Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Tilastollisia faktoja & fiktioita

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana aceman81, 03.03.2004 klo 15.46.

 1. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Moni muukin on kait huomannut, mutta mainitaan nyt ääneenkin, koska niin hämmästyttävää tämä on: Ässät on tällä kaudella tähän mennessä tehnyt kuusi ylivoimamaalia ja viisi alivoimamaalia

  Ei tällaisen tilaston pitäisi mitenkään olla edes mahdollinen, vaikka sitä on kaikkeen käsittämättömään porilaisena kiekkofanina tottunut :D
   
 2. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Ässien sisäisessä pistepörssissä on 5 sentteriä (tai ainakin osan aikaa sentterinä pelannutta) pelaajaa peräkkäin kun kausi alkaa olla melkein puolivälissä

  12. Saha 26o 1+4=5 -4
  13. Kuparinen 17o 0+5=5 +1
  14. Kerälä 18o 1+3=4 -1
  15. Kiilholma 19o 2+1=3 -8
  16. Paakkolanvaara 5o 1+2=3 +1

  Esim. Kerälä viime kaudella 30 pistettä ja Kiilholma peräti 34 pistettä. Harmittava tuo Paakkolanvaaran nopea loukkaantuminen, terveenä olisi varmaan tuossa listassa kärjessä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2016 klo 10.17
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Plusmiinus tilastossa melko suuret heitot saman joukkueen sisällä kun Seppälällä on +9 ja Kiilholmalla -15.
   
 4. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ässien puolustajat ovat nyt tehneet yhteensä 16 maalia. Koko viime kaudella puolustajat tekivät 17 maalia (joista Valtteri Viljanen 7).
  Puolustajista Juuso Walli (11 ottelua) ja Teemu Vuorisalo (20 ottelua) ovat edelleen kiikaritehoissa 0+0. Viime kaudella Vuorisalo teki 54 otteluun 3+5=8.
   
 5. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Tämä pakkien kasvanut maalimäärä on ollut ainakin itseä ilahduttava asia. Pakit eivät yleensäkään tee liikaa maaleja ja varsinkin Ässissä tämä on monena vuonna ollut hankalaa.
   
 6. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Vuorisalon vastuu on ollut niin paljon pienempi kuin viime kaudella ettei tuo ole tullut yllätyksenä. Viime kauden pisteistä suurin osa taisi tulla vielä ylivoimalla ja tällä kaudella sekä ylivoiman vähyys että heikkous ovat vaikuttaneet tuohon.
   
 7. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Harmi, että Vuorisalo on jäänyt vähän sivuraiteille. Minusta Vuorisalossa on enemmän potetiaalia kuin Viljasessa ja olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten hänen pelinsä olisi kehittynyt Viljasen paikalla Marttisen vierellä.
   
 8. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Joku tässä kun jo vertaili Bertrandia ja Varttista, niin tehdään nyt tälläinenkin vertailu. Eli tehopisteet tasakentällisin otteluissa joissa tämä kaksikko on saanut yli 13:30 peliaikaa:

  Bertrand 30 ottelua 2+4=6 0,20ppg
  Varttinen 4 ottelua 3+2=5 1,25ppg

  Jokainenhan tietysti ymmärtää että Varttisen 4 ottelua on vähän mihinkään johtopäätöksiin, ja 13:30 valittu tarkoitushakuisesti. Valmentajana kuitenkin harkitsisin ja kokeilisin peliajan lisäystä.
   
 9. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Varttiselle voisi periaatteessa antaa, ainakin muutamaksi peliksi Ojamäen peliajan. Korhoselta voisi ainakin nypätä peliaikaa pois ja antaa Varttiselle.
   
 10. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Isoin ero Varttisen ja Bertrandin välillä tulee mielestäni siitä, että Varttisen ratkaisut ovat luontevia, eli hän tekee niitä ratkaisuja mitkä ovat mahdollisia. Siksi Varttisen pelaaminen on nopeampaa, yllätyksellisempää ja siksi ainakin omaan silmääni näyttää ns. tulokselliselta. Bertrand yrittää väkisin pakottamalla hakea milloin mitäkin ratkaisuja ja siksi hänen pelaaminen on hidasta ja koko katsomokin tietää mitä Bertrand hakee.

  Voisi sanoa lyhyesti, että ainakin tällä hetkellä Varttinen pelaa peliä paremmin, vaikka Bertrand saakin taidoillaan luotua jonkin verran puolittaisia maalipaikkoja.
   
 11. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  35 ottelun jälkeen (jätetään Andy huomioimatta) kaikki 35 ottelua Ässistä ovat pelanneet vain Charles Bertrand, Jere Seppälä ja Juho Tommila. Yhden pelin ovat missanneet Korhonen, Peltola, Saha ja Varttinen (näistä kait vain Korhonen terveyssyistä?). Simon Suorantakin olisi ilman EHT-komennusta 35 pelin mies (nyt 33).

  Verrataan vaikkapa Lukkoon jolla on seitsemällä kenttäpelaajalla 35 peliä tai Tapparaan (7 kenttäpelaajalla maksimit 34).
   
 12. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Charles Bertrand on 36 pelin jälkeen Liigan ahkerin laukoja. Hän johtaa tilastoa jopa varsin selväsi 204 laukauksellaan kun kakkosella TPS:n Tomi Kalliolla on 185 laukausta. Ässistä sisäisen tilaston kakkonen on Jarno Kärki (125), jota muutaman laukauksen päässä seuraavat Ville Korhonen ja Niko Ojamäki.
   
 13. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Ässillä 11 peliä ennen taukoa, tai eräänlaisia taukoja, miten näitä lepoaikoja nyt seuroille kevätkaudella jaeltiinkaan.

  Edessä kolme kovaa kolmen pelin viikkoa (Ä-TPS, Lukko-Ä, HPK-Ä / Ä-Ilves, Pelicans-Ä, Ä-SaiPa / Pelicans-Ä, Sport-Ä, Ä-Sport), sitten kuun vaihteessa neljä pelitöntä päivää ja to-la vieraissa Jukurit ja Kärpät. Taas viisi pelitöntä päivää ja TPS kotona 10.2, jonka jälkeen seuraava peli kotona vs JYP 17.2. Siittä kai sitten paahdetaan runkosarja päätyyn asti.

  Mielenkiintonen rytmitys, kerta kaikkiaan. Raskaita viikkoja joita seuraa jokunen väljä. Back-to-back vs Sport viikonloppupelit varmasti mielenkiintosia, samoin kaks vierailua Lahdessa viikon sisään. Ässät pelas tiistaina IFK:ta vastaan Isomäessä, seuraavan kerran alottavat viikkonsa noin aikasin 21.2. Seuraavat kolme keskiviikkoa Ässät on tulessa.

  Seuraavan kuukauden ja 11 pelin aikana Ässät pelaa Isomäessä neljästi, eli ankean tehokkaalle vieraskiekolle tulee kysyntää.
   
 14. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  La 14.1 Ässät 40. pelin jälkeen

  Tehdyt maalit: Liigan 15. (83)
  Päästetyt: 7. (96)
  Yv-%: 15 (10, 48)
  Av-%: 2. (86, 39)

  No, nuo koko kauden kattavat tilastot on vähän nuhasia. Mieluummin painottaa viimesimpiä aikoja/otteluita. Viimesimmät tulokset 1-2, 4-3, 0-1, 3-1, 2-1, 2-3 kertoo, jotta parin romahduksen jälkeen omassa päässä on tiivistetty. Toisaalta, hirveetä tomaattituoteastian aukeamistakaan ei ole tapahtunut.

  Vikassa kuudessa matsissa Ässät on onnistunut tekemään yv-maalin vain yhdessä (vs Lukko x 2), päästänyt kolmessa (Kärpät, TPS, HPK). Yv-% tällä jaksolla Liigan 13., av-% 8. Pisteitä kertynyt 10., joilla kuntopuntarin 6.

  Liigan kärkiseuroja (Tappara, KalPa, TPS, HPK) vastaan ei ole liiemmin juhlittu. 13. 0-4-9-2 16-41 6 pts. Kerran kyetty tekemään varsinaisella peliajalla yli 1,5 maalia näitä seuroja vastaan, siinä 5-6 hurlumhei-matsissa vs TPS.
   
 15. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mielenkiintoista kyllä, että vain neljä peliä myöhemmin ei olekaan selvää, että Bertrand voittaisi "vuoden laukoja" tittelin: Bertrand 219, Jesse Virtanen 219, Tomi Kallio 211, Mikko Lehtonen 206, Ilkka Heikkinen 205.

  Liigassa yli 100 kertaa laukoneista tarkimpia ovat olleet Mika Pyörälä (13,8) ja Erik Thorell (13,6).

  Ässissä Paakkolanvaaralla prosentti on 10,5, mutta laukauksia vasta 19. Enemmän laukoneista ylivoimainen tilastoykkönen on Simon Suoranta (10,3). Peräpäässä Aleksi Mäkelä on laukonut 43 kertaa ilman tulosta. Tosin Arttu Ruotsalaisella on 61 laukausta ja yksi tuurimaali, jolla ei laukomisen kanssa ollut mitään tekemistä.
   
 16. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Faktaa vai fiktiota: Markku Flinck tuntuu tekevän maalin kovin usein Ässämaaliin.
   
 17. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Ennen Pelicans-ottelua Ässät oli voittanut edellisen kerran ilman Jussi Makkosta 16.12 vs JYP. Makkonen ollut voittamassa 4/5 viimeks pelaamaansa ottelua. Tämän tilaston analyysiarvo on olematon, eli sopii mainiosti tämän ketjun alle.
   
 18. Ainapata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ilman Marttista pelatut pelit ollaan hävitty kaikki. Eli on joukkueen ylivoimaisesti tärkein mies. Siis Marttinen. En jaksa tarkistaa mutta näin se varmasti on
   
 19. sob Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
  Tuon lupaavan nuoren puolustajan J. Marttisen voisi kiinitttää joukkueesen houkuttelevalla 0+10 vuotta sopimuksella, jossa optio on aina meidän toimistolla.... Ai eikö käy? Voidaan keskustella muistakin optioista, sanoisin... On se äijä!
   
 20. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Nyt on muuten jo korjattu Pelicans pelin avausmaalin syöttö Korhoselta Mäkelälle, kuten kuuluukin.
   
 21. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kun selostaja siitä mainitsi niin pitihän se tarkistaa: Simon Suoranta, Ässien kultakypärä ja tehokkain maalintekijä on urallaan tehnyt liigassa 33 maalia, joista yksikään ei ole yv-maali.
   
 22. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tomi Kallio (262) on ohittanut Charles Bertrandin (260) liigan laukojatilastossa. Alleviivaa ehkä myös Kallen viimeaikaista vaisuutta.

  Laukaisutarkkuudessa liigan ykkönen on Maksim Matushkin. Tosin on laukonut vasta kolme kertaa :)
   
 23. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Kun Ässät pelaa juhlaottelun, mitä sitten ikinä juhlivatkaan, niin ottelu hävitään.
   
 24. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Näinhän se trendi on ollut että joku tulee ja pilaa juhlaottelun hakemalla pisteet. Karhujen mestaruutta juhlittaessa Heikkilän Lasse sai kokolailla ansaitun huomionosoituksen paidan jäädytyksen muodossa. Nyt olis ollut erinomaisen tyylikästä tehdä sama Kilpiön Raimolle ja hilata RU:n paita sinne katon rajaan, mutta ilmeisesti toimistolla ei ole enää ketään sellaista, joka osaisi arvostaa Kilpiön panosta seuralle tai edes muistaisi että joku sen niminenkin on joskus pelannut. Shame on you.
   
 25. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Muutama teksti-tv tason tiedonmurunen...vai tiedon murunen?

  Makkonen vikat 11 peliä. Pisteillä kahdessa pelissä, plussalla x 2, miinuksella x 4.
  Kuparinen vikat 14 peliä. Pisteillä kahdessa pelissä.
  Bertrand vikat 11 peliä. Plussalla x 1, miinuksella x 7!

  Ojamäen hihittelyistä ja hirnumisista vs tuleva seuransa Tappara joku mainitsi. En tiedä oliko noin, mutta hänellähän oli taustalla 5 ottelun pisteputki, jota seurasi nyt päällä olevat vikat kolme peliä 0+0. Mutta: Vikan 10 pelin aikana ei kertaakaan miinuksilla, 5 x plussalla.

  Ojamäen kanssa samaan veneeseen voi heittää ketjukaverit Kerälä-Kärki. Viitisen pelin pisteputken jälkeen näyttänyt kolome peliä kiikareita. Ja kuten ketjukaverin saldokin kertoo, omissa ei juurikaan soi kun tämä trio kehissä.

  Meil on ok 2. ketju Kerälän ympärillä, mutta ykkösketjua ei lainkaan. Tai sitten 2a ja 2b. Toki, Suorannan paluu ehkä alkaa tuottamaan hyvää Makkosenkin ketjuun.