Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Teuvo Teräväinen NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Kääntölämäri, 17.03.2014 klo 23.32.

 1. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Henkilökohtaisesti en ole Bowmanin tai Quennevillen kanssa jutellut, mutta äkkiseltään kävi mielessä, että jos nyt halutaan antaa kuvaa NHL-arjesta niin AHL:ssa sitä on vaikea saada?
   
 2. Flusher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Panthers
  Lainaus:
  Kuulemma Twitterissä joku oli kysynyt, ja epätodennäköisestä on, että pelaisi. Selviää kello 9.30 paikallista aikaa, eli puolen tunnin päästä. Harmi, nyt olisi ollut kenellä tahansa mahdollisuus nähdä Teuvon pelaavan NHL:ssä, kun jo 19.30 alkaa Hawksien ottelu. Mutta vielä on toivoa (vaikka tuntuu siltä, ettei Teuvo enää runkosarjassa pelaa).
   
 3. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tracey Myers just twiittasi ettei Teräväinen pelaa tänään.

  Tracey Myers ‏@TramyersCSN
  Handzus in, Teravainen not playing today. Oduya is out today (lower); Q said not concerned it'll affect him for the playoffs.
   
 4. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Lazerus kirjoittelee Twitterissä ettei pelaa. Aika odotettu homma.
   
 5. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Selkeä homma, etenkin kun Q oli tyytyväinen näkemäänsä Bryan Bickell, Peter Regin ja Jeremy Morin tekemisestä viime pelissä.
   
 6. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kiitoksia selvennyksestä. Varsinkin tuo Raskin pelaaminen AHL:n playoffeissa NHL-visiitin jälkeen olisi tosiaan tätä tukeva seikka.

  Kuitenkin, kuten lundekin toteaa, ovat nuo kuviot erittäin epäselviä johtuen CBA:sta sekä NHL:n ja muiden liigojen välisistä sopimuksista. "Täysin selvänä" asiaa voi pitää ainoastaan joku, joka on erittäin hyvin perillä näistä asiaan vaikuttavista primaarilähteistä tai joku sellainen, joka ei näiden asiaan vaikuttavien tekijöiden myriadisesta määrästä tiedä hölkäsen pöläystä.

  Lainaus:
  Itse hieman luulen, että Teräväisen kanssa on sovittu, että jos otteluita ei anneta kuin tuo 9 kappaletta, niin mies lentää sitten maajoukkueen mukaan. NHL-joukkueen mukana matkustamisesta - oli se sitten pienikin jakso - on selkeätä lisäarvoa Teukalle, mutta AHL:ssä ei ehkä niinkään. Tämä siis pääasiassa jään ulkopuolisten seikkojen vuoksi.
   
 7. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Toivoisin näkeväni ensi kaudeksi Teuvon kehittyvän sekä fyysisesti, että pääkopan sisältä röyhkeämmäksi. Sanoisinpa melkein että Teuvo on kovin kiltti pelaaja, joka pelaa jopa liian tarkkaan sääntöjen mukaan.

  Esimerkkeinä kiekontavoittelu tilanteet joihin Teuvo tulee selästäpäin jäljessä, niin nyt hän jarruttaa hyvissä ajoin eika anna kaverille yhtään selästä vauhtia. Se pieni tuuppaisu siine selkään, niin kiekko olisi huomattavasti helpompi napsia pois. En tarkotia mitään törkeitä selästä ajoja, vaan semmoinen riittävä kontakti joka saa vastustajan pois mukavuus alueelta.

  Kaveri kuitenkin osaa taklata, sekä pelata jonkulaista fyysistä peliä. Vaikka vinkuheinä onkin, mutta esimerkiksi taklausten loppuun vieminen ei ole koosta kiinni, vaan jopa Teuvon kaltainen höyhen saa aivan riittävästi voimaa taklaus pelaamiseen hyvän luistelunsa kautta. Lähinnä pääkopan sisäinen asia ja rohkeasti vaan sellainen röyhkeä elementti mukaan omaan pelaamiseen, niin alkaa sekin osa-alue jo näyttämään paremmalle.

  Enkä tarkoita että Teuvon nyt pitäisi alkaa taklaamalla taklaamaan, vaan sitten kun on paikka niin viedä ne loppuun rohkeammin.
   
 8. Rottakuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Florida Panthers
  Lainaus:
  Ihan hyviä pointteja, mutta edes Granlundin kaltaiseksi kulmapelaajaksi/taklaajaksi Teuvolla on suht pitkä matka. Ja kuten on nähty, Granlundin pelatessa tilanteet aina loppuun asti voi helposti käydä niin, että lasaretti tulee ikävän tutuksi. Sitä en haluaisi Teuvolle - enkä miehessä muutenkaan näe sellaista koohottajaominaisuutta, kaikin puolin aika tyylikäs ja hillitty pelimies.

  Toki jotain pitää tapahtua, koska NHL:ssä kulmat tulee nopeasti vastaan ja sieltä pitäisi kiekko saada edes välillä kaivettua, siinä mielessä sen osa-alueen ON kehityttävä. Uskon/toivon että Teuvo ei ensi kaudella ole enää yhtään niin "vieraskorea", vaan ymmärtää mitä tuolla pelaaminen vaatii ja sen mukana tuota fyysisyyttä ja röyhkeyttä tulisi ripaus hänen peliinsä kesällä/preseasonilla.

  Kiekon suojaamisessa Teuvo voisi ehkä kehittää itseään. Tätä käsittääkseni Mikkekin viime kesänä harjoitteli aika tavalla - ja huomattavasti paljon paremmin pysyy kiekossa vrt. tynkäkausi. Juuri ne pari lisäsekuntia usein avaavat syöttöväylän.
   
 9. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
 10. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Sen verran otettava realismia mukaan, että kun katsoo muita Teuvon profiilin NHL pelaajia, löytyy sieltä vain kaksi poikkeusta, ketkä ovat läpimurtonsa ennen täytettyään 20v eli Patrick Kane ja Sydney Crosby. Crosby vähän kintaalla että hyväksytäänkö samaan profiiliin miehen pelin Fyysisen ilmeen takia. Enkä nyt aivan tarkkaan muista millainen pelaaja Crosby oli tullessaan änäriin, kun on niin vahvasti piirtynyt tämä miehen nykyinen erittäin vahva fyysinen ilme mieleen.

  Profiililla tarkoitan noin 180cm pitkiä pelaajia joiden vahvuudet ovat puhtaasti kiekollisessa pelissä, anakin silloin alle 20v. Tähän pelaaja profiiliin luottelisin nyky pelaajista Kane, Giroux, Crosby, Datsjuk, Filppula ja Granlund. Nyt mitä äkkiseltään tulee mieleen.

  No mutta kuitenkin heti parrasvaloihin astuniesta pelaajista, onnistuneet ovat viellä kaiken lisäksi P-Amerikasta, joile pelityyli on helpompi omaksua. Jos Teuvo tekee murtonsa ylös ensi kaudella, on hän silti samassa tahdissa niinkin kovan pelaajan kun Claude Girouxin kanssa, Ja edellä "kehityksessä" kolmikkoa Datsjuk, Granlund ja Filppula. Ollen samalla Nuorin Eurooppalinen "mikkihiiri" taitopelaaja joka teki läpimurron NHL jäille.

  Nyt varmaan joku löytää jonkun nimen joka kumoaa tämän koko jutun, mutta toivon juttuun korjauksia jos niitä jollekkin mieleen tulee. Vedin aika pitkälti omien mielikuvien mukaan koko jutun, niin virheitä saattaa olla.
   
 11. Makkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Jäikös jotain ymmärtämättä vai mites esimerkiksi Nathan McKinnon, kuuluukos samaan profiiliin? Ainakin läpimurto on suoritettu jo tällä kaudella ja ikää ei ole lähelläkään 20v:tä
   
 12. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Juuh kyllä Mckinonin voisi laskea tuohon. Jos pilkkua aletaan viilaamaan niin proofililtaan en ihan Mckinonin tapaista fyysistä luistelija rakettia tarkoittanut, vaan näitä pelaajia jotka ovat selvästi profiloituneet playmakereiksi. Mutta jos Crosbyn laskin samaan profiiliin niin kait sitten Mckinonkin on siihen sopiva.

  Mckinnon on kyllä hurja pelimies pakko sanoa, vaikken montaakaan peliä kaverilta ole nähnyt.
   
 13. Sambody Jäsen

  Lisäksi Jeff Skinner, Jonathan Huberdeau, John Tavares ja Matt Duchene varmaan menee samaan kastiin tämän hetken nuorista tähdistä? Miksei myös Taylor Hall tai Steven Stamkoskin vaikka hänen ensimmäisen kauden alkupuolisko hiukan tervanjuontia olikin. Toki kaikki näistä ei mene ihan samaan muottiin pelaajatyyppeinä Teräväisen kanssa, mutta kyllähän he läpimurtonsa liigaan nimenomaan kiekollisen pelin kautta tekivät. Jos sitten haluaa suht selkeitä playmakereitä etsiä, niin varmaan täytyy ruksata Huberdeauta lukuunottamatta muut pois tässä kirjoituksessa mainituista nimistä.
   
 14. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Aloin nyt itsekkin funtsia että tuo pelaaja profiili jota itse nimitän "mikkihiiri playmaker" on aika rajoittava tekijä, kun ei tuohon profiiliin sovi kun ihan kourallinen pelaajia. Kertoo enemmänkin siitä ettei tuohon profiiliin pelaajana ole helppoa pärjätä pienessä kaukalossa. Suomesta kun etenkin tuntuu juuri tähän profiiliin tulevan kaikki pelintekijät, Barkov todella positiivinen poikkeus sääntöön.

  Jos nyt ihan lähdetään hakemaan saman Profiilin pelaajia niin menestyneistä nyky pelaajsita Giroux, Datsjuk, Granlund ja Kane ovat ainoita jotka täyttävtä täydellisesti vaatimukset tälle "mikkihiiri playmakerille". Kaikki 180cm ja alle, joiden peli nojautuu pelkästään kiekolliseen taitoon.

  Edit- jahas kaksi pelimannia ainakin nyt itse löysin jotka voisi laittaa ihan tähän tiukkan Profiilin sisään Tatar ja Nyqvist. Tällä kaudella kumpaisellekkin se varsinainen läpi lyönti. Eurooppalaiset pelaajat ja ikää reilusti yli 20 vuotta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2014 klo 17.12
 15. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Sellainen 173 senttinen ja 75 kiloinen järkäle kuin Tyler Ennis teki, toki Teukkaa hieman vanhempana, varausvuodestaan toiseksi seuraavalla kaudella 10 ottelussa 9 pistettä sekä sitä seuraavana täytenä kautena 49 pistettä. Ei toki eurooppalainen ekä "puhdas" playmaker, mutta kuitenkin.

  Moisen pohtiminen vain on mielestäni hieman turhaa, koska jokainen yksittäinen pelaaja on kehityksensä kannalta yksilökohtainen. Ja vaikka Teräväinen tekisikin läpimurtonsa "vasta" kahden kauden päästä (eli kaudella 16-17), ei siinäkään olisi mitään erikoista, vaikka osa nyt tuntuu hieman hätäilevän homman kanssa.
   
 16. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Kyllä kaikki ovat yksilöitä, ja näi suora vertailu kahden pelaajan välillä on turhaa.

  Pointina tässä kuitenkin oli että Teuvo on näin yleisesti pelaaja profiilitaan pelaaja jolla kehittyminen vie aikaa jonkin verran, ja tämän profiilin pelaajat eivät monestikkaan ole niitä junnu tähtiä änärissä. Kypsyvät ajan kanssa fyysisti sekä pelillisesti NHL peliin, ja varttuvat koviksi pelimiehiksi hieman fyysisiä pelaajia myöhemmin.

  Ja lähinnä koitan todistella itselleni ja muille hätäisemmille ettei tässä tapauksessa ole todellakaan mikään kiire. Paikan vakiinnuttaminen ylhääntä ensi kaudella olisi jo kova suoritus.
   
 17. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Anteeksi nyt vaan, mutta jos väität Pavel Datsyukin pelin perustuvan pelkästään kiekolliseen taitoon, voit tuoda niitä samoja nappeja tännekin. Giroux erottuu puolestaan Teuvosta monellakin tapaa. CG:n luistelu on maailman luokkaa ja laukaus on myöskin tarkka ja painava. Granlund ja Kane saattaa tuohon mennäkin, vaikka paljon pitääkin tapahtua ennen kuin Kanen tason edes teoriassa voi saavuttaa. Puolestaan Brad Richards on ehkä lähin vertauskuva Teuvon pelityylille ja ominaisuuksille, vaikka isompi onkin. Ja tällä tarkoitin nyky-teuvoa. Parin vuoden päästä voi olla Kanen kanssa vertailukelpoinen tai vaikkapa Giroux'n. Marc Savard on myös hyvä vertauskuva, vaikka jalalla hieman parempi olikin. Ja miksei Crosby kuulu tuohon em. kategoriaan? Tai vaikka Matt Duchene?
   
 18. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  En todellakaan tarkoittanut että näitä pelaajia voitaisiin verrata nyt, tai edes koskaan. Tarkoitin vaan pelaaja ryhmää. En tarkoittanut että Teuvo olisi joku Datsjuk tai mikään noista pelaajista. Hain samaa kokoluokkaa, samoilla vahvuuksilla eläviä pelaajia.

  Ja kyllä väitän Datsjukin pelaamisin perustuvan lähinnä taitoon, en pelkästään kiekolliseen taitoon, vaan myös kiekottomaan taitoon. Kun yleensä kiekollinen taito näkyy myös riistopelaamisessa, taidola se datsjuk pulustaa eikä fyysisyydellä. Voin tietenkin olla väärässä.

  Mitä noihin muihin vertauksiin tulee niin olet tasan oikeassa, mutta kun en tarkoittanutkaan verrata ketään suoraan kehenkään. Vaan ottaa esille ryhmää, jotka ovat pärjänneet NHL:ssä pienempi kokoisina, joilla ei silti ole ollut merkittäviä fyssisiä aivan huippu ominaisuuksia.

  Vaikka Giroux nyt on hyvä luistelemaan ja laukomaan ei häntä siltikään voi luokitella niiden takia menestyneeksi pelaajaksi. Vaan hän on taitava Playmaker, joka on maustettu hyvällä luistelulla sekä laukauksella.

  Crosbya tuossa puntaroinkin, mutta kovin fyysinen härkä hän ainakin nykyisellään on, vaikka välillä kaatuileekin hipaisusta. Yli 90kg lihaksikas voimanpesä sieltä varsuteiden alta löytyy, joka perustaa peliään kovin paljon fyysisyyteen.

  Ja tätä ei pitänyt nyt ottaa kirjaimellisesti vaan lähinnä tarkoitus oli pohtia kuinka helppoa on menestyä NHL kaukaloissa pienikokoisena pelaajaana, jolla ei ole jotain ylivertaista fyysistä elementtiä mukana pelissään.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2014 klo 01.08
 19. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Sitten olen pahoillani, koska olin ainakin lukevinani "Kaikki 180cm ja alle, joiden peli nojautuu pelkästään kiekolliseen taitoon". Ja kyllä se niin vaan on, että nimenomaan kiekoton taito näkyy riistopelaamisessa, syötönkatkoissa jne.

  Lainaus:
  Aivan varmasti voi luokitella. Giroux on juuri siksi niin hyvä, koska hänen luistelunsa on maailman luokkaa. Hänen tasapaino hänen kokoisella pelaajalla on aivan mieletön. Hän ehtii luistelullaan joka paikkaan ja saa näin ollen tilaa ja aikaa rakentaa peliä. Hänen ketteryys ja suunnanmuutokset ovat myöskin ihailtavaa seurata. Siihen kun lisätään se laukaus, tekee se hänestä monipuolisen hyökkääjän.

  Lainaus:
  Vahva jässikkä Crosby on, mutta esim. Giroux pelaa huomattavasti fyysisemmin kuin Crosby. Crosbya on vaikea horjuttaa, koska hänellä on voimaa pelata isojakin jässiköitä vastaan. Ja hänen luistelu on myöskin huippuluokkaa. Toki kaikki nämä em. mainitut pelaajat ovat todella kaukana TT:stä. Ehkä joskus.

  EDIT: Lisätään nyt vielä, ettei tarkoitus ollut tulla solvaamaan muuten asiallista pohdintaa. Särähti vain pahasti korvaan Datsyuk ja pelkästään kiekollinen taito samassa lauseessa. TT:n kehityskäyrää saattaa olla hyvinkin verrattavissa Giroux'n vastaavaan ja aika näyttää miten TT:n käy.
   
 20. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Kyllä olet tarttunut aivan oikeisiin kohtiin, koska olen kärjistänyt noissa kohdissa asioita liikaa. Tunkenut erilaisia pelaajia samojen omainaisuuksien alle, vaikka kirjava joukko on kyseessä. Eikä Datsjukiin tosiaan sovi nuo sanat, kuvaamaan häntä pelaajana parhaiten.

  Tarkoitus oli kuitenkin hakea yhdistävää tekijää pienten fyysisesti "heikompien" pelaajien menestykseen taalajäillä, ja heidän ura kehityksiin. Menin turhan pitkän ja monimutkaisen kautta asiaan..
   
 21. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Jos hakisin vertailukohtaa Teräväisen nykytasolle NHL-liigaan läpilyöneistä pelaajista mieleen tulisi todennäköisesti ensimmäisenä Ryan Nugent-Hopkins. Viisi senttiä Teräväistä enemmän pituutta, mutta tuskin on kroppansa kanssa ihan sinut. Liikkuminen näyttää vähän huteralta tai hontelolta mikä kieltämättä sopii ajoittain Teräväisenkin liikkeeseen. Kumpikin pelaaja korvaa fyysistä peliä viimeiseen asti oveluudella ja erilaisilla mailatekniikoilla, niin puolustaessa kuin hyökätessäkin. Tarkoittaa siis kiekonriistoja, syöttölinjojen peittämistä karvatessa sekä omalla alueella. Käytännössä taklauksetonta peliä.

  Datsjuk, Giroux ja Crosby ovat kyllä jokainen pelitavaltaan kaukana Teräväisestä vaikka fyysiset mitat samaa kaliiberia olisivatkin. Duchene, Kane ja Granlund heti parempia vertailukohtia pelityylien perusteella vaikka vertaileminen tunnetusti onkin hankalaa (mahdotonta).
   
 22. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Teräväinen sai vihdoin siirron farmiin. Kovia pelejä tiedossa koska Icehogs on tipahtanut alle pudotuspeli viivan. Varmaan syynä että Blackhawks tyhjentänyt Icehogsin aika hyvin pelimiehistä, kun ovat nyt oleet paikaamassa loukkantumisia.

  Ihan mielenkiintosita nähdä nyt kuinka Teuvo vastaa tähän huutoon, kun kuitenkin siellä pelejä jäljellä joissa todella isot panokset.
   
 23. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Teräväinen pelasi ensimmäisen ottelunsa AHL:ssä viime yönä ja samalla syntyi maalin muodossa ensimmäinen piste Pohjois-Amerikan sarjapeleissä. Teuvo laukoi pisteiden välistä Milwaukee-puolustajan harhasyötöstä onetimerin vasempaan ylänurkkaan. Valitettavasti kolmannen erän alussa syntynyt 1–2-kavennusosuma oli IceHogsin ainoa Admiralsin vaikeutettua isäntien taistelua pudotuspelipaikasta 1–4-voitolla. Kaksi kertaa Rockfordin putkeen voittaneen Milwaukeen suomalaisista Miikka Salomäki keräsi yhden syöttöpisteen, mutta Joonakset Järvinen ja Rask jäivät pisteittä.

  Teräväisen #21 laitureina pelasivat Blackhawksin 1. kierroksen varaus 2011 Mark McNeill #28 sekä alunperin varaamaton Brandon Mashinter #12, joka saapui Blackhawks-organisaatioon Rangersista Kyle Beach -kaupan yhteydessä.

  Ottelun maalikooste (Teuvon maali suurin piirtein kohdassa 02:30)
  Teuvon haastattelu pelin jälkeen (yksi toimittaja kuulostaa hämmentävästi hieman Yle Jussi Saariselta, mutta puhuu luonnollisesti parempaa englantia)
   
 24. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Teuvon Icehogsin päivittämät paino sekä pituus tiedot ovat aika jännät paino:84kg pituus:178cm. Jos ovat edes sinnepäin niin Teuvon kohdalla kyllä jo aloitettu aika raju massa kuuri.
   
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Lähteenä Eliteprospects, mutta siellä mitat ovat 180cm pituutta ja painoa 80kg. Voisin uskoa, että nuo ovat ennen tämän kauden alkua päivitetyt. Tiedä sitten noista.

  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=44567