Sama pätee feministeihin. Feministisen puolueen Katju Aro sai syötön suoraan lapaan Turun terroristin kertoessa oikeudessa halustaan tappaa, mutta vain naisia ja vihastaan naisia kohtaan. Ei maistanut Katjulle tällä kertaa, ainakaan twitterissään.
Niin vassareilla kuin feministeillä on kaksoisstandardit. Itse taas tuomitsen tällaiset teot siitä riippumatta, mitä tekijä huutaa tai ketä hän edustaa. Ja näin se pitää mennäkin.
En minä näe mitään kaksoisstandardeja. Tuo analyysisi puolueiden taktiikoista ja mielenosoituksista hyötymisestä on varmasti oikeansuuntainen, ja voin siihen pääpiirteittäin yhtyä.
Menet kuitenkin metsään tehdessäsi johtopäätöksiä siitä, että feministit tai vasemmistopuolueet olisivat tässä asiassa epäjohdonmukaisia. Jätät huomioimatta tapahtumien kontekstin ja vuorovaikutuksen ideologisen arvopohjan kanssa.
Jos nyt otetaan tarkasteluun mainitsemasi Aro ja feministinen puolue, niin eihän heidän näkökulmastaan tässä ole mitään poliittista kiistakysymystä, josta vallitsisi arvokonflikti; kaikki pitävät terrorismia negatiivisena ja tuomittavana ilmiönä. Ei siitä synny kiistaa tai ideologisia eroja.
Laajemassa mielessä vasemmistolaiset toimijat näkevät ihmisen yksilönä, joka on ympäristön kanssa jatkuvassa muutospaineessa. Lähtökohta on kuitenkin se, että jokainen on syntyessään ns. "tabula rasa", jolle kuuluvat jakamattomat ihmisoikeudet. Tästä näkökulmasta vasemmiston yksi konfliktikysymyksistä on oikeistolaisten toimijoiden pyrkimys liittää yksilöön ominaisuuksia, jotka kohdistuvat tämän kulttuuriin, uskontoon tai syntyperään.
Miten tämä taas heijastuu mielenosoituksiin, niin vasemmistolaiset ovat hyvin herkkiä sellaisille yhteiskunnallisille muutosvoimille, jotka kyseenalaistavat tai haastavat tuota em. yksilön oikeuksiin perustuvaa maailmankuvaa. Kiistakumppani ei ole niinkään vakiintuneet puolueet, jotka allekirjoittavat jota kuinkin samat lähtökohtaiset standardit, vaan esimerkiksi perussuomalaisten ympärillä ja sisällä pyörivä porukka. Kun tämä porukka on kasvanut jopa 20%:n parlamentaariseen kannatukseen, on selvää, että syntyy vastarintaa ja tarvetta puolustaa annettuina pidettyjä perusarvoja.
Viimeistään siinä vaiheessa, kun tämä turkulainen peruskoululainen alkoi hirvittää muita vokin asukkaita touhuillaan, niin olisi pitänyt puuttua.
Millä lailla tämä on vasemmistopuolueiden vika? Hallituksessa istuu pers/sin, kok ja keskusta. Nämä toimijat ovat vastuussa. Vasemmisto on vaatinut suurempaa resursointia, kun taas perussuomalaiset ovat tätä(kin) vastustaneet. Riittämättömät resurssit ovat yksi riskitekijä, koska ongelmatapauksia ei kyetä havaitsemaan riittävän aikaisin.
Kaikki varmasti ajattelevat että tekijällä on ongelmia eikä toiminta tai sen perusteet ole terveellä pohjalla. Mieleltään sairas on aika huono ilmaisu. Oletan sinun puhuvan maallikkona ja tarkoittavan puhekielen "hullua" eikä lääketieteellistä diagnoosia. No, oli miten oli. Tekijä on todettu asiantuntijoiden osalta oikeudellisesti vastuulliseksi teoistaan. Tässä valossa on ihan luonnollista että oikeudenkäyntiä seuratessa tekijän teoista puhutaan siten, että hän on niistä täydessä vastuussa. Sitä en sitten tiedä, muuttuuko status oikeudenkäynnin aikana. Sen verran iso farssi tästä on tulossa.
Ihan näin mielenkiinnosta, pidätkö kaikkia surmaajia mieleltään sairaina tai muita laajoja ongelmia omaavina? Voiko ihminen riistää henkeä olematta mieleltään sairas?
Olen toistuvasti tehnyt eron puhekielen ilmaisujen ja lääketieteellisten diagnoosien suhteen. "Mieleltään sairas" yms. termit ovat vain väline, jolla pyrin hahmottamaan abstraktia määritelmää siitä, milloin ihminen ei täytä yhteiskunnallisia miniminormeja käyttäytymisessään. Kirjoitin aiemmin näin:
Eihän tässä olla mistään lääketieteellisesti tarkoista diagnooseista puhuttukaan, vaan siitä, että tappaminen ei ole psyykkisesti terveelle ihmiselle mahdollista kuin ääriolosuhteissa. Tämän vuoksi rintamallekin lähetetään ihmisiä tappamaan vieraan vallan sotilaita, ei ihmisiä. Silti suurin osa ampuu kutinsa taivaan tuuliin.