Ilmoitukset

Nimimerkki Roger Moore kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin yleisurheilun EM-kisojen liveseurantaan. Koska olemme kyseistä käyttäjää huomauttaneet vastaavista viesteistä jo aiemmin, palkitsemme kyseisen nimimerkin kisaurakastaan viikon pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Ovhj:n kirjoitusoikeudet on poistettu. Hänen viestinsä olivat kieliasultaan heikkoja, eikä tähän asiaan ollut tullut parannusta huomautusten jälkeenkään.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon syyllistyttään henkilökohtaiseen hyökkäykseen.

Sulje ilmoitus

Teuvo Teräväinen NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Kääntölämäri, 17.03.2014 klo 23.32.

 1. KimpisenKaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Jokerit
  Täytyy vielä yhtyä tuohon Blast 'em Santan kommenttiin tosta varausnumerosta. Oli pakko käydä tarkistamassa vielä aiempien vuosien n.18 varattuja pelaajien statseja ja lista näyttää tältä: (ottelut on NHL puolella)
  2012: Teuvo Teräväinen,H 215GP 40+65=105p
  2011:Mark McNeil,H 2GP 0+0=0p
  2010:Austin Watson,H 159GP 10+20=30p
  2009:Louis Leblanc,H 50GP 5+5=10p
  2008:Chet Pickard,MV ei peliäkään NHL:ssä
  2007:Ian Cole,P 357GP 16+64=80p
  En vertailuun ottanut pelimäärien takia nuorempia mukaan ja vaikka kyseessä onkin vain eyetestin peruusteella tehty lista,jota on turha ottaa liian tosissaan niin verrattuna muihin ihan tyydyttävästi TT on esiintynyt.
   
 2. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  En kyllä todellakaan tiedä mitä ihmiset ovat odottaneet Teräväiseltä, jos kerran tähän menessä on saanut pettyä jatkuvasti. Teräväinen on ollut ja näköjään myös tulee pysymään tietyn osaa jääkiekkoa seuraavasta kansasta pelaajana, jota arvostellaan aina vain kuin paikka tulee ja viellä silloinkin kun ei tule. Syynä ilmeisesti että kaveri pelaa väärällä tyylillä jääkiekkoa(salibandy), eikä tee niitä asioita kaukalossa joita monien mielestä pitäisi tehdä. Eihän tuo juuri väännä laidoissa, aja maalille, eikä edes haasta 1vs1, saati karvaa voimalla.

  Jos on yhtään seurannut Teräväisen uraa, niin huomaa että kehitys on aivan loogista jatkumoa ollut koko uran ajan. Aina uudelle fyysisesti vaativammalle tasolle siirtyminen on tuonut vaikeutensa. Kuitenkin jokaisella tasolla Teräväinen on lopulta huipussaan saavuttanut pisteissä tason, jossa ei ole ole paljon jättänyt kysymysmerkeille sijaa ja pisteitä on aina syntynyt yli ppg tasoa. Verrokkina hyvä on Mikael Granlund ja aikalailla identtinen uran kehittyminen, tosin sillä erotuksella että kuumina hetkinään Teräväinen on ollut kovempi mättämään tehoja.

  Harmi kun lähti Chicagosta, niin ei enää itse ole tullut niin seurattua. Viime yön pelin katsoin kun tuli sopivaan aikaan, ja siitä kyllä kannattaa katsastaa syöttö Ahon maaliin. Tuollaisiin syöttöihin ei vain pysty nopeassa pelitilanteessa maailmassa kuin kourallinen pelaajia.
   
 3. Antero Boston Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
  Lainaus:
  Aika vahvasti olen samaa mieltä kanssasi. Hyvin kirjoitettu.
   
 4. Pete Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Barkov
 5. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Otoskokoa tällaisessa vertailussa saa kätevästi kasvatettua vaikkapa ottamalla mukaan numeroilla 17 ja 19 varatut pelaajat. Lopputulos on tällöinkin sama: odotusarvo hieman ensimmäisen kierroksen puolivälin jälkeen varattavalla ei todellakaan ole, että hänestä tulisi NHL:ään tähtipelaaja. Sellaiset pelaajat, joiden kohdalla kehittymistä tähdeksi pidetään todennäköisenä, varataan paljon aiemmin kuin numerolla 18.
   
 6. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Teräväiseen kohtuuttomaan arvosteluun varmasti vaikuttaa se, että Suomessa ykköskierroksen varaus tuntuu aina tarkoittavan samaa asiaa, vaikka jokainen edes vähän alusta NHL:ää seurannut tietää (tai ainakin pitäisi tietää..) totuuden. Sillä on iso ero, varataanko numerolla 3. vai 30.

  Mutta joo, onnittelut Teuvolle. Eipä sitä ihan joka viikko suomalaisia ykköstähdiksi valita.
   
 7. Lecavalier Jäsen

  Teräväisen varausnumeroon vaikutti varmasti tuolloin vielä skeptinen asenne suomalaista pelaajatuotantoa kohtaan. Keikkui monissa ennakoissa jopa TOP10:saa (saa korjata, mikäli muistan omiani). Myös Olli Määttä varattiin samassa varaustilaisuudessa selvästi ennakoitua myöhemmin.

  Kekäläinen ihmetteli tuolloin Teuvon tippumista noinkin alas.
   
 8. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Lainaus:
  Olen koko tekstisi kanssa hyvin samoilla linjoilla mutta erityisesti tätä lainaamaani lausetta olen käyttänyt perusteluna vastatessani muutamien p-amerikkalaisten ihmettelyihin siitä, miksi niin monet Hurricanes-fanitkin tuntuivat jatkuvasti vaativan Teräväiselle katsomokomennusta. Ihmisillä tuntuu olevan kovin pinttynyt kuva siitä miten jääkiekkoa tulisi pelata ja elleivät nämä reunaehdot täyty, 0+0 tehoja ei saa millään anteeksi, vaikka tekisi peliä edistäviä ratkaisuja illasta toiseen.

  Nostaisin Teräväisen erityiseksi vahvuudeksi sen, miten valtava syöttövalikoima häneltä löytyy. Teknisesti Teuvo on kiekon kanssa aivan maailman ehdotonta eliittiä siinä, miten hän pystyy liikuttamaan kiekon nopeasti sellaiseen asemaan, josta pystyy syöttämään kulloiseenkin tilanteeseen parhaan mahdollisen syötön. Tarkoitan tällä sitä n. 2m*2m aluetta suhteessa omiin luistimiin, josta kiekkoa voi pelata sen ollessa hallussa. Kiekon saadessaan, Teräväinen pystyy salamannopeasti leipomaan kiekon siihen paikkaan, josta saa parhaan kulman syöttää kiekon vapaalle pelaajalle. Toivottavasti joku ymmärsi, mitä haen takaa. Mielestäni vain Barkov kestää tässä ominaisuudessa vertailun suomalaispelaajien osalta.

  Erona viime kauteen on se, että nyt Teräväinen pystyy pysymään paremmin kiekossa paineen alla ja laitojen lähellä. Vieläkään nämä asiat eivät ole Teuvon vahvuuksia mutta ero on ratkaiseva tuloksen tekemisen kannalta.
   
 9. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Teuvo on ihan oikeasti urallaan sortunut laiskotteluun ja joukkueen laiminlyömiseen, ei se maine ole mistään pelityylistä tullut. Fysiikkaa ei pitäisi tarvita enää kehitellä hirveästi viisi vuotta varauksen jälkeen, joten on Teuvo ottanut melko iisisti. Jos Timoseltakin tulee vihjausta huonosta treenaamisesta, niin onhan tuossa nyt jo selvät viitteet laiskasta harjoittelijasta. Lahjoista, peliälystä ja mailatekniikasta ei ole koskaan jäänyt kiinni.

  Ja kuten @Lecavalier hyvin totesi, Teräväisen varausvuonna oli vielä jonkin verran finnish factoria ilmassa. Oli mielestäni silloisilla näytöillä top10-kamaa.

  Sanotaan nyt vielä se, että olen todella iloinen jos vihdoin on lähtenyt peli kulkemaan ja tasaisuutta löytynyt. Vuosia sitten projisoin Teräväisestä röyhkeämpää versiota Valtteri Filppulasta, eli hyvää kahden suunnan peliä ja vähän enemmän pisteitä (varsinkin maaleja).
   
 10. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Tuo juttu taisi kuitenkin olla Timoselta vitsi, joka sitten mediassa otsikoitiin miten otsikoitiin.
   
 11. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No, tuollaisia vitsejä ei kuitenkaan heitetä esim. Mikko Rantasesta.
   
 12. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Erittäin totta. Muistaakseni tilasto on aivan uskomaton noissa. Vedä suunnilleen oikein hatusta, että kolme ensimmäistä varausta tekee 100 pistettä nhl:ssä 90% varmuudella, kun jo neljännen varauksen jälkeen tämä todennäköisyys tippuu puoleen tai jotakin sinnepäin ja toisella kierroksella jo olemattomiin. Korjatkaa toki.

  Hieno viikko Teuvolta! Toivottavasti hänen ketju jatkaa tuhojaan.
   
 13. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Tässä nyt tuo Timosen kommentti vuodelta 2016:

  "Oliko golfpuheissasi totuuden siemen?

  – Kyllä niissä pientä perää on. Kyllä Teukka itsekin tietää, että kovempaa on voinut mennä. Golf maistui ja kenelle se ei nyt maistuisi. Mutta nyt ne puheet voidaan unohtaa, nyt on mies mennyt pari vuotta aika kovaa. Hän on ottanut itseään niskasta kiinni, Timonen sanoo hymyssä suin. "
   
 14. Vahamestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
  Jokeriaikana toivoin Teukan vetävän useammin. Teräväisen laukaus ei ole mikään tykki, mutta se lähtee todella nopeasti pienellä liikkeellä, saaden usein yllätettyä maalivahdin "housut kintuissa". Toivotaan, että taso säilyy, koska on kiekon kanssa erittäin viihdyttävä pelaaja.
   
 15. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  No kuitenkin puoliksi vitsi tuo Timosen juttu.

  Lainaus:
  Teräväinen käyttää vedoissaan aika paljon no look harhautusta, ja eleet vahvasti syöttämiseen jonka sitten kääntääkin vedoksi.

  Tulee mieleen esimerkkinä yllättävästä vedosta tämä video Youtubeen:

  Teuvo Teräväinen flicks no-look shot top-shelf - YouTube

  Edit- ja täytyypä sanoa että kun täällä tuosta roolin suurenemisesta on puhuttu, niin eipä se nyt niin hirveästi ole suurentunut Chicago ajoista. Noin 16min pelissä tulee jääaikaa, jolla pääsee jo aika aika korkealle points/per60min tilastoissa, yli 10 peliä pelanneista seitsämäs. Ei ole selvästi mikään Pettersin luottoratsu laittaa jäälle. Toki Carolinalle näköjään tyypillistä on sosiaali peluutus, jossa kaikki muut paitsi Staal hyökkäyksestä pelaavat aika tasaisia minuutteja.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2017 klo 11.37
 16. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Teuvo näyttää ottaneen kehitysharppauksen, mikä on hieno juttu. Ei voi olla ajattelematta, että Summasen opissa vietetty kesä on tehnyt fyysisesti pojasta miehen ja tämä näkyy erityisesti kamppailupelaamisessa. Ja useinhan se urheilussa menee niin, että kovemmassa fyysisessä tikissä oleminen heijastuu myös itseluottamukseen positiivisella tavalla.
   
 17. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Onkohan tuo Summasen oppi mennyt perille myös Puljujärvelle? Pelaa paljon agressiivisemmin kuin koskaan ennen.
  Ramihan näytteli omia nyrkkeilytaitojaan kesällä myös yössä.

  Mitä tulee Teräväiseen niin tuo veto lähtee tosiaan tosi pienellä liikkeellä ja yllättäen. Moni nuista maaleista on ns ripuliranteita mutta sinneppä ne verkon perällä tuntuvat kuitenkin löytävän. Minusta juuri tuo nopea pieni liike mahdollistaa sen, että kiekko menee maaliin asti. Monesti mokke on nuissa vielä liikkeessä ja veto menee längistä tai kainalosta juuri ja juuri maaliin. Toki on se kuti myös Terävä kuten yllä nähtiin. Mutta aina sen ei välttämättä tarvitse olla vaan yllätysmomentti riittää. Toki mokelle nyt varmaan muutenkin yllätys, että Teräväinen edes laukoo..
   
 18. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Teräväisen laukauksessa on myös se hieno ominaisuus, että se on erittäin tarkka. Mikään armoton pommi se ei ole, mutta löytää kyllä juuri sen oikean kolon mistä mennä maalille asti ja usein myös maaliin. Saisi tosiaan laukoa enemmänkin, potentiaalia koviin maalimääriin kyllä on olemassa. Hieno pelaaja, mukavan kaksikon muodostavat Sebastian Ahon kanssa ja molempien osaaminen täydentää toinen toistaan.

  Ei se nyt mikään turha jätkä voi olla kun jo pari vuotta sitten voitti Stanley Cupin finaaleiden pistepörssin, ja koko ajan peli kehittyy parempaan suuntaan. Hieno mies.
   
 19. Nikke-T Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Teuvon ylivoimainen vahvuus lienee peliälyssä ja siinä, miten rakentaa peliä. Tapa tehdä peliä ei vain ole totuttu eli hartiavoimin tehty työ. Pitää myös muistaa, että pelaajana hän on vielä nuori ja oikein rakennettuna fysiikka ja pelaaminen tulevat paranemaan vielä vuosia, jos ei kymmentä vuotta! Se on pitkä aika kehittyä.

  Mielenkiinnolla odotan millaiset tehot tähän kauteen saadaan rakennettua.

  Ja Summaseen vielä palatakseni, käykäähän joskus lukemassa lajianalyysi, jonka Summanen ja Erkka ovat kirjanneet. Muutin käsitykseni ko herrasta. Tapa miten hän analysoi jääkiekkoa ja pelaajien psyykkisiä ominaisuuksia suhteessa fysiikkaan on omaa luokkaansa. Harmi, että siviilielämän sekoilut ja heikot hermot ovat vaikeuttaneet potentiaalista huippuvalmentajan uraa.
   
 20. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Nyt kun 20 maalin rajapyykki on ylittynyt ja Teräväinen on ilman loukkaantumista menossa varmuudella tällä kaudella yli 60 tehopisteeseen, voidaan varmaan todeta, että Teuvo on lopullisesti lyönyt epäilijöilleen luun kurkkuun.

  Ilmeisesti jääkiekkoa ammatikseen seuraavienkin on ollut jotenkin vaikeaa huomata Teräväisen aivan maailman huippua olevia vahvuuksia sen vuoksi, että he ovat takertuneet Teuvon heikkouksiin, ja ajatelleet niiden estävän läpilyönnin aivan lajin huipulle.

  Vuosien saatossa on saanut lukea mm. Rantanen&Nyholmin kommentteja siitä, kuinka Mikael Granlund voittaa Hart Trophyn ennen kun Teräväinen pelaa peliäkään NHL:ssä. Vielä alle vuosi sitten YLE Puheen NHL-illassa Antti Mäkinen kommentoi Teräväisen tulevan sopimuksen olevan luokkaa $1M kaudessa. Nyt ollaan kuitenkin jo tilanteessa, jossa Carolina näyttäytyy häviäjänä kiinnitettyään Teräväisen vain kahdeksi kaudeksi $2.86M kausipalkalla. Reilun vuoden päästä joutuvat varmasti avaamaan kukkaron nyörejä reilusti enemmän.

  Olen ollut suuri Teuvo-fani siitä lähtien, kun hän 17-vuotiaana murtautui Jokerien liigamiehistöön. Heti ensimmäisissä otteluissa oli havaittavissa, että nyt on kyse poikkeusyksilöstä. Kyky rakentaa peliä yhdellä kosketuksella ahtaassa tilassa sekä syöttötaito ihan teknisen suorittamisen tasolla ovat vertaansa vailla. Uskallan sanoa, että Teräväinen on syöttäjänä yksi parhaista suomalaispelaajista koskaan.

  Perussyöttöjen laatu on käsittämättömän korkealla. Teräväisen syötöt napsahtavat todella kovalla prosentilla juuri oikeaan rytmiin antaen vastaanottajalle ylimääräsiä sekunnin murto-osia aikaa kiekon kanssa. Tätä erityisosaamista suhteessa keskiverto NHL-pelaajaan on vaikea huomata ilman riittävän monen kokonaisen ottelun seuraamista.

  Uskon, että Teuvo saa tästä kaudesta lisäintoa kesätreenaamiseen. Jos fysiikka ja pelirohkeus kehittyvät edelleen ja Carolinan joukkue vahvistuu hyökkäyksen osalta, näen hyvinkin mahdollisena, että ensi kaudella 70 tehopisteen ylittäminen on realismia. En myöskään voi olla ajattelematta, että Sebastian Ahon äärimmäisen kilpailuvietin seuraaminen aitiopaikalta on tehnyt Teräväiselle hyvää.
   
 21. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Aika hyvin kommentoitu ylhänä Teräväisestä. Onhan tuo ollut aika hankala pala monelle jääkiekkoa seuraavalle analyytikolle arvioitavaksi. Voisikin kyseenalaistaa monen ihmisen tietotaidon pallopeleistä, koska niin yleinen rintama oli asiantuntijoita jotka menivät todella pahasti metsään tässä tapauksessa. Syöttötaito on jotenkin ilmeisen haastava taito arvioitavaksi silmällä, kun noin moni haksahti tässä niin väärille urille. Pelinopeus syntyy syöttöjen nopeudesta ja tässä on oiva esimerkki, jos sen tekee riittävän hyvin ei tarvitse olla mikään raketti luistimilla, eikä varsinkaan vahva vääntäjä. Teräväinen on yhä edelleen varmasti yksi NHL:llän heikoimpia ellei jopa heikoin vääntäjä. Ylivoimalla tuo voisi tehdä viellä paljon enemmän pisteitä mitä nyt, kun pääsee pelaamaan vahvuuksillaan ja tehot sieltä eivät ole lähelläkään tapissa. Noin 80 pisteen kausia pitäisi alkaa tulla, jos realisoi taitonsa paremmin ylivoimapelissä.
   
 22. Loorz15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers | Helsingin Jokerit
  Teräväinen on ollut suomen aliarvostetuin NHL-pelaaja tällä kaudella. Vaikka on ollut pisteissä koko kauden Ahoa edellä tai Ahon kanssa tasoissa, niin silti Aho on ollut Carolinan "kantava voima" yms. On totta, että Ahon katto saattaa olla korkeammalla kuin Teräväisen, mutta kyllä Teuvo on todistanut olevansa vähintään yhtä tärkeä palanen Carolinalle, ellei jopa tärkeämpi, kuin Aho.
   
 23. adolf Jäsen

  On tuommoinen suurin piirtein vanhemman Granlundin tasoinen pelaaja ja aika samantyyppisiä pelaajiakin vielä. Ovat tuommoisia varmoja 60-70 pisteen äijiä kummatkin varmaan tästä jonkun aikaa eteenpäin.

  Päässyt ehkä vähän unohtumaan miten kova kaveri teukkakin oli jo junnuna, kun tässä on nyt ollut näitä Laineita ja Ahoja jotka on päähuomion varastaneet.
   
 24. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Tämähän on keskustelupalsta ja täällä on minusta ihan hyväksyttävää, että kuullaan paljon erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä. Täällä myös fanittamisella ja tietyillä rajoissa kärjistetyillä mielipiteillä on oma roolinsa.

  Itseäni huolettaa kovasti vain median taso Suomessa, koska ala on aika osaamattomien henkilöiden hallussa. Mäkinen, Rantanen ja Nyholm ovat kyllä yleensäkkin esittäneet sellaista tietämystä lajista nimeltä jääkiekko, ettei voi kun ihmetellä millä kannuksilla noihin pesteihin pääsee. Mäkinen esimerkiksi on hyvä lukemaan kyllä Twitteriä ja kopioi kaiken sieltä. Odottaisin hieman korkeampaa tasoa ja asiantuntevampaa otetta median edustajilta, jotka ovat palkkansa verran vastuussa siitä etteivät puhu aivan mitä sattuu julkisesti.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Joo, mutta kyllä Granlund on vielä selvästi edellä tuommoisessa kahdensuunnan pelaamisessa. Se miten Mikke repii ja raastaa käytännössä illasta toiseen ja sitten nakuttaa tuommoisia tehoja niin on hienoa katsottavaa.