To 20.9.2007 JYP-Ässät

  • 28 859
  • 164

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ehdottomasti.

Ymmärrän täysin porilaisen ja jyväskyläläisen jääkiekkoilun kulttuurierot, joten sen kummemmin tästä on turha kiistellä. Forsbackan ratkaisu oli täysin oikea ja mielestäni jopa kunnioitettava. Se, ettei kilpikonna-kaveri ollut halukas vastamaan teoistaan ei mielestäni ole mikään syy jättää kuittaamatta.

En lähtisi niinkään (provosoiden) sanomaan, että tämä olisi joku "kulttuurikysymys". Tosiasia kun on se, että - ehkä Tamperetta lukuunottamatta - koko Suomessa on vielä tuo nk. "jääkiekkokulttuuri" lasten kengissä...

Ja tämä kilpikonna-kaveri ei "ollut halukas vastaamaan teoistaan" ihan sen vuoksi, että raukka ei arvannut että Forsbacka tulistuisi noin voimakkaasti.

Eikä tuo ollut mikään mylly/nouto tai edes tappelukaan. Forsbacka vaan hermostui - ymmärrettävästä syystä.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Taskun temppu oli yhtä typerä ja törkeä kuin Kangasniemen, mutta tilanteesta ei mitään sen kummempaa seurannut eli viesti lienee selvä. Jypiä vastaan näitä saa harrastaa vapaasti ilman kuittia.
En nyt sanoisi noinkaan. Meillä vaan se kuitti annetaan maalin muodossa ja maalithan tunnetusti ratkaisevat kumpi voittaa ottelun. ;)
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehdottomasti.

Ymmärrän täysin porilaisen ja jyväskyläläisen jääkiekkoilun kulttuurierot, joten sen kummemmin tästä on turha kiistellä. Forsbackan ratkaisu oli täysin oikea ja mielestäni jopa kunnioitettava. Se, ettei kilpikonna-kaveri ollut halukas vastamaan teoistaan ei mielestäni ole mikään syy jättää kuittaamatta.

Heikkisen tilanteesta sen verran, että tuomio oli oikea, sillä mitään väärää tilanteessa ei tapahtunut. Todella ikävää, että kaveri loukkaantui.

Taskun temppu oli yhtä typerä ja törkeä kuin Kangasniemen, mutta tilanteesta ei mitään sen kummempaa seurannut eli viesti lienee selvä. Jypiä vastaan näitä saa harrastaa vapaasti ilman kuittia.

Se on selvää, että Tasku olisi seuraavassa vaihdossa ollut tempustaan valmis ilman hanskoja vastaamaan. Mutta kuten sanoin, ne kulttuurierot...

Ehdottomasti ei.

Myös minä ymmärrän "kulttuurierot" ässäläisyyden ja jyppiläisyyden välillä, ja siksi olenkin ylpeä Jypin kannattaja. Ässä-joukkue ei sympatioitani ole juuri saanut ennenkään, eikä näillä tempuilla asemaansa vahvista.

Taskun temppu ei välttämättä ollut typerä - riippuen täysin siitä, mitä pelaaja halusi saavuttaa - mutta todella paljon törkeämpi kuin Kangasniemen epäonnistunut taklaus. Kuittia ei Jypiä vastaan näemmä tullut, mutta eipä tule sitten sitä pelaajien välistä kunnioitustakaan. Ja se on jääkiekolle suuri tappio. Toivottavasti Tasku potee edes huonoa omatuntoa, sillä jääkiekkoiluun tuollainen raukkamaisuus ei kuulu.

Tuomari ei tökkäystä nähnyt ja sillä sipuli. Mutta mihinkään silmä silmästä-filosofiaan ei silti ole tarve lähteä. Ja noinkohan olisi Tasku edes ollut valmis hanskaamaan? Sen verran nopeasti kaveri pujahti vaihtoaitioon heti Salmun pudottua jäähän...
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tässä seuranneena eilisen pelin jälkiksekustelua ja kommentteja törkeyksistä eilissessä pelissä, nyt nähneenä nauhalta kyseiset tilanteet mistä on noussut keskustelua. ehkä epäselvin oli Kangasniemen tapaus, mielestäni siinä ei ollut mitään vahingittamist tarkoitusta mutta ei mikään puhdas taklauskaan ei vähän perseellen mennyt ajoitus, mutta näitä sattuu. on väitetty polvi taklaukseksi tai kyynärpäällä päähän, ja ilmeisesti jälkimmäinen vaihtoehdoista oli lähinnä totuutta, josta olisi miskalle kuulunut istunto päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja olen ymmärtänyt säännön oleva sellainen on se taklaus puhdas tai ei jos se kohdistuu päähän se on jäähyn arvoinen teko. mutta en näe tilanteessa myöskään sellaista että olisi tarkoituksen mukaisesti mennyt kyynärpää tanassa kohti Forsbackaa. Eli pirun huono taklaus mitä jääkiekossa valitettavasti on suurin osa taklauksista.

Mitä tästä taas seurasi ymmärän täysin jälkitilanteen, mutta kuka tietää lopullista syytä mikä siinä oli sanotaan vain että tulistui Miskan taklauksesta mutta olihan alla ikävä tapaus ja ei sekään voinut olla vaikuttamatta jälkiseuraukseen. Varmasti Ässät haki tilaisuutta kuitata edellinen tilanne, siinä vaiheessahan kukaan ei tarkasti tiennyt miten se tapahtui, jälkikäteenhän se on nähty ettei nuoren ässä päkin loukkaantuminen ollut kenenkää syy vaan harmillinen sattuma.

Nyt pääsen tähän tappelu kultuuriin, ja uskallan väittää että JYP pelaaja ei tullan näkemään tanssimassa monenkaan pelaajan kanssa, vaikka kenties haluja voisi löytyäkin parilta kolmelta kaverilta tiukan paikan tullen, enkä usko settä se olis uskaltamisesta kiinni. VAAN JOUKKUEEN KURISTA mitä tulee olemaan historiaa taaksepäin katsottuna vielä kovempaa, koska Risto Dufvan joukkueessa ei todellakaan tapella, ja tuskin pelaaja lähtee matsamaan fanien vuoksi koska niin suurella todennäköisyydellä tulee penkki komennus valmennuksen puolelta. sitten voidaan olla montaa mieltä mikä on joukkueelle pelaamista se että lähtee hanskaamaan kaverin puolesta, tai ei ota hölmöjä pelirnagaisuksia ja tämän myötä menetä otetta peliin ja häviä tämän kautta peliä.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Kun Kangasniemi taklaa Intiaania ja tyyppi lähtee tämän jälkeen myllyttämään, se on kulttuuria, koska Miskan taklaus oli vääränlainen. Kun Tasku rottailee ja keihästää JYPin pelaajan, sekin on kulttuuria, koska JYPiläisistä ei ollut rankaisemaan miestä? Odottaisin tätä linjattomuutta porin nakkikioskilla kello 4 lauantaiaamuna, mutta en Jatkoajassa ja selvistäpäin. Taskun rottailu ei ole missään nimessä hyväksyttävää vaikka kyseessä onkin ässäpelaaja.

Ja laitetaan ne faktat kuitenkin kohdalleen: JYP voitti 5-1, yksi ässistä pihalle ja toinen sairaalaan. Mielestäni näiden asioiden perusteella on aika selvä asia, kumpi alisti ja kumpaa alistettiin.
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Nyt siellä ollaan nähty aika tavalla näkyjä, jos peliä ollenkaan, sillä kyseessä oli puhdas taklaus.

On kyllä aika helvetin kaukana puhtaasta, kun Kangasniemi tulee päin kyynärpää koholla. Onneksi ei osunut enempää Fopan päähän.

Miskalta täysin oikea ratkaisu, Forsbackalla vintissä yksinkertaisesti pimeni ja tällaisissa tilanteissa aivan turha lähteä hanskaamaan. Eilisen pelin Taskun neitimäisen seivästyksen jälkeen Ässäkannattajalta aika paksua alkaa mussuttamaan Jyppiläisen suoraselkäisyyden puutteesta.

Taskun keihästystä en lähde kommentoimaan, kun en sitä ole nähnyt. Täysin tuomittavia tekojahan nämä keihästykset yleensä ovat, että sen puoleen ei voi hirveästi Taskunkaan päätä silitellä.

Silti, huolimatta siitä mitä Tasku teki, pidän Kangasniemeä epäuskottavana "kovana" pelaajana, kun ei pysty vastaamaan teoistaan.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Epäselvän ja kaukaa kuvatun videon perusteella...

Heikkisen loukkaantumiseen johtanut tilanne oli selvä jalkakamppi. JyPin pelaaja tuli takaa iholle, laittoi jalkansa Heikkisen jalkojen väliin ja ylävartalollaan väänsi Heikkistä jalkansa yli. Heikkinen menetti tasapainonsa, kun hänen jalkansa kammettiin irti jäästä. Vastaavaa kampitusta käytetään aika usein, mutta jäähyjä näistä ei yleensä anneta. Yleensä vastaavaa kampitusta käytetään kulmaväännöissä, jolloin vastustaja vain putoaa perseelleen. Laitaa kohti luisteltaessa nämä kuitenkin ovat tosi vaarallisia, koska tasapainonsa menetettyään pelaaja ei voi mitenkään vaikuttaa siihen missä asennossa hän laitaan osuu. Paskalla tuurilla onkin sitten niskat poikki.

Kangasniemen taklaus näytti osuvan Forsbackaa vain päähän ja polveen eli yhdistetty polvi/päähänkohdistunut taklaus.

Tuntuu olevan melkoisen kirjavia näkemyksiä näistä tilanteista vaikka samaa videota katsotaan.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuo Kangasniemen taklaus olisi tosiaan ollut jäähyn arvoinen, nyt kun sen videolta näki. Samoin kylläkin Taskun erittäin neitimäinen keihästys/kopautus (jonka näin hyvin itse pelissä), että periaatteessa näissä mentiin tasan.

Oikeastaan itsekin olisi toivonut, että Kangasniemi olisi pistänyt Forsbackalle edes jotenkin vastaan - toisaalta taas fiksua tehdä kuten teki, seurauksena omalle joukkueelle 3min ylivoimaa. Tämä nyt ei tähän ketjuun oikein kuulu, mutta Kangasniemi on muutenkin ollut edelleen, eli tämänkin kauden alussa pettymys.
 

Armoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minusta juuri tuollaiset pään seudulle kohdistuvat taklaukset ovat kaikkein törkeintä lajia. Eli yritetään tiputtaa pelaajaa kenttään ohimennen taklauksella, joka osuu kaulan tai pään seudulle. Taklauksen ei tarvitse edes osua suoraan päähän, sillä suorilta jaloilta tippuminen takaraivo edellä jäähän voi myös tuoda aivotärähdyksen. Muun muassa Scott Stevensiltä on nähty vastaavia - taklauksen jälkeen taklattu liukuu metrejä selällään entistä linjaa.

Jos Kangasniemi olisi tullut nopeampaa ja herkempileukaista pelaajaa vastaan samalla tyylillä, niin tulos olisi voinut olla ruma. Ei näin.

Itse pelistä puuttui mielestäni taistelu ja intensiivisyys, verrattuna Tappara peliin, täten yleisön tunnelma oli vaisua. Yksi puhdas! kova taklaus olisi saattanut sytyttää yleisön. Peli oli liian yksipuolista, jotta tunnelma olisi noussut.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Kyllä kannattaa olla ylpeä! Saitte toimitettua ässäpelaajan sairaalaan! Joko on shamppanjat korkattu?

Ei ole korkattu, en minä iloitse pelaajien loukaantumisesta. Kirjasin vain pelin kokonaiskuvan pariin lauseeseen ja se pointti oli, ettei Ässät niin kova ole kuin täällä luullaan. Tuohon olisi vielä voinut lisätä Taskun tempun, mutta se jäi nyt mainitsematta.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuo Kangasniemen taklaus olisi tosiaan ollut jäähyn arvoinen, nyt kun sen videolta näki.
Ryntäyshän se oli ja vieläpä typerä sellainen. Oma joukkue johti kuitenkin vain 1-0, joten tuollaiseen kouhottamiseen ei ollut mitään aihetta. Ei ihme että Forsbackalta paloi käämit. Se mitä taklauksen jälkeen tapahtui, oli pelaajien oma valinta. En viitsi kumpaakaan osapuolta kritisoida.
On surullista että Heikkisen loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta jotkut hakemalla hakevat sääntörikkeitä. Vahinkoja sattuu, eikä sille mitään voi. Harmi todellakin että kävi noin pahasti.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
yksi ässistä pihalle ja toinen sairaalaan. Mielestäni näiden asioiden perusteella on aika selvä asia, kumpi alisti ja kumpaa alistettiin.
Onneksi olkoon, todellinen pohjanoteeraus. Olet jo usealla viestillä tässä, sekä tappeluketjussa osoittanut puusilmäisyytesi, mutta ei nyt tarvisi ihan idiootiksi ryhtyä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
No ainakin kävi selväksi, mikä on ollut lapsena Miskan suosikki piirroshahmo:
http://wks13.webfellows.fi/lpk/franklin2006/default2.html

Näkikö tuomari yhtään mitään koko pelin aikana, kun kolme selkeää ulosajoa jäi puhaltamatta ja Forsbacka oli ainoa joka palkittiin pelirangaistuksena? Ja tuo tappelu oli vähäpätöisin juttu näistä neljästä. Mikkosen, Kangasniemen ja Taskun hölmöilyt pitää ehdottomasti kitkeä pois. Ja erotuomaritarkkailija oli tietysti naurattamassa kahvikioskin tyttöjä, kun olis peliä pitänyt seurata.

No, ei sillä loppupeleissä mitään väliä ole tuloksen kannalta, niin paljon parempi Jyppi kokonaisuutena oli. Vähän alkaa huolestuttaa tuo Ässien ailahtelevaisuus. No, surut pois ja kukka rintaan, kun Isot Kissat saapuvat lauantaina leikkauttetaviksi:)
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Onneksi olkoon, todellinen pohjanoteeraus. Olet jo usealla viestillä tässä, sekä tappeluketjussa osoittanut puusilmäisyytesi, mutta ei nyt tarvisi ihan idiootiksi ryhtyä.

Niin, sinäkin olisit voinut lainata koko viestin etkä ainoastaan osaa siitä. Hienosti jää teiltä huomioimatta tuo Taskun temppu, sitä ei ole kommentoitu mihinkään suuntaan. Mutta enpä jaksa tästä asiasta enempää vääntää, peli on pelattu ja uusi matsi on edessä taas huomenna.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
yksi ässistä pihalle ja toinen sairaalaan. Mielestäni näiden asioiden perusteella on aika selvä asia, kumpi alisti ja kumpaa alistettiin.

Kuten sanoin, porilaisessa ja jyväskyläläisessä kiekkokulttuurissa on selviä eroja. Tässä siitä oiva esimerkki. Ja kenties typerin koskaan lukemani kirjoitus.

Koitetaan nyt vielä selventää erästä asiaa. Forsbackan ratkaisu oli täysin oikeutettu ja mielestäni jopa kunnioitettava.

Taskun temppu ei ollut missään nimessä hyväksyttävä, kaikkea muuta. Ja yhtä käsittämätöntä on, ettei kukaan Jypin pelaajista reagoinut asiaan mitenkään. Pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta voitaisiin keskustella vaikka maailman loppuun, mutta miksi tehdä niin, koska Jypiä vastaan näitä saa näköjään harrastaa?

Ai niin ja se peli me hävittiin. Ja ansaitusti.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Taskun temppu ei ollut missään nimessä hyväksyttävä, kaikkea muuta. Ja yhtä käsittämätöntä on, ettei kukaan Jypin pelaajista reagoinut asiaan mitenkään. Pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta voitaisiin keskustella vaikka maailman loppuun, mutta miksi tehdä niin, koska Jypiä vastaan näitä saa näköjään harrastaa?

Ihan mielenkiinnon vuoksi haluaisin kysyä mielipidettäsi (jääkiekkokulttuurin peräänkuuluttajana) tuosta Mikkosen tapauksesta? Vai voidaanko vetää jotain johtopäätöstä siitä, että toinen sai olla rauhassa loppu pelin...? Vissiin puhdas taklaus/vahinko, kun ei tullut "noutoa"?
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Kuten sanoin, porilaisessa ja jyväskyläläisessä kiekkokulttuurissa on selviä eroja. Tässä siitä oiva esimerkki. Ja kenties typerin koskaan lukemani kirjoitus.

Allaolevalla pistät kyllä vielä paremmaksi:

Taskun temppu ei ollut missään nimessä hyväksyttävä [clip]
Pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta voitaisiin keskustella vaikka maailman loppuun, mutta miksi tehdä niin, koska Jypiä vastaan näitä saa näköjään harrastaa?

JYP ei sikaillut ottelussa tarkoituksella yhtään. Ässät taas tätä tekivät. Mielestäni ei voida tällöin puhua JYPin neitimäisyydestä lainkaan vaan pikemminkin toisinpäin. Loukkaantumiset on valitettavia, mutta kyseessä oli normaali pelitilanne. Taskun törttöily oli taas tahallinen seivästäminen, mikä ei missään olosuhteissa kuulu millään tavalla ainakaan Jyväskyläläiseen jääkiekkokulttuuriin.

Taskun seivästyksen voi katsoa osoitteesta http://www.keskisuomalainen.net/
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ihan mielenkiinnon vuoksi haluaisin kysyä mielipidettäsi (jääkiekkokulttuurin peräänkuuluttajana) tuosta Mikkosen tapauksesta? Vai voidaanko vetää jotain johtopäätöstä siitä, että toinen sai olla rauhassa loppu pelin...? Vissiin puhdas taklaus/vahinko, kun ei tullut "noutoa"?

Kuten jo aikaisemminkin mainitsin, mielestäni tilanteessa ei ollut mitään väärää. Harmillinen tapahtuma, mutta selästähän Heikkistä ei taklattu vaan miesten luistimet / jalat osuivat yhteen jolloin Eetu menetti tasapainonsa tilanteessa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Allaolevalla pistät kyllä vielä paremmaksi...

Taskun törttöily oli taas tahallinen seivästäminen, mikä ei missään olosuhteissa kuulu millään tavalla ainakaan Jyväskyläläiseen jääkiekkokulttuuriin.

Olen nähnyt tilanteen ja väännetään nyt rautalangasta:

Taskun tempaus ei kuulu jääkiekkoon. Se on selviö. Ja (en tiedä ymmärsitkö tahallisesti vääriin vai eikö vain aukea) tarkoitin sanoessani, että Jypiä vastaan näitä saa näköjään harrastaa, että eilisen perusteella Jypin pelaajat eivät tällaisiin tilanteisiin reagoi. Enkä ymmärrä miksi.

Tuomarilta tilanne meni ohi ja Jypin pelaajia taas ei kiinnostanut. Siinähän nyt pähkinänkuoressa tuo tilanne.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Taskun temppu ei ollut missään nimessä hyväksyttävä, kaikkea muuta. Ja yhtä käsittämätöntä on, ettei kukaan Jypin pelaajista reagoinut asiaan mitenkään. Pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta voitaisiin keskustella vaikka maailman loppuun, mutta miksi tehdä niin, koska Jypiä vastaan näitä saa näköjään harrastaa?

.

Lainattua edellisestä kommentista, JYPssä on tappelu kielto valmennus johdon käskystä ja turhasta tappelusta tulee penkki komennus ja kenties sakkoja. Tämä voi olla jatkossa myös ongelma koska uskon että JYPiä tullaan horjuttamaan jatkossa vastustajien osalta, mutta kyseinen kieltohan myös voidaan poistaa tarvittaessa.
Uskon tämän olleen yksi syy ettei mitään ajojahtia tapahtunut. ja mitä sillä olisi taas voitettu, koska loppupelissä pisteet lasketaan miten runkosarjassa sijoitutaan ei kuinka monta tappelua on voitettu.
 

Toniii

Jäsen
loppupelissä pisteet lasketaan miten runkosarjassa sijoitutaan ei kuinka monta tappelua on voitettu.

Ja hyvä näin. Toivottavasti JYPiläisten hermot kestävät jatkossakin ja vastustajat ottavat mahdollisten tuomarivirheiden jälkeen oikeudet omiin käsiinsä ja JYP pääsee kuittaamaan yv:llä pisteet kotiin.

Molemmat ovat tyytyväisiä; JYP pisteistä ja vastustaja siitä, että kävi "hakemassa" ja "antoi pataan".
 

Tuamas

Jäsen
En sääntökirjaa ulkoa muista, mutta, oliko niin, että, jos pelaaja loukkaantuu voidaan siitä antaa iso penalti?

En tuota Kangasniemen tilannetta lähde kommentoimaan, koska se on näitä rajatapauksia.

Mutta Sm-liigassa voimassa olevan sääntötulkinnan/käytännön mukaan tulee aina tuomita iso rangaistus jos pelaaja loukkaantuu jäähyn arvoisen rikkeen seurauksena. Oli tuo rike sitten ryntäys, huitominen tai kampitus.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Molemmat ovat tyytyväisiä; JYP pisteistä ja vastustaja siitä, että kävi "hakemassa" ja "antoi pataan".

Juuri noin. Jos Porissa kerran hykerrellään nyt tyytyväisyyttä Forsbackan noudosta niin sallittakoon se heille. Jyväskylässä hykerrellään pisteistä. Tässä lienee se jonkun mainostama kulttuurien välinen ero. Haluan säilyttää tuon eron, vaikka itsekin pidän fyysisestä lätkästä.

Matsissa tapahtui kaksi oikeasti ikävää asiaa: Heikkisen loukkaantuminen ja Taskun sikailu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös