Mainos

Taudinkuvana depressio

  • 560 595
  • 2 096

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Onpas ollut eilen synkkää. Parantui olo kun pääsi kotiin. Kyllä ihmisellä pitää olla sellainen koti, johon on aina mukava tulla millä asioilla tahansa on ollutkaan muualla.

Mut tuossa pitää just muistaa tää oma taudinkuva. Hätäisessä mielentilassa voisi jotain tapahtuakin.
Oli mulla semmoisiakin aikoja, kun kotiin ei ollut mukava tulla. Olin vast'ikään muuttanut yksikseni ja ikävä lapsia tietysti vaivasi, mutta, mutta... oli siinä se hyvä puoli, että jos ei huvittanut/jaksanut/kyennyt, ei tarvinnut tehdä mitään.
Pikkuhiljaa aloin siitä kuitenkin tottua ja orientoitua yksineloon enkä menettänyt yhteyttä lapsiini mitenkään, joskin pitkään kesti oppia pois siitä alitajuisesta tunteesta, että mulla on jotain tekemättä, joka pitäisi just' nyt tehdä...
 

Glove

Jäsen
Ahdistavaa hommaa kun pitäisi vielä yksi työpaikkahakemus tehdä tässä kuussa. Ei kukaan ota töihin kuitenkaan ja kun yrittää hakemuksessa kehua itseään niin huomaa, ettei osaa oikein mitään enää.
 

godspeed

Jäsen
@Päätykiekko ja @peksa olivat miitissä kanssani Tampereella. Tämä järjestyi nopeammin kuin luulinkaan, mutta erittäin taitavia urheilumiehiä ovat kummatkin. Privassa jo kehuin erikseen, että opin taas asioista jotain ja seuraavalla kerralla varmasti vieläkin enemmän.

Oikein hieno homma oli tämä ja mikä jottei pian sitten uudelleen! Muutkin tamperelaiset ovat tervetulleita, vaikka teemana olisikin vähän tämän threadin otsikko. Urheilusta kuitenkin enimmäkseen puhuttiin, joten ei tarvitse pelätä :)
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@Päätykiekko ja @peksa olivat miitissä kanssani Tampereella. Tämä järjestyi nopeammin kuin luulinkaan, mutta erittäin taitavia urheilumiehiä ovat kummatkin. Privassa jo kehuin erikseen, että opin taas asioista jotain ja seuraavalla kerralla varmasti vieläkin enemmän.

Oikein hieno homma oli tämä ja mikä jottei pian sitten uudelleen! Muutkin tamperelaiset ovat tervetulleita, vaikka teemana olisikin vähän tämän threadin otsikko. Urheilusta kuitenkin enimmäkseen puhuttiin, joten ei tarvitse pelätä :)

Kiitos molemmille. Uusien ihmisten tapaaminen voi olla jännittävää mutta en mä aistinut kummastakaan moista.

Kesällä miitti vois hyvin onnistua Näsinkallioilla siitä pääsee hyvin vaikka uimaan Mältinrantaan. Silloin voi vetää omia eväitä ja chillaa....
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Olen taas ollut jotenkin lamaantunut. Kaikki on sinänsä hyvin mutta tuntuu vain niin laimealta. Tuntuu että on jossain välitilassa kun katselee kasvatuksiaan. Hyvin ne on kasvanut mutta menee vielä pitkään kun niille voi jotain tehdä. Odotellaan, kastellaan ja seurataan. Eikö kohta voisi tapahtua jotain mikä palkitsee. Eikö tämä tylsä vaihe vaan voisi loppua. Olisi kesä ja kukat kukkisi. Ja koko ajan jollain tavalla pelkää että menee pieleen ja kasvatukset kuolee...

Muutenkin tuntuu että elämä on sitä samaa vanhaa suorittamista josta puuttuu palkinnot. Pitää tehdä sitä & tätä. Ei huvita mutta onhan se tehtävä. Pese pyykkiä ja koe että itse pitää kaikki kaappiin laittaa. Tee ruokaa ja koe ettei kukaan välitä. Siivoa kotona ja koe että toiset sotkee taas. Vaikka minä meistä olen sotkuisin. Ajatukset on jotenkin sotkussa. Näen ympärillä tehtävää ja ongelmia enkä aina viitti niitä ajatella. Silti teen niin paljon tehtäviä ja juttuja kun ne on vaan siinä, pikku juttuja. Tulee suorituksia. Mies kyllä yrittää ymmärtää mitä koen vaikka en edes itse osaa sanoa mistä on kyse...
 

Glove

Jäsen
. Pitää tehdä sitä & tätä. Ei huvita mutta onhan se tehtävä.
Tätä minäkin mietin viikonloppuma mitä kaikkea sitä pitääkään tehdä. Onneksi sydämenlyöntejä ja hengittämistä hallitse vissiin joku autonominen hermosto niin ei tarvi sentään niitäkin ajatella Silloin menisi kyllä kuuppa jumiin väittömästi.
 

godspeed

Jäsen
Masennus on vähän sellainen pahimmillaan, että pitää vaan opetella antamaan itselleen armoa. Kukaan muukaan ei sitä henkilölle itselleen anna. Varsinkin jos taustalla on jotain riippuvuutta tai vastaavaa. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse väkisin vääntää, jos jaksamus ei riitä. Eritoten henkistä lepoa pitää olla tarpeeksi, jolloin voi vähän suunnitella arkeakin.

Ensialkuun stressi minimiin siten, että kaikki asiat tiedostaen teet kaiken välttääksesi sitä. Voi vaikka kirjoittaa kalenteriin askareita, ja joskus laittaa sinne päivän, jolloin ei tee mitään. Sitten katsoo aina vaan kalenterista, että mitä kulloinkin tavoitellaan. Sen pidemmälle ei välttämättä ole mitään tarvetta suunnitella, mutta oletan tällaisessa kuvailemassani tilanteessa ihmisen olevan vähintään saikulla. Sen verran pitkälle on sairaus edennyt.

On varmaan hyvin tavallista, mutta minä olen katsellut koko ikäni lähipiirissäni ihmisiä, jotka vain suorittaa ja suorittaa, vaikka ilmapiiri tai suorittamispaikka olisi käytännössä ja yhteiskunnallisesti ajatellen sairas, tai siihen olisi vaikea sopeutua. Ne vaan painaa meneen, mikä on kyllä kunnioitettavaa sinällään, mutta todella ihmettelen sitä jaksamista. Olen joskus itsekin ollut täysin terve, joten muistan niistä vaiheista jotain.

Ja tietysti, onhan näillä ihmisillä herkästi jossain vaiheessa väkisinkin hieman masennusta tai muuta uupumusta, sillä ympäristö aiheuttaa vähintään välttävällä tasolla hankalia oireita. Eli sairaudenomaisia tunteita voi kokea sellainenkin tyyppi, joka ei ole välttämättä masentunut tai sellaiseksi diagnosoitavissa. Hän ei ole varsinaisesti sairas, mutta hän tiedostaa asioita.

Tällaiset ihmiset saattavat vaan kuitata monet jatkuvat raskaat asiat toteamalla, että olipa perseestä, mutta eivät jää jumiin siihen ajatukseen, vaan sitten onkin jo aika siirtyä taas eteenpäin. Masentunut jumittaa, eikä pääse eteenpäin. Masennukseen usein yhdistyvä ahdistus voi aiheuttaa kierteen, jossa mieli vatvoo jotain asiaa loputtomiin. Se taas ei ole ns tervettä.

Jos jää jumiin johonkin, niin ajatusprosesseissa saattaa olla jotain ongelmaa. Itsetuntemusta on syytä harjoittaa aina lisää, jos tuntuu jatkuvasti, että jotain on vialla. Masennus on siis toisaalta myös terveen mielen ja ns terveiden aivojen sairaus, eli reaktio johonkin joka ei ole rehellistä. Osa johtuu runollisesti sanottuna herkästä mielestä, joka ruokkii masennusta. Mutta on niitä ns koviksiakin, jotka voivat sairastua. Käytännössä masennus on meidän kaikkien sairaus, siksi siitä nykyäänkin jauhetaan niin paljon. Se voi iskeä teoriassa aivan jokaiseen.

Olen viime kuukausina käynyt erään kaverini kanssa leffassa ja monesti kun puhutaan katsotuista elokuvista, niin hän, tervemielinen, tekee aivan samat terveen ihmisen havainnot näkemästään kuin minä, vaikka olen niin sanottu sairasmielinen. En tiedä mistä se on kiinni, mutta tällainen hitaasti ajatteleva pöpi voi hiffata samat asiat, oli kyse sitten positiivisesta tai negatiivisesta seikasta elokuvassa. Tai jokin teema puhuttelee ihan kuten ketä tahansa muuta.

Masentunut ei siis aina ole suoraan sananmukaisesti kyvytön, vaan se saattaa mennä päinvastoin. Sen tajuamiseen minulla on kestänyt kyllä kauan, ja edelleen asiasta käyn päivittäistä sisäistä keskustelua, sillä minut on opetettu siihen, että masennusta ei suunnilleen ole olemassakaan. Vasta kun jäin pysyvälle sairaseläkkeelle, niin osa jengistä otti tosissaan. Siinä ei sitten enää pelleilty ja aateltu, että ottaispa itseään niskasta kiinni...

Mutta kyllä meillä on täällä Suomessa sillain asiat hyvin, että ei tarvitse kuin mennä johkin muuhun maahan ja systeemi kalpenee meille heti. Siihen nähden on ehkä outoa, että suomalaisuus liittyy masentuneisuuteen niin vahvasti. Mutta kyllä se tossa lähipiirissä sillain menee, että yli puolella on jotain. Hyvin yleistä saada nykyisin diagnoosi. Ei siinä mitään, mutta pelottava on terveydenhuollon kantokyvyn tilanne juuri tällä hetkellä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Eilisestä @godspeed ja @Päätykiekko miitistä niin pakko kehua jälkimmäisen urheilutietämystä. Ja minkä havainnon itse tuossa tein niin kummallekin teistä teki hyvää eilinen jutustelu.

Itse mietin että kesällä vois olla sellainen viiden henkilön miitti täällä missä mainitsi luonnon helmassa missä olis meidän kolmen lisäks @Czescku ja Punis mukana jos vaan kummallekin näistä sopii.
 

godspeed

Jäsen
@peksa

Joo hetki menee prosessoida juttuja. Vieläkin elää eilistä ja miettii mitä puhuttiin. Tämä nyt sillain positiivisella jännityksellä, vaikka minulla pakko-oireisena jää herkästi levy päälle. Katsellaan vaan lisää miittejä myöhemmin :)
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@peksa

Joo hetki menee prosessoida juttuja. Vieläkin elää eilistä ja miettii mitä puhuttiin. Tämä nyt sillain positiivisella jännityksellä, vaikka minulla pakko-oireisena jää herkästi levy päälle. Katsellaan vaan lisää miittejä myöhemmin :)

Ei hoppua. Otin ehdotuksessa huomioon asioita jotka ei etenkään teikäläiselle olisi pahoja tässä suhteessa. Sen takia max 2 uutta tyyppiä kerrallaan mukaan ja rauhallinen paikka niin se on turvallinen siinä suhteessa.
 

godspeed

Jäsen
Kiitos lääkityksen arki pelaa jotenkuten. Tajusikohan lekuri kun määräsi nää aineet, että mä todellakin tarvitsen ne, ettei mene systeemi ihan oikosulkuun. Muutaman kerran tänäänkin miettinyt kiikkua, vaikka on aika hyvä olla. Tää on sellaista sekamuotoista, jossa ilo ja suru vaihtelee tai toimii samaan aikaan. Aika kiero yhdistelmä.
 

godspeed

Jäsen
@Vaakuna

Kirjoitan eilisestä keskustelustamme tänne, koska on enemmän tämän ketjun asiaa.

Kehoitit/pyysit minua kirjoittamaan vaikeista asioista, sillä ne ovat minun arkeani. Kaiken aikaa niitä ratkon ja hoidan. Kun on kokemusta tarpeeksi, voi nähdä masennuksessakin jotain kaunista kaiken rumuuden keskellä. Minä en olisi minä, enkä edes kovinkaan hyvä kirjoittamaan, ellen olisi vääjäämättä sairastunut. Aloin silloin opetella tätä touhua, kun oli halua prosessoida mielessä asioita, sekä opetella ja tuoda taitoja muiden tietoisuuteen.

Alkuun kirjoittaminen oli jotain vituttavaa, varsinkin kun sitä piti tehdä koulussa asioista, joita ei yhtään kiinnostanut käsitellä. Vittu mitä paskaa sanoi se eräs meidän ministerimmekin joskus muutama vuosi sitten. Jatkoin kypsymättömästä iästäni huolimatta kirjoittamista, ja sitten pikkuhiljaa se alkoi sujua ja lutviutua, kun tuli palkintojakin kehujen muodossa. Opettelin kaiken periaatteessa itse, koska mitään ohjausta ei ole ollut, enkä varsinkaan palautetta ole saanut koskaan. Olin yksin vain tietokoneen ruutu edessäni. Masensi kovasti.

Toki kirjoittamiseen luovuutta tuonut sairaus ei paranna itsessään mitään, mutta se tuo mielestäni tietoa ja erilaisia sävyjä teksteihin. Joku voi olla eri mieltä, mutta kyllä minun mieleni ja muiden mielten ymmärtämistäni on monet ihmetelleet. En ole lääkäri, enkä sosiaalityöntekijä, mutta sinällään kohtuullisen taitava ihan oman kokemukseni pohjalta. Minulla sairaus voi tuoda jotain, mitä muut eivät ole nähneet. Minä siis olen "ammatiltani" toimittaja, eli toimin vapaaehtoispohjalta, mutta olen siten menestynyt, että jotain voi sanoa saavuttaneensa samalla tavalla kuin joku on tavoittanut urheilusuorituksessa jonkin tavoitteen.

Yli 10 vuotta olen jo tehnyt toimittajan hommia. Välillä vähän väsähdellyt ja välillä ottanut taukoa. Mitään ei ole ollut pakko tehdä, mikä on hyvä verrattuna ihan oikeaan ammattijulkaisuun liittyen. Tähän matkaan mahtuu niin paljon, että kaksikin hyvää ystävääni on sanoneet, että mikset tee kirjaa teksteistäsi. No, se on ensinnäkin aika vaikeaa, toiseksi julmetun kallista ja kolmanneksi melko turhaa. Toki omistan oikeudet teksteihini, mutta en minä koe, että ne pitäisi johonkin kansien väliin änkeä. Ääh, ihan turhaa. Ja sitten se tärkein: pitäisi viimeinkin OSATA kirjoittaa!

Jos en kuitenkaan kirjoittaisi jotain, niin varmaan tappaisin itseni. Se olisi varmaan jo tapahtunut, sillä kirjoittamalla osaan käsitellä mieltäni. Tämä itsemurhaheitto ei siis ole koskaan missään yhteydessä jokin uhkaus tai ylidramaattinen huomionhakunumero, jonka takia pitäisi nyt heti soittaa poliisille. Se nyt vain on kaiketi pointtina siinä tosiasiassa, että äärettömän pahasta masennuksesta kärsinyt/kärsivä ihminen tiedostaa itsetuhoisuuden mahdollisuuden, vaikka ei olisi lainkaan aikomuksia toteuttaa mitään. Useimmilla itsemurha kuitenkin vähintään käy mielessä, ja silloin asioihin pitäisi pystyä ensimmäistä kertaa puuttua. Harmi, että moni tekee sen onnistuneen teon heti ensimmäisellä kerralla, kun vielä olisi ollut täydet voimat auttaa kuiville silkasta pimeydestä ja kertoa, että meidän kaikkien kannattaa käyttää rajallinen aikamme parempaan. Elämä on pimeää vain yöllä, jos me oikein asiaa tarkastelemme.

Jotain sisältöä me kaikki kaipaamme elämäämme, tai vähintään jotain, joka pienissä asioissa pitää pinnalla. Kaverini sanoi, että hän juo vain alkoholitonta olutta. Pidin sitä erinomaisena ratkaisuna, mutta junan alle meni hänkin siitä huolimatta. Selvinpäin. Sen pienen asian, josta saa iloa, ei siis tarvitse olla mitään suurta tai ihmeellistä, mutta se voi kannatella, vaikka se juna kummittelisikin mielessä. Joskus esimerkiksi jokin yksinkertainen ihmiskontaktikin voi riittää pitkälle. Minulle monesti ihmiskontakti on riittävä netissäkin, ja sitten heistä pääsee eroon yläkulman ruksia painamalla. Tuo on julmasti sanottu, mutta masentuneet ihmiset tekevät tätä. Voidaan olla ystävällisiä, mutta sitten vedetään täysi hylkäysmoodi tai mykkäkoulu päälle. Kyllä, olen ollut vastaanottajanakin lukuisia kertoja, koska olen niin raskas ihminen.

Itse en vihaa ihmisiä tai että olisin erakko pelkästään omasta päätöksestäni. Ei pidä ajatella niin, vaan ahdistuneisuushäiriö on nykyisin jopa vaikeaa tasoa ja pitää minut omissa oloissani pääasiassa. Sinä yhtenä saatanan kylmänä talvena minä olen kerran katsonut kuolemaa suoraan silmiin, sillä yksi askel pimeyteen, ja se olisi ollut siinä. Niin lähellä asiantuntijuutta minä olen. Parhaita asiantuntijoita ovat ne, jotka onnistuvat yrityksessään. Jopa Chuck Norris pelkää edes vilkaista heitä. Tämän verran minuakin auttaa musta huumori. Kuolema on toki vakava asia, mutta senkin läsnäoloon joko turtuu tai tottuu, ja joskus vaan tajuaa, että lopulta kaikki meistä täältä poistuu.

Okei, riittää tältä erää. Kiitän lukemisesta.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Voiko ihmisen mieli jakaantua niin, että töissä kiinni ollessaan on kaikki hyvin, mutta sen ulkopuolella masentunut?

En kysele omasta, enkä kaverin puolesta, kunhan vaan mietiskelen havaintojeni pohjalta.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat
Itellä ollut masennusta jo vuosia, tein äsken tuollaisen testin josta sain 47 pistettä. Oon tosi vakavasti masentunut ja lähes joka aamu ensimmäinen ajatus on itseni ampuminen?? Vaikken edes koskaan ole ampunut aseella. Jotenkin ajatus siitä tuntuu lohduttavalta. Apuakaan en jaksa enää hakea kun ei sitä lääkäreiltä saa, ei fyysisiiin ongelmiin eikä henkisiin. Parile psykologille sanoin kun kysyivät mihin haluan apua, vastasin että eutanasiaan. Asia meni olankohautuksella ohi. Oon oikeestaa niin väsynyt että apua ei enää voi hakea, kun sitä ei saa muuta kuin uhkaamalla tai vaatimalla.
Jos menee lääkäriin ja sanoo, että minua vaivaa asia 1 ja asia 2, kumpaakaan ei hoideta. Tämä ihan omasta kokemuksesta. Mulla on siis ollut pahaa kroonista hermokipua nyt vuodesta 2017 mikä estää mua nukkumasta, mutta mulla ei ole siihen mitään lääkitystä. Kukaan ei tunnu ottavan kantaa niihin, en tiedä miksi. Pari hammasta olen myös purrut kipukohtauksissa halki ja nekin stressaa ja kipeytyy välillä.
 

godspeed

Jäsen
Voiko ihmisen mieli jakaantua niin, että töissä kiinni ollessaan on kaikki hyvin, mutta sen ulkopuolella masentunut?

En kysele omasta, enkä kaverin puolesta, kunhan vaan mietiskelen havaintojeni pohjalta.

Aika monihan lopulta on tällainen, varsinkin jos on työnarkomaniaa luonteessa ja suvussa. Ei osata olla kotona, vaan menojalkaa vipattaa niin sanotusti kaiken aikaa. Minusta nuo ovat käänteisesti katsottuna hieman masentuneita ihmisiä, eli kyse voi olla high functioning -tyyppisistä tapauksista. Esitetään kaikkea muuta kuin mitä kotona on, ja yksinäisyyskin siellä voi vaivata.

Mutsilla oli tällainen työkaveri, joka oli juhannukset ja joulutkin duunissa, kun ilmeisesti mitään muuta ei elämässä ollut. Hän ei kai ollut sinällään masentunut sairaudenomaisesti, sellaisiakin on, vaan elämässä sisältö tuli duunin kautta. Muu masensi, tai tuntui muuten vaan epäsopivalta.

Olen itse vasta oppinut tuon, että masentunut ihminen voi olla erittäin aktiivinen ja aikaansaava, vaikka mieli olisikin tsunamin partaalla kaiken aikaa.
 

godspeed

Jäsen
Itellä ollut masennusta jo vuosia, tein äsken tuollaisen testin josta sain 47 pistettä. Oon tosi vakavasti masentunut ja lähes joka aamu ensimmäinen ajatus on itseni ampuminen?? Vaikken edes koskaan ole ampunut aseella. Jotenkin ajatus siitä tuntuu lohduttavalta. Apuakaan en jaksa enää hakea kun ei sitä lääkäreiltä saa, ei fyysisiiin ongelmiin eikä henkisiin. Parile psykologille sanoin kun kysyivät mihin haluan apua, vastasin että eutanasiaan. Asia meni olankohautuksella ohi. Oon oikeestaa niin väsynyt että apua ei enää voi hakea, kun sitä ei saa muuta kuin uhkaamalla tai vaatimalla.
Jos menee lääkäriin ja sanoo, että minua vaivaa asia 1 ja asia 2, kumpaakaan ei hoideta. Tämä ihan omasta kokemuksesta. Mulla on siis ollut pahaa kroonista hermokipua nyt vuodesta 2017 mikä estää mua nukkumasta, mutta mulla ei ole siihen mitään lääkitystä. Kukaan ei tunnu ottavan kantaa niihin, en tiedä miksi. Pari hammasta olen myös purrut kipukohtauksissa halki ja nekin stressaa ja kipeytyy välillä.

Johonkin sinun pitäisi päästä purkamaan tätä asiaa. Näen/luen kauheasti ahdistusta, jota ei ole osattu/viitsitty kanavoida mitenkään/mihinkään. Mistä sinä nautit? Mitä sinä vihaat? Toteuta näitä jollain tavalla. Tunteet pitää saada käsiteltyä jotenkin muuten, kuin patoamalla kaiket vuodet. Itse tosiaan voin kirjoittamalla nykyään tehdä toisin, mutta välillä teen väkivaltaisia mielikuvaharjoitteita tai katson kauhu/toimintaelokuvia. Minä olen sitä mieltä, että saa ja pitää fantasioida väkivaltaisesti, koska me ihmiset olemme väkivaltaisia ja saamme siitä tyydytystä. Mitä olet mieltä? Saisitko jossain ns hakata säkkiä?
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuttavalla on nyt melkoinen syöksykierre päällä. Perinteinen kolmio: masennusta, taloudellisia huolia, alkoholiongelma ja toistuvia itsemurhauhkauksia. Mielenterveyspalveluista käännytetään pois alkoholiongelman takia ja ainoat yhteiskunnan tarjoamat palvelut ovat toistaiseksi olleet miekkataksi juoppoputkaan. Surkeaa katsoa sivusta ja pelätä sitä pahinta, mutta vähissä tuntuu olevan mahdollisuudet tässä tilanteessa. Ei vaikuta siltä, että olisi vielä valmis katkaisemaan ryyppyputkeakaan mutta onko tuossa tilanteessa mitään apua tarjolla mistään?
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Parile psykologille sanoin kun kysyivät mihin haluan apua, vastasin että eutanasiaan. Asia meni olankohautuksella ohi.
Minä olen usein puhunut erilaisissa hoitokontakteista siitä miten pidän ihmisten elämää turhana ja omaa elämääni varsinkin. Toivon etten olisi koskaan syntynyt. Niin en olisi joutunut kärsimään tätä elämää. Minusta elämä ei ole ihmisen parasta aikaa. Olen vapaaehtoisesti lapseton ja asiaa vastustavien argumentti on se että jos vanhempasi eivät olisi sinua "hankkineet" niin sinua ei olisi... Mutta mitä sitten, minusta se olisi ihanaa.

Hoitokontakteissa nämä asiat (minusta elämäni on turhaa) usein ohitetaan sillä että pitää alkaa miettiä mitä hyvää elämässä on ja mitä tavoitteita on. Eli on todella vaikeaa saada vastakaikua sille ettei halua olla olemassa (kuten @lainelaser olet huomannut). Kun jokaisella on jossain joku syy olla olemassa. Onhan minulla suunnitelmia kesäksi, kasveja, kukkia, tekemisiä. Mutta en silti olisi harmissani jos vaikka kuolisin. Silloin olisin vapaa arjesta ja elämästä. Silloin tämä elämän mittainen piina olisi ohitse. Minä en pelkää kuolemaa, joskus jopa toivon sitä.

Ja siltikin minulla on hyvä elämä. Masennus on lievää ja elän sen kanssa. Ahdistuneisuushäiriö vaivaa silloin tällöin mutta eihän se ole vakavaa, selviän siitä. Alkoholisti olen mutta sekin on nyt hyvässä hoidossa. Aspergerin syndrooma vähän rasittaa elämää mutta selviän sen kanssa. Olen jopa melkein sinut itseni kanssa. Avioliitto ok, ystäviä on, hyvät välit sukuun. Työ on ihan kivaa ja harrastuksia sopivasti. No niin, siinä oli se hyvien juttujen lista... Silti koen usein että olisin onnellisin kun tämä loppuisi tai ei olisi koskaan edes alkanut. Johonkin aivosopukkaan, kaiken eletyn jälkeen, on pesiytynyt ajatus että parasta on elämä joka ei koskaan alkanutkaan.

Eihän tämä minun vuodatus auta sinua @lainelaser mutta onpahan kertomus siitä mitä ajatuksia tuo lainattu osuus aiheutti. Oman kuoleman toivominen, ilman realistista aikomusta toteuttaa sitä, on vissiin tosi vaikeaa käsitellä. Miksi joku muu sitä ymmärtäisi kun en itsekään tajua miksi haluan vaan nukkua pois... Vaikka tietää että niin monet jäisi suremaan ja kaipaamaan.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Minä olen usein puhunut erilaisissa hoitokontakteista siitä miten pidän ihmisten elämää turhana ja omaa elämääni varsinkin. Toivon etten olisi koskaan syntynyt. Niin en olisi joutunut kärsimään tätä elämää. Minusta elämä ei ole ihmisen parasta aikaa. Olen vapaaehtoisesti lapseton ja asiaa vastustavien argumentti on se että jos vanhempasi eivät olisi sinua "hankkineet" niin sinua ei olisi... Mutta mitä sitten, minusta se olisi ihanaa.

Hoitokontakteissa nämä asiat (minusta elämäni on turhaa) usein ohitetaan sillä että pitää alkaa miettiä mitä hyvää elämässä on ja mitä tavoitteita on. Eli on todella vaikeaa saada vastakaikua sille ettei halua olla olemassa (kuten @lainelaser olet huomannut). Kun jokaisella on jossain joku syy olla olemassa. Onhan minulla suunnitelmia kesäksi, kasveja, kukkia, tekemisiä. Mutta en silti olisi harmissani jos vaikka kuolisin. Silloin olisin vapaa arjesta ja elämästä. Silloin tämä elämän mittainen piina olisi ohitse. Minä en pelkää kuolemaa, joskus jopa toivon sitä.

Ja siltikin minulla on hyvä elämä. Masennus on lievää ja elän sen kanssa. Ahdistuneisuushäiriö vaivaa silloin tällöin mutta eihän se ole vakavaa, selviän siitä. Alkoholisti olen mutta sekin on nyt hyvässä hoidossa. Aspergerin syndrooma vähän rasittaa elämää mutta selviän sen kanssa. Olen jopa melkein sinut itseni kanssa. Avioliitto ok, ystäviä on, hyvät välit sukuun. Työ on ihan kivaa ja harrastuksia sopivasti. No niin, siinä oli se hyvien juttujen lista... Silti koen usein että olisin onnellisin kun tämä loppuisi tai ei olisi koskaan edes alkanut. Johonkin aivosopukkaan, kaiken eletyn jälkeen, on pesiytynyt ajatus että parasta on elämä joka ei koskaan alkanutkaan.

Eihän tämä minun vuodatus auta sinua @lainelaser mutta onpahan kertomus siitä mitä ajatuksia tuo lainattu osuus aiheutti. Oman kuoleman toivominen, ilman realistista aikomusta toteuttaa sitä, on vissiin tosi vaikeaa käsitellä. Miksi joku muu sitä ymmärtäisi kun en itsekään tajua miksi haluan vaan nukkua pois... Vaikka tietää että niin monet jäisi suremaan ja kaipaamaan.
Lähes aina tälle palstalle kirjoittaessani toistan, kuinka äärisubjektiivisia nämä mt-sairaudet ja oireet ovat. Lisäksi lähden kuitenkin aina siitä lähtökohdasta, hyvin omastani, että jokainen haluaa ja jokaisen "pitää" tehdä jotain parantuakseen, voidakseen paremmin, nauttiakseen enemmän elämästä... eli löytää synkimpänäkin hetkenä jotain iloa elämäänsä, jotain kivaa tekemista, jne...
Noh, olen näköjään itse unohtanut teesini tuosta subjektiivisuudesta eli minun on ollut, on edelleen, vaikea käsittää tilannetta, jossa ihminen ei vain halua jatkaa, kun en itse ole sellaista tuntenut ja kokenut kuin erittäin harvoin ja silloinkin, jos ei mikään muu niin velvollisuudentunto ja rakkaus lapsiani kohtaan on repinyt minut pois noista ajatuksista.
Toki, olen pyrkinyt ainakin sen muistamaan, että voin puhua vain omasta puolestani ja kokemuksistani, mutta kyllähän noita "neuvoja kokemuksen syvällä rintaäänellä" on satanut kanssakirjoittajien niskaan ehkä turhankin runsaasti - luulin tietäväni paremmin...
Aina näköjään voi oppia uutta, kun ymmärtää ensinnäkin lukemaansa ja... mitenkäs minä eilen kirjoitinkaan tuolla Naisasiat-ketjussa:
... voi joskus olla valaisevaa asettua ajatuksissaan hetkeksi hänen sijalleen tilanteessa.
Niinpä... .... menee vähän sanattomaksi ja tuppaa kyyneleet sumentamaan näköä, mutta kaikesta huolimatta toivotan teille @lainelaser ja @Iisoppi ... niin mitä? ... ehkä ainakin rohkeutta ja voimaa elää tavallanne.
 

godspeed

Jäsen
Täsmennän vielä erikseen, että kun minä puhun masennuksesta, niin puhun usein kaksisuuntaisen masennuksesta. Siinä voi olla isojakin eroja "perinteiseen" masennukseen. Kummassakin versiossa ihminen voi kuitenkin muuttua hirviöksi, mutta olla myös hyvin herkkäkin. Eli minä itse peilaan usein hirviömäisyyteen, koska itse olen kaksisuuntaisen masennuksessa ollut sellainen, vaikkakin myös kaikkea muutakin.

Sen verran yleistän, että monesti masennuksessa ihminen on itsekeskeinen. Sitäkin voi toki olla eri muotoja, eli joku voi hakea huomiota kaiken aikaa ja toinen voi vaipua johonkin nurkkaan nyyhkyttämään. Nämä olen itsekin kokenut, ja olo on myöhemmin sitten paremmassa voinnissa ihmetyttänyt. Miten minä olenkaan voinut käyttäytyä niin? @Surukuku kun puhuu subjektiivisuudesta, niin se on kyllä ihan totta, että jokaisella meillä voi olla täysin erilaiset polut kuljettuna ja sitten on aina persoonalliset tavat kokea asiat ja ratkaista ongelmat. Niitä kukaan ei puolestasi tee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös