Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tommi Santala HIFK:hon

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Sparta Magic, 15.05.2003 klo 20.30.

 1. Flonaldo Jäsen

  Onnittelut SM-liigan parhaan sentterin hankinnasta.

  Santala ja HPK eivät neuvotelleet missään vaiheessa. Rahasta ei sopimus ollut / olisi ollut kiinni.

  HPK:n johto on jo piiiitkän aikaa pitänyt Santalan ja Miettisen (NHL-)lähtöä 100% varmana ja sen vuoksi rakentanut joukkuettaan tästä lähtökohdasta. Tämä arvelu ei perustu mutuun, vaan esim. kyseisten seurojen pääscouttien lausuntoihin.

  Sopimuksen ajankohta hieman ihmetyttää, pojat ovat samaan aikaan rapakon takana papereita väsäämässä.

  Jos ei muuta, niin ainakin vilkastuttaa IFK:n kausikorttikauppaa.
   
 2. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Niinhän tässä siis kävi?

  Juu, en niin kamalasti tuota Santalaa olisi meille halunnut, mutta en kyllä valitakaan. Tähän asti tämä meidän omat pojat -projekti on edennyt todella mallikkaasti, mutta nyt tuli ensimmäinen puhdas "ostopelaaja", Pärän lisäksi tietysti.

  Enivei, henk.koht. en jaksa uskoa että kaveri lähtee meren taakse, ellei sitten ihan pakosti halua lähteä farmittelemaan. En nimittäin usko että kaverilla riittää potku ylhäällä pelaamiseen, ei ainakaan vielä.

  Silti unelmatilanne olisi jos Tommy-boy lähtee, ja saataisiin nuorin Ruutu (vanhinkin kelpaa), sitten en valittaisi yhtään.

  Ainakin pakisto näyttää nyt siis hyvältä (liian hyvältä). Kahtellaan ja odotellaan, eiköhän tämä tästä.

  Pieni tunnelman nostatus kommentti sinne Suomeen, kello on täällä Melbournessa nyt n. 17.40 ja meikäläinen lähtee tästä oluelle. Nauttikaa olostanne töissä! :-)
   
 3. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Vaikea sanoa.

  Hpk kykeni viime talvenakin hankkimaan Strbakin ja Balastikin, jotka olisivat varmaan kelvanneet ns. suurseuroillekin.
   
 4. Spenroos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, JanPa
  Lainaus:
  Niin, juuri ennen siirtorajan umpeutumista, mestaruutta tavoitellessa. Tällöin kuvaan astui myös veroetu. Tämän lisäksi täällä päin oltiin hereillä oikeaan aikaan ja Balastikille löytyi kavereita, joten kaikki asiat sattuivat menemään putkeen ja kaverit tänne saatiin. HIFKin joukkue ei ollut aivan mestariainesta joten kavereita tuskis tavoiteltiin sieltä samaan tapaan kuin Hämeenlinnasta käsin. Ihan fiksu päätös sinänsä, nyt kun teidän rosteria katselee niin taisi säästyä siinäkin pätäkkää tätä kautta varten.
   
 5. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Kiitos onnitteluista, tack så mycket.

  En usko, varmaan hpk neuvotteli Santalan kanssa. edit. Uskon, että teiltä olisi löytynyt rahaa.

  Scouttien mielipiteet muuttuvat. GM tekee päätökset diileistä, esim. tarjotaanko yhden- vai kahdensuunnan diiliä.

  Sopimuksen ajankohta oli ihan hieno. Santalan tasoisen pelaajan kanssa tehtyä diiliä ei voi julkaista vääränä hetkenä. Aina kelpaa ainakin minulle.

  Ja hidastuttaa hpk:n kausikorttikauppaa.

  Voihan se olla, että Santala pelaa ensi kaudella NHL:ssä, mutta pääasia on, että sm-liigaseura on HIFK.

  edit. typo
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2003 klo 10.54
 6. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Hemmetin Pena minkä meni tekemään. Olisi ottanut Kasper Kenigin, niin ei kukaan pääsisi kiusaamaan meitä väittämällä että NHL vie miehen. Tottakai riski on olemassa, mutta eipähän SM-liigan yksi parhaista senttereistä ainakaan muuallakaan liigassa pelaa.

  Pitää tunnustaa, että vuosi sitten en Santalaa kovinkaan kummoisena pelimiehenä pitänyt. Tällä kaudella hän vasta vakuutti minut taidoillaan. Tietenkin miehen rooli on muuttunut aika lailla vuosien saatossa.
   
 7. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Flonaldo

  Hieman menee ohi otsikon mutta itse et ole ollenkaan ollut varma Miettisen lähdöstä tässä kevään aikana eli kumpaa kannattaa nyt uskoa,sinua vai Hpk:n johtoa?
   
 8. Alfred Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joo kiitos ja kummarrus Penalle Tommista! Häppölän lisäks ainut positiivinen asia Korson lukiosta=)
   
 9. Peter Gabriel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Älä huoli, eiköhän HIFK alisuorittane. Jälleen. Perinteet velvoittaa:)
   
 10. Taskinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Dallas stars,pelleily kielletty.
  Lainaus:
  Aamen!
   
 11. Taskinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Dallas stars,pelleily kielletty.
  Lainaus:
  tommi taitaa olla kolmas pelaaja tässä lähivuosina joka on korson lukiossa ollut ja pelaa IFK:ssa :)
   
 12. lintu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Älä suotta ole katkera. Teidän leirissänehän tiedetään että Santala lähtee 100% varmuudella NHL:ään, tai vaikka farmiin. Tehän ette menetä mitään, vähintäänkin voitatte.
   
 13. HÄI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ihan positiivinen yllätys oli että Santalan diili saatiin varmistettua. Ei tässä nyt mitään elämää suurempaa tapahtunut koska olihan sitä huhuttu jo koko kevät. Tottakai NHL- peikko on erittäin suuri joten toivotaan nyt että ei vielä Tommi tarttuisi tilaisuuteen. Joidenkin katkerien RY-fanien tulisi muistaa että moni täällä toitotti jo viime syksynä Ruudun lähtöä täysin varmana mutta mites kävikään. No, toivotaan nytkin parasta.

  Tottakai Santalan narritausta hieman laskee ainakin minun innostustani, mutta täytyy muistaa että ei mies siellä hirveesti pelannut. Hjallishan vaihtoi hänet toiseen junioriin, Juha Virtaseen.
   
 14. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
  Onnea IFK:lle!

  Onnittelut ovat epäilemättä paikallaan IFK:n saatua rosteriinsa yhden liigan kovimmista senttereistä. Toivottavasti näämme ensi kaudella tehokasta peliä Tommilta liigassa. Kunhan ei kerhoa vastaan pisteitä tehtaile. 1 syöttöpiste per peli myönnettäköön.

  Täytyy kyllä sanoa, että alkaa tuo stadin jengin rosteri olemaan sen verran kovaa luokkaa, että IFK on selkeästi yksi ennakkosuosikki ensi kaudelle. Tietysti uuden valmentajan ja monen uuden pelaajan tulo aiheuttaa jonkinlaisia epävarmuustekijöitä, mutta minulla on kyllä semmoinen kutina ensi kauden IFK:sta, että.... enpä paljasta vielä :)
   
 15. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  "Ottaako koville?" "Taisi osua arkaan paikkaan" "Menikö herne nenään?". Aina on joukossa vähintään yksi...

  Missä ovat ne katkerat Ry-fanit, joita täällä mainostetaan jatkuvasti? Suurin osa kun on minun mielestäni suhtautunut siirtoon asiaankuuluvalla viileydellä, sisimmissään tai avoimesti onnea toivottaen sekä Tommille että HIFK:lle. Tilanne on hämeenlinnalaisittain nimittäin niin tuttu, että mitään suuria tunteita tällainen siirto ei herätä. Astetta kovempi isku olisi ollut jonkun 'oman pojan' leirinvaihto. Tuuski<->Z, hyi helvetti ;)

  NHL-kortin vilauttelu ei taatusti ole mikään kuitti Helsingin suuntaan. Onpahan vain yksi vaihtoehto muiden joukossa, ehkäpä jopa aika realistinen. Toki vahingoniloisia ilkkujia ilmestyy kuvaan, jos Tommi rapakon taakse lähtee. Meitä on moneen junaan. Ei sitä kuitenkaan tarvitse koko revohkaa asettaa samaan muottiin.

  Miksikö Kerho-fanit eivät sitten ole katkeria? Siksi, koska Tommia emme olisi saaneet pitää Kerhossa kuin erittäin suuren ihmeen avulla.
   
 16. lintu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Re: Onnea IFK:lle!

  Lainaus:
  Niin, ainoat epävarmuustekijät valmentajapuolella ovat ne että tuleeko IFK parantamaan a) 200% b) 500% c) 1000% viime kaudesta.

  Pelaajapuolella nämä epävarmuustekijät ovat suunnilleen: Tyytykö Tommi saamaansa työsuhde-mersuun?,

  Onko Jere Karalahti a) 11 b) 16 c) 41 kertaa iltapäivälehtien lööpeissä?,

  Kirjoittaako Dave Stathos a) 1 kirjan b) 3 kirjaa c) 0 kirjaa ja keskittyy urheilupsykologisiin tutkintoihinsa ja väittelee itsensä tohtoriksi?
   
 17. nikolaimakarov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Pari virhettä Senior!

  Ensinnäkin: en minä toivo, että Santala lähtee HIFK:sta. Tai Ruutu. Toivon tasaisia paikallisotteluja. Toivoin viime kaudellakin. Se, että toivon niiden päättyvän Jokerien voittoon on sitten eri juttu. Mutta esimerkiksi odotettu play off -kohtaaminen oli tänä keväänä sellaista yksinpeluuta, ettei edes 4-0 - voitto tuntunut hyvältä.
  Siis: toivottavasti saatte pitää entiset Jokerinne ja me kaikki saamme hyvät paikallispelit.

  Ja toiseksi:
  Jos Tuomo Ruutu jää HIFK:hon se ei lisää HIFK:n ns. kasvatusrahaa. HIFK ja Jokerit jakavat sen jokatapauksessa fifty-fifty.
  Perustelu: korvaus jaetaan neljän edellisen kauden mukaan. Tuomolla ne ovat joko HIFK, JOKERIT, JOKERIT, HIFK tai sitten JOKERIT, JOKERIT, HIFK, HIFK. Ett näin. Tää on fakta, usko pois.
  Asetelma muuttuu vasta, jos Tuomo jää HIFK:hon vielä kahdeksi kaudeksi. Mutta siihen ei taida uskoa kukaan -- Tuomon paikka on NHL:ssä, ennemmin tai myöhemmin.
   
 18. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Re: Pari virhettä Senior!

  Lainaus:
  Eikös se kuitenkin mene kolmen edellisen kauden mukaan siten, että jos Tuomo nyt lähtisi NHL:ään, saisi Hifk siirtokorvauksesta 50% viime kauden perusteella, ja Jokerit 50% kahdelta edelliseltä kaudelta?
   
 19. Flonaldo Jäsen

  Lainaus:
  No se sitten riippuu siitä mitä luokittelet neuvotteluiksi.

  - Paljos haluaisit palkkaa?
  - Ei.
  - Mitä "ei"? Et halua palkkaa ollenkaan.
  - Ei, kun ei vaan kiinnosta.
  - No kiitos ja näkemiin sitten.

  Minä en tuosta neuvotteluja ihan vielä saa. Santala halusi pelata Helsingissä, jos ei pelaa Atlantassa.

  Scouttien näkemyksien perusteella se GM niitä sopimustarjouksia rustaa, sillä pomot ovat harvemmin näitä pelaajia itse jäällä kovin usein nähneet.

  En ihmetellytkään ajankohtaa IFK:n taholta, vaan ajankohtaa Santalan taholta. Miksi nyt? NHL-lähtöä ei ole varmastikaan vielä hylännyt, joten miksi nyt?

  Miten ihmeessä Santalan lähtö hidastuttaisi HPK:n kausikorttikauppaa? Kun kaikki täällä ovat jo pitkään tienneet, että Santala ei ensi kaudella kuitenkaan HPK:ssa pelaa. Johtokin on sen ilmoittanut hyvin yksiselitteisesti, että Santalaa ja Miettistä ei kannata kuvitella kokoonpanoihin. Lainaus:
  En minä vieläkään yhtään varmempi ole. Eikä HPK:n johtokaan taida mitenkään 100% varma olla Miettisen lähdöstä, mutta heidän logiikkansa on se, että on parempi ottaa varman päälle. Lähteä rakentamaan joukkuetta ilman epävarmuustekijöitä, ja jos Miettinen sitten jatkaisikin, niin saataisiin ryhmään ikään kuin kaupan päälle heinäkuussa todellinen huippuvahvistus.

  Ja jos jompi kumpi pitäisi valita (tässähän nyt näkemykset eivät ole toisensa poissulkevia kuitenkaan), niin kyllähän HPK:n johto olisi parempi valinta.
   
 20. Korak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
  Re: Pari virhettä Senior!

  Lainaus:
  Ei ole faktaa. Sorry.
   
 21. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Kyllä tämä antaa mahdollisuuden kuvitella (huom. siis kuvitella), että neuvottelut Atlantan kanssa eivät ole sujuneet odotetusti ja tarjous on ollut jotain muuta kuin pelaaja haluaisi.

  Se hidastuttaa kauppaa niiden osalta, jotka eivät seuraa jääkiekkoa kuin satunnaisesti. Esim. joku firma kun miettii hankkisiko kortteja vai ei. Hardcore-fanit hankkivat kortit tietysti aina.
   
 22. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Niin, tämä kysymyksenasettelu pitää edelleenkin sisällään olettamuksen että Santala ei ole hylännyt Atlantan sopimusta, jota emme taas tiedä ennenkuin asia on vahvistettu. Painotan että itsekin oletan asian olevan juuri kuten Flo esittää, tuskin on Santala edes voinut lopullista päätöstään tehdä, koska vaikka olisikin yhden tarjouksen hylännyt ja sitten pannut nimensä HIFK:n paperiin, ei se sulje pois mahdollisuutta että HIFK sopimus olisi edelleenkin vain Santalan + agenttinsa käyttämä keino jatkoneuvotteluissa Atlantan kanssa. Kelpaisiko tämä sinulle syyksi Flo ?

  Niin tai näin, Santala on HIFK:n mies liigassa, josta asianmukainen onnentoivotus HIFK:lle ja tuskin asia lopullisesti selviää ennenkuin aikarajat sopimuksille umpeutuu.
   
 23. Kempes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Flonaldo
  Kerho nosti vasta viime viikolla kädet pystyyn Santalan suhteen. Taloudelliset realiteetit tuli vastaan. Johannes on oikeassa, HPK neuvotteli Santalan kanssa. Lähde on HPK:n eräs sponsori.
   
 24. Flonaldo Jäsen

  Lainaus:
  No kovin kummalliselta keinolta se kuulostaa. Nyt Santala pakotti itsensä tekemään sopimuksen viimeistään 15.7., ilman IFK-sopimusta Santalalla olisi ollut aikaa vaikka tarvittaessa lokakuulle asti. Lainaus:
  Miten neuvottelet pelaajan kanssa, joka ei halua pelata joukkueessasi, vaikka iskisit pöytään koko perunapellon? Et mitenkään. Sponsoreille on tietysti kivempi sanoa, että loppuun asti taisteltiin ja yritettiin pitää kiinni kynsin hampain. Niin ei kuitenkaan ollut, koska Santalalla ei ollut mitään mielenkiintoa HPK:ta kohtaan. Finanssipuolella ei olisi ollut mitään ongelmaa maksaa Santalalle samaa liksaa kuin HIFK.
   
 25. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Kuuntelin eilen Sport fm:ää ja siellä haastateltiin joko Harri Lintumäkeä tai Risto Korpelaa joka oli Tallinnassa golffaamassa. En siis muista henkilön nimeä, mutta joku johtoon kuuluva henkilö kumminkin ja häneltä kysyttiin tästä Santalan asiasta. Kuulemma vasta viime sunnuntaina oli tullut lopullinen varmistus Santalan agentilta sille ettei Santala aio HPK:ssa jatkaa. Tämä HPK:n johtaja sanoi, että siihen asti oli HPK yrittänyt Santalalle saada jatko sopimusta. En tiedä sitten kuinka paljon HPK on neuvotellut, mutta varmasti on sopimus tarjouksia lähetelty HPK:n puolelta.

  Minun tietojeni mukaan Santala oli paljon ennen viime kauden päättymistä päättänyt, että jos Suomessa pelaa, niin silloin joukkue on IFK. Niin kuin nyt sitten nähtiinkin, vaikka HPK:n propaganda koneisto yritti kauan sitä tosiasiaa kiistää. Tietysti yli-malkainen sopimustarjous HPK:n puolelta olisi saattanut Santalan pään kääntää, mutta en usko että IFK on paljon suurempaa sopimusta tarjonnut mitä HPK olisi ollut valmis tarjoamaan, koska Tommi oli niin selkeästi ilmaissut halunsa pelata IFK:ssa ja näin ollen raha ei ehkä kuitenkaan ole ollut se pääasia.