Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Tilastollisia faktoja & fiktioita

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana aceman81, 03.03.2004 klo 15.46.

 1. passenger Jäsen

  Noita corseja tulkittaessa pitää muistaa, että ne ovat nimenomaan ison otannan seurantaa ja oikeasti aivan turha tehdä mitään päätelmiä kolmen ottelun perusteella. Ne eivät myöskään toimi ihan sellaisenaan mihinkään, vaan tulkintaa tehdessä pitää huomioida monia eri asioita. Liigan sivuilla ei tainnut myöskään olla laskettu mitään Corsi Relativea, QoC:tä tai Zone Finishiä? Puhumattakaan, että olisi ehkä parasta yksittäistä corsi-tilastoa eli Corsi Relative Quality of Competitionia laskettu, koska kaikkia vaadittavia parametreja ei edes mitata.
   
 2. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Jos tarkastelu on rajattu yhteen kolmen ottelun playoff-sarjaan jonka tapahtumista halutaan saada tilastotietoa, niin silloin siihen on vaikea enempää otantaa saada. Ihan normaalia että yksittäisen pelaajan tilastot vaihtelevat enemmän, mitä lyhyempi tarkastelujakso on. Kertoo se silti sen rajatun jakson onnistumisesta.
  Sama kuin runkosarjan ylivoimainen voittaja saattaa hävitä yksittäisen pelin sarjajumbolle. Tällöinkin sen yksittäisen pelin maalit kertovat sen ottelun onnistumisesta, mutta eivät suuremman otannan eli koko kauden onnistumisesta.

  Eri tilastojen kritisoiminenkin on tietysti paikallaan, vaikka silti toivoisi että ketjun otsikon mukaisesti tänne tulisi enemmänkin kiinnostavaa tilastojen pyörittelyä ja tulkintaa.
   
 3. passenger Jäsen

  Lainaus:
  En missään nimessä kritisoi näitä tilastoja, vaan toin vain esiin, että niitä ei ole alun alkaenkaan tehty pienen otannan, saati yhden ottelun analysointia varten. Nämä edistyneet tilastot tuovat runsaasti lisää mielenkiintoa ja olen seurannut niitä esim änärin puolella jo vuosikausia, mutta ei ole mitään järkeä pyöritellä niitä yhden ottelun osalta, koska "sattumia" on niin paljon. Eikä voi myöskään todeta näiden peruustella suoraan, että Juho Tommila nousi Ässien parhaaksi puolustajaksi. Huikeasta corsi% huolimatta Antti Keräläkään ei ollut Ässien paras hyökkääjä pudotuspeleissä.

  Pyöritellään nyt vielä sen verran, että Ässien ykkösketjulla Korhonen-Makkonen-Suoranta oli joukkueen huonoimmat corsit, mutta he aloittivat 65% omista. Tätä lukua suhteuttaa se, että runkosarjassa yksikään yli 40 ottelua pelanneista ei aloittanut yli 60% omista. Tämä tuo myös esiin sen, ja asia on muutaman kerran ollut analyysissäkin pohjoisamerikkalaisessa mediassa, että pudotuspelien corsit näyttävät usein muutenkin erilaiselta, kuin runkosarjassa, koska peli on isomman osan ajasta "close"-kiekkoa. Peluutus muuttuu, roolitus kasvaa, koko peli muuttuu, Suomessa vielä säännötkin muuttuvat.

  Edit. Lisätään vielä sen verran, että ihan tilastohifistelijöiden keskenkin on hieman kiistaa tulkinnoista esim. kuinka paljon tuolla aloituspaikalla on merkitystä, joidenkin mielestä vähemmän ja toisaalta sillä on iso vaikutus lasketaanko koko pelin ajalta vai CorsiClosea. Puhtaasti tilastoja laskemalla myös omilla ketjukavereilla (CorsiRel ja CoT) on itse asiassa enemmän vaikutusta, mitä vastustajan tasolla (CoQ)

  Hienoa, että nämä ovat tulleet/tulossa Suomeen, mutta tilastokulttuurista kertonee se, että muistaakseni josku pari vuotta sitten Miika Arponen taisi haastatella kaikki liigavalmentajat ja kaksi heistä olivat kuulleet corsista ja fenwickistä...
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 11.20
 4. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  SK:ssa oli listaus vuoden 1980 A:n Suomen Mestareista. Muutama oudompi nimi oli joukossa, joita ei edes Eurohockey tai Eliteprospects tunne... Mahtoivatko nämä herrat lopettaa uransa tuohon mestaruuteen vai siirtyivätkö vain höntsäämään johonkin Musaan tai muihin alasarjajoukkueisiin:
  * Kimmo Korhonen
  * Juha-Pekka Storberg
  * Matti Grönfors
  * Ismo Lind
  * Jari Saarinen
  * Matti Jokela
  * Jarmo Kojo (Markus Kojon faija??)
  * Mikko Louhimo
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kimmo "Kinke" Korhonen toimii tänä päivänä Ässien liigajoukkueen täyspäiväisenä huoltajana, lopetti muistaakseni mestaruuteen. Myös mestaruusjoukkueen huoltaja, Jukka Väkevä on liigajoukkueen huoltaja. Molemmat ovat kahden mestaruuden herroja, media ei aina tätä muista.

  Muista muistan Ismo Lindin ja Jari Saarisen. Lindin historiasta ei ole mitään käsitystä, mutta Jari Saarinen taisi saada ikuisen porttikiellon Ässien peliin kun heitti viinapullon kentälle liigaotteluss muutama vuosi A:n mestaruuden jälkeen. Oli lupaava iso pakki, mutta tuohon aikaan Ässien pakistoon ei mahtunut junnuja.
   
 6. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Ensi kauden joukkueen kenttäpelajista pisin yhtäjaksoinen ura Ässien paidassa:
  1.Teemu Vuorisalo 119 ottelua
  2.Mikael Saha 107 ottelua
  3.Matti Kuparinen 73 ottelua
  4.Juuso Walli 68 ottelua
   
 7. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät (sympatiat Arizona Coyotesille)
  Ässät voitti kuluneella kaudella Lukon jokaisessa vierasottelussa. Näin oli viimeksi käynyt kaudella 2005–2006.
   
 8. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät (sympatiat Arizona Coyotesille)
  Ässien maaliero kotiotteluissa on mukava +743, kun taas vierasotteluissa maaliero on murheellinen -948.
   
 9. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät (sympatiat Arizona Coyotesille)
  Ässien kotiotteluista 49,0 % on päättynyt voittoon varsinaisella peliajalla. Vierasotteluiden lukema on 29,4 %.
   
 10. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Ässillä on maine kovana kotijoukkueena. Näin ollen olisi voinut kuvitella prosenttien olevan yli 50%... mutta tilasto on faktaa.
   
 11. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät (sympatiat Arizona Coyotesille)
  Lainaus:
  Kyllä se varmaan 50:een nousee, jos otetaan mukaan vielä voitot varsinaisen peliajan jälkeen (jatkoaika, rankkarit) joita on yhteensä kotiotteluista 53 kappaletta.
   
 12. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät (sympatiat Arizona Coyotesille)
  Ässät on viimeisen kahden kauden aikana jäänyt ilman maalia ensimmäisessä runkosarjaottelussa.
   
 13. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 14. TryOut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Tuohon vaikkapa Nathan Gerbe täsmälaituriksi, niin jopa muuttuu kummasti tuossa tilastossa lähes joka sarake. Taitaa vaan harmiksemme olla sopimus Geneveen voimassa.

  Yhtä kaikki, mielestäni Street Teamilta turhaa vertailua tässä vaiheessa, koska joukkue ei (toivottavasti) ole vielä valmis.
   
 15. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Käsi pystyyn, olin väärässä. Nyt on Ässilläkin 15 NHL-pelin kokemus McRaen tulon myötä.
   
 16. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Onko tietoa mistä löytyisi Ässien ja miksei muidenkin liiga-seurojen menneiden kausien pelaajabudjetit? Yritin kyllä itsekin etsiä, mutta enpäs löytänyt.

  Olisi ihan mielenkiintoista vertailla eri kausien joukkueita ja käytössä ollutta budjettia. Palkat kuitenkin nousevat vuosi vuodelta ja Ässien pelaajabudjetti on ollut käsittääkseni laskussa.
   
 17. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 18. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  16-17 1700000
  15-16 2050000
  14-15 2050000
  13-14 2150000
  12-13 2150000
  11-12 1850000
  10-11 1700000
  09-10 1550000
  08-09 1450000
  07-06 1500000
  06-07 1000000
  05-06 1100000
  04-05 1160000
  03-04 1100000
  02-03 1050000
  Tuossa Ässien budjetoidut pelaajapalkkiot euro-ajalta. Toteutuneet sitten tietysti voivat vähän noista heittää. Ja esim tuota viime kauden budjettiataidettiin loppukesästä hieman nostaa.
  Lähteenä näille luvuille jääkiekko-lehden kausiennakot.
   
 19. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Ainakin tällä hetkellä näyttää, että jos vain yksi pelaaja enää hankitaan niin ei pitäisi ensi kaudellakaan nousta yli 1.7Meur. Juhlakausi ei näy revittelyssä pelaajahankintojen suhteen.

  Tämän hetken Ässistä on vaikea nimetä palkkakunkkua, vaikea uskoa että siellä kukaan mitään älyttömiä tienaa. Muutama päälle satkun mutta eikai kukaan yli 150te?
   
 20. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikös joku "tietänyt" Ässien ensikauden budjetin olevan 1 300 000?
   
 21. guevara Jäsen

  Lainaus:
  McRae, Blood, Lähteenmäki kolmikosta se lienee joku.
   
 22. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  @Pratu :lle iso kiitos vaivannäöstä.
   
 23. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  No ei se nyt noin alas mene, varmaan nykyiseen porukkaan on käytetty ~1.5Meur
   
 24. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
 25. Gennadi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, R.I.P M-juna
  Ässien ulkomaanhankinnat ovat olleet viimevuosina vähintäänkin mielenkiintoisia. Oman ymmärrykseni mukaan sinne on joka kausi etsitty sateentekijää ulkomailta hyvällä hinta/laatusuhteella, mutta aika kehnolla menestyksellä (näin ulkomuistista: Hansen, Mullane, Ryan, Hedden, Smith, Jeglic, Kreps...). Jotenkin tuntuu että McRae on jatkumoa tälle inflaatiolle. Umicevicin hintalapusta en tiedä, mutta siinä oli hyvä pelimies. Onneksi Ässien juniorituotanto on maan kärkeä, mikä kompensoi näitä urheilutoimenjohtajien virheitä.