Telia / MTV – Liigan uusi koti

  • 3 499 573
  • 21 776

Telia

Jäsen
Osaakos kukaan kertoa mikä on kätevin tapa nähdä mitä ohjelmaa ja koska tuolta Telian Liiga-kanavalta tulee?

Itse en onnistunut muuten löytämään rämån viikon pelejä kuin menemällä appiin ja selaamaan sieltä päivä kerrallaan.

@Telia

Telia TV:n kautta tulevat harjoitusottelut löytyy täältä ja samassa paikassa myös infot asiantuntijoista yms.

Laitan tähän vielä harjoituspelien listauksen suoraan näkyville, mikäli tästä saa selkoa :)
11.8. päivän ottelut on Tampere Cupin toisen päivän matseja.

Päivä Aika Paikkakunta Peli
9.8. 18.30 Turku TPS - Lukko
10.8. 18.30 Oulu Kärpät - KalPa
11.8. 14.00 Tampere HIFK/Pelicans - Ilves
11.8. 18.00 Tampere Tappara - HIFK/Pelicans
15.8. 18.30 Jyväskylä JYP - HPK
17.8. 18.30 Rauma Liiga alumni - Länsirannikon alumni
22.8. 18.30 Lahti Pelicans - JYP
23.8. 18.30 Lappeenranta SaiPa - KalPa
24.8. 18.30 Mikkeli Jukurit - HIFK
28.8. 18.30 Hämeenlinna HPK - Jukurit
30.8. 18.30 Vaasa Sport - KalPa
1.9. 18.30 Pori Ässät - Lukko
6.9. 18.30 Kouvola KooKoo - Jukurit
7.9. 18.30 Kuopio KalPa - SaiPa

Niko / Telia
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Telia TV:n kautta tulevat harjoitusottelut löytyy täältä ja samassa paikassa myös infot asiantuntijoista yms.

Laitan tähän vielä harjoituspelien listauksen suoraan näkyville, mikäli tästä saa selkoa :)

Niko / Telia
On muuten aika erikoista, että Telian liigakanavat ei näy edes täällä:
Telian Ohjelmaopas
Varmaan olisi ihan tuotteen markkinoinnin kannaltakin hyvä, että pelien lähetysajat olisi esillä myös muissa ohjelmaoppaissa, telkut ja telsut, mitä näitä nyt on. Mutta edes Telian oma nyt olisi aika itsestäänselvyys.

Hyvää duunia muuten.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
En pysty irtisanomaan, vaikka kyseessä olisi toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Ja siis, ei minulla tämän kanssa varsinaisesti mitään ongelmaa ole ollut, kun chatissa asiat ovat hoituneet. Toki kätevämpi olisi, kun itse pystyisi myös irtisanomaan. Se kyllä ihmetyttää, että jos esim. @Nelfor pystyy itse irtisanomaan omilta sivuilta ja minä en.
Olet oikeassa. Ei pysty Telian omilta sivuilta irtisanomaan yhdellä klikkauksella sopimuksia. Ei ole missään vaiheessa pystynytkään. Sen verran kokemusta Telia TV:n käytöstä että Telia TV on digiboksillisena ollut vuosikaudet meillä käytössä ja tässä mobiilissa olin pilottitestistä alkaen käyttäjänä mukana.

Nelfor varmaan ei hiffanut että nämä digiboksipuoli ja mobiilipuoli ovat kaksi eri asiaa Telialla noin asiakkaan vinkkelistä katsottuna.
 
Viimeksi muokattu:

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Telian ylläpidolle terveisiä että linkin takana oleva kusetus kannattaa ottaa pois. Tarjoaa nimittäin joka tapauksessa mihin tahansa osoitteeseen 100 Mbit/s tai 50 Mbit/s, kovinkaan moni ei välttämättä ymmärrä tai huomaa sitä "mobiili"-sanaa siellä.
Kokeilin laittaa oman osoitteen. Postinumero meni, osoitteen kun laittoi kadunnimellä niin väitti postinumeroa vääräksi. Johan me kuusi vuotta ollaan asuttu tuossa. Katu on ollut olemassa 25-30 vuotta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja puhe nyt siitä digiboksillisesta Telia TV:stä ja sen hallinnoinnista, ei mobiilisovelluksen.
Näin se taitaa olla, koska tässä ruutukaappaus minun Omilta Sivuilta. Ja kyseessä siis sovellus, mitään bokseja minulla ei ole. Täsmälleen samalla tavalla on toiminut mm C Moren irtisanominen. @JKyykka @Nelfor
 

Liitteet

  • irtisano.jpg
    irtisano.jpg
    122 KB · kertaa luettu: 393

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Näin se taitaa olla, koska tässä ruutukaappaus minun Omilta Sivuilta. Ja kyseessä siis sovellus, mitään bokseja minulla ei ole. Täsmälleen samalla tavalla on toiminut mm C Moren irtisanominen. @JKyykka @Nelfor
Jep. Itselläni ei ole tätä haluatko jatkaa tilaustasi kohtaa ollenkaan laajakaista+boksin alla. HIFK-passin alla lukee ainoastaan "Sopimus on voimassa toistaiseksi" ja kk hinta. Sen sijaan Telia TV-sovelluksen hallinnasta tämä "haluatko jatkaa tilaustasi" löytyy mutta silloin se poistaa sen vain sovelluksen "käyttöoikeudet" kyseiseen pakettiin ei digiboksin. Ei siis irtisano sopimusta kokonaan vaan se jatkuu boksin puolella juoksevine laskuineen normaalisti. Tälle varmaan on syynä että tällä mobiililla oli muistaakseni jossain vaiheessa pieni kk-maksu joka jossain vaiheessa poistettiin. Siksi varmaan ovat edelleen tietyllä tapaa asiakkaan hallittavuuden osalta jääneet erillisiksi tilauksiksi.

Eli tässä on sekä @Nelfor että @JKyykka oikeassa. Puhuivat vain kahdesta eri asiasta.
 
Viimeksi muokattu:

Telia

Jäsen
Kiitos @Satunnainen ja @Telia

Olisiko muuten mahdollista saada tulevat lähetykset näkymään esim. telkku.comiin?

Tämä onkin hyvä idea. Välitän viestin eteenpäin, niin joku voi meiltä tätäkin asiaa selvitellä.

@benicio mainitsi meidän oman ohjelmaoppaan, niin sinne tulee kyllä nämä liigakanavat näkyville. Vielä ne puuttuu, kun joukkueiden kanaviakaan ei ole vielä laitettu jakeluun, vaan tällä hetkellä mennään tuolla Liiga kanavalla. Kaikki Liigaan liittyvät kanavat saadaan tulille ennen kauden alkua, kun silloin niille vasta on tarve, koska jo ensimmäisellä kierroksella on peräti 7 peliä samaan aikaan :)

Niko / Telia
 

Telia

Jäsen
Jep. Itselläni ei ole tätä haluatko jatkaa tilaustasi kohtaa ollenkaan laajakaista+boksin alla. HIFK-passin alla lukee ainoastaan "Sopimus on voimassa toistaiseksi" ja kk hinta. Sen sijaan Telia TV-sovelluksen hallinnasta tämä "haluatko jatkaa tilaustasi" löytyy mutta silloin se poistaa sen vain sovelluksen "käyttöoikeudet" ei digiboksin.

Eli tässä on sekä @Nelfor että @JKyykka oikeassa. Puhuivat vain kahdesta eri asiasta.

Tämä pitää paikkaansa, että boksilla ja sovelluksella kanavien hallinnointi toimii hieman eri tavoin. Sovelluksesta voi siis napsutella kanavia päälle ja pois aivan vapaasti, mikäli kyseessä ei ole määräaikainen diili. Digiboksilla taas kanavien lisäys onnistuu, mutta irtisanominen ei pitäisi tällä hetkellä olla mahdollista. Tästäkin on toivetta tullut ja katsotaan jos tilanne muuttuu myöhemmin. Tällä hetkellä siis boksilta kanavien irtisanominen onnistuu näppärästi meidän chat-palvelun kautta tai soittamalla aspaan.

Niko / Telia
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1. Kuulostaa yhden hengen taloudelta. Monilla ei välttämättä ole samaa tilannetta kuin meillä, eli Liiga kiinnostaa myös puolisoa. Koiraa ei näytä kiinnostavan. Minulle on luontevampaa käyttää telkkaria jakamaan katsomiskokemus.
2. Myönnän, enkä voi tilanteelle mitään ilman lisäinvestointeja. Toisaalta, en edes tarvitse tätä vaihtehtoa enää.
3. Nykypäivän taso on nykypäivänä vanhentunut siinä vaiheessa, kun kone asennetaan. Eiks ni?
4. Ei huono skenaario. En ole tosin koskaan nähnyt tätä kenelläkään käytössä.
5. Ei tuokaan mahdoton ole. Mutta mitäs ne admin-oikeudettomat, joiden admin on päättänyt, että screensaverin time-out on 15 minuuttia? Siksi en oikein tuota työläppäriä viitsi ikinä HDMI:llä virittämään kiinni telkkariin.

Jos noista 3. ja 4. toteutuu, niin mikäs siinä on matseja katsellessa. Joku full screen -tila varmaan päälle ja hiiren kursori pois häiritsemästä vissiin. Onko nykypäivän koneella noita mainitsemiani ongelmia ja miten usein nykypäivän konetta pitää päivittää vastaamaan nykypäivää? Ihan uteliaisuuttani kysyn.
Nykypäivän kone on tietysti vähän huono termi, koska monien kohdalla tämä voi tarkoittaa juuri kaupasta ostettua halpisläppäriä, joka on oikeasti tehoiltaan vähintään viisi vuotta jäljessä siitä tasosta, mikä tänä päivänä olisi "perustasoa". Läppäreiden kohdalla on viimevuosina menty tehoissa jopa alaspäin, kun on koettu, että lisätehojen hakeminen ei ole tärkeintä, vaan halutaan säästää akkua ja kustannuksia tehokkuuden sijaan. Juuri siksi tavalliselle tallaajalle on hyvin vaikeaa löytää oikeanlaista läppäriä omaan käyttöön, kun myyjätkään harvemmin rehellistä tietoa niistä antavat.

Minulta löytyy kotoa kaksikin konetta telkkareissa kiinni. Toinen on kolme vuotta vanha läppäri ja toinen on noin kuusi vuotta vanha pöytäkone. Läppäri on ollut ostettaessa kallis ja tehokas, mutta pöytäkone oli jo ostettaessa halpa (400€) ja suhteellisen köykäinen tehoiltaan. Alan ammattilaisena olen kuitenkin tiennyt mitä koneelta haluan ja pöytäkoneiden kohdalla voi päästä todella halvalla, jos hakusessa on vain riittävät tehot HTPC-käyttöön. Mutulla sanoisin, että läppäreidenkin kohdalla voi saada noin 600-700€ haarukkaan sellaisen koneen, jota ei tarvitse päivittää 5+ vuoteen, mikäli sitä ei tarvita streamien katselua raskaampaan käyttöön. Toki tässäkin pitää tietää mitä koneelta haluaa, sillä jokaisesta hintaluokasta löytyy läppäreitä, joiden kohdalla maksetaan muusta kuin tehosta.

4K-lähetykset tulevat tosin vaatimaan niin paljon, että läppärit voivat olla lähtökohtaisesti aika kusessa sen kanssa, mutta eipä sitä 4K-tarkkuutta ole täysin pakko heti hyödyntää.

En tuossa luonnollisesti tarkoittanut, että tämä olisi juuri sinulle paras vaihtoehto, sillä se sitä tuskin on. Ihmettelit vain aiemmassa viestissäsi, että miksi selaimen kautta katsominen voisi joillekin olla se mieluisin vaihtoehto, joten kävin läpi asioita, mitkä siihen voivat vaikuttaa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
NettiTV-puolella taas omasta mielestäni kuvanlaatu on parantunut selvästi viime kauden Ruudusta. Katselen siis AppleTV:n kautta ja mikään laite ei ole muuttunut viime kauden lopusta, ainoastaan siirrytty Ruutu -applikaatiosta (iPadilta) TeliaTV -applikaatioon (sama iPad). Kuva on selvästi sulavaliikkeisempi ja grafiikat eivät ole pikselöityneet. Pitsiturnauksessa kuva oli melko tumma (esim Lukon sininen pelipaita näytti lähes mustalta) ja grafiikat näytti omaan silmään turhaan isoilta, mutta muuten kuvanlaadun suhteen oli kyllä menty eteenpäin.

Tuolla ei ole mitään tekemistä kuvanlaadun kanssa, vaan toimivuuden. Ei sentään ole tummennetuissa kohdissa ollut pääsääntösesti ongelmia vuosiin.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sun skenaariossa on niin monta asiaa "pielessä", ettei ole mikään ihme, jos et oikein ymmärrä selaimen kautta katsomista. Selaimen kautta katsovilla ei varmasti yleensä ole noin epäoptimaalinen setuppi käytössä.

1. Monet katsovat selaimen kautta suoraan koneen näytöltä, eikä ole aikomustakaan liittää konetta telkkariin. Koneissa voi olla eri kokoisia näyttöjä ja katseluetäisyys voi vaihdella paljon. Monille koneen omalta näytöltä katselu on normaalia arkipäivää.
2. Jos koneen liittää telkkariin, niin VGA-kaapeli on tähän huonoin vaihtoehto. Vanhaa tekniikkaa, joka tuottaa huonointa kuvanlaatua. Eikä se äänikään tosiaan kulje VGA:n kautta, joka tekee katsomisesta astetta hankalampaa.
3. Koneen tulee olla tehoiltaan nykypäivän tasolla, jos konetta haluaa käyttää tähän tarkoitukseen. Useimmissa tapauksissa näin myös on ja liigaa on katsottu ennenkin koneen kautta selaimella.
4. Monissa tapauksissa voi myös olla niin, että kone on olohuoneessa telkkarissa kiinni 24/7, jolloin selaimen kautta katselu on luonnollisesti erittäin hyvä vaihtoehto. Itse kuulun tähän kategoriaan. Katson liigan ja kaiken muunkin koneelta suoraan, yleensä selaimen kautta.
5. Ja tietysti monilla on joku hdmi-kaapeli valmiina odottamassa ja läppärin siirto telkkariin kiinni on hyvin yksinkertainen operaatio.

Liigan katseluun selain ei ole suoranaisesti parempi kuin chromecast, vaan se on yhtä hyvä vaihtoehto. Joillekin selaimen käyttö on vain helpompaa ja luonnollisempaa, kun ottaa huomioon käytössä olevan laitteiston. Voi olla myös kyse siitä, että chromecast ei ole tuttu vaihtoehto ja kun on totuttu katsomaan koneelta selaimen kautta, niin koeta tarvetta vaihtaa chromecastin käyttöön.
Juuri näin, täälläkin on kateltu lätkää Urhon ajoista asti piuhalla kone töllöön kiinni menetelmällä ja ihan hyvin on toiminut...
Toisille voi olla nämä chromecastit arkipäivää, mutta minä taas en ole nähnyt niitä kenelläkään, piuha töllöön taas on aikas usealla...
Enkä oikein jaksa uskoa, että Suomesta kaikilta löytyy CC tai omppupommpu töllöjä, tai edes win10 käyttistä, joten uskon kyllä selaimen käyttäjä määrän olevan aikas korkea, kun pelejä ei saa suoraan töllöön kuin Telian kaapeliin (vai saako edes) tai niiden boxin kautta...
Se nyt ei kerro koko totuutta, että täällä on niitä omppu, win10 ja CC käyttäjiä... Kyse on suuremmista massoista...
 

Telia

Jäsen
Mitäs Viasatin asiakkaat ovat Telian ja Liigan suhteen tehneet?

Onko jotain yhteistä pakettia jossa NHL ja Liiga kaikki mahdollinen kokonaisuudessaan?

Tähän olikin muutama sinulle jo kommentoinut, mutta otetaanpa vielä kertauksena mitä yhdistelmiä meillä olisi tarjolla. Urheilun ystäville on todella hyviä paketteja rakennettua ja hinnatkin ruuvattu hyvin kohdilleen.

Telia TV kaapeli / digiboksi:
All Stars -passi 34,90e/kk: Kaikki Liigapelit ja Viasat Jääkiekko HD kanavalta Jokereiden KHL pelit ja valitut NHL ottelut
Liiga-passi + Viasat Urheilu 39,90e/kk: Kaikki Liigasta ja NHL:stä, sekä muut Viasatin urheilusisällöt mitä maksukanavapaketissa näytetään

Telia TV -sovellus
All Stars -passi 34,90e/kk: Kaikki Liigapelit ja Viasat Jääkiekko HD kanavalta Jokereiden KHL pelit ja valitut NHL ottelut

Kaikki kanavien yhdistelmäpaketit löytyy täältä

Niko / Telia
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tuolla ei ole mitään tekemistä kuvanlaadun kanssa, vaan toimivuuden. Ei sentään ole tummennetuissa kohdissa ollut pääsääntösesti ongelmia vuosiin.
No kyllä tuolla Ruudun puolella oli kuitenkin edelleen pientä nykimistä kuvassa vaikka oli 50Hz asetus päällä. Telian kuva oli selvästi sulavampi. Ruudulla grafiikat myös pikselöityivät ikävästi (lienee rajusta pakkauksesta johtuvaa?) jota taas ei myöskään Telialla esiintynyt. Sitä en tiedä onko nuo nyt sitten toimivuuteen liittyviä ongelmia, mutta kuvanlaadussa ainakin näkyivät. Ja siis toimivuusongelmia minulla ei juurikaan ollut Ruudun kanssa, paria satunnaista lähetyskatkoa lukuunottamatta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En tuossa luonnollisesti tarkoittanut, että tämä olisi juuri sinulle paras vaihtoehto, sillä se sitä tuskin on. Ihmettelit vain aiemmassa viestissäsi, että miksi selaimen kautta katsominen voisi joillekin olla se mieluisin vaihtoehto, joten kävin läpi asioita, mitkä siihen voivat vaikuttaa.
Tarkennan edelleen, että en ihmettele yhtään, että se on joillekin mieluisin vaihtoehto. Sitä ihmettelen, jos se on suurimmalle osalle mieluisin. Tein muuten pikatestin, kun olosuhteet sattuivat olemaan sopivat. Olen etänä ja työläppäri on työhuoneen näytön virkaa tekevässä halvassa telkkarissa kiinni. Pistin Areenasta kisalähetyksen päälle fullscreeninä. Taustalla on työsovellukset, selaimet, spotify ja sähköposti. Ei mitään ongelmaa kuvan kanssa, HD:tä näyttää pukkaavan alkupalikoinnin jälkeen. Työtuoli nyt on mitä on, joten en jaksaisi koko päivää tässä päivystää. Ensin duunit alta pois ja sitten urheilut ja surffailut samalla kokoonpanolla - ei kiitos. Mukavampaa istuinta huutaa. Mutta kuvanlaadun ja helppouden puolesta ihan toimiva ratkaisu. Uusi työläppäri vissiin vääntää vähän paremmin kuin tuo vanha. Silloin satunnaiset kokeilut olivat Ruudun tms. ilmaislähetyksiä. Niiden kanssa oli ihan pirusti laatuongelmia, joista osa johtui varmaan heppoisemmasta koneesta.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
No kyllä tuolla Ruudun puolella oli kuitenkin edelleen pientä nykimistä kuvassa vaikka oli 50Hz asetus päällä. Telian kuva oli selvästi sulavampi. Ruudulla grafiikat myös pikselöityivät ikävästi (lienee rajusta pakkauksesta johtuvaa?) jota taas ei myöskään Telialla esiintynyt. Sitä en tiedä onko nuo nyt sitten toimivuuteen liittyviä ongelmia, mutta kuvanlaadussa ainakin näkyivät. Ja siis toimivuusongelmia minulla ei juurikaan ollut Ruudun kanssa, paria satunnaista lähetyskatkoa lukuunottamatta.

Tarkotatko sitä kameran sivuttaisliikkeestä tulevaa nykimistä? Tämähän saatiin pois kokonaan viime tai toissa vuonna. WLAN AC:lla ja CC v2:lla ei ole pitkään aikaan ollut kuvailemiasi ongelmia. Jos jotain on ollut, niin sitten on alueellisia eroja, puhumattakaan kaapeli/kuitu vs mokkulat.

e. Saako boksilla 1080p ??
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Soittivat eilen Telialta ja tarjosivat urheilun "superpakettia" eli Telian Liiga, C Moren urheilut ja Viasatkin urheilut yhteishintaan 54,90e/kk.

Suht mukava hinta kaikesta urheilusta ainakin itselleni, kun todella paljon tulee katsottua.

Ei suurempaa valittamista Teliasta tässä vuosien varrelta. Telia TV on hyvä palvelu.
Ainoa mikä itseäkin ihmetytti aluksi ja aina kun kanavapaketteja availee uudelleen, niin se, että jos haluat katsoa niitä myös Telia TV:n kautta esimerkiksi tietokoneelta, niin ne pitää aina käydä avaamassa vielä erikseen Telian sivuilta.
Toki eipä siinä kovin montaa minuuttia mene.

Kanavapakettien irtisanominen ei toki omilta sivuilta onnistu. Onneksi chatissakin ei kauaa yleensä mene, mutta onhan tuo aika selvä kikka tehdä irtisanomisesta "vaikeampaa" kerta paketteja pystyy kuitenkin omin päin avaamaan parissa minuutissa muttei lopettamaan.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Itse tuuppasin kuvan telkkariin erillisellä chromecast pulikalla, dna:n laajakaista(4G) asiakkaana sain 720p kuvaa sinne ruutuuni ja se toimi juurikin niin hyvin kuin tuo nyt voi toimia. Sinällään ei valittamista, mutta katselukokemus on luvattu mullistaa ja tällä kuvanlaadulla se ei vielä ole realismia. 1080p lähetystä pidän miniminä, jotta kuvanlaadun voidaan sanoa merkittävästi parantuneen edellisestä toimijasta. No edes tuota vajaata 1080i lähetystä ei ole luvassa kuin telian omille laajakaista asiakkaille. Ja se nostaa karvat pystyyn, Meille kun esimerkiksi ei saa edes isolla rahalla Telian nettiyhteyttä, jolla pystyisi liiga striimiä katsomaan. Tämä on taasen ison talon poliittinen ratkaisu, jolla asiakapistetään nöyränä lakki kourassa anelemaan notta voisitteko nyt toimittaa sitä huippukuvaa.

Siis oliko nyt niin, että jos Telia ei pysty toimittamaan laajakaistaa asiakkaalle, niin asiakas ei nää pelejä parhaalla kuvanlaadulla??
Onko tuollainen suomessa sallittua? Asiakkaat eriarvoiseen asemaan..

Eli telia appilla saa 720p kuvaa ulos, ja aikomusta parannukseen ei ole..?
 

motamoro

Jäsen
Siis oliko nyt niin, että jos Telia ei pysty toimittamaan laajakaistaa asiakkaalle, niin asiakas ei nää pelejä parhaalla kuvanlaadulla??
Onko tuollainen suomessa sallittua? Asiakkaat eriarvoiseen asemaan..

Eli telia appilla saa 720p kuvaa ulos, ja aikomusta parannukseen ei ole..?

Eihän tästä ole aikaa kuin 5-7 vuotta, kun oli Urho TV + Sonera kombo, jossa sai Urho TV:n kaikki pelit (kaikille saatavissa olevan pääkanavan lisäksi) näkymään televisiossa ainoastaan myöskin Soneran IPTV/kaapeli/laajakaistan kautta. Muut joutuvat tyytymään Urho TV:n netti-palveluun. Toki se nyt itsessään oli silloin mukava uudistus, että kaikki pelit olivat katsottavissa edes netin kautta, tuota mahdollisuutta kun ei aiemmin ollut.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis oliko nyt niin, että jos Telia ei pysty toimittamaan laajakaistaa asiakkaalle, niin asiakas ei nää pelejä parhaalla kuvanlaadulla??
Onko tuollainen suomessa sallittua? Asiakkaat eriarvoiseen asemaan..

Eli telia appilla saa 720p kuvaa ulos, ja aikomusta parannukseen ei ole..?

Löytyyhän sitä tällainen säädös EUR-Lexistä. Myös viestintäviraston sivuilla asiasta. En ole juristi, mutta eihän se ihan asialliselta noin kuvattuna kuulosta. Ei se toki Telian ensimmäinen kerta olisi, kuten IS kertoo linkin takana.
 

Telia

Jäsen
Siis oliko nyt niin, että jos Telia ei pysty toimittamaan laajakaistaa asiakkaalle, niin asiakas ei nää pelejä parhaalla kuvanlaadulla??
Onko tuollainen suomessa sallittua? Asiakkaat eriarvoiseen asemaan..

Eli telia appilla saa 720p kuvaa ulos, ja aikomusta parannukseen ei ole..?

Tekniikkaan ja kuvanlaatuun liittyen

Kaapeli-tv ja Telian laajakaistalla käytettävä digiboksi: 1080i / 50fps
Telia Tv -sovellus ja kaikkiin kaistoihin sopiva digiboksi: 720p / 50fps

Näistä numeroista ei nyt pidä hämääntyä, koska nämä itsessään ei vielä kovin paljon kerro kuvan laadusta. Molemmat on teräväpiirtolaatua. Nämä kyseiset kuvat on hyvin lähellä toisiaan ja tulevaisuudessakin on tarkoitus kokoajan kehittää palvelua ja myös kuvanlaatuja.

Näitä lukemia tärkeämpää on se, millainen lähdemateriaali jakeluun lähtee. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi millaisella kalustolla ottelut kuvataan ja miten kuvamateriaalia muokataan eri jakelukanaviin. Kuten aiemminkin tullut todettua, niin käytössä on täysin uusittu kuvauskalusto 4K valmiudella ja muutenkin lähetyksen paketointi ihmisten nähtäville tapahtuu parhaalla mahdollisella kalustolla. Katselukokemus tulee siis olemaan erittäin laadukas alkavalla kaudella.

Niko / Telia
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Soittivat eilen Telialta ja tarjosivat urheilun "superpakettia" eli Telian Liiga, C Moren urheilut ja Viasatkin urheilut yhteishintaan 54,90e/kk.

Suht mukava hinta kaikesta urheilusta ainakin itselleni, kun todella paljon tulee katsottua.

Ei suurempaa valittamista Teliasta tässä vuosien varrelta. Telia TV on hyvä palvelu.
Ainoa mikä itseäkin ihmetytti aluksi ja aina kun kanavapaketteja availee uudelleen, niin se, että jos haluat katsoa niitä myös Telia TV:n kautta esimerkiksi tietokoneelta, niin ne pitää aina käydä avaamassa vielä erikseen Telian sivuilta.
Toki eipä siinä kovin montaa minuuttia mene.

Kanavapakettien irtisanominen ei toki omilta sivuilta onnistu. Onneksi chatissakin ei kauaa yleensä mene, mutta onhan tuo aika selvä kikka tehdä irtisanomisesta "vaikeampaa" kerta paketteja pystyy kuitenkin omin päin avaamaan parissa minuutissa muttei lopettamaan.
Tuleeko tuohon 54.90e/kk päälle se 10e/kk boximaksua ja sitten vielä erikseen laajakaistamaksu, joka on varmaan 20-30e? luokkaa? Ihan vain siis mielenkiinnosta, millä hinalla saa nuo kaiken toimimaa. Itellä on tuo Liigapaketti 24.90+9.90e 100/10 netti eli yhteishintaa tulee 35e nuin pyöreästi.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Melkoinen vouhotus tästä palvelusta oli ennakkoon ja nyt selviää, että "all Telia" -tyyppisellä ratkaisulla saa melkein hyvää Full HD -laatua. Melkein siksi, että tuo kuva on lomitettua, ei progressiivista.

Ne ressukat, jotka eivät lähde "all Telia" -kelkkaan joutuvat sitten tinkimään resoluutiosta 50 % ja saavat ihan normaalia HD-kuvaa, joka on sentään progressiivista.

Olenko nyt käsittänyt väärin?

Edit. Eikä nyt unohdeta sitä faktaa, että Android TV -sovellusta ei ilmeisesti kehitetä, koska yhteensopivuusongelmat. Vai miten se nyt meni?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös