Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tero Lehterä – SaiPan uusi päävalmentaja

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana FASlapsi, 10.04.2017 klo 11.14.

 1. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Pitää kuitenkin muistaa, että on Lehterällä mestaruus A-junioreiden valmentajana. Ei se nyt ihan paska meriitti mielestäni ole ja kertonee jotain kuitenkin.
   
 2. Bigg_Doggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SKA, KooKoo
  Lainaus:
  Ei ole paska meriitti ollenkaan, mutta samalla meriitillä voidaan nostaa Kupiaisen Pasi C-junnujen valmentajan paikalta edustusjoukkueen päävalmentajaksi.
   
 3. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Espoon metsistä Lappeenrannan hulinaan, ei sitten muuta kuin tervetuloa Tertzi.

  Ainakin fressiä esitystä ja kolinalla tultiin sisään, jälkilähetyksenä katsottuna julkkaririlaisuutta, niin nämä kaksi muuta kaveria Teron molemmilla puolilla oli enempi vielä Santasen sapluunasta, aika yrmyä esiintymistä.

  Jännä nähdä miltä muu valmennusporras näyttää jatkossa, ja ketkä on niitä todellisia vahvistuksia, ja millä pakalla uuteen nousuun lähdetään.


  Ps, Keltun mettä on hyvä paikka keskittyä jos alkaa paine ahdistamaan.
   
 4. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Tervetuloa Lappeenrantaan Lehterä. Innolla odotetaan tulevaa.

  Valmennustiimi lopullisessa muodossaan on mielenkiintoista nähdä.
   
 5. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Ei ihan samasta asiasta puhuta, kaikki kunnia kuitenkin Pasille.
   
 6. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ilveksen puolen tietäjillä kuitenkin vahva näkemys, että Lepaus menee sinne. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että Lehterän kontakteilla nuorten pelaajien kiintiö saadaan kyllä täytettyä.
   
 7. Peek Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaakonkulma
  Saipan facebookista:
  "SaiPa etsii vuokra-asuntoa työntekijälleen.

  Etsinnässä kolmio tai tilava kaksio Lappeenrannasta.
  Kalustettu/kalustamaton, mielellään heti vapaa.

  Asukkaalla on koira.

  Toiveissa olisi, että asunto ei sijaitse aivan keskustassa.

  Yhteydenotot asunnon tiedoilla ja hinnoittelulla:
  jussi.viljakainen@saipa.fi

  #SaiPa"

  Taitaa siellä olla Terolle lukaali hakusessa!
   
 8. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Plussaa on jo se, että uusi valmentaja osaa puhua englantia. Edellinen kaksikkomme Santanen-Viljakainen oli sen tason kielimiehiä, että muut pelaajat joutuivat tulkkaamaan valmentajien aivoituksia ulkkarivahvistuksille. Tuo tarkoittaa, että tuskin kovinkaan syvällisiä kahdenkeskisiäkään keskusteluja valmentajat kävivät ulkkareiden kanssa. Ja tuollainen kyllä voi vaikuttaa sitoutumiseen, yhteishenkeen, yms.
   
 9. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämä ei nyt Lehterää varsinaisesti koske, mutta kielitaidosta ja esiintymisestä tuli mieleen, että ei olisi pahitteeksi jos hallituksessakin olisi esiintymistaitoisia herroja/rouvia. Aika yrmyn kuvan jättää tuo Tersakin, ei mitenkään supliikkimieheltä vaikuta. Ekiä vertaa tahtomattaan aina Rikuun ja ero paistaa siinäkin viime mainitun eduksi. Kaiholla odottelen päivää, että Markkanen astuisi eturiviin SaiPan mediakasvona. Asiallisena mutta huumoria ymmärtävänä kiekkoammattilaisena.

  Toivottavasti toimisto nyt viimeistään tajusi, että lätkämaailmassakin täytyy osata viestiä, oli sitten kyse seurasta tai joukkueesta tahi valmennuksesta. Yrmyily jääköön historiaan tai hoidettakoon viestintä niiden kautta, jotka osaavat.
   
 10. Daywalker-75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, JäKi
  ..ja onhan Lehterän ns. markkina-arvo valtava. Uskon tälläisten mediapersoonien tuovan enemmän huomiota juurikin hyvässä.
  Huomio tarkoittaa suoraan tässä tapauksessa myös rahaa sponsorien ja muiden suunnalta.
   
 11. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Petteri Nokelaisessakin voisi varmasti olla potentiaalia, koska on kuitenkin P-Amerikassa viihtynyt pitkään ja kiertäny siellä täällä. Haastatteluissa on ainakin aina jäänyt todella jämäkkä ja hyvin itsensä ilmaiseva persoona. Se lyhyt stintti minkä ehti pelata toissakaudella jätti kaikella tavalla sellaisen fiiliksen, että kaveri osaa liidata. Toki siitä on vielä pitkä matka esim. valmentajuuteen tai PR-töihin, mutta sellainen yleisvaikutelma syntyi, että potentiaalia olisi.

  SaiPan taustajoukoissa sen verran sellaista vanhan koulukunnan osastoa, jotka ei ehkä näe, että sujuvasanainen ja ulospäinsuuntautunut touhu on niin olennaista. Ovat bisnestä tehneet omalla tavallaan ja erilaisena aikakautena. Se alkaa olla Suomessakin vääjäämättä mennettyä historiaa, kun virtaukset tulee ulkopuolelta ja nuorempi polvi on monella tapaa ihan erilaista. Tuossa mielessä juu, SaiPassa pitäisi tuulettua myös kabinettiosasto mahdollisuuksien mukaan.
   
 12. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Eiköhän tuo tiedosteta, mutta kun tosiaan omalla tavalla on hommat ennenkin tehty, niin ei se muuttuminen välttämättä käy ihan helposti. Ainakaan, että se ei näyttäisi helvetin väkinäiseltä. Ehkäpä Tersan tilalle otetaan Suni joskus tulevaisuudessa noihin tilaisuuksiin.
  Ja Ek tosiaan näytti olevan kaukana tutuista vesistä, ei sopinut yhtään tuonne.
   
 13. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Kabinetin tuuletusta haittaa se ettei SaiPan talousalueella ole sellaisia nuoria tai nuorekkaita rahamiehiä/naisia jotka olisivat kiinnostuneita lyömään omaa rahaa saipaan tarpeeksi kiinni,,,,

  Olisi kiva kuulla keitä ne ovat?
   
 14. Tulppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ei hallituksessa tarvitsekaan olla supliikkimiehiä ja -naisia. Tätä supliikkia varten organisaatioihin on palkattu toimitusjohtaja sekä hänen alaisikseen eri alojen ammattilaisia ja heiltä sitä supliikkia pitää löytyä, ei hallitukselta. Ei hallituksen jäsenten esiintymistaidosta tietysti varsinaista haittaa ole, mutta yritän tässä nyt sanoa että tilanteen haltuun ottaminen esim. näissä lehdistötilaisuuksissa olisi nimen omaan Ekin tehtävä, ja nyt hän ei sitä tee tai hänen ei sitä anneta tehdä. Siispä siellä on äänessä Tersa jonka ulosanti on Stalinin luokkaa.

  Kallioniemen aikaan Tersa pääsi olemaan mukavuusalueellaan eli patsastelemaan taustalla kun toimari teki sitä mistä hänelle maksettiin.
   
 15. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Niinpä. Hallituksen jäsenten tärkein tehtävä on tietysti olla asiaosaajia tai ainakin vilpittömästi kiinnostuneita edustamansa tahon tekemisistä ja edelleen kehittämisestä.

  Maanantain tilaisuudessa ruudun takanakin tuli heti vaivautunut olo. Tersana olisin luonut automaattisesti lyhyen katsauksen menneeseen kauteen, koska kysyttäessä siihen kuitenkin joutui palaamaan, ja pyytänyt jopa joillain sanoilla anteeksi ettei tavoitteisiin päästy. SaiPalla oli kuitenkin alla neljä parempaa kautta ja nyt roikuttiin hirressä puoli kautta. Tarkkaa (henkilö)analyysia tuskin kukaan julkisuuteen toivoi, mutta läheltä seuraavat tietävät ainakin suurin piirtein.

  Hallituksen sisäinen puntarointi johti kuitenkin valmennuksen vaihtoon. Seuraavaksi olisi ollut kiva tietää, mikä on SaiPan visio ja tavoite lähivuosille. Ilman selkeää näkemystä ja strategiaa touhusta uhkaa tulla helposti poukkoilevaa. Tässä ja nyt meininkiä. Kolmanneksi olisi ollut luontevaa todeta, miten Tero Lehterä tuleviin kuvioihin valikoitui. TL kertoi asian omalta kantiltaan, mutta SaiPan osalta päätöksen perusteet jäivät hämäriksi. Kenties ne tulevat esiin uusien sainausten ja pelitavallisten asioiden kautta. Aika näyttää.

  Edit. Se rivien ja sanojen välistä kyllä välittyi selvästi, että tämä "omat pojat" -valmennusprojektin kariutuminen oli kipeä asia. Ymmärrettävästi. Eikä sitä kukaan tietysti toivonut, mutta nyt katseet eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017 klo 17.25
 16. Machulda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
 17. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Miten se nyt taas meni. Kieltäminen tarkoittaa, että...

  No joo. Ehkä Nokelainen ei ole vielä valmis, mutta tiedäpä sitten jokusen vuoden päästä. Ehkä haluaa keskittyä muihin asioihin nyt ja kenties jos ja kun ura loppuu pian, niin haluaa vähän etäisyyttä siihen väliin. Paha sanoa tuohon.

  Voisi tietysti ajatella, että kun Lehterä on noinkin kokematon valmentaja, että olisi hyvä jos siellä aitiossa häärisi kaverina tyyppi tai pari jolla on kertynyt valmennuskokemusta jostain?

  Ajatuksena tietysti Lehterä ja Nokelainen nuorena modernina kaksikkon aja maailmanmestareina vuosimallia -95 ja .-11 olisi tietysti omalla tavallaan herkullinen ja kun molemmat on pelaajina varsin tunnettuja.
   
 18. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kieltämättä näistä SaiPan herroista Ek:sta ja Tersasta jää vähän yrmy kuva. Molemmat herrat tarvitsisivat jotain esiintymistaidon kurssia. Ek:lla ero Kallioniemeen on melkoinen ja ihmettelen ettei toimitusjohtajalla ollut mitään isompaa sanottavaa lehdistötilaisuudessa. Ihmiset on toki luonteeltaan erilaisia mutta kyllä esim. TJ:n hommassa etenkin esiintymistaidot pitäisivät olla hyvät koska homma perustuu paljolti juuri suhde ja asiakastoimintaan. No se siitä mutta kyllä ainakin Ek:lta kaipaisi vähän luontevampaa ja raikkaampaa otetta sekä johtajuutta, nyt vaikuttaa vähän semmoiselta hiljaiselta pyhäkoulupojalta. Asiakkaidenkin edessä tulisi olla vähän puheliaampi ja ystävällisempi kuva, onhan tuo kuitenkin asiakaspalvelua suurimmaksi osaksi.

  Ehkä tulevaisuudessa SaiPan hallituksessa voitaisiin nähdä esim. Jussi Markkanen ja muitakin nykypelaajia. Petteri Nokelainen opiskelee tuotantotaloutta. Siinähän olisi joskus tulevaisuudessa SaiPalle toimitusjohtaja-ehdokas. Ainakin luonne ja otteet näissä studiopeleissä ovat välillä vähän johtajamaisia.
   
 19. juice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä. Ei mitään esittelyä, ei perusteluja, suoraan Tero vaan puhumaan. Muistelen, että joskus luvattiin että kauden jälkeen perataan edellistä kautta, mutta taitaa jäädä näkemättä.

  Mitä enemmän mietin, sitä enemmän ihmettelen että valittiin katsomaton arpa. Olisi varmempi fiilis vaikka Simo Mälkiästä, näyttöjä kuitenkin miesten valmentamisesta.
   
 20. paraspelaaja Jäsen

  Lehterän ulosanti turhan jokseenkin poukkoilevaa tuossa pressissä. Purukumi suussa, ok?

  Pelin valmentaminen miehellä pitäisi olla kunnossa, samoin lajitekniset asiat.

  Sen sijaan johtajuus, arvovalta ja vuorovaikutus epäilyttää. Johtajana pitää ottaa tietty rooli, jonka varaan vuorovaikutus jäsenten kesken perustuu. Lehterän suvulle ominainen huolettoman pellen rooli ei sovi Liigaseuran päävalmentajalle. Juuri tällä hetkellä on varovainen epäilys, ettei Tero Lehterä ole tarpeeksi kokenut ihmisen johtaja. Mutta sulatellaan.
   
 21. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Verrattain lämmin vastaanotto on tarjottu noviisivalmentajalle. Viime kauden jäljiltä tietysti mikä tahansa suunnanmuutos kelpaa. Lehterän ansioiksi voi lukea ennakkoluulottomuuden (taisi olla ensimmäisiä suomalaisjääkiekkoilijoita Venäjällä) ja esiintymistiheyden valtakunnan verkossa, mutta päävalmentajuuden lohkeaminen käytännössä elämäntyöpalkintona ei anna SaiPasta kuvaa urheilullisesti vahvana organisaationa. Tietysti, jos Lehterän valmennustiimiin lukeutuu Jursinov senior ja Raimo Summanen, päävalmentajuudesta voidaan jo hieman tinkiä.

  Olin muutama vuosi sitten eräänä aamuna parkkipaikalla Espoon Tapiolassa seuraamassa Volvo-retkikuntien liikehdintää jäähallille. Missään muualla Suomessa ei nykyään taida olla vastaavaa pelaajapohjaa (joilla olisi nyt ylipäätään varaa pelata jääkiekkoa) kuin Espoossa puhutaan sitten jääkiekosta tai jalkapallosta. Sitä taustaa vasten puheet Lehterän osaamisesta pelaajien kehittäjänä ovat rohkeita, kun muovailuvahaa on keskittynyt pääkaupunkiseudulle enemmän kuin muutamalta vapaavalintaiselta SM-liigapaikkakunnalta löytyy yhteensä. Lehterä on ensimmäistä kertaa lyhyellä valmentajaurallaan irti tästä kontekstista Lappeenrannassa, vieläpä sapattivuoden jäljiltä.

  Lehterä tuo SHL-jääkiekkoilun Suomeen. Kaunis ajatus, mutta eikö hakuraameja rajaamalla vielä yhden valtion länteen päin verran olisi löytynyt jo hieman enemmän työkokemusta modernin ruotsalaisjääkiekkoilun valmentamisesta.
   
 22. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Tuosta SHL-kiekkoilusta tuli mieleeni pelottava kaiku. Eikös legendaarinen Petteri Sihvonen Pelicansia valmentaessaan kertonut, että hänen tavoitteenaan oli nimenomaan saada joukkue pelaamaan Elitserien-tyyppistä kiekkoa. Huonostihan siinä sitten kävi... Sihvosen track record taitaa olla liigavalmentajista kaikkien aikojen huonoin.
   
 23. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jatketaan Lehterän avautumisesta vielä himpan täälläkin. Eli positiivista on, että asioista puhutaan ääneen. Niin pelillisistä kuin muistakin. Kun joukkue on toukokuussa lähtöruudussa seuraavaa kautta varten, sen jäsenet tietävät samantien mitä heiltä odotetaan kesän jälkeen. Minä tuon soppaan tämän ja sinä tuon ja yhdessä koitetaan saada maukas keitto. Ruotsalaistyyliin puhetta, puhetta ja puhetta. Välillä diskuteerataan ja treenataan. Tavoite pitää olla kirkas, sitten etsitään siihen keinot ja loppu on fysiikkaa ja kemiaa. Pikkuisen karrikoiden, mutta alkuun yksilöllisyyttä korostaen.

  Lehterä on tv-esiintymisissä ollut selkeä ja avoin, niissä rajoissa, jotka esim. Nyholm ja Rantanen ovat määrittäneet. On toki purrut monesti hammasta herrojen kanssa, mutta pitänyt mölyt mahassaan. Tai siilannut ne sopivasti eetteriin. Ja ymmärtää myös huumoria. Eli kyseessä on kaveri, jolla on meriittinä mm. suomalaisittain harvinainen maailmanmestaruus ja kokemusta sekä idästä että lännestä ja liigasta n. 450 ottelun verran ksm. 0,5 ppg-keskiarvolla. Pleijareitakin takana 10 kaudelta. Ihan laatuluokkaa, jotta voi vakuuttaa nuoret kyvyt kokemuksellaan. Vanhempien kanssa voi joutua vääntämään menettelytavoista, mikä olisi parasta, mutta joviaalisuus ja yhteisöllisyys palkitsee ajan mittaan. Näin uskon.

  Ensi kausi SaiPan peräsimessä on tärkeä niin Lehterälle kuin SaiPallekin. Kummankin uskottavuus on vaakalaudalla ja intressi siten yhteinen. Toivotaan onnistumisia. Siitä olen varma, että pelkästään käskyttämällä mikään seura ei tänä päivänä voita mestaruutta. Edes Suomessa. Vuorovaikutustaidot ovat avainasemassa. Siinähän ruotsalaiset ovat olleet meitä edellä, aina. Vai mitä Pärre?

  Lopuksi. En usko, että espoolaisuus rajoittaa mitenkään tekemisiä Lappeessa. Porukka kaudelle 17-18 on kuitenkin varsin nuorta edelleen. Toki lähtökohdat vaihtelevat.
   
 24. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  No Tero tietää, että on uusi tulokas valmentamisessa ja että epäonnistumisen mahdollisuus on myös hänellä olemassa ensi kaudella. Siihen kuuluu selkääntaputtelut organisaatiossa aikaisemmin työskennelleiden kanssa, joilla on isompi kokemus. Aina ei voi onnistua.

  Terolle sellainen vinkki ensi kaudeksi, että älä ole jääräpää, kuten Sanni menneellä kaudella. Jos jokin pelitapa ei toimi, muuta sitä ja saa se toimimaan toisella tavalla. Sanni ei tähän jostain syystä lähtenyt tai ei ainakaan minun amatöörin silmiin näyttänyt siltä, että pelitapa olisi muuttunut erilaiseksi missään vaiheessa.

  Tsemppiä ensi kaudeksi.
   
 25. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tero Lehterä ei ole ainoa joka ihailee SHL-hokia, sama pätee myös Ismo Lehkoseen. Kuka voi väittää, että nämä kaksi eivät ymmärrä jääkiekosta mitään? Tertsi sanoi tällä tavalla: "haluaisin peluuttaa SHL-tyyppistä kiekkoa Suomessa, en voi kuitenkaan luvata, että pääsemme siihen". Tällä hän viittasi pelaajatyyppeihin.