Tomi Karhunen

  • 120 912
  • 321
H

Hidas_ja_kankea

Mutta katsopas ne maalit uudelleen ja ole rehellinen pelille. Pelin ollessa kesken alkaa herkemmin syyttää maalivahtia ja milloin ketäkin. Ensimmäisen ottelun se eräs kaikkien muistama maali oli veto, joka kuuluisi ottaa.

Ja kieltämättä samaa olen näemmä Bob Rambon kanssa miettinyt, että miksi esim. Donskoi pelaa alivoimaa. Sitä hänen energiaansa tarvittaisiin eniten hyökkäyksessä. Toki tällä hetkellä Donskoin tehot 0+5 kahteen peliin ovat ihan jees!

Jep! Pitää paikkansa yksi varsinaisesti helppo maali, mutta kuinka monta gamesaveria? Tarkilla oli yksi pelastus mailatorjunnan muodossa.
Nämä ovat myös henkimaailman asioita, jossa siinäkin mielessä uskoisin paremman vaihtoehdon olevan Tarkin jatkamisen.

Donskoi ottaa ajoittain liian paljon vastuuta ja nyt pitäisikin saada onnistumisia myös muille ketjuille.

Jäsen JPL:n kanssa pitkälti samoilla linjoilla.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä keskustelu ei onnistu kuin niiden kanssa, jotka katsovat ne maalit nyt, eivätkä muistele tunnekiihkoista la-iltaansa ja silloin näkemäänsä. Voisi jopa sanoa, että se meni enemmän pelaajilta ohi ja Karhusta oli hyvä suojella, ettei hän joudu olemaan reikäjuustona.

Katsoppa vielä kerran ne maalit, ettei vaan tunteet aiheuta näkemyseroja.. Esim. kolmas maali, kyllä tuohon pitää ehtiä.

Helpoimmat maalit ottelussa päästi ehkä jopa Iiro Tarkki

Ehkä jopa. Hyvin vedät

En tarkoita tällä JPL:ää vaan niitä yksiä, joita en edes keskusteluyhteyteen kaipaa.

Täällä taas. Onko se Karhusen Tappara-diili varma? Heippa jos on!
 

JPL

Jäsen
Kyllä se mielestäni meni ohi ja vielä melko nopeasti, mutta mitäpä tuosta väittelemään. En sano, että ne kaikki maalit olisi helppoja olleet ja paljon oli syytä muuallakin. Jotenkin vain koko joukkueesta huokui heti alkuhetkiltä asti ihmeellinen välinpitämättömyys. Karhu otti jonkun hienonkin kopin, mutta kun joukkue edessä pelasi aneemisesti, niin veskarin olisi pitänyt seistä päällään siihen saakka, että joukkue olisi tajunnut alkaa pelaamaan. Tuossa niin ei käynyt ja sen takia veskari vaihdettiin.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Jep! Pitää paikkansa yksi varsinaisesti helppo maali, mutta kuinka monta gamesaveria? Tarkilla oli yksi pelastus mailatorjunnan muodossa.
Tuo nyt on tässä kohtaa epäreilu vertaus, kun Karhunen pelasi tuossa ottelussa noin 9,5 minuuttia ja Tarkki pelasi noin 50 minuuttia. Ehtii siinä 50 minuutissa pelejä paremmin pelastaa kuin 9,5 minuutissa.

Noh, huomennapa sen näkee kuka siellä Kärppien maalilla onkaan. En näe, että tämä homma SaiPaa vastaan maalivahteihin kaatuu, kumpaankaan, vaan syyt ovat pääasiassa muualla.
 
H

Hidas_ja_kankea

Noh, huomennapa sen näkee kuka siellä Kärppien maalilla onkaan. En näe, että tämä homma SaiPaa vastaan maalivahteihin kaatuu, kumpaankaan, vaan syyt ovat pääasiassa muualla.

Ei välttämättä kaadu SaiPaan, mutta tavoitteen ollessa korkeammalla, ei nyt nähty esitys yksinkertaisesti riitä riippumatta kummalla mennään.
Maalivahtipeluutus on yksi vaikemmista kysymyksistä menestymisen tiellä. Viime vuoden poff-sarjassa peluutus oli helppoa ja nyt pienimuotoinen ongelma. Tarkin onnistuessa huomenna ongelma on ainakin hetkeksi lakaistu maton alle.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Katsoin tänään edellisen ottelun maalikoosteen. Oikeastaan yksikään Karhuselle mennyt maali ei ollut mikään varsinainen imaisu.

Mun mielestä olennainen asia on myös se, että pelkästään maalit näin jälkikäteen katsottuna ei sisällä sitä pelin "juonta". Eli en näkisi tässä tilanteessa etuna sitä, että katsotaan parin päivän päästä tunnekuohujen jälkeen tilanteita yksittäisinä. Karhusen vaihto oli ehdottomasti oikea ratkaisu, kuten sinäkin ilmeisesti uskot että oli. Syy ei varmasti ollut pelkästään Karhusen lievä epävire vaan myös suojelua reikäjuustottamiselta.

Mitä tulee imaisuihin yleensäkin, niin Imaisu oli tosiaan se ensimmäisen pelin imaisu, mutta sm-liigan ja varsinkin Kärppien maalivahtien taso on ja pitää olla sitä luokkaa, että heikoksi suoriutumiseksi voidaan lukea muunkinlaisia maaleja kuin maskiton rannari pienestä kulmasta ja vielä puikoista. En missään nimessä laittaisi Karhusen piikkiin tappiota ja suurempi syy kuuluu varmasti kenttäpelaajien harteille. Kuten JPL sanoi, joukkueesta huokui ihmeellinen välinpitämättömyys. Muistetaan nyt kuitenkin sekin, että maalivahdin asema joukkueessa on sen verran tärkeä, että tämän tason peleissä sun pitää pystyä kerta kaikkiaan pysymään tasollasi ja jopa ylittämään itsesi. Se on fakta, eikä mun mielestä uransa suuntaviivat itse valinnutta täyspäistä ihmistä voi silitellä tuollaisen pelin jälkeen. Ei tarvi haukkua maan rakoonkaan kyllä. Tykkään kyllä että haastat pohtimaan tätä Karhusen tilannetta säännöllisesti, mutta toistaiseksi minä en ainakaan ole päässyt kanssasi samoihin johtopäätöksiin.

Kolmas maali. Monta kertaa kelailtuna Karhusen torjuntatyöskentely näyttää entistä hirveämmälle. Karhunen on aivan unessa. Joko luulee että maali on hänen silmin katsottuna puolitoista metriä oikeammalla, tai sitten luulee että poikittaissyötöstä tulee vain 2 metrin pituinen 10 metrin sijaan. Eli tässä tapauksessa ei ole ollenkaan hajulla missä vastustajan pelaajia saattaa olla. Ihan normaali pelitilanne mielestäni Karhunen ei vain ollut hereillä. Kyllä tuo oli viimeinen tikki tuossa pelin tilanteessa.


Pirneksen tekemä maali oli torjuttavissa.

Mun mielestä taas Pirneksen maalista ei voi maalivahtia oikein syyttää. Toki veto menee ikään kuin paketin läpi, mutta Pirnes on näitä tehnyt aika monelle veskalle. Kuti tulee läheltä ja ehkä hivenen maskista.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Tämä ei kyllä tänä vuonna ole ollut pelin henki. Tarkin loistavankin pelin jälkeen maalille on aina seuraavaan otteluun ilmestynyt Karhunen, ainakin kevätkaudella. Eikä lauantain peli ollut Tarkilta edes loistava.
Kyllä minusta pelin henki on ollut aivan perusteltu tällä kaudella. Tarkki kun ei oikein ole pystynyt esittämään Karhusta parempia otteita missään vaiheessa kautta. Tarkilla oli syksyllä oikein hyvä ja hetkellisesti Tomia parempi vire, mutta Karhusella taas joulu-tammikuussa Iiron loukkaantumisen aikana vielä parempi. Montakos viikkoa putkeen se Karhu olikaan liigan kuumin pelaaja? Sen jälkeen on sitten kummankin maalivahdin otteet ailahdelleet yhtälailla. Näin ollen minusta oli aivan loogista, että viime kauden mestarimaalivahtia ajettiin loppukaudesta ykköseksi tänäkin vuonna, kun haastaja ei häntä ollut siihen mennessä kyennyt syrjäyttämään olemalla parempi. Yhtä hyvän vireen ei pitänytkään riittää perusteluksi mestarin syrjäyttämiselle. Nyt sitten on tietysti aika taas reagoida tähän nykyiseen maalivahtitilanteeseen ja tehdä tarvittavia johtopäätöksiä jatkopeluutuksen suhteen.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ei välttämättä kaadu SaiPaan, mutta tavoitteen ollessa korkeammalla, ei nyt nähty esitys yksinkertaisesti riitä riippumatta kummalla mennään.
Siksihän minä sanoin, että nimenomaan SaiPaa vastaan riittää. Olisin sanonut jotakin muuta, jos olisin tarkoittanut. Tarkoitin äsken siis tismalleen sitä mitä sanoin enkä ulottanut asiaani pidemmälle. Olemme siis itse asiasta ihan samaa mieltä.
Kolmas maali. Monta kertaa kelailtuna Karhusen torjuntatyöskentely näyttää entistä hirveämmälle. Karhunen on aivan unessa.
Joo, kyllä se kolmas - vaikka olikin nätti syöttö ja kova veto - olisi ollut torjuttavissa. Ja olisin samassa kohtaa laittanut Tarkin maalille. En tosin muotoilisi, että hän aivan unessa oli siinä kohtaa.

Maalivahteja on aina helpoin syyttää, mutta kyllä tässä nyt muutkin osa-alueet tosiaan mättävät. Pudotuspelit ovat matka, paljon ehtii tapahtua jokaisella osa-alueella. Parempi tietenkin olisi jos kaikki olisi kunnossa jo nyt. Kärpäthän on esimerkiksi ollut edellisen maajoukkuetauon jälkeen sarjan heikoin alivoimajoukkue. Ei se nyt ihan maalivahdin piikkiin tuokaan vain mene.

Itsehän en enää usko Kärppien voittavan tänä keväänä mestaruutta. En vaikka maalivahtipeli olisi viime kevään tasolla. Toivottavasti olen väärässä.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itseäni Karhusen ominaisuuksissa häiritsee hänen pieni kokonsa, mitä hän tosin on pystynyt hyvin kompensoimaan muilla ominaisuuksillaan. Ongelma mielestäni korostuu pudotuspeleissä, missä maskipelaaminen tehostuu ja maalivahdit joutuvat usein torjumaan kiekon sitä näkemättä. Tällaisessa tilanteissa maalivahti joutuu vain luottamaan, että on oikeassa paikassa kiekon tiellä ja isompikokoinen maalivahti yksinkertaisesti peittää enemmän.
 

JPL

Jäsen
Kyllähän tuo koko aiheuttaa ne Karhusen ongelmat monellakin tapaa.

Ei näe maskin takaa kiekkoa niin hyvin ja joutuu liikkumaan näkyvyyden saamiseksi enemmän.
Samasta syystä joutuu pelaamaan syvyyssuunnassa enemmän, jolloin poikittaissyöttöihin on vaikeampi ehtiä. Tämä on ollut toki Karhun suurin kehityskohdekkin viime vuosina ja höntyily on vähentynyt todella paljon. Syvyyspelaamisesta on varmaan otettu puoli metriä pois, jolloin sivuttaisliike lyhenee melkein metrillä ja usein ehtiikin torjuntoihin nykyään mukaan.

Mutta nuo nyt on jokaisen pienemmän maalivahdin ongelmia, eikä mitään uutta tässä...
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Metsola on 2 cm lyhyempi kuin Karhunen. Tim Thomas on sentin pitempi kuin Karhunen.

Mutta ainoastaan Karhunen on näistä niin lyhyt, että se aiheuttaa ongelmia. Joo, pelaa pieneksi ja kuitenkin voittaa mestaruuden (tosin vasta kolmesti tällä vuosikymmenellä) ja valitaan kuukauden pelaajaksi. Pieni se on eli pakko olla huono. T. Teksti-tv.

Hyvä, että Tarkki on tänään maalissa. Tosin, oli se muka hyvä, kun Rynnäs pelasi viime keväänä Tapparaa vastaan. Eikä se sitten hyvä ollutkaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen kyllä yllättynyt, että Tarkki aloittaa tänään maalilla. Nyt viedään kyllä Karhuselta viimeisetkin itseluottamuksen rippeet. Samalla olen tyytyväinen siihen, että parempivireinen maalivahti pelaa. Entistä suuremmalla syyllä voi ihmetellä kevätkauden peluutusta, joka tähtäsi vain ja ainoastaan siihen, että Karhunen pelaa kauden tärkeimmät pelit. Pientä panikointia tuntuisi olevan ilmassa.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huonoa tuuria ollut Tomilla, mutta tällaista arpapeliähän tämä vähän on. Myös Tarkilla on sankarihistoriaa playoffeista Bluesin paidasta, joten kyllä se voi yhtä hyvin olla Iirokin joka vie meidät finaaleihin saakka. Pääasia, että nyt toinen edes löytäisi sen voittavan vireen.

Viime pelissä kumpikaan veskari ei voittanut, joten itse en ainakaan kummastele yhtään että Tarkilla jatketaan. Näin olisin itsekin tehnyt. Karhunen on pelannut kaksi keskinkertaista peliä, enempää ei ole enää vara antaa tässä sarjassa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen kyllä yllättynyt, että Tarkki aloittaa tänään maalilla. Nyt viedään kyllä Karhuselta viimeisetkin itseluottamuksen rippeet. Samalla olen tyytyväinen siihen, että parempivireinen maalivahti pelaa. Entistä suuremmalla syyllä voi ihmetellä kevätkauden peluutusta, joka tähtäsi vain ja ainoastaan siihen, että Karhunen pelaa kauden tärkeimmät pelit. Pientä panikointia tuntuisi olevan ilmassa.

On totta, että tuo kevään peluutus asettuu entistä oudompaan valoon. Mutta uskon ja toivon, ettei Karhusen itseluottamus ole niin alhaalla kuin epäilet. Monestihan Karhunen on ollut parhaimmillaan kun on päässyt yllättämään puskista, joten pidän täysin mahdollisena, että sieltä saadaan sisuuntunut kaveri jos hän pääsee vielä kentälle tämän kevään aikana. Odotin kuitenkin itsekin Karhuselta enemmän ja tässä vaiheessa Tarkilla jatkaminen on mielestäni ihan perusteltua.
 

JPL

Jäsen
Metsola on 2 cm lyhyempi kuin Karhunen. Tim Thomas on sentin pitempi kuin Karhunen.

Äh - heitin vissiin taas kalikalla.... Yritin tuoda esiin melko selvästi tuon, että nämä samat "ongelmat" on kaikilla lyhkäsemmillä maalivahdeilla. Isommilla maalivahdeilla on sitten erilaiset ongelmat, esimerkiksi ketteryyden, muun liikkuvuuden ja loukkaantumisten kanssa.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olen kyllä yllättynyt, että Tarkki aloittaa tänään maalilla. Nyt viedään kyllä Karhuselta viimeisetkin itseluottamuksen rippeet.

Pääasia että kenttäpelaajien luottamus maalivahtiin kasvaa. Se kun vaikuttaa aikalailla puolustuspelaamiseen ja sitä kautta kaikkeen muuhun.

Samalla olen tyytyväinen siihen, että parempivireinen maalivahti pelaa. Entistä suuremmalla syyllä voi ihmetellä kevätkauden peluutusta, joka tähtäsi vain ja ainoastaan siihen, että Karhunen pelaa kauden tärkeimmät pelit.

Sanoppa se. Ehkä Karhunen saatiin myytyä kalliilla kun toimittiin näin?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Joillakin on käsitys, että kun on iso maalivahti, niin on hyvä maalivahti ja aina parempi kuin esimerkiksi Tim Thomas, Juha Metsola tai Tomi Karhunen. Pidempi vipuvarsi esimerkiksi hanskakädessä aiheuttaa ongelmia. Ja sitten nuo jo mainitsemasi. Pienemmälle maalivahdille on enemmän etua, että puolustuspäässä pelaajat niin sanotusti syövät kiekon. Nythän sitä ei juurikaan tapahdu. Velliperseilyä on aivan liikaa. Työhanska on pelkkä esine Lasse Kukkosen pukukopissa eikä se symboloi kuin sitä, että se työhanska on siellä naulassa eikä kuvainnollisesti jäällä. Tietenkin pelaajat luistelevat usein kovaa ja Kemppaisen ketju on hyvä, mutta puolustusasenne ei ole hyvä, ja se korostuu alivoimassa, joka on umpisurkeaa. Maalivahti on usein sen ketjun päätepiste ja sijaiskärsijä. Itse asiassa puolustuspäässä perseilevälle Kärpille tällä hetkellä isokokoisempi Tarkki on juuri nyt tältä kantilta oikea valinta. Sitten kun joukkue pelaa hyvin myös puolustuspäässä, niin Karhusen nopea reagointi toimii yleensä paremmin. Voisi siis sanoa, että Tarkin avulla Kärpät selviää helpommin SaiPasta - jos edes selviää - mutta mestaruuteen vaaditaan puolustuspäässä parempi Kärpät ja silloin jos Kärpät on sitä, niin Karhunen on tie menestykseen.

PS. Pöljin sanonta ikinä missään: se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Esimerkki: Y sanoo: "Henkilö X on aivovammainen typerys". Henkilö X vastaa: "En ole, puhut palturia". Henkilö Y iloitsee kuin pulua pelannut shakki: "Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa". Keskustelun perusteella voimme tehdä päätelmän, että Y on typerys.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pienemmälle maalivahdille on enemmän etua, että puolustuspäässä pelaajat niin sanotusti syövät kiekon. Nythän sitä ei juurikaan tapahdu. Velliperseilyä on aivan liikaa. Työhanska on pelkkä esine Lasse Kukkosen pukukopissa eikä se symboloi kuin sitä, että se työhanska on siellä naulassa eikä kuvainnollisesti jäällä. Tietenkin pelaajat luistelevat usein kovaa ja Kemppaisen ketju on hyvä, mutta puolustusasenne ei ole hyvä, ja se korostuu alivoimassa, joka on umpisurkeaa. Maalivahti on usein sen ketjun päätepiste ja sijaiskärsijä. Itse asiassa puolustuspäässä perseilevälle Kärpille tällä hetkellä isokokoisempi Tarkki on juuri nyt tältä kantilta oikea valinta. .
Tämä menee mielestäni juuri niin kuin kirjoitat. Puolustuksemme velttoilu korostui varsinkin lauantain vieraspelissä. Viivalta tulleisiin vetoihin SaiPa sai rakennettua valtavan maskin, kun maskimiehiä ei edes yritetä siivota pois. Tämän lisäksi ensimmäinen mies, joka peittää vetoa, ei itseasiassa peitä vetoa, ainoastaan maalivahdin näkyvyyden sillä tärkeällä hetkellä, kun veto lähtee. Velliperseilyä on liikaa, ei kaikki siniviivavedot saa mennä maalivahdille asti, saati maaliin. Nyt niitä kiekkoja pitää oikeasti ruveta syömään, pelata joukkueelle ja auttaa maalivahtia. Karhusen työskentely viime keväänä oli ihailtavan rauhallista. Iso syy siihen oli varmasti se, miten viisikko tai nelikko hänen edessään pelasi.
Sitten kun joukkue pelaa hyvin myös puolustuspäässä, niin Karhusen nopea reagointi toimii yleensä paremmin. Voisi siis sanoa, että Tarkin avulla Kärpät selviää helpommin SaiPasta - jos edes selviää - mutta mestaruuteen vaaditaan puolustuspäässä parempi Kärpät ja silloin jos Kärpät on sitä, niin Karhunen on tie menestykseen.
Mielestäni Kärpät pelasi erinomaisen pelin perjantaina, olkoonkin, että viimeinen erä oli haasteellinen. Karhunen voitti toki tuon pelin, muttei ollut kovin vakuuttava edes kelpo puolustuksen edessä. Hän pelasi samoin kuin runkosarjan lopun eli epävarmasti. Hän päästi yhden erittäin helpon maalin, jonka ansioista vastustaja sai hengen päälle. Karhusen haparoinnin takia olen tyytyväinen siitä, että Tarkki saa tänään näytönpaikan. Toki voit olla aivan oikeassa myös siinä, että tänä keväänäkin tarvitsemme Karhusta, kun vielä isommat pelit koettavat.

Marjamäen mukaan Kärpille tehdyistä seitsemästä maalista yksi, siis yksi, on tehty ykkössektorista. Mielenkiintoista on nähdä onko tämä pysyvä trendi vai sattumankauppaa, joka kokee pitkässä juoksussa muutoksen.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Karhusen siirtäminen sivuun tässä vaiheessa on mielestäni virhe, koska Karhusta ajettiin sisään koko runkosarja eikä Tarkki saanut juurikaan peliaikaa ja vastuuta. Nyt yksi heikko peli, veskarin vaihto eikä seuraavassakaan pelissä sitten tule vastuuta. Itse olisin sanonut Karhuselle Lappeenrannassa vaihdon jälkeen, että ala keskittymään seuraavaan matsiin, mutta viisaammat miehethän siellä päätöksiä tekevät.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Tuli heti mieleen Hannu Aravirta ja Johan Backlund. Sehän meni just näin silloin.

Juu, touche. Onneksi Tarkki pelasi vahvasti, sillä hänen flopatessaan eilen Kärpillä olisi ollut käsissään pienimuotoinen veskariprobleema. Nyt Tarkki jatkaa ja katsotaan, että pystyykö Iiro pelaamaan vahvan matsin myös huomenna Lappeenrannassa.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilanne lienee myös se, että Karhunen ei pelaa enää peliäkään Kärpissä - vaikka Tarkki imuroisi. Sen verran huonot välit seuraan.

Onko kellään tarkempaa tietoa asiasta? Että onko Karhusen ja Kärppien välit oikeasti noin huonot?

Enpäs ole tämmöisestä kuullu, ikävä juttu=( Olisin itse halunnut vaihtaa Iiron Karhuun jo seuraavaan peliin. Aivan liikaa päästää Iiro maaleja kevään peleiksi.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Sitten on pakko olla kyseessä henkilökemiallisia juttuja. Jos välit ovat sen takia huonot, että seurassa on kaksi "ykkösvahtia" niin saa ripustaa hokkarinsa naulaan. Jos mielii torjua joku päivä maailman huipulla rapakon takana, ei tällaiset seikat saa vaikuttaa, huipulla tarvitaan kaksi hyvää maalivahtia. Mutta kun lähteenä on iltalehti ja huttunen niin jättäisinpä omaan arvoonsa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös