Just joo... Aihetta olisi voinut nostaa järkevästikin esille mutta toimittaja valitsi kykyjensä mukaisen höpöhöpölinjan. Olennainen ote: "TURHA hetkeä on toki ylidramatisoida..."..."kehonkieli tuntuu viestivän."
Siis voi hyvää päivää. Joku kuplapää toimittaja kokee Jeesuksen paahtoleivässä näkemisen kaltaisen ilmestyksen ja kirjoittaa tästä vuolaan avautumisen, sillä hänestä tuntuu siltä että jonkun kehonkieli viestii jotain. Upeaa eikä yhtään ylidramatisoitua tulkintaa. Suorastaan akateemiset lähteet olivat yhden naisen "tutkimus" ja elokuva. Näistä on hyvä ammentaa.
Tuo oli kolumni, jossa toimittaja esitti havaintonsa - jonka vielä korosti olevan suht huomaamaton yksityiskohta - perusteli näkemyksen ja liitti sen laajempaan ilmiöön, jota hän kuvaili viittaamalla aiheesta tehtyyn tutkimukseen. Tutkimuksen tasosta tai johtopäätöksistä en lähde kinaamaan, koska en ole siihen perehtynyt.
@Walrus21: Sitten kun ehdit, lukisin mielelläni niitä perustelujasi kokemusperäisen lain tarpeesta seksuaalisessa häirinnässä. Ei ole näkynyt vaikka kuulemma perusteet ovat olemassa.
Tarve on olemassa, koska ahdistelua tapahtuu pääasiassa sanallisessa muodossa. Toistan kuitenkin, että kyseinen lakimuutos tuskin vaikuttaisi merkittävästi tuomioiden määrään (ymmärrettävistä syistä), mutta olisi periaatteellinen linjaus, jolla voisi hyvinkin olla vaikutusta yhteiskunnallisiin asenteisiin ja normeihin.
Muilta osin en näe tarpeelliseksi enää palata tuohon keskusteluun, eikä se minua juurikaan edes kiinnosta.
Mielenkiintoista olisi kuulla muuten esim. juuri Walrusilta, että onko ero miesten ja naisten eliniässä ylipäätään biologinen vai onko kyseessä yhteiskunnallisten rakenteiden aiheuttama ilmiö joka pitää korjata? Ihan siis aidosti. Miehen elinikähän on Suomessa nykyäänkin 0.93 naisen elinikää (lähteenä eliniänodote 2015 syntyneille lapsille).
Biologinen ero miesten ja naisten elinajanodotteen välillä on noin kaksi vuotta. Loput johtuu sitten monista muuttujista, kuten siitä, että miehet ottavat keskimäärin enemmän riskejä, välttelevät lääkärikäyntejä, ovat emotionaalisesti sulkeutuneempia ja omaavat epäterveellisemmät elämäntavat. Kaikkiin näihin voidaan puuttua yhteiskunnallisella tasolla kannustamalla ja ohjaamalla miehiä toimimaan tavalla, joka ehkäisee näitä ongelmia.
Jos ilmiötä tarkastellaan vaikkapa tuloluokittain tai koulutusasteen perusteella, havaittaneen, että ongelmat kumuloituvat heikosti kouluttautuneeseen kansanosaan, jolla on vähemmän henkistä pääomaa ja tietoa em. asioista.
Feminismin hyödyt painottuisivat siihen ryhmään miehiä, jotka näistä asioista kärsivät ja jotka aiheuttavat häiriökäyttäytymisellään ongelmia muille.
edit: Pahoittelen viestini paatoksellisuutta, mutta tällainen "rasismin näkee silmistä" -ajattelulle sukua oleva asioiden ja ihmisten kyttääminen ja ylitulkitseminen on minusta todella raivostuttavaa. Milloin jossain on islamisaatio tai homosaatio ja milloin on suomalainen poliittinen järjestelmä fasismin syleilyssä ja pienet eleet yksittäisessä tilanteessa paljastivat koko yhteiskuntaa läpitunkevan rasismin, fasismin, sadismin ja sovinismin. Tämän "huomannut" eli joku hölmö joka ilman pienintäkään episteemistä nöyryyttä pieksee suutaan omiin olemattomiin havaintoihinsa sokeasti luottaen onkin sitten joku "tarkkanäköinen havainnoija" joka "uskaltaa nostaa vaikeita asioita esille".
En tiedä, mitä tarkalleen haet tällä, mutta palaan vielä aiempaan toteamukseeni: yhteiskuntaa tutkittaessa joudutaan liikkumaan paljolti induktiivisen tutkimuksen alueella. Asiat ja ilmiöt ovat niin vahvasti toisiinsa linkittyviä, että ei voida tehdä luonnontieteellisiä kokeita kontrolloidussa ympäristössä, jotka aukottomasti todistaisivat väitteitä; aina on olemassa mahdollisuus, että kaikkia ilmiöön vaikuttavia muuttujia ei ole kyetty ottamaan huomioon.
Tämä kaikki johtuu ihan siitä yksinkertaisesta seikasta, että ihminen on tiedostava toimija, jonka käyttäytymiseen vaikuttavat ulkoiset ärsykkeet, omaksutut roolit ja muut vaikeasti määriteltävät seikat. Aina voidaan etsiä johdonmukaisuuksia, mutta loppuviimeksi niiden välinen vaikutus ja kokonaisarvio on varsin hatara.