Ehkä näin, mutta siinä maassa on myös paljon ihmisiä jotka eivät äänestä Trumpia joten mielestäni Jenkeissä asumista ei voi käyttää vielä perusteluna mihinkään. Varsinkin kun Teemu asuu Kaliforniassa jossa Trump ei ollut viime vaalien ykkössuosikki presidentiksi. En oikein tiedä mitä tuo "puhtaasti amerikkalainen" tarkoittaa, minun käsittääkseni amerikkalaisuus voi tarkoittaa aika monia asioita.
Siihenkään en kyllä usko että Teemu eläisi yhä jossain vuodessa 92' vaikka onkin asunut pitkään ulkomailla. Hän on kuitenkin kaikki nämä vuodet ollut ainakin kesät Suomessa ja omaa hyvät suhteet tänne päin. Ehkä hän ei ymmärrä suomalaista yhteiskuntaa kovin syvällisellä tasolla, mutta tuskin hän on täysin yllättynyt siitä että kaikki eivät täälläkään pidä Trumpista.
Siitä, onko nyt monikin sitten loukkaantunut noista kommenteista en toki osaa sanoa. Toimittajahan käytti Trumpin äänestämistä vain yhtenä esimerkkinä sädekehän rapisemisesta, ei koko totuutena. Mutta väkisin tuosta tulee mieleen kuva että hiukan yksinkertaisena pidetty Teemu saattaa olla vieläkin yksinkertaisempi kuin on luultu.
Kyllä minä tiedän, että edes jenkeissä kaikki eivät äänestä Trumpia. On olemassa ainakin kaksi Amerikkaa, mutta todennäköisesti niitä on vielä useampia. Isoon maahan mahtuu paljon kaikkea. Amerikassa on kuitenkin ainakin politiikassa osattu aina kärjistäminen: kaksi vaihtoehtoa, joudut ottamaan näistä toisen. Jos et valitse kumpaakaan, turha inistä.
Olisi siten ehkä sopivampaa kuvata Teemua kunnon punaniskaiseksi republikaaniksi. Tuohon enemmän tai vähemmän kallellaan olevia ihmisiä on siellä aika tasaisesti puolet väestöstä, jos vaaleja katsotaan. Tämä tuntuu Suomessa aina unohtuvan. Joo, ei Kaliforniassa Trumpia kovin innoissaan äänestetä, mutta kun siinä maassa on muutama muukin vaalipiiri. Eikä Kaliforniassa asuminen ole tehnyt Teemusta välttämättä vielä kaikissa asioissa kalifornialaista.
Ja ne Teemun kesät Suomessa. Ne tuskin auttavat hirveästi ymmärtämään nykyistä suomalaista yhteiskuntaa. Teemu pelaa golfia ja tennistä ja tekee kaikkea kivaa. Se on ihan jotain muuta kuin nykyinen suomalainen arkielämä. Oma rohkea veikkaukseni on se, ettei Teemu tiedä nykyisestä suomalaisten arjesta oikein mitään. Eikä se ole hänen syynsä, milloin hän olisi muka siihen tutustunut.
En tiedä, kehtaanko nimittää Teemua yksinkertaiseksi, mutta kyllä hänen ajattelutavoissaan on sellaista amerikkalaista suoraviivaisuutta, jonka ymmärrän täysin. Kolmekymmentä vuotta Amerikkaa tekee tehtävänsä, varsinkin jos vankka pohja on olemassa. Veikkaan, että Teemusta emme saa ikinä sellaista koko maailman huolista kiinnostunutta humaania ja monipolvista keskustelijaa, mutta minä en ainakaan sitä häneltä edes odota.
Suurin tuskahan tässä lienee se, ettei Teemu Selänne ollut sellainen maailmanhalaaja ja maailmanpelastaja, jota jotkut häneltä toivoivat.