Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 463 444
  • 5 037
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Minusta on turhaa verrata Kekäläistä ja Nybondasta. Toimenkuvakin on Kekäläisellä Jokereissa suurempi. Kekäläinen on sopiva mies arvovaltansakin takia johtamaan Jokereita ja sanomaan Harkimolle vastaankin. Mutta se Keklusta ja Jokereista.

Nybondas on ollut minusta koko aika hyvä valinta. HIFK:n tekemisessä on hyvä balanssi ja roolitus. Nybonbas nimenomaan haluaa tehdä duunia tässä seurassa ja on niin koko ikänsä tehnytkin. Eli juuri sopiva meille tänne HIFK:iin. Ja hän tuntee HIFK:n toimitaympäristön, kuin omat taskunsa. Voi olla pestissään pitkäänkin. Lisäksi tykkään tuosta asialinjasta, jolla hän postiaan hoitaa. Ehkä voisi olla vähän enemmän esillä, vaikka HIFK.fi sivuilla mutta se on hienosäätöä. Pääasiahan on, että joukkue on kilpailukykyinen ja myös kelpaa HIFK:n faneille.

Mutta melkeinpä parasta Nybarissa on se, että kaveri on henkeen ja vereen HIFK. Kaveri osaa arvostaa HIFK:n brändiä ja omia jätkiä. Kaveri tuntee junnupuolen helvetin hyvin, koska on työskennellyt sillä sektorilla ennen. Lisäksi hankkii sopiviin rooleihin sopivat jätkät. Kylmänviiläesti haki esim Järvisen takaisin, vaikka kaikki itki mitä me tuolla puukädellä tehdään. Nybondas hoitaa työnsä säntillisesti ja ajattelee samalla HIFK:n kannalta. Niinkuin aiemmin viestissäni sanoin, niin roolit HIFK:ssa menee hyvin koko organisaation tasolla. Ja kyllä esim Kautonen ansaitsee myös kiitosta. Ja kyllä pienen hymyn nosti kasvoille, kun Nybondas asiallisen rauhallisesti sanoi että alkaa pikku hiljaa keskittymään jo kauteen 2012-2013. Kun jengi on hienosäätöä vaille valmis, niin mikäs siinä. Tosin tiedän sen, että UTJ tekee aina myös tulevaa kautta ja on muita esim valmennusta kalenterissa edellä. Mutta silti.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on ollut ja tavallaan on edelleenkin tietyt varaukset Nybondaksen suuntaan, mutta ei niistä tässä nyt sen enempää. Aika näyttää, saanko tässä asiassa nenilleni vaiko enkö. Toivottavasti saan, koska mitään muuta "agendaa" mulla ei ole kuin nähdä menestyvä IFK. Tällä kaudella olen sen nähnyt ja siitä kiitos kuuluu ilman muuta myös Tom Nybondakselle. Hienoa työtä ja tällä kertaa upporikkaan ja rutiköyhän pelaaminen (Riksman) todella kannatti. Nähtäväksi jää, miten ensi kauteen lähdetään ja miten maalivahtiasiaan tullaan reagoimaan. Mutta kuten totesin, ei näistä juuri nyt sen enempää. Olisi erittäin tahditonta arvostella tasapainoisen mestaruusjoukkueen rakentajaa juuri nyt asioista, joilla ei enää ole mitään merkitystä. Non what so ever. Mainitsin nyt tuon esimerkin vain ja ainoastaan siksi, ettei tule sellaista "mä tiedän susta yhden jutun, mutta en mä viitsi kertoa"-vaikutelmaa.

Tietyllä tavalla mä diggaan tuota etäistä ja viileää roolia, mitä Nybondas vetää. Joskus toivoisin, että jalkautuisi useammin meidän fanien kanssa tarinoimaan, jotta voisi tarvittaessa antaa vaikka palautetta face to face. Meilit on aina vähän tylsiä.

Arvostan myös nyky-IFK:n linjaa antaa joukkueen ja valmennusjohdon edustaa. Lisäksi arvostan johdonmukaisuutta, mikä on hyvin virkistävää verrattuna Penan aikaiseen venkoiluun. Diggasin myös siitä, että Nybondas tuossa haastattelussa hyvin avoimesti vastasi kysymyksiin ja tarkensi, koska kannattaa alkaa odotella ensi kauden joukkueen julkistamista. Nyt ei tarvitse jännäkakka housussa viettää seuraavaa kuukautta.

Onnittelut siis myös Tom Nybondakselle BOL-tädiltä. Olen siinä uskossa, että en ole tulossa Nybondaksen uniin enkä ikkunan alle räksyttämään ;). Kiitos siitä.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
...voi näköjään tulla kirjoittelemaan nettiin aivan mitä vaan. Kausien 1996-97 ja 1997-98 tapahtumia suhteellisen tarkasti seuranneena voi vain todeta sen, että valitettavasti kirjoitat läpiä päähäsi

Helppoa kirjoittaa, että "läpiä päähäsi" mutta mistä oikeasti ? Toi vaan esille, että massia oli käytettävissä, vai pelasiko herrat; Davidsson, Jokinen, Caloun, Zidlicky, Thomas, Halkidis ym. ilman palkkaa?. Kerro mulle kun niin tarkasti seurasit. Ja sulle vielä, Zidlicky pelasi IFK:ssa eikä Zidlinsky ja etunimi on Marek.
Ihana muuten tuo sinun nimimerkkisi, aurinkotuuli, ettei vaan tuulella käyvä...

Tämä on foorumi jossa moni tuo mielellään esille jos on vähänkään sisäpiiriä tai käyty joku lyhyt valmentajakoulutus. Mitä tähän tarkasti seuraamiseen sitten sanoisi? Sanotaan vaikka ainakin ettei minun tarvitse ostaa lippuja Ifk:n peleihin joten olen tästä syystä usein paikalla, eikä näössä ole mitään vikaa(älkää muut jaksako tarttua tähän, kiitos). Ja vuodesta -82 kaikki mestaruudet on nähty ja tarkasti.

Ja lopuksi, IFK:n pelaajat & valmentajat veivät mestaruuden joten olen erittäin tyytyväinen myös mr. Nybondaksen tekemiseen, hyvä Tomppa !
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllä HIFK on selkeästi ilmoittanut tavoitteekseen menestyksen. Lukekaa Valtasen ja kumppanien haastattelut. Sieltä löytyy mm. "Tämän kokoinen organisaatio ei saa viettää välivuosia, näillä resursseilla pitää menestyä". Olin tyytyväinen, kun tuo sanottiin ääneen ja mielestäni liigan oloihin poikkeuksellisen kovat kaappaukset mallia Micke, Ville, Hannes eivät kyllä kerro riskittömästi pelaavasta keskinkertaisuuden hakijasta. Sanon edelleen, että viiden kauden sisään on voitettu vähintään yksi mestaruus. Tulee vielä kausi, jolloin kaikki natsaa kohdilleen.

Tsori, tää nyt vain jämähti silmiin ja päivämäärä on 1.2.2011 !

Tähän päätelmään tarvittiin itse asiassa hetkellinen punalasien riisuminen ja tilanteen tarkastelu kliinisesti. Käteen jäivät erinomaiset speksit: Organisaatio aloitti ammattimaistumisen, kun Pena kenkäistiin. Uusi organisaatio + uusi valmennus ovat aivan selvästi sanoneet, että menestys on pääpointti. Pelaajahankintoja on tehty huolella ja harkiten ja koutsiksi hankittiin hallitseva Suomen mestari 3v. diilillä. Tässä ei tarvinnut olla edes meedio, jotta pystyi päättelemään, että pian natsaa. Punalasien takaa katsottuna oli tullut totuttua siihen, että kaikki menee kuitenkin päin persettä. Tämän kauden joukkueella oli huonot hetkensä, kuten jokaisella joukkueella kauden mittaan. Mutta pääosa ajasta oli nälkäistä ja hyvää kiekkoa ja mielestäni tämän kauden joukkueesta oli jo aistittavissa ääretön voitontahto. Minäkään en ollut huolissani, kun narrisarja oli 0-2. Silloin olin, kun se oli 2-3. Kun HIFK repi sarjan 3-3:een , voitto ratkesi siinä ja Lukko-sarjan avaustappio ei tuntunut yhtään missään.

Kohti uusia seikkailuja!
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kohti uusia seikkailuja!

Nimenomaan. Tossa sm-liigan linkityksessä(oli toisessa ketjussa, Mennander haastattelee Nybaria) itseasiassa tulee hyvin ilmi kuinka on menty eteenpäin The Penan ajoista. Nybarin päähuomio on jo periaatteessa kaudessa 2012-13. Eli perustyö ensi kaudelleon jo tehty, tietysti tarpeen mukaan tullaan parantamaan heikkouksia jne. Kuten viime kauden Nortin hankinta, tän kauden Hamilton jne. Nybari on varmaan ruoskinut itseään kaikkein eniten keisseistä Walsh yms muut failuret. Mutta niitä sattuu. Nyt on luotu menestyspohja, tulevat vuodet ja kaudet näyttää miten sitä pohjaa jatkorakennetaan vai sorrutaanko vanhaan scheisseen. Jälkimmäiseen en usko enää HIFK:n valahtavan mutta ken elää sen näkee. Toivottavasti kaikki JA:set ainakin.

Yhdessä asiassa toivoisin hieman vielä hienosäätöä. Sikäli mikäli viime kauden kaltaisia floppeja tulee vielä, ne pitäisi rohkeasti käsitellä julkisuudessa yhden kerran, jottei faneille jää mitenkään epäselväksi että kyllä sitä seuraa ja organisaatiotakin vituttaa huolella. Ekan kauden jälkeenhän Nybari oli(muistaako jengi sen 'ai lievä darra päällä') ilmeisesti velvoitettu jotenkin tulemaan ulos ja pyytämään anteeksi homman kusemista. Vai oliko se sittenkin viime kausi? Ei pysty muistaa kun toi TÄMÄN KAUDEN MESTARUUS PAINAA VIELÄKIN muistisoluja hieman harhaan.

Jokatapauksessa hieno tasonnosto Nybarilta ja aplodien+nöyrän kiitoskumarruksen paikka. Jätte bra!
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika vitun hienoa duunia Tomppa! Respektii. Voidaan olla ylpeä tästä aina Helsingin IFK:ta sydämessään pitäneestä kaiffarista. Mitenköhän nyt ne listat - näistä keskusteltiin vuosi sitten - ja perinnöt, jotka Valtanen, Nybondas ja Jalonen jättivät? HÄ? Näyttää aika saatanan hyvältä vai mitä Isaksson?
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Ammattimies. Loistavaa työtä, hyvissä ajoin tehty työ kantaa nyt hedelmää. Kaikki uudet paperit ovat 2-vuoden sopimuksia, jatkopapereista parhaat ovat Granlund, Granlund, Wirtanen, "nelosketju" ja Järventie.

Torniainen on mielenkiintoinen nimi, toki ei vielä edustuksen aika kaudella 2011-2012.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Jep, Tompalle hatunnosto!! On kyllä mies paikallaan. Nyt kun katselee tätä ammattimaista asioidenhoitoa niin voi vain nauraa Penan aikaiselle sekoilulle. Oli se huvittavaa pelleilyä nykymeininkiin verrattuna!
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
LOISTAVAA.

Aivan mahtavaa duunia toi meidän Tomppa on tehnyt joukkueen kokoamisessa.
En viitsi alkaa luetella nimiä erikseen, kokonaisuus antaa IFK:lle kaikki eväät hakea taas mestaruutta. Mahtavaa. Jos nyt kuitenkin yhden nimen nostan esiin, Kalle Torniainen, Djurgårdenista. Tässä meillä on taas käsissämme "hiomaton timantti ". Kaverin statsit kannattaa tsekata vaikka tuolta Eliteprospectsista. Rightin sentteri, jolla ominaisuudet vaikka mihin. Petun oppiin ja hyvä tulee. Kiitos Tomppa, jos vielä Ruudun Jaken ottaisit, se olis piste i:n päälle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Respect! Aika hiljaista on con-Nyba-rintamalla. Tähän ei Keklukaan pystynyt - laadukkaan rungon jatkuvuuteen. Penan kaudella jatkuvuutta oli ainoastaan paskuudessa.

Pirun mukavaa olla HIFK:n kannattaja kun koko johdosta huokuu ammattimainen asenne, joka kohdistetaan oman vastuualueen optimitilanteeseen saattamiseen. Eli kiitokset myös (pelkistetysti) Valtaselle yhteistyösopimuksista, Carlssonille mainonnasta, hallitukselle suuntaviivoista ja muille puurtajille - ilman teitä Tomppa ei saisi tällaista jengiä kasaan!
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Hyvä Nybis!

Pakko on munkin antaa täydet pinnat Nybikselle tämän joukkueen rakentamisesta. Ei jäänyt kerta kaikkiaan mitään toivomisen varaa. Rudy olisi toki bonusta, muttei missään nimessä välttämätön hankinta.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan mahtavaa duunia toi meidän Tomppa on tehnyt joukkueen kokoamisessa.

On siellä toinenkin mielenkiintoinen nimi, Kristian Tuohilampi. Pauniokin on muistaakseni oma kaveri, käynyt kasvamassa muualla. Ja tietysti omia junnuja kuten Åsten ja Teppo. Erittäin iloinen olen myös Markus Granlundista!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistan, kuinka tuli epäiltyä Nybarin kykyjä ja pohdittua, että niinköhän tässä on vain yksi vanha IFK:lainen saanut duunin hyväveliperiaatteella.

No, nyt voi kyllä sanoa, että kaikkea muuta! Nybari on vielä kokematon liigaseuran utj:na, mutta näytöt on jo nyt parilta viime vuodelta kovat. Päättyneeltä kaudelta on mestaruus ja ensi kauden joukkue näyttää käsittämättömän hyvältä samoin kuin valmennusjohto. Mestaruusjoukkueen runko pysyy hyvin kasassa ja hankinnat vaikuttavat järkeviltä.

Hienoa Tom N.!
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskomatonta duunia jälleen kerran Tom Nybondakselta! En voisi HIFK-kannattajana enempää pyytää, vaikka tuohon kyllä mahtuisi se Jakke vielä mukaan skinnaamaan... ;)
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Kauden lopussa kun tuo Nybondasin (vai onko se nyt siis Nybondaksen?) haastattelu ilmaantui SM-liigan sivuistoille, miehestä uhkui kyllä todella hyvä vibe. Ilmeisesti runko tälle jengille oli silloin jo valmis, tai käytännössä koko jengi. Hienon joukkueen on (jälleen) kasannut eikä tähtäimissä ole mitään muuta kuin mestaruuden uusiminen. Matikaisella toki sanansa ollut varmasti sanottavana, mutta eipä tuosta jengistä hirveästi pelaajia löydy jotka ovat valmentajasta kiinni, toisin sanoen jokainen liigavalmentaja ottaisi ilosta kiljuen vastaan suuren osan IFK:n ensi kauden joukkueesta, ja näinhän sen pitääkin mennä! Eteenpäin ollaan menty suurin harppauksin ja suurin pelko tänä vuonna oli rungon hajoaminen josta ei nyt ollut tietoakaan. Voiko tämä olla sama organisaatio kuin muutama hassu vuosi sitten? Suuri kiitos kaikille joukkueen rakentajille, Tomppa tietysti etunenässä!
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Joukkue todellakin näyttää (jälleen) fiksusti kootulta, eikä semmoisia "toivotaan-toivotaan" pelaajia ole rosterissa. Hyvää duunia toimistolla jälleen!
Tämä herättää väkisinkin kysymyksen että kuinka monta menestyksen vuotta tässä välissä onkaan hukattu Penan takia?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tämä herättää väkisinkin kysymyksen että kuinka monta menestyksen vuotta tässä välissä onkaan hukattu Penan takia?

No vaikka just niin monta kuin se viiksivallu takatukka oli seurassa hääräämässä. En laske yhtä pronssimitalia menestykseksi.

Itsekin olin alussa epäileväinen Nybondasin suhteen, mutta ne epäilykset ovat karisseet jo pari vuotta sitten pois. Hieno työnäyte jälleen kerran, iso kiitos Officen porukalle, he ovat tehneet toistaiseksi oman duuninsa kiitettävästi. Nyt on sitten pelaajien ja valmennuksen vuoro jälleen kerran.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä - Nybondas on onnistunut. Ei kahta sanaa.

Ja lisäksi: kun nyt on hehkutettu kekäläisen palkkaamia nuoria potentiaalisia pelaajia tulevaisuutta silmällä pitäen, niin täytyy antaa Nybondasille samasta asiasta pisteet myös, ja päälle vielä yksi ylimääräinen siitä, että tulevaisuuden pelaajat ovat ns. omia junnuja, joiden luistelemaan opettelua mies on itse ollut seuraamassa ja joiden vanhemmat hän luultavasti tuntee, ei ruotsalaisia, tanskalaisia, unkarilaisia tai muita sekalaisia tyyppejä, joilla varmaan heilläkin on hyvä tulevaisuus jääkiekkoilijoina muttei sidettä Jokereihin lainkaan.

Nybondaksella on hyvä balanssi ja mielestäni esim. Kekäläisen joukkueeseen HIFK:lla on enemmän ja parempia ja varmempia pelaajia tällä vanhat ja näyttönsä antaneet -osastossa.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse asiassa vaikka hassulta tuntuukin, niin kyllä mä mieluummin Nybondaksen valitsisin omaan HIFK:hon mennen tullen ennen Kekäläistä. Vaikka toki harmitti ja vituttikin, niin jo silloin kun Kekäläinen palasi Jokereihin oli myönnettävä ettei sillä HIFK:ssa olisi ollut paikkaa, ja jo ennen HIFK:n viimeisintä mestaruutta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No vaikka just niin monta kuin se viiksivallu takatukka oli seurassa hääräämässä. En laske yhtä pronssimitalia menestykseksi.

Ja uskomattominta oli se, että Penan surkeus ei meinannut millään mahtua meidän fanien päihin. Parhaimmillaan täällä jatkoajassakin oli heti verikoirat perässä, jos erehtyi Penttiä haukkumaan. Kuka tunnustaa häpeävänsä ÄTPPOMK:iin kuulumistaan. No rankkaa huumoriahan(jostain se oli HIFK- faninkin revittävä) nuo oli useimmille, mutta se yleinen mielipide myös ihan oikeasti oli järkyttävän pitkään Penan takana. HIFK:n nousu alkoi nimenomaan Penan kengittämisestä. Se on ollut se tärkein tekijä.

Tomppa tekee todella hyvää työtä, ja naapurin kaljupää on tällä hetkellä haastajan asemassa, joskin äijien projektit ovat hieman eri vaiheessa, mikä hieman vääristää kokonaiskuvaa.
 

Vernon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Komppaan. Ammattimaisen kliinistä ollut Nybarin viimeiset joukkueet. Fiksuja ja tarkkoja hankintoja oikeisiin rooleihin ja palkatkin hyvin porrastettu. Tuntuu vieläpä, että Nyba todella saa ne pelaajat ketä on kaavaillutkin.

Mutta miten vitussa tää sama mies onnistu palkkailemaan walshit, hackerit etc. ja nyt lähes kaikki osuu? Aikamoinen kontrasti.

Kiitos Nybondas!
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Aivan mahtavaa duunia, Nybondas on parasta mitä meille on tapahtunut piiiiitkään aikaan. Joukkue on valmis jo toukokuussa, ei odotella tärkeille paikoille pelaajia, mahtavaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös