The Voice of Finland

  • 671 705
  • 2 823
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Millä ristuksella se Toni meni jatkoon. Niin luokaton esitys, että. Lauri osasi pudottaa ihan oikeat jatkosta. Monroe ei, tai no toinen oli oikea valinta toinen ei.

Olishan se J-P ilman muuta pitänyt laittaa jatkoon, mutta luulen että halusi tolla Tonilla vähän erilaisia tyyppejä. Mikko oli kyllä huippu.

Melkoinen oli tasoero Michaelin joukkueen eduksi. Enkä ymmärrä miksi Tähkä sen pullukan tytön valitsi jatkoon, suhteellisen mitäänsanomaton tyyppi ja esitys.

Se esitysten kehuminen meni jo vähän yli. Miten ihmeessä nuo kaikki artisit ovat olleet meiltä niin piilossa ennen tätä, jos he kerran kaikki ovat maamme parhaimmistoa ja jotkut jopa kansainvälistä tasoa?
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olenko ainoa, jonka mielestä Siegfried on tosi kova esiintyjä.

Et. Mielestäni yksi parhaista esiintymisistä tänään. Laulaminenkin sujui omaan korvaan moitteettomasti, joskaan ei ihan kärkisijoille kumminkaan tänään yltänyt.

Minusta jotkut eivät tunnu antavan Aallolle edes mitään järjellistä mahdollisuutta, vaan ovat suunnilleen etukäteen päättäneet, että hän on kylmä ja hengetön, joten on käytännössä aivan sama, miten hän esiintyy. Tai sellainen fiilis ainakin tulee tuon tämän päiväisen esityksen ja siihen liittyvien kommenttiesi jälkeen. Tuo ei nimittäin ollut mielestäni mitenkään kovin normaalia Aaltoa vaan nimenomaan esiintymiseltään normaalia parempaa. No, äänestyksen perusteella näköjään melko moni muukin katsoja on saanut ko. esityksestä jotain.

Samoilla linjoilla. Ihmetyttää suuresti porukan närkästynyt suhtautuminen muutenkin näihin "veteraaneihin" ja/tai entuudestaan tuttuihin kasvoihin. Ei tarvitse ottaa henkilökohtaisesti. Jokainen diggailkoon siitä mikä itsestä hyvältä tuntuu, mutta joka tapauksessa haistan ilmassa yleisellä tasolla "pientä" teilaamisen käryä.

Aalto veti mielestäni tänään kovimman vedon ikinä, mitä olen saman tyyppisissä formaateissa nähnyt Suomessa. Helposti ei itselle kylmät väreet tule, mutta tänään Aallon ja Herrasen vedot moista ihmeellisyyttä aiheutti.

Itselle vedot kolahtivat tänään seuraavassa järjestyksessä:

1. Saara Aalto - What Hurts the Most
2. Mikko Herranen - Time is Running Out
3. Amanda Löfman - Show Must Go On
4. Krista Siegfrids - Piece of My Heart
5. Kim Koskinen - 18 And Life
6. Kimmo Härmä - Beautiful Day
7. Toni Hiltunen - Boys of Summer
8. Antti Matikainen - Olkinainen
9. JP Salo - Wishing Well
10. Selja Felin - All My Loving Valerie Nyholm
11. Valerie Nyholm - Love The Way You Lie (Part II)
12. Sanna Säntti - Musta Aurinko Nousee

Boldattu omat ennakkosuosikit ennen esiintymisiä.

Eipä olisi uskonut, että The Voice of Finland tulee sisältämään näin mykistävän tason. Huikeutta!
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Saara Aalto oli ihan saatanan hyvä. Jotkut tykkää Saarasta, toiset tangomursuista. Eikä siinä mitään, jokainen makunsa mukaan.

Ohessa omat mielipiteet:
Härmä veti hyvin, mutta odotin enemmän. Silti puhtaasti jatkoon.
Sannan biisivalinta (varsinkin sovituksen osalta) oli vähän heikko, esittäminen vahvaa. Jatkoon.
JP oli väritön, mutta lauloi turvallisen valintansa hyvin. Niukasti silti jatkoon.
Matikainen oli valju ja sovitus oli valju. Himaan.
Krista veti yli, laulu hukkui liialliseen show-touhuun. Himaan.
Selja - joo sä soitat ukuletta ja veivaat puhkisoitettuja biisejä tuomatta mitään uutta pöytään. Olen samaa mieltä Elkun kanssa että omia biisejä pöytään. Himaan.
Herranen. Minä olisin valinnut jotain muuta (vaikka Interstate Lovesongin tai Blackhole Sunin) jossa olisi ollut pikkaisen enempi melodiaa. Mutta vahva veto, vahva laulaja. Jatkoon.
Koskinen. En osaa sanoa. Jotain jannussa on josta tykkään ja jotain josta en. On varmaankin jokerifani, keskustan kunnallisvaaliehdokas tai jotain muuta hirveää nallemaisen ulkokuoren alla. Silti jatkoon Tähkän ryhmästä.
Toni. Ei toiminut. Kaverissa on selkeästi potentiaalia, mutta saadaanko se ulos tässä kisassa? Himaan.
Valerie tai jotain sinnepäin. En muista edes mitä lauloi. Himaan.
Saara Aalto. <3. Jatkoon ja meille himaan.
Amanda lauloi suunnilleen sinnepäin. Potentiaalia löytyy. Jatkoon.

Näköjään laittaisin kolme himaan Tähkän tiimistä. Koska yksikään näistä ei pudonneista ei mielestäni ansaitse paikkaan jatkoon, nostan sinne Oskarin jo pudonneista. Aika samoin meni kuin itse ohjelmassakin.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Alkaa kyllä hieman ärsyttämään tämä Suomen meininki, ei saa olla hyvä missään eikä varsinkaan hyvännäköinen ehdokas jotta sille suotaisiin menestystä.

Tämä ei ainakaan itselläni ole syy. On aina tosi hienoa jos joku osaa, on kyseessä laji mikä tahansa. Se, että on nätti tai komea on vielä plussaa. Esimerkiksi Kallio on mielestäni hyvä eikä haittaa yhtään että on jotain aikaisempaa kokemusta.

Omat ongelmani Aallon suhteen selitinkin jo epäselvästi. Siihen ei ole lisättävää. Tykkäähän joku vissiin Celine Dionistakin vaikka kamalaa paskaa sekin on.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse asiassa mietin juuri tuossa aiemmin itsekseni, että ehkäpä osalla tökkii juurikin se, että Aalto on teknisesti niin helvetin hyvä. Se herättää ajatuksen siitä, että noin taitava on liian "kliininen" ja ei ole sydämellään mukana. Ja vastaavasti jonkun toisen kohdalla annetaan laulutaidolliset puutteet anteeksi ja todetaan, että sillä on asenne kohdallaan. Sellaiseen on keskivertokatsojan helpompi samaistua.

En tiedä että aiheuttaako tuo tekninen taito sen vastareaktion, koska kyllä esim. tuolla American Idolin puolella on välillä ollut vielä Aaltoakin kovempia teknisiä taitureita mutta silti ovat kolahtaneet myös tunnepuolella. Mutta noin yleensä ottaen ainakin minun on helpompi antaa anteeksi laululliset puutteet kuin se että se laulu ja esiintyminen ei vaan tunnu missään. Esimerkiksi vaikka tuo Sanna Säntti ei todellakaan ole kilpailun parhaita laulajia mutta jostain kumman syystä nuo hänen esityksensä vaan kerta toisensa jälkeen kolahtaa koska joku ihmeellinen tulkitsemisen kyky hänellä on. Ainakin omalla kohdallan pidän hyvänä mittarina "selkäpiitä" ja se kyllä yleensä kertoo sen kummemmin miettimättä että mikä toimii ja mikä ei. Mikko Herrasen esityksen aikana minulla meni koko ajan kylmät väreet, ja se on juuri se juttu mitä minä musiikista haen. Siinä ei tule edes mietittyä että "lauloikohan se nyt puhtaasti ja että olipa taitavaa laulua" vaan siitä vaan tulee helvetin hyvä fiilis ja tekee mieli hypätä ylös sohvalta ja alkaa huutamaan yleisön mukana.

Saara Aallon kohdalla minä vaan huomaan ihailevani sitä huikeaa teknistä taituruutta ja miettiväni että onpa taitava laulaja mutta ne esitykset eivät vaan yksinkertaisesti tunnu missään. Enkä minä usko että siinä mistään ennakkoasenteesta on kysymys koska olen huomannut monesti ennenkin että tällaiset ennakkoasenteet unohtuu silloin kun kuulee jotain oikeasti koskettavaa.

Oikeastaan tuo nimimerkin Knower kuvaus Aallosta kertoo aika hyvin minunkin fiilikseni hänestä. Mutta jos joku tosiaan saa noista esityksistä jotain irti niin hyvä niin, ei se minulta pois ole.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itselle vedot kolahtivat tänään seuraavassa järjestyksessä:

1. Saara Aalto - What Hurts the Most
2. Mikko Herranen - Time is Running Out
3. Amanda Löfman - Show Must Go On
4. Krista Siegfrids - Piece of My Heart
5. Kim Koskinen - 18 And Life
6. Kimmo Härmä - Beautiful Day
7. Toni Hiltunen - Boys of Summer
8. Antti Matikainen - Olkinainen
9. JP Salo - Wishing Well
10. Selja Felin - All My Loving Valerie Nyholm
11. Valerie Nyholm - Love The Way You Lie (Part II)
12. Sanna Säntti - Musta Aurinko Nousee

Tosi vaikealta tuntuu laittaa järjestykseen noita, ainoastaan Valerien jumbosija oli ihan selvä juttu. Mutta tällainen fiilis jäi minulle:

1. Mikko Herranen - Time is Running Out
2. Kim Koskinen - 18 And Life
3. Sanna Säntti - Musta Aurinko Nousee
4. Selja Felin - All My Loving
5. JP Salo - Wishing Well
6. Kimmo Härmä - Beautiful Day
7. Krista Siegfrids - Piece Of My Heart
8. Amanda Löfman - Show must go on
9. Saara Aalto - What hurts the most
10. Toni Hiltunen - Boys of summer
11. Antti Matikainen - Olkinainen
12. Valerie Nyholm - Love The Way You Lie

Jos pitäisi omat suosikit nimetä ennen tätä lähetystä niin varmaan löytyivät kolmikosta Amanda-Sanna-Kimmo. Näistä ainoastaan Sanna piti tasonsa mutta Kimmo ja Amanda olivat pettymyksiä. Selja Felin oli ehdottomasti suurin yllättäjä, jotenkin tuo riisuttu ja omaperäinen versio kohtuullisen kulahtaneesta biisistä vaan kolahti, ja kolahti myös se Seljan ujonnäköinen flirtti yleisölle.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihan ensi alkuun - huikea taso. Oikeastaan vain pari vetoa(hehee) jätti täysin kylmäksi, mutta valitettavasti ne kaksi menivät jatkoon.

Se suurempi virhe näistä oli tämä Toni Hiltunen. Laulu meni mielestäni suurimmaksi osaksi huutamiseksi ja vain muutamissa kohdissa onnistui säväyttämään edes hieman. Olin ihan varma että Krista menee tästä jatkoon ja pettymys oli suuri kun näin ei käynyt. Ihan loistava esiintyjä, who doesn't give a fuck mistään suomalaisille tyypillisestä hissuttelusta, if ya know what I mean.

Toinen virhe oli tämä Kat.. Antti Matikainen, jonka kohdalla kieltämättä tuntuu vähän siltä, että Tähkä raahaa tätä mukana koska tuntee tämän entuudestaan. Ihan Selja Felinin olisi ehdottomasti pitänyt mennä tästä jatkoon, tuollaista esitystä ei ole suomalaisissa laulukilpailuissa koskaan nähty. Ihana.

Kimmo Härmä vai Ylihärmä oli pettymys. Saattaa toki johtua bändin jyräämisestä (siis bändi > Kimmo) tai siitäkin, että kaikki biisit vaan yksinkertaisesti eivät toimi tällaisina puolentoista minuutin yksittäisinä vetäisyinä. Vanhoilla näytöillä kuitenkin jatkoon, ehdottomasti.

Sanna Säntti oli ihan hyvä, ja tällä tarkoitan nimenomaan tässä kilpailussa. Idolsissa olisi siellä ihan kärjessä Diandran kanssa laulullisesti, mutta jotain muutakin tuohon kaipaisi kuin tuota herkistelyä.

J-P, kuten joku jo sanoikin, hienosti esiintyi mutta on vaan vähän liian "tavallinen".

Kim Koskinen, mies ja ääni. Ei siihen paljon muuta tarvita. Korkeelta ja kovvoo ja hienosti, tosin siinä ihan lopussa vähän taisi ääni pettää muttei kuitenkaan mitenkään dramaattisesti.

Mikko Herranen. Heittämällä illan Top-3:een. Miten pystyy sokea mies ottamaan lavan noin kokonaisvaltaisesti haltuun? :) Ehkä kaikkein valmein(onko tuo sana?) esiintyjä koko porukasta. Itsekin diggailen Musea mutta kyllä tämä minun mielestäni oli Bellamyn kanssa samaa tasoa.

Valerie Nyholmista oikeastaan vähän samat sanat kuin Säntistä, ihan hyvä mutta taso on vaan niin helvetillinen ettei rahkeet ihan riitä.

Saara Aalto, toinen niistä "heittämällä Top-3:een" -esityksistä. Minä ainakaan en nähnyt tässä esityksessä laskelmointia tai teennäisyyttä. Aiemmissa esiintymisistä(niin VoF- kuin muutkin esiintymiset) tutut krumeluuriset juoksutukset olivat hyvin pitkälti poissa ja Paula sen hyvin sanoi: herkkää ja voimakasta samassa paketissa.

Amanda Löfman, Mercuryn biisin laulaminen voisi olla suoranainen itsemurha mutta hyvin hän minusta suoriutui. Tästä naisesta ainakin selvästi näkee sen kuinka tunteella hän esiintyy ja kuinka tärkeää kisassa pysyminen on. Aloitus oli muuten hieno.

---
Hieman jotain kriitiikkiä/parannusehdotuksiakin ohjelmalle, vaikka kyseessä onkin perkeleen hyvä formaatti.

Itseäni vähän ärsytti sekä Battle-vaiheessa että livelähetyksissä se, että valinnan suorittaa nimenomaan oma valmentaja. Varsinkin Laurista mulle on tullut sellainen kuva, että melko tarkasti ennen esityksiä on jo päättänyt kuka jatkaa ja kuka ei. Paremmin toimisi mielestäni se, että muut valmentajat äänestäisivät kuka/ketkä menevät jatkoon. Okei, joku voi sanoa että muut valmentajat laskelmoisivat ja pistäisivät huonompia jatkoon, mutta tuskinpa kukaan nyt oikeasti tällaisessa kisassa niin tekisi.

Toinen on se, että voisi informoida vähän enemmän siitä, millainen tämän kisan kulku tulee olemaan. Mitä sitten tapahtuu, kun Elan ja Paulan joukkueet ovat supistuneet neljään?
 

Soolo

Jäsen
Jokin mätti nyt noissa äänimiksauksissa pahemman kerran, sillä tuntui kuin laulajien taso olisi jotenkin laskenut vaikka pitäisi mennä vaan parempaan suuntaan. Kuulosti paljon paskemmalta kuin aiemmissa jaksoissa. Kertseissä äänet hukkuivat musiikin alle jne. Toivotaan että äänimiksaus onnistuisi jatkossa paremmin, tuossa jotenkin latistui heti fiilikset kun asian huomasi. Nythän tämä ei juuri eronnut jostain Idolsista. Vai onko tosiaan niin, kuiten joku jo tuossa ehdottikin, että taso on oikeasti tämä, en ole spesialisti näissä äänentoistoasioissa. Se ukulelen kanssa esiintynyt kuulosti kyllä hyvältä ja vahvalta, ja siinähän bändi oli taustalla hiljaa.

Suosikkini Kimmo Härmä saa jatkossa vetää enemmän alarekisterillä jos mielii menestyä, tämänkertainen veto oli aika pliisu, ihan sama jos osaa laulaa semisti monipuolisesti, kyllä nyt kannattaa sitä vahvempaa puolta esittää. Tuon sinänsä hienon biisin vetoa kun vertaa vaikka siihen ammoiseen world idol voittajaan, Kurt Nielseniin tms. niin ei mitään jakoa.

Saara Aalto on kyllä hieman koomisenkin oloinen, kun on niin selvä lellikkityttö, tuomarien ylistyksetkin otetaan vastaan sillä ilmeellä että kiitos mutta olen kuullut näitä kehuja koko ikäni. Silti, on hieno laulaja ja niin nuori, että se sielukkuus voi vielä häneltäkin löytyä. Silloin ollaan jo aika korkealla tasolla.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse asiassa mietin juuri tuossa aiemmin itsekseni, että ehkäpä osalla tökkii juurikin se, että Aalto on teknisesti niin helvetin hyvä. Se herättää ajatuksen siitä, että noin taitava on liian "kliininen" ja ei ole sydämellään mukana. Ja vastaavasti jonkun toisen kohdalla annetaan laulutaidolliset puutteet anteeksi ja todetaan, että sillä on asenne kohdallaan. Sellaiseen on keskivertokatsojan helpompi samaistua.

Tuossa voi olla pointtia. Otetaan esimerkiksi vaikka Apulannan Toni Wirtanen. Kaveri on tuonut itsensä ja bändinsä ihmisten huulille sen perinteisemmän kaavan kautta, vaikka laulaminen miehellä luonnistuu korkeintaan kohtalaisesti. Sanoittajanahan Toni taas on todella hyvä (ainakin itselle toimii), mutta silti tuntuu, että bändi on menestynyt nimenomaan asenteen kautta.

Jos pitäisi omat suosikit nimetä ennen tätä lähetystä niin varmaan löytyivät kolmikosta Amanda-Sanna-Kimmo. Näistä ainoastaan Sanna piti tasonsa mutta Kimmo ja Amanda olivat pettymyksiä. Selja Felin oli ehdottomasti suurin yllättäjä, jotenkin tuo riisuttu ja omaperäinen versio kohtuullisen kulahtaneesta biisistä vaan kolahti, ja kolahti myös se Seljan ujonnäköinen flirtti yleisölle.

Makuasioitahan nämä, mutta aika jännä sillä itselle taas Sanna oli "iso pettymys" ja Amanda taas kiilasi ihan puskista kärkeen. Sannan kohdalla pettymykseen vaikutti tosin huono biisivalinta, mutta hyvä, että tyttö on kumminkin jatkossa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jokin mätti nyt noissa äänimiksauksissa pahemman kerran, sillä tuntui kuin laulajien taso olisi jotenkin laskenut vaikka pitäisi mennä vaan parempaan suuntaan.

Minä luulen että kyse on vaan siitä että kun on livelähetys niin ei pysty korjailemaan ääntä jälkikäteen samalla tavalla kuin nauhoitetuissa.
 

Soolo

Jäsen
Löysinpä netistä sen pätkän mistä puhuin, tuolla tasolla Kimmo Härmä olisi mielellään voinut myös kyseisen biisinsä vetää http://www.youtube.com/watch?v=sIF-AMLe71s&feature=related (linkissä Kurt Nilsenin esitys).

Näistä muista kisaajista pitää sanoa että Antti Matikaisen ja Toni Hiltusen jatkoon päästäminen oli aika nolo suoritus Monroelta ja Tähkältä. Uhreina Krista sekä ukulele-tyttö. Mutta tässä skabassa noita uhreja kyllä kasaantuu.

Onko Mike homo vai miksi ihmeessä hän päästi jatkoon tuon huonoimman skabaajan, Tonin?
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Saara Aalto on kyllä hieman koomisenkin oloinen, kun on niin selvä lellikkityttö, tuomarien ylistyksetkin otetaan vastaan sillä ilmeellä että kiitos mutta olen kuullut näitä kehuja koko ikäni. Silti, on hieno laulaja ja niin nuori, että se sielukkuus voi vielä häneltäkin löytyä. Silloin ollaan jo aika korkealla tasolla.

Lellikkityttö -nimikkeeseen en ota kantaa ollenkaan, koska ei ole mitään hajua hänen elämänkokemuksistaan. Jos jotain tässä elämän aikana olen oppinut niin sen, että pitäisi pyrkiä pois näistä ennakkoluuloista ja -asenteista tuntematonta ihmistä kohtaan. Niin monet kerrat on ihmisen ulkoinen olemus sekä ennakkokäsitys tästä pettänyt ja tämän myötä märkä rätti lävähtänyt kohti kasvoja. Kysymys kuuluu ilman sarvia ja hampaita, että onko se niin, että kun jossain on poikkeuksillisen hyvä ja tietää tämän, niin ilman nöyristelyjä leimataan lellikiksi tai kusipääksi yms? Minusta olisi ainakin vaikuttanut kohtuullisen koomiselta, jos Saara olisi elehtinyt tyyliin "Eikääää! Siis en olisi ikinä uskonut!" Hänen tavoitteensa, kun alusta lähtien on varmasti vaan ollut voittaa koko skaba. Onnelliselta ja huojentuneelta nainen ainakin omaan silmään vaikutti.
 

Vercetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hupsista, kun vituttaa. Suurimmat syyt liittyvät lähinnä Monroen ja Tähkän omiin valintoihin. Krista Siegfrids ja Selja Felin olisivat mielestäni ansainneet paikkansa finaalissa ennen Toni Hiltusta ja Antti Matikaista. Myös Valerie Nyholmin ja J-P Salon esitykset olivat sellaista kamaa, että putoaminen harmittaa.

Jotenkin Michael Monroe tuntui nyt ajautuvan siihen miinaan, että ajatteli kilpailijoiden tulevaisuutta varsinaisen kilpailun yli. "Siegfrieds tulee muutenkin luomaan hienon uran ja J-P on mahtava tyyppi." Hä? Kisa on kisa, eikä pidä ajatteleman mitään tulevaisuuden meininkejä. Hiltusen veto oli tänään kaverin loistokkaaseen potentiaaliin nähden laimea, joten äijää pihalle, vaikka Krista saisikin levytyssopimuksen jälkeenpäin.

Vastoin yleistä näkemystä olen jostain syystä muuten salaa fanittanut Saara Aaltoa aivan alusta asti. Idolsista en häntä varsinaisesti muista, joten objektiivisellekin mielipiteelle on jäänyt pieni sauma. Uskomaton tekninen taitotaso yhdistettynä tähän mahdollisesti teennäiseen iloisuuteen on jotenkin päässyt kolahtamaan.

Joka tapauksessa Amanda Löfman oli mielestäni illan kovin yllättäjä positiivisessa hengessä, ja hän sijoittuu kartallani Tähkän ja Monroen tallien jäljellä olevista jäsenistä Aallon ohella Top 2:een.

Lopuksi mainittakoon muuten Härmän ja Herrasen olleen jälleen aivan loistavia, mutta jotenkin nuo naislaulajat jälleen tuntuvat sykähdyttävän enemmän.

Edit: Lisättäköön vielä pari huomitoa illan annista:

Kim Koskisen Skid Row -pätkä oli kerrassaan upea varsinkin parissa revittelykohdassa. Sebastian Bach ei ole sittenkään ainoa, joka kyseisen biisin pystyy hoitamaan täydellisesti kotiin. Jollain irvokkaalla tavalla Kimin korkea irtautuminen ajautui kuitenkin varsinkin biisin lopussa huumoriosastolle. Miten tästä "jässikästä" voi lähteä noin upea ääni?!

Kylmät väreet menivät shown aikana pitkin selkäpiitä useammankin kerran, ja on jälleen todettava se fakta, että tämä formaatti on toden totta aivan mahtava! 12 laulajaa, joista lähes kaikille olisi suonut jatkopaikan.
 
Viimeksi muokattu:
Hiltusen kohdalla tulee väistämättä mieleen, että paikan päällä se kuulosti täysin erilaiselta kuin telkkarissa. Näin telkusta katottunahan se oli yks illan heikoimpia.

Kristan putoaminen harmittaa. JP on hyvä, mutta sellainen luontainen "äänen flow" tuntuu puuttuvan, menee vähän pinnistämiseks.

Mutta sitten. Saara Aalto. On se ny perkele, että jaksetaan kitistä ja puhutaan jostain Amandan hyvin keskinkertaisesta Queen-kieunnasta. Joo, oishan se hianoo, kun tyttö olis ikänsä joutunu asuun Turussa, Aurajoen alla, syöden peltipurkkeja. Sit ois koittanu ekaa kertaa laulaa ja oho, sehän meniki kivasti. Mutta tartteehan sitä ny arvostaa tommosta reenaamisen tulosta.
Se äänihän on ku Kai Nurmisen ranari. Lähtee hyvin vaivattomasti, todella lujaa ja aina maaliin. Tollanen laulanta on vaan niin ihailtavaa, kun likka voi laulaa hiljaa, kovaa, ylhäältä, alhaalta, suoraa, vibraa - ja jokainen "nuottitaulu" tippuu.

Herranen oli myös erittäin hyvä. Kun näki kappaleen, tiesi, että joko menee vituiks - tai sitten tietää, että hanskaa ja lopputulema on perkeleen hyvä. Ja olihan se.

Mutta silti tähän mennessä kisan paras suoritus on nähty jo ekassa jaksossa, kun Karoliina Kallio vetäs sen Heartin Alonen. Ok, biisi on aika saatanan kova. Mut iteppä valkkas ja viä naulas sen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Move over Celine Dion. Saara Aalto is here! Oikeasti aivan suvereeni esitys Saaralta tässä kisassa toistaiseksi. Elastisen tiimissä oleva Eveliina voi toki haastaa Saaran, mutta nyt en näkisi ketään muuta joka pystyisi realistisesti Saaran tässä kisassa haastamaan.

Mä mietin, että Monroe valitsi Tonin koska hän muistuttaa nuorta Monroeta itseään. Kaiken järjen mukaan Kristan olisi tuosta pitänyt mennä jatkoon.

Mutta onhan tässä kisassa oikeasti huikea taso. Idols jää kauas taakse.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Saara Aalto pisti jauhot suuhun, illan ykkönen. Facebookin puolella tuntuu olevan monelle vaikea hyväksyä neidin habitusta, jossa kieltämättä on jenkkiteinileffan pahistytön piirteitä. Mutta ääni ja tekniikka on niin huikeita että vähän väkisinvähättelyn makua valittaa tämäniltaisesta.

Jos Kempeleläinen Aalto olisi esitelty yleisölle kuten taannoin Leona Lewis X-Factor UK kakstuhatta8(?), niin olisi se kenties hiljentänyt nämä "on niin olevinaan"-tuomitsemiset. Toki se ei myöhäistä ole vieläkään tuoda jossain kohtaan esiin esiintyjien taustoja. Se vaan tuntuu olevan tärkeää muodostaa draama ja samastua tarinaan.

Huikeasti mennyt eteenpäin teknisesti, kun katsoo youtube vetoja Talent ajoilta. Aivan suurin suosikki kisan voittoon, mutta toki on vielä se toinen eurobliisu-karsinta konkari nainen, joka on aivan vitun hyvä, mutta jonka esiintymistä en jollakin tapaa pidä yhtä luonnollisena, kuin Aallon. Ainakaan se ei mulle sano paljon mitään. Toiseksi soundi ei hirveen omalaatuinen ole.Aallon soundi taas on niin kauniin herkkä, että en ihmettele Monroen kyynelehtimistä ollenkaan, kun kotikatsomossakin oli pala kurkussa.

Aallosta voi tulla vielä vitun iso tähti, jos muuttaa vain pois suomesta.
 
Viimeksi muokattu:

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Olipahan taas erinomaisia esityksiä. Turha enää varmaan verratakaan Idolsiin, mutta olihan tässä taas ihan eri meininki. Yleisöäänillä meni jatkoon juuri ne joiden pitikin, nuo olivat omasta mielestänikin neljä parasta. Monroelta Kimmo Härmän valinta oli itsestäänselvyys, vaikkei häneltä ehkä ihan kaikkein paras veto ollutkaan. Tonin valinta sen sijaan oli iso yllätys, omasta mielestäni hän oli tänään huonoin Michaelin porukasta. Itse olisin ehkä valinnut Siegfridsin, vaikka helvetin ärsyttävä tyyppi näyttää olevankin.

Tähkän porukka ei ehkä kokonaisuudessaan niin kovatasoinen ollut kuin Monroen porukka. Kaksi parasta meni suoraan jatkoon, Säntti oli itselle melko selvä jatkoonmenijä, ja sitten Matikainen & Felin aika tasoissa. Noista kahdesta olisi ollut kyllä tosi vaikea itseni valita. Felinin olisi ehkä kannattanut vetää bändin kanssa, nyt ei nähty oikeastaan mitään uutta hänen osaltaan. Valerie Nyholm oli mielestäni selvästi päivän huonoin, jotenkin näytti, että taisi olla hieman liian kova paikka hänelle.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ihan kohtuu kovatasoinen ilta oli, kirkkaimpina helminä Herranen, Felin ja Aalto myös.

Felinin putoaminen oli aika shokki, mielummin pihalle liian suurta kappaletta valloittamaan lähtenyt Löfman, joka epäonnistui aika totaalisesti. Myös Säntin ja Matikaisen esitykset jäivät Felinin varjoon. Matikaisella oli biisiin oikein lupaava alku, mutta lopun huipennus ei ollut tarpeeksi mahtipontinen, joten esitys ikään kuin jäi hieman kesken.

Monroenkin joukoissa tapahtui pienimuotoinen oikeusmurha, kun Hiltunen pääsi jatkoon eikä Salo. Hiltusen kiskaisu taisi olla illan kehnoin. Mutta Monroella on kyllä kova kolmikko tuossa Herranen - Aalto - Härmä: ssä. Voisivat jokainen olla jopa finaalinimiä, jos olisivat tasoittuneet eri valmentajille.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Hiltusen kohdalla tulee väistämättä mieleen, että paikan päällä se kuulosti täysin erilaiselta kuin telkkarissa. Näin telkusta katottunahan se oli yks illan heikoimpia.

Kristan putoaminen harmittaa. JP on hyvä, mutta sellainen luontainen "äänen flow" tuntuu puuttuvan, menee vähän pinnistämiseks.

Mutta sitten. Saara Aalto. On se ny perkele, että jaksetaan kitistä ja puhutaan jostain Amandan hyvin keskinkertaisesta Queen-kieunnasta. Joo, oishan se hianoo, kun tyttö olis ikänsä joutunu asuun Turussa, Aurajoen alla, syöden peltipurkkeja. Sit ois koittanu ekaa kertaa laulaa ja oho, sehän meniki kivasti. Mutta tartteehan sitä ny arvostaa tommosta reenaamisen tulosta.
Se äänihän on ku Kai Nurmisen ranari. Lähtee hyvin vaivattomasti, todella lujaa ja aina maaliin. Tollanen laulanta on vaan niin ihailtavaa, kun likka voi laulaa hiljaa, kovaa, ylhäältä, alhaalta, suoraa, vibraa - ja jokainen "nuottitaulu" tippuu.

Herranen oli myös erittäin hyvä. Kun näki kappaleen, tiesi, että joko menee vituiks - tai sitten tietää, että hanskaa ja lopputulema on perkeleen hyvä. Ja olihan se.

Mutta silti tähän mennessä kisan paras suoritus on nähty jo ekassa jaksossa, kun Karoliina Kallio vetäs sen Heartin Alonen. Ok, biisi on aika saatanan kova. Mut iteppä valkkas ja viä naulas sen.

Olipa hyvä, että joku jaksoi kirjoittaa sen kunnolla esille, mitä minunkin mielessäni läikehtii tuon ekan live session jälkeen.

Täällä on paljon puhuttu äänimiehistä/miksauksesta ja kallistun sille minäkin kannalle, ettei telkun välityksellä ihan kaikkea saatu esiin, sillä niin omituinen oli esim. tuon Hiltusen valinta.

Minun suosikkini on Mikko Herranen ja myös Härmän Kimmo miellyttää kovasti, mutta taidollisesti kaikkien yläpuolella on ehdottomasti Saara Aalto enkä kyllä pidä minään vääryytenä, jos tyttö koko potin voittaisi, sen verran huikeasta talentista on kyse.

Minäkin pidän tähänastisista vedoista yhtenä kovimmista Kallion alkukarsintojen Heart-tykitystä ja nähtäväksi jää, nouseeko vielä tuonkin yläpuolelle - ei kuulu silti minun suosikkeihini.
 

BattleHymn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Liverpool FC
Kaksi laulajaa kyllä nousee muiden yläpuolelle niin laulu tekniikallaan kuin äänellään, eli Saara Aalto ja Mikko Herranen.

Aallosta noin muuten jää hiukan ylimielinen kuva, mutta ääni on aivan uskomattoman mahtava.

Herranen vaan on loistava.

Noiden lisäks pidin Sanna Säntin esityksestä todella paljon, kylmät väreet vaan kulki selkää pitkin kun hänen laulua kuunteli.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Aallosta noin muuten jää hiukan ylimielinen kuva, mutta ääni on aivan uskomattoman mahtava.
Kaikella kunnioituksella eikä mitään vittuilua, mutta nuo ylimielisyys puheet juontaa vaan juurensa meidän vaatimattomuuden ihannoimis kulttuurista(ylläri), eikä mitään tekemistä maailman luokan esiintymisen kanssa.. varsinkin kun kyse on juuri sinun viihdyttämisestä ei koko asiaan kannattaisi sotkea omia arvoja ja ihanteita sumentamaan omaa aistinautintoa.

Ai että mää nautin Saara Aallosta!

Äkkiä vaan ulkomaille, jos tahtoo menestyä.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja vielä vähän Aallosta: eilen kun juontaja sanoi että tähtäin on ulkomailla niin mietin että se oli sitten Saaran osalta siinä, sillä eihän sellaisesta saa Suomessa unelmoida, ainakaan ääneen. Urheilijoiden kohdalla tämä ei onneksi enää pidä niin paikkaansa, ennenkin kun kaverit lähti ulkomaille niin moni hyeena jo odotteli "maitojunaa". Minulle on sinänsä sama kuka tuon kisan voittaa mutta toivottavasti saadaan nauttia hyvistä esityksistä loppuun asti. Elastisella oli myös paljon hyviä laulajia joten innolla odottaa jo ensi viikkoa.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Monroen tiimi taso on kyllä erittäin kova ja itse olen seurannut juuri Monroen tiimiä tarkemmin kuin muita tiimejä vaikka on muissakin tiimeissä erittäin hyviä laulajia.

Kimmo Härmä "varasti sydämeni" viimeistään tuossa kaksintaistelujaksossa ja lupauduin sijoittamaan sievoisen summan rahaa miehen voiton puolesta. "Beatiful Day" oli selkeästi heikoin veto Härmältä tähän asti, tämän vedon perusteella Härmälle ei sovi tälläinen kevyempi rock eli miehen pitää joko laulaa sitä kunnon hard rockia (Hard to Handle) tai sitten ihan noita ballaadeja (Can't Help Falling In Love). Olisi myös kiva kuulla sitä suomalaista iskelmää, mutta Monroe on toistaiseksi valinnut suojateilleen vain englanninkielisiä kappaleita.

JP Salo on vetänyt kolme hyvää esitystä, mutta yksikään niistä ei ole ollut sellainen showstealer. Sääli, ettei mies käyttänyt tuota ulkonäköänsä hyväksi, olisi laittanut vähän pilkettä silmäkulmaan ja avannut paidan nappia niin keski-ikäiset naiset olisivat äänestäneet miehen välittömästi jatkoon :)

Krista Siegfrids on ehdottomasti sellainen naisartisti, joka Suomen musiikkiskenestä puuttuu. Kukaan naisartisteista ei osaa oikein räväyttää ja olen aivan pomminvarma, että Kristasta tullaan kuulemaan vielä. Lavaesiintyminen on kyllä ihan uskomattomalla tasolla; tulee mieleen Monroen heilumiset lavalla ja itse Mercuryn uskomaton kyky ottaa yleisö haltuun. Hiukan hienosäätöä niin Kristasta saadaan vielä kova rokkimimmi. Ja esitys oli kova, olisi ansainnut mennä jatkoon.

Toni Hiltunen on mielestäni parantanut koko ajan ja uskon, että Monroe näkee miehessä sen "nuoren Michael Monroen", joka lähti aikoinaan pennittömänä Stokikseen. Monroe mainitsi myös jossain vaiheessa diggaavansa erittäin paljon Cheap Trickistä ja Hiltunen tuo ainakin itselle jollain tavalla mieleen Robin Zanderin. Aika siinä ja siinä, että olisiko ansainnut paikan jatkossa, mutta trendi on ollut nouseva, joten ei tää ollut mikään oikeusmurha. Osoittaa vain sen, että miten kovia laulajia Monroe on onnistunut saamaan tiimiinsä.

Mikko Herranen, showstealer. Biisivalinta oli aika riskialtis, mutta Herranen teki tästä oman versionsa ja veti illan parhaimman esityksen. Aivan mahtava ääni ja kun mies pääsee sinne "ylärekisteriin" niin oma iho menee ainakin kananlihalle. Kaikkein hienointahan tässä on se, että Herranen ei ole vielä päässyt sinne ihan omalle mukaavuusalueelle ja mies on laulanut itsensä jo ihan ennakkosuosikiksi.

Saara Aalto on teknisesti erittäin hyvä laulaja ja Saara voisi toimia ihan hyvin vaikka tuomareiden laulunopettajana. Saaran esityksistä on kuitenkin puuttunut "se" ja yksikään esitys ei ole vielä koskettanut, mutta ymmärrän kyllä niitä, jotka ovat "Saara Aalto -bandwagonissa". Ei kuitenkaan kahta sanaakaan, etteikö olisi kuulunut jatkoon.

Tähkän tiimissäkin oli hyviä esityksiä, Koskisen Kim on ollut todella hyvä molemmissa esityksissään. Queenin vetäminen ihan kenen tahansa toimesta on vähän kuin ampuisi itseään jalkaan, mutta aika hyvin Amanda klaarasi kuitenkin tuon tilanteen.
 
Viimeksi muokattu:

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja vielä vähän Aallosta: eilen kun juontaja sanoi että tähtäin on ulkomailla niin mietin että se oli sitten Saaran osalta siinä, sillä eihän sellaisesta saa Suomessa unelmoida, ainakaan ääneen.

Totta tuokin. Mutta sen lisäksi Aallon tyyli todennäköisesti muutenkin toimisi paremmin ulkomailla kuin suomessa, koska esim. amerikassa tuollainen teatraalinen esiintymistyyli ja tuo siirappinen musiikkityyli on hyvinkin suosittua ja paremmat markkinat Aallon tyyliselle laulajalle siellä olisi. Mutta siellä Aallon tekninen taituruus ei sitten olisikaan enää niin ylivertaista kuin täällä kun tuo genren suosio siellä tarkoittaa että myös kilpailijoita on paljon enemmän kuin täällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös