Pantterit silti Girouxn perässä. All in.
Pantterit silti Girouxn perässä. All in.
Giroux vielä remmiin ja tämä saaga oikein huutaa huipennukseksi sitä first round exittiä Bruinsia tai Capsia vastaan.
Giroux vielä remmiin ja tämä saaga oikein huutaa huipennukseksi sitä first round exittiä Bruinsia tai Capsia vastaan.
Aivan sama ollut mielessä täällä jo viimeisen viikon aikana, kun katsellut tuota idän sarjataulukkoa.
Eli kun joukkue hankkii lisää playoff-kokemusta (Chiarot + Giroux), se vähentää jatkoonmenemisen mahdollisuuksia ?
Mahtavaa logiikkaa.
Taisit ymmärtää logiikan väärin. Edellä kirjoittaneet tarkoittanevat sitä, kun Florida on laittamassa allin pöytään, mutta siitä huolimatta tulee noutaja jo ensimmäisellä kierroksella. Tietynlaista ironista tarinaa meinasivat, jos nyt käytin termiä oikein.
Muistutan jälleen kerran, että Panthersin viime kauden pleijareissa puolustus oli ihan vitsi.Florida hallitsi tilastojen perusteella kauttaaltaan viime vuoden Tampa-sarjaa, mutta hävisi useammin siinä tärkeimmässä tilastossa eli maaleissa. Mutta tuo sarja olisi voinut aivan hyvin kääntyä heillekin.
Hyvin aikaista noita hahmotella vielä. Ihan hyvin siellä voi olla Floridalla vastassa Toronto tai NY Rangers.
Tai Tampa Bay, tuskin sentään Carolina. Kyllähän tuo Itä voi teoriassa parien suhteen pyöriä hyvinkin merkittävästi. Florida ja Toronto pelaavat mm. kolme kertaa vastakkain runkosarjan lopussa. Pieni slumppi tai loukkaantumisia jollekin tiimille, niin tuo paletti voi vähän muuttua kun Bostonkin kiipesi tuonne kantaan.Hyvin aikaista noita hahmotella vielä. Ihan hyvin siellä voi olla Floridalla vastassa Toronto tai NY Rangers.
5v5 pelissä maalit olivat 13-22, eli kyllä siellä jonkinlaista kivaa on kentällä pidetty Chiarotinkin kanssa. Toronto kyllä oli ongelmissa tuon Habsin pelityylin kanssa, kun kaikki kiekottoman estäminen sallittiin.Chiarot on loistava lisäys kokoonpanoon, koska häntä vastaan pelaaminen ei ole kivaa, kun on vankilasäännöt.
Muistutan jälleen kerran, että Panthersin viime kauden pleijareissa puolustus oli ihan vitsi.
Nyt kyllä veli Henkalla huumoritutka sakkaa isosti. Ei tuossa viestissä ollut tarkoituskaan kuvata mitään loogista prosessia.Eli kun joukkue hankkii lisää playoff-kokemusta (Chiarot + Giroux), se vähentää jatkoonmenemisen mahdollisuuksia ?
Mahtavaa logiikkaa.
Nämä on näitä ratkaisuja, jotka seuran on jossain vaiheessa tehtävä. Tämä kovan palkkakaton aika tekee sen, että joillain kausilla mestaruusikkuna on apposen avoimena ja jollain toisella vähän raollaan. Onko se avautumassa vai sulkeutumassa, sitten ratkaisee sen mennäänkö all-in. Panthersilla on kaksi saumaa mestaruuteen tuolla rosterilla ja tänä vuonna todennäköisyydet on parhaiten kohdillaan. Sama tilanne on Kalliovuorilla. Ei noilla seuraavan kahden kesän kärkivarauksilla ole mitään merkitystä seuraavaa kahta kautta ajatellen pelillisesti ja jos rebuildiin on mentävä, niin ne assetit voi ostaa sitten muualta.Ihan sama ketä siellä on puolustuksessa tai kuka on vastassa. Ainahan se noloa on, jos joukkuetta vahvistetaan paljon, mennään ns. all in ja tulevaisuuden palasia myydään paljon, mutta sitten pudotaan aikaisessa vaiheessa. Eikä tämä koske pelkästään Panthersia vaan vastakkaisessa ilmansuunnassa Avalanche on samassa jamassa.
Voi olla, että Avalanchella ei ole pian enää yhtään kolmen ensimmäisen kierroksen varausvuoroa tälle tai ensi kesälle ja sitten tuleekin ensimmäisellä kierroksella noutaja.
En usko, että @ColCbj tai @SirKepola tuota mitenkään Panthersin haukkumisena tarkoitti eli turha siitä on kenenkään herneitä vetää nenään.
Kuinka useasti all-in taktiikalla ja usealla rentalilla on sitten oikeasti saavutettu menestystä? Mun mielestä rentalien kanssakin liika on liikaa ja joukkueen dynamiikka saattaa kärsiä, jos joukkueeseen roudataan yli ketjullinen veteraanijyriä tuomaan "voittamista" kokoonpanoon. Kyllä mun käsittääkseni useimmat viime vuosikymmenen voittajat (Kings, Blackhawks, Pens, Caps (ei all-in vuonna), Tampa, Blues) ovat olleet ensisijaisesti hyvin vahvaan ja pitkäaikaiseen perusrunkoon perustuvia menestysreseptejä, joihin on sitten mahdollisesti lisätty joitain palasia täydentämään pakkaa. Eli onko se all-in sitten ollut voittava resepti joitain poikkeuksia lukuunottamatta, jos se joukkueen perusrunko ei ole riittävällä tasolla?Nämä on näitä ratkaisuja, jotka seuran on jossain vaiheessa tehtävä. Tämä kovan palkkakaton aika tekee sen, että joillain kausilla mestaruusikkuna on apposen avoimena ja jollain toisella vähän raollaan. Onko se avautumassa vai sulkeutumassa, sitten ratkaisee sen mennäänkö all-in. Panthersilla on kaksi saumaa mestaruuteen tuolla rosterilla ja tänä vuonna todennäköisyydet on parhaiten kohdillaan. Sama tilanne on Kalliovuorilla. Ei noilla seuraavan kahden kesän kärkivarauksilla ole mitään merkitystä seuraavaa kahta kautta ajatellen pelillisesti ja jos rebuildiin on mentävä, niin ne assetit voi ostaa sitten muualta.
Blue Jackets ja Capitals ovat tämän ratkaisun tehneet aikanaan, Maple Leafs viime vuonna ja tällä kaudella Panthers & Avalanche tavoittelee cuppia tulevaisuuden kustannuksella. Voi jäädä aasin hattu kouraan, mutta voitostahan tässä liigassa pelataan. En minä ainakaan Toronto fanina hauku Dubasin viime kevään ratkaisuja, vaikka harmittaahan tuo Folignoon käytetty ykköskierroksen varaus, se oli kuitenkin oikea liike silloin ja siten noita siirtoja on minusta arvioitava.
St. Louis Blues tai Washington Capitals on viime vuosina näyttänyt, ettei se voittaminen vaadi tällaista tai ikkuna voi olla vain raollaan, joten jos ei tänä vuonna tärppää, niin voi se osua myöhemminkin. Tämä ei ole kummankaan joukkueen ainoa mahdollisuus. Muistetaan esimerkkinä tuo Capitalsin hyvin vahva all-in, joukkueen pieni retoolaus ja sitten yllätysvoitto hieman heikommalla rosterilla.
No, Coloradon aikaikkuna menestykseen on auki juuri tällä hetkellä ja varmasti myös vapaiden agenttien markkinoilla ovat houkutteleva vaihtoehto pelaajille. Voisi kuvitella, että moni on valmis tulemaan ehkä jopa palkassa vastaan. Tuollaista mahdollisuutta ei ole jälleenrakennuksen edessä olevilla organisaatioilla, vaan drafti on heille vuoden tärkein päivä. Ja on muuten myös ihan sallittua treidata takaisin varausvuorojakin :) Coloradolla on ainakin kelvollista kauppatavaraa, jos siihen halutaan mennä. Toki olen sitä mieltä, että ihan kaikkea liikkuvaa rental-pelaajaa ei kannata väkisin yrittää sisään.Voi olla, että Avalanchella ei ole pian enää yhtään kolmen ensimmäisen kierroksen varausvuoroa tälle tai ensi kesälle ja sitten tuleekin ensimmäisellä kierroksella noutaja.
Täytyy huomioida että vain yksi joukkue voittaa, eli yleensä pudotuspeleissä on noin kymmenen siirtomarkkinoilla hävinnyttä seuraa. Lisäksi palkkakattoaika on verrattain lyhyt ja joukkueet oppivat koko ajan enemmän näihin liittyen.Kuinka useasti all-in taktiikalla ja usealla rentalilla on sitten oikeasti saavutettu menestystä? Mun mielestä rentalien kanssakin liika on liikaa ja joukkueen dynamiikka saattaa kärsiä, jos joukkueeseen roudataan yli ketjullinen veteraanijyriä tuomaan "voittamista" kokoonpanoon. Kyllä mun käsittääkseni useimmat viime vuosikymmenen voittajat (Kings, Blackhawks, Pens, Caps (ei all-in vuonna), Tampa, Blues) ovat olleet ensisijaisesti hyvin vahvaan ja pitkäaikaiseen perusrunkoon perustuvia menestysreseptejä, joihin on sitten mahdollisesti lisätty joitain palasia täydentämään pakkaa. Eli onko se all-in sitten ollut voittava resepti joitain poikkeuksia lukuunottamatta, jos se joukkueen perusrunko ei ole riittävällä tasolla?
Todennäköisyys on toki pieni ja rentaleilla sitä saadaan nostettua tulevaisuuden kustannuksella. Jossain kohtaa menee sitten sekin raja, jolloin odotusarvo kääntyy rentaleiden hankinnan suhteen pienemmäksi kuin siinä tapauksessa, jos kyseiset tulevaisuuden palaset jäisivät organisaatioon ja niitä 1/16 lipukkeita saadaan useamman vuoden ajan kuin tulevaisuus uhraamalla. Eli kuinka paljon veteraanirentalit nostavat sitä todennäköisyyttä voittaa yhdellä 1/16 lipukkeella, jos sillä mahdollisesti uhrataan useampi 1/16 lipuke hieman pienemmällä voittotodennäköisyydellä. Mikäli core on siinä tilassa, että nyt on pakko ennen rebuildia yrittää saada se Cup, niin menettely on toki ymmärrettävää.Täytyy huomioida että vain yksi joukkue voittaa, eli yleensä pudotuspeleissä on noin kymmenen siirtomarkkinoilla hävinnyttä seuraa. Lisäksi palkkakattoaika on verrattain lyhyt ja joukkueet oppivat koko ajan enemmän näihin liittyen.
Eihän markkinoilta ole saa edes vuosittain vuokralle ykköskorin kavereita, mutta syvyyttä tai sitten laatupelaajia puolustukseen, jota nyt Panthers tekee. Uhkapeliähän se on ja ei historiallisesti kovin tehokasta, mutta tuollainen top4 puolustaja tai laadukas kakkosketjun laituri voi olla se, joka ratkaisee sen pitkän sarjan voiton.
Tampa Bay hankki melkoisen merkittävät palaset kolmosketjuun ja on mielestäni hyvä osoitus tuollaisesta järkevästä assettien tuhlaamisesta.
1/32 voittaa tai 1/16 pudotuspeleissä, joten parhaillakaan siirroilla ei kovin usein noilla todennäköisyyksillä voita.
edit. Floridan perusrunko ainakin runkosarjan perusteella alkaa olla riittävällä tasolla. Nyt vain nostetaan entisestään todennäköisyyksiä mennä pitkälle.
Tampa Bay hankki melkoisen merkittävät palaset kolmosketjuun ja on mielestäni hyvä osoitus tuollaisesta järkevästä assettien tuhlaamisesta.