Tasa-arvo ja poliittinen korrektius

  • 936 116
  • 8 053

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
No, USA:ssa ihan oikeasti oli sangen vastenmielinen Jim Crow -aikakauden traditio, jossa mustaihoisia halvennettiin rodullisesti pilakuvissa, joita saatettiin lähettää jopa postikortteina. Ei varmasti yksikään amerikkalainen mainstream-lehti olisi julkaissut tuota piirrosta koska se hyvin elävästi muistuttaa tuosta traditiosta. Australiassa tälläistä tietoisuutta ei ole, joten lähinnä tämä on kulttuurinen väärinkäsitys, joskin vähän outohan tuo kuva on esim. sen osalta, että hillittynä vastapuolena ei ole kyseinen haitilais-japanilainen pelaaja vaan ihan blondi eurooppalaisperäinen henkilö. Epäilisin ettei Australiassa hevillä julkaistaisi esim. juutalaisesta pelaajasta vanhoja natsien rodullisia pilakuvia muistuttavaa piirrosta vaikka kyseinen henkilö hieman tälläistä karikatyyriä muistuttaisikin. En näe tälläisten asioiden olevan hullua poliittista korrektiutta vaan ihan vaan kulttuuriin ja historiaan liittyviä luontaisia tabuja, joita ei aina ole helppo ymmärtää ulkopuolelta.

Oliko tämä mielestäsi rasistinen ja seksistinen teko?

Minä en nähnyt kuvassa muuta kun draama queenin kiukkuamassa. En nähnyt neekeriä, en toksista maskuliinisuutta, en sovinismia enkä mitään muutakaan mitä lahkolaiset tuosta löytävät.

Ehkä tosiaan olisi aika lopettaa pilapiirrosten julkaisu jottei mielipahaa tulisi kenellekään.
 

axe

Jäsen
Muutama päivä ennen Serena-kuvaa samalla cartoonistilla oli taas Nick Kyrgios -piirros, jossa ihan samalla lailla pilkattiin pelaajan huonoa käytöstä. Ei tuota kyllä saa millään osumaan naisten halventamiseenkaan niin kuin ei rasismiinkaan. Paitsi jos väkisin haluaa sen nähdä niin eikä suostu olemaan normaalijärkinen.

https://pbs.twimg.com/media/Dmt4RLkU8AAgUni.jpg

Vaan kai tuokin kuva on naisvihaa, kun on piirretty tuollainen stereotyyppinen tiukkapipomuija ja taas halvennetaan nimenomaan naista.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Totta helvetissä Serenan käytös oli huonoa, mutta ei hän minnekään top-100 listalle tuolla kiukuttelullaan pääse. Silti kohu on ihan kärkipäästä. Minkä muun johtopäätöksen siitä voi tehdä kuin että naispelaajan kohdalla standardit ovat erilaiset? Ihan miestuomarille kehtasi väitää vastaan.
Varmasti pääsi TOP-100 listalle tuolla kiukuttelulla. Se tapahtui finaalissa, kotiyleisön edessä, jolloin koko tapahtuma ryösti huomion voittajalta, ja lisäksi pääsi syyllistämään tuomarin vielä seksismistä. Molemmat finalistit taisivat olla samaa sukupuolta, joten tuskin tuomari kohteli Serenaa epäreilusti sukupuolen takia. Ja tuossa sun viimeisessä lauseessa sun oma seksismi pääsee taas valloilleen. Koska miestuomarilla oli tiukka linja naista kohtaan, hänen täytyi olla misogyyni. Se ei mitenkään voi johtua siitä, että jokaisella tuomarilla on oma linjansa; Toisilla tiukempi, toisilla sallivampi.

Uskon kyllä, että tuomaroinnissa sukupuolella on aina jotain väliä. Salibandykentillä kohtaa vähän väliä naistuomareita ja heillä on ollut poikkeuksetta sääntöjen suhteen tiukkapipoisempi linja kuin miestuomareilla. Ja ymmärrän sen erittäin hyvin. Heidän täytyy näyttää kaapin paikka joukolle testosteronin kylvämiä jannua, joista moni epäilee tämän kykyjä pelkästään sukupuolen takia. Miestuomareilla ei varmasti ole yhtä haastavaa ylittää sukupuolirajaa, mutta Serena itse asiassa osoitti juuri pointtini. Riitatilanteessa miestuomari saattaa saada niskaansa tuon seksismikortin, joten on tarkka sääntöihin perustuva linja saattaa tarjota turvaa... Toki, aina on mahdollista, että tuomari oli sovinisti ja pöyristyi siitä, että nainen kehtasi väittää hänelle vastaan. Mutta en pitäisi sitä ilmeisenä johtopäätöksenä. Miksi järjestäjät valitsisivat sovinistin naisten US Openin loppuottelun tuomariksi?
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
2009 muuten Williams heitettiin koko turnauksesta ulos kun jutteli mukavia linjatuomarille.

Everything that followed is on Williams, who is no stranger to tantrums. Most famously, she was tossed from the US Open in 2009 after telling the line judge, “I swear to God I’ll take the f—king ball and shove it down your f—king throat.” John McEnroe was taken aback. Even Williams’s mother, Oracene Price, couldn’t defend her daughter’s outburst. (Lainaus NY Postista)

US Open 2018: Disqualifications that weaken Serena Williams' sexism accusations - MARCA in English

Linkin takaa löytyvästä Marcan jutusta voi lueskella tapauksia joissa miespelaajia on diskattu huonon käytöksen vuoksi. Eli ei seksismikortti nyt ihan maaliin Serenalla osunut. Mutta nämä on näitä miten asiat halutaan kokea. Vai miten se menikään?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Varmasti pääsi TOP-100 listalle tuolla kiukuttelulla. Se tapahtui finaalissa, kotiyleisön edessä, jolloin koko tapahtuma ryösti huomion voittajalta, ja lisäksi pääsi syyllistämään tuomarin vielä seksismistä.

Todennäköisesti juuri näin. Williams ylitti rajan, jota aiemmin Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, Coco Vandeweghe ja Victoria Azarenka eivät ylittäneet, vaikka meuhkasivatkin eri tavoin, kun Ramos oli tuomarina. Carlos Ramosin (siis tuomari) historian perusteella kyse ei olisi seksismistä, vaan kaiketi siitä, että nyt riitti.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Esim. Martina Navratilova kritisoi Williamsin käytöstä ja totesi että Serena sai sen mitä tilasikin kun vain jatkoi purnaamistaan. Hän myös totesi ettei ole kovin hyvä ajatus että naisten pitäisi saada käyttäytyä samalla tavalla kuin miesten mikäli nämä pääsevät purnauksestaan vähemmin rangaistuksin tai rangaistuksetta.
Eli Navratilovan näkee asian samoin kuin, että miehet saavat käyttäytyä tavalla jota naiset eivät saa, hyvä, mielestäni asia olikin varsinkin ilmeinen. Olen eri mieltä hänen kanssaan siitä, että tuo olisi hyvä että käytössäännöt ovat erilaiset. Minusta sille ei vain ole perusteluja.
Ymmärrän että jossain jääkiekossa tai jalkapallossa miesten ja naisten sääntötulkinnat voivat tulkita rajustikin, mutta golfin, tenniksen tai pesäpallon tapaisissa lajeissa joissa ei ole puhtaalla tulkinnalla ole samanlaista painoarvoa, ei pitäisi tuomarienkaan suhtautumisen olla erilaista.
Mikäli miehet käyttäytyvät huonosti - eivätkä saa rangaistusta - niin Serenankin pitäisi saada käyttäytyä huonosti?
Se on tasapuolista ja tasa-arvoista. Toki jees olisi että osaisi käyttäytyä, mutta aika vähän olen kuullut itkua että mikseivät nämä lukuisat miehet jotka on nostettu käytösongelmien takia framia käyttäydy lajia arvostavalla tavalla. Edes McEnroen kohdalla en ole koskaan sellaista väitettä kuullut etteikö hän käyttäytyisi lajia arvostavalla tavalla. Se tuittuilu kuitenkin on katsottu hänelle hyväksytyksi ja näin nostalgisesti jopa hauskaksi piirteeksi. Pojat on poikia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aussit ja tanskalaiset eivät pyytele pilakuvia anteeksi. Suomi pyytää tanskalaistenkin puolesta. Hyvä homma.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onko tässä joku isompi kohu? Pilapiirtäjä teki ajankohtaisen piirroksen, mitä luultavimmin tekee jos ei päivittäin niin viikoittain. Onhan joku McElroy edelleen jutuissa nimenomaan raivomaineensa myötä silloin tällöin, vaikka onkin mies. Hän tosin nykyään osaa itsekin nauraa maineelleen menemällä leffoihin yms. tekemään itsestään pilaa. Kyllähän miesten käytöstä nostetaan esiin. Ronaldo sylki kameramiehen suuntaan, kestävyysjuoksija teloo maskotit ja avustajat yms. kohuja mitä viime vuosina ollut. Varmasti moni päätynyt pilapiirroksiinkin.
Tuo linkkaamani juttu ja siinä olevat haastattelut olivat tehty jo ennen koko kohua pilakuvasta, joten siinä mielessä oli isompi kohu. Mitä taas tulee sylkemisiin ja telomisiin tulee, niin ne kieltämättä todistavat hyvin pointtiani ettei Serena omallaan kovin ylös listalla pääse. Nuo on aika kevyesti kuitattu silloin kun ovat tapahtuneen. On varmasti joillekin naureskeltu enkä mahdottomana näkisi että Völler - Rijkaard -sylkemisvälikohtauksen tiimoilta ihmettelisi vaikka jotain rasistista olisi jälkimmäisestä esitetty kentän ulkopuolellakin, kun ei tyhmä neekeri osannut käyttäytyä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Todennäköisesti juuri näin. Williams ylitti rajan, jota aiemmin Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, Coco Vandeweghe ja Victoria Azarenka eivät ylittäneet, vaikka meuhkasivatkin eri tavoin, kun Ramos oli tuomarina. Carlos Ramosin (siis tuomari) historian perusteella kyse ei olisi seksismistä, vaan kaiketi siitä, että nyt riitti.
Andy Roddick disagrees:
Retired US tennis star Andy Roddick tweeted, "I've regrettably said worse and I've never gotten a game penalty."

Samoin Christine Brennan:
"We know that there's quite a history to it. Think of John McEnroe, think of Ilie Nastase, Jimmy Connors, Andre Agassi. These men all berated chair umpires, famously so. Commercials have been made. McEnroe has done, 'you can't be serious' and all the other tirades, top of his lungs over the years and none of them received a game penalty," Brennan said.

Jutussa oli myös maininta, että miten Nadal esim säännönmukaisesti ottaa paitansa pois voiton jälkeen vaikka tuo on yksiselitteisesti säännöissä kiellettyä. Hiljattain Aline Cornet sai code violationin kun korjasi väärinpäin olevan toppinsa. Ehkä Nadal ei vain ylittänyt rajaa, mutta Cornet ylitti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli ajattelet @dana77 jotain sellaista, että kun joskus muinoin ihan eri tuomarit eivät ole reagoineet, nyt kukaan tuomari ei voisi reagoida? Oletko yhtään perehtynyt tenniksen muuttuneisiin vaatimuksiin, kun bisnes vaatii korrektia käytöstä kaikissa lajeissa tai kiekostakin tappelut savustetaan? Se mitä oli ennen, ei ole enää ja tämä pätee oikeastaan kaikkeen korrektiuteen.

Jossakin menee raja, ja se on tuomarin päätettävissä. Ramos veti sen tuohon, mihin veti, ja koska hänen historiansa tuomarina on haun perusteella kaikkea muuta kuin seksistinen, vaikea on ulkopuolisen seksismiä löytää. Kuten jo totesin, itse en pitänyt pilakuvan huulista, joita pidän epäkorrektina tapana viestiltään, mutta en näe seksismiä tai rasismiakaan missään.

Tässä YLE:n artikkelissa on mielestäni aika kohtuullisesti kuvattu, mistä oli ja on kyse:

Kommentti: Serena Williamsin naurettava käytös pilasi japanilaisen suuren hetken – Osaka kylmänviileästi superpelillä ensimmäiseen Grand Slam -voittoonsa

Williams sai siis syystä varoituksen, vaikka oli siitä täysin erimielinen. Siitä homma lähti.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jonkun sanonnan mukaan parhaat voittajat ovat huonoimpia häviäjiä (en muista miten se sanatarkasti menee) ja tässähän Williams sen todisti käytännössä. Ala-arvoista käyttäytymistä varsinkin tuo häviön jälkeinen itkupotkuttelu, kun olisi pitänyt ammattimaisesti niellä katkeruutensa ja osoittaa kunnioitusta ottelun voittajalle. Vaikka helppohan se täältä kotisohvalta on jälkikäteen neuvoa, ei siinä. Toki voi olla, että Williams koki ihan oikeasti joutuneensa miestuomarin seksismin uhriksi, mutta ihan sääntöjen mukaan tuomari nähdäkseni tuossa toimi.

Mitä tuohon pilakuvaan tulee, niin olisihan sen piirtäjän pitänyt tietää miten maailma nykyään makaa. Huvittavaa silti miten ammattiloukkaantujat onnistuivat karikatyyrista noin kovasti pahoittamaan mielensä. Vaan eihän tuollainen huumorintajuttomuus mikään uusi asia ole, lisätiedot tosikkomuslimeilta ja Charlie Hebdon toimituksesta.

Noh, Serena ei sentään tietääkseni pelannut rotukorttia, sukupuolikortin toki. Tuollaisella selittelyllä, kiukuttelulla ja mutkuttelulla kusee nähdäkseni kaikkien oikeasti seksismin uhreiksi joutuneiden muroihin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jutussa oli myös maininta, että miten Nadal esim säännönmukaisesti ottaa paitansa pois voiton jälkeen vaikka tuo on yksiselitteisesti säännöissä kiellettyä. Hiljattain Aline Cornet sai code violationin kun korjasi väärinpäin olevan toppinsa. Ehkä Nadal ei vain ylittänyt rajaa, mutta Cornet ylitti.

Huomasin tämän lisäyksesi vasta nyt. Jep, Alize Cornet sai varoituksen ja aivan syyttä. Tätä on pyydetty anteeksi ja todettu, että meni väärin, ei toistu.

Minusta aivan oikein toimittu ja näin myös uskon toimittavan, kun varoituksin ja linjauksiin on syytä puuttua. Tämä toki voi olla pettymys joillakin tahoilla, kun seksismiin tai pelkkään virheeseen reagoitiin.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Eli Navratilovan näkee asian samoin kuin, että miehet saavat käyttäytyä tavalla jota naiset eivät saa, hyvä, mielestäni asia olikin varsinkin ilmeinen. Olen eri mieltä hänen kanssaan siitä, että tuo olisi hyvä että käytössäännöt ovat erilaiset. Minusta sille ei vain ole perusteluja.
Ymmärrän että jossain jääkiekossa tai jalkapallossa miesten ja naisten sääntötulkinnat voivat tulkita rajustikin, mutta golfin, tenniksen tai pesäpallon tapaisissa lajeissa joissa ei ole puhtaalla tulkinnalla ole samanlaista painoarvoa, ei pitäisi tuomarienkaan suhtautumisen olla erilaista.

Se on tasapuolista ja tasa-arvoista. Toki jees olisi että osaisi käyttäytyä, mutta aika vähän olen kuullut itkua että mikseivät nämä lukuisat miehet jotka on nostettu käytösongelmien takia framia käyttäydy lajia arvostavalla tavalla. Edes McEnroen kohdalla en ole koskaan sellaista väitettä kuullut etteikö hän käyttäytyisi lajia arvostavalla tavalla. Se tuittuilu kuitenkin on katsottu hänelle hyväksytyksi ja näin nostalgisesti jopa hauskaksi piirteeksi. Pojat on poikia.

Äärimmäisen laadukkaasti pelattu McEnroe kortti yli 20-vuoden takaa. Kukaan ei ole varmaan väittänytkään etteikö McEnroe olisi aikoinaan ollut kusipää - eikä varmasti käyttäynyt lajin arvojen mukaisesti mikäli asiaa tarkastellaan tästä ajanhetkestä. Tuo miten joku on joskus käyttäytynyt ei kuitenkaan mitenkään oikeuta Williamsin idiotismia ja seksismikortin pelaamista. Ehkä Williamsilla on vain hivenen lyhyempi pinna kuin muilla naispelaajilla? Olihan hänen vuoden 2009 heittonsa tunkea pallo tuomarin kurkkuun jo kohtuu laadukas. Olisikohan tuosta heitosta saanut jonkinlaisen sukupuoli-patriarkaali myrskyn aikaiseksi nykyään?

Williamsilla on myös jonkinlainen vastuu GOATtina roolimallina olemista. Ihmiset tekevät virheitä ja olisi ihan OK jos Williamskin tunnustaisi omat virheensä - sen sijaan että heitetään savuverhoja kusipäistä käyttäytymistä peittämään. No jokainen toimii tavallaan eikä tuosta Serenan arvostus ainakaan noussut.

Pojat on poikia ja Dana on Dana vaikka voissa paistaisi. Oi sinä suvaitsevaisuuden ja putkinäön suurvisiiri.

@Cobol sinulle tuossa vastasikin jo tuohon heittoon omalta osaltaan.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eli ajattelet @dana77 jotain sellaista, että kun joskus muinoin ihan eri tuomarit eivät ole reagoineet, nyt kukaan tuomari ei voisi reagoida? Oletko yhtään perehtynyt tenniksen muuttuneisiin vaatimuksiin, kun bisnes vaatii korrektia käytöstä kaikissa lajeissa tai kiekostakin tappelut savustetaan? Se mitä oli ennen, ei ole enää ja tämä pätee oikeastaan kaikkeen korrektiuteen.
Siinä mielessä en ole ajatellut, että tuo mainitsemani Cornetin tapaus tapahtui tänä vuonna, tämä Youzhnyin kiukuttelu pari vuotta sitten (videolta kuulemme että varoitus tuli, kun taas Williams puolestaan menetti mailan lyömisestä pisteen):
Mikhail Youzhny Racquet Smash

Toki tuomari ei ole varmasti ollut sama, mutta varsinkin noita tuomareille kitinöitä on tapahtunut sitten 80-luvun alunkin niin paljon, että tilastollinen otanta on varsin kattava.

edit: cornettiin kuitti, siitä samaa mieltä. Hän ei ollut asiassa ennakkotapaus, vaan joku naispuolinen halusi kuumilla ilmoilla vaihtaahikiset paitansa kuiviin samoin kuin miehet tekevät, mutta sitä ei hänelle sallittu. Silloin tuo taidettiin vasta kieltää ja sitten ratkaista asia, niin että miesten ei tarvitse sääntöä noudattaa. Siinä mielessä nämä eivät oikein vahingoiksi ja yksittäistapauksiksi taivu.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Uutisoinnissa on useaan otteeseen viitattu siihen, että pistemenetys tulee toisesta varoituksesta samalle pelaajalle saman otttelun aikana. Oli varoitusten syy mikä hyvänsä.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuten jo totesin, itse en pitänyt pilakuvan huulista, joita pidän epäkorrektina tapana viestiltään, mutta en näe seksismiä tai rasismiakaan missään.
Tässä on mielenkiintoinen ydin. Karikatyyritaide korostaa henkilön huomiota herättävintä kasvonpiirrettä. Serenan tunnistettavin kasvonpiirre on hänen huulensa. Miten teet hänestä tunnistettavan karikatyyrin niin, että se säilyy edelleen taiteilijan tyylille uskollisena karikatyyrinä? Vai onko se kiellettyä jos henkilön huomattavin kasvonpiirre voidaan tulkita jotenkin epäkorrektina viestinä?

tämä Youzhnyin kiukuttelu pari vuotta sitten (videolta kuulemme että varoitus tuli, kun taas Williams puolestaan menetti mailan lyömisestä pisteen):
Williamsilla oli jo varoitus alla siitä episodista, joka tuli siitä kun valmentaja yritti valmentaa katsomosta käsin (jonka tämä myönsi pelin jälkeen).
 

teppana

Jäsen
(Huom! Poisto muun viestin osalta vaikka kaikki oli hyvää asiaa, en kuitenkaan halunnut lainata koko pätkää)

Tieteen tulee pyrkiä mahdollisimman objektiivisesti totuuteen, olipa tuo totuus millainen hyvänsä. Voi hyvin olla, ettei totuus ole sellainen kuin professori Hill vertaisarvioinnit läpäisseessä paperissaan esittää, mutta debattia pitäisi käydä hyvien tieteellisten tapojen mukaisesti eikä epämiellyttävät johtopäätökset sensuroimalla.

Aivan samaa mieltä. On aivan suotavaa että tiedeyhteisö myös pyrkii ymmärtämään sosiaalisen kontekstin kaikessa tekemisessään. Mutta tämä ei saa eikä voi estää kestävin perustein tehtyjen tutkimusten julkaisemista ja arviointia.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri ketään ei kiinnostanut edellisellä sivulla julkituotu vertaisarvioinnit läpäisseen tieteellisen tutkimuksen sensurointi aktivismin seurauksena mutta palstan valkeat ritarit jaksavat näemmä vääntämällä vääntää seksismiä ja rasismia täysin päättömästä aiheesta ja vetää jonkun viattoman pilakuvanpiirtäjän lokaan. Absurdi meininki jälleen kerran ja kertoo surullista kieltä prioriteeteista ja suhteellisuudentajusta. Whataboutismi on kamalaa paitsi kun sitä pitää itse tykittää viestitolkulla.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Juuri ketään ei kiinnostanut edellisellä sivulla julkituotu vertaisarvioinnit läpäisseen tieteellisen tutkimuksen sensurointi aktivismin seurauksena mutta palstan valkeat ritarit jaksavat näemmä vääntämällä vääntää seksismiä ja rasismia täysin päättömästä aiheesta ja vetää jonkun viattoman pilakuvanpiirtäjän lokaan. Absurdi meininki jälleen kerran ja kertoo surullista kieltä prioriteeteista ja suhteellisuudentajusta. Whataboutismi on kamalaa paitsi kun sitä pitää itse tykittää viestitolkulla.
Tästä viestistä inspiroituneena jonkun pitäisi piirtää karikatyyrikuva BigRedCatista hyppimässä näppiksensä päällä. Perkele kun keskustelupalstalla keskustellaan väärin.

Serenan raivarit sattuivat nyt olemaan sekä huomioarvoltaan isompi, että mielenkiintoisempi uutinen joten se keskustellaan ensiksi pois alta. Tärkeämpi se ei varmaankaan ole, mutta eipä tällä keskustelulla mitään vaikutusta asioihin olekaan joten ei niin väliksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Juuri ketään ei kiinnostanut edellisellä sivulla julkituotu vertaisarvioinnit läpäisseen tieteellisen tutkimuksen sensurointi aktivismin seurauksena mutta palstan valkeat ritarit jaksavat näemmä vääntämällä vääntää seksismiä ja rasismia täysin päättömästä aiheesta ja vetää jonkun viattoman pilakuvanpiirtäjän lokaan. Absurdi meininki jälleen kerran ja kertoo surullista kieltä prioriteeteista ja suhteellisuudentajusta. Whataboutismi on kamalaa paitsi kun sitä pitää itse tykittää viestitolkulla.
Tässä tapauksessa valkoiset ritarit olivat ilmeisesti seuraavat henkilöt:
Undrafted
Pompino
Individual
Jesus Shaves
Ostoskassi
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä viestistä inspiroituneena jonkun pitäisi piirtää karikatyyrikuva BigRedCatista hyppimässä näppiksensä päällä. Perkele kun keskustelupalstalla keskustellaan väärin.

Serenan raivarit sattuivat nyt olemaan sekä huomioarvoltaan isompi, että mielenkiintoisempi uutinen joten se keskustellaan ensiksi pois alta. Tärkeämpi se ei varmaankaan ole, mutta eipä tällä keskustelulla mitään vaikutusta asioihin olekaan joten ei niin väliksi.

Tässä tapauksessa valkoiset ritarit olivat ilmeisesti seuraavat henkilöt:
Undrafted
Pompino
Individual
Jesus Shaves
Ostoskassi

Se koira...

Vähän irvokkaalta tuo nyt vain näyttää kun esim. jatkuvasti whataboutismista (usein perusteetta) valittava dana suoltaa viestejä jotka ovat lähinnä pelkkää whataboutismia alusta loppuun. Kyllä minäkin ymmärrän miksi juuri jenkeissä tapauksesta jonkinlainen rasismikohu nousi, joskin väärin perustein. Siinä en näe älyn häivää, että joku suomalainen nimimerkki vääntämällä vääntää tapauksesta seksismiä vaikka nuo "jos mies tekisi näin niin..." -mutkuilut debunkattiin jo heti alkuunsa.

Näppiksen päällä hyppimiseen ei ole tarvetta, joskin olen aidosti huolissani siitä mihin vapaa ajattelu ja liberaali yhteiskunta on keskipitkällä ja pitkällä tähtäimellä menossa. Tämä nyt vain osaltaan alleviivasi tuota huoltani.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Tässä tapauksessa valkoiset ritarit olivat ilmeisesti seuraavat henkilöt:
Undrafted
Pompino
Individual
Jesus Shaves
Ostoskassi

Ymmärtääkseni kukaan tuossa listassa olleista ei pahoittanut mieltään harmittomasta pilakuvasta. Sinä sen sijaan tapasi mukaisesti näet patriarkaalisia rakennelmia sekä helvetillistä seksismiä joka puolella. Danan elämä lienee paikoitellen aivan uskomattoman angstista - no itsepä toki valitset miten elämääsi elät tällä pallolla ja palstalla.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
@BigRedCat Laitoit viestisi väärään aikaan tänne. Oli selvää, että Serenagate käsitellään tällä palstalla varmasti pois, mieli pitää pahoittaa kun mieli on pahoitettu. Jos olisit kärsivällisesti odottanut Serenagaten lauhtumista niin varmasti viestiäsi olisi kommentoitu enemmän. Tai sitten linkkaamasi juttu ei sisältänyt tarpeeksi kuvia ja pie charteja.


Mut mitäs ootte mieltä siitä, että englantilainen jalkkisjengi alkaa maksamaan samaa palkkaa mies ja naispelaajille?
Football club become first to pay women's team the same as the men
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tässä on mielenkiintoinen ydin. Karikatyyritaide korostaa henkilön huomiota herättävintä kasvonpiirrettä. Serenan tunnistettavin kasvonpiirre on hänen huulensa. Miten teet hänestä tunnistettavan karikatyyrin niin, että se säilyy edelleen taiteilijan tyylille uskollisena karikatyyrinä? Vai onko se kiellettyä jos henkilön huomattavin kasvonpiirre voidaan tulkita jotenkin epäkorrektina viestinä?

Miksi taiteilija ei saisi tehdä haluamaansa karikatyyriä Serenasta? Ehdottomasti saa, kuten Trumpista tai Putinista saa ja mm. Helsingin Sanomat tekikin. Puolustin ja puolustan tätä oikeutta. Mutta samalla joku asia voi minusta olla sellainen - kuten kirjoitin - että en itse sellaista piirtäisi, koska en pidä Serenan huulien levittelyä korrektina. En silti nähnyt seksismiä tai rasismia, ja tämänkin totesin.

Ja näin se pitää ollakin. Demokratiaan kuuluu se, että toisilla on oikeus tehdä ja toisilla on oikeus olla pitämättä. Oleellista on ymmärtää roolinsa oikein. En minä voi lähteä sanomaan jollekin, että tuo on väärin ellei se ole oikeasti väärin. Niinpä puolustan Serenan pilakuvaa ja sen tekijää kuten vähän aikaa sitten HS:n Putin-narria, vaikka en ole Serenan kuvan suhteen sitä mieltä, että se on hyvä.

Hyvin harva ajattelee samoin, tai edes ymmärtää, että demokratiaan kuuluu suunnilleen tuollainen ajattelu. Nykyään pilakuva tms on liian usein hyvä, jos se sopii narratiiviin. Jos ei sovi, tekijää kuuluu rangaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös