To 29.11.2012 Jokerit - Tappara

  • 37 272
  • 213

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kolme viimeistä viestiä pelkkää provoamista.
Eli mielestäsi Tappara ei pysynyt Jokereiden vauhdissa, Rautakorpi ei ole päivittänyt pelikirjaansa eikä Tappara pystynyt esittämään liikkuvaa hyökkäyspeliä? Asia selvä, näillä mennään!
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin ei siinä vaihtovirheessä sinänsä väärä mies koskenut kiekkoon, mutta vaikutti todella paljon peliin kun Nieminen ei kiekontavoittelutilanteessa saanut vapaata luistelulinjaa. En yhtään ihmettele että pimahti tuosta, kun Jokereille ennen sitä tarjottiin ylivoimaa urakalla.

Tappara antoi tasoitusta kun joutui vierasmatsiin peräkkäispeliin levännyttä kotiryhmää vastaan. Onneksi keväällä kun pelataan tuloksesta, valmistautumisajat menevät paremmin tasan. Tuoreus toi Jokereille pistevoiton 2-1.
 
Moseksen huitaisusta: Selkeä huitominenhan tuo oli, mutta SM-Liigassa mailaan saa hakata niin kovaa ja paljon kuin huvittaa. Jäähyä harkitaan jos maila sattuu menemään poikki. Barkoville kuitenkin hyvä opetus siitä, että noilla sekunneilla kiekko toimitetaan ennenkaikkea viivasta yli. Ronski takakarvaus on varsin odotettavaa, koska rikkovalla osapuolella ei ole tuossa vaiheessa juurikaan hävittävää. Sikäli Moses pelasi erittäin fiksusti!

Metsola antaa Tapparalle edgen rankkareihin oikeastaan kaikkia joukkueita vastaan, joten ylipäätään Tapparan kannattaisi pelata JA:t matalalla riskillä, eikä esim. peluuttaa 1-3 muodostelmaa.

Harmi ettei Moseksen tilanne ollut päinvastoin. Tämä ketju olisi saanut oikein kunnolla bensaa jos Ville Nieminen olisi huitaissut kiekon irti Filppulalta.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja vola, tuomareista itketään. Jokereilta hyvä ensimmäinen ja kolmas erä, mutta toisessa erässä piti vähän roikkua. Vastaavasti Tappara roikkui muissa erissä. Metsola pelasi Tapparalle melkein kolme pistettä, mutta Jokerit vei onneksi ansaitun voiton.

Ennen tuota jäähyä josta Jokerit tasoitti, oliko se Tyrväinen vai Hännikäinen joka kalasti jäähyn, oli Tappara jo muutaman kerran paininut sääntöjen rajamailla. Tarpeeksi kun jatkaa ja vähän kun kalastelee, niin kyllä se käsi nousee.

Ratkaisussa Moses kyllä löi jäähyn arvoisesti käsille, mutta kyllähän Tappara pelasi sen tilanteen aivan helvetin huonosti.

Rautakorpi ja Nieminen kävivät jälleen kuumana, Niemisen jäähy oli siinä ja siinä. Itse en olisi antanut mitään, Karlsson vähän antoi vauhtia. Mutta kyllä Nieminen siinä selkeästi ajoi maalille ja tarkoituksena ajaa maalivahdin yli. En olisi antanut mitään.

Jatkakaa mittailujanne!
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli mielestäsi Tappara ei pysynyt Jokereiden vauhdissa, Rautakorpi ei ole päivittänyt pelikirjaansa eikä Tappara pystynyt esittämään liikkuvaa hyökkäyspeliä? Asia selvä, näillä mennään!

Ei pitäisi lähteä näihin mukaan. Pahoittelen kirjoitusvirhettä, mutta olin lainannut viestiäsi. Joku olisi ehkä voinut ymmärtää siitä, että tarkoitin kolmea sinun edellistä viestiäsi tässä ketjussa.
Sinä et tätä kuitenkaan onnistunut ymmärtämään. Onneksi jääkiekko on kuitenkin kohtuu helppo laji ymmärtää myös sinun. Vaikuttaa siltä, että isot pojat on joskus puhunut, että Tappara kahvaa, joten siitä kannattaa jauhaa koko ajan.

Yki: Eiköhän Niemisen tarkoitus ollut ajaa maalille ja tehdä maali eikä ajaa Kilpeläisen yli.

Joka tapauksessa parempi voitti, niin kuin kiekossa käy.
 

Filosofem

Jäsen
Mielestäni vähän tylsä ja puuduttava matsi. Ennakkoon hehkutettu Tapparan "aktiivinen mailahäirintä" ei noussut mitenkään erityisesti framille. Koukkua ja kahvaa tulin puolin ja toisin, pari niistä vihellettiinkin.

Ensimmäisen erän perusteella ajattelin, että Jokerit menee loppua kohden menojaan, mutta Tapparan tahtomaalista saatu energia käänsikin pelin toisessa erässä vieraille. Jokerit eivät päässeet enää kolmannessa erässä viisikkosumpusta läpi siten, että kiekonhallinta olisi pysynyt mukana.

Erässä oli vähän katkoja ja pelin virtaus näytti olevan Tapparan puolella, mutta Tyrväisen kaatumisesta tuomittu jäähy kostautui. Kyseessä ei ollut rikettä. Jokereiden yv on kotiareenalla vaarallinen ja tasoitus oli pelitapahtumiin nähden hyvinkin oikeutettu.

Jatkoajalla Ville Niemisellä keitti niin paljon, että suunsoitto ja käsillä huitominen kääntyivät nopeasti komiikan puolelle. Väärä vaihto? En olisi itsekään viheltänyt. Live-tilanteessa Moseksen kiekonriisto Barkovilta ei näyttänyt todellakaan niin pahalta, kuin mitä täällä on kirjoitettu. Olen toki sitä mieltä, että kaikki mailalla hakkaaminen tulisi viheltää, mutta sitähän SM-liigassa ei tietenkään tehdä. Ottelun ratkaisu ei mielestäni ollut mikään käsittämätön tuomarivirhe. Missä helvetissä muuten Tapparan Mäntylä oli?

Muuten, ainoa selvä tällä kaudella näkemäni tuomarivirhe, joka on ratkaisevasti vaikuttanut ottelun lopputulokseen, on syyskuun Jokerit-Saipa -pelissä Jokereilta viety viime sekuntien tasoitus. Sen jälkeen ei ollut enää mahdollista tehdä uutta tasoitusta, kun ei ollut aikaa. Vastaavasti esimerkiksi tänään Filppula olisi voinut sössiä, Eronen olisi voinut sössiä tai Metsola olisi voinut olla ihmemies.

Pari ranskalaista parista pelaajasta:

- Hännikäinen: Kuuma pelaaja. Sai ansaitusti vastuuta ja pojalla on kova halu rikkoa kuparinen liigapeleissä. Ääliömäinen jäähy ylivoimalla.

- Rita: Polkukone. Ihmettelen, ettei Rita ole tehnyt tämän enempää tuhoa, sillä monessa matsissa pääsee pariinkin kertaan nopeutensa ja voimansa ansiosta hyviin paikkoihin.

- Moses: Huono peli. Tai ainakin huono peli hänen yleiseen tasoonsa nähden.

- Braun: Epävarma esitys. Muutama huono ratkaisu ja muutenkin kiekko polttaa välillä. Toisaalta kaverista näkee selvästi, että pelimies on kyseessä.

- Barkov: Nothing special today. Erinomainen pelaaja kaikesta huolimatta.

- Metsola: Alisti Karlssonia torjuinnoillaan aika mykistävästi. Toki tolppa/yläputki oli ainakin kaksi kertaa myös apuna.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Otetaan nyt jäähyistä kantaa, kun ne tuntuu ihmisä kuumentavan

Niemisen tilanteesta, jossa ajoi maalille ei olisi pitänyt tulla jäähyä sillä kohta ei sinne maalille enää vauhdilla uskalla mennä, pian on kaikilla sitten kananmunat kainalossa.

Moseksen takakarvasta ei jäähyä. Juonior torkahti, näitä sattuu, mielestäni kyse oli ihan vaan mailannostosta.
 

Itäpuu

Jäsen
Tappara on aina ollut Rautakorven valmennuksessa liigan kamppailuvoimaisimpia joukkueita,
Tämä on hyvin totta. Puusilmien pointti on vaan siinä, että kiekottoman miehen kanssa kamppailua kutsutaan säännöissä estämiseksi. Lue vaikka Tampereen erotuomareiden sivuilta estämisen määritelmä ja se, mitä tuomarin pitäisi moisessa tilanteessa tehdä.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika teoreettista. Tuskin Filppula tai edes Teräväinen tuollaista rookie mistakea tekisi. Pulkkinen ehkä.

Tässä on hyvä kommentti. Kyllähän Barkovin olisi pitänyt kiekko laittaa omalta aluelta vain ulos eikä lähteä hakemaan syöttöä keskelle. Onneksi hän näistä oppii ja paranee koko ajan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Niemisen jäähy oli yhdellä katselukerralla täysin ansaittu. Ei ollut pienintäkään yritystä Niemisellä väistää joten sikäli oikea ja rohkea (en haluaisi sanoa että rohkea koska kyllähän noi pitää ottaa pois myös jatkoajalla) ratkaisu tuomareilta.

Moseksen huitaisu taas... Päivän selvä kakkosen paikka. Isku oli liian kova ja osui liian ylös. Toisaalta noin saa nyky Liigassa yleensä tehdä ja vanhat Tapparan pelaajat Toivola ja Boman varmasti ihailivat että "ai että kuinka komea huitomiskahva, en anna jäähyä."
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Itsekin olen meinannut mainita tuosta, että kun kunnolla yritetään nin mailalla huidotaan aika ronskisti. Se on ihan jääkiekkoa se. Kahvaaminen ei, mutta ei sitä juurikaan näe, toisin kuin sillon joskus.

Oli varsin värikäs loppu. Nemo herätti pulutkin parvelta, jäähyt meni miten meni. Saatiinpa näytettyä pääkaupunkiin ettei ne ny ihan ylivoimaisia ole...
Ei muuta kuin onnea ilmalaan ja uutta matoa koukkuun. Hyvä tästä tulee.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä on kiekottoman miehen estämistä? Joku näkee jo sen kahvaamisena/estopelinä kun merkataan omat pelaajat alueella ja pelataan lähellä, mutta et voi karlssoneita tai filppuloita vastaan muulla tavoin edes pelata, jos haluat joskus tavoitella voittoa. Toisaalta osa kitisee mailahäirinnästä kiekollisiin pelaajiin. Yksi hieno esimerkki oli Kärpät-matsin jälkeen kun joku oululainen purki tuntemuksiaan Tapparan kahvaamisesta/estämisestä/huitomisesta, ja seuraavassa lauseessa harmitteli Turrisin helppoja jäähyjä, joista toisessa ihmettelin pitkään kun ensimmäisistä takakarvahuitomisista ei käsi noussut. Näin ne tilanteet nähdään niin eri tavalla riippuen mikä paita on pelaajalla päällä. En kiistä Rautakorven Tapparan hyvää puolustuspelaamista joka liikkuu varmasti sääntöjen rajamailla, mutta jostain suuresta ongelmasta tai jääkiekon tuhoamisesta kirjoittaminen on pelkkää ylilyöntiä ja fani-itkua. Tällä menolla ei saada hyviä otteluketjuja aikaan.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rohkenen minäkin kantaa korteni kekoon, kun hallille vaivauduin.

Tämä oli ihan kohtuullinen jääkiekko-ottelu, ei varmasti kummankaan joukkueen kauden paras, mutta ei lähelläkään huonointakaan. Kontrasti tiistain Ässät-HIFK otteluun oli huikea; nyt kentällä oli kaksi joukkuetta, joilla on pellkirja, tiistaina en oikein löytänyt kummankaan jengin pelistä punaista lankaa.

Tapparan peli kolmannessa erässä ei minun mielestäni ollut huonoa, pystyivät johtoasemassa fiksusti pitämään kellon käynnissä, jolloin Jokereiden oli vaikea kaventaa kolmeen/kahteen kenttään. Tottakai tuo Malisen ottama kaksiminuuttinen oli idioottimainen; kaksi minuuttia jäljellä ja oma jengi johtaa yhdellä maalilla, silloin vierasjoukkueen pelaaja ei saa antaa tuomareille aihetta viheltää. Jos siis tamperelaiset etsivät antisankaria joukoistaan, niin kannattaa ripittää Malinen.

Barkoville plussaa siitä, että radion haastattelussakin otti maalin omaan piikkiinsä. Hallissa tuo Moseksen "karvaus" ei näyttänyt läheskään niin törkeältä kuin äsken videolta katsottuna, joten Tapparan fanien harmituksen ymmärtää.

Kun täällä puhutaan kahvaamisesta, rohkenen minäkin nostaa tämän illan ottelusta esiin yhden pelaajan; Ossi Väänäsen. Ai niin, Ossihan ei kahvaa.....

Ossi ei kahvannut, vaan esti kiekotonta miestä. Tänään ensimmäisessä erässä hän taklasi maalin kulmalla Elmeri Kaksosta, jolle toinen Tapparan pelaaja yritti kiekkoa syöttää, mutta joku Jokeripelaaja ehti väliin. Jos minä säännöistä jotain ymmärrän, kiekottoman miehen taklaamisesta tulee tuomita kahden minuutin rangaistus estämisestä.

Kahdesti ainakin tämän jälkeen oli Ossilla myös tilanne, jossa Tapparan kaveri painoi kiekon Ossin ohi päätyyn, ja Ossi käytti mailaa/kättä ohi menossa olevan pelaajan häiritsemiseen. Nämä molemmat olisi mielestäni tarkka tuomari voinut myös viheltää, mutta Ossin paidan selässä lukee hänen onnekseen Väänänen, eikä Ruutu/Nieminen.

Ymmärrän, että jokerifanit eivät halua kapteeninsa sääntöjen rajamailla olevia otteita nähdä, mutta näin minä hänen pelinsä tänään näin. Selvää on, että Ossin liikkuminen ei varmaan loukkaantumisen jälkeen ole parhaimmillaan, mutta kyllä teille noista tempuista voi jäähyjä jatkossa tulla, jos Ossin liike ei parane.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Pari ranskalaista parista pelaajasta:

- Hännikäinen: Kuuma pelaaja. Sai ansaitusti vastuuta ja pojalla on kova halu rikkoa kuparinen liigapeleissä. Ääliömäinen jäähy ylivoimalla.

Kysyn että missä mielessä kuuma pelaaja? Minusta Hännikäisen nosto Tyrväisen ketjuun teki siitä surkean, en muista kyseiseltä ketjulta kuin 2.erän alun hyvän paikan. Kun Hännikäinen sai pelin viimeisellä minuutilla 2-2 tasoituksen jälkeen kiekon riistetyksi itselleen ja oli ajamassa maalia kohti ja Jokereilla olisi paikka iskeä 3-2 voittomaali niin Hännikäinen ei saa tilanteessa edes laukausta aikaiseksi vaan hukkaan kiekon. Sen lisäksi Hännikäinen on ylivoimalla yksi suurimpia vitsejä, mitään vaarallista kaverin lavasta ei ainakaan vastustajan kannalta lähde. Ja vielä kaiken kruunuksi Hännikäisen ansiosta yksi ylivoima kuoli ennen kuin se oikeastaan edes alkoi. Silti tämä Tomekin kultapoika saa äärettömästi vastuuta. Samaan aikaan Pulkkinen istuu jälleen Tomekin koirankopissa. Pulkkinen syöttääkin kovempaa kuin Hännikäinen laukoo.
 

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Filppula totesi Urheiluruudussa Tapparan pelaavan inhottavaa kiekkoa ja on siinä oikeassa. Ei myöskään ollut yllätys valtakunnan valittaja Niemisen kommentti, että tuomareiden jänne ei kestä 65 minuuttia. Johonkinhan se vitutus on purettava, kun paini ei riitänyt kuin yhteen pinnaan.
 

Itäpuu

Jäsen
Mikä on kiekottoman miehen estämistä? Joku näkee jo sen kahvaamisena/estopelinä kun merkataan omat pelaajat alueella ja pelataan lähellä, mutta et voi karlssoneita tai filppuloita vastaan muulla tavoin edes pelata, jos haluat joskus tavoitella voittoa. .

Estämissäännöt ovat varsin selvät, ja niitä olisi helppo noudattaa. tse olen vannoutunut nollatoleranssin kannattaja, ja nimenomaan Filppuloiden ja Barkovien kuuluu saada se tila loistaa. Nyt liigasta tehdään tasainen sillä, että ns. huonomman annetaan ottaa tila pois, ja näin maalin tekeminen hankaloituu huomattavasti. Tappara esimerkkinä, koska se estäminen on niin olennaisesti osa pelisysteemiä. Tappara pärjäisi kyllä varsin hyvin nollatoleranssissakin, sillä joukkue on nopea ja taitava kiekon kanssa. Ei kuulu tähän keskusteluun, mutta perusyeluna sille miksi me puusilmät itketään kahvaamisesta, eikä kehuta Tapparan kamppailupelaamista...
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä tekee tuosta Tapparan saamasta helposta jäähystä pahemman, kuin Jokereiden vastaavasta? Se kun se annettiin pelin lopussa vasta? Eikö sitä aina haukuta tuomareita siitä, että pilli menee taskuun kun ottelua on vähän jäljellä, joten miksi ihmeessä tuolla ajalla on sitten väliä nyt kun sillä koitetaan perustella itse koettua vääryyttä?

Muutenkin jos otetaan peli, jossa tuomari tekee kaksi samanlaista virhettä, eli antaa vaikka kaksi turhaa jäähyä. Toinen joukkue tekee maalin saamastaan ylivoimasta, mutta toinen ei, niin mikä tekee siitä maaliin johtaneesta virheestä isomman? Miksi se on tuomarin vika, jos toinen joukkue käyttää tilanteensa, jos molemmille on semmoinen annettu. Optimaalista tietenkin olisi, että virheitä ei tulisi, mutta se ei ole mahdollista. Ja tähän on ihan turha edes vastata, että ei mikään, koska joka helvetin kerta kun näin käy on jatkoajassa aina hirveä valitus kärsineen joukkueen puolelta, vaikka oikeasti syylinen tilanteeseen on se oma joukkue.

Mitä tulee näihin väitteisiin, että ei olla ikinä nähty jatkoajalla yhtä huono tuomarointia, niin kissan vitut. Minä olen nähnyt kun playoffeissa jatkoajalla heitetään kiekko maaliin ja tuomarit ovat sen hyväksyneet. Se on aivan eri tasolla kun mitkään viheltämättömät jäähyt runkosarjassa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuohon Moseksen iskuun vielä sen verra, että en usko Jokerifaneissa olevan kauhean montaa, jotka eivät tahtoisi, että noista vihelletään jäähyjä. Mikään muu joukkue liigassa ei ole kärsinyt käsille tulleista iskuista meitä enemmän. Meillä on ollut kaks ykköskentän pelaajaa yli kuukauden poissa murtuneiden käsien takia ja näistä tilanteista ei ole vihelletty minuuttiakaan jäähyjä. Myös Nordlund oli tovin poissa saatuaan mailaa käsille, mutta siitä tuli sentään 2min. Liigassa saa hakata mailalla, sille ei vaan voi mitään.
 

Filosofem

Jäsen
Kysyn että missä mielessä kuuma pelaaja?

Hännikäinen ei ollut Jokereiden parhaimpia pelaajia, mutta hän oli siinä mielessä kuuma pelaaja, että sai pelin Tapparan päätyyn silloin kun se ei muilta haalariosaston joukkuekavereilta onnistunut. Toi otteillaan uutta sykettä ja tunnetta peliin ja Hännikäisestä jos jostain paistoi halu tehdä tulosta. Tolppaa lähemmäksi ei päässyt. Pari kertaa tunne kanavoitui väärin ja räikeimpänä virheenä oli jo aiemmin mainitsemani ääliömäinen jäähy.
 

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähintäänkin mielenkiintoista itkemistä joiltakin Tappara-faneilta.

Tappara-jäähy 2 minuuttia ennen loppua oli ihan selvä. Maila Tyrväisen (vai kuka olikaan) luistimen terän alle ja jokainen voi itse kokeilla pysyykö sen jälkeen pystyssä.

Ekassa erässä Tappara syyllistyi samanlaiseen väärä vaihto -tilanteeseen mihin Jokerit jatkoajalla. Jäähyä ei tullut silloinkaan. Pelaajia oli liikaa kentällä, mutta pelin kulkuun nämä pelaajat eivät vaikuttaneet. Tuomio meni siis ihan oikein.

Kolmannessa tilanteessa Nieminen vain ajoi täysillä maalille, toivoen että kiekko menisi sisään. Kiekko ei mennyt, mutta Nieminen kolasi Kilpeläisen ihan pystyyn. Karlsson ei myöskään todellakaan tönäissyt Niemistä maaliin. Nieminen vain kolasi Kilpeläisen. Selvä jäähy Niemiselle.

Moseksen viikate oli ihan selvä jäähy, mutta jostain kumman syystä noita ei vihelletä.

Tiukka matsi, jossa Jokerit oli juuri tuon pisteen verran parempi. Tampereelle kuitenkin ansaitusti piste mukaan.

P.S. Ville Nieminen, itke lisää! Huh huh. Aika koomisen näköistä oli.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Oli kyllä laadukas ja lopulta dramaattinen peli, kentällä oli kaksi hyvää joukkuetta ja olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon. Harmillista vaan, että tuomaritoiminta nyt tosiaan nousi näin suureen rooliin, silti dramaattinen loppuratkaisu - ensin tasoitus lopusssa ja voittomaali vain 3 sek. ennen loppua.

Tappara on laadukas joukkue, joka on myös todella fyysinen. Varsinkin toinen erä oli selvästi kirvesrintojen, ehdottomasti paras vierasjoukkue joka on tällä kaudella Areenalla vieraillut. Ja näyttäisi siltä, että Tuokkola jatkaa nyt luukkuvahtina pidempään, sen verran hyvän pelin Metsola pelasi.

Oliko sitten Barkovin suhteen jopa liian kovat odotukset, muttei aivan niin häikäissyt. Toki tähän vaikuttaa varmaan sairastuminen/toipuminen ja ehdottomasti pelimies. Lopussa vaan olisi pitänyt purkaa kiekko rauhassa, mutta pelimies yrittää kikkoja rohkeasti...

Jokereiltakin hyvää taistelua ja mikä paransa pelin laatu parani jälleen huonomman kakkoserän jälkeen.

Ja sitten niistä pakollisista kommenteista - Niemisen jäähy oli selvä, turhan kovaa tuli molarin päälle. Jokereille olisi voinut viheltää vaihtovirheen ja lopusa myös Mosekselle jäähyn.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
"Kiva" tulla taas lukemaan otteluketjua. Hävettää kyllä muutaman nimimerkin puusilmäisyys. Ei aina Tapparan pelien jälkeen tarvitse olla täällä valittamassa milloin tuomareista tai mistä lie. Toki onhan se myönnettävä, että jatkoajan kolme kyseenalaista tilannetta jälleen kääntyivät Tapparaa vastaan. Ei mikään niistä tosin niin räikeä ollut, että hirveä haloo tulisi nostattaa. Onneksi täällä on itse pelistäkin tullut fiksuja kommentteja. Pistejako oli ansaittu, sillä kuten ennakoitiin, niin lopussa Tapparalla alkoi eilinen peli painaa ja koko kolmas erä olikin vain yhtä maalia. Muuten Tapparalta ihan mallikasta vieraskiekkoa ja Metsola oli edelleen loistava. Saravo on viime aikoina ollut Tapparan parhaita pakkeja ja niin tänäänkin. Suurimmat vaikeudet olivat Braun-Mäntylä -parilla, joiden kemiat eivät tunnu kohtaavan ollenkaan. Hyökkäyksestä Barkov oli yllättävän vaisu, kuten oikeastaan koko kenttä ylivoimia lukuunottamatta. Tämän pelin jälkeen tuli viimeistään selväksi, ettei Kaksosta voi ykkösessä peluuttaa. Ei riitä taso.

Onnea Jokereille varmasti maukkaasta voitosta, mutta yksi piste kelpaa kuitenkin lohdutuksena. Oli se enemmän kuin mitä oli budjetoitu.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Sanotaan nyt vielä oma sana yhden kerran tilanteet livenä nähtynä:

Malisen jäähy, täysin selvä. Kaatuminen oli kieltämättä melko näyttävä, mutta selvä oli rikekin.

Niemisen ryntäys... Ei ollut Villellä aikomustakaan välttää kontaktia Kilpeläisen kanssa, vaan täysiä päin. Hyvä, että otettiin pois. Varmaan olisi jäänyt viheltämättä, jos paidassa olisi ollut joku muu numero, kuin 17, mutta koettakaa kestää, tiedän tunteen.

Moseksen huitominen. Täyttyyhän tuossa huitomisen kriteerit, mutta kuten useaan otteeseen on todettu, noita ei vain yksinkertaisesti vihelletä, kuin harvakseltaan. Meiltä on hakattu Teräväinen ja Eaves pitkille huileille ilman sanktioita, joten ei tämä ihan vieras aihe ole. Toivoisin, että vihellettäisiin, muttei vihelletä, kuten ei tänäänkään vihelletty koko pelissä. (Oli se Mäntylänkin mailankäyttö jatkoajan alivoimalla lievästi sanottuna ronskia)

Vetihän tuomarit tänään (taas) melko perusteellisesti vihkoon, mutta melko tasapuolisesti. Tätä tämä nykyliiga vain tuppaa olemaan. Vitutuksen tapparapuolelta ymmärrän kyllä.

Ottelun viihdyttäjäpalkinto, kolme tähteä ja kaikki mahdolliset papukaijamerkit ehdottomasti Ville Niemiselle. Varmaan vieläkin mussuttamassa tuomareille? Huippuna luonnollisesti tuo jatkoajan ja pelin jälkeinen totaalinen hajoaminen, mutta huvittuneena sai tuota seurata muutamaan kertaan jo varsinaisella peliajalla. Hyvät naurut sai, kun areenan käytävällä kävellessä kuulutettiin Niemiselle kymmenen minuutin käytösrangaistusta. Hauska mies!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Pistejako oli ansaittu, sillä kuten ennakoitiin, niin lopussa Tapparalla alkoi eilinen peli painaa ja koko kolmas erä olikin vain yhtä maalia. Muuten Tapparalta ihan mallikasta vieraskiekkoa ja Metsola oli edelleen loistava.

Pistejako ei ollut vääryys mutta ei olisi ollut jomman kumman joukkueen voittokaan. Tasainen peli jonka olisi kumpi tahansa voinut voittaa. Tämän pelin perusteella ei Tappara suotta keiku kuntopuntarin kärjessä ja siinä mielessä tämä oli aika hyvä myrskyvaroitus Tampereen suunnalta sillä Rautakorven joukkueet tuppaa olemaan parhaimmillaan keväällä ja ainakaan kuntopuolen osalta se joukkue ei tule piippaamaan. Peli ei ollut tänään kummankaan osalta mitenkään erityisen kaunista, mutta kovaa kamppailupelaamista se oli. Barkov ei ehkä loistanut mutta paljon hyvää hyökkäämistä edistävää peliä nähtiin edelleen ja muutama kiekon riisto tuli ihan pojan loistavan pelisilmän ja ajoituksen ansiosta. Taisipa jopa maailman paras Karlsson kerran saada oppia tuolta juniorilta.

Lopun tilanteisiin en ota sen enempää kantaa, hallilla en huomannut Jokereiden väärää vaihtoa eikä Moseksen huitasu ainakaan siellä katsoen näyttänyt pahalta. Nieminen näytti käyvän varsin kuumana ja mussutus oli aikamoista, ei ihme että tuli käytöskymppi, myös Metsola olisi ansainnut 3-2 maalin jälkeisestä juomapullon heitosta kympin.

powerforwardin viestiin lisäyksenä myös Nordlund lyötiin viikoiksi sivuun huitomisella jonka seurauksena murtui sormia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös