To 20.10.2011 HIFK - Jokerit

  • 60 522
  • 263

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruudun taklauksesta: Yritin katsoa tilannetta neutraalisti (joka voi olla mahdotonta) niin en saa tuosta jäähyä kyllä millään, edes kakkosta.

Granlund luistelee kiekon ohi. Ei edes yritä pelata kiekkoa tai ei näe sitä.
=Granlund ei kiekollinen -> kiekottoman ajamisesta tulee jäähy

Pelkkä "Kiekko on lähellä"-argumentti ei tee pelaajasta kiekollista.
Sitäpaitsi, jos Mikke olisi kiekkoon koskenut, niin dumari olisi viheltänyt pelin poikki (siirretty rangaistus HIFK:lle) jolloin Rudin ajaessa kyseessä olisi ollut vihellyksen jälkeen taklaaminen.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Niin se Erkka vaan pillittää. Vastaava tilanne nahilassa ja melkoiset nyrkkitalkoot olisi olleet vuorossa. Ihan sama mitä tuomarit olisi viheltäneet. Ei vaan voi tossa tilanteessa lanata kultakypärää ja laittaa poikkaria perään ja odottaa että mitään ei tapahdu...

On se ihme että herrat Väänänen ja Ruutu saa tehdä ihan mitä huvittaa ja tuomarit vaan puristelee palleja...
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännä miten tuota ei jotkut saa edes jäähyn arvoiseksi. Rudi kolaa Granlundin kiekottomana pelaajana niin selkeästi ja vielä antaa jäässä poikkaria päähän. Peli 2-0, 40 sekuntia jäljellä ja kohteena Mikke. Ei se nyt vaan ihan sattumaa voi olla.
 
Viimeksi muokattu:

Lazuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen siitä samaa mieltä, että tänään parempi voitti ja niin sen pitääkin mennä. Tällä hetkellä en olisi kyllä kauhean ylpeä kummankaan joukkueen pelillisestä suorituksesta, vaikka toinen porskuttelee kahden matsin voittoputkessa ja toinen on hävinnyt ne kaksi samaista matsia. Saan varmaan naapurien vihat päälleni, kun sanon, että on typerää alkaa huutelemaan jostain naapurin muutamasta tappiosta, kun oma kausikin on sanalla sanoen mennyt ihan perseelleen. Toki nousun merkkejä on aistittavissa ja se on teidän kannalta tosi hyvä juttu. En silti tajua sitä, että yleisessä ketjussa aletaan hirveästi huutelemaan, vaikka provoominen onkin ihan hauskaa sillointällöin. Omissa ketjuissa sitten voi vaikka vähän keulia, mutta eikö näissä otteluketjuissa voisi keskittyä tämänpäiväiseen ja jättää ne keulimiset jonnekkin muualle?

Jos nyt jotain tän päivän pelistä voisin sanoa, niin kyllä vähän ihmetyttää noi ketjujärjestelyt. Ei noissa ole kyllä päätä eikä häntää ja kaveria vaan siirrellään paikasta toiseen ilman mitään selkeää syytä. Kyllä nyt huomaa, että vaikka joukkue on miten syvä, on silti kolmen avainpelaajan loukkaantuminen aika iso takaisku joukkueen pelille. Aika laimeaksi jäi silti tämä paikkallispeli ja onneksi näistä tulee nyt tauko. Tekisi ehkä vähän mieli mennä valittamaan otteluohjelma-ketjuun, mutta taidan nyt jättää väliin. Ajatus ei oikein vitutuksessa kulje.
 

Joonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Kyllä oli naurettava 5+20 Ruudulle. 2 min ok, mutta nyt oli nimilisää molemmin puolin. Taisivat tuomarit pyyhkäistä touhutipat kopissa, kun pääsivät heittämään Ruudun pihalle.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
oikeastaan harmittaa, että Ruutu liukui tilanteeseen noinkin löysästi ja hitaasti kun oli kerrankin paikka ajaa vastustajan ykköskaveriin.

Näinpä. Itselläni ei ole tarvetta suosia kumpaakaan seuraa, mutta kyllä tuossa Ruutu lähinnä hidastaa, kun näkee teinin koheltavan pää alhaalla vailla huolta huomisesta. Ulosajo oli vitsi, mutta sinälläänhän tuo nyt on aika sama. Jos tässä tilanteessa näkisi Granlundin ensimmäisen kerran, niin luultavasti selkäydinpäätelmä olisi, että tuo kaveri tulee vielä saamaan monta kovaa tärskyä päähänsä. Hieno pelaaja, mutta toivottavasti oppii jossain vaiheessa tai Sveitsin liiga menettää potentiaalisesti monikertaisen pistepörssin voittajan.

Rudi uransa lopussa ajaa Suomen pelaajalupauksen kiekottomana uransa alussa laitaan.

Tämähän onkin loistava ohjenuora pelaajille ja miksei tuomareillekin, kuten jo taitaa illan perusteella olla. Yksi vaihtoehto voisi olla harkoissa käytetyt kirkkaan väriset no-contact-paidat näille nuorille lupauksille myös itse liigapeleihin. Esim. 1. kierroksen varaukselle punainen, 2.-3. roundin jannuille sininen ja yleensä varatulle vaikka vihreä. Muuten vain reippaat nuoret miehet voisivat kantaa keltaista. Tästä sitten porrastetusti myös rangaistuskäytäntö eli kategorisesti samanarvoinen rike muuntuisi:

punainen = ulos ja yli yhden ottelun pelikielto.
sininen = ulos.
vihreä = 2 min.
keltainen = pää ylös teini!
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Dumat laittoivat kaverin suihkun puolelle, kuten NHL:ssäkin tehdään viimeisellä viitosella (ottelun ratkettua) tälläisesta pelleilystä. MG oli kiekoton pelaaja, kuten ernestipotsi tuossa pari viestiä edellä ansiokkaasti perustelikin. 2+10 olisi riittänyt, mutta onko sillä käytännön väliä?

Tylsä peli mutta kolmea pistettä ei korvaa mikään. Mennään eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Dakota

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aloitetaan case Ruudulla kun ratapihalla ei (taaskaan) nähdä metsää puilta. Mitä helvetin järkeä on ensinnäkin ajaa tuossa vaiheessa peliä Mikkeä poikkarilla naamaan? Peli kun oli taputeltu jo ensimmäisen maalin jälkeen. Täysin turha ja typerä ratkaisu taas Ruudulta. Kyseessä kun ei ollut puhdas taklaus niin tottakai siitä vihelletään (jotkut narrit täällä ihmetteli sitäkin). Mikke ottaa paljon puhtaita taklauksia vastaan ja ei silloin taklaajalle buuata.
Tilanteesta tulleesta rangaistuksesta voidaan olla montaa mieltä, mutta loppujen loppuksi täysin irrelevanttia onko sanktio 5+20 vai 500+200. Teinä toivoisin loppukauden ottelurangaistuksia, kyseinen kun weezel tulee nimittäin jatkossakin enemmän haittaamaan kuin auttamaan Jokereita. Luojan kiitos tätä pelleä ei IFK:hon hankittu (kiitos Nybondas).

Itse peli todella puuduttavaa kaksi ensimmäistä erää, lukuunottamatta ehkä ihan ensimmäisiä minuutteja. Oli itseasiassa pienoinen yllätys miten Jokerit oli noin aneeminen. Alla kuitenkin hyvä alkukausi ja peli on ollut kunnossa. Tänään narrit täysin purjeessa. Taisi olla yksi puolittainen maalipaikka koko pelissä, ja sekin siunaantui onneksi one-season-wonder Ridalle. IFK otti toisen babystepin eteenpäin ja se tänään riitti. Täydet 9 pongoa tältä viikolta jo häämöttää.

Pieni offtopic: Mikä vittu niillä linjatuomareilla on kun puolet kerroista täytyy vaihtaa aloittajaa. Ja tämä siis koskee yleisesti kaikkia pelejä ja kaikkia joukkueita. Todella todella rasittavaa...
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jumalauta mehän voidaan saada ekaa kertaa tällä kaudella täydet pisteet viikon matseista (KOP KOP).

Itse ottelusta:

- Ei noussut tämä peli edellisten paikallisten tasolle vaan peli oli todella varovaista, ja lisäksi monta tilannetta jätettiin kesken puolin jos toisin. Apinanraivo puuttui molemmilta, jonka itse kyllä ymmärrän.

- Wirtanen oli tänään elementissään. Uskallan väittää, että on Peltosen ohella IFKn ja Sm-Liigan kokonaisvaltaisempia pelaajia.

- Kuka muuten vetäisi kolmannessa erässä hienosti Peltosen levyksi Jokereiden puolustusalueella? Siinä oli Peltonen poikkeuksellisesti todella varomaton.

- Mielestäni ulosajo Ruudulle oli liian kova tuomio, mutta ryntäyskakkonen olisi ollut osuvampi. Kuten jo todettua taisivat tuomarit heittää Ruudun varotoimenpiteenä ulos, ja sama homma Märkä- Simon kohdalla. Matikaiselle toki pisteet siitä, että kohnottajat laitettiin kentälle lopussa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Paikallisista kyllä ylivoimaisesti paskin ottelu. IFK tuli alussa kovaa (ensimmäistä kertaa näissä paikallisissa) ja hallitsi ensimmäistä erää. Jokerit vei toisen erän puolikasta ja sen jälkeen oli ihme muniinpuhaltelua koko matsi.

Jokerit on ainakin parissa viime pelissä luopunut kiekkokontrollista (mitä itse olen nähnyt) ja antoi sen ystävällisesti vastustajalleen, jonka seurauksena Jokerit ei saanut juuri mitään aikaan. Aktiivisuus on kadonnut kokonaan. HIFK käveli vaihto toisensa jälkeen Jokerien päätyyn ja pyöritteli kulmissa peliä. Harvassa oli Jokerien kunnolliset maalipaikat, oliko niitä edes?

IFK:lle kyllä ansaittu voitto, se oli tänään selvästi parempi ja aktiivisempi. Jokerien pelissä mättää nyt kyllä joku, toisaalta siihen vaikuttaa varmasti, kun kaikki ketjut ovat ihan sikinsokin ja meidän kolmosessa peliä tekee joku Tyrväinen.

Jokereista nelosketju oli tänään paras, hyvää pelaamista ja yrittämistä.

Ottelun kohokohtia oli Jarkko Ruudun pieni koukku Riksmaniin ja Riksmanin uskomaton uimahyppy. Myös Ruudun taklaus (oli todella turha) Granlundiin toi säpinää, mutta peli oli jo ohi niin siitä ei syntynyt enään mitään lisälatausta. Ulosajo tuosta oli kyllä naurettava.

Surkea ottelu, ei voi mitään.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Juuri näin koosteesta tuon Ruudun ulosajoon johtaneen tilanteen ja onhan tuo nyt aivan käsittämätöntä perseilyä tuomareilta.

Kakkonenkin olisi ollut tuosta liikaa, mutta ulosajo? Voi herranjestas sentään.

Vaikka olisi kuinka Mikael Granlund ja maailmanmestari ja kova jätkä panemaankin, niin ei siellä silti tarvitse luistella kieli kivesten välissä. Pää ylös perkele tai rapakon takana lähtee henki.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
- Kuka muuten vetäisi kolmannessa erässä hienosti Peltosen levyksi Jokereiden puolustusalueella? Siinä oli Peltonen poikkeuksellisesti todella varomaton.

Jos tarkoitat niittiä Jokerien YV:n aikana, niin Jarkkohan se Villen levyksi kolasi.

Granlund otti lisäksi osumaa Jarkolta aikaisemminkin, eikä vain siinä lopun hässäkässä.

Siinä ne positiiviset asiat Jokereiden kohdalla illasta olivatkin kun saatiin edes vähän satutettua vastustajan ykköstähtiä ja kahta SM-liigan parasta pelaajaa. Mustelmat ja jatkuva kuormitus alkaa heilläkin jossain vaiheessa tuntua ja näkymään pelisuorituksessa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tuomarit paskansivat totaalisesti housuunsa tuossa Ruudun taklauksessa. Kakkonen olisi perusteltavissa estämisestä mutta mitään muuta siinä ei ollut.

Järkyttävää touhua tuomareilta.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Ottamatta sen kummemmin kantaa detaileihin, niin ihmettelin miten varovaisesti Jokerit otteluun lähti. HFK pyöritti ekan 10min ihan huolella, mutta ei vaan uponnut. Jokereillakin oli erän lopulla paikkansa mutta ei kelvannut.

Toinen erä oli sitten sitä epäkiekkoa. Ei oikein maistunut kummallekaan.

Kolmannessa Tuohilammen kiekonheitto katsomoon säväytti sen verran, että tuli mieleen josko tästä tulee pelin ratkaisu. Jokerit olivat kuitenkin aika nössöjä ja peli kääntyikin Wirtasen hienoilla yksilösuorituksilla HIFKille.

Lopun J.Ruutu -show oli juuri sitä mistä ennen peliä varoitin. Hei Jakke, sun aikas meni jo, ei kukaan enää jaksa. Ei tuomarit, ei pelaajat, ei lehdistö, ei selostajat, ei valmentajat, eikä kukaan muukaan jaksa noista pelleilyistä enää kiinnostua. Sut on nähty. Aika on ajanut ohi.

Muutenhan peli oli aika tasapaksua puurtamista. Parhaimmillaan HIFKiltä petumaista ajokoirakiekkoa, heikoimmillaan ristikulmaan heittelyä. Ei jäänuyt lapsille kertomista juuri muuta kuin lopputulos. Ja Juusolle nollapeli, vaikkei siihen paljon tarvittu, mutta hyvä näin. Pakistokin pärjäsi hyvin, kun Erkan peluutus oli mitä oli.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Kakkonen olisi perusteltavissa estämisestä mutta mitään muuta siinä ei ollut.

Paitsi sen jälkeen poikkaria jäässä makaavaan pelaajaan. Ei ollut mitään. Eipä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Vaikka olisi kuinka Mikael Granlund ja maailmanmestari ja kova jätkä panemaankin, niin ei siellä silti tarvitse luistella kieli kivesten välissä. Pää ylös perkele tai rapakon takana lähtee henki.

Micke ottaa taklaukset ja iskut kyllä ihan miehekkäästi vastaan kokoonsa nähden. Ei ole hänen vikansa, että hän on liigan/tuomarien suosikkipoika ja erityissuojeluksessa.

Grandlundilla (ja Puilkkisella) on yksi heikkous NHL-tähteyttä ajatellen ja se on pieni koko yhdistettynä keskinkertaiseen luisteluvauhtiin. Vähän sähäkämpiä saisivat liikkeltään olla, niin eivät joutuisi änärissä isompien jyräämäksi.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
No huh huh, jos joku sanoo, että tosta tilanteesta, oli Mikellä kiekko tai ei, ei olisi Ruudulle kuulunut jäähyä, niin saa olla aika puusilmä. Tosin ei nyt mitään älytöntä sikaa ollut, mutta Ruutu luistelee maila molemmissa käsissä eli poikittaisellä Mikkeä päähän. Ainakin niistä kuvista mitä itse näin niin suoralla luistelulla vatsa ja maila edellä Mikkeä päin ja varmasti selkeästi näki, että Mikke on vielä kyyryssä. Sen jälkeen kokopainolla kaatuu vielä Miken päälle.

Ei kuitenkaan tullut hirveällä vauhdilla ja siitäkin syystä varmasti näki missä asennossa Mikke oli, Jakke olisi voinut kääntää kyljen ja taklata puhtaasti, mutta ei. Kyynerpäät oli alhaalla kyllä, mutta maila oli myös poikittain kädessä joka edellä Ruutu Miken taklasi ja osuma päähän. Jäässä tuli poikkaria vielä lisää kun Jakke yritti samalla väkisin maata Mikkeä. 2 minuuttia, 2+10 tai 5+20, makuasia, mutta jos tulet poikkarilla päähän niin liigan sääntöjen ja myös NHL liigan sääntöjen mukaan ulos ja suihkuun.

En rupea tässä kuitenkaan mitään itkua vääntämään näitä sattuu lätkässä, mutta vastaavalla pelillä Ruudun nenä vielä niistetään jossain vaiheessa pahasti, kuka sen tekee ja mistä joukkueesta en tiedä. Tosin se voi kyllä olla todella vaikeaa saadaa tätä uiskentelijaa tappeluun kun kaveri ei vastaa tanssiinkutsuun vaan mieluummin menee jäähän tekemään lumienkeleitä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähämaalisuudesta huolimatta kummankaan veskarin ei tarvinnut juuri paraatipelastuksiin venyä. Liekö sitten tehottomuutta hyökkäyksessä vai tarkkaa puolustamista. Kilpeläiselle voittomaali upposi hieman helposti. Siinä kyllä Pöysti latasi niin kauan, että olisi siihen pitänyt ehtiä reagoida.

Tuohilammen hölmöiltyä kiekon katsomoon, olin varma, että tähän se ratkeaa, mutta melko heppoinen ylivoima oli Jokereilla. Kuten oikeastaan molempien kaikki ylivoimat olivat.

Maistuu hyvältä silti.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Grandlundilla (ja Puilkkisella) on yksi heikkous NHL-tähteyttä ajatellen ja se on pieni koko yhdistettynä keskinkertaiseen luisteluvauhtiin. Vähän sähäkämpiä saisivat liikkeltään olla, niin eivät joutuisi änärissä isompien jyräämäksi.

Tämä pitää oikein tallentaa. Ensi kaudella Mikke Granlund varmaan kertoo oman mielipiteensä asiaan teoillaan. Pulkkisella voi vielä hieman kestää.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
En rupea tässä kuitenkaan mitään itkua vääntämään näitä sattuu lätkässä, mutta vastaavalla pelillä Ruudun nenä vielä niistetään jossain vaiheessa pahasti, kuka sen tekee ja mistä joukkueesta en tiedä.

Niinpä niin. Tätä samaa uhoa on kuulunut vastustajilta koko Ruudun uran ajan farmiliigoja ja NHL-ympyroitä myöten, missä sentään pelotteita riitti. Ei tehoa. Jarkko satuttaa myös tähtipelaajia koska huvittaa ja sen kanssa on vain opittava elämään :)
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Tuomarit paskansivat totaalisesti housuunsa tuossa Ruudun taklauksessa. Kakkonen olisi perusteltavissa estämisestä mutta mitään muuta siinä ei ollut.

Järkyttävää touhua tuomareilta.


Hyvää pelisilmää osoittivat tuomarit tässä. Peli ohi ja kaikki näkivät mitä tuolla teolla haettiin. Ukko suihkuun viilenemään.

Toisessa vaiheessa peliä ilman poikkaria selkeä 2min, poikkarin kanssa rajatapaus. Voiko tuollaisesta viheltää 2+10min?
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tuomarit paskansivat totaalisesti housuunsa tuossa Ruudun taklauksessa. Kakkonen olisi perusteltavissa estämisestä mutta mitään muuta siinä ei ollut.

Järkyttävää touhua tuomareilta.

Täh? Katsoinkohan minä samaa taklausta, mutta tuossa ei ollut Ruudun puolelta mitään muuta intressiä kuin vahingoittaa vastustajaa. Tulee sen verran puun takaa taklaamaan kiekotonta kaveria, ja antaa vielä poikkaria, ilmeisesti naamaan. Aivan typerää touhua Ruudulta, ennen kaikkea täysin turhaa tuossa vaiheessa peliä. 2+10min, ulosajokaan ei mielestäni ollut täysin aiheeton.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Niinpä niin. Tätä samaa uhoa on kuulunut vastustajilta koko Ruudun uran ajan farmiliigoja ja NHL-ympyroitä myöten, missä sentään pelotteita riitti. Ei tehoa. Jarkko satuttaa myös tähtipelaajia koska huvittaa ja sen kanssa on vain opittava elämään :)

No se nyt on ihan sama miten siinä mahdollisessa matsissa käy kunhan joku käy "ilmoittamassa" Ruutulle, että pelleily saa riittää. Ei tollaista hölmöilyä vaan voi jättää vaan tuomareiden varaan. Ja tää ei siis ole vaan tämän illan ottelusta.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Palaten siihen kysymykseeni siitä kadonneesta jäähystä:
Minun mielestähän se Peltonen kampittaa siellä maalin kulmalla ja sitten se jäähy poikittaisesta mailasta tulee siitä rudin nuijimisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös