Mainos

TPS kaudella 2021–2022

  • 541 379
  • 2 686

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mielipiteet loppukauden sijoituksesta tässä vaiheessa on vähän kun veikkauksen pelejä pelaisi. Tavoitteet sen sijaan on toinen juttu ja niiden on tottakai oltava jälleen mitalipelit. Siellä on useammalla jengillä vielä vahvistuksia tulossa, joten helppoa mitaleille pääsystä ei tietenkään ole tulossa. Lähtökohtaisesti tarvitaan se toinen molari.. Tapahtuuko sen hankinta jo syksyllä vai vasta tammikuussa?Noh sen aika näyttää. Kareev teki oikean ratkaisun jäädessään Turkuun vielä vuodeksi. Yksi tärkeimmistä diileistä tulevaa kautta ajatellen.

Siellä on jopa Mikkelissä ihan uutta pöhinää tulevaa varten. Vahvasti huhuilevat Jormakan lisäksi ykkössentteriä joukkueeseen. Ostojoukkuehan tuo Mikkelin jengi on, mutta tekee silti sarjalle hyvää. En tietenkää povaa heitä kärkijengiksi, mutta hyvä että nimettömät jengit satsaa.

Meidän joukkueeseen olen todella tyytyväinen. Ollaan korpivaelluksen jälkeen oikealla tiellä ja sitä satunnaista mestaruuttakin tärkeämpää mulle on pysyvä paluu Top4 jengiksi sarjassa. Ennen pitkään seura siitä myös sen kirkkaimman palkinnon saa.
Puhut asiaa. Harvinaista täällä TPS-osiossa.
Kun katsoo Liigan joukkueiden tämän hetkisiä julkistettuja rostereita, niin ensi kaudella Liigasta on tulossa käsittääkseni huomattavasti tasaisempi. Toki pari, kolme kärkijoukkuetta ovat irti muista, mutta sen jälkeen on tasaisempaa. Runkosarjan kärkikuusikkoon ovat menossa ainakin HIFK, Tappara, Lukko, Kärpät, Ilves, Pelicans ja TPS. Tuossa luettelin jo seitsemän joukkuetta, joten kaikki noista eivät suoraan sinne marssi, sillä Kalpalla, HPK:lla ja KooKoollakin on varmasti tavoitteena sijoittua kuuden joukkoon. Lisäksi aina joku joukkue yllättää ennakkoarvailijat positiivisesti ja myös negatiivisesti.
Toivottavasti koronat on syksyllä jo siinä muodossa, että katsojia pääsee halleihin, sillä jääkiekko on parasta paikan päällä katsottuna. Tunnelma ruudusta katsomalla on aivan toinen ja siksi uskon, että halleihin olisi tulossa väkeä ihan hyvin, jos oma joukkue menestyy ja pääsylipun hinnalle tarjotaan oikeanlaista katetta. Toivotaan, että TPS kuuluu taas ensi kaudellakin niihin joukkueisiin, jotka yllättävät positiivisesti, vaikka joitakin selviä puutteita rosterista löytyy- Pelitavalla voi hyvä valmennus niitä puutteita poistaa, kuten viime kaudella Raipe näytti.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Siis mitähän v#%&ua?

Nimimerkki aurajoelta mielestäni melko kattava analyysi pelipaikoittain, josta ainakin tällainen sisälukutaitoinen maisterismies päätyy seuraavaan yhteenvetoon: uskoo Tepsillä olevan ihan kilpailukykyinen joukkue, joka päätyy näkemyksensä mukaan kuuden parhaan joukkoon muttei mitaleille. Kuten jokaisessa joukkueessa, myös Tepsissä on piileviä riskejä eikä ole mitenkään taattua, että joukkue tai rehellisesti miesten tasolla vielä melko kokematon päävalmentaja pystyisivät vetämään seuraavan kaudenkin oman tasonsa yläpäässä.

Omaehtoinen ja riippumaton kirjoitus. Miksi se pitää lytätä? Kirjoittaja on toki ollut läpi vuosien kyyninen, skeptinen ja kriittinen - ja pitkän linjan kannattajana täysin syystä - mutta tiedämme hänenkin olevan vilpittömästi onnellinen viime kauden menestyksestä ja haluavan tätä jatkossakin.

Olkoot tämä osio jatkossakin paikka, jossa saa olla oma itsensä omine mielipiteineen. Tällaisen intohimoteemankin ympärille mahtuu useita näkemyksiä. Olisihan varsin tylsää, jos täällä tulisi seurata yhtä ainoaa ”Yoda says” tai ”Lukashenko määrää” -totuutta.
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Jay Low : itseäni eniten käyttäjän @aurajoki viesteissä häiritsee tämä:

Minä en ainakaan vielä tässä vaiheessa uskaltaisi vetää ensi kauden mestaruusviiriä Turkuhallin kattoon. Monet kyllä ihmeekseni näin näyttävät jo tekevän.
Tarkennusta kaipaisin siihen kuka täällä on vetänyt mestaruusviirin jo kattoon?
Silti ollaan kuin muita varteenotettavia mestarikandidaatteja ei olisi.

Tuo on sitä perinteistä aurajokea, mikä minua häiritsee. Tehdään perusteettomia väittämiä muista käyttäjistä, ja kun niistä häneltä kysytään, ohitetaan tuo kysymys kokonaan ja sen sijaan esitetään sama perusteeton väitös uudestaan. Kukaanhan täällä ei todellakaan ole ollut vetämässä mestaruusviiriä kattoon, eikä myöskään sitä mieltä, ettei muita varteenotettavia mestaruuskandidaatteja olisi.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kiitettävän kattava näkemys, kiitos siitä.

Tarkennusta kaipaisin siihen kuka täällä on vetänyt mestaruusviirin jo kattoon?
Ei siis mitään rivienvälistä lukemisia tai yleistä fiilistä jos joku positiivisesti kirjoittaa, niitä kun ei mestaruushypeksi voida laskea.
Mutta onko joku aidosti oikeasti tällaista tehnyt?
Tämä mestarusviirin mainitseminen on se olennainen syötti joka jokaisen menestyvän trollin on laitettava viestinsä sisälle. Tällä luodaan väite joka laitetaan muiden kirjoittajien suuhun. Muut kirjoittajat sitten kiivaasti tarttuvat tähän, kun he eivät koe näin sanoneen ja penäävät asialle vastausta.

Seuraavassa viestissä aihe ohitetaan ja annetaan seuraava syötti.

TPS on sekoillut vuosia, mutta aurajoki on hallinnut tätä TPS palstaa nuo samat vuodet. Tasaisen vahvaa trollaamista vuodesta toiseen, joissa vie muita kirjoittajia mestarin elkein.

Edit. Sopii myös vastaukseksi @Enjoy viestiin
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Hienoa, että ainakin yksi palstaa lukevista (@Jay Low) ymmärtää tekstiäni eikä yritä löytää siitä sellaista, mitä se ei sisällä. Mielipidepalstalla jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä olkoon tämä asia sitten joillekin muille kanssakirjoittajille kuinka vastenmielinen tahansa niin näin se vaan menee.
Joillekin tuntuu omaksi mielipiteeksi riittävän, että on aina ja joka tilanteessa tietyn nimimerkin mielipidettä vastaan.
 

Joseph

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eihän mitalin, saatikka mestaruuden, voittaminen ole missään palloilusarjassa selviö. Yksittäiset ottelut, ottelusarjat ja vaikkapa loukkaantumiset tuovat mukanaan lukemattomia muuttujia. Siksi on mahdotonta tässä vaiheessa tietää, voittaako TPS kaudella 2021-2022 mitalin.

Mutta se nyt on vaan tosiasia, että lauantaina 24.7.2021 TPS lähtee Liiga-kauteen ennakkoon ehdottomana top 5-joukkueena (sijat 3-5). Vedonlyöntimarkkinoilla (ts. puolueettomien ammattilaisten laskennallisessa voimasuhdevertailussa) olemaan kauden alkaessa takuuvarmasti myöskin sijoilla 3-5, heti suurimpien suosikkien Tapparan ja IFK:n vanavedessä. Niin paljon Tepsi ei ole kyseisiä joukkueitakaan ennakkoon perässä, että että pääsisi syntymään mitään Daavid vs Goljat -asetelmaa. Aivan sama hankitaanko Kareyeville mitat täyttävä aisapari vai ei, tai pelaako Pärssisen paikalla lopulta Pärssinen itse, vai hänen isänsä, voimasuhteissa TPS on edelleen top 5-joukkue (ehkä Timon pelatessa nimenomaan juurikin sijalla 5).

Lähtökohdat kauteen ovat siis todella mielenkiintoiset, pitkästä aikaa varteenotettavana mitali-/mestarikandidaattina. Se on sitten toinen asia, miten tarina lopulta päättyy. En ole ennustaja.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Omaehtoinen ja riippumaton kirjoitus. Miksi se pitää lytätä? Kirjoittaja on toki ollut läpi vuosien kyyninen, skeptinen ja kriittinen - ja pitkän linjan kannattajana täysin syystä - mutta tiedämme hänenkin olevan vilpittömästi onnellinen viime kauden menestyksestä ja haluavan tätä jatkossakin.

Olkoot tämä osio jatkossakin paikka, jossa saa olla oma itsensä omine mielipiteineen. Tällaisen intohimoteemankin ympärille mahtuu useita näkemyksiä. Olisihan varsin tylsää, jos täällä tulisi seurata yhtä ainoaa ”Yoda says” tai ”Lukashenko määrää” -totuutta.

En kyllä ole varma tuosta väitteestä, että tiedämme hänen olleen vilpittömän iloinen menestyksestä. Vai meinaatko että hiljaselo ja se ettei puskenut jatkuvaa negaa eetteriin kertoo tästä?

Tottakai tällä palstalla saa ja kuuluukin olla eri mieltä. Itseä lähinnä tökkii, kun taidan muistaa kerran nähneeni Aurajoen pistäneen jonkin positiivisen kommentin.
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käyttäjältä @aurajoki oikeasti ihan hyvää analyysia ensi kauden joukkueesta ja askelmerkeistä, mutta tuo helvetin turhanpäiväinen riidankylväminen sillä, että täällä olisi yksikään nimimerkki julistanut Palloseuran olevan mestarisuosikki numero yksi, on typerää. Muuten hyvä ja oikeasti perusteltukin näkemys jää täysin sen varjoon.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Mikäli kirjoitetaan ehdollisia nökemyksiä/anayysejä, joissa jätetään kaikki vaihtoehdot avoimiksi, itse sanoma kokee inflaation. Ollaan ehdottomia, muttei ollakaan. Mikäli kirjoitetaan jatkuvasti negatiivissävytteisesti, se lienee kirjoittajan mukavuusaluetta. Kaikissa lätäköissä ei hait ui.

Tälle palstalle ominaista on inttäminen - ennemmin Rolling Stones lopettaa, kuin se. Omat näkemykset pitää pystyä perustelemaan faktoilla ja itseään saa puolustaa. Faktat aisalle ja muut tulkitkoon. Eiköhän tälle palstalle mahdu erilaisia näkemyksiä.

Nyt lettuja, Ruotsin ravit ja valmistautumaan rosikseen. Eespäin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Käyttäjältä aurajoki oikeasti ihan hyvää analyysia ensi kauden joukkueesta ja askelmerkeistä, mutta tuo helvetin turhanpäiväinen riidankylväminen sillä, että täällä olisi yksikään nimimerkki julistanut Palloseuran olevan mestarisuosikki numero yksi, on typerää.
Lainaan vain yhtä samansisältöistä viestiä!

Tää aurajoen dissaaminen ja viestien tahallaan väärinymmärtäminen alkaa pikku hiljaa vituttaa. Miten kaikki voidaan tulkita niin väärin eikä edes yritetä ymmärtää viestin pointtia? Sanatarkka lainaus: "Minä en ainakaan vielä tässä vaiheessa uskaltaisi vetää ensi kauden mestaruusviiriä Turkuhallin kattoon. Monet kyllä ihmeekseni näin näyttävät jo tekevän."

Aivan ensireaktioni kyseiseen tekstiin oli... TPS:n sijoitus runkosarjassa kaudella 2020-21 oli kolmas ja pudotuspeleissäkin tuli vasta finaaleissa kuokkaan. Useampikin palstaveli on kesän aikana kirjoittanut, kuinka TPS:n joukkue on (heidän mielestään) vahvistunut päättyneeseen kauteen nähden. Mitä tämän "vahvistumisen" sitten käytännössä pitäisi tarkoittaa lopputulokseen? Mun lyhyemmällä turkulaisella matikalla se tarkoittaa sitä, että TPS:n vahvistuneen joukkueen tulisi sijoittua runkosarjassa sijoille 1-2 JA voittaa vielä finaaleissakin. Eikö tämä siinä tapauksessa tarkoita mestaruutta? Uskoisin aurajoen tarkoittaneen tällä "mestaruusviirin kattoon vetämisellä" juuri näitä kirjoittajia, jotka väittävät jo kesähelteillä joukkueen vahvistuneen.

Heinäkuussa on muutenkin helvetin vaikea nähdä mitä tulee tapahtumaan ensi kauden maalis-huhtikuussa pelattavissa pudotuspeleissä. Ehkä jossain lokakuun paikkeilla voidaan antaa ensimmäisiä arvioita? Siinä vaiheessa jokaisella joukkueella pitäisi olla ~10-15 matsia pelattuna SM-liigan runkosarjasta. Tätähän aurajokikin haki takaa! Tokihan aina on näitä syksyn mestareita, jotka tulevat kolisten alas. Kaudella 2020-21 se oli Tampereen Ilves. Kuinka pitkään Ilves roikkui aivan sarjakärjessä, mutta lopullinen sijoitus runkosarjassa oli kahdeksas ja puolivälierissä ulos?

Toinen lainaus aurajoen viestistä: "Mielenkiintoista nähdä millainen valmentaja Jussi Ahokas lopulta on. Tähän asti hän on ratsastanut ”aallon harjalla” osittain myös hyvän mediaosaamisensa ansiosta. Nyt hänellä on käsissään TPS:ssä kuitenkin sellainen materiaali, että sen kanssa on joka tapauksessa heittämällä mentävä runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon. Mitaleita ei ensi kaudella Turussa kannata kuitenkaan odottaa, koska esim HIFK, Tappara ja Lukko ovat rosteriltaan aivan liian kovia."

Mä olen nyt varmaan jo toistakymmentä vuotta toitottanut palstalla sitä, että "kuudes sija on meidän mestaruutemme". Sen pitäisi olla kaudesta toiseen TPS:n minimitavoite. Periaatteessa TPS on sen tasoinen seurayhteisö, että sen pitäisi rakentaa joka kausi sellainen joukkue (ml. valmennus), jolla taistellaan uskottavasti runkosarjan TOP4-sijoituksista. Sen verran pahemman luokan sekoilua ja pidemmän kaavan "hallittua alasajoa" on harrastettu jo 15+ vuotta, että tavoitteita on syytäkin ollut vähän madaltaa.

Joka tapauksessa näitä tulisi tarkastella pidemmällä aikajänteellä kuin vain tuijottaen edelliseen kauteen. Yleisesti mä pidän sellaista viiden kauden aikajännettä melko käytännöllisenä. Aikoinaan kirjoittelin Otteluketjuihinkin TPS:n ja illan vastustajan viiden edellisen vuoden kohtaamiset sekä pohdin jonkin verran tulevaa ottelua aiempien taistojen kautta. Eipä niillä (-kään!) koskaan sen suurempaa keskustelua saatu aikaiseksi, joten luovuin tavasta. Teen noita vastaavia tilastoja kuitenkin edelleen itselleni.

Viiden viime kauden tarkastelujaksolla TPS on mun mielestäni palannut takaisin uskottavaksi SM-liigaseuraksi - siis käytännössä pudotuspelijoukkueeksi. Aikajänne on myös sen verran pitkä, että yksi (1) poikkeama on täysin "sallittua". Kaudesta 2016-17 kauteen 2020-21 TPS:n sijoitukset runkosarjassa ovat olleet 2-2-4-11-3. Ainakin itse hyväksyn täysin tuon yhden lipsahduksen, kunhan sen syyt analysoitiin tarkkaan eikä jatkossa enää toisteta samoja virheitä.

Pudotuspelit ovat sen verran oma maailmansa, että niissä "virhemarginaali" saa olla suurempi - 2/5. Ensimmäinen lähtökohta on se, että pudotuspelit alkavat aina puolivälieristä. TPS:n tasoisen seurayhteisön pitäisi siis kolme kertaa viidessä vuodessa selvitä puolivälieristä jatkoon. Tässä on vielä piirun verran tekemistä. Toisaalta alkavalla kaudella se saattaa olla jo saavutettavissa - runkosarjassa TOP6-sijoitus ja puolivälieristä jatkoon. Silloin sieltä tippuisi se kevään 2017 puolivälierätappio pois. Viidessä kaudessa yksi tappio puolivälieräsarjassa ja yksi jääminen kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle on täysin hyväksyttävissä - ja silti voidaan puhua SM-liigan (tai minkä tahansa muun jääkiekkosarjan) suurseurasta.

JOS TPS onnistuu alkavalla kaudella minimitavoitteessaan eli TOP6-sijoitus runkosarjassa JA onnistuu vielä etenemään puolivälieristä jatkoon... sitten on aika nostaa minimitavoitetta - sikäli mikäli siis kulisseissa ei tapahdu mitään suuria muutoksia. Kausien 2022-23 ja 2026-27 välisenä aikana TPS:n minimitavoitteeksi tulisi nostaa sijoittuminen 3/5 TOP4 JA edelleen se 4/5 TOP6 (yksi poikkeama sallitaan edelleen, kunhan syyt selvitetään tarkasti eikä toisteta virheitä jatkossa).

Pudotuspelien osalta on vaikeampi antaa täsmällistä minimitavoitetta. 3/5 eteneminen puolivälieristä jatkoon on edelleen hyvä, mutta runkosarjan jatkuvat TOP4-sijoitukset antavat aihetta olettaa myös 1-2/5 eteneminen välieristä finaaleihin. Finaalivoittoja - siis mestaruuksia - ei kai yksikään pelaaja, seuran toimihenkilö, median edustaja tai kannattaja voi vaatia omalta joukkueeltaan?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Itse olen päässyt helpommalla kun olen käyttänyt Aurikseen "ignore"-toimintoa. Pääsee tuosta syy-seuraussuhdekyvyttömästä "analysoinnista" eroon.
 

Joseph

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta edelleenkin. On
Aivan ensireaktioni kyseiseen tekstiin oli... TPS:n sijoitus runkosarjassa kaudella 2020-21 oli kolmas ja pudotuspeleissäkin tuli vasta finaaleissa kuokkaan. Useampikin palstaveli on kesän aikana kirjoittanut, kuinka TPS:n joukkue on (heidän mielestään) vahvistunut päättyneeseen kauteen nähden. Mitä tämän "vahvistumisen" sitten käytännössä pitäisi tarkoittaa lopputulokseen? Mun lyhyemmällä turkulaisella matikalla se tarkoittaa sitä, että TPS:n vahvistuneen joukkueen tulisi sijoittua runkosarjassa sijoille 1-2 JA voittaa vielä finaaleissakin. Eikö tämä siinä tapauksessa tarkoita mestaruutta? Uskoisin aurajoen tarkoittaneen tällä "mestaruusviirin kattoon vetämisellä" juuri näitä kirjoittajia, jotka väittävät jo kesähelteillä joukkueen vahvistuneen.
Hienoa pohdintaa.

On aika helppoa väittää, että joukkue on ennakkoon vahvistunut ennen kauden aloitusta. Ei välttämättä suhteessa muihin, jos tarjastellaan pelkkää tulos-odottamaa. TPS lähtee kuitenkin todella paljon uskottavampana haastajana liikkeelle, kuin vuosi sitten tähän aikaan. Itselleni vahvistuminen tarkoittaa sitä, että ensi kaudella jalkeilla on lähtökohtaisesti kokonaisvaltaisesti laadukkaampi jääkiekkojoukkue.

Realistisesti ei voida kuitenkaan odottaa, että sijoitus ensi kaudella tulee nousemaan niin runkosarjassa, kuin pudotuspeleissäkään. Osaa tuntuu viime kauden lopullinen sijoitus sokaisevan, nähdään vain pelkkä lopputulos, eikä tarinaa sen taustalla. Kymmenen kierrosta ennen runkosarjan loppua oli mahdollista, että epätasaisesti rämpivän TPS:n runkosarjan sijoitus olisi ollut vaikkapa 6-7:s. Hieman kärjistettynä, muiden huonouden vuoksi näin ei kuitenkaan käynyt, ja lopulta tuloksena oli aivan maksimaalisen hieno sijoitus kolmantena. Pudotuspeleissä TPS sitten venyi uskomattomalla tavalla (lähinnä IFK-sarjassa), ja voitti enemmän pelejä, kuin olisi minkään edistyneen tilaston mukaan ansainnut. Toisin sanoen ylisuoritti, mikä on toki aina ihailtava ominaisuus joukkueessa.

Kaikesta huolimatta ainakin henkilökohtaisesti uskon, että odotusarvoisesti Ahokkaan Tepsi tulee olemaan pelitavaltaan paljon Raipen joukkuetta dynaamisempi, viisikkopeliltään tiiviimpi, tasapainoisempi ja hyökkäyspeliltään toisteisempi. Viime kauden junnujoukkueelta tuli nähtyä esityksiä aivan laidasta laitaan. Välillä hirvitti, välillä intoa ja vauhtia oli hieno katsoa. Kokonaisuudessaan viisikkopelaamisessa oli kuitenkin läpi kauden isoja puutteita, mikä ei muistaakseni herättänyt kanssakirjoittajissakaan kovin kummoista luottamusta, vaikkapa pudotuspelien kynnyksellä.

Lähtökohtaisesti toki myös Liigan top 6 on kauttaaltaan vahvistunut, ja kilpailu kärkisijoista tulee olemaan kovempaa. TPS on kuitenkin todellisissa voimaluvuissa ennakkoon selkeästi lähempänä kärkeä. Kontrastina mainittakoon, että viime keväänä pudotuspelienkin alkaessa joukkueen todennäköisyydet mestaruudelle oli noin 5% luokkaa, tuloksellisesti hyvin menneestä runkosarjasta huolimatta. Tarkoitukseni oli kyseenalaistaa se, kuinka hyvä lopulta TPS viime kaudella todellisuudessa oli.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Hienosti ja aivan napin kantaan oli @Mr.Fox ymmärtänyt viestini sisällön. Ihmettelen, mikseivät jotkut muut kanssakirjoittajat tällaiseen pysty. Onko Suomen kielen ymmärtäminen todellakin niin vaikeata vai mistä johtuu?
Sen verran voin todellakin tarkentaa, että tuo ”mestaruusviirin kattoon vetäminen” oli kielikuva täällä TPS-osiossa kesän aikana vallinneesta kirjoitusten tunnelmasta aivan kuten @Mr.Fox ymmärsikin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Mr.Fox hyvä kirjoitus, mutta en edelleenkään ymmärrä noiden runkosarjasijoitusten merkitysten ylikorostamista. Jääkiekossa on tasan tarkkaan yksi tavoite - voittaa mestaruus. Runkosarjassa on tarkoitus kerätä tarpeeksi pisteitä päästäkseen pelaamaan mestaruudesta ja harjoittaa joukkue runkosarjan aikana niin, että se on parhaimmillaan taktisesti, henkisesti ja fyysisesti pudotuspeleissä.

Kalle Kaskisen ajan Tepsin runkosarjasijoitukset ovat yksi surullisimmista sivuista Tepsin historiassa. Huippujoukkueilla käteen jäi kasa paskaa, kun Kaskisen tähtäin oli runkosarjassa eikä tärkemmässä eli pudotuspeleissä tai mestaruuden tavoittelussa. Itse asiassa Kalle ei ollut väärässä uhotessaan, että hänen pelikirjaansa tulee muut valmentajat kopiomaan. Pelikirjasta on varmasti laitettu kopiot muiden Liigajoukkueiden pukukoppien seinälle tekstillä - EI NÄIN!

Mutta tulevaan.Tepsin pelaajamateriaali on parempi kuin viime kaudella. Ahokkaan pitäisi tietäjien mielestä viedä taktisesti Raipea 6-0. Ainoaksi kysymysmerkiksi ennakko-odotuksissa pitäisi jäädä se, saako Ahokas pelaajat pelaamaan joukkueelle.

Katsotaan mitä tulee. Pudotuspeleissä joukkue ja valmennus sitten punnitaan.
 
Viimeksi muokattu:

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Mr.Fox hyvä kirjoitus, mutta en edelleenkään ymmärrä noiden runkosarjasijoitusten merkitysten ylikorostamista. Jääkiekossa on tasan tarkkaan yksi tavoite - voittaa mestaruus. Runkosarjassa on tarkoitus kerätä tarpeeksi pisteitä päästäkseen pelaamaan mestaruudesta ja harjoittaa joukkue runkosarjan aikana niin, että se on parhaimmillaan taktisesti, henkisesti, fyysisesti pudotuspeleissä.

Kalle Kaskisen ajan Tepsin runkosarjasijoitukset ovat yksi surullisimmista sivuista Tepsin historiassa. Huippujoukkueilla käteen jäi kasa paskaa, kun Kaskisen tähtäin oli runkosarjassa eikä tärkemmässä eli pudotuspeleissä tai mestaruuden tavoittelussa. Itse asiassa Kalle ei ollut väärässä uhotessaan, että hänen pelikirjaansa tulee muut valmentajat kopiomaan. Pelikirjasta on varmasti laitettu kopiot muiden Liigajoukkueiden pukukoppien seinälle tekstillä - EI NÄIN!

Mutta tulevaan.Tepsin pelaajamateriaali on parempi kuin viime kaudella. Ahokkaan pitäisi tietäjien mielestä viedä taktisesti Raipea 6-0. Ainoaksi kysymysmerkiksi ennakko-odotuksissa pitäisi jäädä se, saako Ahokas pelaajat pelaamaan joukkueelle.

Katsotaan mitä tulee. Pudotuspeleissä joukkue ja valmennus sitten punnitaan.
Sen verran tuohon Kalleen ja hänen valmentaja aikaisiin runkosarja sijoituksiin. Ensimmäisellä valmennus kaudella TPS oli runkosarjan toinen, Toisella kaudella 4 ja kolmannella kesken jääneellä kaudella se surullinen 11.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sen verran tuohon Kalleen ja hänen valmentaja aikaisiin runkosarja sijoituksiin. Ensimmäisellä valmennus kaudella TPS oli runkosarjan toinen, Toisella kaudella 4 ja kolmannella kesken jääneellä kaudella se surullinen 11.

Niin, Kaskinen ei osannut tehdä yhtään mitään (nada), kun kärkipelaajat eivät olleet enää tekemässä yksilösuorituksiaan kentällä vaan romahdus tuli jo runkosarjassa.

Lattialle kaatunutta maitoa ei saisi itkeä mutta, jos Tepsillä olisi ollut joku oikea valmentaja kahdella ensimmäisellä Kaskisen kaudella, niin täällä muisteltaltaisiin todennäköisesti jotain muuta noilta kausilta kuin runkosarjasijoituksia.

Mutta tämä tästä.

Kohti tulevaa positiivisin mielin ja toivotaan, että Ahokas on sellainen uusi ”Jortikka”, jota ollaan toivottu.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Pakko olla samaa mieltä, ettei Kalle Kaskista toivottavasti enää ikinä nähdä TPS:n penkin takana. Sen verran suuret arvet hän ainakin allekirjoittaneeseen jätti, ettei mitään määrää. Toivottavasti myös organisaatiossa ollaan tajuttu, ettei saunamajuria koskaan kannata valita edustusjoukkueen valmentajaksi. Sellainen ei vaan toimi Suomessa.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni ihan hyvin voidaan puhus, että joukkue on ainakin lähtökohtiin nähtynä vahvistunut vuoden takaisesta, mutta se ei vielä tarkoita, että joukkue pelaisi paremmin tai lopulta sijoittuisi paremmin niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä, vaan sen siitä alkaa näkemään viitteitä vasta pelien alkaessa ja viimeistään marraskuussa, miten Ahokas on saanut myytyä pelikirjansa, miten joukkue on hitsaantunut yhteen ja mikä se Tepsin todellinen kokoonpano on.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - en edelleenkään ymmärrä noiden runkosarjasijoitusten merkitysten ylikorostamista. Jääkiekossa on tasan tarkkaan yksi tavoite - voittaa mestaruus. Runkosarjassa on tarkoitus kerätä tarpeeksi pisteitä päästäkseen pelaamaan mestaruudesta ja harjoittaa joukkue runkosarjan aikana niin, että se on parhaimmillaan taktisesti, henkisesti ja fyysisesti pudotuspeleissä.
Hämmentävä vastaus ja oudon putkinäköinen katsantokanta arvostamaltani ja näinkin pitkän linjan kirjoittajalta.

Jääkiekossa on tasan tarkkaan yksi tavoite - voittaa mestaruus. - DA!!!

Mestaruuden voittaminen on niin suuri tavoite, että se on pakko jakaa useampaan osatavoitteeseen. Mielestäni yksi erittäin oleellinen osatavoite on juuri sijoittuminen runkosarjassa sijoille 1.-4. Sekin kannattaa jakaa vielä pienempiin osatavoitteisiin kuten kvartaalitavoitteisiin. Syyskuussa saavutetut pisteet ovat aivan yhtä arvokkaita kuin maaliskuussa saavutetut. Tärkeintä on se, että toiminta ja pelin kehittyminen on nousujohteista koko kauden ajan. Kärkeä ei myöskään saa päästää karkaamaan liian kauas.

Liian kova etukäteisuhoaminenkaan ei ole hyvä juttu - loistavana esimerkkinä Helsingin Jokerit kaudella 1997-98. Kesällä 1997 Jokerit oli kaksinkertainen SM-liigan mestari ja siirtymässä upouuteen Hartwall Areenaan. Hjallis rummutti kovaan ääneen medioissa, kuinka alkavalla kaudella Jokerit tekee uuden runkosarjan piste-ennätyksen saavuttamalla 75% pisteistä (1,50ppo) ja pudotuspeleissä voittaa ylivoimaisesti kolmannen mestaruuden putkeen. Noh, lopputulos nähdään historian kellastuneilta sivuilta.

Tavoitteena TOP4-sijoitus runkosarjassa ei mun käsittääkseni ole mitään liiallista uhoamista. Kuitenkin todennäköisyys mestaruuden voittamiselle kasvaa huomattavasti, kun joukkue sijoittuu runkosarjassa sijoille 1.-4. Kuinka monta kertaa mestaruuden on voittanut joukkue, joka on sijoittunut runkosarjassa TOP4-sijoitusten ulkopuolelle? Pikaisella muistilokeroiden kaivamisella muistan tasan kaksi: 2019 HPK (5.) ja 2010 TPS (6.). Molemmissa tapauksissa puhuttiin tosin "vahinkomestaruuksista". Mestaruuden jälkeiset kaudetkin kertovat omaa karua kieltään "vahinkomestaruuksista". Kuinka monta kertaa vaikkapa säälipleijareista (sijat 7.-10.) ollaan päästy edes finaaleihin - toisin sanoen pelaamaan mestaruudesta? Keväällä 2011 Blues (9.) - onko muita?

Edellämainituista syistä johtuen korostan kirjoituksissani aina ensimmäisenä runkosarjan merkitystä urheilullisesta näkökulmasta katsottuna. Faktahan on se, että kilpaurheilussa ei koskaan pitäisi lähteä "vain osallistumaan". Mun mielestäni tavoitteet runkosarjassa sijoille 7.-15. tarkoittaa "vain osallistumista". Kärjistetysti pudotuspeleihin lähteminen runkosarjan sijoilta 5.-10. tarkoittaa myös "vain osallistumista". Mestaruuden voittaminen noiltakin sijoilta on mahdollista, mutta äärimmäisen epätodennäköistä - kerran kymmenessä vuodessa.

Katsotaan mitä tulee. Pudotuspeleissä joukkue ja valmennus sitten punnitaan.
Sanotaan, että paras seitsemästä -sarjoissa parempi joukkue menee aina jatkoon. Tämä on 95% totta! Pudotuspeleissä on kuitenkin liikkuvina osina aivan mieletön määrä epävarmuustekijöitä.

Oli joukkueen runkosarjasijoitus mikä tahansa, vastaan voi aina tulla juuri se joukkue, jonka pelityyliin tai -taktiikkaan ei vain millään ole koko kauden aikana päästy kiinni. Tämähän on osin kiinni valmennuksesta sekä joukkueen sopeutumiskyvystä, mutta aina sekään ei riitä. Charlestown Chiefs voi voittaa Syracuse Bulldogsin tai sitten ei. Tätähän me kannattajatkin täällä palstalla aina rukoilemme ja toivomme runkosarjan loppukierroksilla: "toivottavasti tämä ja tämä joukkue ei tule vastaan puolivälierissä - tämä ja tämä olisi ehkä toivevastustaja". Totta kai tiellä mestaruuteen jokainen eteentuleva joukkue on voitettava, mutta ei hyvästä arpaonnesta koskaan mitään haittaa ole.

Toinen erittäin ratkaiseva tekijä on avainpelaajien loukkaantumiset. Mikä tahansa joukkue heikkenee huomattavasti, kun siitä otetaan pari-kolme ykköskorin äijää pois. Olisiko TPS edennyt edes puolivälieristä jatkoon, jos runkosarjan loppukierroksilla lasaretin puolelle olisivat joutuneet vaikkapa Kestner, Lajunen ja Pärssinen? Olisiko Pelicans pysynyt TPS:n vauhdissa ratkaisevaan otteluun saakka, jos rosterista olisi otettu pois vaikkapa Björninen, Cerveny ja Jürgens?

Kolmas ja neljäs pointti on matkustaminen ja yleinen pelirasitus. Onhan siinä toisella välieräjoukkueella mieletön etu, jos vaikkapa Ilves ja Tappara saavat keskinäiset välinsä selviksi neljässä ottelussa Tampereella ja toista välieräjoukkuetta on selvitetty seitsemän ottelun ajan jossain Oulu-Lappeenranta -akselilla.

Totuushan on se, että pudotuspelit ovat aina aivan oma maailmansa ja wanha klisee kuuluu: "erot ovat pieniä". Näistä kaikista epävarmuustekijöistä ja mainitsemattakin jääneistä johtuen en lähtisi veikkailemaan vielä mitään tulevista pudotuspeleistä. Runkosarja on kaikille joukkueille huomattavasti tasapuolisempi. Väittäisin joukkueiden todellisten tasoerojen tulevan 60 ottelun "maratonjuoksun" aikana huomattavasti paremmin selville kuin kolmella paras seitsemästä -sarjalla. En missään nimessä kuitenkaan väitä, että mestari pitäisi selvittää pelkän runkosarjan perusteella. Pudotuspelit ovat jääkiekkoilun suola! Ne ovat myös täynnä yllätyksiä - huomattavasti enemmän yllätyksiä kuin runkosarjan loppusijoituksissa.

Viestissäni en myöskään ottanut kantaa runkosarjan ja pudotuspelien eroon taloudellisella puolella ja raapaisen sitä puolta viestini lopussa parilla kappaleella. Kyllähän siihen ratkaisevaan välierään ja viimeistään finaaleihin eksyy jokainen turkulainen hipsteri-risuparta ja kauppakorkea-kenokaula. Pudotuspelejä pelataan kuitenkin maksimissaan kaksitoista ja niistäkin suurimman potin käärii SM-liiga. Taloudellisesti tärkeimpiä otteluita ovat edelleen ne kauden aikaiset 30 ottelutapahtumaa.

Se marraskuinen tiistai-SaiPa on aivan yhtä tärkeä matsi kuin runkosarjan voittajan ratkaiseva maaliskuinen lauantai-IFK. Se tiistai-SaiPa ei saa olla sellainen matsi, jonka suuri yleisö ohittaa tulospalvelua lukemalla: "jaa, Tepsi voitti 2-1 tumppuunvetokilpailussa". EI, vaan näissä matseissa pitää antaa kansalle sirkushuvia koko rahalla: Havaiji-kiekkoa päästä päähän, loppulukemat 6-5 suuntaan tai toiseen ja vaikka pari spontaania hanskojen tiputustakin. Kuinka moni Tauno Tasalakki tai Pentti Peruskatsoja jaksaa lähteä marraskuiseen räntäsateiseen tiistai-iltaan katsomaan jotain 1-1 -nyhjäystä - oli se sitten taktisesti kuinka hienoa tahansa? Harrastetaan sitten pudotuspeleissä sitä maalinestokilpailua - runkosarjassa pitäisi järjestää kunnon maalintekokilpailuja! UGH, olen puhunut, jag har talat!
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Se marraskuinen tiistai-SaiPa on aivan yhtä tärkeä matsi kuin runkosarjan voittajan ratkaiseva maaliskuinen lauantai-IFK. Se tiistai-SaiPa ei saa olla sellainen matsi, jonka suuri yleisö ohittaa tulospalvelua lukemalla: "jaa, Tepsi voitti 2-1 tumppuunvetokilpailussa". EI, vaan näissä matseissa pitää antaa kansalle sirkushuvia koko rahalla: Havaiji-kiekkoa päästä päähän, loppulukemat 6-5 suuntaan tai toiseen ja vaikka pari spontaania hanskojen tiputustakin. Kuinka moni Tauno Tasalakki tai Pentti Peruskatsoja jaksaa lähteä marraskuiseen räntäsateiseen tiistai-iltaan katsomaan jotain 1-1 -nyhjäystä - oli se sitten taktisesti kuinka hienoa tahansa? Harrastetaan sitten pudotuspeleissä sitä maalinestokilpailua - runkosarjassa pitäisi järjestää kunnon maalintekokilpailuja! UGH, olen puhunut, jag har talat!

Tämä on oikeasti yksi iso ongelma nykyään. Vaikka itsellä kausari ollut jo useamman vuoden niin kyllä noissa Jukurit ja Saipa peleissä (tilanteen ollessa 2. Erän jälkeen 0-0 vielä kun toinen joukkue sumputtanut ja pyrkinyt saamaan mahdollisimman paljon pelikatkoja koko pelin ajan) tulee mietittyä miten taas jaksoi raahautua katsomaan peliä hallille, kun muutakin ajanvietettä olisi tarjolla.

Täysin päinvastainen tilanne on SHLssä, jossa pelinopeutta on runsaasti enemmän ja peli on viihdyttävää katsoa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jaahas täällä on päästy taas puhumaan KivaKallesta. Kaskinen epäonnistui tehtävässään, mutta hän ei edelleenkään ole mikään Tepsin historian surkein valmentaja, vaan sitä keskikastia. Tepsin joukkue ei todellakaan ollut Kallen aikaan mikään erityisen kova, vaan ennemminkin kärki edellä koottu väärin roolitettu nippu joka ei pystynyt pelaamaan neljällä sylinterillä, aivan kuin oli jo Atun aikaan.

Playoffien suoritukset olivat huonot, mutta kyllä tuo materiaali oli valovuoden perässä Hifkin, Tapparan ja Kärppien osastoja.

Mutta se siitä, Ahokas varmasti on parempi tehtävässään, jos nyt siis vähän puhutaan ketjun aiheestakin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hämmentävä vastaus ja oudon putkinäköinen katsantokanta arvostamaltani ja näinkin pitkän linjan kirjoittajalta.

Jääkiekossa on tasan tarkkaan yksi tavoite - voittaa mestaruus. - DA!!!

Mestaruuden voittaminen on niin suuri tavoite, että se on pakko jakaa useampaan osatavoitteeseen. Mielestäni yksi erittäin oleellinen osatavoite on juuri sijoittuminen runkosarjassa sijoille 1.-4. Sekin kannattaa jakaa vielä pienempiin osatavoitteisiin kuten kvartaalitavoitteisiin. Syyskuussa saavutetut pisteet ovat aivan yhtä arvokkaita kuin maaliskuussa saavutetut. Tärkeintä on se, että toiminta ja pelin kehittyminen on nousujohteista koko kauden ajan. Kärkeä ei myöskään saa päästää karkaamaan liian kauas.

Totta kai on osatavoitteita, osatavoitteita on jopa pienempiä mitä mainitsit eli kuukausittaisia, viikottaisia ja jopa vaihtokohtaisia. Oikeita asioita pitää tehdä koko kausi pelaajia ja peliä kehittävällä tavalla menestyäkseen pudotuspeleissä

Mutta ei joukkueen tavoite voi olla jonkun tietyn runkosarjasijoituksen tavoittele. Ensi kaudella löytyy helposti kuusi kärkijoukkuetta, jotka voivat olla runkosarjassa missä järjestyksessä tahansa. Yhdenkään näistä joukkueista mestaruuden tavoittelu ei kuitenkaan lopu siihen, että keräisivät pisteen tai kolme vähemmän kuin nelossijan joukkue ja jäisivät runkosarjan sijalle 5 tai 6. Pudotuspeleihin lähdetään haastamaan sitten runkosarjan nelosta tai kolmosta. Tärkeintä on kuitenkin se, joukkue lähtee pelaamaan noita pelejä silloin parhaassa henkisessä, fyysisessä ja taktisessa kunnossa, kuten totesin jo aiemmin.

Liian kova etukäteisuhoaminenkaan ei ole hyvä juttu - loistavana esimerkkinä Helsingin Jokerit kaudella 1997-98. Kesällä 1997 Jokerit oli kaksinkertainen SM-liigan mestari ja siirtymässä upouuteen Hartwall Areenaan. Hjallis rummutti kovaan ääneen medioissa, kuinka alkavalla kaudella Jokerit tekee uuden runkosarjan piste-ennätyksen saavuttamalla 75% pisteistä (1,50ppo) ja pudotuspeleissä voittaa ylivoimaisesti kolmannen mestaruuden putkeen. Noh, lopputulos nähdään historian kellastuneilta sivuilta.

Tästä en nyt ymmärtänyt mitään. Tepsi lähtee kauteen edelleen täydellisenä haastajana yli puoli miljoonaa euroa pienemmällä budjetilla kuin tämän hetken suurseurat Tappara, Hifk, Kärpät ja Lukko - todennäköisesti myös Ilveksellä on suurempi budjetti edelleen.

Tepsi osoitti kuitenkin viime kaudella mihin yhteen hitsautunut joukkue parhaimmillaan pystyy, eikä ole mitään syytä miksi ei samanlaista joukkuepelaamista ja sitä kautta tulevaa menestystä tavoiteltaisi myös tällä kaudella.

Tavoitteena TOP4-sijoitus runkosarjassa ei mun käsittääkseni ole mitään liiallista uhoamista.

Ei minunkaan mielestä. Pidän sitä kuitenkin turhana välitavoitteena varsinkin, kun sen tähtäimen pitää olla koko kauden ajan siinä, että pudotuspeleissä joukkue pelaa kauden parasta jääkiekkoa.

Sanotaan, että paras seitsemästä -sarjoissa parempi joukkue menee aina jatkoon. Tämä on 95% totta! Pudotuspeleissä on kuitenkin liikkuvina osina aivan mieletön määrä epävarmuustekijöitä.

Oli joukkueen runkosarjasijoitus mikä tahansa, vastaan voi aina tulla juuri se joukkue, jonka pelityyliin tai -taktiikkaan ei vain millään ole koko kauden aikana päästy kiinni. Tämähän on osin kiinni valmennuksesta sekä joukkueen sopeutumiskyvystä, mutta aina sekään ei riitä. Charlestown Chiefs voi voittaa Syracuse Bulldogsin tai sitten ei. Tätähän me kannattajatkin täällä palstalla aina rukoilemme ja toivomme runkosarjan loppukierroksilla: "toivottavasti tämä ja tämä joukkue ei tule vastaan puolivälierissä - tämä ja tämä olisi ehkä toivevastustaja". Totta kai tiellä mestaruuteen jokainen eteentuleva joukkue on voitettava, mutta ei hyvästä arpaonnesta koskaan mitään haittaa ole.

Toinen erittäin ratkaiseva tekijä on avainpelaajien loukkaantumiset. Mikä tahansa joukkue heikkenee huomattavasti, kun siitä otetaan pari-kolme ykköskorin äijää pois. Olisiko TPS edennyt edes puolivälieristä jatkoon, jos runkosarjan loppukierroksilla lasaretin puolelle olisivat joutuneet vaikkapa Kestner, Lajunen ja Pärssinen? Olisiko Pelicans pysynyt TPS:n vauhdissa ratkaisevaan otteluun saakka, jos rosterista olisi otettu pois vaikkapa Björninen, Cerveny ja Jürgens?

Kolmas ja neljäs pointti on matkustaminen ja yleinen pelirasitus. Onhan siinä toisella välieräjoukkueella mieletön etu, jos vaikkapa Ilves ja Tappara saavat keskinäiset välinsä selviksi neljässä ottelussa Tampereella ja toista välieräjoukkuetta on selvitetty seitsemän ottelun ajan jossain Oulu-Lappeenranta -akselilla.

Totuushan on se, että pudotuspelit ovat aina aivan oma maailmansa ja wanha klisee kuuluu: "erot ovat pieniä". Näistä kaikista epävarmuustekijöistä ja mainitsemattakin jääneistä johtuen en lähtisi veikkailemaan vielä mitään tulevista pudotuspeleistä. Runkosarja on kaikille joukkueille huomattavasti tasapuolisempi. Väittäisin joukkueiden todellisten tasoerojen tulevan 60 ottelun "maratonjuoksun" aikana huomattavasti paremmin selville kuin kolmella paras seitsemästä -sarjalla. En missään nimessä kuitenkaan väitä, että mestari pitäisi selvittää pelkän runkosarjan perusteella. Pudotuspelit ovat jääkiekkoilun suola! Ne ovat myös täynnä yllätyksiä - huomattavasti enemmän yllätyksiä kuin runkosarjan loppusijoituksissa.

Tässä menee nyt vähän tavoitteen asettelu ja veikkaaminen sekaisin. Eihän Tepsi veikkaa itseään mestariksi illmoittaessaan tavoitteekseen mestaruudesta taistelemisen. En minäkään veikkaa Tepsiä mestariksi, mutta Tepsillä on kaikki mahdollisuudet olla taas se sama vittumainen haastaja kuin viime kaudellakin ja kaiken mennessä putkeen ollaan finaaleissa.

Viestissäni en myöskään ottanut kantaa runkosarjan ja pudotuspelien eroon taloudellisella puolella ja raapaisen sitä puolta viestini lopussa parilla kappaleella. Kyllähän siihen ratkaisevaan välierään ja viimeistään finaaleihin eksyy jokainen turkulainen hipsteri-risuparta ja kauppakorkea-kenokaula. Pudotuspelejä pelataan kuitenkin maksimissaan kaksitoista ja niistäkin suurimman potin käärii SM-liiga. Taloudellisesti tärkeimpiä otteluita ovat edelleen ne kauden aikaiset 30 ottelutapahtumaa.

Se marraskuinen tiistai-SaiPa on aivan yhtä tärkeä matsi kuin runkosarjan voittajan ratkaiseva maaliskuinen lauantai-IFK. Se tiistai-SaiPa ei saa olla sellainen matsi, jonka suuri yleisö ohittaa tulospalvelua lukemalla: "jaa, Tepsi voitti 2-1 tumppuunvetokilpailussa". EI, vaan näissä matseissa pitää antaa kansalle sirkushuvia koko rahalla: Havaiji-kiekkoa päästä päähän, loppulukemat 6-5 suuntaan tai toiseen ja vaikka pari spontaania hanskojen tiputustakin. Kuinka moni Tauno Tasalakki tai Pentti Peruskatsoja jaksaa lähteä marraskuiseen räntäsateiseen tiistai-iltaan katsomaan jotain 1-1 -nyhjäystä - oli se sitten taktisesti kuinka hienoa tahansa? Harrastetaan sitten pudotuspeleissä sitä maalinestokilpailua - runkosarjassa pitäisi järjestää kunnon maalintekokilpailuja! UGH, olen puhunut, jag har talat!

Tästä olen aina erimieltä kaikkien kanssa. Runkosarjan tehtävänä on kehittää pelaajat ja peli siten, että ne ovat parhaimmillaan pudotuspeleissä. Viihdearvo tulee sitten mahdollisista voitoista ja lopullinen palkinto tulee sitten keväällä.

Kaiken tekemisen pitää tähdätä kevään pudotuspeleihin aina kesän harjoittelusta alkaen.
 
Viimeksi muokattu:

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Suuresti arvostamani valmentajaguru Hannu Jortikka oli aikoinaan sitä mieltä, että tosipelit alkavat vasta play off-vaiheessa ja runkosarjan merkitys on siinä, että sen aikana varmistetaan pääsy play offeihin ja hiotaan joukkueen peli sellaiseen kuntoon, että menestytään play offeissa mahdollisimman hyvin. Tämä on mielestäni erittäin hyvä kiteytys ja pätee varmasti vielä nykyisinkin.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että joukkue, joka juuri ja juuri selviytyy play offeihin, äärimmäisen harvoin menestyy niissä peleissä, kuten @Mr.Fox ansiokkaasti asiaa valaisi. Siksi runkosarjamenestys korreloituu erittäin vahvasti joukkueen menestykseen play offeissa. Tätä taustaa vasten jopa kuuluisalla tiistai-illan pelillä Turkuhallissa Saipaa vastaan on merkitystä, koska siitäkin pelistä voittajalle annetaan sarjataulukkoon 3 pistettä.
Ei myöskään tee joukkueen menestysmahdollisuuksille hyvää se, ettei joihinkin otteluihin latauduta oikealla tavalla vaan tullaan rusettiluistelemaan kaukaloon ja tällä tavoin haistatetaan maksavalle yleisölle pitkät paskat. Jokaiseen otteluun ammattilaissarjassa pitää latautua oikeanlaisella ammattiylpeydellä, koska pelaajille maksetaan kaikista otteluista palkkaa. Jos valmennus antaa pelaajille löysää, niin silloin ollaan jo menty sellaiselle tielle, ettei menestystä enää voida odottaa. Pelaajatkaan eivät arvosta ammattitaidotonta ja lepsua valmennusta, kuten olemme itsekin aivan konkreettisesti saaneet TPS:n kohdalla joku aika takaperin nähdä. Pelaajat haluavat kehittyä ja päästä eteenpäin urallaan.
Kuten jo on todettu, ensi kauden Liiga tulee runkosarjan kuuden parhaan joukkueen joukkoon sijoittumisen osalta olemaan todella tiukkaa vääntöä. Yhtään etukäteen helppoa ottelua ei siinä suhteessa otteluohjelmasta löydy, vaan pisteitä on otettava jo heti Liigan alusta alkaen eikä voida kuvitella, että täydennetään joukkuetta joskus marras-joulukuussa, jos pisteitä ei ole riittävästi kasassa. Voi nimittäin hyvin olla niin, että muiden etumatka on jo silloin kasvanut liian suureksi kiinni ottamiseen.
Toivotaan, että monien hehkuttama asia siitä, että TPS:n joukkue on ensi kaudella viime vuotista parempi, pitää paikkansa ja valmennus osaa laatia joukkueelle voittavan pelitavan jo heti kauden alusta lähtien. Onhan se aina kivampaa katsoa, kun oma suosikkijoukkue voittaa eikä ole kaukalossa vain ”pellailemassa” vaan todellakin menestystä hakemassa. Ainakin itselläni on luottavaisempi olo tässä suhteessa nyt kuin vastaavaan aikaan viime kaudella. Raipe yllätti kuitenkin allekirjoittaneen positiivisesti. Toivottavasti Ahokas tekee samoin.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suuresti arvostamani valmentajaguru Hannu Jortikka oli aikoinaan sitä mieltä, että tosipelit alkavat vasta play off-vaiheessa ja runkosarjan merkitys on siinä, että sen aikana varmistetaan pääsy play offeihin ja hiotaan joukkueen peli sellaiseen kuntoon, että menestytään play offeissa mahdollisimman hyvin. Tämä on mielestäni erittäin hyvä kiteytys ja pätee varmasti vielä nykyisinkin.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että joukkue, joka juuri ja juuri selviytyy play offeihin, äärimmäisen harvoin menestyy niissä peleissä, kuten @Mr.Fox ansiokkaasti asiaa valaisi. Siksi runkosarjamenestys korreloituu erittäin vahvasti joukkueen menestykseen play offeissa. Tätä taustaa vasten jopa kuuluisalla tiistai-illan pelillä Turkuhallissa Saipaa vastaan on merkitystä, koska siitäkin pelistä voittajalle annetaan sarjataulukkoon 3 pistettä.
Ei myöskään tee joukkueen menestysmahdollisuuksille hyvää se, ettei joihinkin otteluihin latauduta oikealla tavalla vaan tullaan rusettiluistelemaan kaukaloon ja tällä tavoin haistatetaan maksavalle yleisölle pitkät paskat. Jokaiseen otteluun ammattilaissarjassa pitää latautua oikeanlaisella ammattiylpeydellä, koska pelaajille maksetaan kaikista otteluista palkkaa. Jos valmennus antaa pelaajille löysää, niin silloin ollaan jo menty sellaiselle tielle, ettei menestystä enää voida odottaa. Pelaajatkaan eivät arvosta ammattitaidotonta ja lepsua valmennusta, kuten olemme itsekin aivan konkreettisesti saaneet TPS:n kohdalla joku aika takaperin nähdä. Pelaajat haluavat kehittyä ja päästä eteenpäin urallaan.
Kuten jo on todettu, ensi kauden Liiga tulee runkosarjan kuuden parhaan joukkueen joukkoon sijoittumisen osalta olemaan todella tiukkaa vääntöä. Yhtään etukäteen helppoa ottelua ei siinä suhteessa otteluohjelmasta löydy, vaan pisteitä on otettava jo heti Liigan alusta alkaen eikä voida kuvitella, että täydennetään joukkuetta joskus marras-joulukuussa, jos pisteitä ei ole riittävästi kasassa. Voi nimittäin hyvin olla niin, että muiden etumatka on jo silloin kasvanut liian suureksi kiinni ottamiseen.
Toivotaan, että monien hehkuttama asia siitä, että TPS:n joukkue on ensi kaudella viime vuotista parempi, pitää paikkansa ja valmennus osaa laatia joukkueelle voittavan pelitavan jo heti kauden alusta lähtien. Onhan se aina kivampaa katsoa, kun oma suosikkijoukkue voittaa eikä ole kaukalossa vain ”pellailemassa” vaan todellakin menestystä hakemassa. Ainakin itselläni on luottavaisempi olo tässä suhteessa nyt kuin vastaavaan aikaan viime kaudella. Raipe yllätti kuitenkin allekirjoittaneen positiivisesti. Toivottavasti Ahokas tekee samoin.
Säälipleijareista kun vielä luovuttaisiin ja palattaisiin entiseen niin runkosarjassa jokaisen pelin merkitys korostuisi. Runko sarjaakin olisi paljon mielekkäämpi seurata ja väitän että myös katsomot kiittäisi. Varsinkin siellä Turussa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Suuresti arvostamani valmentajaguru Hannu Jortikka oli aikoinaan sitä mieltä, että tosipelit alkavat vasta play off-vaiheessa ja runkosarjan merkitys on siinä, että sen aikana varmistetaan pääsy play offeihin ja hiotaan joukkueen peli sellaiseen kuntoon, että menestytään play offeissa mahdollisimman hyvin. Tämä on mielestäni erittäin hyvä kiteytys ja pätee varmasti vielä nykyisinkin.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että joukkue, joka juuri ja juuri selviytyy play offeihin, äärimmäisen harvoin menestyy niissä peleissä - - - Siksi runkosarjamenestys korreloituu erittäin vahvasti joukkueen menestykseen play offeissa.
Sen enempää asiaa tutkimatta...

Mikä mahtaa olla Fuengirolan Hannu-sedän huonoin runkosarjasijoitus, jolta hän on luotsannut valmentamansa joukkueen finaaleihin? Tai edes välieriin? Ulkomuistista TPS:n mestaruusvuosina Hannun alaisuudessa finaaleihin taidettiin lähteä aina runkosarjan piikkipaikalta vai olisiko yksi kakkossija joukossa? Miten Jokereissa? Ulkomaan keikoilla? Malmö?

Niin tai näin, harvemmin kai sitä Jortikan alaisuudessakaan on runkosarjassa "vain" varmistettu pääsy pudotuspeleihin - ainakin jos niistä jäi jälkipolville kerrottavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös