Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Tero Lehterä – SaiPan uusi päävalmentaja

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana FASlapsi, 10.04.2017 klo 11.14.

 1. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ihan positiiviset fiilikset Lehterästä. Toki sama tilanne kuin Sannillakin, eli kokemusta ykkösvalkun paikasta ei ole. Persoonana vaikuttaisi olevan hyvä tyyppi ja kyllä SaiPa nyt kaipasikin uutta verta ja jotain "ei saipataustaista" henkilöä puikkoihin.

  Toivottavasti saadaan vielä haalittua hieman taitoa lisää tulevaan rosteriin, niin kyllä sieltä ainakin sääleihin taas noustaan!
   
 2. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Ihan tyytyväinen voi olla. Uskoisin Lehterän tuovan raikkautta pelillisiin otteisiin ja varmasti ollaan taas ensi kaudella pudotuspelipaikasta taisteleva joukkue. Kunhan ei nyt sitten tingitä pelimerkeistä. Se on aivan sama kuka täällä valmentaa, jos budjetti on tasoa "Etsi kyliltä joukkueellinen pelaajia ja kouli niistä sitten Liiga-kiekkoilijoita". No vähän kärjistettynä, mutta pointti on, ettei peruuttelemaan ainakaan voida nyt ruveta.
   
 3. 3156155 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hyvät fiilikset tai oikeastaan kerrassaan loistavat uudesta valmentajastamme. Kova itseluottamus ainakin miehellä on kun laukaisi heti, että erinomaiset mahdollisuudet menestyä. Taitaa Tero tietää jo mahdollisesti jotakin tulevista nimistäkin, kun kainosti ilmoitti kainosti katsellen EKiä ja Tersaa, että varmaan ilmoittavat kun on sen aika.

  Kaikenkaikkiaan todella hyvät fiilikset tästä valinnasta ja ihan innolla odotan niitä pelaajia joita sitten joskus aletaan julkistamaan.


  Tervetuloa Lehterä!!
   
 4. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Sanon suoraan, että kyllä tässä nyt tarvitaan kasvot seuran muutokselle!
   
 5. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Sanoi myös tuon jälkeen, että ei silloin tiennyt, että nykyisellä valmentajalla oli kahden vuoden sopimus. Kartoitti tuolloin vain tilannetta.
   
 6. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Vahva huhu kertoo, että Jonatan Tanus on tulossa SaiPaan. Minulla on ollut epäilyksiä onnistuuko hän täällä, mutta Lehterä taitaa olla melko hyvä nuorten kehittäjä ja siksi uskonkin että Tanus voi olla ensi kaudella todellinen läpimurtopelaaja liigassa.
  SHL on liiga jossa luistellaan paljon ja kovaa, viime kauteen verrattuna on siis huomattavasti kovempaa luistelua odotettavissa.
  Kun noita Lehterän juttuja kuunteli, niin kyllä on kaverilla kova itseluottamus, onnistuttava on noiden puheiden jälkeen.
   
 7. Linnankundi Jäsen

  Onhan tuo Lehterä täysin arpa verrattuna Tirkkoseen, miehellä ei ole valmennuskokemusta ollenkaan ( jos Bluesin valmennusrinkiin kuuluminen lasketaan valmennuskokemukseksi, niin silloin olisi Sanninkin luullut oppineen valmentamisen taidon Tirkkoselta). Tirkkonen sentään osoitti Savonlinnassa valmentaessaan, että osaa valmentaa. Toisaalta taustat Lehterällä ja Tirkkosella ovat hyvin samantapaiset, joten voi hyvinkin olla onnistunut valinta.
  Ja Tanus tulee olemaan Liigassa pelimies ja jos saisi Lepauksen kaverikseen, niin olisi pelimies välittömästi kauden alussa.
   
 8. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Ainakaan viiteen vuoteen yksikään Mestiksestä liigaan tullut pelaaja ei ole tehnyt edes kymmentä maalia ensimmäisellä liigakaudellaan!

  Saa nähdä olisiko Jonatan Tanus ensimmäinen.

  Vilkaisin vain Mestiksen pistepörssin TOP-viiden läpi viimeiseltä viideltä vuodelta, joten jätän pienen takaporin auki tuolle +10 maalille, jos joku Mestis-joukkueen neloskentän vasen laita on saanut tuurilla liigasopimuksen ja Selänteen kädet ensimmäiselle liigakaudelleen. Epäilen tuota kuitenkin suuresti.
   
 9. jamofon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  jukurit
  Teemu Turunen viime kaudella 11+19
   
 10. Linnankundi Jäsen

  Liigassa kuluneella kaudella hyökkääjistä 77 teki vähintään 10 maalia, joten liigaan sopimattomia ja kädettömiä hyökkääjiä pyöri jaloissa noin 110.
   
 11. Swift Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
  Lainaus:
  Lehterän erona Sanniin on kuitenkin jo se, ettei ole mikään "ikuinen kakkonen" vaan on saanut harjoitella päävalmentamista jo Bluesin a-junnuissa, jotka Lehterä sai pelaamaan hyvää ja menestyksekästä kiekkoa.

  Itselläni myös oikein hyvät fiilikset tästä, "tiedot" kertoivat Immosen olevan koutsi mutta tämä rekry sopii itse asiassa paljon paremmin. Mielenkiintoista juttua tuo pelin vieminen SHL:n suuntaan, sillä ainakaan Mestareiden Liigassa eivät svedu-seurat paljoa peruutelleet tai harrastaneet träppiä. Johan tässä odottelee mielenkiinnolla syksyn harjoituspelejä.
   
 12. Hyman Roth Jäsen

  Jotenkin luulen, että tämä tulee olemaan SaiPalle hyvä haku ja uusi alku. Ei välttämättä heti ensi kaudella, mutta jossain vaiheessa. Lehterällä kuitenkin innostusta riittää hommaan, itsetunto on kunnossa, hyvin verkostoitunut ja tuo ulkopuolista näkökulmaa Lappeenrantaan. Toivottavasti Tero hankkii sinne nuoria ja nousevia pelaajia, joita varmasti tutuissa riittää Espoon vuosien jälkeen.
   
 13. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Näin juuri. Ensi kausi ei vielä välttämättä tuo siitä suurinta menestystä jota tietenkin aina toivotaan mutta pääasia on se, että nyt on hyvät mahkut kehittää SaiPan peliä pitkällä tähtäimellä ja kehittää ja kartoittaa myös uusia lupaavia pelaajia. Toki tulokset on tärkeitä mutta juuri niin niitä mestaruuksia voitetaan, että asetetaan mieluummin pitkän tähtäimen tavoitteita ja, että joukkueessa on myös niitä lupaavia omia junnuja jotka pelaavat aina logolle ja tuovat seuraan sitä jatkuvuutta. SaiPalla ei valitettavasti ole ollut viime vuosina niin hyviä junnuja, että tämmöinen olisi ollut mahdollista. Mutta nyt Lehterän myötä monella nuorella kiekkoilija lupauksella on hyvät tsäänssit kehittyä ja nousta edustukseen. Mielenkiinnolla jään odottelemaan ketä pelaajia Lehterä saa houkuteltua Saimaan rannoille. Toki SaiPan resurssit asettaa rajoituksia mutta paljon on valmentajallakin merkitystä. Mikä lienee esim. Kim Hirschovitsin tilanne?
   
 14. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Lainaus:
  Oma veikkaus,Tomi Lämsä.
   
 15. Pantsy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  En voisi enempää olla samaa mieltä. No, kattellaan mitä saa aikaan valmentajana.
   
 16. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Onko Tero kritisoinut liigastudiossa Ässiä, kun noin paljon Porissa harmittaa?
   
 17. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Varmaan noin kentällinen SaiPan junnuja treenaa nytkin edustuksen kanssa ja syssyllä katsotaan, ketkä jatkavat mukana, ketkä mestiksessä tai A:ssa. En tiedä houkutteleeko Lappeenranta espoolaisjunnuja liioin, mutta jokainen tulokas on periaatteessa tervetullut. Myös muualta, ainakin tryoutille. Hirson pelit lienevät liigatasolla ohi. Liki täydellinen välivuosi 35-vuotiaana osuu pahaan paikkaan, kun edes mestiksessä ei pystynyt pelaamaan.
   
 18. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Menossa Erkka Westerlundin kanssa Ufaan apuvalmentajaksi.
   
 19. Bigg_Doggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SKA, KooKoo
  Lainaus:
  Nythän ei vielä kukaan reenaile kenenkään kanssa, elleivät keskenään vedä omatoimisia reenejä. A-junnujen tryoutille ei kuuleman mukaan ole ollut hirveästi tunkua. Lehterä sanoi lehdistötilaisuudessa, ettei Espoosta ole näillä näkymin ketään SaiPan näköisiä pelaajia tulossa tänne. En kuitenkaan pidä mahdottomana, että Lehterä voisi saada vähän imua aikaan meidän A-junioreihinkin. Aika näyttää, elokuussa ollaan varmasti aika paljon viisaampia.
   
 20. Pantsy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ei ole tietääkseni. On vaan mielestäni todella raskasta kuunnella hänen juttujaan ja juuri sitä showta, mitä hän välillä pitää. Mutta en toivo hänen floppaavan teillä missään nimessä. Mielenkiinnolla ensi kautta odottaen.
   
 21. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Lainaus:
  Tätä vähän aikaisemmin epäilinkin, mutta en saanut asiasta vahvistusta miltään tasolta. Julkaistu jossain?
   
 22. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Mä oon ainakin sillä linjalla, että noinkohan Lehterästä on nostamaan Saipa taas keskikastiin? Nappiin saa mennä pelaajahankinnat. Onnea toivotan ja ennakkoon ajatellen sitä myös tarvitaan.
   
 23. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Mielenkiintonen haku. Potentiaalinen valmentaja.

  Menin katsomaan Urheilulehden videoanalyysin aiheesta. Yleensä otsikkonsa ovat kieli poskessa heitettyjä, mutta sisältössä pointtinsa. Nyt tuntu ettei ollut mitään. Vain lehden itsensä yleensä kritisoimia puolivillaisia heittoja "huolestuttavista signaaleista" ja "politikoinnista uralla etenemisessä".

  Aivan kuin heillä olisi joku halu/tarve suolata vahvasti etukäteen. Ilmeisesti Lehterä ei vain mahdu hyvin ahtaan kiekkokatsannan omaavan Urheilulehden raameihin.
   
 24. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
 25. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Niin, toisaalta Lehterän tilanne kuvaa hyvin Suomen valmentajamarkkinoiden, etenkin huipputasolla, kapeutta. Liigatason valmentajia on maassamme hyvin rajallinen määrä ja ruletti pyöriikin sen vuoksi rutkasti etuajassa, vuodesta toiseen. Kiinnitykset seuraaville kausille tehdään monesti jo syksyllä. Jos sitten kauden päätteeksi joku haluaa uutta koutsia remmiin, vaihtoehtoja ei liioin ole. Ja SaiPa oli nyt sen tilanteen edessä. Vähäisestä valkkukokemuksesta huolimatta Lehterä on kuitenkin yksi lupaavimmista tyypeistä paikkaamaan eläköityvien koutsien kaartia (mm. Aravirta, Heikkilä, Rautakallio).

  Tämäkin klippi oli varmaan tehty suurelta osin sen vuoksi, että asiaa piti jotenkin kommentoida. Tottakai uuden edessä on aina riskejä, puolin ja toisin. Sen seurakin tiedostaa ja tarjosi aivan oikein 1+1-pahvin alkuun. Jatkaminen on helppoa myöhemmin.

  Edit. Palomäen kommenttiin sen verran, ettei SaiPan joukkuerungossa nyt hirveästi ole "arpoja" mukana. Pakeista kenties Koposella, Torikalla ja Sneckillä on eniten näytettävää ja hyökkääjistä ehkä Nikolla ja Salmisella. Muut ovat osoittaneet taitonsa ja pärjäämisensä liigatasolla, mutta toki hekin voivat otteitaan parantaa. Viime kauden taso ei pelkästään riitä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 17.28