vlad kirjoitti:Tähän mennessä mitä olen siperiatiikereistä lukenut dokumentteja ja katsonut luonto-ohjelmia niin ainoassakaan ei ole viitetta sen suuntaista, että siperiatiikeri olisi erikoistunut ruskeakarhujen saalistamineen, erikoistunut nimittäin viittaa siihen, että ruskeakarhu olisi jollain tapaa tavanomainen saaliseläin kyseisen siperiantiikerin ruokavaliossa.
Jaa, vai niin. Ja se siis todistaa mitä? Tiesitkö edes mainitsemani leijonatapaukset, jossa ne oli siis erikoistunut saalistamaan hylkeitä ja toisessa tapauksessa norsuja. Kyse on tiikereiden kohdalla samasta asiasta. Ne olivat erikoistuneet tappamaan samoja saaliseläimiä kuin niiden emot. Siinä ei ole mitään ihmeellistä. Kuka tietää miksi joku noista leijonista oli ruvennut saalistaa hylkeitä tai norsuja (jotka ovat niille hyvin vaarallisia) kun muutakin ruokaa olisi ollut.
vlad kirjoitti:Vastaavasti siperiantiikerin siirtyminen toiseenkin suuntaan lienee hyvin epätodennäköistä, tuhansien kilometrien vaeltaminen pois alueelta jossa lisääntymiskykyiset naaraat ovat olisi urokselle täydellistä elämän hukkaamista koska sen tehtävänä on kuitenkin omien jälkeläistensä saattaminen alulle.
Niin, tosiasia on, että aikuistuneiden urostiikereiden on siirryttävä jonnekin, jottei reviiriä hallitseva uros tapa niitä. Harvemmin ne kai hirveän kauaksi kuitenkaan vaeltaa. Mutta jostain niiden on lopulta oma reviiri löydettävä, ja niin kauan ne vaeltaa.
vlad kirjoitti:Alunperin väitteesi kyllä kuului siperiantiikereiden saalistavan harmaakarhuja (myöhemmin ruskeakarhuja) joten tämä nyt ei millään liity eläintarhassa tai muualla järjestettävään "koiratappeluun".
Alunperin väitit, että eläimien kohtaamiset ovat mahdollisia vain jos niiden reviirit kohtaavat. Ja näinhän se ei tietenkään ole, kuten todistin leijonan ja tiikerin kohdalla. Nyt väität taas aivan jotain muuta.
vlad kirjoitti:Juttusi nyt oli vain pohjustettu siten, että oli pakko oikaista muutamia faktoja jotteivat ihmiset erehdy luulemaan tapahtumien olevan osaltaan jokapäiväistä (kuten siperiantiikerin erikoistuneen tappamaan harmaakarhuja - joita sitten ei edes elä siperiantiikerin levinneisyysalueella).
Niin, todellisuudessahan et kommentoinut asiaa ollenkaan. Asiahan oli erikoinen tapaus, joka joidenkin lähteiden mukaan oli tapahtunut. Olet melkoinen veijari kun luulet, että ihmiset olettavan tämän ketjun otsikon perusteella että tiikerit syövät sarvikuonoja pääruokanaan. Sellain kai tuo pitää tulkita.
vlad kirjoitti:Voin sanoa etten luule mitään, ennemminkin voisin sanoa sen, että tiedän ettei mikään peto aivan ehdointahdoin hyökkää sellaisen saaliseläimen tai minkään muunkaan eläimen kimppuun mikä voi tappaa sen. Siksi luonnossa leijona tai tiikeri harvemmin hyökkää huomattavasti sitä suurempien eläimien kimppuun kuten vaikkapa norsujen tai sarvikuonojen - yleensäkin ne väistävät niitä koska lähes kaikissa kohtaamisissa suurpedolle käy heikommin jos vastassa on täysikasvuinen norsu tai sarvikuono, kokoeroa on kuitenkin niin paljon enemmän jälkimmäisten hyväksi.
Yksittäistapaukset todellakin ovat yksittäistapauksia mutta miksi jonkun yksittäistapauksen tähden avata raflaava ketju johon revitellään kaikkia mahdollisia "yksittäistapauksia" - se kun lopulta saa aikaan sen, että moni asioihin väemmin perehtynyt ryhtyy luulemaan, että nämä yksittäistapaukset ovatkin suurpetojen kohdalla normaalia käyttäytymistä.
vlad.
Voi herran jestas, vai voi joku ruveta taas luulemaan, että tiikerit syö sarvikuonoja.
Niin asia on kyllä niin, että esimerkiksi näille norsuihin (ei kuitenkaan täysikasvuisten niin kuin olen todennut) erikoistuneille leijonille se ei ole mikään yksittäistapaus. Se on niille kehittynyt saalistustapa. Koko lajin kannalta se on harvinaista mikä kaikki on käynyt kirjoituksistani selville. Mutta siihenkin erikoistunut lauma silti on. Ja nuo linkit ovat todistaneet sen mitä olen sanonut, siperian tiikerit toisinaan saalistaat ruskeakarhuja. Tuota nimenomaisesti ruskeakarhuihin erikoistuneista tiikereistä en ole ehtinyt etsiä lähdettä. Laitan sen kun se tulee vastaan.
Täytyy kyllä todeta, että onpa sinulla erikoinen tapa suhtautua asioihin. Eli jos kaikki eläimet eivät käyttäydy aivan samalla tapaa, niin ne jotka eivät mahdu keskivertoeläimen käyttäytymiseen täytyy demonisoida ja kieltää niiden olemassaolo. Eikä mistään vähänkään poikkeavasta saalistusmuodosta pidä mainita, vaan kaikki tiedon pitää perustua siihen mikä katsotaan olevan keskivertoeläimen ominaisuuksia. Tai muuten joku voi luulla että tiikerit syö sarvikuonoja.