To 23.5.2024 Otteluseuranta (13. kisapäivä)

  • 87 242
  • 2 513

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Se nyt kuuluu Jatkoajan protokollaan, että aina jos Suomi häviää, niin se on tuomareiden vika.
No en nyt sanois niinkään. Aina jotkut kitisee tuomareista, mut eipä kai siitä voi vetää mitään "jatkoajan protokollaa". Tänään ainakin tuo vika tilanne oli paska vihellys ja ei se niiden nivusten nuolemisella miksikään muutu. Toki eipä se muuta tulostakaan huutaa tuomareista, mutta on ymmärettävää tollasen ratkasun jälkeen että tunteet kuohuu. Suomi ei pelillisesti todellakaan ansainnut enempää, mutta siltikin toivoisi ratkaisun tulevan jotenkin muuten.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Jos sääntöjen mukaan olis menty, niin Helenius olis jatkanu peliä eikä päätyny jäähylle.

En tosiaankaan puolusta tuomareita. Kyllähän tuo 50-50 tilanne oli omilla laseillakin, mutta jos sitä sääntökirjaa katsoo, niin siellä lukee seuraavaa:

5.1. HOOKING
Hooking is the act of using the stick in a manner that enables a Player to restrain an opponent. If the stick goes against the opponent’s hands / or near the opponent’s hands, it shall be penalized as “hooking”. When a Player is checking another in such a way that there is only stick-to-stick contact, such action is not to be penalized as “hooking”.

Tuossa kaiketi tuomari tulkitsi, että olisi osunnut käteen tai käden lähelle. Suomessa ei olisi tullut jäähyä Kovalta tai Bomanilta, sillä kaikki mailalla estämisestä kertovat sääntöjen sivut on Suomessa kadonneet. Muualla noihin puututaan eri tavalla.

Se menikö tämä tilanne nyt sitten juuri oikein, niin ei jaksa enää kiinnostaa. Oma muistikuva tilanteesta, jota en halua katsoa uudestaan oli, että Konsta oli kaksi askelta jäljessä ja kurotteli mailalla niin että kärki huljui 2-3 kertaa hanskojen alueella. Osuiko? En tiedä. Siinä sadasosan aikana tehdään päätös johonkin suuntaan.

Oliko paskaa tuomarointia? Ainakin outoa kun on tottunut katsomaan liigaa. Ihan eri asioista tulee boksia ja toleranssit paljon pienempiä. Suomi taisteli hienosti ja roikkui tuloksessa kiinni.

Olen silti sitä mieltä, että mentiin kaksi kautta liian pitkään Jalosella ja meidän peliä eivät kaikki selkeästi enää ostaneet.

Vikasta pelistä puhtaat paperit antaisin Larmille, Björniselle, Puljulle ja Jääskälle. Monta kovaa soturia oli kentällä. Osalla riitti paremmin ja osalla huonommin. Toi Jukurit-kenttä oli täysin läppä ja ei kuuluisi näissä kekkereissä YV:lle.

Yhtään kivaa kiekkomaata ei olla voitettu kahteen vuoteen. Siitä on hyvä Pendon lähteä parantamaan.
 
Jos suomen pelaajaa olisi koukittu vastaavassa tilanteessa samalla tavalla kuin mitä Helenius teki, olisi kansan puolesta oltu selvän jäähyn kannalla. Nyt huudellaan taas ties minkä farssin perään. Selitykset löytyvät vakiona.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Ensi vuonna on muuten 4 maan turnaus. Ei tarvitse Torinoon asti odottaa.
Totta, vähän muovinen konsepti vain kun ainoastaan neljä maata mukana. Katsotaan myöhemmin jaksaako siihen syttyä.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Jalosen mielestäkin tuomarit vaikeuttivat toimintaa jos kuulin oikein.

Pettymys toki pinnassa vielä.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Kari Jalonen ja Olli Jokinen ei varmaan ymmärrä mitään sitten säännöistä, kun sanoivat ettei ollut yhtään syytä viheltää jäähyä.
Vaikka tässä tilanteessa ovatkin oikeassa, niin valmentajat ja pelaajat ovat yleisesti erittäin huonoja auktoriteetteja sääntöasioissa.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
2014 Minsk ja kotimaan naisten mm-kisojen finaalitappioissa voin tämän allekirjoittaa.
Älä edes viitsi mainita noita. Hyi vittu, vituttaa entisestään. 2014 maksetun finaalin vuoksi (+ kaikki muu paskalasti, mikä ei liity jääkiekkoon) ei tarttis venäjää senkään puolesta ottaa enää kansainvälisiin peleihin. Katsotaan sitten kun on hajonnut osiin.

Aina voidaan sanoa, että Suomi-lasien takia valitetaan tuomareista, mutta tuo Minskin finaali oli kyllä täydellinen esimerkki puolueellisista tuomareista, eikä ole edes liioiteltua. Pitihän se saada voitto leivottua kun "save the children from fascism" Ovechkin viiletti kentällä ja katsomossa oli "He's my president" Bunkkerikääpiö.
 

Laheee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Canes, Tahko
Nämä kaksi ovat poikkeuksia, mutta en silti usko mihinkään tuomareiden salaliittoon Suomea vastaan.
En oo joka viestiä lukenut mutta onko joku oikeesti sanonut noin?

2014 Putin ja Fasel
2019 tuomareilla meni huutomyrskyssä pupu pöksyyn
2024 tuomareilla tosi huono päivä, joita sattuu välillä pelaajillekin.

Ei mitään salaliittoa, Suomella vaan käynyt pari kertaa pirun huono tuuri.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
En yhtään ihmettele etteikö parhaat vs parhaat tuhannen vuoden tauon jälkeen joku syttyisi, itsekin mukaanlukien.

Mutta ei tekemälläkään saa suurjuhlan tuntua. Enempi temppuilun makua.

Olympialaiset sitten asia erikseen. Vapise Puola.
Juuri näin. Ne kisat ovat ne missä oma fokus jo Leijonakiekon osalta on.

Ensi vuoden cuppi sitten ihan mukavaa harjoittelua sitä varten.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Ihan hyvä peli Suomelta ja varmasti parasta mihin näillä lähtökohdilla nyt pystyttiin. Kai siinä syynsä on miksi Ruotsin parhaat NHL-pelurit ovat Tshekeissä keltainen paita päällä, eivätkä ratko pelejä Stanley Cup finaaleissa.

Kohtahan sitä saadaan kunnon revanssi ja silloin ei ole Jukurit kentällä. Sasha, Sebu, Mikko, Miro, Esa, Roope, Teukka.... Upeita pelejä tulossa, eikä sitä yksi Pendo pilaa.

Kisojen ehdottomia onnistujia Suomen joukkueesta omaan silmään:

1. Puljujärvi. Suomen kokonaisvaltaisesti paras pelaaja. Voittaa kamppailut, taklaa, sai pidettyä kiekkoa vahvalla suojauksella, ei kadonnut kuvasta kovissa peleissä.. Jos näin jatkaa niin hyvä tulee.
2. Kapanen. Ottaako paikan NHL:stä tulevalle kaudelle? Hienoa ja ennakkoluulotonta peliä. Hieman vaisumpi kovissa peleissä, mutta pelasi Puljun rinnalla hyvän turnauksen.
3. Larmi. Tämän vuoden ykkönen, joka antoi mahdollisuuden voittaa jokaisessa pelissä.
4. Kaski. Pakiston odotuksiin nähden positiivisin peluri. Lehtonen voi jäädä eläkkeelle ja Kaski ottaa hänen ruutunsa jatkossa.

Kunniamaininta myös Hyrylle, joka pelasi omaa aktiivista peliänsä alusta loppuun. Hyökkäyspäässä ei päässyt parhaimmilleen, mutta osoitti olevansa MM-tason pelaaja. Vuosi kehitystä Pohjois-Amerikassa ja Hyrystä tulee Leijonien vakiokasvo kolmos-neloskenttään.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Nämä kaksi ovat poikkeuksia, mutta en silti usko mihinkään tuomareiden salaliittoon Suomea vastaan.
En minäkään mitään salaliittoa väitä. Tuomarit olivat vaan yksinkertaisesti huonoja. Taso ei riitä kansainvälisiin peleihin tai sitten vaan oli huono päivä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
En yhtään ihmettele etteikö parhaat vs parhaat tuhannen vuoden tauon jälkeen joku syttyisi, itsekin mukaanlukien.

Mutta ei tekemälläkään saa suurjuhlan tuntua. Enempi temppuilun makua.

Olympialaiset sitten asia erikseen. Vapise Puola.
Mulle kelpaisi vaikka kuuden maan World Cup, jos siis kahdeksan on mahdotonta saada. Kaikki pelaa kerran toisiaan vastaan, lohkon voittaja suoraan finaaliin ja sijat 2-3 pelaa sitten välierän.

Tai sitten top4 välieriin, mutta kyllä kuudellakin maalla saisi ihan hyvän turnauksen kasaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös