Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Tero Lehterä – SaiPan uusi päävalmentaja

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana FASlapsi, 10.04.2017 klo 11.14.

 1. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
 2. Nagsus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lehterä sieltä sitten tuli, mielenkiintoinen valinta. Pakko tunnusta, että hieman epäillen suhtaudun, mutta en missään nimessä halua tuomitaan ennen ensimmäistäkään peliä ja annetaan näyttöpaikka. Toivon olevani väärässä kuten niin usein.
   
 3. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Savolainen kirjoitti jo pari vuotta sitten erittäin kriittisen jutun Lehterästä. Aika hyvin Palomäkikin yritti pyyhkiä A-junnujen mestaruuden pois Lehterän CV:stä Bluesin materiaaliin vedoten. Ehkä Lehterälläkin on jotain tekemistä sen kanssa, että Espoo junioritasolla on ollut Suomen ykkösseura tuossa joitakin vuosia ja materiaalista on muodostunut hyvää. Kuitenkin ollut siellä junioripuolella joitakin vuosia tekijänä.

  Ja eiköhän se itsensä myyminen työmarkkinoilla ole muutenkin tärkeää, puhumattakaan liigatason valmentajien paikoista, joita muutenkin on rajallinen määrä. Olen vakuuttunut, että Urheilulehden kausiennakossa on negatiivinen kirjoitus Lehterästä.
   
 4. takatolppa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hieno juttu, että seurassa uskallettiin vihdoin ottaa merkittävään rooliin toimija oman organisaation ulkopuolelta. VIime kauden farssin jälkeen edes pienet toimintatapauudistukset ovat vain hyvästä. Lisäksi Lehterä on värikäs persoona, jonka mediataidot ovat erinomaiset Tirkkoseen ja varsinkin Santaseen verrattuna.

  Pelillisestä puolesta on vaikea sanoa mitään ennen harjoitusotteluiden alkua, mutta puheet ruotsalaisesta tyylistä kuulostivat omaan korvaani erittäin lupaavilta. Lehterällä oli kieltämättä ylivoimainen materiaali Bluesin junnuissa, mutta ei mestaruus siinäkään sarjassa silti osaamattoman valmentajan komennossa tule. Ymmärtääkseni Lehterä on taitava pelaajien kehittäjä ja todella ihmislähtöinen valmentaja, joten Santasen ajan kaltaiset välirikot valmennuksen ja pelaajien kesken lienevät historiaa. SaiPan juniorityö on tällä hetkellä lähes katastrofaalisella tolalla, joten toivottavasti Lehterä pystyy omalla osaamisellaan tuomaan sillekin puolelle jotain uutta.

  Kokonaisuutena varsin positiiviset fiilikset ensi kaudesta. Mielenkiintoista nähdä etenkin se, keitä kotimaisia pelaajia Lehterä saa Lappeenrantaan houkuteltua.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Kun minkä tahansa valmentajan ensimmäistä pressiä kuuntelee, niin Liigassa jokainen joukkue pelaa nopeaa ja viihdyttävää kiekkoa. Totuus on sitten jotain ihan muuta.

  Itse olen kyllä tyytyväinen, että Lehterä sai paikan Liigasta päävalmentajana. Aina tykännyt kaverista ja teki Bluesin junnujen kanssa tosi hyvää duunia.
   
 6. ZOOM Jäsen

  Lehterä on hieno mies ja aivan erinomainen valmentaja. Miehellä on upea ote yksilötason kehittämiseen joukkueessa!
  Olen saanut kunnian olla Terzin tiimissä aikanaan Bluesissa, arvostan valtavasti!
   
 7. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei minun tietääkseni ole maininnut Ässiä mitenkään erityisesti.
   
 8. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  En ymmärrä tätä Ilkka Palomäkien ja muiden veitikoiden kovaa kritiikkiä: Mitä helvettiä? Jos oikein muistan oli SaiPa runkosarjan 15. Ja 60 pistettä, eli häpeälliset piste per peli. Voiko mennä huonommin?! En näe sellaista vaihtoehtoa.
   
 9. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Kyllä ensimmäinen reaktio tähän oli SaiPan puolesta: voi paska. Voin myöntää, että kuva Lehterästä on tullut vain Nelosen lähetyksistä, mutta sen perusteella on vaikea uskoa että tästä hyvä seuraa. Toivottavasti olen väärässä, sillä SaiPa on kuitenkin paljon mieluisampi joukkue kuin pelsut, kerhot jne.
   
 10. zepHero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, HIFK & HK Tiigrid Tallinn
  Vastaan käänteisesti edellisen, samaa joukkuetta kannattavan nimimerkin kommenttiin. SaiPa on ollut monesti Stadilaisille myrkkyä, Lehterä ei tule tätä muuttamaan. Hyvä jätkä, sopeutuuko valmentajana "maakuntaan" on enemmän kysymys mihin haen vielä vastausta. Yhtä kaikki, toivon tertzille ja SaiPalle menestystä tulevalle kaudelle. Tervetuloa suoriin pleijaripaikkoihin kiinni! (Editoitu: puhelinvirheitä ja toivomus pleijaripaikasta)
   
 11. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mulla on kyllä hyvät aavistukset Lehterästä. Toivoin Lehterän valintaa jo talvella. Hienoa nähdä, että Saipa ottaa kerrankin rohkeasti päävalmentajan organisaation ulkopuolelta, se tuo vaan lisää raikkautta seuran toimintaan. Lehterällä on innokkuutta hommaan, sen näkee kaikesta. Uskon, että Lehterä on Saipalle juuri sitä mitä Saipa tarvitsee ja toisin päin. Ekaa kertaa pitkään aikaan tuntuu siltä, että nyt on saatu hyvä kaveri puikkoihin ja kaikki on mahdollista taas ensi kaudella tämän umpisurkean kauden jälkeen. Nyt sitä odottaa ensi kautta jo innolla vaikka edellinen vasta päättyi.
   
 12. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Lainaus:
  Noh, onhan tuo vielä vähän märkäuni-tasolla, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kiitoksia positiivisista näkemyksistä. =)
   
 13. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Olen toivonut SaiPaan valmentajaa, joka osaa valmentaa, hymyillä ja puhua. Edellinen päävalmentaja ei osannut mitään noista. Nykyinen osaa ainakin kaksi jälkimmäistä. Eteenpäin on siis joka tapauksessa menty, onnistuu valmennuksessa sitten miten hyvin tahansa.
   
 14. Huml71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Olen onnellinen siitä, ettette päätyneet Suikkaseen. Lehterän johdolla takaisin kohti playoffeja!
   
 15. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mulle periaatteessa riittää sekin, että SaiPalla on ensi kaudella joku pelillinen identiteetti ja pelitapa. Minulle ei ole vieläkään valjennut minkälaista kiekkoa SaiPan piti Santasen alaisuudessa pelata. Ei siinä ainakaan mitään jatkumoa tai kehitystä ollut kauden aikana. Missään vaiheessa ei tullut sellainen olo, että siellä pelaa joukkue yhteisellä näkemyksellä. Muutamia hyviä eriä toki oli ja jokunen lähes hyvä ottelukin. Mutta ei se siltä näyttänyt, että joku sitä porukkaa johtaa. Jotenkin vaikea nähdä, että Lehterä voi siinä suhteessa suorittaa surkeammin.
   
 16. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mielenkiintoista nähdä kenet Lehterä valitsee apureikseen. Nokelaista oli ilmeisesti pyytänyt mutta saa nähdä mitkä on Noksun suunnitelmat. Miten tuo muuten käytännössä menee, eli ilmeisesti päävalmentaja saa valita apurit itselleen mutta voiko SaiPan johto painostaa Lehterää valitsemaan nuo nykyiset apuvalmentajat apurikseen vedoten siihen, että SaiPan nykyisillä apuvalmentajilla on sopimukset ensi kaudeksi?
   
 17. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Tyhmähän Lehterä oni, jos ei moisesta asiasta ole sopinut jo ennen sopimuksen tekoa. Siis että saa mieleisensä apurit valita.
   
 18. juice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Aiemmassa haastattelussa Ek/Tersa sanoi, että on päävalmentajan asia ketä tulee valmennustiimiin.
   
 19. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Kiistatta. Lehterä on todella supliikki kaveri. Ja lähtökohtaisesti ajattelisin, että oli valmennustaktinen osaaminen mitä tasoa hyvänsä, taatusti joukkueesta saadaan enemmän irti, jos joukkueen kanssa osataan puhua. Santasesta jäi mielikuva, että mies ei osaa puhua kenenkään kanssa. Enkä mene tässä vaiheessa sanomaan Lehterän taktisista kyvyistä mitään. Suuntaan enkä toiseen.

  Urheilulehti kertoi jo, että SaiPa teki itsemurhan. Tai jotain. Uuden valmentajan kanssa on aina riski olemassa. Mutta uusi valmentaja on parempi kuin ei valmentajaa ollenkaan. Kun kyseessä on miesten tasolla täysin kokematon valmentaja, on riski ehkä vielä suurempi. Mutta Lehterän kohdalla tulos voi olla jopa loistava parhaimmillaan. Voi se tulos olla ihan pannukakkukin. Mutta jos piti valita Suikkasten ja muiden reliikkien väliltä, niin tässä ratkaisussa on oikeasti munaa.

  Juuri nyt ehkä se ratkaisevin asia, vielä enemmän kuin se, että ketkä ovat miehen valmennustiimissä, on se, minkälaisia pelaajia Lehterän joukkueeseen hankitaan. Sopimuksiahan toki jo on ja osasta ei päästä eroon. Puolustus nyt on jo miltei valmis, mutta hyökkäys on vielä laajalti auki. Tässä piilee mahdollisuus. Toki Löfman on ilmeisesti jo varma. Tanusta on huudeltu jo kai joulusta asti. Aika näyttää. Lenterän ja Tuomenoksan yhteispeli tässä vaiheessa seuran kautta on varmaankin niitä merkittävimpiä asioita sen suhteen, mitä tehdään tulevana keväänä tähän samaan aikaan.
   
 20. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Joku vertaili Lehterää Tirkkoseen , kun aloitti urakkansa Saipassa. Toisella oli vaan rutkasti kokemusta päävalmentajuudesta miesten sarjassa ja toisella ei juurikaan.

  Talvellahan tuo sitten nähdään. Onnea joka tapauksessa!
   
 21. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mitä tuossa voi pahimmillaan käydä? SaiPa on taas viimeinen vähillä pistemäärillä, yleisö on kärmeissään, tulee tappiota jne. Tämähän on käynyt esim. Ilvekselle viimeisen viidentoista vuoden aikana useasti, toki nyt olivat loistavia. Näin tosiaan saattaa tapahtua tai sitten ei. Saattaa tapahtua myös se, että SaiPa on kympin sakissa. Jos tämä paskakausi toistuu lähes sellaisenaan, alan jo kyselemään vähän muunkin kuin vain valmennuksen perään. Se nyt ainakin on varma, että Lehterä on fiksu, karismaattinen ja sosiaalinen. Tukeeko tulevan kauden kokonaisuus SaiPan menestystä sen näemme jatkossa.​
   
 22. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Epäilin jo SaPkon kaksikkoa mutta jos puheet Lehterän toiminnasta nuorten kanssa pitää paikkansa voi toi kaksikko olla täsmäase ensi kaudella.

  Jos on tarkoitus nopeuttaa peliä selkeästi ni mites liigan pelityyliin lopen kyllästynyt ja tästä syystä saksaan huhuttu Vänttinen puurtamaan ensi kaudelle? Toissa kaudella todella hyvä kausi Sportissa eli kyllä siellä vielä löytyy.
   
 23. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eikös Vänttinen ollut jo lähes varma Saksaan menijä? Kyllä Vänttinen silti kelpaisi ellei palkallaan vie jonkun kunnon ykkössentterin paikkaa.

  Toivottavasti nyt saataisiin Sapkosta nuo molemmat herrat Tanus-Lepaus.
   
 24. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tällä kaudella en nähnyt juuri kenenkään pelaajan nostavan tasoaan kauden aikana. Taantumista näkyi sitäkin enemmän. Vaikea nähdä, ettei Lehterä toisi jotain positiivista muutosta siihen.
   
 25. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lehterällä on kuitenkin kokemusta ja näkemystä pelaajauraltaan huikean paljon vaikkei päävalmentajakokemusta aikuisten tasolta olekaan. On supliikkimies ja hyvä esiintyjä. Esiintyi heti ekan kerran tosi itsevarmasti ja sanoi heti, että näkee loistavat menestysmahdollisuudet. Ei ole huono asenne. Sekin miten Lehterä sanoi tuosta valmennusryhmän valinnasta eli että turha kiirehtiä sillä koska siihen valmennusryhmään on tarkoitus saada laatua kertoo myös paljon miehen asenteesta eli että 200% tosissaan ollaan liikenteessä ja hätäilemällä ei haluta mennä vielä tässä vaiheessa, koska sillä tavalla ei menestystä tule. Hienoa on myös se, että Lehterä saa vaikuttaa pelaajavalintoihin koska SaiPan hyökkäys on vielä niin kesken ensi kauden osalta, no toki päävalmentaja saa aina vaikuttaa siihen mutta nyt onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisia pelaajia Lehterä saa SaiPaan houkuteltua. Uskon, että moni pelaaja on todella kiinnostunut tulemaan SaiPaan kun tietää kuka siellä nyt valmentaa.

  Sekin, että Lehterä lupaa SaiPan pelaavan ensi kaudella viihdyttävää kiekkoa kertoo jo paljon, Lehterä vaikuttaa sellaiselta kaverilta joka tuskin antaa tyhjiä lupauksia, joten senkin takia on mielenkiintoista nähdä ensi kaudella se millä tyylillä Saipa tulee pelaamaan. En kärsi allergiasta tai mistään muustakaan taudista(toivottavasti ainakin :D) mutta nyt miulla on hyvät kutinat kun Lehterä tuonne penkin taakse saatiin.