Mainos

Toimitusjohtajia kotisohvilta – seurantaketju virtuaalimanagereille

  • 158 387
  • 826

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt starttasi uusi ja uhkea ura Colorado Avalanchen simuloivana toimitusjohtajana. 1. kausi ja runkosarja saatiin juuri päätökseen, melkoisen alakanttiin mennyt kausi NHL-miehistöllä, farmi kuitenkin selvisi hienosti playoffeihin. Kertaan vähän, että mitä on tapahtunut.

Kauden alkaessa en tehnyt vaihtokauppoja aloittaessani suoraan runkosarjasta, muutama pelaaja joutui kokonaisuutensa vuoksi farmiin kasvamaan, vaikka nimen puolesta olisin peluuttanut ylhäällä. Pelit alkoivat ihan hyvin, voittoja napsui useampikin, kunnes alkoi alamäki. Alakerta ei pitänyt oikein millään ja otteluista tuli usein murskajaisia vastustajan iloksi. Kumpikaan vahdeista Anderson tai Budaj ei ollut täysin luottamuksen arvoinen, ensin saattoi mennä hyvin ja tulla pari voittoa, kunnes taas pakka hajosi. Kuitenkin waiverseista nappaamani Erik Ersberg osoitti jo hieman parempia esityksiä, joskaan ei hänkään pystynyt uppoavaa laivaa yksin pelastamaan. Kauden lopputulos liigan 26. ja lännen 13., tuloksella 34-40-8. Saanpahan ainakin draftiin hyvät asetelmat, joten iloisin mielin eteenpäin. Omistaja tosin vittuili heti samantien tavoitteiden epäonnistumisista, nappasin "vain" 34 voittoa tavoitteen ollessa 36. Mokomakin...

Farmissa kausi meni siis selvästi paremmin, tuloksena 41-34-5 ja viimeinen playoff-sija. Peliesitykset aaltoilivat vähän liikaa ja joukkue keikkui paljon sijoilla 5-8. Maalivahdit Tyler Weiman ja Trevor Cann jakoivat melko tasan torjuntavastuun, sanoisin Cannin olleen kuitenkin piirun verran parempi esityksissään. Nyt katsotaan seuraavaksi, että miten joukkueen käy Calder Cupin taisteluissa.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Heh, itse pelailen kahta eri be a gm:ää. Toisessa vedän simuloinnilla pelit ja vain manageroin joukkuetta, toisessa sitten pelaan kaikki pelit.

1. Pittsburgh Penguins - 1. kausi (Supertähti-Tosipelaaja jne.)
-Juuri aloitettu kausi, ja vasta pari peliä pelattu. Joukkueen kokoamisessa halusin superstara -tasoa olevan ykkösketjun, ja siinä onnistuinkin tredaamalla Red Wingsin kanssa <Kunitz, Staal, Gonchar <-> Maltby, Rafalski, Zetterberg>. Staalin lähdettyä hankintalistalle pistettiin kakkossentteri, jonka kokonaisuus on yli 80, ja aloitustaito +85. Haaviin tarttui sitten Chris Taylor (kok. 81). Ikää on sen verran paljon, että tarjosin vain vuoden pahvia (halusi 2v. ja n. 1,7milj. dollaria) ja 2,1milj. dollarin tulot. Hyväksyi.

Malkin-Crosby-Zetterberg - voja voja
Ponikarovsky-Taylor-Dupuis
Fedotenko-Talbot-Guerin
Tangardi-Kennedy-Cooke

Orpik-Rafalski
Letang-McKee
Leopold-Goligoski

Fleury
Johnson

2. Minnesota Wild - 1. kausi päätöksessä (Simulointi + hajapelejä supertähti & tosipelaaja -tasolla)

Ensimmäisellä kaudella saalistin 44 (tjsp.) voittoa, ja pääsin pleijareihin läntisen konferenssin sijalta 7. Vastaan tuli Vancouver Canucks, joka Luongon avulla pisti Wildin lomille. Kuitenkin kaikki tavoitteet tuli täytettyä, eli ihan kohtalainen aloitus. Pistepörssistä kaksoisvoitto, eikä kärkiketjut tule kokemaan muutoksia ensi kaudelle. Liikkuvuus ja taito on kohdillaan.

Bouchard-Malkin-Gaborik
Korpikoski-Koivu-Hemsky

Ykköspakkina jatkanee Burns, maalissa Bäckström-Harding.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
No pataanhan sieltä AHL:n pudotuspeleistä tuli jo heti ensimmäisellä kierroksella, mutta joukkue hävisi juurikin tulevalle mestarille, joten sinänsä ymmärrän. Trevor Cann romahti playoffeissa, mutta Tyler Weiman vastaavasti nosti tasoaan, muttei riittänyt kahden ottelun tappioasemasta nousu kuin seitsemänteen peliin. Ja siinäkin itseasiassa jatkoajalla, joten hyvin joukkue haastoi tulevat mestarit Milwaukeesta veitsenterälle.

Tästä sitten kauden päätyttyä ihan virallisestikin, alkoi melkoinen paperisota pelaajiston kanssa, kun jatkosopimusta oli vailla vähän joka ukko. Varmaankin reilut 10 jatkosopimusta solmittiin ja osalle sanottiin hyvästi. Kaikki tärkeät pelaajat suostuivat jatkamaan, joten sekin missio meni nappiin. Joukkueesta lopettivat puolustuksen isähahmo Foote, nelosketjun ja alivoiman tärkeä palanen Yelle ja koko kauden (paitsi parin pelin stuntti) katsomossa viettänyt Tucker.

Draftissa olikin käynyt melkoinen mäihä, 1st overall pick oli tullut Coloradon haltuun, joten todella uskomattomat asetelmat lähteä varailemaan. Jo alkuun olin päättänyt joukkueen tarvitsevan maalintekijää laitaan, mielellään vasempaan, joten paljon skoutattu Ed Schnieder päätyi ensimmäisenä varauksena joukkueeseen. Tasavahva, maalinnälkäinen pelaaja on mielestäni nappihankinta, vaikka olisi siellä varmasti parempiakin pelaajia ollut, mutta tuskin tähän rooliin. Toisella kierroksella kaappasin maalivahtiosastolle Troy Stephensin, maalivahtiosastolle tuli tarvetta nyt kun Budaj ei joukkueessa enää jatkaisi. Kolmannen kierroksen varausvuoro kohdistui epäonnistuneesti Ville Selänteeseen, joka muuten kaikinpuolin olisi ollutkin ihan ok, mutta sentterinä aivan liian huono aloittaja. Ja laitaan kun ei enää oikein ole tarvetta. Neljännellä kierroksella jo löytyikin kelpo pelaaja, kun puolustaja Chad Mormina sai entry level -sopimuksensa. Laukaus tarvitsee vielä harjoittelua, mutta liike on hyvällä tasolla. Vitoskierroksen riskivalinta oli puolustaja (nimi jäi jo unholaan), jolla kyllä kokoa riitti, mutta siinäpä se. Yli parimetrinen kolossi kun olisi osannut muutakin kuin tapella, niin olisi ollut tarvetta. Koko ja kyky eivät vain tällä kertaa kohdanneet.

Vapaita agentteja en suuremmin kesällä signaillut, muutaman nuoren kaksisuuntaiselle korkeintaan, plus gooniksi Zenon Konopkan Kocin manttelinperijäksi. Yksi hyvä vaihtokauppa kuitenkin jäi mieleen. Carolina tarjosi puolustaja Josh Godfreyta vaihdossa uhkaavasti farmiuran jämähtävään Tom Fritscheen. Oli helppo suostua, Godfrey omaa tulisen laukauksen ja muutenkin hyvän poljennon ja toiveissa onkin saada yksi tehokkaimmista puolustajista parin kauden sisällä.

Kauden alkaessa otteet olivat hieman epätasaisia vuoron perään kummallakin joukkueella, kokeilin erilaisia ketjumuutoksia ja pelaajien vaihtelua joukkueiden välillä ja nyt näyttäisin onnistuneen. Farmi sai uusia tuulia vahvistettuani puolustuspäätä vähän kokeneemmalla Adam Scheiderilla ja waiversista nappaamallani Cory Sarichilla. Ryan Stoa saapui myös vahvistamaan joukkuetta epäonnistuttuaan hieman NHL-miehistön matkassa. Ei ollut vielä valmis ottamaan vastuuta TOP-6 -ketjuissa, joten farmiin mars. NHL-miehistö puolestaan sai uutta virtaa signattuani puuttuneen nelosketjun varmapäisen sentterin, joka löytyi Eric Belangerista. Samantien alkoi nousukiito, toivottavasti tänä vuonna joukkue pääsee jo playoffeihin.

Tällä hetkellä matkalla tammikuun alkupäivissä. Colorado on lännen viides 51 pisteellä, tilastolla 24-17-3. Monsters taasen porskuttaa tällä hetkellä konferenssin toisena 50 pisteellä, tilastolla 24-17-2. Vaihtolistalla olisivat Brett Clark, Ruslan Salei, Tom Preissing ja erimielisyyksiin valmennusjohdon kanssa ajautunut Ersberg. Tyler Weiman tarvitsee nyt enemmän kokemusta ylhäällä hajapeleissä, mutta Ersberg ei ole samaa mieltä. Siirtotakarajalla olisi toiveena siirtää edes yksi tai kaksi noista pelaajista.
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Itsekin olen nyt 2 kautta GMää Montrealilla tahkonnut. Tätä ennen 8 kautta Red Wingsillä.

Montrealin kokoonpano näyttää tällä hetkellä tältä:

Mike Cammalleri 86 - Tomas Plekanec 85 - Michael Frolik 86
Michael Phillips 82 - John Tavares 84 - Max Pacioretty 86
Michal Sejna 80 - Shawn Matthias 83 - Anton Gustafsson 82
Travis Moen 79 - Darren Helm 78 - Kyle Chipchura 80
Ryan Craig 78

Shea Weber 89 - Victor Hedman 86
Jakub Kindl 82 - Teemu Ahonen 84
Yannick Weber 80 - PK Subban 82

Jaroslav Halak 89
Julian Pineault 82

Joukkue on erittäin nuori. Joukkueen vanhimmat pelaajat ovat Mike Cammalleri, Tomas Plekanec, Travis Moen ja Ryan Craig. Jokainen herroista on 29-vuotias. Palkkakaton kanssa tulee varmasti olemaan ongelmia ehkä jo tämän kauden jälkeen kun Hedmanin, Ahosen, Tavaresin, Subbanin, Gustafssonin, Phillipsin ja Sejnan kaksisuuntaiset sopimukset loppuvat. Farmissa pelaavan 80-tasoisen sentterin Benjamin Maxwellin kaksisuuntainen sopimus loppuu. Todennäköisesti joudun siis ainakin kahdesta "junnusta" luopumaan. Nämä tulevat olemaan todennäköisesti Hedman ja Tavares. Kummankaan peli ei ole oikein minua vakuuttanut. Joukkueen suurimpia sankareita ovat ehdottomasti olleet Selke-voittaja Frolik, Plekanec, Cammalleri, Moen ja Shawn Matthias joka liikkui samassa kaupassa Frolikin kanssa. Tottakai erittäin ailahtelevista suorituksista palkinnoksi Vezinan napannut Halak on myös mainittava.

Kuten varmasti huomaatte joukkuetta olen muokannut aika paljon omannäköisekseni. Nyt kunhan junnujen kaksisuuntaiset sopparit loppuvat, joukkueeseen saadaan pysyvä runko ja päästään taistelemaan Cupista.

Farmissa kiekkoilee myös muutama "huippuprospect".

Owen Cairns:
Pienehkö, hyvät kädet ja laukauksen omaava kanadalaisjunnu. Free agentina nappasin kesällä 2010. Kehittynyt jo 81-tasoiseksi ja kaksisuuntaista soppariakin on vielä kaksi vuotta jäljellä, todennäköisesti tuleva NHL-pelaaja.

Boris Svitov:
Oma varaus vuoden 2009 draftista. Todella varma puolustuspäähän ja kehittynyt hitaasti, mutta varmasti. Saatetaan myös nähdä pian NHL-ympyröissä.

Mikhail Artyukhin:
Latvialaismaalivahti on kehittynyt pitkin harppauksin. Oma kolmoskierroksen varaus vuodelta 2009. Pääsi heti pelaamaan ykkösvahtina AHL:ään maalivahtiongelman takia. Pelannut kaksi kelpo kautta AHL:ssä ja on luultavasti trade-bait, kun Julian Pineault jatkanee vielä pitkään NHL:ssä

Ivan Malakhov:
Ukrainalainen hyökkäävä puolustaja, joka on myös kehittynyt oletettua paremmin. Suhteellisen liukas kaveri ja aika tasapaksu pelaaja muuten. Kehittyvyyksien perusteella pystynee tulevaisuudessa nousemaan myös NHL-tasolle. Missä joukkueessa, se on sitten eri asia.

Murray Mciver:
Oma ykköskierroksen varaus vuodelta 2011. Isokokoinen moukari, lähes kaksimetrinen ja hiukan yli satakiloinen. Pelaajan taitoja katsoessani lievän naurunpurskahduksen aiheutti kun vilkaisin jätin nopeutta. Nopeus heti draftin jälkeen 99, kuten myös kiihtyvyys. Varsin liukas kaveri siis kyseessä. Puolustuspäähän aika lapanen, mutta farmissa on 3 kautta aikaa kehittyä.

Kausi 2011-2012 on nyt siis hiukan yli puolenvälin ja voisin tänne nyt päivitellä sitten hiukan Trade Deadline -päivää ym. draftia ja milloin mitäkin.

Kiitos muille tänne kirjoittaneille, on ollut mielenkiintoista lukea.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt on vähän taukoa noista onlineliigapeleistäkin, niin ehtii vähän tiuhempaa tahtia taas puurtaa tämän urakan kanssa. Tervetuloa mukaan Apmp-, mukava saada ketjuun uusiakin näkemyksiä, Canadiens taitaakin olla ensikertalainen ketjun joukkueraporteissa. Harmi, että Visnovskylläkin kävi tuo vittumainen tallennusvirhe ja hyvin alkanut dynastia meni pöntöstä alas. Vieläkö olet ajatellut aloittaa uutta?

Mutta takaisin omiin tekemisiini, tällä hetkellä tilanne on juuri päättyneiden runkosarjojen seudulla kutkuttava, kun molemmat joukkueet selvisivät pudotuspeleihin. Colorado oli lännen 7., tilastolla 41-35-5 ja Lake Erie peräti lännen 1. tilastolla 47-29-4. Coloradon playoff-menestyksellä ei ole niinkään väliä, hyvä että joukkue selvisi mukaan. Monstersilta odotan puolestaan ainakin pääsyä toiselle kierrokselle.

EDIT: Vittu intoilin hätäpäissäni turhaan ja paria kierrosta liian aikaisin. Nimittäin Avs putosi lopulta lännen yhdeksänneksi ja jäi täten ulos tosipeleistä. Saatana, vähän nyt kyrsii!

No mitenkäs tähän päädyttiin? Edellisessä viestissä toivoin saavani edes muutaman pelaajan kaupattua muille vesille, mutta turha toive, kukaan ei vaihtanut maisemaa. Scott Hannanilla tuntuu olevan kova markkina-arvo, sillä Kimmo Timosta tarjottiin vaihdossa neloskierroksen pickin kanssa, mutta aloin ahneeksi ja yritin tinkiä kolmoskierrokselle. Se oli Phillylle liikaa ja diili kuihtui kasaan. Parhaaksi kaupaksi takarajalla jäikin Washingtonin päätön ehdotus vaihtaa farmipelaajani Philippe Dupuis (kok 74, suht. kehittyvä) Francois Bouchardiin (kok 79, lähestulkoon yhtä kehittyvä). Pakko oli suostua, eikä tainnut olla huonompi kauppa, pienen suvannon ja kemioiden tasauksen jälkeen Monsters nousi kiitoon ja nyt siis konferenssin kärkisija. Not bad. Lisäksi aiemmin kaudella signaamani Ryan Russell on ollut huikea, hänenkin panokseensa olen tyytyväinen.

Nyt sitten katsotaan playoffit, että tässä käy. Draftissa olisi sitten tarkoitus aiheuttaa hulabaloota ja vaihdella pari prospectia parempiin koteihin. Veteraanipelaajista Hannan saa ainakin lähteä noiden muiden (Clark, Salei, Preissing, Ersberg) lisäksi, umpisurkea kausi alla. Ennen viimeisten otteluiden draivia ~ 70 ottelussa oli kasassa surkeat 0+6 ja miinusta noin 25 pykälää. Lopuissa otteluissa merkkasi neljä syöttöpinnaa lisää, mutta siltikin tuolla palkalla tuli liian kalliit pisteet.
 
Viimeksi muokattu:

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Itseänikin ruvennut taas innostamaan tuo be a gm:n pelaaminen. Jatkoin siis simulointi -managerointia Wildilla kolmen kauden ajan. (Tuo konetta vastaan pelaaminen on kyllä ihan perseestä. Ei mitään vastusta, ja maalit on aina samanlaisia.) Hyvin onnistui, kauden 10-11 kesällä sain jengiini mm. Dany Heatleyn, joten ykkösketjusta muodostui käsittämätön Heatley-Malkin-Gaborik. Ensimmäisellä kaudella Gaborik vei runkosarjan pistepörssin nimiinsä, ja joukkue selvityi konferenssin välieriin, kunnes lähtö koitti. Seuraavat kaudet toivat jengiin mm. Lidströmin, joka johdatti jengin kahdesti Stanley Cup -voittoon, ja jäi eläkkeelle. Malkin ja Gabo putsasivat palkintopöydät molempina kausina. 4v jatkopahvi tuli tehtyä Wildin kanssa, joten nyt jatkamaan managerointia ja simulointia. Ps. kannattaa varata Teemu Ahonen, kuten ylläkin joku mainitsi.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Alusta: PS3
Peli: NHL 10
Pelimuoto: Be a GM

Aloitin vast´ikään pelaamaan Be a GM -modea Chicago Blackhawksilla. Joukkuetta olen tosin muokannut paljon, sillä tiimini koostuu Blackhawksin tukipilareista, muutamasta täsmähankinnasta sekä entisistä että nykyisistä jokeripelaajista. Pidän paljon nuorista pelaajista ja siksi olenkin luonut itse joukkueeseeni nykyisiä jokerijunioreita joita lähden pääosin farmin kautta kehittämään NHL-staroiksi. Lisäksi olen muokannut muutamaa pelaajaa esim. Antti Niemeä, joka on luotu tähän peliin täysin alakanttiin arvioituna. Aloitin kauden varaustilaisuudesta ja muutaman pickin myytyäni, omina varauksina käteen jäi saksalainen VL Felix Muller, tshekkiläinen OL Tomas Kvasha ja venäläinen PP Boris Svitov. Lisäksi onnistuin keplottelemaan kaupoilla itselleni koko draftin kakkosvarauksen eli Stephan Leclairen. Näillä tulevaisuuden prospecteilla ja täsmähankinnoilla parsin kasaan itseni näköisen ja kovatasoisen joukkueen, mikä näyttää seuraanvanlaiselta:

Chicago Blackhawks

Thomas Vanek 85 - Jonathan Toews 86 - Patrick Kane 86
Alexandr Vasyunov 80 - Mike Cammalleri 85 - Dustin Byfuglien 81
Tomek Valtonen 81 - Jarret Stoll 83 - Ilari Filppula 78
Ben Eager 77 - Tomi Mäki 74 - Olavi Vauhkonen 75

Brent Seabrook 84 - Duncan Keith 82
Mikko Jokela 82 - Mark Streit 83
Roman Polak 77 - Ossi Väänänen 76

Antti Niemi 81
Mika Järvinen 77

Farmissa:

Felix Muller 75 - Stephan Leclaire 78 - Tomas Kvasha 72
Ilmari Pitkänen 73 - Jani-Petteri Helenius 73 - Teemu Pulkkinen 72

Teemu Eronen 72 - Tommi Kivistö 72
Nico Manelius 71 - Boris Svitov 73

Corey Crawford 77

Rosterissa on juuri niitä pelaajia joista itse pidän ja varsinkin nuoriso-osasto on vakuuttava. Tiedän ettei luomani pelaajat ole välttämättä "oikeantasoisia" toisiinsa nähden, mutta who cares? En mielestäni vetänyt luotujen pelaajien arvoja pahasti yläkanttiin. Tällä joukkueella on hyvä lähteä taistelemaan pytystä nyt ja tulevaisuudessa.
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Pitihän se aloittaa uusi GM-peli tämän ketjun innoittamana. Joukkeena on Columbus Blue Jackets ja tasona All-star/Medium. Simuloin järjestelmällisesti ottelut ja saatan pelata Playoffs-matseja jos jaksan.

Capissa on runsaasti (rapiat 10 miljoonaa taalaa) tilaa joten Sinitakit on hyvä joukkue rakentaa alusta tarvittaessa.

Kausi luonnollisesti alkoi draftista jossa ennen alkua sain mehukkaan tarjouksen Pittsburghilta:

Malkin, Adams, Guerin <---> Commodore, Klesla, Huselius

Koska tarvitsin pätevää hyökkäyskalustoa niin vaihtoon vain.

Ensimmäisellä kierroksella varaukseen meni täälläkin hehkutettu Teemu Ahonen, josta tulee Columbuksen pakiston tähti parissa vuodessa. Muuten draftissa tuli varattua yksi hyökkääjä Dmitri Vishnevski, 69, B-, B, B- ja kolme muuta pakkia: Matt Vegetti, 71, C, C, B-, Kevin Byers, 67, B-, A-, B- sekä Zack Domish, 71, C, B, C-, joista tuskin kukaan tulee nousemaan NHL-tasolle. Sopimukset tein Ahosen, Vishnevskin ja Byersin kanssa.

Toinen hyvä vaihtokauppa jonka tein oli:

NYR: Gaborik ja Ambühl <---> Umberger ja Påhlsson

Näillä palikoilla saan kasattua itselleni tappavan 1. ketjun Nashin lisäksi. Alempiin ketjuihin tullee uutta verta tarvittaessa.

Vapaista agenteista hankin potentiaalisen nuoren Sniperin, Nathaniel Halpernin (19 vuotta, 66, A, A-,B) kaveri on halpa joten epäonnistuessaan ei aiheuta minulle suuria vaikeuksia. Pakistoon hankin myös nuoren miehen, 20 vuotiaan William Burken (74, A-,B-,A-). Toivoa sopii että nämä kaverit puhkeisivat kukkaan joko Syracuse Crunchissa tai Blue Jacketsissa tulevaisuudessa.

Kauteen lähdettiin kokoonpanoilla:

Nash-Malkin-Gaborik
Hejda-Tyutin

Voracek-Vermette-Filatov
Ahonen-Russell

Clark-Brassard-Guerin
Strålman-Methot

Smotherman-Murray-Dorsett

Mason
Garon

Kauden tavoitteena oli 40 voittoa ja Playoffs-paikka.

----------------------------------------------------------------------------

Ensimmäinen suurempi Stat check oli vuodenvaihteessa, 2.1.2010 (simuloin siis suoraan sinne asti):

42 ottelua pelattu: 29-12-1 ja ensimmäinen sija Läntisessä konferenssissa 59 pisteellä ja suurin osa kunniasta kuului Nash-Malkin-Gaborik kolmikolle joka oli aivan huikea. Heillä oli pistepörssissä kolmoisjohto:

1. Malkin 42. 30+37=67 +27
2. Nash 42. 23+35=35 +27
3. Gaborik 42. 14+40=54 +27

Malkin oli tässä vaiheessa huikea hankinta, koko joukkueen aivot ja pistekuningas.

----------------------------------------------------------------------------

Seuraavan tarkastuksen aika oli Trade Dead Line 3.3.2010:

Mitään vaihtoja en siis suorittanut tämän kauden aikana ollenkaan, eikä tarvetta nähtävästi edes ollut.

Columbus ja sen 1. ketju jatkoivat dominointiaan: 88 pistettä 64 ottelusta saldolla 42-18-4. Selvästi siis tavoitetta edellä jo tässä vaiheessa. Hyvin menee.

Pistepörssi:

1. Malkin 64. 43+55=98 +32
2. Gaborik 64. 27+53=90 +32
3. Nash 64. 34+51=85 +32

Huikea kenttä, aivan huikea.

----------------------------------------------------------------------------

Kauden lopullinen tulos oli huikean häikäisevä 82. 56-19-7, Lännen ensimmäinen 119 pisteellä.

Pistepörssissä:

1. Malkin 82. 50+67=119 +41
2. Gaborik 82. 40+70=110 +41
3. Nash 82. 40+65=105 +41

Muita merkittäviä tuloksia olivat mm. Filatovin 22+40=62 sekä Ahosen 11+44=55 pistettä.

Ensimmäisellä kierroksella sitten vastaan asettui Calgary Flames.

Kierroksen lopputulos oli shokki, Länttä dominoinut Columbus kaatui Flamesille voitoin 4-2 ja joutui täydellisesti ennen aikojaan lomille. Katkera pala nieltäväksi kyllä.

Tästä sitten rakentamaan uutta kautta.

----------------------------------------------------------------------------

EDIT: Lisätään Off-season

Unohdin mainita farmijoukkue Syracusen kaudesta, se ei mennyt aivan yhtä hyvin kuin sarjajoukkueen: 28-48-4 ja Läntisen viimeinen sija. Paras pistemies oli tehot 26+37=63 nakutellut Dan Fritsche.

Ainoa positiivinen asia kauden pettymyksestä oli että Calgary meni ja voitti Stanley Cupin, Calder meni Detroitin farmille, Grand Rapidsille.

Edellisen Off-Seasonin aikana hankkimani pelimiehet Ahonen, Vishnevski, Byers, Halpern ja Burke olivat jokainen kehittyneet, kuka mitenkin.

Ahosen kokonaisuus oli aika hyvä 80 ja kehittyvyydet edelleen aivan huippuluokkaa, A- jokainen.

Burken kokonaisuus oli 77 ja kehittyvyydet myös aika hyvät. Uskon että tästä miehestä tulee hyvä pari Ahoselle tulevaisuudessa.

Byersin kokonaisuus oli 71 ja kehittyvyys sama kuin viime vuonna. Miehellä on potentiaalia NHL:ään asti mutta voi olla että kaverista tulee AHL-jyrä. Seuraava vuosi kertoo paljon hänen mahdollisuuksistaan.

Halpernin uusi kokonaisuus oli 72 ja kehittyvyys edelleen parasta A-luokkaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Uskon että miehestä tulee hyvä vasen laituri tulevaisuudessa.

Vishnevskin taru on sitten toinen. Kaverin uusi kokonaisuus oli 71 ja kehittyvyys B:tä kaikissa. En usko että hän nousee NHL:ään Blue Jacketsissa mutta katsotaan vielä sopimus loppuun asti.

Draftissa sitten sijana oli 26, joten mitään todella messevää ei kannattanut odottaa.

1. kierroksella varaus osui laitahyökkääjä Preston Collinsiin, josta yritin hakea kovan luokan hyökkäysasetta tulevaisuutta varten.

2. kierroksella matkaan tarttui George Zingoni, sentteri jolla oli kokoa ja näköä.

3. kierroksen varaus oli sitten Christopher Wedderburn, toinen sentteri ja edellistäkin suurempi.

4. kiekalla napsahti Ned Simpson, pienehkö jenkkipakki josta toivoin luutijaa takalinjoille.

5. kierroksella tempasin jälleen isokokoisen sentterin, Tommy Redenbachin.

Sopimukset Collinsille ja Zingonille, muut olivat valitettavasti kuraa. Better luck next time?


Draftin jälkeen piti uusia suurehko kasa sopimuksia, onneksi mukana ei ollut suurempia tekijöitä. Ainoastaan Russell ja Boll olivat miehiä jotka olisivat tärkeitä pidemmän päälle. Valitettavasti Brassard ei suostunut sopimustarjoukseeni.

Vapaista agenteista nappasin itselleni Tomas Plekanecin 3,750 miljoonan ja 6 vuoden sopimuksella. 27 vuotias kaveri sopii hyvin 2. ketjun sentteriksi Filatoville.

Vapaista agenteista mukaan tarttui myös nuori Russell Endicott, 70, A-,B-,A- ja 18 vuotta. Toinen hankinta oli Doug Weller, 75 overall, 19 vuotta ja A, C, A-. Näistä kavereista toivottavasti lisää voimaa hyökkäykseen.

Näiden kahden lisäksi hankin AHL:ään kehittymään nuoren, 20 vuotiaan, Rene Brisebois-nimisen maalivahdin. A,A,B ja 75 overall tekevät hänestä toivottavasti manttelinperijän Masonille tulevaisuudessa.

Kauteen lähdettiin tällaisella kokoonpanolla:

Nash-Malkin-Gaborik
Russell-Tyutin

Voracek-Plekanec-Filatov
Hejda-Ahonen

Sestito-Vermette-Brendl
Regner-Methot

Boll-Murray-Blunden

Mason
Lalande

----------------------------------------------------------------------------

E: Hieman seuraavaa kautta selitettynä.

Ennen kauden alkua Methieu Garon vaihtoi maisemaa ja tilalle hankittiin Pavel Brendl Anaheimistä. Garonia paikkaamaan hommattiin farmista Lalande, lupaavan Briseboisin jätin kehittymään AHL:ään.

Kauden tavoitteet olivat 41 voittoa ja paikka auringossa, eli Playoffseissa.

3.1.2011 oli ensimmäinen suurempi tarkistusoperaatio.

38 peliä, 18-18-2, ei siis todellakaan yhtä hyvin kuin kautta aikaisemmin. Peli on aivan liian ailahtelevaa, välillä on 4 ottelun voittoputkia ja heti perään 3 ottelun tappiputkia. Suurin ongelma on se että omissa soi liian useasti samalla kun viime kauden komeettakolmikko ei ole lähelläkään samaa tasoa. Kukin toki tykittää piste/ottelu-tasolla mutta se ei ole tarpeeksi kun kaikki muut pelaajat kyykkivät tehottomina.

Jotain tartteis tehdä.

----------------------------------------------------------------------------
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Pelasin eilen ja tänään pelejä Trade Deadlinelle asti. Siitä eteenpäin simuloisin kauden loppuun asti. Tulipahan yksi merkittävä siirtokin tehtyä Deadlinellä. Victor Hedman matkasi ykköskierroksen varausta vastaan koko kauden pohjamudissa rämpineeseen Washingtoniin. Hyvä, että pääsin Hedmanista eroon treidin avulla, muutenhan Hedman olisi kesällä karannut ilmatteeksi UFA-markkinoille.

Play-offit aloitettiin vieraskentällä Islandersia vastaan

NY Islanders-Montreal 3-2
NY Islanders-Montreal 3-6
Montreal-NY Islanders 5-6
Montreal-NY Islanders 2-1 OT
NY Islanders-Montreal 1-4
Montreal-NY Islanders 4-5
NY Islanders-Montreal 2-3

2. kierros

Ottawa-Montreal 1-5
Ottawa-Montreal 4-2
Montreal-Ottawa 3-2 OT
Montreal-Ottawa 4-0
Ottawa-Montreal 4-2
Montreal-Ottawa 1-4
Ottawa-Montreal 8-3 (????)

Käsittämätön perseily Ottawa-sarjan lopussa ja se jätti vähän paskan maun näistä pleijareista.. Omistaja kuitenkin oli tyytyväinen.

TOP 5 pistemiehet runkosarja
1. Michael Frolik 81 GP 24+44=68
2. Max Pacioretty 75 GP 33+35=68
3. Michael Phillips 82 GP 31+34=65
4. John Tavares 82 GP 24+36=60
5. Mike Cammalleri 71 GP 28+25=53

TOP 5 pistemiehet playoffs
1. Michael Phillips 14GP 5+9=14
2. John Tavares 14GP 7+7=14
3. Max Pacioretty 14GP 6+6=12
4. Michael Frolik 14 GP 4+7=11
5. Mike Cammalleri 14GP 4+4=8
5. Tomas Plekanec 14GP 1+7=8
5. Anton Gustafsson 14GP 6+2=8

Stanley Cupin voittaja San Jose Sharks.

AHL-playoffs
Hamilton-Toronto 2-4
Hamilton-Toronto 2-3
Toronto-Hamilton 1-3
Toronto-Hamilton 6-1
Hamilton-Toronto 2-1
Toronto-Hamilton 3-4
Hamilton-Toronto 3-2

2. kierros

Manitoba-Hamilton 3-4
Manitoba-Hamilton 2-4
Hamilton-Manitoba 1-2
Hamilton-Manitoba 1-2
Manitoba-Hamilton 5-4
Hamilton-Manitoba 4-2
Manitoba-Hamilton 1-3

3. kierros

Hamilton-Texas 5-4
Hamilton-Texas 2-3
Texas-Hamilton 3-1
Texas-Hamilton 4-2
Hamilton-Texas 2-1
Texas-Hamilton 3-2

TOP 5 pistemiehet runkosarja
1. Owen Cairns 79 GP 48+35=83 (NHL 1 GP 0+0=0)
2. Benjamin Maxwell 66 GP 15+47=62 (NHL 11 GP 1+3=4)
3. Ryan Russell 80 GP 23+37=60
4. Murray Mciver 80 GP 23+35=58 (NHL 2 GP 1+1=2)
5. Ivan Malakhov 80 GP 5+45=50

TOP 5 pistemiehet playoffs (kaksisuuntaisen sopparin omistavat NHL-pelaajat pelasivat 4 viimeistä playoff-peliä, parhaana heistä Michael Phillips 4GP ja 5 pistettä.)
1. Benjamin Maxwell 20GP 5+12=17
2. Owen Cairns 20GP 9+7=16
3. Vladimir Nikiforov 20GP 5+8=13 (huima tasonnousu runkosarjasta, ilmiselvä isojen pelien mies!)
4. Ivan Malakhov 20GP 3+10=13
5. Ryan Russel 20GP 2+8=10

Calder Cup Wilkes-Barre/Scrantonille.

------------------------------------------------------------------

Eipä tullut kummastakaan liigasta mestaruutta. Ensi kaudella lähdetään tosissaan sitten tavoittelemaan Stanleyta.

Draftissa oli siis ykköskierroksella kaksi vuoroa ja muilla kierroksilla yksi, kolmosta lukuunottamatta. Haaviin tarttuivat:
5. Dwayne Rita, 76 tasoinen P USA:sta, kehittyvyydet varsin heikot
20. Xavier Lie, 75 tasoinen powerforvard Iso-Britanniasta. Aika kultakimpale, kehittyvyydet A, B, A-
32. Junior Delmore, 72 tasoinen snaipperi Kanadasta. Ei myöskään vikatikki, kehittyvyydet B, A-, A
110. Phil Brunette, 69 tasoinen pelinrakentaja Kanadasta. Aika mitäänsanomaton, annoin kuitenkin entry-level-sopparin kun ei se mitään haittaakkaan
140. Damian Rekis, 66 tasoinen kovanaama USAsta, eikä osaa edes tapella. Arvaatte varmaan mikä oli kohtalo.

Kesälomalla ei tullut mitään kummoisia treidejä tehtyä, vaikka osa vapaista agenteista lähti. Suureksi harmikseni PK Subban ei tehnyt jatkosopimusta vaikka kuinka yritin. Toinen harmittava menetys oli Benjamin Maxwell, joka oli vihainen, koska en päästänyt kaveria NHL:ään jo viime kaudella. Olisin miehen halunnut pitää, mutta nyt kävi näin. UFA-markkinoilta löytyi pari suhtkoht lupaavaa jannua farmiin ja NHL:N kolmoskenttään napattiin Vladimir Sobotka ja seiskapakiksi Jeff Woywitka.

Kauteen 2012-2013 lähdetään tämännäköisillä ketjusommitelmilla:

Max Pacioretty - Tomas Plekanec - Michael Frolik "A"
Michael Phillips - Shawn Matthias - Mike Cammalleri
Michal Sejna - Vladimir Sobotka - Filip Barinka
Travis Moen "C" - Darren Helm - Vladimir Nikiforov

Shea Weber "A" - Teemu Ahonen
Jakub Kindl - Dustin Kohn
Boris Svitov - Ivan Malakhov
Jeff Woywitka

Jaroslav Halak
Mikhail Artyukhin

Pari omaa prospectia on nyt siis saanut näyttöpaikan. Näillä eväillä Cupia hakemaan. Päivitystä luvassa joskus.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt ollaan kolmannen kauden alkumetreillä, lokakuun syksyisissä päivissä. Draftissa en harmikseni saanut isoja kauppoja aikaiseksi, yritys oli kova mutta siihen se jäikin. Lisäksi muut joukkueet yrittivät niin surkeita kauppoja, ettei mitään järkeä. Muutaman ihan hyvänkin pelaajan sieltä loppujen lopuksi löysin, 14th overall oli varausvuoro tänä vuonna. Ensinnäkin tarvittiin pari pakkia korvaamaan vapaiksi agenteiksi siirtyvät Clark, Salei ja Preissing. Sopimuksen saivat hyökkäävä, isokokoinen ja suhteellisen tasapuolinen Bryce Peterson (kok 76), norjalainen peruspakki Ernest Paddock (70) ja ainakin pariksi vuodeksi kehittymään otettu oman pään puolustaja Austin Berard (69). Hyökkääjiä löytyi nopea snaipperi Kenny Yonkman (RW, 73), pelinrakentaja Johnny Pohl (C, 71) ja peliätekevä laituri Wayne Konowalchuk (LW, 70). Kyllähän sai off seasonilla naureskella Detroitin epätoivoisiin yrityksiin kalastella viimeiseksi mainittua herraa joukkueeseensa. Taisin viedä pojan suoraan skouttien nenän edestä.

Vapaista agenteista lähdin aluksi katselemaan kokenutta maalivahtia pariksi vuodeksi, mutta köykäisten markkinoiden vuoksi Craig Andersonin kanssa solmittiin parin vuoden jatko. Lisäksi signasin muutaman pelaajan kaksisuuntaiselle sopimukselle farmia ajatellen, sekä mahdollisesti tulevan varalle. Puolustuspäähän löytyi kova paluumuuttaja, kun oma varaus Nigel Williams saapui joukkueen vahvuuteen kolmivuotisella sopimuksella. Scott Hannan on ollut trade blockissa koko kesän, muttei ole sopivia tarjouksia tullut. Täytynee itse yrittää viritellä jotain, kunhan isken silmäni johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen. Lisäksi David Jonesin kehitys näyttäisi jämähtäneen, joten mies on myöskin kauppatavaroiden joukossa, plus täytynee myös luopua senttereistä joko Kevin Porterista, T.J. Hensickistä tai Ryan Stoasta. Hensickin tilanne tarkastetaan tällä kaudella NHL-miehistön joukossa, farmissa ei enää kehity. Porter on vaarassa pudota kolmoskentän alapuolelle, neloseen liian taitava. Stoalta alan odotella jo tehoja, tämä ja ehkä seuraava kausi vielä aikaa. Lisäksi maalivahti Tyler Weiman vähän floppasi viime kaudella NHL-peleissä, siispä kehitys tyssäsi. Täksi kaudeksi lasken takaisin farmiin keräämään luottamusta, joku kaveri sitten vastaavasti NHL-peleihin, ehkäpä Trevor Cann voisi olla lähimpänä.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Tuolla ylempänä oli kysymys, että vieläkö meinaan aloittaa uuden - voi olla, katsellaan jos jaksaa.

Todella mukava lukea kyllä muiden raporttia, huikeasti Kimifan(?) vei kaksi Stanley Cup:ia kolmen vuoden sisällä.

Ilmoittelen kyllä, jos aloitan uutta.
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Kuten edellinen viesti päättyi, oli Columbus pienoisessa kriisissä kauden puolivälissä. Päätin olla toteuttamatta paniikkisiirtoja (capissa 5 miljoonaa tilaa) ja olla tekemättä mitään radikaalia (Miksi täällä ei ole "Fire coach"-nappia?) ja antaa nykyisen kokoonpanon näyttää kyntensä trade dead lineen saakka.

All-Stars-otteluun oli sentään päässyt Gaborik, onneksi ei sentään loukkaantunut siellä.

Heti Tähdistöottelun jälkeen joukkue lähtikin suorastaan lentoon, nakittaen ennen dead linea saldon 11-6-0. No pani-metodi siis toimi, alustavasti.

Dead Linella hankin joukkueeseeni Bostonista Milan Lucicin vaihdossa Voracekiin ja 3rd round pickiin. Tämän tarkoituksena oli rakentaa perinteinen PWF-PLY-SNP ketju tukemaan 1. ketjua, josta Malkin pelasi loukkaantuneena pidemmän tovin.

Kauden loppu menikin sitten huomattavan hyvin. Lucic muodosti Plecan ja Filatovin kanssa hyvän kolmikon tukemaan 1. ketjun jyriä.

Lopullinen saldo kaudelta oli 45-34-3 ja sijoitus Läntisen 5. 93 pisteellä.

Pistepörssi: (Kaikilla 82. peliä pelattuna)

1. Malkin 38+67=105 +26
2. Gaborik 39+62=101 +26
3. Nash 40+55=95 +26
4. Brendl 38+23=61 +8
5. Filatov 17+35=49 +2
6. Ahonen 6+45=51 +17

AHL-joukkue Syracusen kausi oli jälleen pettymys, 35-37-8 ja Läntisen 13. sija 78 pisteellä.


----------------------------------------------------------------------------

1. kierroksella vastaan asteli Los Angeles Kings, joka päätti kauden neljännellä sijalla, 98 pisteellä.

1. ottelu LA 6-5 CBJ (OT)
2. ottelu LA 3-2 CBJ
3. ottelu CBJ 5-2 LA
4. ottelu CBJ 2-4 LA
5. ottelu LA 7-2 CBJ (Ei jumala mikä nöyryytys...)

Ja näin Columbus suuntasi jälleen aivan liian aikaisin kesälomille ja vielä surkeammalla esityksellä kuin edellisenä vuonna. Onneksi kuitenkin omistaja oli tyytyväinen ja en saanut kenkää.

Kannu meni lopulta Washington Capitalsille ja Calder Toroto Marliesille.

----------------------------------------------------------------------------

Suuntana Off-season, jonka aikana pitäisi saada aikaan muutama hyvä prospekti ja toivottavasti pidettyä muutama avainpelaaja.

Draftissa on paikkana 20 overall, joten jälleen kerran jää parhaat poimimatta.

1. kierros: Jyrki Rinne, suurikokoinen (1.96/90,3kg) suomalaispakki siivoamaan omaa päätä.

2. kierros: Kurt Love, suurikokoinen kanukki laituri.

3. kierros: Varaus Bostonilla

4. kierros: Yury Perezhogin, valkovenäläinen keskikokoinen (1,8m/81,7kg) laituri.

5. kierros: Tuomas Numminen, sentteri

Näistä herroista sopimukset saivat kaikki, sillä jokaisen kehittyvyydet huitelivat A- ja B- välillä. Ehkä herroista tulisi jotain.

Sopimukset uusin: Masonin, Russellin, Hejdan, Sigaletin sekä muutaman farmijyrän kanssa.

----------------------------------------------------------------------------

Edellisten kausien hankintojen kehittyminen jatkuu positiivisena:

Ahonen: 84, B, A-, A-, ikää 20 vuotta. Tämä kaveri menee pitkälle

Brisebois: 81, A-, A, B-, tulevaisuuden huipputorjuja

Burke: 78, B, B-, A-, hänestä tulee ehkä kakkos, kolmosparin pakki muutamassa vuodessa.

Byers: 75, B, B, A-, ks. edellinen

Collins: 74, C, C-, B, AHL-hyökkääjä? Tuskin ainakaan NHL:ään nousee

Halpern: 76, B, A-, B

Vishnevski: 73, B-, B, C-, AHL-tasoa, tuskin saa jatkopahvia vuoden kuluttua.

Weller: 79, B-, B, C-, tänä vuonna ylös.

Zingoni: 73, B, C-, C, ks. edellinen

Näin siis prospektit.


----------------------------------------------------------------------------

Kauteen lähdetään kokoonpanoilla:

Nash(PWF, 89)-Malkin (PLY, 93)-Gaborik (SNP, 91)
Tyutin (DFD, 83)-Ahonen (OFD, 84)

Lucic (PWF, 82)-Plekanec (PLY, 86)-Filatov (SNP, 85)
Hejda (DFD, 80)-Russell (OFD, 82)

Sestito (TGH, 77)-Vermette (GRN, 82)-Brendl (SNP, 82)
Strålman (OFD, 77)-Sigalet (OFD, 79)

Blunden (PFW, 79)-Weller (PLY, 79)-Boll (TGH, 79)

Mason (BUT, 88)
Lalande (BUT, 74)


Farmissa ovat kehittymässä Endicott, Halpern, Love, Rinne sekä Brisebois.


----------------------------------------------------------------------------

Kauden tavoitteena on jälleen 41 voittoa sekä Playoffs-paikka. Henkilökohtaisena tavoitteena on päästä edes ensimmäistä kierrosta pidemmälle tällä kertaa.

Näillä eväillä seuraavan kauden kimppuun, jonka jälkeen sopimukseni GM:nä on katkolla.
 
Viimeksi muokattu:

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
No pakkohan se oli aloittaa alusta... Nyt pistetään pieni yllätys tähän alkuun:

Pelialusta: PS3
Peli: NHL10
Joukkue: Tampa Bay Lightning

Jep, tällä kertaa mennään joukkueella, jolla on palkkakatossa tilaa sekä muutama lupaava junnu.

Draftista aloitettiin, se näytti tältä:

1. kierros: Orlando Upshall, P - 2. vuorolla varattiin kova puolustajalupaus.
2. kierros: Joey Campbell, P - kova puolustajalupaus, lisää näitä!
Markus Lindberg, OL - OK-tason hyökkäyslupaus Ruotsista.

Tampa Bay: Mike Lundin <-> Minnesota: 2. kierroksen varaus, 3. kierroksen varaus - OK vaihto, Minnesotan ehdottama.

3. kierros: Randy Mauldin, OL - OK-tason hyökkääjälupaus
Randy Zubov, P - Toivotaan toivotaan tapaus, mielellään edellisen NHLssä pelanneen puolustaja Zubovin tasoinen...
4. kierros: Matt Li, P - Puolustaja järkäle, AHL-jyrä tulevaisuudessa.
5. kierros: Ric Sumal, MV - Tämä on jo perinne, tässä on vain sitä jotain.

Kolmen vuoden tulokas-sopimukset tulivat näihin osoitteisiin:

Ric Sumal, MV.
Randy Mauldin, VL.
Orlando Upshall, P.
Joey Campbell, P.
Ruslan Zubov, P.

Kaksi siis jäi ilman sopimusta, tosin vain siksi kun kokoonpanoon ei enempää mahtunut.

Muutama vaihtokin tapahtui draftin jälkeen:

Tampa Bay: Vincent Lecavalier, Ryan Malone, Mattias Ohlund <-> Florida: Stephen Weiss, Nathan Horton, Steve Macintyre

Tässä saattiin parempi voimahyökkääjä Malonen tilalle, sekä tulevaisuudessa kovempi sentteri, ja reilusti halvempi.

Tampa Bay: Teddy Purcell, Blair Jones <-> Colorado: Matt Duchene, Stephane Yelle

Tässä sitten tuli laitettua OK-kehittyvyyksillä oleva Purcell, sekä reilusti yli oman tasonsa omaavan vaihtoarvon pelaaja, Jones - takaisin saatiin tulevaisuutta sekä kokemusta.

Huomenna, tai ylihuomenna jatketaan tästä, vaihtoja ennen kautta on luvassa vielä.

e: Vielä kuitenkin jatkettiin, muutama vaihto tälle illalle:

Tampa Bay: Alex Tanguay, Nate Thompson, Dana Tyrell <-> St. Louis: David Perron, Keith Tkachuk, Derek Armstrong

Tässä todella arvokasta kokemusta Tkachukin myötä, sekä oiva kakkoskentän laituri Perron.

Tampa Bay: Martin St. Louis, Martins Karsums <-> San Jose: Dany Heatley, Joe Callahan

Tästä saatiin etsimämme ykköslaituri.

Tampa Bay: Justin Keller, Juraj Simek, Ty Wishart <-> Atlanta: Clarke MacArthur, Evgeni Artyukhin, Eric Boulton

Tässä lähetettiin suht lupaava puolustaja Wishart, jossa saatiin vaihdossa todellakin kaivattua kovuutta Artyukhinin sekä Boultonin muodossa - MacArthur on kaivattu kolmoskentän laituri.

Tampa Bay: Matt Lashoff, Matt Walker, Chris Lawrence <-> Anaheim: Lubomir Visnovsky, Aaron Ward, Mike McCue

Nyt tuotiin Tampaan se kova ykköspakki, sekä kokenut pakki. Vaihdossa lähti taas kerran, suht lupaava pakki, sekä kovuutta puolustuksesta. Walker harmittaa hieman, mutta 1.5milj. palkka ei ole sitä, mitä hänelle haluan antaa.

Tampa Bay: Stephane Veilleux, Mark Parrish <-> Carolina: Chad LaRose

"Marginaalivaihto", kolmoseen sekä AV:hen saatiin hieman erikoisosaamista, sekä tilaa vapaista hankittaville pelaajille.

Tampa Bay: Mike Smith, Antero Niittymäki <-> Boston: Tuukka Rask, John Grahame

Tämä oli omasta mielestäni aika tajunnan räjäyttävä vaihto, saatiin organisaatioon vuosikymmeneksi ykkösmaalivahti, ei-niin-lupaavalla Smithillä, sekä OK-kakkosveska Niittymäellä - Grahame sivutekijä, mahd. kakkosveska.

Vapaista pelaajista hommattiin Chris Taylor - saatiin todella kokenut hyvä puolustava sentteri, 2 vuoden sopimus hieman yli 1,7milj.
 
Viimeksi muokattu:

Red Wursti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AIK, TPS(sympatiat)
itse olen tässä jo viikonpäivät pelannut Phoenix Coyotesilla:
Alusta: Xbox 360
Taso tähtipelaaja ja muut säädöt ovat sitten omia säätöjä jo aikojen alusta.

Alkukausi oli lupaava, ekat 10 matsia ja statsit 0-10 ja maalisuhde 4-28

Sitten alotettiin treidaaminen jossa monet Phoenixin vanhempi kaartilainen treidattiin toiseen seuraan ja lisukkeeksi annettiin 'kova' lupaus jolla ei ikinä juurikaan ole mahdollisuuksia Red Wurstin sakissa.

Roster näyttää tältä tällä hetkellä

Hagman-Getzlaf-Boedker
Michalek-Green

Korpikoski-Turris-Hudler
Ranger-Klesla

Wolski-Hanzal-Pihlström
Mäenpää-Liles

Prucha-Lombardi-Parros

Mason
Rämö/Montoya

AHL:stä löytynee seuraavia kavereita
Vrbata 80
Granlund 69
Pulkkinen 71

Tällä hetkellä yotesien saldo näyttää jo hyvältä 53 matsin jälkeen:
32-20-1
Maalisuhde 154-131

Omassa pistepörssissä tilanne on tämä:
Getzlaf 51ott 23+26 (suurin osa Anaheimissa)
Hagman 51ott 20+28 (suurin osa Calgaryssä)
Michalek 53 ott 5+29
Green 15+17 (YV:llä 5 häkkiä)
ja pienenä yllätyksenä seuran 8 paras pistemies
Mikko Mäenpää 47ott 2+22

Maalien teko oli hankalaa pitkän aikaa kunnes saatiin seuraan hyvä 1 kenttä joka pystyi maalintekoon ja se on vastannut hyvin huutoon tällä hetkellä.

Seuran toimitusjohtaja hakee seuraan kokoajan nuoria hyökkääjiä ja tavoitteet ovat pelata Yotesien kanssa poffeissa.
Tällä hetkellä ollaan omassa lohkossa hyvin 2 sijalla kun Calgary on jo karannut kun heillä on 80 pistettä kun Yotesilla vasta 65.

Huipputreidinä pidän tätä vaihtoa Columbuksen kanssa
Bryzgalov, Smith, Watkins-----Mason

Saatiin seuraamme tulevaisuudeen selvä ykköskassari ja Rämö tuuraa silloin tällöin.

Bryzgalov pelasi aivan huikean alkukauden mutta sitten kun alkoi voittoja tulemaan niin johan alkoi veskari uimaan syvissä vesissä, monissa peleissä teki tiukkaa saada torjuntaprosentiksi edes 82 joten treidi kutsui.

eka haettiin Lehtosta mutta päädyttiin Masoniin joka on vasta 21v ja overall näyttää 83 joten tulevaisuus on hyvä.

Suottaapi olla että ennen siirtorajaa seura hakee vielä kovaa laituria 1kenttää kun Capissä on tilaa vielä 11,3 miljoonaa joten halvalla pelataan tällä hetkellä.

Seuran kalleimmat tällä hetkellä ovat: suluissa kaudet jäljellä.
Getzlaf 5,35 (3)
Green 5,25 (3)
Liles 4,2 (4)
Vrbata 3,0 (2) (AHL)
Wolski 2,8 (1)
Hagman 2,65 (3)

Suurin osa onkin sitten näitä 1 miljoonan ja alle omaavia pelaajia joten taloudellisesti on turvattu että parille pelaajalle saadaan jatkosopimukset tehtyä aikanaan.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Tampa Bay kaudella 2009-2010:

Heatley, TL (90) - Stamkos, PR (86) - Downie, TYÖ (79)
Perron, TL (81) - Weiss, PR (84) - Horton, VH (84)
MacArthur, PR (78) - Duchene, TL (79) - Tkachuk, VH (82)
Artyukhin, KOV (77) - Taylor, PR (81) - LaRose, TYÖ (77)

Meszaros, PP (83) - Visnovsky, HP (83)
Ranger, PP (81) - Hedman, HP (79)
Ward, PP (80) - Mihalik, PP (77)

Rask, PER (82)
Grahame, SEK (77)

Tällä joukkueella mennään luultavasti läpi kauden. Omalta osaltani olen tähän joukkueeseen erittäin tyytyväinen, junnuja on AHL:ssä kärkkymässä pelipaikkaa ylhäältä, joten heti kun joku on NHL-kypsä, joku tästä porukasta lähtee. Tkachuk vain ja ainoastaan kokemuksensa takia joukkueessa, ei pelaa YV:tä, eikä AV:ta.

Tavoitteita tulevalle kaudelle:

-Jos play-off paikka näyttää realistiselta, hommataan Tkachukin paikalle joku toinen kokenut pelaaja, sekä puolustukseen yksi vahvistus vaihtorajalla.
-Jos taas play-off paikka ei ole realistinen, myydään pelaajia varauksia vastaan.
-Raskille yritetään saada väh. 50 peliä, sekä kunnollinen kokenut kakkosveska Grahamen tilalle.
-AHL:stä olisi tarkoitus kokeilla muutamaa pelaajaa ylhäällä tällä kaudella.
-Stanley Cup on ainoa vaihtoehto, jos play-offeihin mennään.

Näillä eväillä, katsellaan sitten kauden jälkeen miten kävi.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Ja näin on saatu Tampa Bayn ensimmäinen kausi uuden TJ:n alla läpi.

Siirtorajalla (41-14-7) yritin saada uuden kakkosmaalivahdin, joka on kokenut sekä uuden puolustajan. Tkachuk oli aiemmin suunnitelmissa vaihtaa pois, mutta mies on pelannut täydellisesti joukkueessa, joten kokemusta sekä pisteitä jotka Tkachuk tuo joukkueeseen, ei voinut heittää pois. Vaihtojen osalta onnistuin ainoastaan maalivahdin hankinnassa:

Tampa Bay: Kevin Quick, John Grahame <-> St. Louis: Chris Mason, Darryl Sydor

Näin tuli kokemusta roppakaupalla lisää, Sydor saanee pelata play-offeissa.

Loppukausi meni laskujohteisesti, mutta silti runkosarjan "statsit" olivat karmivat ensimmäiseksi kaudeksi: 52-21-9! Näillä irtosi itäisen konferenssin toinen sija, Pittsburghin (62-16-4) voittaessa 128 pisteellä.

Runkosarjassa Tampa Bayn sisäinen pistepörssi meni näin:

1. Dany Heatley 46+48=94
2. Steven Stamkos 38+54=92
3. Nathan Horton 26+45=71
4. David Perron 29+34=63
5. Andrej Meszaros 11+51=62

Maalivahtien torjuntaprosentit:

1. 69, Tuukka Rask 91,1% 5 NP
2. 58, Chris Mason 90,6% 2 NP

Rask pelasi uskomattoman tulokas-kauden, Mason pelasin suurinpiirtein noilla prosenteilla myös meillä, suurinosa peleistä siis St. Louisissa.

Play-offeihin lähdettiin kotiedulla New York Islandersia (42-33-7) vastaan, joka oli konferenssin seitsemäs.

1. Tampa Bay - New York Islanders 3-4 (JA) (Tkachukin sekä Downien paikkoja vaihdettiin)
2. Tampa Bay - New York Islanders 0-4 (Downie takaisin ykkösessä)
3. New York Islanders - Tampa Bay 4-2 (Mason maaliin)
4. New York Islanders - Tampa Bay 2-3 (JA) (Downie kolmoseen, Tkachuk kakkoseen sekä Horton ykköseen)
5. Tampa Bay - New York Islanders 3-4 (JA)

Aivan luvattoman helposti tiputtiin, ei ollut kahta sanaa näissä otteluissa... muutoksia tehtiin parhaan mukaan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Ensi kaudella parempi tuuri, toivon mukaan...

Kesällä tulee draftin jälkeen olemaan tiukkaa saada sopimukset palkkakaton alle, sillä moni pelaaja pelasi vain yksi kausi sopimuksessa jäljellä tämän kauden - tässä on tosin sellainen juttu että kausi pelattiin 12.5milj. € alle palkkakaton, joten toivotaan että saadaan taas kova jengi kasaan ensi kaudeksi, hieman isommalla budjetilla. Ensi kaudeksi luulen monen junnun kuitenkin nousevan kokoonpanoon, sillä mm. Perron sekä Mason lähtenee joukkueesta, kuten myös Ward.

Tämä kausi osoitti sen, kuinka tärkeää kokemus on play-offeissa, ei riittänyt Ward, Mason eikä Tkachuk, tarvitaan enemmän - tämä tullaa huomioimaan ensi kaudella.

Visnovsky joutunee lähteä joukkueesta, vaikka tekikin 51 pistettä kaudella - hakuun lähtee kokeneempi kiekollinen puolustaja. Uusi kakkosmaalivahti tullee AHL:stä, ellei saada hyvää kokenutta konkaria paikkaamaan Raskia n. 15-25 otteluun.

Näillä eväillä draftiin, josta myöhemmin raporttia.

Ja ainiin, Stanley Cup meni Vancouverille, joka kaatoi loppuotteluissa Pittsburghin 4-1. Onnea Vancoucer!
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Tänään alkoi kausi numero kolme. Jo tässä vaiheessa tuli ilmi että seuraavan Post-Seasonin aikana Columbukseen on tulossa suurehkoja muutoksia. Tärkeistä pelaajista pitäisi kiinnittää Ahonen, Filatov ja Tyutin NHL:n puolelta sekä puoli Syracusan joukkuetta. Edessä on siis hikinen duuni, kun pitäisi pitää pakiston runko kasassa kun kärvistelee heikon Captilan kanssa.

------------------------------------------------------------------------------

Uutena vuotena oli jälleen edessä perinteinen tarkastus.

39 ottelua takana, saldona 28-10-1 ja Lännen ensimmäinen 57 pisteellä. Sen lisäksi Columbuksen ykköskenttä johti jälleen kolmestaan koko liigan pistepörssiä

1. Gaborik 23+40=63
2. Malkin 27+37=61
3. Nash 22+37=59

Kauden äärimmäisen hyvä eteneminen tarkoitti sitä että edessä tuskin olisi mitään suurempaa muutosta takarajalla ellen sitten saa jotain todella mehukasta kauppaehdotusta.

Tähdistö-otteluun paikkansa olivat lunastaneet koko 1. ketjun kolmikko. Heidän lisäkseen nuoriherra Ahonen ja maalivahti Mason olivat mukana matkassa. Siispä varsin korkea Columbus-prosentti läntisessä joukkueessa.

Columbuksen runkosarja oli jälleen menestys yhden heikomman kauden jälkeen:

57-21-4 ja lännen voitto 118 pisteellä.

1. ketju voitti kolmestaan NHL:n pistepörssin ja tässä on joukkueen parhaat pistemiehet:

1. Malkin 58+73=131
2. Gaborik 47+82=129
3. Nash 44+72=116
4. Filatov 25+49=74
5. Plekanec 18+43=61

1. ketju siis takoi yhteensä 149 maalia ja 376 pistettä. Täydellinen dominointi, siis.

Columbus kohtasi ensimmäisellä kierroksella Chicago Blackhawksin, joka päätti kauden 87 pisteellä.

1. ottelu: CBJ 4-3 CHI (OT)
2. ottelu: CBJ 2-1 CHI
3. ottelu: CHI 1-6 CBJ
4. ottelu: CHI 2-3 CBJ

Columbus siis voitti Chicagon neljässä ottelussa ja eteni toiselle kierrokselle, tavoitteet saavutettu. Toisella kierroksella vastaan asteli Minnesota Wild, joka oli läntisen neljäs 101 pisteellä.

1. ottelu: CBJ 2-1 MIN
2. ottelu: CBJ 4-3 MIN
3. ottelu: MIN 3-7 CBJ
4. ottelu: MIN 1-2 CBJ

Toinen upea sveeppi (huikea sana, eikö?) putkeen ja Columbus jatkoi konferenssifinaaleihin puhtaalla 8-0 saldolla.

Finaaleissa vastaan asettui sitten Los Angeles Kings, joka oli lännen kolmas 93 pisteellä.

1. ottelu: CBJ 4-5 LA
2. ottelu: CBJ 2-3 LA (OT)
3. ottelu: LA 1-2 CBJ
4. ottelu: LA 2-7 CBJ
5. ottelu: CBJ 4-3 LA (OT)
6. ottelu: LA 3-2 CBJ
7. ottelu: CBJ 4-2 LA

Näin Columbuksen matka jatkui Stanley Cup finaaleihin, joissa vastaan asettui New York Islanders, idän seitsemäs(!) 93 pisteellä.


1. ottelu: CBJ 3-5 NYI
2. ottelu: CBJ 4-2 NYI
3. ottelu: NYI 3-4 CBJ
4. ottelu: NYI 3-2 CBJ
5. ottelu: CBJ 1-7 NYI
6. ottelu: NYI 3-5 CBJ
7. ottelu: CBJ 1-2 NYI

Kirvelevä tappio seitsemännessä finaalissa Islandersille. Huikealle kaudelle paska päätös, ei voi mitään.

Playoffsien pistepörssin voitti Gaborik 22+16=38 pisteillä 22 ottelussa, aivan huikea saldo. Masonin GAA oli 2,59, kolmanneksi paras Post-Seasonilla.

Palkintoja ropisi Columbukselle:

Presidents' Trophy
Clarence C. Campbell Trophy
Art Ross Trophy
Evgeni Malkin
Lady Byng Trophy Marian Gaborik
Lester B. Pearson Trophy Evgeni Malkin
Maurice Richard Trophy Evgeni Malkin

----------------------------------------------------------------------------

AHL-joukkue Syracuse Crunch pelasi myös erinomaisen kauden, saldona 52-22-6 ja läntisen konferenssin voitto 110 pisteellä.

Ensimmäisellä kierroksella Syracusen vastustaja oli Manitoba Moose.

1. ottelu: SYR 4-2 MTB
2. ottelu: SYR 0-1 MTB
3. ottelu: MTB 4-3 SYR
4. ottelu: MTB 4-3 SYR
5. ottelu: SYR 2-4 MTB

Syracusen kausi siis päättyi ensimmäiselle kierrokselle. Tyytyväinen olen silti, joukkue meni eteenpäin kahden katastrofikauden jälkeen.

Calderin voitti Norfolk Admirals.

----------------------------------------------------------------------------

Off-seasonin aluksi solmin viiden vuoden jatkosopimuksen Columbukseen.

Ja heti olikin edessä vuoden 2012 Entry Draft, jossa Columbus varasi numerolla 29, eli toiseksi viimeisenä.

1. kierros: Anthony Minard, isokokoinen kanukkipakki.
2. kierros: Barry Ludemann, myöskin aika suurikokoinen jenkki vasen laituri
3. kierros: Danny Doan, jenkki oikea laituri
4. kierros: Clint Foote, kanadalainen oikea laituri
5. kierros: Logan Kovalchuk, kanadalainen puolustaja. Isokokoinen mies.

Näistä herroista Ludemann ja Foote saivat sopimukset, muut eivät vain olleet tarpeeksi hyviä.

Jatkosopimuksia:

Ahonen: 3,0 miljoonaa, viisi vuotta
Filatov: 3,1 milliä, viisi vuotta

Näiden lisäksi muutama muu mitättömämpi diili. Joukkue näyttää lupaavalta kun kausi numero neljä lähtee käyntiin.

----------------------------------------------------------------------------

E:

Off-Seasonin aikana sain Philadelphialta tarjouksen josta en kyennyt kieltäytymään:

CBJ: Rick Nash (89 PWF) ja Michael Blunden (81 PWF) <---> Mike Richards (88 PLY) ja Matt Greene (82 TGH). Tämän siirron tein siksi että Captain Cannon on ikuinen suosikkini.

Muuten Off-seasonilla ei tapahtunut suurempia, sain muutaman umpisurkean tarjouksen joista kieltäydyin kohteliaasti ja valmistauduin uuden kauden alkuun.

Columbuksen ketjut:

Malkin-Richards-Gaborik
Russell-Ahonen

Lucic-Plekanec-Filatov
Hejda-Greene

Halpern-Vermette-Brendl
Strålman-Sigalet

Endicott-Weller-Kolarik

Mason
Lalande

Vaidoin Mike Richardsin pelintekijästä voimahyökkääjäksi, katsotaan miten vaihdos vaikuttaa miehen tehoihin. Samoin Greene vaihtui kovanaamasta puolustavaksi puolustajaksi. Muuta en sitten tehnyt.

Syracusen ketjut:

Collins-Fritsche-Yablonski
Nycholat-Rinne

Vishnevski-Zongoni-Foote
Osgood-Bortuzzo

Love-Newbury-Perezhogin
Moore-Fast

Numminen-Asham-Ludemann

Brisebois

AHL-pelaajista uskoisin Fritschen ja Rinteen pelaavan ensi kaudella NHL:ssä, Brisebois joko treidataan pois tai Mason joutuu lähtemään. Siinäpä oikeastaan ideaa trade dead linelle. Katsellaan. Muita potentiaalisia miehiä en usko Syracusessa olevan, ehkä parin vuoden kuluttua.
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kolmas kausi on juuri päättynyt, tuloksena jälleen flopahtanut NHL-kausi. Avs sijoittui liigan 23. sijalle, jääden jälleen ulos playoffeista. Kausi oli NHL-miehistölle todella vaikea, keskivaiheen suvanto kostautui pahasti. Anderson oli todella epävarma, joten loppukauden pelasikin pääosin Trevor Cann, eikä yhtään hullummin. Lake Erie puolestaan teki jälleen hyvän tuloksen, ollen liigan 4. Playoffeissakin meno oli kovaa, mutta vain kovassa vireessä olleen Cannin ansiosta, joka saapui auttamaan kesken 1. kierroksen. Monsters oli voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan, jonka jälkeen hävinnyt kolme putkeen, kunnes laitoin Cannin auttamaan. Lento kantoikin hyvin, toisella kierroksella Syracuse kaatui suoraan neljässä pelissä, kunnes tie nousi pystyyn kolmannella kierroksella. Lännen paras joukkue Houston kaatoi suoraan neljässä ja kausi pakettiin. Aeros olikin tuleva mestari, joten huonoille ei hävitty.

Kauden aikana sain viimein muutaman pelaajakaupan aikaiseksi. Ensinnäkin Scott Hannan matkasi Minnesotaan vähän toispuoleisessa kaupassa, kun Hannanin lisäksi Harrison Reed ja Francois Bouillion lähtivät. Takaisinpäin tuli Brent Burns, joka otti hetimmiten oikeanlaisen otteen peliesityksistä. Vähän ylihintaa saattoi olla, mutta Hannanista oli saatava jotain vaihdossa. Lisäksi takarajalla David Jonesista sai todella hyvän tarjouksen, kun Atlanta osui napakymppiin tarjoamalla Andrew Kozekia, juurikin snaipperia olin katsellut.

Nyt draftia kohti, katsellaan vähän markkinoita siinä samalla. Andersonin voisi kaupata pois kokeneeseen kassariin, nuorille tilaa. Uusin GM-sopimukseni Avsien kanssa, 4 vuotta lisäaikaa kasaamalleni tiimille näyttää kyntensä. En millään tohtinut jättää tätä pakkaa tässä vaiheessa, nyt tavoitteeksi Omat pojat ja ottopojat -projekti ja Stanley Cup tuossa neljän vuoden aikana.
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Tavoitteet kaudelle olivat 42 voittoa ja 2. kierrokselle eteneminen, näin siis omistajan näkökulmasta. Itseäni jäi kaihertamaan edellisen kauden finaalitappio ja päätyyn asti mennään, toivottavasti.

Ensimmäinen suurempi tarkastus oli kun kausi oli tasan puolivälissä, pelattuja otteluita 42.

Saldo: 34-7-1 ja lännen ensimmäinen 69 pisteellä. Tarpeetonta kai sanoakaan että meno on huikeaa tällä hetkellä.

Ykkösketju Malkin-Richards-Gaborik muutti sen verran muotoaan että Malkin siirrettiin keskelle jakamaan kahdelle muulle.

Pistepörssi:

1. Gaborik 36+43=79
2. Malkin 21+37=58
3. Filatov 21+27=48
4. Richards 12+28=40

Mutta puolivälissä kautta meno oli lujaa.

Tähdistö-ottelussa Columbusta edustivat Malkin, Gaborik, Filatov, Mason ja Ahonen.

Heti Tähdistö-ottelun jälkeen joukkue lähti luisuun. Useita tappioita putkeen ja voittojakin vaivoin. Sen vuoksi Malkin ja Richards vaihtoivat paikkaa, jälleen.

Vaihto onnistui ja heti alkoi voittoja tulemaan, vain muutama tappio siellä täällä.

Trade Dead Linella oli hiljaista. Muutamia vaihtoehdotuksia tuli mutta ne olivat ihan uskomattoman kehnoja joten lähinnä nauroin niille (mm. Malkin <--> Lecavalier, ei näin).


Kauden lopputulos oli 57-21-4 ja jälleen lännen voitto, 118 pisteellä.

Pistepörssi:

1. Gaborik 63+80=143 (voitti NHL:n pistepörssin)
2. Malkin 41+66=107
3. Filatov 41+52=93
4. Ahonen 9+75=84
5. Richards 20+51=71

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Colorado Avalanche, lännen kahdeksas 89 pisteellä.

1. ottelu: CBJ 7-5 COL
2. ottelu: CBJ 7-3 COL
3. ottelu: COL 2-5 CBJ
4. ottelu: COL 4-5 CBJ

Jälleen ensimmäinen kierros neljällä suoralla voitolla ohi.

Toiselle kierrokselle vastustajaksi pamahti Calgary Flames, joka päätti runkosarjansa lännen neljäntenä, 99 pisteessä.

1. ottelu: CBJ 2-3 CAL (OT)
2. ottelu: CBJ 4-2 CAL
3. ottelu: CAL 4-2 CBJ
4. ottelu: CAL 1-3 CBJ
5. ottelu: CBJ 2-1 CAL (OT)
6. ottelu: CAL 2-3 CBJ

Columbus siis jatkaa matkaansa kolmannelle kierrokselle voitoin 4-2 ja finaaleissa vastaan asettuu Phoenix Coyotes, lännen kolmonen 90 pisteellä.

1. ottelu: CBJ 7-6 PHX
2. ottelu: CBJ 1-4 PHX
3. ottelu: PHX 2-7 CBJ
4. ottelu: PHX 4-6 CBJ
5. ottelu: CBJ 5-1 PHX

Toisella kaudella peräkkäin tie vei finaaleihin, tällä kertaa vastaan asettui Washington Capitals, idän kahdeksas 86 pisteellä. (Oikeasti, mikä itää oikein vaivaa? Siellä jatkuvasti johtavat joukkueet putoavat juurijajuuri poffeihin päässeille...)

1. ottelu: CBJ 1-4 WAS
2. ottelu: CBJ 6-1 WAS
3. ottelu: WAS 1-2 CBJ (OT)
4. ottelu: WAS 5-6 CBJ
5. ottelu: CBJ 4-3 WAS

Ja näin, viime kevään pettymyksen jälkeen Nationwide Arenan ämyreistä jylisee For those about to rock tykkien jylistessä kun Stanley Cup tulee kotiin.

Huippukausi siis päättyi jokainen kiekkoilijan unelmaan. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan ensi kauden joukkuetta.

Palkinnot:

Stanley Cup
Presidents' Trophy
Clarence S. Campbell Trophy
Art Ross Trophy
Marian Gaborik
Hart Memorial Trophy Marian Gaborik
James Norris Memorial Trophy Teemu Ahonen
Conn Smythe Trophy Steve Mason
Vezina Trophy Steve Mason
Lester B. Pearson Award Marian Gaborik


----------------------------------------------------------------------------

AHL:ssä Syracuse lopetti kauden saldolla 46-29-5 ja oli lännen toinen 97 pisteellä. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Hamilton Bulldogs, joka päätti kautensa 91 pisteellä.

1. ottelu: SYR 3-4 HAM (OT)
2. ottelu: SYR 2-3 HAM
3. ottelu: HAM 2-3 SYR
4. ottelu: HAM 2-3 SYR
5. ottelu: SYR 0-2 HAM
6. ottelu: HAM 3-4 SYR (OT)
7. ottelu: SYR 6-3 HAM

Tiukka seitsemän matsin sarja päättyi lopulta Syracusen etenemiseen toiselle kierrokselle, missä vastaan asettui Milwaukee Admirals, joka naputti kaudellaan 89 pistettä.

1. ottelu: SYR 1-4 MIL
2. ottelu: SYR 3-2 MIL (OT)
3. ottelu: MIL 3-4 SYR
4. ottelu: MIL 3-2 SYR
5. ottelu: SYR 6-2 MIL
6. ottelu: MIL 3-2 SYR
7. ottelu: SYR 3-2 MIL (OT)

Syracusakin jatkaa matkaansa kolmannelle kierrokselle. Siellä vastaan asettuu San Antonio Rampage, joka oli lännen viides 93 pisteellä.

1. ottelu: SYR 5-3 SAN
2. ottelu: SYR 2-3 SAN
3. ottelu: SAN 1-5 SYR
4. ottelu: SAN 2-0 SYR
5. ottelu: SYR 0-3 SAN
6. ottelu: SAN 10-1 SYR

Mitä sanoisi? Ihan ok kausi päättyi musertavaan ja nöyryyttävään tappioon San Antoniolle. Hyvä asia oli että junnut kehittyivät kiitettävästi ja muutama on varmaankin valmis ensi kauden NHL-joukkueeseen.

San Antonio meni päätyyn saakka ja voitti Calderin, Syracusa ei siis huonolle hävinnyt.

----------------------------------------------------------------------------

Draftissa Columbus varasi viimeisenä, joten ne huippulupaukset eivät siis suuntaisi Ohioon, tälläkään kertaa.

1. kierros: Eric Rogalski, kompaktin kokoinen kanukkipakki.
2. kierros: Joe Gray, vasen laituri Kanadasta.
3. kierros: Donald Lessard, jenkkipakko jolla on kokoa.
4. kierros: Dwight Stortini, isokokoinen jenkkipakki.
5. kierros: Brandon Nawrocki, jenkki sentteri.

Sopimukset solmin Lessardin, Grayn ja Rogalskin kanssa.

Jatkodiilit:

Suurehko määrä AHL-sopimuksia ja muutama puolentoista miljoonan Bottom-6 sopimus.

Ymmärrätte varmasti suuren vitutuksen jonka sain kun Doug Weller, uskomaton löytöni Vapaista Agenteista, kieltäytyi tekemästä 5,3 miljoonan ja neljän vuoden diiliä kanssani. Kaverin kokonaisuus oli 87 ja ikää 22 vuotta. Lopulta jouduin maksamaan huomattavaa ylihintaa, 6,5 miljoonaa viiden vuoden sopimuksesta. Mutta toivoni lepää kaverin kehittyvyyden (A-, B-, B-) varassa. Kaverista on parempi tulla uusi ja uljas kivijalka joukkueeseeni tuolla hinnalla.

Muutama nobody-tyyppi piti vielä hankkia jotta saisin täydet rosterit. Valitettavasti helmeni Brisebois ei tehnyt jatkosopimusta kanssani mutta pystynen elämään Masonin (91, 25v) kanssa.

Uusi kausi sitten alkoi tällaisilla ketkukoostumuksilla:

Filatov-Malkin-Gaborik
Russell-Ahonen

Halpern-Richards-Weller
Rinne-Greene

Collins-Plekanec-Endicott
Sigalet-Hejda

Gray-Vermette-Zingoni

Mason
Toivonen

AHL:ssä on vielä pari nuorta talenttia odottamassa paikkaansa auringossa.

Tavoitteena 44 voittoa ja paikka toisella kierroksella, näin siis omistaja. Itse haluan luonnollisesti cupin.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Elikkäs nyt pieni katsastus Tampa Bayn joukkueeseen kaudelle 2010-2011.

Joukkue ei kaudella 2009-2010 kerännyt palkintoja, arvokasta kokemusta play-offeista tosin tuli, vaikka heti ensimmäisellä kierroksella tiputtiinkin...

Ennen draftia sain tietää, että Keith Tkachuk ja Chris Taylor lopettavat pelaamisen, olin siis kahta veteraania vaille, eikun uusia tilalle!

Draftissa meni näin:

1. kierros: Viktor Gonchar, MV - Pienoinen haku, toivottavasti tulevaisuudessa kakkosvahtitasoa.
2. kierros: Yury Sisoyev, VL - OK-tason lupaus arvojen perusteella.

Tampa Bay: Paul Szczechura, Lubomir Visnovsky <-> Toronto: Tomas Kaberle, Wayne Primeau - Tämä vaihto oli juuri sitä, mitä Tampan takalinjat tarvitsevat, kovaa ja kokenutta hyökkäävää pakkia. Primeau vain sivutekijä, tuskin tulee sopimusta.

3. kierros: Mark Gosselin, P - 4. kierrokselle ennakoitu hyvä raportin omaava puolustaja-kolossi.
4. kierros: Bryant Tambellini, KH - AHL-tason sentteri.
5. kierros: Keith LaRose, KH - tähän ei paljoa vaihtoehtoja jäänyt.

Tulokassopimukset tulivat näille herroille:

Viktor Gonchar
Mark Gosselin
Yury Sisoyev

Jatkosopimuksia:

Evgeni Artyukhin 1,1milj. 3v.
Paul Ranger 1,925milj. 4v.
Steve Downie 1,4milj. 3v.

Vapaista pelaajista poimittiin:

John Madden 1,750milj. 1v.
Marek Zagrapan 2,050milj. 3v.
Clarke MacArthur 1,2milj. 1v. (Epäonnistuneiden sopimusneuvotteluiden jälkeen)
Manny Malhotra 1,2milj. 2v.
Darren Helm 1,2milj. 2v.
Viacheslav Trukhno 0,9milj. 3v.
Marty Turco 2,3milj. 2v.

Yksi vaihtokin nähtiin ennen kauden alkua:

Tampa Bay: Chad LaRose, James Wright (AUTS...) <-> Atlanta: Colby Armstrong

Tästä saatiin uutta verta ykköseen, Downien tippuessa hierarkiassa alaspäin.

Näillä mennään kauteen 2010-2011:

Heatley, TL (91) - Stamkos, PR (88) - Armstrong, TYÖ (81)
Duchene, TL (82) - Weiss, PR (85) - Horton, VH (86)
Zagrapan, PR (80) - Madden, TYÖ (81) - Downie, TYÖ (79)
Helm, TYÖ (78) - Malhotra, TYÖ (78) - Artyukhin, KOV (77)

Meszaros, PP (84) - Kaberle, HP (85)
Ranger, PP (82) - Hedman, HP (83)
Upshall, HP (78) - Mihalik, PP (80)

Rask, PER (85)
Turco, SEI (85)

Tässä on mielestäni varteenotettava joukkue, toivottavasti mennään pitkälle!

Maalivahtipeluutuksesta vielä sen verran, että tämä taitaa mennä suunnilleen näin: Rask 70% - Turco 30%.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Aloitin vast´ikään pelaamaan Be a GM -modea Chicago Blackhawksilla...

Ja nyt on tahkottu runkosarja puoliväliin asti eli takana on 41 peliä, joista itse pelasin noin puolet. Tahtini on jokseenkin verkkainen, mutta laitetaan pientä updatea jos vaikka joku sattuisi lukaisemaan.

On välikatsauksen aika. Sijoitus läntisessä konferenssissa on toinen, koko liigassa kolmas. Voittoja on kertynyt peräti 26 kappaletta mikä tosin ei ole hirmuinen yllätys sillä joukkue on kova ja varsinkin ykköskentällinen on onnistunut mukavasti maalinteossa.

Pistepörssi TOP10:

1. Thomas Vanek 41. 24+22=46 +19
2. Jonathan Toews 41. 21+23=44 +18
3. Patrick Kane 41. 10+31=41 +13
4. Mike Cammalleri 42. 10+23=33 +7
5. Mikko Jokela 41. 7+22=29 +16
6. Dustin Byfuglien 41. 10+16=26 +7
7. Alexandr Vasyunov 41. 12+12=24 +10
8. Duncan Keith 41. 2+21=23 +22
9. Jarret Stoll 41. 8+14=22 +13
10. Tomek Valtonen 41. 10+11=21 +13

Maalivahdit:
Antti Niemi 38. 2,58 89,9%
Mika Järvinen 3. 1,01 90,6%

Loppukauteen lähdetään luottavaisin mielin. Joukkuetta tuskin muokkaan paljon. Mies tai kaksi suuntaan tai toiseen ja sillä hyvä. Seuraavaa raporttia sitten kun on kausi paketissa. Lets go Blackhawks!
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Katastrofaalinen neljäs kausi saatu juuri päätökseen, eikä puheitakaan pudotuspeleistä. Avalanche oli lännen viimeinen, Monsterskaan ei selvinnyt tosipeleihin oltuaan konferenssin 10. Syyttävä sormi osoittaa epäluotettavaan maalivahtipeliin, sekä kärkipelaajien taitoon ratkaista otteluita. Maalivahtiruletissa kävi lopulta tuuri, alkukaudesta koitin Andersonia kaupitella suuntaan tai toiseen, mutta ilman tulosta. Kunnes tammikuussa Chicago pudotti Antti Niemen waiverseihin ja silmieni eteen. Bam, Antti joukkueeseen ja johan alkoi voittoja tulla. Kunnes taas tahti hiipui. Siirtotakarajalla taasen olin löytänyt ainakin mielestäni oikean syntipukin joukkueen menestymättömyyteen, nimittäin Paul Stastny. Kauppasin Stastnyn deadlinella Devilsiin ykköskierroksen pickia vastaan. Päätös tuntui kovalta, kunnes tilastoja tutkimalla huomasin saaneeni haltuun samalla todella alhaisen varausvalinnan. Tällä hetkellä hallussani ovat pickit 2 ja 3 overall. Hyvät lähtökohdat draftiin. Draftin aikana olisi tarkoitus koittaa tarjota Andersonia johonkin, mutta saa nähdä, että onnistuuko.

Omat pojat ja ottopojat -projektissa tuli hieman takapakkia, mutta vielä on rahkeita nousuun.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Viidennen kauden runkosarja saatu juuri päätökseen ja johan oli ihmeellinen rumba! Välillä käytiin liigan hännänhuippuna, kunnes suurenmoinen nousu lännen viidenneksi. Lake Eriekin voitti koko runkosarjan aika ylivoimaisesti.

Jatketaanpas tarinaa siitä mihin jäätiin, eli viime draftista. Tilaisuudesta jäi käteen todella hyvältä näyttäviä pelaajia, joista on lupa odottaa jotain suurempaa. 2nd overall pick kohdistui oikeaan laituriin Joseph Marchmentiin (77 overall, B-, C-, B- ja 3rd overall sentteri Ralph Ellisiin (75 overall, A-, A-, A-). Näiden herrojen lisäksi nappasin rouhivan vasemman laidan Eddie Pelleyn (B-, B-, B-) sekä puolustajat Robinson Smabyn (A-, B-, B-) ja Joey Roachin (C, B-, B-). Vaihtokaupoissa en taaskaan onnistunut.

Sopimuksia uusiessa ilmeni jo hieman niskurointiakin. Herrat Ryan Stoa, Ed Schnieder ja muutaman vuoden takainen kehittyvyysihme mv. Troy Stephens hylkäsivät sopimusehdotukseni. Vähän lisää rahaa tiskiin, niin alkoi pojilla ilme kirkastumaan ja kynä kulkemaan. Hyvä kuitenkin, että saatiin herroille nimet alle. Kaikille olin nimittäin suunnitellut isoa roolia ensikauden joukkueeseen. Hieman ennen vapaiden markkinoiden avautumista loin katseita puolustajarintamalle ja vasemman laidan maalintekopotentiaalin kasvattamiseen sopiviin pelaajiin. Päätin jo joukkueessa hallitsevan puolustajien ylitarjonnan vuoksi tyytyä Kyle Quinceyn antiin uusimalla sopimuksen. J-M Lilesin kanssa tiet erkanivat yhteistuumin. Kuitenkaan en löytänyt vapaista agenteista ihmeitä, sillä vaihtokauppa olisi ennemmin hyökkääjistöä muokatakseni elintärkeää. Annoin kuitenkin asian muhia kauden alkuun, kunnes pääsisin soveltamaan erilaisia ketjukokoonpanoja.

No kauden alussa sitten ketjut kasaan ja ensimmäisiä otteluita tarkkailemaan. Kuten jo vähän pelkäsinkin, kentältä ei löytynyt tarpeeksi vaarallisuutta maalintekoon ja yksittäisiä ratkaisijoita. Niinpä sitten jo liipasimella ollut T.J. Hensick vaihtoi maisemaa yhdessä farmiin jämähtäneen Justin Mercierin kanssa, vaihdossa Kalliovuorille saapui Jamie Benn. Benn osoittautuikin nappihankinnaksi, ratkottuaan muutaman pelin maaleineen. Chris Stewart oli myös erityistarkkailussa, mutta joukkueen noustessa myös Stewart heräsi paremmin.

Maalivahtipeli ei jostain syystä toiminut sitten yhtään, kenestäkään ei ollut ratkaisemaan otteluita. Ei Niemestä, Stephensistä, eikä Cannista farmissa. Alamäen alkaessa kaikki meni pieleen, vaikkei missään pitänyt olla vuotoa. Kokeilin waiverseista Mikko Koskistakin, eikä mitään. Sitten tapahtui ihme. Columbus oli asettanut nuoren maalivahtinsa David Mitchellin trade blockille. Minä siinä sitten tarjoamaan vaihdossa aiemmin nappaamaani Koskista ja farmipelaajaa ja nämä hullut hyväksyivät! Mitchell on kehittyvyydeltään A-, B, B- ja sopimus on nelivuotinen todella alhaisilla summilla. Alle miljoona, 900 000 ja risat. En tiedä johtuiko alkava nousu tästä kaupasta, mutta ainakin joukkue sai siitä virtaa ja Troy Stephenskin alkoi pelata palkkansa tasolla.

Hurja nousu jatkui ja jatkui tammikuusta maaliskuun lopulle saakka, kunnes meno alkoi hieman hyytyä. Takarajalla St. Louis iski pöytään todella hullun tarjouksen, minun täytyisi luopua keskinkertaisesta pakkilupauksesta, viimekaudella waiversista tyhmyyksissäni hankkimasta Willie Mitchellista ja kolmoskierroksen pickistä, saadakseni Nicholas Petreckin. Nimi ei sanonut mitään, kunnes katsoin taustoja. Kokonaisuus 86, kehittyvyys B-, B-, B- ja kolme vuotta sopimusta jäljellä hintaaan 3,3 miljoonaa. Täysin käsittämätön kauppa siis, hullua olisi ollut kieltäytyä.

Nyt siis alkavat playoffit. Monsters kohtaa 1. kierroksella jälleen Milwaukee Admiralsin ja Avs Dallasin. Katsotaan miten käy.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kolmannelle kierrokselle katkesi kummankin joukkueen tie, Monsters putosi tulevalle mestarille Texas Starsille suoraan neljässä pelissä ja Avalanche myöskin tulevalle mestarille Coyotesille viidennessä pelissä. Eivät playoffit siis aivan pieleen menneet, kolmas kierros tuollaisen kauden jälkeen tekee todella mannaa. Lake Erien olisi tosin mielestäni pitänyt edetä finaaleihin, mutta sarjassa loppui täysin maalintekokyky tai Starsilla oli liian pätevä veskari. Duchene oli ylpeilyn aiheeni, jätkä keikkui pistepörssin kärjessä viimeiseen saakka, kunnes Coyotesin Boedker nousi ohitse. Duchene teki 19 pelissä tehot 15+16=31. Ei hullumpaa, Jamie Benn oli toiseksi paras pelaaja 20 pisteellä. Benn muuten rankaisi makeasti entistä seuraansa ensimmäisellä kierroksella ratkaisemalla seitsemännen pelin jatkoajalla. Booyah!

Nyt kohti draftia ja vapaita markkinoita. Ketjukokoonpanoja en olekaan vielä tästä joukkueesta laitellut, nyt siis ne.

Jamie Benn - Matt Duchene - Peter Mueller*
Ed Schnieder - Ryan O'Reilly - (Chris Stewart*)
Herra SNP - Ryan Stoa - Joseph Marchment
Cody McLeod* - Herra GRN - Herra GRN

Hyökkääjissä siis ketjut vielä auki, Muellerille aion tarjota jatkopahvia, Stewart on kysymysmerkki. Vaihdossa ja sijalle toivoisin snaipperia, mutta markkinat syynätään huolella. Kolmoseen vapaista toissakautena hankitun, täksi kaudeksi Avsiin nousseen Matt Marquandin tilalle hyvin todennäköisesti uusi snaipperi täydentämään ja neloseen McLeodille tarjotaan sopimusta. Heppu toimii joukkueen goonina ja ahkera onkin, Konopkakin jäi aikanaan reilusti kakkoseksi. Farmista nostan sentterin keskelle ja luultavasti hankinnassa olisi kokenut raataja oikealle laidalle.

Nick Petrecki - Brent Burns
Kyle Quincey - Kyle Cumiskey
Josh Godfrey* - (Nigel Williams*)

Puolustuksessa muuten palikat kohdallaan, kunhan Godfreylle saadaan jatkosopimus, ainakin todella toivon niin. Williamsillekin soisi muuten jatkoa, mutta todennäköisesti joudun kauppaamaan miehen eteenpäin saadakseni kovatasoisen hyökkäävän puolustajan pakistooni. Farmista olisi tulossa pari vuotta sitten varattu Bryce Peterson, mutta katsellaan. Williams + Stewart voisi tuoda vaihdossa melkoisen pelajaan.

Troy Stephens
David Mitchell
(Antti Niemi)

Niemi joutunee kauppatavaraksi tai farmiin, sillä kaksi ensin mainittua nuorukaista kyllä jatkavat NHL-miehistössä.
 
Viimeksi muokattu:
Itse pelaan tällä hetkellä Carolinalla. Olen jo pelannut tällä joukkueella kolme kautta ja kokoonpano on erittäin potentiaalinen ja hyökkäysvoitotteinen.

Carolina Hurricanes 2011-2012:

Pacioretty 86 - Staal 90 - TRuutu 85
Tedenby 82 - Leclaire 84 - Giroux 85
Donskoi 73 - Boychuck 83 - Granlund 78
Kostopoulus 76 - Sutter 82 - Lynch 78

Farmissa: Pulkkinen 78, Lander 75, WLynch 75

Bogosian 86 - Sutter 86
Pitkänen 82 - Alzner 85
Erixon 81 - Gleason 82

Farmissa: Svitov 79, Ekman-Larsson 79, Cunningham 75

Markström 84
Toivonen 78

Farmissa: Ortio 75

Joukkue on liigan nuorin ja nopein. Kaikilla näillä nuorilla pelaajilla on kuuden vuoden pahvit taskussa, joten tämä joukkue on parin vuoden päästä liigan ylivoimaisesti paras, ainakin papereilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös