TPS 2012-2013 Runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 117 416
  • 452

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Vieraissa viedään Palloseuraa

Ei oikein nää vierasottelut tunnu sujuvan. Neljä peliä, nolla pistettä, maaliero 5-18. En tiedä, johtuuko puolustuksesta vai mistä, mutta tuntuu, että meillä on kohta maalivahtiongelma. En olis näillä nimillä uskonut voivani joutua miettimään. Tai sitten on niin ettei siellä kukaan torju jos kenttäpelaajilta ei saa apuja.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ei tarvitse katsoa...

Ei oikein nää vierasottelut tunnu sujuvan. Neljä peliä, nolla pistettä, maaliero 5-18. En tiedä, johtuuko puolustuksesta vai mistä, mutta tuntuu, että meillä on kohta maalivahtiongelma. En olis näillä nimillä uskonut voivani joutua miettimään. Tai sitten on niin ettei siellä kukaan torju jos kenttäpelaajilta ei saa apuja.

.. kuin laukaisumääriä ja missä päässä ne suurimmalti osin tulevat, niin selviää mistä kiikastaa. Jos vielä epäilyttää vastaus, niin otteluiden laukaisukartat kertovat todellakin missä vika piilee. TPS:n maalinedusta/paras maalintekosektori on aivan ammuttu täyteen vastustajan laukauksia.
 

ykköstykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura
Katoin itse blues pelin ja voin sanoa ettei molareita voi kyllä syyttää todellakaan noista luvuista, jos nyt ollaan oikein pikkutarkkoja niin ehkä kaksi noista puolittain Niittymäen piikkiin esim se joka tökittiin patjojen alta maaliin, tosin tässäkin olisi pakkien pitänyt siivota maalinedusta!... Engren pelasi huikean pelin ja todella tärkeitä koppeja, ilman niitä lopputulos olisi ollut viellä paljon karumpi!

Toivottavasti Russel on kunnossa, joku sanoi että ajoi ekassa tai tokassa vaihdossa taklauksen loppuun ja siitä suoraan pois pelistä, eikä sen jälkeen näkynyt, itse en huomannut koko taklausta... Joten tarkemmin en osaa sanoa.

Virralla köysi erittäin kireellä, nyt ollaan nimittäin todella syvässä suossa, mistä on vaikea nousta!

Nyt ois viikko aikaa ennen seuraavaa peliä joten tässä vaiheessa olisi hyvä ajaa uusi valmentaja sisään, tosin ei mitään hajua kuka se olisi! Itse koivun kanssa jutelleena, (sen jälkeen kun viimeeksi oli valmentajana ja meinattiin tippua koko sarjasta kun taisteltiin pelikaanien kanssa..) Sanoi ettei ole ikinä jännittänyt mitään niin paljoa, joten veikkaan ettei todellakaan halua astua enää samaan miinaan....
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Joo-o, kukapa olisi uskonut, että päin persettä menee/meni tämäkin syyskuu, joka vuosi sama juttu, jos unohdetaan 2009 syyskuu.

Kyllä tässä usko alkaa mennä siihen, että tämä olennaisesti paranisi tämän valmennuksen kanssa. Kaiken lisäksi tuntuu, että mitä pidempään on mukana ollut, sen huonommin suorittaa. En tiedä... Itse en keksi yhtään asiaa, missä nykyinen valmennus olisi ylisuorittanut. Että jollain osa-alueella oltaisiin valmennuksen ansiosta muita edellä.

Jos jonkin toiveen voisi esittää, niin jos tässä valmentajaa vaihdetaan, niin joku jolla ei lue syntymäpaikkana Turku tai ympäristökunnat, tilalle. Tuntuu olevan paikallisille liian tunteikasta touhua, eikä hommasta tule yhtään mitään... No, ehkä J. Koivu menee jotenkin, mutta muuten muualle verkot.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Turku
VMP:n tuki saa ihan omanlaisen merkityksensä jälleen kerran - Vittu Mitä Paskaa! Kyllä tällä rosterilla pitäisi yksinkertaisesti olla korkeammalla. Kotona näyttää olevan edes jotain yritystä, mutta vieraspelit hävitään jo ensimmäisissä erissä. Eiköhän se kerro joukkueen esiintymisestä, kun Tuomainen on yksi näkyvimmistä pelaajista. Hattunen on aivan onneton. Jakke on valahtanut ykköskentästä kolmoseen, ja HIFK-pelissä kävi pari vaihtoa nelosesa - ja aivan ansiosta. Fyysisyyttä ei ole tullut tippaakaan lisää ja entinen vahvuus, eli kiekon suojaaminen ja kuljettaminen, on kadonnut aivan täysin. Pääsee siniviivan yli, mutta siihen se jää. Karttaa kontakteja eikä ole lähelläkään päästä vetopaikkoihin. Ehkä voisi käydä hakemassa Mestiksestä vauhtia ja annetaan paikka junnulle.

Mutta toki on jotain positiivistäkin. Maalivahteihin ei peli kaadu. Puolustuksessa Ristolainen ja Vittasmäki ovat ottaneet aimoharppaukset viime kaudesta. Hienoa! Hyökkääjistä Locken ja Willsien sekä junnujen ryminää seuraa mielellään. Myös Virtala ja Laakso näyttävät olevan enemmän omalla tasollaan, kuin viime vuonna.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näitä vieraspelien surkeita esityksiä voin ainakin kolmen nähdyn pelin (Jokerit, HPK ja Blues) perusteella tiivistää siihen, että mitä syvemmältä vastustaja karvaa, sitä enemmän puolustus on ongelmissa avauspelaamisen kanssa. Kun kotona vastustajat eivät ota niin rohkeasti ylhäältä kiinni, puolustus saa aikaa järjestää edes jonkinlaisen kontrolloidun hyökkäykseenlähdön. Nyt kun paine tulee syvälle, niin ainoa selviytyminen on pikkunäppärät syötöt pienessä tilassa, mihin taas meidän puolustuksen kiekollinen taito ei näy riittävän. Tämä johtaa jatkuviin kiekonmenetyksiin omalla alueella. Puolustajien pitää mennä kiekkoon nopeammin ja peliä on avattava paljon nykyistä nopeammin, jos kurssia aiotaan muuttaa.

Tänään Bluesia vastaan keskialueen puolustuspelaaminen oli luokatonta. Blues puhkoi siitä sekä jalalla että syötöillä läpi kerta toisensa jälkeen. Keskialueen kiekonriistoihin ja pelin nopeaan kääntämiseen ei päästy lainkaan. Keskialue pitää pelata tiiviimmin ja puolustus ei saa valua sinne maalivahdin eteen.

Onhan tässä aikamoinen savotta edessä. Sitä ei helpota sekään, että meidän jengi näyttää taas häviävän jalalla kaikille muille. Se on osin rakenteellinen ongelma, muttei se silti selitä ihan kaikkea.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vieraspeleistä ei näköjään tule mitään, vielä. En tiedä mitä koomailua ne ensimmäiset erät ovat, enkä kyllä haluakaan tietää. Kenties kannattajien tukea tarvitaan sielläkin? Porissa 15.9 oli bussillinen(?) TPS-kannattajia paikalla ja siellä ensimmäisessä erässä omissa soi vain kerran. Nyt näissä peleissä jossa paikalla on ollut vain yksittäisiä faneja ei mistään ole tullut mitään.

Nyt on TPS:llä viikko aikaa saada pää kuntoon. Seuraava peli on lauantaina ja se on koko viikon ainoa peli, joten valmistautumisen on paras onnistua. Uskon ettei kannustuksesta tule olemaan kiinni, kun on lauantai-ilta ja yksi läheisimmistä kilpailijoista saapuu halliin Porista. "Mutka" tulee varmasti olemaan äänekäs. Kunhan vain nämä Lukot, Ilvekset ym. lähellä olevat pääse karkuun näiden kuuden päivän aikana. Kausi olisi voinut alkaa paljon paremmin. Viime kaudellakin oltiin sentään "jo" kuudessa pisteessä kahdeksan pelin jälkeen.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Osuipa hienosti tuo jatkiksen maanantaijään kommentti: "Jääkiekossa analyysien perisynti onkin usein se, että joukkueesta nähdään vain hyökkääjät ja maajoukkuemaalivahdit, ei luotettavia työläisiä, joista JYPin alakerta koostuu."

Tämä osuu mielestäni käänteisesti kovin hienosti tepsiin =)
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
mitä syvemmältä vastustaja karvaa, sitä enemmän puolustus on ongelmissa avauspelaamisen kanssa.

Hyvin tiivistetty ja tämä tosiaan etenkin vieraspelien ongelma, jossa kotijoukkue, tietoisesti tai ei, prässää ylempää meidän pakistoa ja kusessa ollaan. Kotiläksynsä on moni alkukauden vastustajistamme tehnyt, Tepsin puolustus tiedetään varmasti pelitapaan nähden hyvin vaatimattomana joten tiettyihin pelaajiin paineen kohdistaminen karvaamisessa sekoittaa koko Tepsin viisikon pelaamisen ja tulokset ovat nähdyn sekoilun näköistä. Oikeasti taitava puolustus pystyisi juurikin kiekottelemaan tuon prässi-tilanteen pois nopeilla syötöillä, mutta Tepsillä homma ei lähde alkuunkaan vaan tästä johtuvat vastustajan lukuiset päätykiekko-kaksinkamppailuvoitot meidän alueella.

Näinpä omista olisi oikeasti päästävä nopeammin pois, mikä tietenkin sotii vähän tätä kiekkokontrolli-pelaamista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että pelkästään lyömällä kiekko lasin kautta keskialueelle "ei kenenkään alueelle" auttaisi ja helpottaisi todella paljon tuota pakiston koomailua ja monet vastustajan maalintekopaikat oltaisiin voitu välttää. Jälleen kerran kuitenkin pelikirjamme kiekkokontrolli sanoo ettei vastustajalle saa antaa kiekkoa ilmaiseksi, mutta välillä tuntuu että se olisi parempi vaihtoehto kun on katsonut tuota puolustuksen sekoilua.

Kirjoittelin odotukset kaudelle 12-13 - nimiseen ketjuun, että toivoisin tasaisuuden löytymisen tälle kaudelle, mikä on monena kautena ollut todellinen ongelma ja sitä se taas valitettavasti on. Lauantain pelin jälkeen täällä hyvin todettiin, että TPS otti todellisen taisteluvoiton HIFK:istä vain ottaakseen Bluesilta banjoon kunnolla, näin se meni ja on mennyt tätä ennenkin todella monta kertaa. Suoritustaso heilahtelee huolestuttavan paljon ja esimerkiksi Tepsille näyttää olevan mahdottomuus pelata seuraavassa matsissa samalla tasolla mihin se edellisen lopetti, valmistautumisessa menee joku pieleen, koska pelkkä vieraskaukalo ei sovi millään tapaa selitykseksi. Nyt tällä vuoristorataliikkeellä apinat tulevat hartioille helpommin ja pelihuumoria ei löydy mistään, joukkue siis tuskastuu. On tärkeää, että joukkueessä on tällöin Willsien ja Vahan kaltaisia kokeneempia liidereitä, mutta raskasta se on heillekin vetää joukkuetta perässä.

Nyt Tepsin on oikeasti hyödynnettävä tämä pidempi pelitauko, kun seuraava koitos on vasta lauantaina. Nyt olisi melkein viimeinen tilaisuus "aloittaa kausi uudestaan", niin pelaajiston kuin valmennuksen. Kriisipalavereja ei tarvita vaan sitä, että valmennus sekä pelaajisto oikeasti näyttävät, että ei tässä näin paskoja olla kuin maalikimarat näyttävät. Tämä prosessi lähtee onnistuneista treeneistä, positiivisen ilmapiirin luomisesta, joukkueen kaukalon ulkopuolisista virikkeistä (ei siis mitään kulta-curreilua tai baareja), muutamista joukkueen sisäisistä keskusteluista, perusasioiden huomiointi kaukalossa yms.

Tämä joukkue pystyy parempaan, ihan varmasti pystyy kun katsoo nimilistaa. Valmennuksen suosima pelitapa ei ole paras eikä toiseksikaan paras joukkueelle, mutta näillä mennään, sitä olisi pystyttävä noudattamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Luulisi joka jätkältä löytyvän ylpeyttä ammattiaan kohtaan ja näyttävän meille faneille, että ei me näin huonoja olla. Joukkue saa ottaa nyt Willsiestä mallia tämän suhteen. Mikäli Korpikoski/Koivu tulee tai molemmat, niin pelkästään heidän joukkueeseen liittyminen saattaa avata muutamia solmuja niin pelillisesti kuin muutenkin. Herätystä tuonne tarvitaan nyt joka suunnasta.

Vaikka meitä kannattajiakin vituttaa ja täällä tunnekuohuissa purkaudutaan niin joukkue myös tarvitsee tukea ja kannustusta vaikeina aikoina. Toivottavasti kaarteesta löytyy jälleen hienoa kannustusta (upeaa se on ollut tähänkin asti, kiitos siitä) ensi lauantaina ja senkin siivittämänä joukkue parantaisi otteitaan ja taistelisi Ässistä voiton.

Toivon ja haluan että meidän Tepsi vielä nousee tästä jaloilleen, kausi on vielä kuitenkin alussa!
 

seisoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Joukkue tarvitsee kannustusta tietenkin, mutta niin se olisi tarvinnut kauden alla niitä pelimerkkejäkin lisää, että ois saatu ostettua vielä kaks ammattipakkia tohon päälle.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Jos nyt jotain tuohon Ässät peliin, niin kuka scouttaa heidän yv:n? Ylipäätään Ässät pelaa hyvää hyökkäyspeliä, joten ehkä niitä videoita kannattaisi pyöritellä. Ja jos mitenkään mahdollista, niin niitä turhia jäähyjä kannattaisi vältellä.

Tietysti vaihtoehtona on pelata sitä omaa peliä ja katsoa miten käy...
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Mahtaakohan meiän Ville olla lauantaina askissa, jäillä ainakin ollut tällä viikolla, toivossa on hyvä elää.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt varmistui Korpikosken pelaaminen Tepsissä.
TPS sai Korpikosken! | SM-liiga | Iltalehti.fi
Lähde: iltalehti


Vielä kun saataisiin muuan Mojzis loppukaudeksi ja mahdollisesti joku NHL pakki, niin alkaisi taas aurinko paistamaan risukasaan. Tässä kohtaa Mikko Koivu olisi enää kirsikka kakun päälle.

No, eipä tässä kai vielä mikään ole varmaa, Russellin tapauksen ja muunkin viime aikojen paskan tuurin tietäen. Voihan Korpedo vaikka treeneissä teloa itsensä ennen ekaa peliä. Paska läppä mutta silti. Toki toisaalta näistä yleensä on ihan virallinen tiedotekin toimitettu, sitä odotellessa.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Vielä kun saataisiin muuan Mojzis loppukaudeksi ja mahdollisesti joku NHL pakki, niin alkaisi taas aurinko paistamaan risukasaan. Tässä kohtaa Mikko Koivu olisi enää kirsikka kakun päälle.

Kyllä se kirsikka olisi Pekan potkut ja siihen joku kiva korvaaja. Se vasta olisi musiikkia korville. Tietysti Pekka keksii nyt uuden pelikirjan jolla saadaan huima voittoputki alle ja tämäkin viesti oli turha.
 

hokihoki

Jäsen
Kyllä se kirsikka olisi Pekan potkut ja siihen joku kiva korvaaja. Se vasta olisi musiikkia korville. Tietysti Pekka keksii nyt uuden pelikirjan jolla saadaan huima voittoputki alle ja tämäkin viesti oli turha.
Kommenttisi ansaitsisi peukun, mutta kyseinen toiminta täältä valitettavasti puuttuu!

Joku "uus Pekka" olis kiva kieltämättä. Tosin kuten totesit niin varmaan joukkue onnistuu muutaman pelin voittamaan putkeen ja Pekan pesti on taas tuurilla turvattu.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kommenttisi ansaitsisi peukun, mutta kyseinen toiminta täältä valitettavasti puuttuu!

Joku "uus Pekka" olis kiva kieltämättä. Tosin kuten totesit niin varmaan joukkue onnistuu muutaman pelin voittamaan putkeen ja Pekan pesti on taas tuurilla turvattu.

Olen vähän erimieltä tästä. Jos Virta vielä saa tuon joukkueen voittoputkeen, se tarkoittaa sitä, että tuo pelitavallinen uudistus, jota Virta selkeästi on lähtenyt ajamaan on tuottanut hedelmää. Silloin Pekan pitääkin saada jatkaa. Mutta löysässä hirressähän tuo meidän valmentaja roikkuu tai ainakin pitäisi. Mulle tässä vaiheessa riittää yksi Jokerit-, HPK- tai Blues-pelin toisinto, sitten on aika kokeilla muuta. Ei kiinnosta enää selitykset siitä, että junnuja kolmosparissa ja ketjussa. Voitosta pitää pystyä pelaamaan. Ei se voi mennä niin, että hävitään vieraissa ekassa erässä 4-0 ja pelaillaan loppuun. Ei saatana vaan voi.

Korpikoski tuohon materiaaliin, Vahalahti sairastuvalta takaisin, niin milloin meillä on ollut noin kova hyökkäysmateriaali? Jos ei herroista Willsie, Locke, Korpikoski, Vahalahti, Koskiranta ja Anttila saa mitään irti, niin kyllä siellä penkinkin takana on vikaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jos ei herroista Willsie, Locke, Korpikoski, Vahalahti, Koskiranta ja Anttila saa mitään irti, niin kyllä siellä penkinkin takana on vikaa.

Niin joo kun nämä ammattilaiset eivät tiedä miten lätkää pitää pelata ilman herra Virran ohjeita.

Joskus mietityttää se, mikä vastuu pelaajilla on kokonaisuutta ajatellen.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin joo kun nämä ammattilaiset eivät tiedä miten lätkää pitää pelata ilman herra Virran ohjeita.

Joskus mietityttää se, mikä vastuu pelaajilla on kokonaisuutta ajatellen.

Onhan pelaajilla vastuu toki, mutta eikö se ole valmentajan homma sitten potkia niitä perseelle ja saada tuottamaan tuloksia. Tulos tai ulos.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mulle tässä vaiheessa riittää yksi Jokerit-, HPK- tai Blues-pelin toisinto, sitten on aika kokeilla muuta.

Oletko myös tätä mieltä, jos TPS vetää nyt kymmenen ottelun voittoputken ja häviää sen jälkeen yhden matsin 5-0?

Minusta hiekkaa riittää vielä Peksin tiimalasissa, kun ajatellaan puhtaasti vain tätä kautta. Sen sijaan ensi kautta ajatellen nykyiset tulokset ja pelitavan toimivuus eivät ruoki ajatusta, että Peksi jatkaisi meillä myös ensi kaudella. Siihen vaadittaisiin nyt kovia näyttöjä ja todella nopeasti. Väitän, että Peksi on jo melkein menettänyt pelin saada jatkosopimus mutta toisaalta en tippaakaan usko hänen saavan potkut kesken tämän kauden.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korpikoski tuohon materiaaliin, Vahalahti sairastuvalta takaisin, niin milloin meillä on ollut noin kova hyökkäysmateriaali? Jos ei herroista Willsie, Locke, Korpikoski, Vahalahti, Koskiranta ja Anttila saa mitään irti, niin kyllä siellä penkinkin takana on vikaa.

Tuohon vielä Koivu, niin meidän kannattaa lähteä pelaamaan yhdellä pakilla ja neljällä hyökkääjällä. Aikalailla poikkeaa puolustuksen taso meidän hyökkääjistä ja maalivahdeista jo nyt.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Niin joo kun nämä ammattilaiset eivät tiedä miten lätkää pitää pelata ilman herra Virran ohjeita.

Joskus mietityttää se, mikä vastuu pelaajilla on kokonaisuutta ajatellen.

Jos nää kaverit näyttäisivät siltä, että eivät osaa pelata, niin kritisoisin heitä (Anttilan laukaus tosin näyttää edelleen siltä, ettei silmälääkäri tekisi pahaa). Mutta kun Willsie paukuttaa maalin/peli ja yleensä Locke sen alustaa. Nämä tilanteet eivät tule pelitavan kautta, ei ole kaunis viivelähtö, jossa viisikko hyökkää kolmea kaistaa. Vaan esimerkiksi Bluesia vastaan kiekonriisto kaverin kassarilta (joku valittaa että oli jäähyn paikka), nopea reagointi Lockelta ja Willsieltä kiekko reppuun.

Sen sijaan, noita organisoituja hyökkäyksiä ei saada. Jos katsoit Bluesin peliä, joka oli melkoisen hienonnäköistä joukkueen pelaamista ja ero oli kuin yöllä ja päivällä TPS:n vastaavaan. Korostaisin vielä, että erot eivät ole yksilötasolla, vaan siinä miten viisikko pelaa. Vrt. Locke sai aikaa, kiekon ja vihun viisikko oli hajallaan. Välittömästi syntyi maali.

Eikä tuo organisoitu hyökkäyspelaaminen ole ainoa ongelma. Kun TPS ryhmittäytyy omalle keskialueelle pelaamaan jonkinsortin ohjauspeliä, on tuloksena lähes aina vastustajan nopea ajo meidän alueelle ja hyvään maalipaikkaan. Suosittelen katsomaan Blues-maalikoostetta. Erityisesti katsoisin mistä nuo meidän maalit tulevat. Koska siinä taitavat olla meidän koko pelin ainoat maalipaikat. Molemmat hyökkäyksen kiekonriistoja ja kahden yksilön suorittamia hienoja osumia. "Pelaajan maaleja" voisi sanoa. (Ja jotta vertauskohta ei jäisi pimentoon, niin kolmen kaistan suora hyökkäys, joka päättyy suoraan syötöstä tulevaan laukaukseen tai vastaavaan on yleensä "pelitavan maali" (viivelähdöstä syntyvä maali). KTS. Blues -pelin 4-0 -osuma - siinä on kenttätasapainot, ajoitukset yms. kunnossa. Näkisipä näitä joskus TPS:ltäkin.)

Kun me saimme harvan suoran hyökkäyksen Blues päätyyn, esim. 2vs2 tilanteen (olikohan näitä nyt kaksi vai kolme), Bluesin viisikko tiivisti keskustaan, otti tilan ja laukauksen pois. Takakarvaus oli ajallaan ja tilaa ei ollut. Kun Blues tuli suoraan hyökkäykseen kolmelta kaistalta, meidän pakit ihmettelivät, että mitäs helvettiä pitää tehdä, hyökkääjät pörräsivät jossain ihan muualla kuin takakarvaamassa ja aina tuli vaarallinen tilanne. Komeimpana kruununa tämä 5-1 maali. Kaksi pakkia katselee, kun kaveri nousee keskeltä suoraan A-sektorin vetopaikkaan ja laatta häkkiin.

Pakin on helpompi pelata kun on tilaa ja aikaa. Tai edes syöttösuuntia. Samoin hyökkääjän on helpompi tehdä maali, jos pääsee laukomaan ykkössektorilta ilman mailahäirintää.

Mun mielestä voidaan puhua pelitavallisista ongelmista, jos hävitään maalipaikat 40-5 pelissä. Jos haluat korostaa yksilön ja pelaajan vastuuta, niin ok. Ihmettelen silti vaan, että jos pelkät pelaajat tätä pelaavat, niin miten se Bluesin viisikko pelasi jatkuvasti viisikkona ja meidän viisikosta ei edes voi puhua, koska me emme pelaa viisikkona. Lisäksi, mistä me sille koutsille edes maksetaan palkkaa? Tsemppaamisesta? Sytyttämisestä? Joukkueen herättämisestä ennen peliä?

Oletko myös tätä mieltä, jos TPS vetää nyt kymmenen ottelun voittoputken ja häviää sen jälkeen yhden matsin 5-0?

Minusta hiekkaa riittää vielä Peksin tiimalasissa, kun ajatellaan puhtaasti vain tätä kautta. Sen sijaan ensi kautta ajatellen nykyiset tulokset ja pelitavan toimivuus eivät ruoki ajatusta, että Peksi jatkaisi meillä myös ensi kaudella. Siihen vaadittaisiin nyt kovia näyttöjä ja todella nopeasti. Väitän, että Peksi on jo melkein menettänyt pelin saada jatkosopimus mutta toisaalta en tippaakaan usko hänen saavan potkut kesken tämän kauden.

Ilmeisesti pakko oli vetää tällainen ääriskenaario? Tai sitten vain kirjoitin huonosti, kun ei rivien välistä pääasiallinen tarkoitus paistanut.

Painotetaan nyt vielä, jos hävitään 5-0, kun joku superkuntoinen Joensuu-Armia kiskoo 2+2 per äijä ja meidän veskarilla on huono ilta, niin se on aika paljon eriasia kuin nämä menneet 3 vieraspeliä. Jos Jokerit pelaa heikohkosti organisoitua viisikkopeliä ja Markus Nordlund heittää jalkakynällä meidän päässä maalintaakse ja siitä veivailee 15 sekkaa, yrittää kerran pikkunäppärää, ottaa riparin ja kiskoo sen metrin päästä häkkiin ja hävitään 4:llä sellaisella maalilla ensimmäisessä erässä niin siinä on aika helvetin iso ero.

Silläkin on eroa, että ollaanko 10 matsin voittoputkessa ja hävitään YKSI peli. Vai pelataanko naurettavan paskaa lätkää ja hävitään 3 vieraspeliä reiluun viikkoon ennen ensimmäistä erätaukoa, ollaan sarjassa sijalla 13. ja metsästetään avausvoittoa (kolmen pisteen sellaista) edelleen.


Niin joo ja jos jonkun pelitavallisen kehitysehdotuksen saisi valmennukselle esittää, niin mitäs jos puolustettaisiin vähän enempi aluetta. Silloin pakit olisivat siellä maalin edessä ja hyökkääjät kulmissa/viivalla. Saattaisi omissa kolista vähemmän, hyökkäykset lähteä nopeammin ja pelaajistakin tuntua omammalta.
 

hokihoki

Jäsen
Jos mietitään TPS kärkimateriaalia , esim Locke (AHL pistekunkku) ja Willsie (NHL veteraani), eikä nämäkään kaverit pysty toteuttamaan Pekan visiota ongelmitta, kuin satunnaisissa hyökkäyksissä, vaan maalit on lähes poikkeuksetta tehty vahvoista yksilösuorituksista, niin kyllä lähtisin pelikirjan toimivuutta haastamaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös