Mainos

Toimitusjohtajia kotisohvilta – seurantaketju virtuaalimanagereille

  • 158 341
  • 826

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt onnistuin kerrankin off-seasonilla kasaamaan sellaisen joukkueen, jollaisesta olen unelmoinutkin. Tämänvuotinen draft oli kurjaa katseltavaa, 28th overall pick ei paljoa antanut, kun käteen jäi vain hyökkäävä puolustaja Ned Stroshein. (E2: Sekä sentteri Jeff Byers) Vaihtokauppoja en onnistunut tekemään, mutta sopimusasiat menivät nappiin. Peter Mueller hyväksyi kolmen vuoden, 5 miljoonan diilin, McLeod hyväksyi myöskin kolmen vuoden, 1,5 miljoonan pahvin ja Godfreyllekin kelpasi itseasiassa kolme vuotta, hintaan 3,450 miljoonaa. Chris Stewartille en kuitenkaan tarjonnut jatkoa ja loppujen lopuksi hyvä niin. Vapaista agenteista löytyi juuri oikea pala oikeaan laitaan, Devin Setoguchi. Armottoman suostuttelun ja pienen ylipalkkauksen jälkeen Devin suostui lopulta sopimukseen, loistavaa! Lisäksi Antti Niemi kaupattiin vaihdossa Phoenixiin kaipailemaani rouhijaan, joten Scottie Upshall suuntasi tähän suuntaan. Ketjut näyttävät nyt todella hyvältä:

Benn (85) - Duchene (90) - Mueller (88)
Ed Schnieder (84) - O'Reilly (89) - Setoguchi (88)
Wayne Konowalchuk (77) - Ralph Ellis (79) - Kenny Yonkman (78)
McLeod (78) - Kirk Madden (71) - Upshall (81)

Kolmosvitja siis täysin omista kasvateista, PLY-PWF-SNP -koostumusta kokeillaan nyt heidän kanssaan. Takaa on kyllä tulossa apuja jollei joku onnistu. Ryan Stoa puuttuu kokonaan kokoonpanosta, kyllästyin herran surkeaan aloitustaitoon, siksikin Ellis on siinä parempi pelaaja. Nelosen sentteri Madden on nuori GRN, tuossa omimmillaan keräämässä kokemusta.

Burns (84) - Petrecki (86)
Cumiskey (85) - Godfrey (84)
Bryce Peterson (79) - Quincey (84)

Puolustus on tiivis paketti, nuori Peterson sai siis paikan näyttää kykynsä. Ryan Wilson oli päättänyt etsiä onneaan muualta, eikä siis hyväksynyt sopimustarjouksia minulta. Samapa tuo sinänsä, yksisuuntaista en oikein olisi hänelle nyt suonutkaan.

Troy Stephens (87)
David Mitchell (81)

Maalivahtitandemi on myöskin tasavarma kokonaisuus, Stephens on nimellinen ykkösvahti, mutta Mitchell kärkkyy ahnaasti.

Nyt haetaan Cup kotiin! Tämä on se vuosi, muuten projekti uhkaa epäonnistua. Omistajakin jo uhkaili epäsuorasti potkuilla jollen onnistu tänä vuonna tarpeeksi hyvin.

EDIT: Hieman hymyilytti, kun vapaita agentteja etsiessäni huomasin Chris Druryn, jolle kelpaa nykyään kaksisuuntaisetkin sopimukset. Lähetin ihan vain huvikseni ehdotuksen sopimuksesta, aluksi hylkäsi mutta lopulta ilmeisen epätoivoinen mies kelpuutti kaksisuuntaisen sopimuksen. Heh, paljon on tultu sitten seitsemän miljoonan kausien -> 0.900 ~. Vieläkin näyttäisi kuitenkin olevan pelimiehiä, joten farmissa varmasti paljon annettavaa, ehkäpä vielä änärissäkin. Who knows.
 
Viimeksi muokattu:

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
No pitihän se täräyttää kone käyntiin parin kuukauden tauon jälkeen ja alkaa pelamaan be a gm:ää. ;). Aloitin uuden kauden ja joukkeeksi valikoitui Florida Panthers. Eli tavoitteena on tehdä paskasta konvehtia. Tosin kausi on alkanut pirun hyvin, sillä olen 8 pelatun pelin jälkeen toisena idässä.

Parit kaupatkin on tehty näin kauden alkajaisiksi:

FLA: Shawn Matthias+Bryan Allen+Steven Reinprecht <-> VAN: Christian Ehrhoff+Kevin Bieksa+2nd round pick

Kaksi pakkia, jotka ehdottomasti haluan joukkueseeni. Matthiasin lähtö hiukkasen kirpaisee, mutta you gotta give to get.

FLA: Michal Repik+Jeff Taffe <-> NYI: Bruno Gervais

Taas jälleen yksi pakki kenet ehdottomasti halusin joukkueeseeni. Hyvä nousemaan ja ihan näppärä laukaus.

Sitten viimeinen treidi olikin vain rosteriin tilaa tekevä:

FLA: Andrew Sweetland <-> DET: 2nd round pick.

Vapaista agenteista on tullut seuraan seuraavat miehet:

Brock Bradford LW, Overall: 74, Kehittyvyys: B-, 2 vuotta, 0,625M, 2-way
Josh Godfrey D, 75, B, 3 vuotta, 0,600M, 2-way
Brendan Mikkelson D, 75, B-, 2 vuotta, 0,675M, 2-way
Mike York LW, 76, C, 1 vuosi, 0,600M, 2-way

Mm-m, tiedän, Mikkelson ja Godfrey ainakin pelaavat oikeasti toisissa seuroissa, mutta pitihän ne napata, kun näköjään ei ole tullut muokattua viimeisintä rosteripäivitystä.

Rosteri tällä hetkellä näyttää tältä:

David Booth(82)-Stephen Weiss(84)-Nathan Horton(84)
Rostislav Olesz(79)-Michael Frolik(82)-Cory Stillman(82)
Radek Dvorak(75)-Gregory Campbell(78)-Kamil Kreps(74)
Mike York(76)-Nick Tarnasky(75)-Byron Bitz(72)

Christian Ehrhoff(84)-Keith Ballard(83)
Bryan McCabe(83)-Kevin Bieksa(80)
Ville Koistinen(77)-Bruno Gervais(77)

Tomas Vokoun(86)
Scott Clemmensen(76)

Shortlist on tällä hetkellä nimensä mukaisesti lyhyt. Kaksi nimeä ovat harkinnassa. David Perron ja Daniel Briere. Frolikin ehkä vaihdan Perroniin ja sitten McCaben ja jonku prospectin Briereen.

Kauppatavaraa tällä hetkellä ovat McCabe, Stillman ja Olesz.

McCabe todennäköisesti lähtee sen jälkeen, kun Dmitri Kulikov palaa lasaretistä peliin mukaan. Mies loukkantui neljännessä pelissä 8 viikoksi.

Tällaisella porukalla liikkellä tällä kertaa. Jos pääsisi play-offeihin heti ekalla kaudella. Niin ja taso on superstar ja alusta XBOX360.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
2014-2015 Stanley Cup Champions: Colorado Avalanche

Mahtava lopetus tälle kaudelle, ei voi kuin olla ylpeä. Finaalissa Buffalo kaatui seitsemännessä pelissä 5-1 Setoguchin tehtyä neljä maalia viidestä. Runkosarjassa joukkue pelasi todella ailahtelevaisesti ja pelonsekaisin tuntein sitä sivusta joutui seuraamaan. Playoffeissa sitten joukkue sisuuntui ja hoiti tyylikkäästi ennakkoon paremmat vastustajansa pois edestä. 1. kierroksella Chicago kaatui 4-1, toisella kierroksella Ducks 4-2, kolmannella Flames 4-2 ja nyt Sabres 4-3. Lake Erien matka tyssäsi toiselle kierrokselle, mutta se nyt on tällä hetkellä täysin toissijainen asia.

Tein kauden aikana vain yhden pelaajakaupan tuossa hieman ennen all star-ottelua, mutta uskon tehneeni samalla kauden pelastaneen diilin. Vaihdoin jälleen vähille maalimäärille jäävän Ed Schniederin Dallasiin vaihdossa Loui Erikssoniin. Ja johan alkoi tulla maaleja silloin kun niitä tarvittiin. Setoguchin signaaminen oli toki myös todella tärkeä muutenkin kuin finaalimaalien osalta, mutta tuo vaihtokauppa käänsi kelkkaa, sillä läpi kauden joukkue oli poukkoillut epävarmasti voittojen ja tappioiden saralla, ilman tasaista tahtia. Loppukaudesta jo hieman hirvitti, että näinköhän sitä yltää edes pudotuspeleihin, mutta lännen seitsemänneksi lopulta päädyttiin. Sieltä tuhkimotarinaa eteenpäin.

Osaakin olla hieno fiilis jostain simuloinnista. Nytkään ei edes ole mitään hajua, että kuinka tästä eteenpäin lähdetään jatkamaan. Capissa on tilaa n. 2.5 miljoonaa ja jatkosopimuksia olisi sovellettava monelle ydinpelaajalle. Tulee tiukkaa, mutta projekti on onnistunut! Ensi kauden jälkeen sitten hyvin todennäköisesti jatketaan muissa maisemissa, minun työni alkaa olla jo loppusuoralla Avalanchen leivissä.
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Näin lähdetään puolustamaan mestaruutta:

Eriksson (87) - O'Reilly (91) - Setoguchi (89)
Benn (87) - Duchene (91) - Mueller (88)
Rod Moe (82) - Ellis (83) - Marchment (80)
McLeod (79) - Madden (73) - Upshall (81)

Cumiskey (85) - Petrecki (88)
Burns (84) - Godfrey (84)
Mormina (80) - Peterson (80)

Stephens (90)
Mitchell (86)

Lähes täydellisesti onnistuin siis pitämään rungon kasassa, mutta rahaa se vei. Jatkosopimuksia sorvatessa Eriksson ja Benn molemmat saivat 6 vuotta, 5.775 milj., Duchene 5 vuotta 5.950 milj., McLeod 2 vuotta 1.5 milj., Upshall 3 vuotta 1.875 milj., Burns 2 vuotta 3.350 milj. ja Cumiskey 4 vuotta 3.6 miljoonaa. Cappiin jäi vielä pari milliä, ihan yllätyin tuloksesta. Joukkuehan ei ole kuin parantunut edelliskauden muutamista epäkohdista, mm. kolmosketjun taso. Quincey ainoana lähtijänä ns. ydinporukasta, cappitilaa raivatessani möin melko halvalla Minnesotaan 2nd rounderia vastaan. Aika pirun halvalla saivat. Lisäksi Detroitilta sain 1st rounderin ja 3rd rounderin vaihdossa farmissa aikaansa viettäneestä Lawrence Drurysta, jonka joskus nappasin backupiksi vapailta markkinoilta. Hittolainen, tässähän alkaa jo toivoa menestystä uudelleen. Parin vuoden diilin seuran kanssa voisi jopa hyväksyäkin, sen verran hyvin sain pullat uuniin tulevaisuuden varalle.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Noniin, nyt on kauden 2010-2011 runkosarja kasassa. Todellinen vuoristorata oli joukkueen runkosarja, johon mahtui muutama treidi kauden varrella:

Tampa Bay: Clarke MacArthur <-> Washington: Jason Chimera

Tässä hommattiin hieman nopeampaa pelaajaa kuin alkuperäinen, sillä nelosketjussa ei tarvita pelinrakentajaa omasta mielestäni.

Tampa Bay: Marty Turco, Ted Donati, Randy Mauldin (prospect) <-> Nashville: 1. kierroksen varaus, John Pogge (turhake MV)

Tässä vaiheessa kautta (30 peliä) meni niin huonosti, että näin tarpeellisemmaksi päästää Turco pelaamaan muualle, kuin kitumaan meillä kakkosmaalivahtina.

Vaihtorajalla Tampa Bay teki muutaman vaihdon:

Ottawa: Andy Delmore <-> Tampa Bay: Blair Betts

Ottawan ehdottama, sain 80 puolustajan AHL-pelaajasta, Kaberlellakin loppuu sopimus tähän kauteen joten hyvä vaihto.

Tampa Bay: 4 & 5. kierroksen varaukset, Kyle Greentree <-> Anaheim: Jason Blake

Palkkahirmu tuo kokemusta joukkueeseen, joka on tarpeen.

New York Rangers: Enver Lisin <-> Tampa Bay: Darren Helm

Rangersin ehdottama, ei voi muuta sanoa kuin että: wtf?

Loppujen lopuksi runkosarja päättyi Tampan osalta mukavasti, sillä joukkue päätyi konferenssin seitsemmänneksi, joka takasi Play-off paikan! Myös tähdistöotteluun valittiin yksi pelaaja Tampasta - Andrej Meszaros.

Täytyy olla tyytyväinen kauteen, sillä joukkueni, joka operoi 14milj. alle palkkabudjetin, pääsee play-offeihin. Tästä ne tosipelit sitten alkaa, toivottavasti päästään pitkälle! Tämä vuosi periaatteessa ratkaisee, jatkanko ensi kauden jälkeen täällä.

Katsellaan myöhemmin, play-off infot silloin!
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Nyt on kausi 2010-2011 kasassa, ei voi muuta sanoa kuin että aika huikea näytelmä kaiken kaikkiaan!

Play-offit olivat joukkueelta loistavat, vain se viimeinen rutistus jäi vetämättä - tässä sarjat kokonaisessa muodossaan:

Pittsburgh - Tampa Bay

1. ottelu: Pittsburgh - Tampa Bay 1-4
2. ottelu: Pittsburgh - Tampa Bay 4-2
3. ottelu: Tampa Bay - Pittsburgh 4-6
4. ottelu: Tampa Bay - Pittsburgh 4-3 (JA)
5. ottelu: Pittsburgh - Tampa Bay 3-2
6. ottelu: Tampa Bay - Pittsburgh 4-3 (JA)
7. ottelu: Pittsburgh - Tampa Bay 4-7

Boston - Tampa Bay

1. ottelu: Boston - Tampa Bay 5-6
2. ottelu: Boston - Tampa Bay 5-3
3. ottelu: Tampa Bay - Boston 3-4
4. ottelu: Tampa Bay - Boston 3-1
5. ottelu: Boston - Tampa Bay 1-3
6. ottelu: Tampa Bay - Boston 4-3 (JA)

Atlanta - Tampa Bay

1. ottelu: Atlanta - Tampa Bay 1-2
2. ottelu: Atlanta - Tampa Bay 3-1
3. ottelu: Tampa Bay - Atlanta 5-2
4. ottelu: Tampa Bay - Atlanta 2-0
5. ottelu: Atlanta - Tampa Bay 0-3

Phoenix - Tampa Bay

1. ottelu: Phoenix - Tampa Bay 3-0
2. ottelu: Phoenix - Tampa Bay 4-1
3. ottelu: Tampa Bay - Phoenix 1-2
4. ottelu: Tampa Bay - Phoenix 1-2 (JA)

Eli finaaleissa kaaduttiin epäonnisesti, harmittava lopetus tälle kaudelle... mutta hieno asia on, että päästiin finaaleihin asti! Ensi kaudelle siis vain ripaus sitä jotain, mitä tältä kaudelta puuttui. Joukkueeseen täytyy olla erittäin tyytyväinen, eritoten muutamaan pelaajaan:

Enver Lisin ansaitsee erityismaininnan, kaveri pelasi suurimman osan play-offeista kolmosketjussa, finaalit ykkösessä - paukuttaen 11 maalia 22 ottelussa, ollen paras Tampa Bayn maalintekijä play-offeissa!

Weiss-Horton kaksikko, tämä on todellinen tutka-pari. Kaverit pelaavat YV:tä, sekä AV:ta molemmissa kentissä ja plusminus näyttää Weiss +12 Horton +11 - ei huono, ei todellakaan huono.

Pakkipari Meszaros-Kaberle. Molemmat kaverit pelaavat niin 5v4 kuin 5v3 AV:ta, silti molemmat ovat plussalla - Kaberle +5 Meszaros +4. Erityismainintana mainittakoon, että nämä kaverit pelasivat joukkueen kenttäpelaajista reilusti eniten play-offeissa, miltei 200 minuuttia kolmanneksi eniten pelannutta (Meszaros 692min - Kaberle 675 - Heatley 501)!

Tuukka Rask. Ilman tämän kaverin huikeita suorituksia läpi kauden ei oltaisi varmasti päästy ensimmäistä kierrosta pidemmälle, jos edes play-offeihin astikaan!

Vaikka play-offit menivätkin finaaliessa "pipariksi", täytyy myös antaa erityismaininta koko joukkueelle, joka tiputti ennen finaaleita konferenssin 1 (Boston), 2 (Pittsburgh), sekä 3 (Atlanta). Tämä kaikki vei luultavasti viimeisetkin mehut joukkueelta, joka taipui Phoenixille, joka oli oman konferenssin 7, kuten myös mekin.

Tästä lähdetään sitten suuntaamaan varaustilaisuuteen, jonka jälkeen odottaa sopimusten teko - hirveästi ei ole joukkueessa 1 vuoden pelaajia, mutta Stamkos on yksi heistä, saatan jopa päästää kaverin menemään.

Katsotaan mitä varaustilaisuus sekä sopimuskuukaudet tuovat & vievät.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Toinen peräkkäinen mestaruus on tosiasia. Liito oli vahvaa läpi kauden, muutamaa pientä notkahdusta lukuunottamatta. Tiukka kisa käytiin runkosarjan voitosta Minnesotan kanssa, mutta viimeisillä kierroksilla sain kurottua kolmen pisteen kaulan, joka riitti. Runkosarjan tulos 51-26-5. Runkosarja kului ilman siirtoja, kauppoja tai muitakaan erityisiä tekoja, sama runko kesti todella hyvin natisematta liitoksistaan, poislukien aika hyvännäköinen kaappaus Columbukselta. Nelivuotista sopimustaan pelaava kehittyvä Edgar Morris. Kaksi maalintekovitjaa, kolmas "kehityskenttä" ja rouhiva nelonen olivat loppujen lopuksi hyvä yhdistelmä.

Playoffeissa 1. kierroksella vastaan asettui Kings. 1. ottelu päättyi tappioon, mutta seuraavat neljä olivat voitokkaita, joten eteenpäin. Toisella kierroksella vuoroon asteli Chicago, joka kaatui kuudennessa pelissä. Kolmannella Columbus myöskin kuudennessa, vaikkakin sarjan keskivaiheilla näytti jo aika pelottavalle, kun CBJ napsi pari voittoa, mutta siitäkin selvittiin. Tähän sarjaan otin kolmannelle kierrokselle taas tyssänneestä Lake Eriestä todellisen pelimiehen mukaan, nimittäin Edward Olson. Muutama vuosi takaperin nappasin kehittymään farmiin ja varamieheksi monivuotisella diilillä ja nyt se tuottaa hedelmää. Farmissa jälleen uskomaton kausi 62+27 ja myöskin playoffeissa selkeää parhaimmistoa. Asetin kolmosketjuun Rod Moen paikalle, joka on pelannut hieman aaltoilevasti läpi kauden. Finaaleissa pari maalia ja muutama syöttö, auttaessaan joukkuetta kaatamaan Bostonin kuudessa pelissä.

Seurakin on oikeilla jäljillä heti kauden jälkeen, tarjoaa juuri sitä mitä toivoinkin. Otin ja hyväksyin kolmen vuoden jatkosopimuksen Avsin kanssa, loistavaa. Enempää en oikein olisi halunnut ja nyt ollaan todennäköisiä Cup contendereita muutaman vuoden ajan. Runko onkin jo suurinpiirtein kasassa, kolmosketjun loistava sentteri Ralph Ellis tarvitsee uuden ja kalliimman sopimuksen. Puolustukseen tulee varmaan hankkia ukko tai pari, riippuu nyt että mahtuuko Petrecki cappiin. Joku prospecti vielä sitten yksisuuntaiselle sitten lisäksi. Troy Stephens tarvitsee myös sopimuksen, toivottavasti ei pyydä kuuta taivaalta, vaikka molemmat mestaruudet onkin torjunut.
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Joukkue on jälleen kursittu kasaan ja alkaa kolmiosainen Grande Finale. Draftissa olikin tänä vuonna runsaasti pickejä, mutta suhteellisen laiha taso, pelkästään pakkeja. Muutaman potentiaalisen kuitenkin löysin, tärkeimpinä mainitakseni mv. Raymond Hartnell (A, B, B) ja hyökkäävä pakki Brent Keith (A-, B-, B).

Jatkosopimuksiin hurahti rahaa oikein olan takaa, mutta mielestäni ihan hyvän joukkueen sain kasaan. Tärkeimmät jatkosopimuksia seuraavasti:

Troy Stephens, 6 vuotta 6.875 miljoonaa. Kallis tikki, mutta tällä hetkellä kokonaisuus 92 ja vieläkin voi kehittyä, joten päätin suostua.

Ralph Ellis, 5 vuotta 3.3 miljoonaa. Tämä oli hyvä diili, Rod Moe oli pakko ostaa ulos joukkueesta saadakseni tämän paperin päivänvaloon. Ja on varmasti sen arvoista.

No siinäpä ne jo olivatkin... Kuitenkin pakkiosastoa oli pakko keventää, Petrecki, Mormina ja Peterson kaikki jatkoivat vapaille markkinoille kalliiden hintalappujensa vuoksi. Uusina tulijoina farmista muutaman vuoden takainen Robinson Smaby, vapaista hankittu Dan Sweeney ja kokenut Mike Commodore. Setoguchin palkkapyyntö alkoi myös olla tähtitieteellinen, joten oli pakko kaupata Seto muualle, saadakseni kolmosketjun laiturin, Mike Palinin. Seton paikalle nousee aiemmin mainitsemani Olson. Lisäksi Palinin ja Ellisin lisäksi tarvittiin vielä ketjulle pelinrakentaja, joten vapaista hankittiin Stuart O'Neill. Kokoonpanossa onkin vähän uusia tuulahduksia, mutta perusrunko on tuttu:

Eriksson (87) - Duchene (92) - Mueller (89)
Benn (87) - O'Reilly (92) - Edward Olson (86)
Mike Palin (84) -Ellis (85) - O'Neill (79)
McLeod (79) - Madden (75) - Upshall (81)

Cumiskey (85) - Godfrey (85)
Commodore (82) - Burns (85)
Sweeney (77) - Smaby (78)

Stephens (92)
Mitchell (88)

Näillä pyritään vielä yhteen mestaruuteen. Kauden jälkeen tuleekin Muellerin, Olsonin, Burnsin ja Godfreyn sopimukset katkolle noista ydinpelaajista, joten tiukaksi menee silloin, voi joukkue jo heikentyä merkittävästi.
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Jahas, tänään sitten jatkui Be a GM. Olin jo aikaisemmin päättänyt että kunhan tämä viiden vuoden urakka Columbuksessa tulee loppuun niin vaihtuu maisema.

Kausi lähti käyntiin ja eteni ihan positiivisissa merkeissä siihen asti kun Marian Gaborik, Columbuksen paras pistemies hajotti kätensä ja joutui pariksi kuukaudeksi sivuun.

Tähdistö-ottelussa Columbuksen miehiä olivat Filatov, Malkin, Ahonen ja Mason. Aika hyvin, jälleen.

Trade Dead Linella ei tapahtunut mitään suurempaa ja kausi puskuttikin ereenpäin kuin höyryjyrä nykyisellä kalustolla. Josta tulikin mieleeni että Post-Seasonilla on edessä oikea viidakko, koska sekä Malkin että Gaborik pitäisi saada pidettyä, tai ainakin toinen. Malkinin saatan päästää menemään jos tarve vaatii.

----------------------------------------------------------------------------

Kauden lopputuloksena oli 52-26-4 ja lännen voitto 108 pisteellä.

Parhaat pistemiehet olivat:

1. Malkin, 38+57=95
2. Filatov, 36+57=93
3. Halpern, 37+39=76
4. Richards, 25+48=73
5. Ahonen, 13+50=63

Huomattavaa oli että 30 maalin miehiä oli kolme ja 20 kuusi kappaletta. Näin ollen maalinteko jakautui huomattavasti paremmin kuin edellisillä kausilla.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Calgary Flames. Ja kuudessa ottelussa tuli tattiin, voi perkele. Jo toisen kerran uran aikana sama joukkue pudottaa liian aikaisin jatkosta.

Stanley Cupin voitti LA Kings.

----------------------------------------------------------------------------

Syracusan kausi oli jälleen hyvä, 46-22-12 ja läntisen voitto 104 pisteellä.

Valitettavasti myös Syracuse tippui ensimmäisellä kierroksella pois. Sanomattakin selvää että tunnelma oli matalalla tämän jälkeen. Dominoitiin runkosarjaa ja ekalla kiekalla ulos. Tältäkö Washingtonista tuntuu?

Calderin voitti Manchester Monarchs.

----------------------------------------------------------------------------

Onneksi omistaja oli tyytyväinen, ei tullut kenkää.

Draftissa mentiin numerolla 26, joten tuskin mitään suurempaa tulee varattua.

Ennen ensimmäistä kierrosta vaihdoin Calgaryyn Halpernin ja Plekanecin. Itse sain Alznerin, Noreaun ja 2. kierroksen varauksen.

1. kierros: Shannon Janik, Romanialainen(wtf?) sentteri, jonka nappasin lähinnä hyökkäyspotentiaalinsa vuoksi.

2. kierros:
15. (Calgaryn) vuorolla: Vic Guolla, tanskalainen pakki
26. (omalla) vuorolla: Joel Minards, yhdysvaltalainen vasen laituri.

3. kierros: Pavel Kondratiev, pakki Ukrainasta.

4. kierros: Bruce Legwand, vasen laituri sieltä jostain.

5. kierros: Jörgen Eriksson, laituri Ruotsista.

Sopimukset sorvasin herrojen Guolla, Legwand ja Janik kanssa.

Jatkosopimuksia:

Gaborik, 6,5 miljoonaa ja viisi vuotta
Rinne, 3,0 miljoonaa ja viisi vuotta
Numminen, 0,65 miljoonaa, kolme vuotta, kaksisuuntainen
Greene, 1,8 miljoonaa, neljä kautta

Kuten huomaatte, Malkinille ei sorvattu uutta diiliä. Syinä ovat se, että kaveri vaati kohtuutonta liksaa, minulla on Weller hänen paikalleen ja nyt on Capissa tilaa hyvin.

----------------------------------------------------------------------------

Kauteen lähdetään tällaisilla kentillä:

Filatov-Richards-Gaborik
Alzner-Ahonen

Collins-Weller-Endicott
Russell-Rinne

Ludemann-Vermette-Foote
Hejda-Greene

Janik-Zingoni-Numminen

Mason
Toivonen

Tavoitteena kannu.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Tampa Bayn offseason-meininki oli todellista hulabaloota, heti draftista alkaen. Treidejä tuli mahdottoman paljon, joukkue muuttui täydellisesti. Tämä on tosiaankin viimeinen kauteni Tampa Bayssä, jatkoa en meinaa ottaa - joten nyt oli aika kasata "superjoukkue", niin myös tein.

Draftin tapahtumat.

1. kierros: Stephane Richard, P - Potentiaalinen TOP-3 pakki tulevaisuudessa tälle organisaatiolle. Rostislav Malevich, KH - Hyvä potentiaali kehittyä TOP-6 hyökkääjäksi.

2. kierros: Ladislav Tverdovsky, VL - Kohtuuttoman hyvä tälle paikalle varattava pelaaja. Loistava potentiaali.

3. kierros: Colin Ratchuk, P - Kelvollinen prospect takalinjoille.

Tampa Bay: Dany Heatley, Stephen Weiss <-> Pittsburgh: Evgeni Malkin - Tästä se alkoi, kohtuuton vaihto, mutta CAP oli saatava alemmas, sekä kunnon ykkössentteri.

4. kierros: -

5. kierros: -

Tampa Bay: Ruslan Zubov, Steve Downie <-> Edmonton: Ryan Kesler - Sinne meni kenties kovin puolustajaprospect koko joukkueessa, mutta kuten todettua - viimeinen kausi, ei haittaa. Tästä laadukas puolustava sentteri.

Sopimusviikko meni tähän tyyliin:

Tomas Kaberle 2,5milj. 2v.

Kaikille tulokkaille sopimukset.

Sitten vapaillemarkkinoille lähdettiin uudistamaan koko jengi, vaihtoja myöten:

Martin St. Louis 4,550milj. 1v.
Simon Gagne 4milj. 1v.
Olli Jokinen 4milj. 1v.

Näistä herroista tulee rikkaita, kaikille yli milj. enemmän mitä pyysivät - tosin halusivat enemmän vuosia, tämä oli ainut ratkaisu.

Vaihtoja:

Tampa Bay: Marek Zagrapan, Jason Blake, Jason Chimera <-> San Jose: Joe Thornton - Superjoukkueen kakkossentteri, laadukas etten sanoisi.

Tampa Bay: Andy Delmore, Jack Campbell, Dan Ryder <-> New York Islanders: Anton Klementyev - Tässä lähti kaksi lupaavaa pelaajaa yhteen "superpuolustajaan", joka on 85 sekä kehittyvyys A- puolustukselle vielä. Tästä Tampa saa läksiäislahjan minulta.

Tampa Bay: Orlando Upshall, Colin Ratchuk <-> San Jose: Marc-Edouard Vlasic - Tässä meni taas puolustajalupaus, sekä juuri draftattu pelaaja, mutta minkäs teet - superjengiähän tässä vain kasataan!

Tampa Bay: Colby Armstrong, Oleg Sisoyev <-> Carolina: Drayson Bowman - Lupaava laituri, saatiin alle milj. pelaaja ja lähti +3milj. salary dump.

Tampa Bay: Mark Trevelyan, Viacheslav Trukhno <-> Edmonton: Raymond Hoffman - Tässä toinen lupaava laituri, samalla myös salary dump, yli 1,5milj. CAP-spacea lisää.

Näillä sitten kauteen:

Gagne, TL (85) - Malkin, PR (94) - Horton, VH (87)
Kesler, TYÖ (86) - Thornton, PR (90) - St. Louis, TL (87)
Jokinen, PR (85) - Duchene, TL (84) - Lisin, KIK (84)
Bowman, TL (80) - Malhotra, TYÖ (78) - Hoffman, VH (79)

Meszaros, PP (86) - Vlasic, PP (87)
Klementyev, PP (85) - Kaberle, HP (85)
Ranger, PP (82) - Hedman, HP (85)

Rask, PER (87)
Janus, PER (76)

Tässä pitäisi olla sitä kuuluisaa munaa, ainakin sen verran että saan sen himoitun Stanley Cupin, ennenkuin lähtö tulee Tampasta. Seuraavalle GM:lle teen kyllä todella paskaisen tempun, jättäen hänet hirveän sopimusrumban sekä CAP-vaikeuksien kanssa... no mutta, ei ole minulta pois!

Seuraavaksi sitten runkosarjan loputtua.
 

Koivistoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
K.Lehtonen, Ovetshkin, KalPa
Jaahas innostuin sitten itsekin manageroimaan ensimmäistä kertaa änäris tämän ketjun innoittamana.

Alusta PS3 ja NHL10 ja joukkueeksi arvoin Bostonin. Tasona taisi olla tähtipelaaja/ammattilainen.

Drafti ei oikein sitten onnistunut ja en voi ymmärtää miten kämmäsin ykkösvaraukseni aivan totaalisesti. Koukkuun tarttui joku sveitsiläinen, jonka kokonaisuus olikin sitten yllätyksekseni 67 ja kehittymisetkin olivat vain B-. Kauden aikana taisinkin kyseisen pelaajan vaihtaa pois johonkin varausvuoroon, kun menin tekemään 3 vuoden sopparin pelaajan kanssa, mutta pelaaja ei edes mahtunut kokoonpanoon Provincessa.
Kaikille draftatuille pelaajille tein kuitenkin 3v. sopimukset vaikka kaikki ei olisi niitä edes ansainnut.
Drafti ei muutenkaan kovin kummoinen tainnut olla joukkueelleni. Vapaista pelaajista signasin Nikolai Zherdevin parin vuoden ja 3,2milj. vuosikohtaisella sopparilla.

Tavoitteena 43 voittoa ja playoffien toinen kierros. Omat tavotteeni olivat Tuukka Raskin kehittämisessä ja kaluston parantamisessa.

Kausi lähti Bostonilla hyvin käyntiin mutta jossain vaiheessa meno hyytyi ja sijoitus vaihteli Idässä aika paljon välillä 5-9. Waivereista nappasin kauden aikana leveyttä Provinceen, kun tosiaan draftatuista pelaajistani osa oli niin turhia. Ainakin ne vaikutti siltä.

Vaihtorajalla sitten tein jälleen lisää liikkeitä. Vaihdoin M.Koivun Minnessotasta M.Savardiin ja 1 kierroksen varausvuoroon. Minnessota hyppeli innoissaan ja itse mietin, että mitähän tässä taas tuli tehtyä. Kauden aikana kokeilin vaikka minkälaisia vaihtoehdotuksia moneen joukkueeseen jotta pääsisin eroon Savardista. Jotenkin koko kausi oli Savardilla heikohko. Anaheim teki myös houkuttelevan tarjouksen ja innostuin vaihtamaan G.Parrosin S.Thorntoniin. Pelaajakaupassa oli myös 2 muuta pelaajaa mutta en muista pelaajien nimiä. Jotain kovanaamojen vaihtelujahan tässä kuitenkin oli.

Playoffeihin lopulta pääsin sekä AHL:ssä ja NHL:ssä. NHL:ssä sijoitus oli 7 ja vastaan asettui Buffalo. Buffalo marsikin ylitseni helpohkosti otteluvoitoin 4-1. Joukkueeni sai lopulta tasan 43 voittoa ja tässä vaiheessa vielä TJ oli tyytyväinen joukkueeseen. Mutta, kun tiputtiin jo ennen toista kierrosta niin TJ hajosi ja käänsi takkinsa. Sain kuitenkin jatkaa joukkueessa.

Province voitti mestaruuden AHL:ssa, joka ei kuitenkaan hirveästi lämmittänyt mieltäni. Pääosissa oli kolmannella kierroksella varaamani ruotsalainen hyökki, jonka kokonaisuus oli kauteen lähdettäessä 71 tai 72. Siirsin kesken kauden kyseisen pelaajan 4.kentästä 2.kenttään ja tulosta alkoi syttyä. Lopulta pelaaja voitti playoffien sisäisen pistepörssini yhdessä M.Lehtosen kanssa.

Chara voitti Norrisin. T.Rask pelasi n.30-35 ottelua + 2 ottelua playoffeissa, kun Thomasille alkoi kiekot hanskasta lipsumaan. Kauden lopuksi M.Rechi lopetti uransa. Sisäisen pistepörssin voitti Zherdev 72 pisteellä. M.Sturm ja Chara seurasi läheltä.

Ensi kaudesta sitten syvempää analyysia ja kentällisetkin sitten ensi kaudelle. Tavoitteenani on luopua T.Thomasista ja saada jotain mukavaa siitä takaisin. Tosiaan itselläni ei nyt ole 1 kierroksen varausta ollenkaan joka latistaa tietysti tunnelmia draftiin lähdettäessä.
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Kauden tavoitteena oli 45 voittoa ja eteneminen konferenssifinaaleihin. Omistaja myös kertoi että jos tämä tavoite ei täyty, tulee monoa.

Ennen kauden alkua hankittiin 2. ketjun laitaan Ryan O'Reilly neljän vuoden ja 5,4 miljoonan taalan sopimuksella. Kaverin kokonaisuus on 87 ja potentiaali B-. Toivottavasti kaverista on takomaan pisteitä. Tämän jälkeen on Capissa tilaa noin 7 miljoonaa taalaa, todella hyvin siis, koska tämän kauden jälkeen edessä on muutaman kalliin sopimuksen uusiminen.

------------------------------------------------------------------------------

Trade dead linella oli jälleen kerran hiljaista, joten matka jatkui ilman mitään suurempia muutoksia rosterissa läpi kauden.

Kauden lopullinen saldo oli 44-34-4 ja sijoituksena lännen kuudes. Tarpeetonta kai sanoakaan että omistajan mielestä vain malja pelastaa meikäläisen perskarvat.

Ekalla kiekalla vastaan asettui lännen kolmonen, LA Kings.

CBJ@LAK 2-1 (OT)
CBJ@LAK 4-3
LAK@CBJ 5-2
LAK@CBJ 3-4 (OT)
CBJ@LAK 5-3

Columbus jatkoon voitoin 4-1.


Toisella kierroksella vastaan asteli lännen voittaja, Nashville Predators.

CBJ@NAS 3-7 (Russell loukkaantui 2-3 viikoksi, helvetti)
CBJ@NAS 5-3
NAS@CBJ 4-2
NAS@CBJ 5-2
CBJ@NAS 4-6

Matka siis päättyi toiselle kierrokselle. Tarpeetonta kai sanoakaan ettei omistaja ollut tyytyväinen.

Stalneyn voitti lopulta Colorado Avalanche.

----------------------------------------------------------------------------

Syracusalla kausi menikin ns. perseelleen. 39-35-6 ja lännen 11. sija. Ei jatkoon.

Calderin voitti Springfield Falcons.

----------------------------------------------------------------------------

Oli siis jälleen uuden Draftin aika. Omistaja ei hyvää hyvyyttään antanut kenkää, vaikka lähellä oli.

Varausvuoro tällä kertaa 20.

1. kierros: Alexei Pushkarev, venäläinen sentteri.

2. kierros: Olli Salmelainen, potentiaalinen vasen laituri

3. kierros: Mikhail Vorobiel, kompaktin kokoinen laituri Kazakhstanin aroilta.

4. kierros: Johnny Nash, potentiaalinen pakki Kirgisiasta (Oikeasti, tuon niminen jätkä jostain vitun Kirgisiasta...)

5. kierros: Miroslav Ozolinsh, sentteri Slovakiasta.

Sopimukset: 1.-4. kierroksen herrat saivat diilin.

Jatkodiilit:

Alzner, 5,5 miljoonaa, kuusi vuotta.
Collins, 1,2 miljoonaa ja pari vuotta
Vermette, 1,5 miljoonaa, kolmisen vuotta
Zingoni, 1,875 miljoonaa ja kolme vuotta.

----------------------------------------------------------------------------

Koko hiton Off-Seasonin ajan Caps pommitti minua sysipaskoilla treidiehdotuksilla. EA, korjatkaa tuo NHL11:sta, nykyinen järjestelmä on perseestä.

----------------------------------------------------------------------------

Kauden aluksi sain lämpimän tervetulotoivotuksen omistajalta, 47 voittoa ja paikka konffifinaaleissa tai tulee kenkää.

Ennen kauden alkua hommasin pakistoon Braydon Coburnin 3,75 millin ja neljän vuoden diilillä. Myös Simon Gagne liittyi seuraan 2,7 miljoonan ja kolmen kauden sopimuksella.

Kauteen lähdettiin siis kuvoin:

Filatov (TL 90) - Weller (PR 90) - Gaborik (TL 92)
Alzner (PP 89) - Ahonen (HP 92)

Gagne (TL 86) - Richards (PR 89) - Endicott (TL 85)
Rinne (PP 86) - Coburn (PP 86)

Collins (PR 77) - O'Reilly (PR 88) - Zingoni (PR 82)
Greene (PP 81) - Russell (HP 85)

Ludemann (Rouhija 76) - Vermette (Rouhija 82) - Numminen (PR 77)

Mason (Per 93)
Tokarski (Per 83)

Joukkue on siis paperilla kova. Toivon syvästi että nyt tulee tulosta, sillä epäonnistuessa Capspace on menetetty ja tulee monoa.

Here we go.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Hauskaa luettavaa tämä ketju kokonaisuudessaan. Tästä innostuneena aloitin oman GM moden PS3:lla. Taitotaso: Tähtipelaaja ja Vaikeusaste: Vaikea. Joukkueen valitsin ihan random meiningilllä silmät kiinni ja sieltähän tuli Ottawa Senators. Ensimmäinen reaktio oli syvä vitutus kun katsoin joukkueen sopimustilannetta. Kauden loppu olikin lähellä jo ennen ensimmäistä peliä, mutta ajattelin kokeilla mitä tästä tulee.

Kausi alkoi hvin odotetusti ensimmäisen 25 ottelun saldoksi Senaattorit raapivat päätä huimaavan 6-15-4 tässä vaiheessa oli jo loppukauden suunnitelmat selvillä. Joukkueesti tuli savustaa ulos turhat riippakivet. Joukkueen nuorennus aloitettiin veteraaneista ja edes kapteeni Alfredsson ei ollut turvassa inkvisition edessä.

OUT: Alfredsson, Michalek, Fisher, Kelly, Carkner, Kovalev ja pari prospectia.

IN: Carolinan 1. kierroksen varaus, Kovalchuk (NJ ehdottoma kauppa johon kuuluivat Fisher, Kelly ja 3. keirroksen varaus) ei voinut vastustaa kiusausta, Oliver Ekman Larsson ja muutama jämä mies.

Kausi päättyi Ottawan osalta todella surulliseen 28-44-10 saldoon. Omistaja ei ollut kovin tyytyväinen kuten en itsekkään. Kaudesta ei jäänyt muuta kerrottavaa kuin Erik Karlssonin loistavat otteet puolustuksessa, muita ilonaiheita kaudesta ei todellakaan löytynyt. Ekman Larssonin hakinta oli tärkeää organisaation kannalta. Karlsson- Ekman Larsson tulevat kantamaan puolustusta monta vuotta.

No draftiin lähdettiin 2nd Overall ja 10th Overall vaurakset taskussa. Draft osoittautui Ottawalle todella hyväksi. Alla listattu Draftin satoa.

2nd Overall: T. Seguin (KH, 81)
10th Overall: Connolly (OL, 79)
4. kierros: V. Korolev (KH, 69
5. kierros: T.Niewendyk (VL, 71)

Jatkosopimuksen ansaitsivat/hyväksyivät Volchenkov, Foligno, Regin, Brodeur ja Chiodo. Kovalchuk oli päästettävä menemään kun miehelle ei riittänyt naurettava 9 miljoonan palkka. Vapaidenpelaajien markkinoilta haaviin tarttui:

Toews (6v pahvilla) (korvaa Kovalchukin aukon hyökkäyksessä ja mahdollistaa Spezzan treidaamisen)
Skille (3v), Carcillo (3v)
D´Agostini (2v)
Pouliot (1v)
Lewis (1v)
C. Schneider (mv) (5v)
Harding (4v).

Tulevan kauden joukkue on rehellisesti sanoen mielenkiintoinen. Nuoruutta, kokemusta, kovuutta ja kiekollista osaamista löytyy melko mukavasti joukkueesta.

Ennen kauden alkua Chicago ilahduttaa Ottawan toimistoa mieluisalla puhelinsoitolla ja ehdottaa vaihtoa johon suotuin ilomielin

Kane <----> Spezza, 2. kierroksen vuoro ja joku prospecti

Uuteen kauteen lähdetään kovien odotusten saattelemana seuraavanlaisilla kentillä:

Foligno (81) - Toews (90) - Kane (91)
Pouliot (80) - Seguin (81) - Lewis (81)
Connolly (79) - Regin (79) - Skille (81)
Ruutu (75) - Neil (80) - Carcillo (78)

Karlsson (83) - Phillips (84)
Kuba (81) - Volchenkov (83)
Kudelka (78) - Cowan (78)

Schneider (83)
Harding (83)

Kuten sanoin niin mielenkiintoinen on porukka ja potentiaalia löytyy todella paljon, floppivaara myös todella suuri.

Päivitellään kun on kausi saatu vauhtiin.
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Kausi eteni kokoajan aivan uskomattoman hyvin.
Kuitenkin tähdistö-ottelussa Columbusta edustivat vain Gaborik, Ahonen ja Mason.

Koko kauden hyökkäys toimi aika hyvin, maaleja tuli.

------------------------------------------------------------------------------

Trade Dead Linella sain aika hyvän tarjouksen Atlantasta:

CBJ: Alzner + Rinne <---> Bergström (PP 88) + Kovalchuk (TL 92) ja pitihän se hyväksyä.

CBJ: Filatov + Russell + 4th round pick <---> PIT: James van Riemsdyk

CBJ: O'Reilly + 3rd + 1st round pick <---> STL: Bobby Ryan

CBJ: Weller + 2nd rounder <---> PHI: Jeff Carter

Takarajalla siis melkein koko hyökkäys pistettiin uusiksi. Tarkoituksena ei ole hakea mitään jatkuvuutta, vaan tulivoimaa!

Uudet ketjut:

Kovalchuk-Richards-Ryan
Bergström-Ahonen

JVR-Carter-Gaborik
Greene-Coburn

Gagne-Zingoni-Endicott
Rogalski-Hejda

Collins-Vermette-Perezhogin

Mason
Tokarski

----------------------------------------------------------------------------

Kauden lopputulos 52-22-8 ja lännen voitto 112 pisteellä.

Parhaat pistemiehet:

1. Gaborik 53+59=112
2. Ryan 57+39=96
3. JVR 28+57=85
4. Kovalchuk 41+42=83
5. Carter 32+46=78

Huikeaa kyllä viidenkymmenen maalin miehiä oli kaksi ja heidän lisäkseen viisi yli kahdenkymmenen maalin miestä, yhteensä siis seitsemän yli kahdenkymmenen maalin miestä.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Phoenix Coyotes

PHX@CBJ 2-1
PHX@CBJ 3-2
CBJ@PHX 3-2
CBJ@PHX 8-4
PHX@CBJ 5-4
CBJ@PHX 6-4
PHX@CBJ 2-3

Columbus jatkoon voitoin 4-3. Aika uskomaton kyllä, vain yksi kotivoitto koko sarjassa ja se sitten seitsemännessä ottelussa.

Toisella kierroksella vastaan marssi sitten Anaheim Ducks.

ANA@CBJ 4-5 (OT)
ANA@CBJ 0-2
CBJ@ANA 5-2
CBJ@ANA 6-7
ANA@CBJ 1-7

Columbus jatkoon voitoin 4-1. Tässä sarjassa verkko soi, paljon.

Näin marssi konferenssifinaaliin päättyi ja siellä vastaan asettui sitten Minnesota Wild.

MIN@CBJ 4-1
MIN@CBJ 3-9
CBJ@MIN 4-6
CBJ@MIN 5-0
MIN@CBJ 1-5
CBJ@MIN 7-2

Ja näin Columbus marssii finaaleihin voitoin 4-2.

Finaaleissa asettuu vastaan New York Rangers.

NYR@CBJ 5-3
NYR@CBJ 1-0
CBJ@NYR 6-7
CBJ@NYR 5-4 (OT)
NYR@CBJ 6-3

Rangers siis mestari voitoin 4-1 ja en ole tyytyväinen, kerpele...

----------------------------------------------------------------------------

Syracusen kausi oli taas mitä oli, 28-43-9 ja viimeinen sija koko liigassa. Mutta enpä kauheasti näihin herroihin laittanutkaan peliin, kaikki huomio kovassa NHL-joukkueessa.

Calderin voitti sitten Hershey Bears.

----------------------------------------------------------------------------

Draftiin siis marssittiin numerolla 29, joten mitään ei ollut odotettavissa. Kaikenlisäksi kaikki pickit olivat ympäri Pohjois-Amerikkaa...

5. kierros: Larry Orr, laituri P-Irlannista.

Larry sai sopimuksen.

Jatkopapereita:

Kovalchuk 5,0 miljoonaa, viisi vuotta
JVR 5,3 miljoonaa, viisi vuotta
Richards 4,75 miljoonaa, neljä vuotta
Mason, 6,675 miljoonaa, kuusi vuotta
Toivonen, 1,850 miljoonaa, kolme vuotta

Vapaista agenteista nappasin Calvin Pelley nimisen oikean laiturin, ikä 20, kehittyvyydet A-, C, A- ja kokonaisuus jo 81. Huikea jamppa.


----------------------------------------------------------------------------


Uuteen kauteen lähdetään näin:

Kovalchuk-Richards-Ryan
Bergström-Ahonen

JVR-Carter-Gaborik
Greene-Coburn

Gagne-Zingoni-Endicott
Nash-Guolla

Collins-Vermette-Pelley

Mason
Tokarski


Tavoitteena on Stanley Cup, omistaja sanokoot mitä haluaa. Viimeinen kausi Columbuksessa täytyy päättyä voittoon!


----------------------------------------------------------------------------
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Joukkue painoi läpi kauden kuin höyryjyrä eikä kauppoja tehty, useiden joukkueiden sinnikkyydestä huolimatta.

Kauden lopputulos oli huikaiseva 54-26-2 ja lännen voitto 110 pisteellä.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Edmonton Oilers. (Tässä vaiheessa sain legendaarisen GM:n natsat).

EDM@CBJ 2-8
EDM@CBJ 2-3
CBJ@EDM 5-4
CBJ@EDM 2-1

Ei ollut Edmontonista vastusta kun Columbus marssi toiselle kierrokselle neljällä suoralla voitolla.

Seuraava uhri oli sitten Los Angeles Kings.

LAK@CBJ 4-1
LAK@CBJ 6-4
CBJ@LAK 3-2
CBJ@LAK 0-1
LAK@CBJ 2-6
CBJ@LAK 1-0
LAK@CBJ 3-1

Uhriksi joutuikin siis Columbus ja meikäläisen ura joukkueessa sai paskaisen lopun. Hemmetti.

Stanley Cupin voitti Philadelphia Flyers (Hell yes!)

----------------------------------------------------------------------------

Ja koska vaihtelu virkistää, nappasin itselleni Philadelphian uudeksi seuraksi. Kolmen vuoden diili, ensimmäisellä kaudella 44 voittoa.

Ensimmäinen homma uutena GM:nä oli luonnollisesti Drafti, jossa varausvuoro oli 30.

1. kierros: Ralph Kaleta, suurikokoinen jenkkilaituri

2. kierros: Harold Vernace, kanadalainen laituri.

3. kierros: Jesus Giuliano, pienikokoinen kanukkipakki

4. kierros: Petr Furtak, tshekkilaituri.

5. kierros: Ronnie Harris, kirgisialainen laituri.

Sopparit: Furtak, Giuliano, Kaleta ja Vernace.

Jatkosopimuksia:

Pelech, 5,5 miljoonaa, kuusi vuotta
Bartulis, 3,1 milliä, viisi vuotta
Enlund, 4,8 milliä, kuusi vuotta


----------------------------------------------------------------------------

Uutta Cuppia lähdetään hakemaan tällaisilla kokoonpanoilla:

Perron (SNP 89) - Weller (PLY 91) - Nash (PWF 90)
McElhinney (DFD 87) - Pelech (DFD 88)

Vanek (SNP 88) - Rekis (PWF 80) - Legein (PLY 90)
Laakso (DFD 81) - Bartulis (DFD 84)

Zeiler (PWF 85) - Berkhoel (SNP 76) - Blunden (PWF 83)
Kovalev (TGH 81) - Delmore (DFD 82)

Sipotz (GRN 73) - Maroon (GRN 81) - Babchuk (PLY 77)

Enlund (BUT 88)
Murray (BUT 79)
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Noniin, nyt on kirjaimellisesti tuskasteltu kausi 2011-2012 runkosarja, lopputulos oli miellyttävä - 44-31-7, tällä tuloksella irtosi konferenssin 5 sija. Tällä lähdetään sitten play-offeihin, "vierasedulla".

Kauden alussa oli pakko tehdä järkyttävän alun jälkeen radikaaliratkaisu, joka näytti tältä:

Tampa Bay: Tuukka Rask, Joe Thornton <-> New Jersey Devils: Jean-Sebastien Giguere, Travis Zajac - Oli pakko tehdä jotain, joten tämä oli joukkueen muutosliike kun takana oli 13 tuskaista ottelua (4-6-3)...

Vaihtorajalla tuli muutama vaihto:

Tampa Bay: Paul Ranger, Evgeni Artyukhin, Matt McCue <-> Montreal: Chris Phillips - Vaihtorajalla hommasin vielä kovaa kokemusta, hankkimalla Chris Phillipsin puolustukseen.

Tampa Bay: Manny Malhotra <-> Anaheim: Michal Handzus - Tässä lisää kokemusta, tuo hyvää ja rauhoittavaa pukukoppihuumoria play-offeja varten.

Tärkein hankinta oli kyllä Giguere, mies toi sen verran varmoja otteita Tampan verjälle, ettei Raskikaan ollut yhtä varma. Kakkosveskari Janus pelasi 18 ottelua, torjuntaprosentti huikea 91,5% (kaveri on 76).

Näillä sitten lähdetään kannun-mestästykseen, toivotaan että se sieltä tulee - ettei tarvitse tyhjin käsin lähteä uuteen seuraan, vailla näyttöjä!
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ei tullut kolmatta peräkkäistä mestaruutta, erittäin harmittavasti matka tyssäsi 1. kierrokselle Canucksia vastaan. Runkosarjassa reilu ykkössija 54-21-7 ei taannut menestystä ja kieltämättä vähän harmittaa, vaikka kaksi mestaruutta onkin jo plakkarissa. Nyt sitten muokataankin reilulla kädellä joukkuetta off seasonilla: Mueller vaihtuu, Burns lähtee todennäköisesti ja lisäksi toinen kaksikosta Eriksson-Benn vaihtaa maisemaa. Tai ehkäpä molemmat, kun en oikein osaa päättää. Näistä kahdesta Stars-pelaajasta jos saisi astetta kovemman maalintekijän ykkösketjuun ja pykälää heikomman kakkoseen, ei välttämättä olisi kannattavaa, mutta TOP-6 tarvitsee uusia tuulia. Kokoonpanoja sitten tarkemmin, kun olen kehitellyt toimivan strategian draftiin mennessä, mutta yleisen rungon voin laitella:

XXX - Duchene - XXX/Olson
XXX/Palin - O'Reilly - Olson/XXX
XXX/Palin - Ellis - XXX
(McLeod)/XXX - Madden - Upshall

Cumiskey - (Godfrey)/XXX
Commodore - XXX
Smaby - ?

Stephens?
XXX
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ja näin saatiin taas yksi kesä kulumaan, tällä kertaa ihan tuntuvin kokoonpanomuutoksin. Vaihtokauppoja tein muutaman, joista otteet alla.

Eriksson, 1st rounder <-> Glen Sakic, PLY (86, A-, A-, C)
- Täytyy myöntää, että nimi houkutti jonkin verran ja lisäksi pelintekijän paikka siirtyy täten jatkossa oikealta laidalta vasemmalle. Palkkakin on suht. edullinen, 3,5 miljoonaa taisi olla.

Robinson Joseph, Dylan Keane <-> Dustin Byfuglien
- Kahdella jämäpelaajalla (toinen waiversista, toinen farmiapu) saatiin kolmosketjun väkevä laituri.

Scottie Upshall <-> Mathieu Carle
- Näin saatiin vähän apuja vajenevaan puolustukseen.

Jatkosopimuksia onnistuin saamaan haluamilleni pelaajille onnistuneesti.

Josh Godfrey, 3 vuotta ja 3,9 miljoonaa
Cody McLeod, 3 vuotta, 1,4 miljoonaa
Wayne Konowalchuk, 5 vuotta 1,950 miljoonaa

Lähtijöinä Mueller, kakkosvahti Mitchell ja muutama farmikonkari, jolle kaksisuuntainen sopimus ei enää tullut kysymykseen, mm. alusta asti mukana viihtynyt Ray Macias.

Vapailta markkinoilta napsin myöskin muutaman pelaajan. Vasempaan laitaan oiva lisäys snaipperi Byron Schaefferista (82, B, B, B), joka voi tarvittaessa paikata kahden ensimmäisen ketjun maalintekovajetta, jos joku epäonnistuu. Uusi nelosketjun laituri saatiin Patrick Eavesista. Lisäksi kakkosketjuun kaavailemani Lee Stempniak tuli hankittua, joskin oli virheliike. Siitä seuraavassa.

Kauden alkaessa huomattavissa oli heti maalintekovajetta, joten Stempniak ja viimekaudella kolmosketjun Mike Palin vaihtoivat maisemaa tuttuun vaihtokauppiaaseen Dallasiin ja vaihdossa saapui Corey Perry, jolle lasketaan iso osa maalintekopotentiaalista. Perry oli kallis ukko, joten monoa tulee jollei onnistu. Tämän jälkeen huomasin capissa olevan vielä hyvin tilaa, joten vapaista Brent Burns saatiin takaisin joukkueeseen, joten puolustus nousi takaisin hyvälle tasolle. Sopimuksen arvo 3 vuotta ja 3,8 miljoonaa.

Kahdeksan ottelun jälkeen ketjut näyttävät tältä:

Glen Sakic (86) - Duchene (93) - Perry (87)
Benn (88) - O'Reilly (92) - Olson (88)
Konowalchuk (82) - Ellis (87) - Byfuglien (81)
McLeod (79) - Madden (78) - Eaves (79)

Cumiskey (86) - Godfrey (85)
Burns (85) - Smaby (80)
Carle (82) - Commodore (80)

Stephens (93)
Raymond Hartnell (82)

Alkutahtien jälkeen epävarmalta tuntuvat 5-3-0 statsit tällä hetkellä, tavoite olisi omistajan mukaan päästä playoffeihin, joskin se tuntuu aikamoiselta haasteelta alkuvaikeuksien jälkeen. Mutta yritetään, jospa Perryn tuonti joukkueeseen kannatti.
 

Rapala

Jäsen
Ensimmäistä kertaa eksyn tännekin kirjottelemaan omista peleistäni.

Pelaillaan Xbox 360:llä ja pelinä NHL10. Pelejä tulee simuloitua ja pelattua itse oman jaksamisen mukaan,tasona superstara, mutta asiaan.

Jo neljättä kautta mennään Los Angeles Kingsin GM:nä ja mukavaahan tuo pelaaminen on aina vaan. Kokoonpano kehittynyt alkuajoista jokseenkin sopivasti ja joukkueen alkuperäiset nuoret tähtipelaajat ovat vieläkin tallella. Alkuajoista lähtien ollut tavoitteena joukkueen nuorentaminen höystettynä muutamalla veteraanipuolen miehellä, ja vasta nyt alkaa olemaan miehistö ns. minunnäköinen. Joukkueen tähän asti suurimpana saavutuksena runkkarin voitto toisella kaudellani, jolloin kerättiin 110pistettä. Valitetettavasti kausi päättyi kuitenkin jo pleijareiden toiselle kierrokselle, kun Martin Brodeurilla vahvistunut Nashville voitti meijät otteluin 4-1. Ensimmäisen kausi päättyi sekin pleijareissa tokalla kierroksella kun Calgary täräytti tylysti 4-0 kuokkaan.

Tällä hetkellä neljäs kausi menossa, ja vahva taistelu pleijaripaikasta käynnissä. Sijoitus nyt 9, pelejä jäljellä noin 10. Pistepörssin johdossa Kopitar, jonka jälkeen Brown sekä Olli. Neljäntenä Doughty kaamealla kasalla syöttöpisteitä.
Kokoonpano nyt:

Brown (86) - Kopitar (89) - O.Jokinen (85)
Lewis (84) - Marleau (86) - Pominville (84)
Simmonds (81) - Pollock (80) - Purcell (82)
Ranger (76) - Moller (81) - Guite (75)

Doughty (87) - Johnson (88)
Volchenkov (85) - Voynov (79)
Van Hecke (74) - Valabik (79)

Rinne (84)
Stewart (82)

Kokoonpanon nuorilla nyt erittäin pitkät ja rahakkaat sopimukset taskussa, joten tulevat jatkossakin olemaan jengin selkäranka. Ollin 1v-soppari loppuu kauden jälkeen ja valmis olisin jatkamaan jos saadaan palkoista sovittua. Marleau varmaan tekee tilää joko Pollockille ja Mollerille. Myös Pominvillestä tarkoitus nyt päästä eroon.

Lyhyenä yhteenvetoja pelaajien vaihtoja: (Vanha pelaaja > Uusi pelaaja, vaihto ei välttämättä ollut näiden kahden välinen)
R.Smyth > J.Pominville
J.Stoll > Olli Jokinen
A.Frolov > Patrick Marleau
Greene > Volchenkov
Quick > Rinne
+ Valabik hankittu agenteista

Omia kasvatteja Lewis sekä Simmonds ja draftitilaisuudesta hankittuja Moller, Pollock, Voynov ja Van Hecke (belgialainen, heh)

Mainittavia tapahtumia matkan varrella:
- Voynov ekalla AHL-kaudellaan pakille komeat 1+52 tehot
- Brown NHL-pelaajiston valinta kauden parhaaksi pelaajaksi (2010/2011)
- Rinne NHL:n paras maalivahti (2010/2011)
- Rinne NHL:n arvokkai pelaaja (2010/2011)

Ensimmäisestä viestistä saisi vaikka kuinka laajan, mutta olkoon nyt tässä. Päivitellään jatkossa, jos ja kun taas jaksaapi pelailla.
 
Viimeksi muokattu:

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Jaahas, nyt on kausi sitten läpi käyty, tuloksena ensimmäiseltä kierrokselta ulos (Washington (4) - Tampa Bay (5) 4-2 otteluvoitoin).

Harmittaa hieman, mutta toki 3 kertaa play-offeihin putkeen, josta kerran finaalissa - on todella kova saavutus, en käy vähättelemään.

Uudeksi joukkueeksi tuli sitten Vancouver Canucks, 5v. sopimuksella. Työnteko alkoi heti, draftiin mentiin täysin joukkueen uusimislinjalla. Draftin tapahtumia:

1. kierros:

Alexei Radulov, P - Lupaava hyökkäävä puolustaja
Stefan Holmström, P - Riskihaku, toivottavasti onnistuu

2. kierros:

Earl Tripp, P - Loistavan scouttiarvon omaava puolustaja

3. kierros:

Mike Hamilton, OL - OK-hyökkääjälupaus

Vancouver: Kevin Bieksa <-> New York Islanders: Keith Yandle - Tässä saadaan heti tulivoimaa puolustusosastoon.

4. kierros:

Brett Zalesak, MV - Tässä haetaan tulevaa 2. maalivahtia

5. kierros:

Ernest Simpson, P - Tässä vaiheessa paras mahdollinen valinta, hyvät arvot omaava puolustaja.

Eli melkein kaikki draftatut pelaajat olivat puolustajia, ei siinä mitään - puolustuksessa on aina tilaa.

Tästä draftin jälkeen lähdettiin sopimusten uusimistilaisuuteen, jossa en tarjonnut muille sopimusta, kuin vain kaikille tulokkaille.

Vapaista pelaajista löytyi paljon mielenkiintoisia pelaajia, joista sain sitten vain muutaman - en tarjonnut ilmeisesti tarpeeksi...

Jared Healey 0,9milj. 3v.
Rob Lysak 0,850milj. 3v.
Roman Polak 2,1milj. 2v.
Tyler Kennedy 1,8milj. 5v.
Zack Stortini 1,2milj. 1v.
Darren Helm 1,2milj. 3v.
Sergei Gonchar 1,7milj. 2v.
Scottie Upshall 1,9milj. 2v.

Eli tässä sitten jouduttiin kasaamaan jengiä vapaista pelaajista, koska edellinen TJ ei ole kovinkaan lupaavia junnuja jättänyt tänne, eikä mitään kunnon vaihdettavaa.

Vaihtojakin tuli tehtyä ennen kautta, aika paljonkin - lähdin muuttamaa joukkuetta rankalla kädellä, sillä edellinen kausi (36-32-14) ei ollut kovinkaan vakuuttava:

Vancouver: Steve Pisani, Steve Bernier, Alexei Kaigorodov <-> Calgary: Bobby Ryan - Tässä sitten se ykköstykki.

Vancouver: Willie Mitchell, Clarke MacArthur, Brad Huskins <-> Detroit: Boris Svitov - Tässä saatiin uusi ykköspuolustaja ylipalkatulla konkarilla sekä täytepelaajilla.

Vancouver: Mike Commodore, Timothy Legace <-> Detroit: Christian Ehrhoff - Laadukas hyökkäävä puolustaja, jota tarvitaan joka joukkueessa.

Vancouver: Cam Corazzini, Mike Komisarek <-> Toronto: Daniel Sedin - Tässä sitä kotiutettiin Sedin, sekä Komisarek, oli tarvetta laiturille.

Vancouver: Maxim Tursumbayev, Johan Franzen <-> Atlanta: Niclas Bergfors - Tässä saatiin roima-annos secondary scoringia.

Vancouver: Mikko Koskinen, Tyrone Peverley <-> Calgary: Christopher Higgins - Tässä saatiin TOP-6 paikkaaja, sekä mainio 3-kentän hyökkääjä.

Vancouver: Reginald Jones, Mard-Andre Pouliot <-> Detroit: Viktor Tikhonov - Mahtava vaihto, saatiin 3-4 kentän hyökkääjä, sekä AV-pelaaja.

Todellinen rumba oli joukkueen kokoamisessa, mutta tältä osin Vancouver on hyvin koossa, joten eiköhän näillä lähdetä rymistelemään tulevaan kauteen - tavoitteeksi laitan play-offit, sillä näiden 5 vuoden aikana ajattelin että Stanley Cup jos tulee, olen tyytyväinen... sama se monta kertaa, mutta nyt play-offit tähtäimessä.

Vancouver 2012-2013:

Daniel Sedin, TL (88) - Henrik Sedin, PR (90) - Bobby Ryan, VH (90)
Alex Burrows, TYÖ (83) - Cory Emmerton, PR (83) - Niklas Bergfors, TL (86)
Chris Higgins, TL (80) - Tyler Kennedy, TYÖ (82) - Scottie Upshall, TYÖ (80)
Zack Stortini, KOV (79) - Darren Helm, TYÖ (79) - Viktor Tikhonov, TYÖ (79)

Christian Ehrhoff, HP (84) - Alexander Edler, PP (85)
Keith Yandle, HP (82) - Boris Svitov, PP (82)
Sergei Gonchar, HP (80) - Roman Polak, PP (82)

Roberto Luongo, PER (92)
Cory Schneider, PER (87)

Näillä mennään. Paperilla omasta mielestäni tämä joukkue voisi mennä vaikka päätyyn asti. Maalivahtiosastoon ei tulla kaatumaan, kuten näkyy - mutta puolustuksessa on pienoinen kysymysmerkki, sillä hidas sekä jo kankea Gonchar, sekä tsekin surma Polak eivät vakuuta... Mutta katsotaan. Hyökkäys on priima kunnossa, en näe täten ongelmia menestykseen.

Runkosarjan jälkeen uutta sisään.

e: Olikin jo tässä vaiheessa pakko puuttua peliin. Runkosarjan alku (3-5-2) ei ole tuottanut kovinkaan paljoa hymyä kasvoille, joten siksi piti tehdä radikaali vaihto:

Vancouver: Alex Burrows, Derrick Smith, Valeri Kovalev <-> Florida: Henrik Zetterberg - Tämä saattaisi tehdä sen kaivatun korjausliikkeen, jota tarvitaan 2-kentän herättämiseksi.

Ensi kaudelle tulee olemaan vaikeaa hommata 2-sentteri, sillä palkkakattoon on vain reilu 2milj. ja nyky 2-sentterillä on vain 1milj. palkka... ei paljoa 3milj. juhlita!
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ja näin, uran kolmas mestaruus kävi toteen, aika hyvät vuodet viimeiset neljä. Eikä voi olla tietenkään kuin tyytyväinen. Jälleen kauden varmaankin tärkein liike oli yksi pelaajakauppa, josta uskon olleen etua playoffeissa. Siirtotakarajalla Jamie Benn ja Wayne Konowalchuk vaihtoivat maisemaa Bostoniin, josta takaisinpäin matkasi kukapa muukaan, kuin Alex Ovechkin. Joukkueen lento oli hyvää jo ennen takarajaakin, mutta ajattelin tehdä vetää riskillä ja lähteä kaupoille. Muutama peli meni totutellessa, kunnes alkoi taas tutuksi tullut suht. tasainen liito kohti loppuhuipennusta.

Runkosarjan joukkue päätteli tilastoihin 56-24-2, joka siis hitusen parempi kuin viimekauden flopahtaneella rutistuksella. Joukkueen paras pistemies oli O'Reilly pisteillään 36+52, jos ei lasketa kovapisteistä Ovechkinia, jolla oli ennen treidiä jo päälle 80 pistettä ja nyt tasan 100.

1. playoff-kierroksella vastaan asettui Sharks, joka kaatui pyöreästi 4-0. Lisäksi pelit olivat melkoisen suurilukuisia jokainen, joten parempi joukkue selkeästi voitti.

2. kierroksella oli jälleen kovaa kautta pelanneen Minnesotan vuoro astua eteeni. Wild voitti ensimmäisen sarjapelin, mutta siitä eteenpäin Avs porskutti neljä peräkkäistä voittoa ja eteenpäin.

3. kierros olikin ensimmäinen mielenkiintoisilla asetelmilla varustettu kierros, sillä vastassa oli viimekausieni vaihtoruletti, eli Dallas. Tässä sarjassa Stars sai melkein kaadettua joukkueen, sillä viidenteen peliin lähdettiin tilanteessa 1-3. Kolme kuolemanottelua kuitenkin selvittiin ja matka kohti finaaleja oli alkoi.

Finaaleissa olikin jo havaittavissa melkoista ironiaa, sillä kukapa muukaan sieltä sattuisi vastaan kuin.. Boston Bruins! Nyt siis nähtäisiin, että kuka kusee ja kenenkä päälle, kun vaihtokauppa varmasti siivitti molempia parantamaan suorituksiaan. Kuitenkaan ottelusarja ei ratkennut joukkueen tähtipelaajien leveyteen, vaan alempien ketjujen työläisosastot kamppailivat pistesarakkeissa. Lopulta melko selvin voitoin Boston kaatui 4-1 ja juhlat alkoivat mukavasti kotiluolassa.

Playoffien parhaat olivat Godfrey tehoin 6+20, sekä Ovechkinin ja Duchenen 12+13. Vertailun vuoksi Bostonissa Benn teki 7+14 ja Konowalchuk 3+1, joten sanoisin onnistuneeni kaupassa.

Nyt onkin luvassa varmaankin helpoin off season koskaan, sillä jatkosopimuksia eivät tarvitse kuin nelosketjun Madden, sekä Commodore (jos jatkaa) ja Smaby puolustuksesta. Kaikki pystytään korvaamaan edullisimmilla pelaajilla jos tarve niin vaatii, capissa nyt ainakin 2,3 miljoonaa vielä tilaa. En sitten tiedä, että nouseeko taas, varmaankin. Ensikesänä tilanne onkin jo paljon kurjempi, mutta sepäs ei olekaan minun ongelmani. Viimeinen vuosi alkaa siis nyt Avalanchen peräsimessä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Uutta tallennusta pelattu ja simuloitu nyt viisi kautta ja vihdoin se tärppäsi, Stanley Cup palasi Montrealiin!

Jokaisen viiden kauden aikana olen ollut itäisen konferenssin neljän parhaan sakissa eli ensimmäiselle kierrokselle on tullut kotietu. Pisteitä joukkue on napsinut runkosarjassa tasaisesti noin sadan pintaan, yleisesti ottaen tehnyt ja päästänyt vähiten maaleja koko liigassa.

Ensimmäisellä kaudella joukkue sijoittui idässä kolmanneksi, mutta suureksi pettymykseksi Flyers meni pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon seitsemännen ottelun jälkeen. Kaikki ottelut päättyivät yhden maalin marginaalilla. Kaudella 2010-11 tapahtui edistystä ja etenin pudotuspeleissä toiselle kierrokselle, jossa Sabres oli vahvempi kuudessa ottelussa.

Sen jälkeen hankin vapaista pelaajista Captain K:n takaisin tuomaan kokemusta ja 2011-12 tulikin runkosarjan kakkossija Sharksin jälkeen ja näin ollen idän voitto. Tie nousi kuitenkin konferenssifinaalissa Devilsiä vastaan pystyyn musetavasti seitsemännen ottelun toisessa jatkoerässä. Seuraava kausi päättyi identtisesti konferenssifinaalien seitsemänteen otteluun, kun Penguins haki voiton Montrealista ja marssi aina Stanley Cupin voittoon asti.

Kaudella 2013-14 se tosiaan vihdoin tärppäsi. Runkosarjassa itäisen konferenssin neljäs sija, eikä odotukset olleen nytkään kovin korkealla. Joe Thornton -leimaa kantanut joukkue kuitenkin yllätti ja marssi toiselle kierrokselle voittamalla Sabresin viidessä ottelussa. Toisella kierroksella saman kohtalon samoin lukemin koki Capitals, joka teki viidessä ottelussa neljä maalia, Carey Pricelle kolme nollapeliä tässä sarjassa. Konferenssifinaalissa oli tullut kahdella aiemmalla kaudella noutaja, mutta nyt joukkue oli valmis voittamaan ja makealla revanssilla laitettiin Penguins kesälomalle. Voittolukemat myös tässä sarjassa Canadiensille 4-1.

Joukkue marssi siis Stanley Cup -finaaleihin ensimmäisen kerran sitten kevään 1993 ja myös tänä vuonna lentävät paskiaiset menivät päätyyn asti: ensimmäinen ottelu Joe Louis Arenalla päättyi vierasjoukkueen 0-2 -ryöstöön ja kun seuraavastakin vierasottelusta tuli voitto, tällä kertaa lukemin 1-2, niin toiveet jostain suuresta alkoivat nousta Montrealin sammakoiden keskuudessa.

Paluu Montrealiin ei kuitenkaan ollut onnekas, sillä Henrik Zetterbergin johdolla Dead Wings kavensi voitot jatkamalla vierasvoittojen trendiä 1-2 -voitollaan. Neljäs ottelu päättyi kuitenkin Habsin 5-2 -voittoon ja siinäpä sitä oltiin voiton päästä mestaruudesta. Red Wings oli kuitenkin ikävä isäntä viidennessä kohtaamisessa ja otti jälleen 1-2 -voiton kaventamalla sarjan 2-3 -tilanteeseen. Kuudes ottelu Centre Bellissä ei kuitenkaan jättänyt jossitteluille sijaa: Price torjui 32 kertaa ja varmisti nollapelillään lordi Stanleyn kipon paluun kotiin. Saku Koivu iski uransa viimeisessä ottelussa tehot 0+3 ja varmisti Canadiensin 4-0 -voiton NHL-kauden viimeisessä ottelussa.

Carey Price peittosi jo ensimmäisellä kaudella Jaro Halakin ja on ottanut kolmen Vezina Trophyn lisäksi kaksi Hart Trophya ja nyt viimein myös Conn Smythe Trophyn. Kakkosvahtina toimi kokenut Marc Denis, joka pelasi kauden aikana hurjat kuusi ottelua. Puolustuksen avainmiehet olivat Robyn Regehr, Scott Hannan sekä Nigel Williams, joista Williams kaappasi myös Norris Trophyn kotiin. Regehr luuti hänen rinnallaan ykkösparissa lähes koko kauden. Hannanin rinnalla kakkosparissa häselsi oma varaus Evan(?) Ciroi, joka on perusvarma kädetön oman pään luuta. Kolmosparissa Josh Gorgesin rinnalla toimi kukapa muukaan kuin 40-vuotias Roman Hamrlik.

Ykkösketjuna joukkueella oli aina vaarallinen Moen - Gomez - Cammalleri, kun taas kakkosvitjassa kapteeni Saku Koivu sai rinnalleen Brian Giontan ja Latendresse. Puolustaviin ketjuihin oli sitten heittää Moore, Lapierre, Laraque, Tootoo, Pacioretty, Darche ja niin edelleen.

Eiköhän tuosta nipusta aika moni kaveri tule lopettamaan, mutta joukkueen tärkein pelaaja, Price, on sidottu vielä viideksi vuodeksi ja sama koskee Williamsia. Näiden kahden varaan rakennan tulevaisuuden joukkueen. Ihan sama vaikka menestystä ei enää tulisikaan, hankin minä yhden Stanley Cupin. Nyt pitämään mestaruuskännit!
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ässät vs Pelicans
  • 2.04
  • 4.40
  • 3.30
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös