jäsen
Ei varmasti, mutta olettiko Duchene sitten, että Avalanche kyntää ikuisesti?

Duchene on sanonut julkisuudessa jo aiemminkin, että haluaisi pelaamaan lähemmäs kotiaan. Eli ei ehkä sitten yksinkertaisesti viihtynyt Denverissä ja siihen päälle joukkueen silloinen konttaaminen varmasti tehosti tuota treidihalua. Ja kuten me kaikki tiedämme, niin Ottawa oli edellisellä kaudella konferenssifinaalissa. Se oli oletettu menestyjäjoukkue jonne Duchene treidattiin. Sitten toissa syksynä kaikki lähti menemään päin p:tä.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Kun tuota vertailua NBA treideihin on täälä tehty, niin jäin miettimään voiko NHL:ssä kaupata varausvuoroa "suojattuna" kuten NBA:ssa. Se on nimittäin yksi tekijä joka voisi lisätä muidenkin kuin varmojen playoff-joukkueiden kaupankäyntiä 1. kierroksen varauksilla. Kukaan GM ei nimittäin halua heiluttaa palliaan sillä paskamyrskyllä joka seuraa jos joukkue ei saavuta pudotuspelejä JA se pois kaupattu vuoro voittaa arvonnassa top3 varauksen. NBA:ssa siis kaupataan varausvuoroja paljon ehdollisena, eli vaikkapa top5 suojattuna jolloin varauksen ollessa top5 se ei siirrykään vaan varauksen hankkinut seura saa vastaavan kierroksen varauksen seuraavana vuonna (paitsi jos se on taas top5). Tietysti tämä estää varauksen pois kauppaavan seuran lisäkaupankäynnin tulevilla 1. varauksilla kunnes suojattu varaus siirtyy.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kun tuota vertailua NBA treideihin on täälä tehty, niin jäin miettimään voiko NHL:ssä kaupata varausvuoroa "suojattuna" kuten NBA:ssa. Se on nimittäin yksi tekijä joka voisi lisätä muidenkin kuin varmojen playoff-joukkueiden kaupankäyntiä 1. kierroksen varauksilla. Kukaan GM ei nimittäin halua heiluttaa palliaan sillä paskamyrskyllä joka seuraa jos joukkue ei saavuta pudotuspelejä JA se pois kaupattu vuoro voittaa arvonnassa top3 varauksen. NBA:ssa siis kaupataan varausvuoroja paljon ehdollisena, eli vaikkapa top5 suojattuna jolloin varauksen ollessa top5 se ei siirrykään vaan varauksen hankkinut seura saa vastaavan kierroksen varauksen seuraavana vuonna (paitsi jos se on taas top5). Tietysti tämä estää varauksen pois kauppaavan seuran lisäkaupankäynnin tulevilla 1. varauksilla kunnes suojattu varaus siirtyy.

Kyllähän näitä NHL:ssäkin voi tehdä ja tehdäänkin. Mm. Colorado ei saanut suoraa Ottawan viime kauden 1.kierroksen varausta Duchene kaupasta, kun kyseinen vuoro oli suojattu ja päätyi lopulta 4. varaukseksi. Toki näin jälkikäteen Ottawan olisi se melkein kannattanut antaa, kun tällä kaudella ovat tuolla jumbona ja hyvällä tuurilla Avs nappaa 1. varauksen, kun tälle kaudelle ei mitään suojausta enää ole.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mutta mitä tulee pelaajien liikuvuuteen ja palkkakatoon niin en kyllä NBA menoa kaipaa NHL:lään. Mielestäni tää NHL:län systeemi toimii kun sarjassa on monta joukkuetta joilla on mahdollisuus mestaruuteen kun NBA:ssa ollaan taas tilanteessa että siellä on yksi superjoukkue jolle ei näy pysäyttäjää. Kattelin yhden videon jossa korislegenda Charles Barkley hehkutti NHL:än kiinnostavuutta siitä että silloin pleijareihin vikana päässy jengi pelasi finaaleissa ja hakkui nykyisen NBA menon. Palkkakatto ja pelaajien rajoitettu liikuvuus on se hinta mikä maksetaan siitä että NHL ei muistuta sarjana noita euroopan potkupalloliigoja jossa mestaruudesta taistelee vuodesta toiseen aina samat joukkueet.
En minäkään kaipaa kaikkia NBA:han liittyviä asioita, kuten muutamaa superjoukkuetta. En kuitenkaan ymmärrä, miksi isompi treidien määrä johtaisi automaattisesti siihen. Se, että joukkueet vaihtaisivat keskenään enemmän vaikka ykkös- ja kakkosketjun pelaajia, ei välttämättä tarkoita, että toinen joukkue vahvistuisi ja toinen heikkenisi sen seurauksena. Toki NBA:ssa on aika paljon noita kauppoja, joissa huippupelaaja vaihtuu nuoriin pelaajiin ja varauksiin (toinen joukkue tankkaa ja toinen yrittää menestyä), mutta myös niitä, joissa molemmat joukkueet saavat asiallisia pelaajia. Ja etenkin näitä jälkimmäisiä kauppoja kaipaisin lisää NHL:ään.

Ja @larzzon ilta ihan hyvä pointti: "Eikö sen, että yksittäisellä pelaajalla on (kiekossa) vähemmän vaikutusta ottelyn lopputulokseen (kuin koripallossa), pitäisi nimenomaan olla treidien tekemistä rohkaiseva seikka."

Varsinkin tätä taustaa vasten pelaajia liikkuu yllättävän vähän NHL:ssä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tässähän juuri saatiin muiden jämistä rakennettua contender Vegasin muodossa niin vähän absurdilta kuulostaa, että lyhyemmät sopparit ja isompi pelaajien liikkuvuus johtaisi johonkin superjoukkueisiin kun näköjään noista jämistä oli varaa kasata yksi kilpailukykyinen jengi. Tiukan palkkakaton takia yhteen joukkueeseen ei vaan pystytä latomaan kaikkea talenttia, oli siihen kuinka paljon tahansa halua pelaajienkaan puolesta.
 

ipaz

Jäsen
Brandon Dubinsky ilmeisesti otettu jäältä kesken treenien. Ja heti huhut vellovat että oltaisiin treidattu jonnekin.

Myös Bobrovsky-huhut Floridan suuntaan vahvistuvat. Reimer, Brassard ja muuta roinaa liikkuisi Columbukseen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Point ilmeisemmin haluaa aika vahvasti jatkaa Tampassa. Vähän kuulostaisi, ettei offer sheetista tarvitse olla kauhean huolissaan.

Also caught up with Brayden Point’s agent, Gerry Johannson. Sticking w plan to start contract talks with #TBLightning after season. Open to wide range of of term, from bridge to 5-year like Matthews to 8-year long term. Focus on making it work w TB. “He loves it in Tampa.” Joe Smith on Twitter

Joe Smith on Twitter
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös