Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Teuvo Teräväinen NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Kääntölämäri, 17.03.2014 klo 23.32.

 1. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Lainaus:
  Pakko tätä on kompata. Teuvon kehityksen kannalta on jopa parempi ettei häntä aleta nyt ylipeluuttamaan raskaan liigakauden jälkeen rikkonaisessa Hawks miehistössä. Parin viikkoa tiukkaa NHL elämää harjoituksissa, katsomossa, matkoilla ja silloin tällöin peleissä valmistaa Teuvoa NHL peleihin jopa paremmin kuin kova ottelutahti heti NHL uran alkuun, jolloin itseluottamuksen menettämisen riski olisi suurempi. Farmiin sitten viimestään kun play-offit alkavat, jolloin 9 pelin NHL kokemus helpottaa huomattavasti pelaamista heikompi tasoisessa liigassa, jossa Teuvo pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan, kun vastustajat ovat hitaampia (pelinopeus) ja huonommin organisoituja. Ensi kaudella voidaan sitten katsella tarkemmin sitä kakkossentterin viittaa, jos Teuvon kehitys jatkuu toivotunlaisena.
   
 2. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Kansalaisuus. Sehän se syy on. Suomalainen palsta -> suomalaisten fanit. Hyvähän se on "omia" kannattaa, mutta jotenkin surullista miten unohdetaan muut. Eihän täällä kukaan muista jos organisaatioon kuuluu pelaaja vaikka usasta joka on pelannu AHL:ää 5 kautta ja odottanu mahdollisuuttaan päästä änäriin. Sitten Teuvo tulee suoraan Jokereista ja heti pitäs päästä pelaamaan.

  En minäkään noita peluutuksia useinkaan ymmärrä, mutta selkeästi monelle annetaan mahdollisuus ihan sen takia kun on jaksanu pelata usean vuoden farmissa.
   
 3. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Täällä porukka aivan oikeilla linjoilla. itsekkin pidän Teuvon peluuttmista aivan oikeana ratkaisuna. Ei kannata peluuttaa kaveria turhan isossa roolissa.

  Ainoa mikä itsessä herätti pieniä ristiriitaisia tuntemuksia, oli paikka missä Teuvo pistettiin katsomoon parhaan pelaamansa pelinsä jälkeen. Mutta tosiaan asioissa on aina monta puolta, ja uskon että Chicagolla tilanne täysin hallinnassa asian suhteen.

  Tosiaan Jo näistä kolmesta pelistä on saatu erittäin arvokasta tietoa, eikä tilanne näytä yhtään huolestuttavalle. Päinvastoin Teuvo näytti jo peleissä sen kaikken tärkeimmän ettei hän ole kivireki kannettavaksi joukkueelleen. Vaan häntä voi huoletta heittää kokoonpanoon kun paikka tulee, eikä tarvitse joukkueen jännittää että mitähän tuo oppipoika seuraavaiksi säätää.
   
 4. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Joo, itsekkin olisi kiva kuulla varmistusta asiaan.

  Ilmeisesti Teräväinen ei voi liittyä siitäkään syystä AHL:ään, että hän ei ollut sopimuspelaajana sijoitettu sinne deadlinella. Samasta syystä esim. Jake McCabe ei voi pelata AHL:ssa, vaikka pelaa nyt ylhäällä ja liittyi Sabres-poppooseen hiljattain. Jos Teräväinen olisi tehnyt ensiksi tällaisen try-out-sopimuksen, kuten moni junnuliigoista saapuva, olisi se mahdollista. Kuitenkin Teräväinen onollut sopimuspelaajana jo koko kauden, joten sekään ei olisi onnistunut.

  Mutta joku asiasta paremmin tietävä voisi nyt selvittää tätä asiaa, koska itsekään en 100% varmaksi tätä uskalla vannoa.
   
 5. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Meinaat, että Teräväinen ei olisi mahtunut mukaan Suomen MM-leiritykseen?
   
 6. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Niin, sentään Teuvo ei joudu pelaamaan Setoguchin kanssa...

  Mut joo. Kyllähän tuossa vähän selittelyn makua, kun katsomokomennusta puidaan. Kaikki olivat täällä herttaisen yksimielisiä siitä, että Toewsin ja Kanen poissaolot avaavat Teräväiselle sen pelipaikan runkosarjan loppuun. Ja nyt yhtäkkiä muut farmipelaajat ovatkin loogisempi ratkaisu monen mielestä, eikä Teuvoa edes saisi toivoa kokoonpanoon kunnon rooliin tai on ymmärtämätön tuulipukufani.

  Sopimukseen vaikuttavat matsirajat ja muut sikseen, mutta kyllähän tämä vaikuttaa vähän Teuvon kustannuksella tehdyltä kaikki tai ei mitään -kokeilulta. Tuodaan suurella kohulla kaveri remmiin ja toivotaan tuhkimotarinamaista magiikkaa. Kun homma meneekin normikaavalla, niin laitetaan katsomoon ja sanotaan "sen kehittävän enemmän".

  No, ehkä Teräväinen pääsee vielä koittamaan, mutta ei tuohon kuvioon tarvitse tyytyväinen olla minkään osapuolen osalta, vaikka kuinka tuntisi NHL:n raadollisuuden ja toimintaperiaatteet.
   
 7. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Varmasti olisi, mutta otteluiden suhteen kesäloma olisi alkanut. Taistelemaan kisapaikasta hän kerkee vielä aivan hyvin.
   
 8. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eli siis Teräväinen olisi mennyt MM-leiritykseen, mutta ei olisi pelannut siellä eikä MM-kisoissa yhtäkään peliä?
   
 9. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Siis mikä tässä nyt on pointti?

  Yleensä kritiikin peruste sille, että nuoria pidetään poppariosastolla on se, että he eivät pääse pelaamaan. Teräväinen on kuitenkin pelannut jo täyden kauden Suomessa sekä junnukisoissa. Teräväisen kehityksen kannalta joku maajoukkueleiritys on yhdentekevä tekijä. Teräväisen uralle on paljon tärkeämpää päästä ottamaan ensituntumaa NHL-pelaajan arkeen ja ottaa oppia jokapäiväisestä tekemisestä NHL-ammattilaisten kanssa kuin höseltää leirillä Taimien ja Kivistöjen kanssa.

  Ja edelleenkään ne MM-kisat eivät ole poissuljettu asia. Jos Chicago ei tuota 9 ottelua enempää miestä peluuta, niin eiköhän hänet päästetä sitten maajoukkueen mukaan.

  Nyt sitten laskemaan pelaisiko Teräväinen leirityksen aikana 9 kappaletta NHL-tason otteluita?

  Nyt kun tässä on hieman kirjoittelua eri alueilla seurannut, niin kannattaa tutustua tällaiseen termiin ja miettiä, mikäköhän se monen kirjoittajan varsinainen pointti aina on: nitpicking - definition of nitpicking by the Free Online Dictionary, Thesaurus and Encyclopedia. (linkki vie free dictionaryyn)
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Pointti oli se, että minun mielestäni MM-leiritykseen osallistuminen tai MM-kisoissa pelaaminen ei ole kesälomaa, eikä kesälomaa ole myöskään se, jos pelaaja pitää pienen breikin seurajoukkuepelien päättymisen ja MM-leirityksen alkamisen välillä.
   
 11. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  No jos kyse oli tosiaan siitä, että käytin mielestäsi termiä "kesäloma" (joka nyt muutenkin on tässä kontekstissa aika lavea termi) väärin, niin olisit nyt herranjestas sanonut sen heti, niin oltaisiin päästy pienemmällä vaivalla.
   
 12. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minulta ei valitettavasti löydy niin paksua rautalankaa, että sun kanssasi pääsisi pienemmällä vaivalla. Jos sulle on jotenkin kamalan epäselvää, että MM-leiritys ei ole kesälomaa, niin mää en sulle tässä voi ala-asteen äidinkielen tunneiksi muuttua.
   
 13. VilleSeina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks, SaiPa
  Lainaus:
  Meikäläiseltäkään tähän ei todellakaan mitään absoluuttista totuutta tule mutta ainakin William Karlsson pelasi juuri hiljattain ensimmäisen AHL-ottelunsa. Hän on myös ollut koko kauden Ducksin sopimuspelaaja mutta pelasi kauden lainassa HV71:ssä. Tiedä sitten noista sääntökimuroista.
   
 14. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  No joo, tuskin kukaan sitä edes kuvittelee, että sinulla pienenäkään motiivina olisi oikeasti asioista keskustella, lähinnä se tuntuu olevan ketjusta ja osiosta toiseen puhdas lillukanvarsiin puuttuminen ja semantiikan syövereihin vajoaminen (ja siinäkään menestys ei kovin kaksista näytä olevan) asioissa, joilla sillä ei ole pienintäkään merkitystä, koska edes vähääkään ymmärrystä omaava henkilö ymmärtää ajatuksen siitä huolimatta.
   
 15. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Tarkemmin muisteltuani myös Pulkkinen taisi viime kaudella pelata Griffinsissa loppukauden...

  Pidetään nyt siis vielä avoinna se mahdollisuus, että Teräväinen AHL:ssä tosiaan voisi pelata.
   
 16. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Niin, esimerkiksi viiime vuonna Liigakauden päätyttyä Teemu Pulkkinen, Joonas Rask ja Jani Hakanpää menivät pelaamaan AHL:ään. Kaikkien näiden tilanne oli siinä mielessä identtinen, että heillä oli jo NHL-sopimus taskussa edelliseltä syksyltä, mutta pelasivat lainalla Liigassa kyseisen kauden. En nyt kyllä tajua mikä se ero suhteessa Teräväiseen olisi eli miksi Teukan kohdalla AHL-pelit eivät olisi sallittuja.
   
 17. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Erona toki on se, että kyseiset heepot eivät ylhäällä lainkaan pelanneet. Voi siis olla, että sopimusteknisesti heille tehtiin tuollaiset ATO- tai PTO(kumpi tähän tilanteeseen nyt sitten käykin)-sopimukset, koska eivät olleet osallistuneet emo-organisaation otteluihin. Ymmärtääkseni tuo ei onnistu millään, jos pelaaja pelaa ylhäällä. Esim. Buffalon Justin Kealle tehtiin tuollainen muodollinen try-out-sopimus nyt ensiksi, ja sitten välittömästi allekirjoitetaan ELC-sopimus kauden päätyttyä. Tämä siis siitä syystä, että hän voi Rochesterissa pelata. Tosin esim. Grigorenkon osalta, joka siis oli lainalla Rempartsissa, tällaista ei ymmärtääkseni tehty. Mutta hänellä sopimus oli jo voimassa.

  Eli siis ei tuo asia todellakaan mikään kovin yksinkertainen ole, koska selvästi siellä väännetään hieman eri tilanteessa oleville muodoltaan erilaisia sopimuksia.

  edit. Näköjään Rask on pelannut molemmissa liigoissa. Pelasiko tuon AHL-matsinsa ennen vai jälkeen NHL-otteluiden, muistaako kukaan?
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2014 klo 11.00
 18. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Minullakaan nyt ei meinaa mennä jakeluun, että minkä takia sitä Teräväistä on joidenkin mielestä pakko peluuttaa. Isoin tekijä tietysti pelaamisen estymiselle on tuo 9 ottelua ja tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi. Teuvo ei tällä hetkellä ole niin hyödyllinen, että häntä kannattaisi tuota 9 matsia peluuttaa, ellei ole pakko eli loukkaantumiset sitä todella vaatisivat. Nyt joukkue voittaa ilmankin ja kolmen vuoden päästä keväällä Teuvo voi olla aivan törkeän halpa pelaaja hinta-laatu-suhteeltaan Chicagolle, jolloin tulokassopimus on vielä voimassa, mikäli sitä ei nyt kusta. Tällainen toiminta on myös pitkäjänteisen organisaation toimintatapa, jolla taataan myös tulevaisuudessa, että capin alle mahtuu mahdollisimman laadukas joukkue.

  Edit. Myös loukki voi pilata kesätreenin. Lähes kaikilta osin on järkevää pitää Teuvo viltissä. Jos loukkeja tulee lisää ja Teuvo todella on selkeästi paras paikkaaja, niin sitten voi kuvitella pakon edestä riskeeraavan yhden sopimusvuoden polttamista.
   
 19. IpaTeme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Teuvo tänään kokoonpanossa?
   
 20. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Muistaakseni Rask pelasi ensin Milwaukeessa yhden pelin ja sen jälkeen kaksi Nashvillessä. Tuon jälkeen ei enää AHL:ssä pelannut vaikka Admirals pleijareihin pääsikin. Chicagolla oli Drew Leblancin kanssa viime kaudella tilanne jossa sälli tuli yliopistosta NHL:ään, mutta ei saanut pelata NHL-pleijareita eikä häntä saanut laittaa farmiin, niin LeBlanc lähti sitten MM-kisoihin USA:n joukkueeseen. LeBlanc tosin teki sopimuksen kesken kauden vapaana agenttina, joten se taisi vaikuttaa noihin kiemuroihin eniten.

  Blackhawksilla on tällä kaudella jäljellä neljä runkosarjan ottelua eli vaikka Teuvo ne kaikki pelaisikin, niin tuo yhdeksän pelin raja ei tule ylittymään. Uskon tämän nykyisen tilanteen olevan Chicagon kannalta tarkkaan suunniteltua sisäänajoa NHL-elämään. Teuvo treenaa, matkustaa ja oppii olemalla Patrick Sharpin, Jonathan Toewsin, Brent Seabrookin, Michal Handzusin ym. veteraanien seurassa päivästä toiseen.

  Se että pelaako muutaman hassun pelin vai polkeeko kuntopyörää pukukopissa ei ole tulevaisuuden kannalta suurtakaan merkitystä. Blackhawksilla on suuremmatkin murheet Kanen ja Toewsin loukkaantumisten kanssa ja Coach Q:n pitää pystyä taikomaan joukot lentokuntoon pleijarien ensimmäistä kierrosta varten. Tällä hetkellä vastaan olisi tulossa Colorado, joka on vienyt Chicagoa kauden peleissä 4-1.
   
 21. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Yksi asia mikä Varmasti vaikuttaa asioihin on Teuvon Fysiikka, joka on miehen kehitettävistä asioista kärki sijalla. Nyt kun mies pelaa vähemmän voi hän treenata fysiikkaansa jo huomattavasti enemmän. Jokainen viikko joka on lähes peleistä vapaa, voi sillä viikolla tehdä jo harjotteita jotka nostavat pelaajan fyysitä olemusta. Jos pelejä olisi se 2-3 viikko ei juurikaan pystyttäisi treenaamaan Teuvon fysiikkaa kehittävästi.

  Onhan Teuvolla takana raskas kausi kolmessa eri Joukkueessa Jokereissa, 20v maajoukkueessa, sekä Chicagossa jossa kävi jo syksyllä pari viikkoa. Maajokkueessa ja Jokereissa kuormitus oli todella raskasta, koska pelasi todella paljon erikoistilanteita Yv Av ja tasakentällisin ykköskenttää. Nuorelle jannulle kovia minuutteja per peli viimiset neljä kuukautta, pelejäkin on aika paljon viimeiseen neljään kuukauteen.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2014 klo 11.40
 22. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Itse olen ollut siinä käsityksessä, että Teräväinen voisi pelata myös Rockfordissa tänä keväänä ilman huolta NHL-sopimuksen ensimmäisen vuoden palamista. Sopimuskuviot ovat kuitenkin niin kiemuraisia johtuen muuan muassa pelaajien eri asemasta (juniori/yliopisto/euro/oma varaus/vapaa agentti jne.), että en laita päätäni pantiksi asian suhteen. Alla aiheesta jotain, mitä sain tongittua esille netistä.

  Lainaus:
  Muistelin ipazin tavoin, että Joonas Rask ehti pelata viime keväänä AHL:ssä ennen kuin nostettiin ylös Predatorsiin. En kuitenkaan luota pelkästään muisteluihini, joten kaivoin esille faktaa.
  Koodi:
  [B]Joonas Rask Pohjois-Amerikassa keväällä 2013[/B]
  
  19.4.2013 AHL-rs CHA @ MIL 1+1=2 +2
  
  25.4.2013 NHL-rs NSH @ CBJ 0+1=1 +1
  27.4.2013 NHL-rs NSH @ DET 0+0=0 -2
  
  3.5.2013 AHL-po MIL@TEX 0+0=0 -1
  
  MIL = Milwaukee Admirals (AHL)
  NSH = Nashville Predators (NHL)
  
  [url="http://www.nhl.com/ice/player.htm?id=8475893&view=log"]NHL.com Gamelog[/url]
  [url="http://theahl.com/stats/gamebygame.php?seasonId=40&id=4916"]TheAHL.com Gamelog[/url]
  Raskin tilanne on sikäli vertailukelpoinen, että Joonas siirtyi nykyisen työehtosopimuksen aikana Pohjois-Amerikkaan ja hänellä Teuvon tavoin jo valmiiksi NHL-seuran kanssa sopimus (Jokereissa vuokralla). Selkein ero on tuo, että Joonas komennettiin ensiksi AHL:n puolelle. Välttämättä tuolla ei ole merkitystä tilannetta vertaillessa.

  Toinen jonkinlainen ontuva vertailu Teräväisen tilanteeseen: OHL:ssä tämän kauden pelannut Blackhawks-varaus Ryan Hartman teki marraskuussa NHL-sopimuksen ja on pelannut nyt kaksi peliä IceHogsissa. Toistaiseksi ei pelejä NHL:ssä, eikä niitä ole odotettavissakaan tänä keväänä. Chris Blockin kirjoituksen mukaan hänellä on ilmeisesti mahdollisuus palata ensi kaudella vielä myös OHL:ään, mutta nuorukainen ei ole vielä päättänyt asiaa. Teräväinen on Hartmanin tavoin Hawksin oma varaus, joka allekirjoitti NHL-sopimuksen 22.8.2013 ja pelasi Jokereissa lainalla tämän kauden.

  Yleensä varsin hyvin Blackhawksin ja IceHogsin asioista perillä oleva Block kirjoitti mielipiteensä myös Teuvon kevään jatkosta.
  Lainaus:
  Tämän perusteella voisi olettaa, että Teräväisellä ei ole sopimusteknistä estettä pelata AHL:ssä tänä keväänä.

  AHL:n pudotuspelikelpoisuuteen vaikuttavat ainakin seuraavat seikat:
  Lainaus:
  NHL:n siirtotakarajan jälkeen NHL-sopimuksen tehneillä NCAA-yliopistopelaajilla sen sijaan ei ole edes mahdollisuutta edustaa NHL-seuraa runkosarjan päättymisen jälkeen.
  Lainaus:
  NHL siirtotakaraja oli 5.3.2014 ja AHL:n siirtotakaraja 12.3.2014.

  Chicagon tämän kevään uusista NCAA-pelaajista Matt Careyn kaksivuotinen sopimus astui voimaan jo nyt keväällä ja hän onkin ehtinyt pukea Hawks-uniformun jo kertaalleen ylleen. Ymmärtääkseni hänella on viime kevään Drew LeBlancin kohtalo eli Rockfordiin ei ole enää asiaa tänä keväänä, mutta myös NHL:n puolella pelit päättyvät runkosarjaan. Korjatkaa, jos olen väärässä. Trevor van Riemsdyk teki ensi syksynä alkavan sopimuksen Blackhawksin kanssa sekä tälle keväälle IceHogsin kanssa. Nilkkavamma päätti kuitenkin tämän kauden pelit ja sopimus IceHogsin kanssa purettiin. Stephen Johns (2010, 2. kierros) teki myös Blackhawksin kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen, joka alkaa ensi syksynä. Tälle keväälle Johns solmi PTO-sopimuksen IceHogsin kanssa.

  Osa tekstistä olisi varmasti kuulunut Blackhawks-ketjuun, mutta tässä ainakin voi hieman verrata Teräväisen tilannetta muihin tänä keväänä Blackhawksin ja IceHogsin kokoonpanoihin ilmestyneisiin pelaajiin.
   
 23. Wiesellike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks & Kärpät
  Lainaus:
  Kuka muu tätä on toivonut kuin Chicagon media, joka ampui Teuvon kanssa totaalisen yli ja jotkut tälle palstalle kirjoittavat? Minusta Bowman ja Quenneville ovat olleet varsin maltillisia Teuvon suhteen ja homma tuntuu olevan täysin hanskassa sillä osastolla, millä sen pitääkin. Kanen loukkaantuminen antoi mahdollisuuden tällaiseen järjestelyyn ja sillä siisti. Kuten Teuvokin on alusta asti sanonut, hän on vain yksi pelaajista, ei muuta. Ensi kauden training camp on se Teuvon todellinen sauma antaa näytöt aloittavaan kokoonpanoon.
   
 24. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Chicago Sun-Timesin sivuilta pari päivää vanha juttu koskien Teräväisen tilannetta. Tässä nyt ei mitään uutta, mutta kertauksena vielä niille jotka ihmettelevät miksi Teuvo ei pelaa joka pelissä: Teuvo Teravainen is still getting acclimated

  Lainaus:
  Eli sopeutumisesta uusiin ympyröihin on tässä nyt kyse. Tätä voi tietenkin jokainen kritisoida vapaasti onko toimintamalli nyt sitten oikea vai väärä.

  Lainaus:
  Eli tämänkin jutun mukaan voisi pelata Rockfordissa ilman ensimmäisen vuoden palamista.
   
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Osaisikohan joku pidempään NHL:ää seurannut (esimerkiksi samankaltaisia tapauksia historiasta) kertoa miksi Teuvoa sitten pidetään ylhäällä? Juurikin secordin linkkaamien ja mainitsemien oppirahojen ja kokemuksien vuoksi? Tietenkään bussiliigassa ei aivan samaa kuvaa koko scenestä saa, mutta kuulostaa tietyllä tavalla oudolta toiminnalta.

  Totta kai otettava huomioon Teuvon pitkä kausi, junioreiden kisat sekä pelit Jokereiden kanssa. Voihan tietysti tämäkin vaikuttaa tuohon.