TPS, media ja julkisuus

  • 3 009 226
  • 12 014

Popov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Annamaila kirjoitti:
Jaa, minä kyllä käsitin tuon Narvanmaan puuttumisen niin, että kirjoittaja oli "Narvanmaa-mielinen", kun Narvanmaa-kritiikki oli kokonaan sivuutettu. Tosin en ole tekstiä vielä käsiini saanut, joten konteksti puuttuu.

Muuhun viestiisi yksi kommentti: kannattaa muistaa, että kaikki, mikä lehdessä lukee ei välttämättä ole ihan totta. Osa jutuista taas saattaa olla totta, mutta väriteltyjä... Eli välillä kannattaa harrastaa hieman lähdekritiikkiä tällaisten juttujen suhteen.

Totta kai, ymmärrän tämän paremmin kuin arvaatkaan. Olihan tekstissä iltapäivälehdelle tyypillisesti yritetty hakea jotakin skandaalimaista kokoamalla kaikki mahdollinen Jortikkaan viittaava viimeisen vuoden ajalta.
Siitäkin huolimatta uskon sen verran suomalaiseen journalistiikkaan, ettei koko teksti ole aivan tuulesta temmattu. Mukana on pakosti ainakin se kuuluisa totuuden siemen.
Ihmettelen myös samaa kuin kausi, että jos asiat olisivat olleet todella noin huonosti, miksi vain yksi nimetön pelaaja on otettu sitä kuvailemaan.
En edes ajatellut, että kirjoittaja olisi mitenkään "Narvanmaa-mielinen", mielestäni tällaisen ajatuskuvion rakentaminen on hieman huvittavaa.

Yleisesti ottaen jo lehden nimi pistää minut lukemaan näitä juttuja suurella varauksella.
 

MustaEnkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Evolution
Osaltaan kai on niin että Jortikka (hahmona / valmentajana) myy lehtiä. Turun ulkopuolella lienee ainoa henkilö organisaatiosta jonka niin tekee. Narvanmaa juttu kiinnostaisi ainoastaan omia kannattajia (jos enää sitäkään). Jortsun leimaaminen syntipukiksi ja Tepsin ongelmat, kiinnostavat muitakin.

Mikäs sen mukavampaa luettavaa, kuin että liigan menestynein valmentaja on vain varjo entisestään ja että Turussa ei osata tehdä mitään oikein. (Tämä siis muiden joukkueiden kannattajien osalta). Todelliset ongelmat ja niiden syyt ja seuraukset eivät kiinnosta muita kuin muutamaa tähän osioon kirjoittaneita hurahtaneita.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Popov kirjoitti:
Siitäkin huolimatta uskon sen verran suomalaiseen journalistiikkaan, ettei koko teksti ole aivan tuulesta temmattu. Mukana on pakosti ainakin se kuuluisa totuuden siemen.--- En edes ajatellut, että kirjoittaja olisi mitenkään "Narvanmaa-mielinen", mielestäni tällaisen ajatuskuvion rakentaminen on hieman huvittavaa.
Enhän minä niin väittänytkään, että koko kyseinen teksti olisi tuulesta temmattu, ja totesin vielä, etten ole aviisia käsiini saanut eli konteksti puuttuu. Ihan varmasti suurin osa on totta, eikä tarkoitukseni todellakaan ollut puolustella TPS:n tekemisiä. Eihän niissä ole mitään puolusteltavaa. Sain sinun tekstistäsi sellaisen (virheellisen?) kuvan, että TPS-kannattajat ovat mielestäsi aiheetta kritisoineet Narvanmaata, ja että Jortikasta tuli nyt oikopäätä syntipukki.

Minunkin mielestäni Narvanmaa-ajatuskuvion rakentaminen olisi kovasti huvittavaa, suorastaan hannukarpomaista. Siksi tuo Narvanmaa-mielinen olikin sitaateissa. Yritin lähinnä viestittää sitä, että on outoa, jos puhutaan Jortikan viime kauden tempauksista mainitsematta Narvanmaata. On myös outoa, jos Narvanmaata ei mitenkään liitetä viime kauden TPS-sotkuihin. MustallaEnkelillä on toki pointti: Helsingissä (tavallisia ihmisiä) kiinnostaa se, että nimenomaan Jortikka on epäonnistunut - muita kiekkoa seuraavia ehkä koko seuran tilanne. Oma viestini oli sangen epätarkka. Itse asiassa tästäkin viestistä tuli epätarkka... Pahoittelen ja painun takaisin töihin nuokkumaan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Annamaila kirjoitti:
mitenkään liitetä viime kauden TPS-sotkuihin. MustallaEnkelillä on toki pointti: Helsingissä (tavallisia ihmisiä) kiinnostaa se, että nimenomaan Jortikka on epäonnistunut - muita kiekkoa seuraavia ehkä koko seuran tilanne. Oma viestini oli sangen epätarkka. Itse asiassa tästäkin viestistä tuli epätarkka... Pahoittelen ja painun takaisin töihin nuokkumaan.

Koko stoorin pointti on osapuilleen se miten fokus kääntyi TPS:n organisaatiotason sekoilusta siihen miten Jortikka loppupeleissä jätti hommansa tekemättä viime kaudella. Narvanmaata ei kaiketi tästä syystä enää sotkettu asiaan juurikaan mukaan. Mukana yksi (?) pelaajakommentti, joka ei ole kovin mairitteleva Jortsun suhteen laadultaan.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Pressiboxi kirjoitti:
Koko stoorin pointti on osapuilleen se miten fokus kääntyi TPS:n organisaatiotason sekoilusta siihen miten Jortikka loppupeleissä jätti hommansa tekemättä viime kaudella. Narvanmaata ei kaiketi tästä syystä enää sotkettu asiaan juurikaan mukaan. Mukana yksi (?) pelaajakommentti, joka ei ole kovin mairitteleva Jortsun suhteen laadultaan.

Minun mielestäni pointti on juurikin tässä tietoisessa valinnassa olla käsittelemättä asioita kokonaisuutena ja lähteen valinnassa. Yksittäiset vikinät yhtiöistä joissa on vaikkapa satoja työntekijöitä ovat väistämättömiä, sen sijaan jos esim työntekijöiden valitsema valtuutettu so tässä tapauksessa kapteeni tms olisi avautunut, olisi sanoilla enemmän painoarvoa kuin joukkueesta poistuneen jo etukäteenkin Jortikan valmentamaan joukkueeseen sopimattomaksi tiedetyn lausunnot. Eipä silti, huhujen mukaan henki saattoi olla yleisemminkin heikko, se mistä se johtui (huonoista jaoista, heikoista esityksistä vai Jortikasta yksinomaan) on arvailujen varassa.
 

JV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään ilmestyneessä IS veikkaajassa oli muuten oikaisu. Narvanmaa ei kuulemma ollutkaan tehnyt sopimusta sen ruotsalaisvalmentajan kanssa ennen Jortikan palkkausta. Siis toisin kuin SM-Liigaliitteessä väitettiin... Itse tultiksen nyt sitten asian niin että Jortikka jutun kirjoittaja oli päättänyt syyttää Jortsua kaikesta. Sen sijaan toimittajan motiiveista en edelleenkään osaa sanoa(myynninedistäminen, Koivulaisuus vai jotain muuta).
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Toinoin Aki Berg saattaa olla nyt tiistain tulosruudussa. Näin vain loppupätkän uutisennakosta mutta jotain Akista se Saukkonen puhui.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No oliko se? Mitä Toinoilla oli asiaa?
 

1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + Maajoukkue + NHL
Annamaila kirjoitti:
No oliko se? Mitä Toinoilla oli asiaa?
-Aki pelaa suomessa eikä ole kiinnostunut NHLstä, Ainakaan toistaiseksi.
-Perhesyyt olivat muuton takana (yllätys).
-Viimekauden rämpimisen jälkeen koko joukkueella on nyt näytönpaikka( ja näytönhalua)

Siinä ne tärkeimmät. Toinoi tuli tarpeeksi monta kertaa, ettei jaksanut laskea.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Auran Aaltojen pelaajakortit on näköjään päivitetty. Sopivaa hötöä kuunneltavasksi meille yksinkertaisille.

Tuota Bergin korttia kuunnellessa kuulostaa ihan siltä että Akilla on ärrävika?

Edit:

Voi jeesus Ramstedt:

"Mikä on parasta Turussa -Junat menee Helsinkiin"
 
Viimeksi muokattu:

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kirjoittelin hetki sitten suljettuun TPS 2006-2007 -ketjuun seuraavaa:
TPS:n on määrä tiedottaa jotakin tänään klo 17. Kello on jo yli 17, joten onko kellään hajua...?
Joko joku tietää jotain?

Edit: väärä hälytys sikäli, että koskikin FC TPS:n sopimusasioita...
 
Viimeksi muokattu:

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
"Kyse on loistavasta jääkiekkovalmentajasta, joka ei ymmärrä sitä, missä kulkevat tietyt jääkiekkomaailman omalakiset rajat suhteessa yhteiskuntaa koskeviin normeihin"

Holy smoke! Tuohan on suorastaan suoraan häränsilmään osuva heitto, siis muitakin hokiniiloja kuin Jortikkaa koskien. Huomaanko PS:n profiilissa jonkinlaista järkiintuloa ja reaalimaailmaa kohti kurottautumista jopa? Vai olenko minä vain "losing it completely"? :)
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jortshu oli siis pysähtynyt kohdalle, mittaillut - rauhallisen ja sivistyneen perheenisän sanoja lainatakseni - "siansilmillään" toimittajaa päästä varpaisiin ja jatkanut tuhahtaen matkaansa. Näin siis lehdistötilaisuuteen mennessä ja uudestaan sieltä tullessa. Eihän tuo hyvää käytöstä osoita (tai maestron itsensä terminologiaa käyttääkseni, se ylittää rajan joka lähestyy laajempaa kynnystä joka tapailee toimittajien koskemattomuutta), mutta Jortikan kohdalla tuo ei kaikkien näiden vuosien jälkeen jaksa enää pahemmin kohahduttaa. Kunhan nyt saisi ne pahimmat saatanan paskat ja vitun ämmät pidettyä sisällään niin joukkueen kuin mediankin osalta niin olisin tyytyväinen.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Jos joskus on tehty kärpäsestä härkänen, niin tässä. Hannu Jortikka on siis katsonut Sihvosta. Katsonut. Katsonut. Katsonut. Jumalauta Katsonut! Antakaa mullekin tuollainen katse. Olisi käyttöä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
AnaMasa kirjoitti:
Hannu Jortikka on siis katsonut Sihvosta. Katsonut. Katsonut. Katsonut. Jumalauta Katsonut!

Sihvonen haluaa siis kertoa koko Suomelle, että itse Midas on häntä katsonut?

Melkoisen säälittävää haukkua toista siaksi ja moukaksi lehden palstalla. Tuskin tuo pahemmin Jortikkaa hetkauttaa, mutta jonkinlainen hyvän maun raja kai Sihvosenkin pitäisi jättää ylittämättä.

Mutta Petteri voisi kyllä lopettaa Tepsin kehumisen, kun ei se ainakaan paranna meikäläisten peliä. Kehu Petteri, vaikka pk-seudun joukkueita ja Kärppiä.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
mixu kirjoitti:
Kyllähän Jortikka monesti aika lapsellinen on ja hermostuu mitättömistä asioista.
http://rapidshare.de/files/29500312/Jortikalla_palaa_hermot.MOV.html

Näin puhuu HIFK-fani.. Jortikka ei sentään heittele roskiksia. Jossain muualla kun tapahtuu sellaistakin. Tuo Sihvosen "itkeminen" on kyllä säälittävää.. Ensin mies haukkuu toisen ihan pystyyn ja sitten kun Jortikka "katsoo pahasti" niin Petteri alkaa itkemään. Ei helvetti sentään mikä jätkä.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Tällä kertaa Hannu oli kuitenkin ollut paikalla Rinkelinmäen lehdistötilaisuudessa. Kehitystä on tapahtunut.

Sanotaanko nyt vaikka näin, että ymmärrän Sihvosta(kin) tässä episodissa. Kun Hannu oli aikanaan nobody Pallokerhon ruorissa, olivat käytöstavat jo silloin välillä hakusessa. Ja menestyshän yleensä parantaa tapoja...

Hannu on.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Gagne kirjoitti:
Sanotaanko nyt vaikka näin, että ymmärrän Sihvosta(kin) tässä episodissa.

Mikä se Jortsun rikos nyt sitten oli? Se, että hän katsoi halveksivasti Sihvosta?

Kertokaa minulle kuka ammattilainen ei halveksi Petteri Sihvosta? Mies, jolla on aina parhaat ideat, mutta niiden toteutus on melkoisen heikkoa. Se, että hän on itse valmentanut, ts. "valmentanut", syö hänen uskottavuuttaan.

Eikä sillä, että minä pitäisin Jortikan tyylistä. Nyt hän ei kuitenkaan ole tehnyt mitään tyhmää.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös