aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Ne puhuu tyylistä ja taidosta mut mitään tiiä ei ei , ku jokane haluu tykittää menemää ripeenä niinku ak"

Nämä edesmenneen räppäri MKDMSK:n sanat tulivat mieleen kun kuuntelin Porttilan selostusta Raitasen alkuerästä. Kova oli tempo.

Ehkä jopa vähän liikaakin yritystä? Tuntuu herran suuhun luonnottomalta. Kyllä sitä tunnetta ja tunnelmaa pystyy välittämään pienemmilläkin kierroksilla.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva
Näkeekö jostain naisten jalkapallojen koosteet tms tallenteet? Ihan hyvännäköisiä vääntöjä ollut. En äkkiseltään Areenasta tai discoveryltä löytänyt.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Millä meriiteillä Simo Leinonen on Ylen ykkösselostaja Olympialaisten yleisurheilussa? Leinosella on uskomaton taito saada laji kuin laji tuntumaan joltain piirinmestaruustason harrastelulta.
 

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On ollut Eurosportinkin yleisurheiluselostajat niin rasittavaa kuunneltavaa, että olen käyttänyt Discoveryn lajikohtaisia streameja ilman selostusta.
 

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuuntelin Yle Puheen purjehdusraportin. Yhteys otettin rannalla olevaan Riikka Smolander-Slotteen, joka ei osannut oikeastaan tuoda mitään uutta pöytään ja kaiken huipuksi kun häneltä kysyttiin, mitä ranskalaiselle purjelautailijalle tuomareiden toimesta näytetty lippu tarkoittaa, hän ei osannut sanoa. Sanoisin, että aika moni jatkoaikalainen saisi tuotua enemmän lisäarvoa kuuntelijoille ja katselijoille.

Joo toki varmasti toimittajan työhön kuuluu muutakin ja onhan sekin oma taiteenlajinsa, että ylipäänsä osaa puhua suorassa lähetyksessä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, avoin liiga
Nimimerkki @Radiopää n mielipide noista Alexandra Kral-Leszczynskin toimittamista jutuista vähän kiinnostaa...Kalle Palander ja mökkitikka, ai että.
 
Piilokamera jää pois ohjelmistosta

Alejandro

Jäsen
Nimimerkki @Radiopää n mielipide noista Alexandra Kral-Leszczynskin toimittamista jutuista vähän kiinnostaa...Kalle Palander ja mökkitikka, ai että.
On tämä jotenkin todella hullunkurista, että Yle voisi tykittää eetteriin ties mitä lajia, mutta sen sijaan tuhlataan arvokasta ruutuaikaa jonkun Kalle Palanderin mökkiolympialaisiin. Siis mitä ihmettä, oikeesti. Ensi helmikuussa varmaan näytetään Palanderin pöytästigaturnausta.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
On tämä jotenkin todella hullunkurista, että Yle voisi tykittää eetteriin ties mitä lajia, mutta sen sijaan tuhlataan arvokasta ruutuaikaa jonkun Kalle Palanderin mökkiolympialaisiin. Siis mitä ihmettä, oikeesti. Ensi helmikuussa varmaan näytetään Palanderin pöytästigaturnausta.
Ylipäätään Palanderista ja Jauhojärvestä yritetään ympärivuotisesti tehdä jotain koomikkoja, mikä on todella omituista. Yksi haaste on hauska joo missä ne ui avannossa kiroillen ja hihitellen, mutta sitten kun heitä työnnetään ruutuun jokaisen arvokisatapahtuman yhteydessä ”hauskuuttelemassa”, niin vaivaantunut on kevyt ilmaisu tuosta. Kai Yleisradiokin haluaa 2020-luvulla jo revitellä.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Hiukan vituttaa kyllä tuo Discovery+ näin Android ja LGTV -käyttäjänä. LG:hen ei sovellusta löydy eikä Android-sovelluksen Chromecast-tuki ole toiminut viime vuoden kesäkuun jälkeen.

Hienosti meni. Onneksi maksoin kympin.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kultaisen keskitien violetin-vihreän-oranssit
Pakkoa kehua BMX:ää Ylellä selostanutta Katariina Laakkosta. Erittäin miellyttävää kuunneltavaa, sopivan innostunut ja vaikuttaa asiantuntevalta. Harmi että ei taida muuta selostaa kuin BMX:ää.

Tästä pääsee katsomaan/kuuntelemaan jos kiinnostaa:
Tokion olympiakisat | BMX racing
Tämän kanssa oikein säpsähdin, kun kuulosti sen verran innostuneelta lajin parissa.
 
Lääketieteen koekaniini, ylpeä siitä

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
1) Miksi juoksijaesittelyissä ei näytetä SB ja PB aikoja kuten on aiemmin tehty?

2) Miksi näin 2020-luvulla ei saada kuva kuvassa -toimintoa lähetyksiin, esim. siten että näiden juoksujen osallistujia esiteltäessä pikkukuvassa näkyisi jokin toinen kenttälaji?

Tulkaas nyt joku kansainvälisestä TV-ohjauksesta vastaava itte selittää tää.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
1) Miksi juoksijaesittelyissä ei näytetä SB ja PB aikoja kuten on aiemmin tehty?
Olympialaisiin kuuluu noin muutenkin se, että grafiikat ovat merkittävästi puutteellisia. Huomasin jo aiemmin kuinka uinneissa ei kerrota samalla tavalla aiempia noteerauksia tai esimerkiksi koripallossa ei grafiikat kerro joukkuevirheiden määrää. Tämä puolivillaisesti katsojaa palveleva tieto jätetaan ilmeisesti tarkoituksella pois. Eihän se olisi olympialaiset tai mitkään mikäli ei kuulisi taustalla radioon selostavan Johannes Oikarisen hehkutusta suomalaissuorituksista samaan aikaan, kun televisiossa esitellään satasen esikarsinnan erää numero 36. Olympialaisiin kuuluu myös se, että urheilusuorituksia näytetään televisiosta mahdollisimman vähän suorana. Mitä enemmän päästään nauhalta pyörittämään sen parempi. Jos ei muuten, niin laitetaan Palander ja Jauhojärvi sekoilemaan jonnekin tai katsotaan hauskimpia kotivideoita.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Urheiluruudussa Riikka Smolander-Slotte sanoi finaalilähdössä kaiken olevan Tenkasen omissa käsissä. Olen aika vahvasti eri mieltä tästä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hyvä että Tuomas Raja on Tokiossa kommentoimassa yleisurheilua Ylelle eikä Elmo Keskitalo.
Olen tullut siihen lopputulokseen, että Raja sopii sinne parhaiten, mistä on tähän pisteeseen asti tullutkin, eli radioon. Raja on toimittanut useat kisat siellä Puheella Jarmo Lehtisen ja Johannes Oikarisen kanssa.

Mielestäni tuo ympäristö on kuin tehty Rajalle eli vapaampaa kommenttia ryyditettynä huumorilla sekä ”nuotin vierestä” - tason letkautuksilla ja koska on enemmän sellainen hyvän fiiliksen lähettiläs ja kotimaisen yleisurheilun innokas yleismies ennemmin kuin syvällinen ”ossioikarinen” - tyyppinen lajianalyytikko, joka pureutuu syvälle syihin ja seurauksiin, niin mielestäni hän pääsisi oikeuksiinsa vielä paremmin.

Minulla ei Rajaa kohtaan mitään ole ja sinänsä asiallisesti hän hoitaa roolinsa ja on oikeutettu emootionaaliseen eläytymiseen hyvistä suorituksista meikäläisittäin, mutta huomaan kaipaavani itse hieman objektiivisempaa ja nimenomaan lajiteknisempää otetta arvokisalähetyksiin urheilijasta riippumatta, missä avataan nähtyä kilpailun, taktiikan, lajitekniikan, biomekaniikan tai taustatietojen avulla sopivan ulosannin turvin. Siihen Raja ei mielestäni ihan oikea henkilö ole, vaikka on mies paikallaan tuomassa sellaista mummon mökkimäistä autenttista arvokisan kisatunnelmaa, josta peruskuluttaja nauttii mukisematta.

On jo usein toistettu, mutta Lehtimäki oli karismallaan kuin tilattu tällaisiin vaatimuksiin. Finni kehittyi hienosti kohti tällaista monipuolista asiantuntijaa vuodesta toiseen ja oli loppuaikoina rohkea ja kantaa ottava. Mikael Ylöstalo oli jossain lähetyksessä aiemmin kesällä erittäin pedantin oloinen sekä selkeän ulosannin omaava stuntti.

Voisin kuvitella seuraavani jotain suht tasokkaita kotimaisia kisoja jossain Eltsun katsomossa Rajan kanssa todella leppoisasti, jossa hän tekisi alituiseen mukavia huomioitaan yleistasolla ja muistelisi vanhoja, koska on ”lajijätkä”. Mutta, kun haetaan havaintoja ja ymmärrystä maailman huipputason ainutlaatuisista suorituksista, kuuntelisin mielelläni toisenlaista asiantuntijaa/asiantuntemusta. Tämä vain oma kantani.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rajan ääni murtui ja itku kuului läpi, kun Kuivisto juoksi uuden SE:n, joka meni tämän kauden maailmantilastossa sijalle 35. Lisäksi paikka finaalissa jäi haaveeksi.

Hieno juoksu Kuivistolta, mutta kyllä itseäni tuo reagointi hieman nauratti. Samoin Rajan vertaus, että Suomi juhlii kasilla ja Ruotsi kiekonheitossa. (karsiutuminen finaalista vs kaksoivoitto).
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Raja voi sopia paremmin radioon, mutta hyvä että edes jollain tuolla selostamossa on tunnetta mukana. Leinonen ja Porttila ovat tylsiä kuin insinöörit tai virkamiehet.
 
Saatana.

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Finniin vertauksen ja Rajan suhteen tietyn turhautumisen ymmärrän, mutta Lehtimäen asiantuntemuksen hehkuttamista TV-puolella olen aina kummastellut. Keskimäärin se oli todellista kliseekonetta vailla juuri mitään sisältöä tai oikeaa analyysiä. Raja on ollut radiopuolella tässä aivan toiselta planeetalta kuin hype-Lehtimäki. Telkkariin ei ole vielä tosiaan oikein sopeutunut, muttei taustoista jää kiinni.
 
JOE E. TATA! \o/

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Yankees, NFL, Jokerit 1967-2013
Kuten useammalta näppäimistöltä on täällä todettu, niin yleisurheilussa on kyllä tultu selostuksen ja kommentaattorien osalta alaspäin takavuosista. Ei haluaisi kenellekään kovin tylysti sanoa, mutta Leinosen taso ei ihan riitä näihin karkeloihin. Ulosanti on haaleaa, lajituntemus ja tilannetaju puutteellista ja varsinkin nopeatempoisissa tapahtumissa Leinonen on liian kömpelö. Porttila on parempi ja omaa enemmän karismaa, mutta kaiken kaikkiaan on Niki Juuselaakin aika vahvasti ikävä.

Nyt kun Juusela tuli puheeksi, niin pitää kyllä harmitella, että mies menee ikään kuin hukkaan tuolla formulakopissa. Hän on toki sanonut, että se on hänen suosikkilajinsa ja pitäähän sitä omia unelmia toteuttaa, mutta olisiko tämän kauden jälkeen aika palata Ylelle ja pelastamaan mm. nämä yleisurheilulähetykset. Eikös formulat siirrä Viasatille.

Tuomas Raja on vähän hankalampi arvioitava. Tämän vuoden vaihtoehdoistahan hän on ylivoimaisesti Keskitaloa parempi, mutta kyllä Finni ja Lehtimäki olivat ihan eri tasolla. Suomalaisten osalta Raja on hieman liian paljon fani. Kyllä kotikatsomossakin meni tunteisiin kun Sara Kuivisto täräytti alle 1.59.5, mutta jos Rajalla on jo kolme kertaa mennyt nieleskelyksi kahden ensimmäisen yleisurheilupäivän aikana, niin pieni inflaatio on vaarana. Mitä on tunnereservissä jäljellä, jos vaikka Topi Raitasen kohdalle sattuu finaalissa täydellinen juoksunkulku ja hän pääsee kairaamaan pronssin pitkällä kirillä?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Lehtimäen asiantuntemuksen hehkuttamista TV-puolella olen aina kummastellut. Keskimäärin se oli todellista kliseekonetta vailla juuri mitään sisältöä tai oikeaa analyysiä. Raja on ollut radiopuolella tässä aivan toiselta planeetalta kuin hype-Lehtimäki.
Mielenkiintoista. Mikä teki Lehtimäen kommentoinnista mielestäsi kliseistä? Minua ainakin kiinnosti hyvin paljon, kun hän avasi 3-loikassa hyppääjään kohdistuvia iskun voimasta suuntautuvia kilomääriä ja kuinka se pitää ottaa huomioon tai että kuinka hän kehoitti kiinnittämään huomiota pikajuoksussa jonkin yksilön hyvin ylhäällä "pyörivään" juoksuun lantion osalta tai miten aitajuoksussa ponnistavan takajalan tulee olla kuin rekyylimäinen jousi, joka ensin imee itseensä energiaa ja sitten heilahtaa vartalon etupuolelle. Lisäksi hän tiesi urheilijoiden valmistautumisesta, taustoista sekä lajien yleisistä vaatimustasoista todella paljon. Vanhojakin muisteli, mutta toki Raja tässä varmasti parempi, jos mennään jonnekin Helsingin olympialaisten tasolle.

Yhtä kaikki, on kiinnostavaa kuinka näemme eri asioita asiantuntijoissa ja arvotamme niitä. Tämä siis kaikki ilman mitään provoilua tai haastamista mihinkään väittelyyn.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy