PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
SaiPa on johtonsa lausuntojen perusteella profiloitumassa pelaajien kehittäjäksi. Mutta juuri tämä minua ihmetyttääkin kun mieleeni ei tule yhtään pelaajaa viimeisten kausien ajalta, joka oikeasti olisi kehittynyt. On jopa esimerkkejä päinvastaisesta. Hämmästelen siis miksi näin. Kenen vastuulla valmennustiimissä on yksilöiden kehittäminen. Kai sellaista valmennusta tehdään, tehdäänkö. Valtonen maalivahtivalmentajan roolissa varmasti huolehtii molarien valmentamisesta, mutta kuinka mahtaa olla laita kenttäpelaajien kohdalla.

Onko jossakin joskus kerrottu mitkä roolit valmennustiimin jäsenillä ovat? Tietääkö kukaan? Kuka tai mikä tämä Hirvonen on. Onko häntä edes olemassa. Jos se vaihtoaitiossa seisova hahmo onkin huoltaja varustettuna pahvinaamarilla. Onko kukaan törmännyt muiden kuin Lehterän antamiin lausuntoihin SaiPassa tapahtuvasta valmennustyöstä?
Jos tämä kuvitelmani yksilöiden kehittymättömyydestä pitää kutinsa, kuinka voidaan kuvitella, että tänne tulisi joku potentiaalinen peluri siirtyäkseen kirkkaampiin valoihin.
 
--- Minä olen karambola,
---- hedelmä kuin vanha viisaus.
----- (c) Martti Hakonen

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings
Avasin äänestysosioon kyselyn Teron asemaa koskien. Erityisesti toivon perusteluja heiltä, jotka haluavat Teron jatkavan myös ensi viikon jälkeen.

Samat lääkkeet haluan, kuin heillä, jotka haluavat Teron jatkavan myös ensikaudella, taikka jopa kauemmin.
 

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Avasin äänestysosioon kyselyn Teron asemaa koskien. Erityisesti toivon perusteluja heiltä, jotka haluavat Teron jatkavan myös ensi viikon jälkeen.

Samat lääkkeet haluan, kuin heillä, jotka haluavat Teron jatkavan myös ensikaudella, taikka jopa kauemmin.
Tyhmä kysymys mutta missä tää äänestysosio on?
 

VanDerVadelma

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lehterän aika SaiPassa alkoi kunnon tukkapöllyllä KooKoolta, 1-7 turpaan Kisapuistossa kauden 2017-2018 avauksessa. Muistan, että kautta edeltäneet harkkapelit jo enteilivät tätä, esim SapKoa vastaan sai Mestisjoukkuekin jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä. Perseeseen hiipi pelko, että miltähän näyttää, kun Liigaseuroja tulee vastaan. No siltähän se sitten näytti.

Rökäletappio avauspelissä oli varmasti pahin mahdollinen startti Santasen kauden kyykkäyksen ja "uusi alku" kampanjoinnin jälkeen.

Ehkä se oli kuitenkin juuri oikeaan paikkaan, eli heti kättelyssä, se herätys, minkä se joukkue valmentajineen tarvitsi. Kauden mittaan joukkue osoitti luonnetta ja voitonnälkää, tiukkoja pelejä käännettiin voitoiksi. Valtavassa roolissa toki oli huippuvireinen Tuohimaa.

Kausi huipentui yli odotusten säälien kautta, pienellä tuurilla, tiukkaan TPS-sarjaan, joka olisi ollut voitettavissakin.

Teron eka kausi siis odotuksiin nähden erittäinkin lupauksia herättävä.
Odotukset kasvoivat kaudelle 2018-2019.
Tuota Teron toisen kauden rosteria kun nyt katselee, niin vasta tajuaa kuinka kova se oli, eikä oikein voi välttyä ajatusleikiltä, mihin se olisikaan voinut yltää esimerkiksi Pennasen tai Ahokkaan käsissä. Tai Tirkkosen. (Kunyk, Morley, Kichton, Maalahti, A.Oksanen...)

Ja mitä saatiin? Sääleistä yksi voitto ja lomille.
Mikä meni pieleen? Helppo sanoa, että monikin yksittäinen asia.
Tuohimaa ei ollut aivan samalla tasolla kuin 17-18, varjojen mailla vaelsivat myös saman kauden onnistujista Nättinen ja Tanus.
Mutta alkoi myös liikkua huhuja huonosta hengestä, johtajuusvajeesta pukukopissa ja kuppikunnista joukkueen sisällä.

Nähdäkseni tuonkaltaiset asiat ovat yhteisöissä, jollainen jääkiekkojoukkuekin on, aina oireita jostain. Jos homma ns. kusee, alkaa helposti yhteen hiileen puhaltaminen loppua ja syntyy juurikin kuppikuntia ja paskaa ilmapiiriä
Päävalmentaja on se henkilö, jonka pitäisi saada palapelin palaset täydentämään toisiaan ja maksimi irti joukkueen potentiaalista. Ymmärtää, millä tavalla käsissään olevan pelaajamateriaalin saa suorittamaan kykyjensä ylärajoilla.
Onko Tero lopulta kuitenkin enemmän sellainen yksilöiden henkilökohtainen menttori ja tsemppaaja, jolla ei vain ymmärrys ja ja kyvyt riitä luotsaamaan kokonaista joukkuetta?
Ja johtuuko joukkueen tämänhetkinen tila lopulta siitä?
Viime kauden pelaajarosteri + Tuohimaa ylsivät sääleihin valmennuksesta huolimatta. Tällä kaudella realiteetit lopulta lävähtivät suoraan silmille.
Jos ei ihmeitä tapahdu, tapellaan jumbosijalle jäämisestä.
Ja täällä kun kaikenlaista spekulointia voi harrastella, niin laitetaan tähän sellainen oma visio, että Tero jatkaa päävalmentajana tämän kauden loppuun.
Ensikaudelle puikkoihin joku meritoitunut koutsi jollain 1+1 sopimuksella.
Apukoutsiksi Lehtonen Imatralta Liigaympyröihin totuttelemaan.
Terolle tarjotaan juurikin junnujen mentorin roolia. Päävalkun liksalla ensi kausi, joo, mutta jos sillä tavoin löytää miehelle oikeanlaisen roolin, niin voihan sitä mahdollista jatkoa ja roolin mukaista liksaa katsella sitten myöhemmin.
 

redpecka

Jäsen
Omat ajatukseni kokonaisuudesta tähän asti:

  1. Kausi 1: Santasen floppauksen jälkeen raikas tuulahdus. Uusi visionääri ruoriin, intohimoinen sellainen, pelaajien imu SaiPaan valmentajan myötä oli ennennäkemätöntä... Tuli Vaakanaista, tuli Autio, puolet espoosta. Ja AHTI! Koko kautta kuvasi hyvin se, että ratkaisuhetkillä joukkue oli parhaimmillaan - ties kuinka miljoona IM-maalia tehtiin. Ja pelsujen tiputus sääläreissä loppuhetkillä haudan partaalta...
  2. Kausi 2: Nyt on kovin rosteri SaiPassa ennakkoon ikinä. On myös joku kymmenvuotisjuhlakausi, millä mulle ei ainakaan ole sen suurempaa merkitystä, kunhan rosteri ja tekeminen on ammattimaista ja nyt rosteri ainakin on! Jos joskus on perusteltua odottaa SaiPan kamppailevan jopa mitaleista niin tässä se kausi on. Ja valmentaja oli kunnianhimoinen, ei jämäsijoihin tyytyvä joku ihme mukavuudenhaluinen janari. Mikä voisi mennä pieleen..
  3. Kausi 3: Totesin ennen kauden alkua, että annan Tertsille reilun mahdollisuuden vielä. Olihan hän hyvin perustellut edellisen kauden ongelmat ja nyt kun nuo ongelmat on vihdoin saatu pois päivänjärjestyksestä ja ovat tulleet käsitellyiksi niin eiköhän se tästä helpotu ja parane koko hoito. Mikä voisi enää mennä vikaan.. Puolessa välissä kautta myönsin, etten enää jaksa uskoa Tertsiin, se "reilu mahdollisuus" meni. En sen enempää jaksanut dissata, mutta usko oli loppunut ja tertsillekenkää-ketju tuntui osuvimmalta valinnalta mitä valmentajamme edesottamusten spekulointiin tuli.
  4. Kausi 4: Tero Lehterä on haastattelussa perannut ansiokkaasti edellisen kauden ongelmakohdat ja nyt kun asiat on tiedostettu - seuraavasta kaudesta tulee väistämättä menestys. Mikä voisi enää kusta..
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Tero Lehterä antaa Kari Martikaiselle valtavasti tilaa ja itse tyytyy olemaan karismaattinen höpöttäjä, tulee SaiPa menestymään erittäin hyvin. Se vaatii myös Antti Tuomenoksan täydellistä onnistumista. Tähän tarvitaan SaiPan hallituksen ja Jussi Markkasen täydellinen tuki ja luottamus. Nyt tarvitaan hallittu benjihyppy! Tulemme nauttimaan SaiPan tulevaisuudesta. En kuitenkaan sano, että vielä Tero Lehterän aikana.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Jos Tero Lehterä antaa Kari Martikaiselle valtavasti tilaa ja itse tyytyy olemaan karismaattinen höpöttäjä, tulee SaiPa menestymään erittäin hyvin.
Onko takuuaika pitkä? Ei ole Martikaisella mitään näyttöjä tuon väitteen tueksi, mutta eihän sitä tiedä, voihan esiin tulla vaikka minkälainen taikuri ja uskokoon ken tahtoo, minä olen epäileväinen.
 
Totuuden torvi: Minä ja Ernesti Hentusen sanomalehti.

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmasti tämänkin kauden jälkeen Lehterä kertoo, miten lintu olikin kala ja naapurin Pertsalla piti olla punaiset kottikärryt, mutta olivatkin siniset.
Terveisiä helmikuulta! Ei mainittu naapurin Pertsaa, muttei kauaskaan jääty.

Kuuntelin tuossa 4.10.2019 julkaistua Lehterän haastattelua, jossa Lehterän mielestä pelilliset ongelmat johtuivat siitä, että vaikka on yritetty pelata yksinkertaisesti, niin pelaajat primitiivireaktiona yrittävät liian vaikeita juttuja. Nyt kuitenkin kauden jälkeen selitys on vaihtunut niin päin, että valmennus yritti "liian romanttisesti", eli valmennus yritti ajaa liian vaikeita juttuja SaiPan rosterille (joka ei taaskaan ollut tarpeeksi tasokas Lehterälle), ja olisi pitänyt mennä yksinkertaisemmin. Eli kummin päin se nyt oli, mitä ihmettä?

Tuntuu, että Lehterän selitykset vaihtuvat sen mukaan, mikä on hänen kannaltaan edullisinta ja mikä ikinä saa hänet näyttämään mahdollisimman hyvältä yleensä joukkueen kustannuksella. Kannattaa katsoa noita vanhoja selittelyvideoita ja miettiä miten höttöisiä, opportunistisia heittoja sieltä tulee ihan tilanteen mukaan, ja miten usein Lehterä kaataa kaiken joukkueensa niskaan kommentoimatta mitään konkreettista omasta panoksestaan; tuon kuvion hahmottaa viimeistään nyt todella selvästi. Päälle vielä nämä muka-asiantuntevat, omaa agendaa hivelevät tilastodroppailut mallia "14 viimeistä peliä", ja oman huikean intohimon korostaminen, ikään kuin käytännössä kaikilla Liigassa työskentelevillä ei olisi yhtälailla intohimoa.

Luotaantyöntävää.
 
"SaiPa on ollut tosi tyytyväinen siihen työhön, mitä Tertsi on tullut tänne tekemään."
- Jussi Markkanen 2019

redpecka

Jäsen
Kuuntelin tuossa 4.10.2019 julkaistua Lehterän haastattelua, jossa Lehterän mielestä pelilliset ongelmat johtuivat siitä, että vaikka on yritetty pelata yksinkertaisesti, niin pelaajat primitiivireaktiona yrittävät liian vaikeita juttuja. Nyt kuitenkin kauden jälkeen selitys on vaihtunut niin päin, että valmennus yritti "liian romanttisesti", eli valmennus yritti ajaa liian vaikeita juttuja SaiPan rosterille (joka ei taaskaan ollut tarpeeksi tasokas Lehterälle), ja olisi pitänyt mennä yksinkertaisemmin. Eli kummin päin se nyt oli, mitä ihmettä?
Yksi juttu: on ihan turha yritellä löytää mitään järkevää ja analyyttista sisältöä keltään hokijanarilta erätaukohaastatteluissa tai tällaisista kaudenniputusanalyyseistä jotka tulevat seuran sisältä.

Mutta oikeassa olet, että on rasittavaa joutua kuuntelemaan häviävän valmentajan sepityksiä. Totuus on kumminkin, ettei ole mitään mitä Tero voisi sanoa tässä tilanteessa joka tyydyttäisi meitä.

Toisaalta jos SaiPa olisi jonkun pronssin ottanut tässä kolmen vuoden aikana niin jokaisella meillä olisi rintaan tatuoituna Teron viisauksia.

Ikinä ei ole minua kiinnostanut näin vähää seuraava kausi kuin nyt. Yleensä olen jo tässä vaiheessa laskenut päiviä koska alkaa ja pääsee näkee/kuulee uudet hankinnat tositoimissa ja niin edespäin. On toki koronatkin tässä, mutta... Ei ole tainnut mikään organisaatio olla vaikka tällä vuosituhannella tällaisessa tilassa, että jatketaan neljättä vuotta peräkkäin täysin epäkelvolla päävastuuvalmentajalla. Jatkoja odotellessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kuuntelin tuossa 4.10.2019 julkaistua Lehterän haastattelua, jossa Lehterän mielestä pelilliset ongelmat johtuivat siitä, että vaikka on yritetty pelata yksinkertaisesti, niin pelaajat primitiivireaktiona yrittävät liian vaikeita juttuja. Nyt kuitenkin kauden jälkeen selitys on vaihtunut niin päin, että valmennus yritti "liian romanttisesti", eli valmennus yritti ajaa liian vaikeita juttuja SaiPan rosterille (joka ei taaskaan ollut tarpeeksi tasokas Lehterälle), ja olisi pitänyt mennä yksinkertaisemmin. Eli kummin päin se nyt oli, mitä ihmettä?
Eikö tuo nyt ole aivan selvä asia? Pelitapa, jota joukkueeseen on lähdetty ajamaan ennen kautta ja alkukaudesta, osoittautui liian haastavaksi pelaajille toteuttaa. Tästä seurasi ongelmia ja itseluottamuksen romahtaminen, joiden vuoksi jouduttiin yksinkertaistamaan strategiaa/ratkaisuja yksittäisissä tilanteissa. Sitten niiden yksinkertaisempienkaan ratkaisujen tekeminen ei tule luonnostaan kun on totuttu hakemaan vaativampia ratkaisuja ja epävarmuus on nakertanut itseluottamusta? Kausitasolla pelitavallinen tavoite on ollut "liian romanttinen", mutta kun yritettiin yksinkertaistaa ratkaisuja niin siinäkin tuli ongelmia.

En oikein ymmärrä miksi Lehterän sanomisia pitää yrittää tulkita niinkuin piru raamattua. Itsekään en missään nimessä ole tyytyväinen hänen suorituksiin kahdella viimeisellä kaudella, mutta tänä vuoden haastattelusta välittyi kuva, että siellä on nyt rehellisesti puitu ja tiedostettu omia virheitä, eikä enää menty viime vuoden tapaan pelaajiston kuppikuntaistumisen, kapteeniston/kopin hiljaisuuden yms. taakse.
 

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En oikein ymmärrä miksi Lehterän sanomisia pitää yrittää tulkita niinkuin piru raamattua. Itsekään en missään nimessä ole tyytyväinen hänen suorituksiin kahdella viimeisellä kaudella, mutta tänä vuoden haastattelusta välittyi kuva, että siellä on nyt rehellisesti puitu ja tiedostettu omia virheitä, eikä enää menty viime vuoden tapaan pelaajiston kuppikuntaistumisen, kapteeniston/kopin hiljaisuuden yms. taakse.
Jutuista välittyy kuva, että ikään kuin TL olisi liikkeellä suvikumeilla marraskuun iljanteilla. Kärry luisuu tämän tästä ojaan ja jollain ihme ponnistuksella se saadaan hetkeksi raiteille, kunnes taas lipsahtaa. Vaivalloista matkan tekoa. Kolme vuotta on matkaa Lappeessa tehty ja vauhti ei kun hiljenee. En voi hyväksyä sellaista ammattivalmentajilta. Peliliikkeet pitää tunnistaa ajoissa ja korjaustoimet tehdä heti kun pystyy. Kalupakista pitäisi löytyä avaimet ja meisselit remonttiin. Neljä harjoittelukautta samassa jengissä on kuitenkin liikaa. Mutta kun seura sen hyväksyy, osavastuu siirtyy toimistollekin. Puppelointia siellä sun täällä, mutta virheiden myöntäminen on vaikeaa.
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko SaiPan peli mielestänne jossain vaiheessa esimerkiksi viime kaudella näyttänyt siltä, että siinä on yritetty jotain liian vaikeaa? Mitäköhän siinä on sitten yritetty? Ei se ole kovin kontrolloitua ollut omiin silmiini kovinkaan usein. Kiekosta luopumista, hävittyjä kaksinkamppailuja, merkkausvirheitä, löysyyttä, jopa laiskuutta. Tahdonpuutetta. Mistä johtuu? Uskooko lauma johtajaansa täysin?
 
Viimeksi muokattu:

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Onko SaiPan peli mielestänne jossain vaiheessa esimerkiksi viime kaudella näyttänyt siltä, että siinä on yritetty jotain liian vaikeaa? Mitäköhän siinä on sitten yritetty? Ei se ole kovin kontrolloitua ollut silmiini kovinkaan usein. Kiekosta luopumista, hävittyjä kaksinkamppailuja, merkkausvirheitä, löysyyttä, jopa laikuutta. Tahdonpuutetta. Mistä johtuu? Uskooko lauma johtajaansa täysin?
Ei usko.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö tuo nyt ole aivan selvä asia? Pelitapa, jota joukkueeseen on lähdetty ajamaan ennen kautta ja alkukaudesta, osoittautui liian haastavaksi pelaajille toteuttaa. Tästä seurasi ongelmia ja itseluottamuksen romahtaminen, joiden vuoksi jouduttiin yksinkertaistamaan strategiaa/ratkaisuja yksittäisissä tilanteissa. Sitten niiden yksinkertaisempienkaan ratkaisujen tekeminen ei tule luonnostaan kun on totuttu hakemaan vaativampia ratkaisuja ja epävarmuus on nakertanut itseluottamusta? Kausitasolla pelitavallinen tavoite on ollut "liian romanttinen", mutta kun yritettiin yksinkertaistaa ratkaisuja niin siinäkin tuli ongelmia.

En oikein ymmärrä miksi Lehterän sanomisia pitää yrittää tulkita niinkuin piru raamattua. Itsekään en missään nimessä ole tyytyväinen hänen suorituksiin kahdella viimeisellä kaudella, mutta tänä vuoden haastattelusta välittyi kuva, että siellä on nyt rehellisesti puitu ja tiedostettu omia virheitä, eikä enää menty viime vuoden tapaan pelaajiston kuppikuntaistumisen, kapteeniston/kopin hiljaisuuden yms. taakse.
Tässä ei nimenomaan ole kyse siitä, että tulkitsisi noita Lehterän selityksiä, vaan että kuuntelee niitä ihan sellaisenaan: jos kerran lokakuun alkuun mennessä Lehterän mukaan joukkue oli yrittänyt liian vaikeita asioita yksinkertaisesta ohjeistuksesta huolimatta, niin voisi kuvitella, että kauteen on todellakin lähdetty yksinkertaisella ohjeistuksella, eikä suinkaan liian vaikealla, mikäli Lehterän puheita uskoo sellaisenaan. Kuitenkin kauden jälkeen Tertsi sanoo, että suunnitelma olikin liian vaikea. Nämä kaksi lausuntoa ovat ristiriidassa nimenomaan silloin, kun Lehterän puheita ei tulkitse ollenkaan tai lähtee tulkitsemaan minimaalisesti.

Tämä ei nyt ole pelkästään sinuun kohdistettu, mutta eikö tässä mennä jo lähtökohtaisesti aika pahasti hatelikkoon, jos päävalmentajan puheita pitää jatkuvasti tulkita löytääkseen järkeviä ajatuksia tämän jutuista, niin kuin teet tuossa yllä kuvaillessasi sitä, kuinka kausi mielestäsi todennäköisesti meni? Lehterä ei ikinä ilmaise omaan työhönsä liittyviä ajatuksia ja kokonaisuuksia noin suoraviivaisesti ja ytimekkäästi niin kuin sinä tuossa juuri teet. On ihan Lehterän itse aiheuttama ongelma, että hänen tipoittaiseen informaatioon ja epämääräiseen vihjailuun perustuvia puheitaan varmaan tulkitaan joskus väärin, kun niitä joutuu joka tapauksessa niiden luonteen takia aina tulkitsemaan.

Saahan sitä toiveikas olla, mutta en vaan näe tämänkertaisessa selittelyhaastattelussa mitään merkittävää eroa edellisiin, jotka, kuten tiedämme, eivät johtaneet virheiden korjaamiseen tai pelin yksinkertaistamiseen, tai mitä ikinä kukin tulkitsee Lehterän lätinöiden kulloinkin tarkoittaneen.

Kaukaan Päädyn pojat avasivat minusta hyvin sitä, miten Lehterän puheet vaikuttavat monellakin tasolla olevan irrallaan tosielämän tapahtumista, enkä lähde sitä tähän nyt enää avaamaan. Minulle Lehterästä välittyy juuri tuon ulosantinsa myötä vahva epäaitous, mikä sotii pahasti ainakin minun saipalaista päävalmentajaihannettani vastaan. Selin, Tirkkonen ja Santanenkin edustivat sitä ihannetta omalla ilmaisullaan, kun taas Lehterä ei pääse lähellekään.
 
"SaiPa on ollut tosi tyytyväinen siihen työhön, mitä Tertsi on tullut tänne tekemään."
- Jussi Markkanen 2019

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En oikein ymmärrä miksi Lehterän sanomisia pitää yrittää tulkita niinkuin piru raamattua. Itsekään en missään nimessä ole tyytyväinen hänen suorituksiin kahdella viimeisellä kaudella, mutta tänä vuoden haastattelusta välittyi kuva, että siellä on nyt rehellisesti puitu ja tiedostettu omia virheitä, eikä enää menty viime vuoden tapaan pelaajiston kuppikuntaistumisen, kapteeniston/kopin hiljaisuuden yms. taakse.
Suosittelen kuuntelemaan Kaukaan Päädyn viimeisimmän jakson, jos et ole sitä vielä tehnyt. Avaa näkökulmia melkoisesti...
 
"Jos haluat pizzaa, mene pizzeriaan. Jos haluat maaleja, mene maalille. SaiPa haluaa pizzaa."

-Nimimerkki Bacon 17.11.2015 kun SaiPa oli hävinnyt Hifk:lle 4-3-

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Vuosi sitten oli kausarilaisille se kootut selitykset. Siitä jäi tunne, että dataa on analysoitu ja opiksi on otettu. Viime kausi meni kuitenkin aivan päin persettä suoraan sanottuna monella aspektilla. Tänä keväänä saatiin tämä haastattelu, josta oli karsittu kaikki se analyyttinen ote mitä viime vuonna saatiin. Jos ei olisi ns helvetti jäätynyt maailmalla, niin vaatisin samantien mestaria pakkaamaan kamansa ja ihan sama kuka tilalle.

Toisaalta, helvetti on ns jäätynyt, tapahtuuko ensi kaudella vihdoin se, mikä tapahtuu, kun helvetti jäätyy?
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings
Tässä ei nimenomaan ole kyse siitä, että tulkitsisi noita Lehterän selityksiä, vaan että kuuntelee niitä ihan sellaisenaan: jos kerran lokakuun alkuun mennessä Lehterän mukaan joukkue oli yrittänyt liian vaikeita asioita yksinkertaisesta ohjeistuksesta huolimatta, niin voisi kuvitella, että kauteen on todellakin lähdetty yksinkertaisella ohjeistuksella, eikä suinkaan liian vaikealla, mikäli Lehterän puheita uskoo sellaisenaan. Kuitenkin kauden jälkeen Tertsi sanoo, että suunnitelma olikin liian vaikea. Nämä kaksi lausuntoa ovat ristiriidassa nimenomaan silloin, kun Lehterän puheita ei tulkitse ollenkaan tai lähtee tulkitsemaan minimaalisesti.

Tämä ei nyt ole pelkästään sinuun kohdistettu, mutta eikö tässä mennä jo lähtökohtaisesti aika pahasti hatelikkoon, jos päävalmentajan puheita pitää jatkuvasti tulkita löytääkseen järkeviä ajatuksia tämän jutuista, niin kuin teet tuossa yllä kuvaillessasi sitä, kuinka kausi mielestäsi todennäköisesti meni? Lehterä ei ikinä ilmaise omaan työhönsä liittyviä ajatuksia ja kokonaisuuksia noin suoraviivaisesti ja ytimekkäästi niin kuin sinä tuossa juuri teet. On ihan Lehterän itse aiheuttama ongelma, että hänen tipoittaiseen informaatioon ja epämääräiseen vihjailuun perustuvia puheitaan varmaan tulkitaan joskus väärin, kun niitä joutuu joka tapauksessa niiden luonteen takia aina tulkitsemaan.

Saahan sitä toiveikas olla, mutta en vaan näe tämänkertaisessa selittelyhaastattelussa mitään merkittävää eroa edellisiin, jotka, kuten tiedämme, eivät johtaneet virheiden korjaamiseen tai pelin yksinkertaistamiseen, tai mitä ikinä kukin tulkitsee Lehterän lätinöiden kulloinkin tarkoittaneen.

Kaukaan Päädyn pojat avasivat minusta hyvin sitä, miten Lehterän puheet vaikuttavat monellakin tasolla olevan irrallaan tosielämän tapahtumista, enkä lähde sitä tähän nyt enää avaamaan. Minulle Lehterästä välittyy juuri tuon ulosantinsa myötä vahva epäaitous, mikä sotii pahasti ainakin minun saipalaista päävalmentajaihannettani vastaan. Selin, Tirkkonen ja Santanenkin edustivat sitä ihannetta omalla ilmaisullaan, kun taas Lehterä ei pääse lähellekään.
Osaisimpa jäsentää ajatuksiani kirjoittamalla, kuten palstaveli tässä. Aivan täysin olen samaa mieltä.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nämä Teron antamat haastattelut viime aikoina, varsinkin tuo Liigan supla vai mikä hitto se on: niissä ei kerta kaikkiaan ole mitään vikaa. Mielestäni Teron jutut ovat monasti ihan järkeenkäypiä. Edelleen haluan vain nähdä SaiPalta hyvää kiekollista peliä ja sitä kautta kohtuullista menestystä. Todella toivon Terolle ja koko SaiPalle hyvää. Kysymys ei minun osaltani ole persoonaan kohdistuvasta vainosta. Mutta jos peli on kuin viime kaudella niin sellaista peliä vainoan kyllä. En millään muotoa suostu sellaista sietämään. Itse asiassa uskon tällä hetkellä SaiPan projektiin ja annan kaikille heille reilun mahdollisuuden. Suuruuden päivät ovat vielä edessä, näin tämän asian nyt muotoilen.
 

redpecka

Jäsen
Itse asiassa uskon tällä hetkellä SaiPan projektiin ja annan kaikille heille reilun mahdollisuuden. Suuruuden päivät ovat vielä edessä, näin tämän asian nyt muotoilen.
Hieno ja hyvä sulle. Kuin itseni kirjoittama vuosi sitten. Elämässä rajallinen määrä vuosia ja itse en aio toista kautta putkeen antaa reilua mahdollisuutta. En kuitenkaan aio nalkuttaa asiasta päivittäin vaan pidän oman mielipiteeni suht omissa oloissani. Mutta se on se lähtötaso tällä hetkellä kirjoituksissani. Yritän iloita mahdollisista yksittäisistä tapahtumista ja suorituksista ja onnistumisista huolimatta etten usko johtajaamme.

Kaikkea hyvää kumminkin Terolle kun lähtee vuoden päästä kiitämään. Koskirannan soppariakin on silloin vielä kaksi vuotta jäljellä ja ehkä sinä aikana hyvällä valmennuksella ja rekrypolitiikalla voisi uskaltaa taas toivoa ja unelmoida.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Lehterällä ei ole sattunut vaan pelaajat ja heidän taitotaso riittämään pidemmälle. Siinä mielessä SaiPassa huippuvalkku menee nyt täysin hukkaan kun,

Töppöräiset, Möttöräiset ja Mähöset ei vaan pysty suorittamaan ja pelaama läpi huippuunsa hiottuja kuvioita.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hieno ja hyvä sulle. Kuin itseni kirjoittama vuosi sitten. Elämässä rajallinen määrä vuosia ja itse en aio toista kautta putkeen antaa reilua mahdollisuutta. En kuitenkaan aio nalkuttaa asiasta päivittäin vaan pidän oman mielipiteeni suht omissa oloissani. Mutta se on se lähtötaso tällä hetkellä kirjoituksissani. Yritän iloita mahdollisista yksittäisistä tapahtumista ja suorituksista ja onnistumisista huolimatta etten usko johtajaamme.

Kaikkea hyvää kumminkin Terolle kun lähtee vuoden päästä kiitämään. Koskirannan soppariakin on silloin vielä kaksi vuotta jäljellä ja ehkä sinä aikana hyvällä valmennuksella ja rekrypolitiikalla voisi uskaltaa taas toivoa ja unelmoida.
Ajattelet selvästi rationaalisesti. Itse taidan mennä nyt vähän tunteella. Katson että ei ole muuta kuin usko. Jos olisin rationaalinen niin en tietenkään olisi pätkääkään optimistinen. Hyvin tartuit aiheeseen redpecka Becker Boris Becker recpecca RedBecker
:-) Jos luoja suo niin toinen meistä on oikeassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy