Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Tero Lehterä – SaiPan uusi päävalmentaja

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana FASlapsi, 10.04.2017 klo 11.14.

 1. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Nonii, ei tullu taaskaan ketään niistä nimistä joita ennakkoon spekuloitiin, vaan tuli Tero Lehterä. Pekka Tirkkosen tulo ruoriin tuli kanssa melko samalla tavalla puskista aikoinaan, joten tässähän on taas hyvät ajat edessä. Tuosta lehdistötilaisuudesta Lehterä rennon oloisesti jargonia viljeli, mutta mainitsi sen verran että pyrkisi viemään peliä SHL:n suuntaan, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.

  Mitäs nyt on fiiliksiä sitten? Hirvee valitus ja itku tietty eka käyntiin eikös joo?

  Oli mitä oli, ens kaudella räpsähtää sit se mestaruus.
   
 2. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Mestaruudesta en tiedä, mutta kyllä Lehterä on erittäin potentiaalinen valmentaja, vaikka ei kokemusta olekkaan. Myös aktiivisemman pelitavan hakeminen on mielestäni positiivista.
   
 3. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lehterää itse toivoin ja hyvä että osui, tykännyt aina miehen ulosannista ja onhan tuossa ero Santaseen kuin yöllä ja päivällä. Myös maltillinen 1+1 soppari maistuu.
  Sitten odotellaan, ketä muita valmennusryhmään tulee.
   
 4. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Aivan perseestä, kun joku saatanan kommentaattori tuodaan valmentajaks. Kertoo ihan helvetisti kaverin "tietämyksestä" jääkiekosta, kun sanoi, ettei Ipa voita peliäkään Tapparaa vastaan tai jotain. Jumbona jatketaan.

  Mutta tosiaan jäi itselle aika hyvät fiilikset lehdistötilaisuudesta, vaikka ainakin itsellä pätki siihen malliin, että pitää uusiksi tuossa kohta katsoa. Ainakin osaa puhua paremmin kuin EK ja Santanen yhteensä, joten mediapuolella luotto on kuin kiveen.

  Urheilulisella puolella toki aika arpa, vaikka näkemykset näyttivät ihan hyviltä. Mitä nyt tuosta ymmärsin, niin SaiPan tulee pelaamaan nopeaa ja viihdyttävää kiekkoa ensi kaudella, joten varovaisen positiivinen fiilis jäi herrasta.

  E: Mutta jotain on tästäkin kaudesta opittu, kun sopimus tosiaan muotuoa 1+1, eikä 2.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 11.25
 5. 3156155 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Aivan mahtava valinta olen todella tyytyväinen tätä eniten toivoikin.
   
 6. Zoidberg Jäsen

  Tämäpä tarkoittaa, että täytynee yksi matsi käydä Lappeenrannassa katsomassa Lehterän suojatteja.

  Ei nyt vielä toria varailla tai masennutta synkkyyteen. Katsotaan mitä ensi kausi tuo tullessaan.
   
 7. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hyvä valinta! Tervetuloa Tero Lehterä!
   
 8. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lehteräähän arvuuteltiin kait täälläkin. Mutta ilmeisesti harva uskalsi toivoa ääneen. On SaiPan vinkkelistä ehdottomasti rohkein valinta, mutta myöskin raikkain. Lehterän persoona on, mistä itse pidän. Se tosin ei takaa vielä mitään. Mutta ainakaan millään yya-kauden pelikirjalla ei mennä, se on varmaa!!

  Toivottavasti nämä hämärät huhut Nokelaisen liittymisestä valmennustiimiin pitävät paikkansa. 1+1 on toki tässä tilanteessa ymmärrettävä valinta sopimusmuodoksi edellisen kauden jäljiltä.

  Mutta nyt myös vaaditaan seuran johdolta rohkeutta satsata joukkueeseen. Ihan sama, minkälainen anuksen vilautus se Santaselle onkaan. Seura on edelleen taloudellisesti hyvässä tilanteessa.
   
 9. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  JES, Lehterästä ei kyl uskaltanu kunnol unelmoidakkaan, loistava valinta!
   
 10. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Olisikohan Lehterällä mitään kontakteja/vaikutusvaltaa houkutella joitain kehittyviä nuoria lupauksia Espoon metsistä Lappeenrantaan ottamaan sen viimeisen askeleen liigaeliittiin?
   
 11. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Hyvä valinta. Mielummin joku nykyajan jääkiekosta ymmärtävä kuin kivikauden dinosaurus, joka heiluttelee avuttomana lyhyitä käsiään tabletin edessä.
   
 12. aHab Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Montreal Canadiens
  Pelkästään positiivisia ajatuksia Lehterän valinnasta täällä.

  Ja olen kyllä iloisesti yllättynyt, että toimistolla päädyttiin Lehterään. Ei todellakaan mikään varovainen valinta tällaisen sysimustan kauden jälkeen.
   
 13. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lehterää itse toivoin SaiPaan ennen kuin huhuissa pyöri yksikään nimi. Sen jälkeen huhut toivat muita nimiä SaiPan penkin taakse, minkä vuoksi Lehterä vähän "unohtui". Kokemustahan Lehterällä ei juurikaan ole, mutta onhan hän yksi Suomen ehdottomasti lupaavimmista valmentajista. Itsellä on syntynyt pieni mancrush Lehterään, sillä itse seuraan aika paljon juniorikiekkoa ja Lehterä on yksi eniten juniorikiekosta ymmärtävä valmentaja Suomessa.

  Lehterän vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti pelaajien potentiaalin tunnistaminen ja yksilöiden kehittäminen. Uskon myös nuorten pelaajien, joiden tähtäin on jossain aivan muualla kuin Liigassa, tietävän Lehterän kyvyt, minkä avulla SaiPalla on mahdollisuus saada halvalla nuoria ja lupaavia pelaajia. Bluesilla on pitkään ollut hyvät juniorit, mutta Lehterän joukkueesta on ponnistanut eteenpäin aikamoinen kasa nuoria pelaajia. Muuan muassa Antti Suomela, joka ei edes mahtunut ennen Lehterän tuloa pelaamaan kaikkia pelejä Bluesin junioreiden ykkösjoukkueessa, vaan hän pelasi mm. Blues Akatemiassa. Lehterän alaisuudessa Suomela nousi kuitenkin A-nuorten SM-sarjan tähdeksi ja sitä kautta jopa liigatähdeksi. Suomela on vain yksittäinen esimerkki, mutta osoitus kuitenkin Lehterän kyvystä tunnistaa pelaajista potentiaali ja kehittää yksilöitä.

  Kokemuksen lisäksi myös pelikirja on Lehterän tapauksessa kysymysmerkki. Puheet kuitenkin "SHL-tyylisestä" kiekosta kuulostavat hyviltä. Siinä tapauksessa pelaajien kuntopohja pitää saada riittävän kovaksi ja reserviäkin pitäisi löytyä, sillä 60 pelin runkosarja niin aktiivisella pelitavalla on kyllä raskas, ja pieniä kolhuja tulee varmasti paljon. Mielenkiinnolla odotan kyllä kauden alkua, mutta ainakin paperilla nuo Lehterän puheet SaiPan ensi kauden pelityylistä kuulostavat erittäin hyvältä. Toivottavasti se tulee myös näyttämään hyvältä jäällä, kun kausi pyörähtää käyntiin.

  Valmennusryhmä ilmoitetaan myöhemmin, joten omat toiveet Immosesta pysyvät vielä elossa. SaiPalla ei ole varmasti tarjota samaa rähämäärä kuin esimerkiksi Zugilla, mutta voisiko SaiPalla olla jotain muuta? Lehterä on noviisivalmentaja Liigassa, joten varmasti Immosen kokemuksen omaava kaveri saisi vaikuttaa paljon myös joukkueen pelillisiin asioihin. Valmennusryhmän dynamiikka on toki tärkein, mutta mielelläni näkisin tuolla penkin takana ainakin yhden kokeneen ketun.
   
 14. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Positiivinen fiilis. Arpahan tämä on, mutta niin oli Tirkkonenkin. Vastaavasti Santasta pidin varmana korttina eli enää en lähde ennakoimaan sen enempää. Toivottavasti saa hyvät työkalut käyttöön.
   
 15. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Olen tyytyväinen valintaan, mielenkiinnolla odotan apuvalmentajan/valmentajien nimeä.
  Luin tuon Ilta - Sanomien jutun ja mieleen tuli, että saattaa olla Saku Salmisella ja Joni Nikolla kova kesä edessä, se luistelunopeus kun ei tule lahjaksi.
  Aikookohan Lehterä itse hoitaa fysiikkavalmennuksen, vai tuleekohan ketään avuksi? Jos Huhtala ei enää ole, tai ehdi olla mukana, niin yksi nimi fyysisen valmennuksen avuksi voisi olla vaikkapa Atte Kaasinen, hän taitaa olla jollakin muullakin seuralla fyysisen valmennuksen tukena.
   
 16. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lehterä on ainakin ajan hermolla, kun kertoi mm. tällaista:
  Olen intoa täynnä. Toivottavasti voin olla pitempäänkin kuin vuoden. Lähetin itsestäni CV:n jo hyvissä ajoin seurajohdolle. Viime loka-marraskuun aikana.

  Eli monet muutkin kuin saipalaiset näkivät jo syksyllä, ettei homma lähde pelittämään. No niistä ajoista on otettu opiksi ja katseet eteenpäin. 1+1-sopimus on järkevä. Nokelainen olisi oiva lisä tiimiin. Uskon, että SaiPan vetovoima lisääntyy Tertsin mukaan tulon myötä. Tuskin tungokseen asti, mutta vaihtoehtoja silti riittänee.
   
 17. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Toki sanoi myös, että luuli Santasen sopimuksen olevan yksivuotinen.
   
 18. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Ei yllätä. Lehterä on aina ollut kiinnostunut valmentamksesta. Jori Lehterä on tainnut mainita jossain haastattelussa hänet tärkeimmäksi mentoriksi omalle uralleen. Hyvä ja kustannustehokas valinta SaiPalta. SaiPa tarjoaa Lehterälle juuri sen ponnahduslaudan, mitä aloitteleva valmentaja tarvitsee. Toisaalta Lehterä tarjoaa SaiPalle letkeän rentoa iloisuutta. Itse näen Lehterän suurimpina vahvuutena käsitellä pelaajia, antaa rakentavaa, kovaakin palautetta ilman lyömistä pelaajaa maanrakoon. Sekä luoda joukkueeseen ilmapiiri, jonka lopputulos on enemmän kuin yksilöiden summa. Luonteeltaanhan Tertsi on rohkea ja ennakkoluuloton. Ja ilman näitä luonteenpiirteitä pienellä seuralla ei ole mitään menestymismahdollisuuksia. Ville Niemisessä on jotain samaa Lehterän kanssa.
   
 19. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Mielenkiintoinen valinta, siitä ei epäselvyyttä ja kyseessä on mediapersoona, Suomessa laajalti tunnettu jääkiekkohahmo. Onkohan tämä nyt sitä mitä Juhani Tamminen suositteli SaiPalle? :)

  Kokemus valmentajana on toki hyvinkin olematonta, mutta toisaalta se voi olla jopa hyödyksi. Suoraan ei voida sanoa, että mitkä on Lehterän avut tolla osastolla. Junioritasolla tehnyt hyvää työtä, Bluesin lopputaival nyt oli mitä oli. Täysin kääntämätön kortti, mutta uskon, että SaiPa tietää mitä tekee. Lehterän innokkuus, ulosanti ja taidot mediapuolella on kyllä ehdottoman plussaa. Voi olla, että juuri niitä asioita mitä tässä tarvitaan. Tämä kuitenkin on myös viihdettä. Lisäksi hallitsee varmasti nuorten pelaajien kanssa työskentelyn ja on itsekin vielä nuori kaveri, että kosketuspintaa modernimpaan peliin löytyy ja ymmärrystä.

  Sitten vaan odotellaan, että keitä muita siellä valmennuksessa on.
   
 20. Tulppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tulipa veikattua puhtaasti väärää hevosta. Rahaa ei kuitenkaan onneksi ollut kiinni. Sijapeli voi tosin vielä osua kunhan loppu valmentajatiimi joskus julkistetaan.

  Mutta tervetuloa uudelle valmentajalle! Mikään ei ainakaan puheiden perusteella tunnu muuttuvan, aktiivista pelitapaa ja nopeutta sekä maalinteon tärkeyttä on korostettu kaikkien aiempienkin valmentajien puheissa. Toteutuksessa onkin sitten ollut eroavaisuuksia. Mutta on toki lupaavaa että uusi valmentajamme on intoa täynnä tarttuessaan tehtävään.
   
 21. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  No jos ei muuta, niin saitte ainakin sen pois Nelosen studiosta, iso kiitos siitä, ettei tarvitse enää kuunnella sitä teennäistä paskaa! Jätkä luulee olevansa Juhani Tammisempi, kuin Juhani itse.
  Kaikkea hyvää Saipalle, Terosta huolimatta.
   
 22. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lehterä on valmentaja, jolla on varmasti pelitavalliset asiat hallussa ja ainakin Espoon suunnalla moni on pitänyt selvänä, että tulee tekemään pitkän uran valmentajana. Omalla kohdalla ainoa kysymysmerkki on se, että riittääkö auktoriteetti ja karisma päävalmentajana korkeimmalla sarjatasolla?
   
 23. Slite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Mahtaako tuo valmentajasopimus nyt ihan kokonaan estää Terskaa esiintymästä näköradiossa kuitenkaan?
   
 24. Tronic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
  Lainaus:
  Tämä! Edellisestä päävalmentajasta oikein huokui negatiivinen kehonkieli ja rajoittuneet sosiaaliset kyvyt. Lehterä on kuin toisesta maailmasta ja se on erittäin hyvä se.
   
 25. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tirkkonen osoitti, että miellyttävä ja rauhallinen valmentajakin voi tehdä tulosta. Eikä Kisapuistoon oikein istu esim. moittorisahan pärinä.