Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tilastollisia faktoja & fiktioita

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana aceman81, 03.03.2004 klo 15.46.

 1. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kotiotteluissa Ässät sijalla 8 ja vierasotteluissa Ässät sijalla 8. Molemmat huomioiden sijalla 6 :)
   
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  2000-01 kaudella Timo Koskela pelasi 1 pelin Ässä-paidassa lainalla Ilveksestä. EP:n mukaan tehoja tuossa pelissä ei aikakirjoihin merkattu mutta miehekkään -10 lukeman hän olisi tuossa ottelussa merkkauttanut.... Kuulostaa vähän liian huimalta saavutukselta noin äkkiseltään....
   
 3. Herra Perkele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eipä taida pitää paikkaansa: https://asiakas.kotisivukone.com/fi...vukone.com/Pelaajatilastot/K/koskela_timo.pdf
  Tuo siis Patahistorystä.
   
 4. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Vakiomiehistöstä Antti Kerälällä ei ole yhtään jäähyminuuttia. Jäähytilaston top 3 on selkeästi Marttinen, Kuparinen, Suoranta.
   
 5. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Eilisen Ässät-Ilves pelin puolustajien corsi tilastot näyttävät mielenkiintoisilta:
  Walli 24-6 +18
  Viljanen 24-9 +15
  Matushkin 17-8 +9
  Seppälä 17-14 +3
  Tommila 18-18 0
  Peltola 12-17 -5
  Mäkelä 6-11 -5

  Wallin ja Viljasen tilastot ovat jäätävän kovat, yksi virhe vain tahrasi huippusuorituksen. Selkeästi eniten laukauksia kohti vastustajan maalia ja vähiten omiin.
   
 6. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Laitetaanpa myös toisesta pelistä pakkien corsi tilastoa:
  Walli 14-7 +7
  Viljanen 14-8 +6
  Tommila 19-14 +5
  Mäkelä 10-6 +4
  Matushkin 11-8 +3
  Peltola 9-12 -3
  Seppälä 9-13 -4

  Kahden pelin jälkeen Walli ja Viljanen on pystynyt pitämään pelin hämmentävänkin vahvasti hyökkäysalue painotteisena. Wallilla on toiseksi pienimmällä peliajalla eniten hyökkäysalueen laukauksia ja vähiten puolustusalueen laukauksia.

  Peltolalla ja Seppälällä taas vastaavasti on suuria vaikeuksia saada pelin painopistettä hyyökkäysalueelle. Huomattava muutos runkosarjaan, jossa olivat corseissa Ässien parhaimmat pakit.
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tilastoiden tulkinnassa pitää olla tarkkana, eikä vetää suoria johtopäätelmiä saatavilla olevasta aineistosta. Viljanen ja Walli ovat olleet hyviä Ilves peleissä, mutta kokonaisuutta pitäisi tarkastella myös vastustajan kautta. Ketä pelaa ketä vastaan, miten plussat ja miinukset ovat syntyneet, kuinka paljon tilastoissa on tyhjiä plussia tai miinuksia jne.

  Mielestäni Viljanen on ollut näiden kahden pelin paras pakki, Peltola ja Seppälä ovat myös olleet hyviä.
   
 8. Blade80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Otetaanko näissä huomioon vastustajat ja mistä päästä aloitetaan?
   
 9. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Ei oteta.
  Se ketä vastustajaa vastaan kulloinkin pelaa ja mistä päästä kenttää aloittaa, kuvaa peluuttajan eli valmennuksen suoritusta, ei pelaajan. Näissä omissa "peleissään" pelin sisällä joihin valmentaja on pelaajan asettanut, esimerkiksi nyt juuri Walli on hoitanut hommansa erinomaisesti. Pelin tuloksen kannalta on merkittävintä kuinka hyvin pärjäät verrattuna kentällä kulloinkin vastassasi olevaa vastustajaasi vastaan. Tuolla tilastolla ei ole tarkoitus selvittää kuka on absoluuttisesti paras pelaaja, vaan kuinka on pärjännyt vastustajaa vastaan. Mikä onkin kaikkein ollennaisinta.
   
 10. Blade80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Noilla perusteilla voisi sanoa, että Walli ja Viljanenkin ovat Ahon koulussa kehittyneet tai pelaavat hyvällä tasolla ja Aho on onnistunut vähintään hyvin peluutuksessa, koska ainut pari miinuksilla on Peltola/Seppälä.
  Walli ja Viljanen kotipelissäkin kiekottelivat muutamat kerrat hyvin pois paineen alta. Ja muuten pelissä perusasiat kunnossa.
  Tommila on pelannut isoimmat minuutit Ilves peleissä...en tiedä oliko jo sitä suuntausta runkosarjassa. Tommila on hyvä minipuolinen pelaaja.
  Joka tapauksessa tukee ajatustani siitä, että Peltola-Seppälä pari on enemmän hyvä 2-3 pari ja vähän "heikko" ykköspariksi näissä kovissa peleissä.
   
 11. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Tilastojen tulkinnassa on huomattava myös se, että yksilön luvut eivät kuvaa juuri hänen, tässä tapauksessa Wallin, onnistumistaan vaan sen viisikon, jonka kanssa hän on ollut kentällä. Muutenkaan se ei anna oikeastaan mitään tietoa yksittäisen pelaajan onnistumisista tai epäonnistumisista vaan kuvaa vain laukaustasapainoa. Esim. Bertrand laukoo paljon huonoistakin paikoista, jolloin hyökkäyspäässä voi tulla lyhyen hyökkäyksen aikana paljon laukauksia ilman todellista maalipaikkaa. Vastustaja taas voi pitkän vaarallisen pyörityksen aikana laukoa vain kerran, mutta hyvästä maalipaikasta. Corsin saa tämän näyttämään siltä, kuin olisi pelattu pääasiassa vastustajan päässä ja oltu lähempänä maalintekoa.
   
 12. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  Mikään tilasto ei maalaa yksittäin tarkasteltuna koko kuvaa. Tilastoja täytyisi aina tutkia laajempana kokonaisuutena ja pidemmällä aikajänteellä kuin 2 peliä.

  Corsi on kuitenkin yksi parhaista tilastoista ja kertoo juuri sen missä päässä on pelattu. Kertoo siis enemmän kuinka hyvin on pelattu omissa ja keskialueella, kuin hyökkäyspään vaarallisuudesta. Kun osaa peilata sitä tietyn pelaajan kohdalla tämän muihin tilastoihin ja muuhun pelaajistoon saadaan taas laajempaa tai tarkempaa kuvaa pelaajan pelistä.
   
 13. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Näin juuri. Uskoisin, että valmennuksilla on käytössään "puhdistettu" aineisto, jota on käsitelty kullekin valmentajalle sopivaksi. Tästä syystä fanien voi olla vaikea ymmärtää välillä valmentajan ratkaisuja.
   
 14. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Kaikki yksilötilastot ovat riippuvaisia muista pelaajista, niin pistepörssi, torjuntaprosentit kun corsitkin. Se ei silti tarkoita etteikö nämä yksilötilastotkin olisi aivan päteviä kertomaan missä pelaaja on onnistunut tai epäonnistunut. Ja tuo "vain laukaustasapaino" sattuu olemaan merkittävimpiä tekijöitä pelin hallinnalle ja menestykselle.
  Lainaus:
  Yksittäisenä tapauksena näin voi käydä. Isommassa otannassa ei.
   
 15. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Laukaustasapaino voi olla merkittävä pelin hallinnan kannalta, mutta menestyksen kannalta merkitystä on vain maalitasapainolla. Tilastoilla on oma arvonsa valmentajille, mutta hekin tarkastelevat tilastoja laajemmin kuin vain corsia tai pisteitä. Valmentajille maalipaikkojen, kiekonriistojen jne. tilastointi on varmasti arvokkaampaa kuin laukaustasapainon.

  Yksittäisistä pelaajista ja heidän onnistumisestaan saa parhaan kuvan katsomalla ja analysoimalla heidän pelaamistaan. Esim. SK:n videolla Niittynen kertoo Kuparisen pyytäneen videokoostetta omista vaihdoistaan. Hän siis halusi nähdä pelaamistaan, jotta voisi arvioida omaa suoritustaan.
   
 16. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jokainen laukaus on vaarallinen, jos se nyt sattuu edes osumaan maalipuiden väliin. Ässien laukoi Tampereella muistaakseni 26 kertaa ohi maalin ja Ilves samassa laukaisutilastossa vain viisi kertaa.
   
 17. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Juuri näin. Pitää nähdä tilastojen taakse. Sen verran tarkentaisin, että corsi ei kerro kummassa päässä on pelattu ajallisesti enemmän, koska lyhyessä hyökkäyksessä voi tulla paljon laukauksia ja pitkässä vähän. Se kertoo vain kummassa päässä on tullut enemmän laukauksia. Monesti tietysti ajallisestikin on oltu enemmän siinä päässä missä on tullut enemmän laukauksia, mutta ei aina.

  Lainaus:
  Tietysti kaikilla kentällä olevilla on oma vaikutuksensa peliin. Tilastoista voidaan silti tehdä myös enemmän pelaajien henkilökohtaisia onnistumisia ja epäonnistumisia kuvaavia. Esim. pakkien avaussyötöistä voidaan pitää tilastoa. Kuinka moni meni perille, kuinka moni ei, kuinka monta vastustaja katkaisi, kuinka monesti haki liian vaikeaa vaikka olisi ollut helpompikin paikka jne. Tällainen tilastointi antaa paremman kuvan pelaajan omasta henkilökohtaisesta suorituksesta. Aikaisemmissa viesteissä viittasiin corsiin, joka ei anna yhtä hyvin pelaajan omaa toimintaa kuvaavaa tietoa.

  Lainaus:
  Sitä en missään nimessä kiistäkään. Laukauksia tarvitaan. Saisivat vaan tulla paremmalta sektorilta ja tosiaan mennä useammin maalia kohti.

  Jos nyt oikein muistan, Tero Lehterä kommentoi viime pelin ensimmästä erää jotenkin tähän tyyliin: "Ilveksellä oli 2 maalipaikka ja se teki 3 maalia." Tämä kuvastaa hyvin tilastojen petollisuutta. Maaleja voi tehdä enemmän kuin on oikeastaan maalipaikkojakaan. Tietysti voi myös laukoa 30 kertaa vaikka ei olisi yhtään hyvää maalipaikkaa. Vaikka kaikki maalit ovat yhtä arvokkaita, hyvistä maalintekotilanteista on todennäköisempää tehdä maali kuin huonoista.
   
 18. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Tässä vielä viiemisenkin pelin pakkien corsit:
  Walli 21-11 +10
  Tommila 24-15 +9
  Viljanen 20-12 +8
  Mäkelä 10-4 +6
  Matushkin 12-10 +2
  Seppälä 9-15 -6
  Peltola 9-16 -7

  Ja vielä kaikki kolme peliä yhteensä:
  Walli 59-24 +35
  Viljanen 58-29 +29
  Tommila 61-47 +14
  Matushkin 40-26 +14
  Mäkelä 26-21 +5
  Seppälä 35-42 -7
  Peltola 30-45 -15

  Walli-Viljanen parilta erinomainen sarja, Seppälä-Peltola parilta ei niinkään. Tommila nousi ykköspakiksi tässä sarjassa.
   
 19. reaper78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HIFK
  Lainaus:
  No mielestäni tekeminen kentällä tuki myös Tommilan tilastoja. Hyvää tekemistä ja odotukset ensi kaudelle korkeat.
   
 20. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Mielenkiinnosta laskin Ässien parhaiden maalintekijöiden tarvitseman peliajan maalia kohden tasakentällisin.

  Suoranta...........46:50 (16 maalia)
  Ojamäki.............70:24 (11)
  Varttinen............73:06 (7)
  Makkonen..........93:06 (7)
  Kärki.................100:41 (7)
  Bertrand............118:23 (7)
  Korhonen..........146:23 (6)

  Yllä siis tasakentällisin tehdyt maalit. Pelkästään 5vs5 pelin maalit alla, josta siis poistettu lisäksi TV, TM, RL, SR, IM ja edelleen tietysti YV ja AV maalit.
  Ojamäki.......11
  Suoranta.......9
  Kärki.............7
  Varttinen.......6
  Bertrand.......6
  Korhonen.....5
  Makkonen....4
   
 21. Kärmes1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kertokaahan gurut mistä löydän infoa siitä, montako YV-maalia Ässät on tehnyt milläkin kaudella?
   
 22. Ressa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
 23. Kärmes1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kiitos! Ei muistikuvat olleet väärät. On se vaan järkyttävää, miten paskaa tuo ylivoima on viime kausilla ollut ihan tulostenkin valossa.
   
 24. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Viime kaudella ei toiminut ei yv eikä av. Sen sijaan 2014-2015 Ässät oli liigan paras av-joukkue ja 2016-2017 toiseksi paras. Tällä kaudellahan yv parani loppua kohden alun umpisurkeasta liigan neljänneksi parhaaksi (10 viimeisen kierroksen otos).
   
 25. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Palataan corsi tilastojen merkeissä vielä kerran pudotuspelien Ässien puolustajiin, nyt peliaikoihin suhteutettuna.

  Ensin kentällisen laukausten keskimääräinen väli 5vs5 pelissä vastustajan maalia kohti:
  Walli...........44s
  Viljanen......46s
  Matushkin...54s
  Tommila......67s
  Mäkelä........82s
  Seppälä.......93s
  Peltola........103s

  Ja sama omaa maalia kohti:
  Walli...........107s
  Mäkelä.......101s
  Viljanen........91s
  Tommila.......86s
  Matushkin....83s
  Seppälä.......77s
  Peltola.........69s